Διυλιστήριο: 07/10/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Οι επιλογές που έχουν οι λαοί ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.

Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στο φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης. Θεωρούν εκείνον που ασχολείται με το φαινόμενο αυτό ως συνωμοσισιολόγο. Είναι αλήθεια βέβαια ότι αρκετοί που ασχολούνται με το φαινόμενο καταφεύγουν σε συνωμοσιολογίες, με αποτέλεσμα να συσκωτίζουν πιο πολύ τα πράγματα.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ απλή και χωρίς καμία συνωμοσιολογία. Οι οικονομικές ελίτ των διαφόρων χωρών (η μία μετά την άλλη) αποβάλουν τα εθνικά χαρακτηριστικά του εθνικού κράτους όπου ανήκουν και εντάσσονται σε ένα διεθνές οικονομικό δίκτυο, σε μια Διεθνή Ελίτ. η οποία ομοιομορφοποιεί τους κανόνες εμπορίου, χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και εργασίας διεθνώς. Αυτή η Διεθνής Ελίτ δεν έχει συγκεκριμένη έδρα. Κυρίως κατευθύνεται από μεγάλους οικονομικούς παράγοντες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Μπορεί οι ΗΠΑ ή η Γερμανία να εμφανίζονται ότι λειτουργούν διεθνώς ως κράτη, αλλά στην πραγματικότητα κατευθύνονται από τη Διεθνή Ελίτ.

Τα κράτη που εκούσια ή ακούσια εντάσσονται στην παγκοσμιοποίηση, όπως πρόσφατα η Ουκρανία μέσω της υπογραφής απελευθέρωσης του εμπορίου με την ΕΕ (η Ελλάδα είναι ήδη ενταγμένη στην παγκοσμιοποίηση), χάνουν κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας πάνω σ’ αυτά τα ζωτικά θέματα. Μέγιστος εχθρός της Διεθνούς Ελίτ είναι το εθνικό κράτος το οποίο θα θελήσει να αντιπαραθέσει την εθνική του κυριαρχία. Όποια κυβέρνηση θελήσει να αμφισβητήσει την πρακτική του διεθνούς οικονομικού δικτύου θα υποστεί αμέσως οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες θα συνετίσουν τάχιστα την «άτακτη» κυβέρνηση. Στην ουσία δηλαδή παρακάμπτονται οι κυβερνήσεις και οι λαοί είναι άμεσα εκτεθειμένοι απέναντι στο διεθνές δίκτυο των ελίτ.

Στην πράξη έχουμε τη δημιουργία μιας φασιστικής διεθνούς ολιγαρχίας η οποία επιβάλει τα συμφέροντά της άμεσα επί των λαών. Το φαινόμενο αυτό δεν έχει σχέση ούτε με φιλελευθερισμό ούτε κάν με νεοφιλελευθερισμό. Πρόκειται για μια παγκόσμια εξαλλαγή ενός νεοπλασματικού καπιταλισμού-καζίνο, με ένα δίκτυο πρώην εθνικών ολιγαρχιών επικεφαλής, το οποίο με τη σειρά του έχει τη δική του εσωτερική αρχιτεκτονική. Αναγκαστικά ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα εισέρχεται σε μια νέα μεταβιομηχανική εποχή. Στη νέα αυτή εποχή το κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι απομαζικοποιημένες κοινωνίες, βοηθούσης και της τεχνολογίας του διαδικτύου.

Οι λαοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της παγκοσμιοποπίησης. Κατά πρώτον γιατί ως μονάδες (κυρίως οι μικρότεροι σε πληθυσμό) είναι αδύναμοι και δεύτερον γιατί υπάρχει εσωτερική «πέμπτη φάλαγγα», δεδομένου ότι η δικές τους ελίτ, από τις οποίες ελπίζουν να συντονισθούν και να καθοδηγηθούν, έχουν ήδη ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο. Επομένως οι λαοί παραμένουν εντελώς αβοήθητοι και ασυντόνιστοι. Ταυτόχρονα το νέο δίκτυο της Διεθνούς Ελίτ δεν θέλει να καταργήσει τα κράτη, γιατί οι αντιπροσωπευτικές κυβερνήσεις τους γίνονται σύμμαχοι και εξυπηρετούν τα συμφέροντά της. Εκείνο που θέλει να καταργήσει είναι τα εθνικά κράτη, δηλαδή να καταργήσει τα εθνικά χαρακτηριστικά και επομένως την εθνική τους κυριαρχία που βασίζεται σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά. Απεγνωσμένη ήταν η έκκληση του Πούτιν προ ημερών όταν είπε προς τη Διεθνή Ελίτ «Αφήστε τις φιλοδοξίες επιβολής κοινών κανόνων και σεβαστείτε τη διαφορετικότητα». Προφανώς δεν το άκουσε κανείς.

Σε κάθε περίπτωση οι λαοί έχουν τρεις επιλογές προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης.

Α) Να αποδεχτούν το νέο φαινόμενο και να παραδοθούν πλήρως στις πρακτικές της νέας παγκόσμιας ηγεσίας, παριστάνοντας ότι έχουν δικές τους κυβερνήσεις.

Β) Να αναπτύξουν εθνικιστικά αντανακλαστικά και να προσπαθήσουν να ανακτήσουν εθνική κυριαρχία με κάθε τρόπο. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο (βλέπουμε εξάλλου τι συμβαίνει στη Ρωσία σε σχέση με την Ουκρανία), δεδομένου μάλιστα ότι οι μέχρι πρόσφατα εθνικές ελίτ έπαψαν πλέον να είναι εθνικές και έχουν γίνει υπερεθνικές.

Γ) Να ανασυνταχθούν και να προχωρήσουν σε αποκέντρωση της υπερσυγκεντρωμένης κρατικής εξουσίας, ώστε να δημιουργηθούν μικρότερες κοινότητες, εντός των οποίων θα αναπτυχθούν η δημοκρατική συμμετοχή και η ανθρωπιστική αλληλεγγύη, δεδομένης και της επιταχυνόμενης απομαζικοποίησης. Μπορεί η Διεθνής Ελίτ να εξουσιάζει τις κεντρικές κυβερνήσεις, αλλά θα της είναι παντελώς αδύνατο να ελέγξει μικρότερες απομαζικοποιημένες εξουσιαστικές μονάδες, μέσα σε ένα ενιαίο κράτος, οι οποίες θα έχουν αποφασιστικές αρμοδιότητες σε ότι αφορά τα τοπικά τους θέματα.

Πέτρος Χασάπης

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι αγορές τελικά δεν εμπιστεύτηκαν την ''ανάπτυξη'' του Σαμαρά. 1,5 δις Ευρώ αντί για 3 δις !!!

Το ποσό των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τα 3 δισ. που εγράφησαν στο βιβλίο προσφορών, άντλησε η Ελλάδα από τις αγορές χρέους, με τη νέα έκδοση ομολόγου, 3ετούς διάρκειας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5%.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται ότι «παρά το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα» που διαμορφώθηκε χθες και σήμερα στις διεθνείς αγορές, και ιδίως στις αγορές της περιφέρειας, η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει την έκδοση.

Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως η κυβέρνηση «εκφράζει την ικανοποίησή της που ακόμη μία φορά οι διεθνείς επενδυτές έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία».

Όπως επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών «στόχος μας δεν ήταν τα ποσά που θα εισπράξουμε, αλλά το ό,τι μπορούμε να τα πάρουμε και με σωστό επιτόκιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, χαρακτηριστικό του θετικού αποτελέσματος της δημοπρασίας είναι το γεγονός ότι η διάφορα επιτοκίου με τα αντίστοιχα πορτογαλικά ομόλογα μειώθηκε στις 200 μονάδες βάσης, από 245, στην προηγούμενη δημοπρασία του Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα επιβάρυνε η χθεσινή αδυναμία της Πορτογαλικής Τράπεζας Espirito Santo, η οποία απέτυχε να καλύψει το βραχυχρόνιο δανεισμό της.


http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα Ελληνικά μητέρα των ευρωπαϊκών γλωσσών.

Έχει υποστηριχτεί πολλές φορές ότι τα Ελληνικά είναι η μητέρα γλώσσα όλων των ευρωπαϊκών. Η έρευνα που ακολουθεί αποδεικνύει αυτό ακριβώς.

Το μέγεθος του κάθε κύκλου αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ομιλητών για τη κάθε γλώσσα. Κύκλοι του ίδιου χρώματος ανήκουν στην ίδια ομάδα γλωσσών. Όλες οι ομάδες, εκτός από τα φιννοουγγρικά ( κίτρινο) είναι μέλη με τη σειρά τους της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών.

Όπως βλέπετε από το διάγραμμα, στο κέντρο όλων των γλωσσών βρίσκονται τα Ελληνικά. Όλες οι γλώσσες της Ευρώπης έχουν άμεση σχέση με τα Ελληνικά. Τα Γερμανικά, τα Λατινικά και οι γλώσσες τις Βαλτικής αποκλίνουν σε ποσοστό πάνω από 71% με τα Ελληνικά και τα Αλβανικά αποκλίνουν σε ποσοστό πάνω από 50%. Τα Ελληνικά είναι ο πυρήνας όλων των Ευρωπαϊκών γλωσσών, είναι η πιο σημαντική γλώσσα στην Ευρώπη αν όχι σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Η ελληνική, μια από τις πέντε χιλιάδες περίπου γλώσσες που μιλιούνται σήμερα στον κόσμο, κατέχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Είναι η μόνη ζωντανή γλώσσα της οποίας μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την εξέλιξη επί τριανταεπτά αιώνες. Από την άποψη αυτή, η Ελληνική νικά την Αιγυπτιακή (η οποία γραπτώς μαρτυρείται για περισσότερο χρονικό διάστημα αλλά είναι γλωσσικά νεκρή) και την Κινεζική, που είναι και αυτή ζωντανή αλλά τα αρχαιότερά της κείμενα είναι κατά τι νεότερα από τον 16ο π.Χ. αιώνα.

Αν και η επίσημη διεθνής γλώσσα είναι τα Γαλλικά, λόγο της ηγεμονικής θέσης των ΗΠΑ στον πλανήτη έχουν επικρατήσει τα Αγγλικά ως παγκόσμια γλώσσα και τα Γαλλικά έμειναν απλά η γλώσσα της διπλωματίας και του δικαίου. Ας μελετήσουμε λοιπόν την προέλευση, της ανεπίσημα διεθνής γλώσσας, των Αγγλικών.

Τα αγγλικά είναι μέλος της ομάδας των Γερμανικών γλωσσών (μπλε) στα πλαίσια της Ινδο – ευρωπαϊκής οικογένειας. Αλλά χάρη στον William της Νορμανδίας και όσα έγιναν το 1066, περίπου το 75 % του σύγχρονου αγγλικού λεξιλογίου προέρχεται από τη γαλλική και τη Λατινική (δηλαδή οι ​​λατινογενείς γλώσσες, σε πορτοκαλί χρώμα) και όχι από τα γερμανικά. Ως αποτέλεσμα τα Αγγλικά (ανήκει στις Γερμανικές γλώσσα) και Γαλλικά (μια λατινογενής γλώσσα) είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά η μια στην άλλη σε λεξιλόγιο από ότι τα Ρουμάνικα (μια λατινογενής γλώσσα) και Γαλλικά (επίσης λατινογενής γλώσσα).

Γιατί, λοιπόν, η αγγλική γλώσσα εξακολουθεί να θεωρείται μια Γερμανική γλώσσα; Για δύο λόγους. Κατ “αρχάς περίπου το 80% των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων αγγλικών λέξεων προέρχονται από γερμανικές πηγές και όχι τα λατινικά. Τα διάσημα Αγγλοσαξονικά μονοσύλλαβα βασιλεύουν! Δεύτερον η σύνταξη της αγγλικής γλώσσας, αν και πολύ απλοποιημένη σε σχέση με τις παλιές γερμανικές ρίζες της, είναι εύκολα αναγνωρίσιμη ως γερμανική. Η νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας πρόσθεσε γαλλικές λέξεις στην γλώσσα αλλά δεν προσέθεσε Γαλλική γραμματική.

Τα δεδομένα για την δημιουργία του διαγράμματος προέρχονται από την έρευνα του Κ. Tyshchenko, «Μεταθεωρία Γλωσσολογίας» ( 1999 ). (Δημοσιεύθηκε στα ρωσικά)
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χαμός στο facebook από τους Έλληνες για τη Νίκη της Σαμοθράκης

«Η άπτερος νίκη είναι δική μας! Ελληνική!», είναι ένα μόνο από τα δεκάδες σχόλια που έχουν κατακλύσει την επίσημη σελίδα του μουσείου του Λούβρου στο Facebook.

Μετά την είδηση της επανατοποθέτησης της Νίκης της Σαμοθράκης στο μουσείο του Λούβρου δεκάδες Έλληνες βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την ύπαρξη του δημοφιλούς αγάλματος στο Παρίσι και όχι στην Ελλάδα.

Το κύμα αντιδράσεων των Ελλήνων, κάνει λόγο για ένα κλεμμένο αρχαίο άγαλμα, η θέση του οποίου είναι στη Σαμοθράκη.

Πάρτε μια γεύση από τις αντιδράσεις:
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν!..

    Κυριολεκτικά όμως!
Γιατί, ενώ η πολυδιασπασμένη, και γι αυτό αδύναμη αντιπολίτευση λαλεί η κάθε της πλευρά τον δικό της χαβά μέσα (κι έξω) από την Βουλή,
..οι δυό συνεταίροι της κυβέρνησης του αίσχους, χορεύουν τον τσάμικο της προδοσίας, στον σκοπό που τους παίζουν Σόϊμπλε, Γιούνκερ, Λαγκάρντ, και λοιποί τοκογλύφοι!

Τρείς προτάσεις για δημοψήφισμα για την σαλαμοποίηση και εκποίηση της ΔΕΗ, η κάθε μία να διαφέρει σε κάποια σημεία από τις άλλες, δεν είναι πολλές;
Η ουσία δεν είναι να σταματήσετε τους δωσίλογους από την ολέθρια για τον τόπο πορεία τους;
Γιατί δεν ενώνεστε λοιπόν σε ένα κοινό μέτωπο με κοινές προτάσεις;
Σας ζητάει πολλά πιά αυτός ο ρημάδης λαός;
Θα δείξετε τέλος πάντων κάποια υπευθυνότητα;
Το καταλαβαίνετε ή όχι πως έτσι με την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ σας γινόσαστε και σεις συνυπεύθυνοι της καταστροφής;

Όποιος δεν δέχεται να συμπτυχθεί σε μία αντιπολιτευτική ενότητα με ένα μίνιμουμ στόχο το γκρέμισμα αυτής της ξενόδουλης κυβέρνησης, και επανεξέτασης των πάντων (δανείων, μνημονίων, κλπ),
..είναι εξ ίσου προδότης με τους χορευταράδες προδότες!
Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα!

ΟΛΑ, ΜΑ ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ,
..επιφυλάξεις, διευκρινήσεις, κόκκινες γραμμές, ροζ άλογα, ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ, είναι για ''τα μάτια του κόσμου'':
Για να διατηρούμε αυτά τα όποια μικρά ή μεσαία εκλογικά ποσοστά που έχουμε ''καβατζώσει'' εδώ και δεκαετίες,
..ούτως ώστε να κρατάμε τις καρεκλίτσες μας στην Βουλή και το ''ονόρε'' στην κοινωνία (πρόεδροι, αντιπρόεδροι, κεντρικές επιτροπές, πολιτικές γραμματείες, και άλλα εμπριμέ), και να ''πέφτει'' και η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα, στα ταμεία του ''ημετέρου'' κόμματος-αποκόμματος!

Αμάν πιά! Σας πήραμε είδηση!
Συγκεντρωθείτε και αλλάξτε πορεία,
..γιατί κανείς πιά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα φύγετε όλοι μαζί,
..προδότες και αντιπολίτευση,
..με το ίδιο ελικόπτερο!..



Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κόβουν και άλλο μισθούς-συντάξεις

Με εντολή του βοηθού του κυρίου Τόμσεν... Μας αντιμετωπiζουν σαν αποικία και μας το λένε κατάμουτρα. Χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς συναίσθηση της καταστροφής που έχουν προκαλέσει στη χώρα, οι δανειστές-τοκογλύφοι απαιτούν κι άλλο αίμα.

Με προπομπό, τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ζητούν, τώρα, ομαδικές απολύσεις και, επί της ουσίας, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Από κοντά και ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, μας προτρέπει να….. συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, σαν αυτές, δηλαδή, που είχαν διαλύσει την κοινωνία και καταστρέψει την οικονομία.
Κατά τα άλλα, μας λένε ότι δε θα υπάρξουν άλλα επώδυνα μέτρα. Δηλαδή, μας δουλεύουν κι από πάνω…

Μια δήλωση - βόμβα έκανε στο συνέδριο του Economist ο Ρίσι Γκογιαλ ο άνθρωπος που εκπροσωπεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αντί του Πωλ Τόμσεν. Είπε ξεκάθαρα ότι αν δεν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, τότε θα γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Τι εννοούσε; Πολύ απλά ότι πρέπει να γίνουν ομαδικές απολύσεις και να περιοριστεί το δικαίωμα στην απεργία.

«Συμφωνήσαμε να αποφύγουμε επώδυνα μέτρα και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά πρέπει να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν μείνει πίσω», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος, προειδοποίησε και για τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «εάν αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα, τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Ο Ρίσι Γκογιάλ ανέφερε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν καταφέρουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΔΝΤ παραμένει αφοσιωμένο στη συνέχιση του προγράμματος της Ελλάδας και όσα έχει δεσμευτεί». Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, αλλά και να προβεί στο άνοιγμα των υπηρεσιών.

Σχετικά με τον χρηματοοικονομικό τομέα, ο κ. Γκογιάλ εξέφρασε την ανησυχία του, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται «η ρευστότητα στις τράπεζες για να μπορέσουν να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε μία κατάσταση, κατά την οποία οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν ρευστότητα και υπάρχουν πολλά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται».

Παρότι διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει οξύ πρόβλημα και υπάρχει σταθερότητα, επισημαίνοντας ότι «οι τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια», έσπευσε να διευκρινίσει πως εάν το πρόβλημα των κακών ισολογισμών συνεχιστεί, αυτό θα έχει επίπτωση και στην ανάπτυξη. «Εάν αντιμετωπιστεί το θέμα των "κόκκινων δανείων", τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα» κατέληξε.

Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ταχύτερη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής έστειλε στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Ο γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ξεκαθάρισε πως για όσο η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα η ΕΕ θα τη στηρίζει. Αν και δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη χορήγησης νέου δανείου προς τη χώρα μας, αποσαφήνισε πως αν η Ελλάδα χρειαστεί και άλλα κεφάλαια ή πρόσθετη βοήθεια, μέχρι να βγει πλήρως στις αγορές, η Ευρώπη θα την παράσχει.

Αναφερόμενος στην αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας είπε πως ο EFSF έχει μέσα σε 3,5 χρόνια στηρίξει τη χώρα με δάνεια 140 δις ευρώ με πολύ χαμηλό κόστος. Ξεκαθάρισε δε πως θα πρέπει να συνεχισθούν οι προσπάθειες προσαρμογής της χώρας τόσο σε επίπεδο δημοσιονομικό όσο και στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δημοψήφισμα .... για την μικρή ΔΕΗ !!! 115 υπογραφές και χρειάζονται άλλες 5 !!! Ρουά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το μεσημέρι αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των προτάσεων που κατατίθενται από χθες, με κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές να ζητούν δημοψήφισμα για το ψηφισθέν χθες το βράδυ νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Εκεί, θα εξεταστεί κατά πόσον οι υπογραφές κάτω από τις ξεχωριστές προτάσεις μπορούν να συγχωνευθούν, ώστε να ξεπεράσουν το μαγικό αριθμό των 120, προκειμένου να προκληθεί τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, πάντως, είχαν κατατεθεί οι τέσσερις από τις έξι συνολικά προαναγγελθείσες προτάσεις, με το ζητούμενο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, των ανεξαρτήτων βουλευτών, της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ (με τη σειρά που κατατέθηκαν) να είναι κοινό, δημιουργώντας την αίσθηση ότι τουλάχιστον οι 115 υπογραφές που συγκεντρώνονται κάτω από αυτές μπορούν να συναθροιστούν.

Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, απαιτούνται μόλις πέντε υπογραφές ακόμα, ενώ εκκρεμούν, για να κατατεθούν σήμερα οι προτάσεις του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

Από χθες το βράδυ ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν την πρότασή τους, ζητώντας «τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ.2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο, με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας”», εκτιμώντας ότι ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα και θέτοντας ως ερώτημα «αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο».

Σημειώνεται ότι στις 13 υπογραφές των βουλευτών των ΑνΕλλ προστέθηκε άλλη μία, αυτή του Νίκου Νικολόπουλου που δεν υπογράφει τελικά έτερη πρόταση των 15 ανεξαρτήτων βουλευτών που έγιναν έτσι 14.

Στη δική τους πρόταση, λίγο αργότερα, οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές Π.Μουτσινάς, Μ. Μπόλαρης, Ν. Σταυρογιάννης, Μ. Ανδρουλάκης, Οδ. Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κ. Γιοβανόπουλος, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης, Γ. Νταβρής, Θ. Παραστατίδης, Π. Τατσόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη, αναπτύσσουν μεν το δικό τους σκεπτικό περί απαράδεκτης κυβερνητικής μεθόδευσης, πλην, όμως, καταλήγουν ακριβώς στο ίδιο δια ταύτα, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα «αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο».

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα ζητούσαν και οι 16 βουλευτές, έγκλειστοι και μη, της Χρυσής Αυγής που υπέγραφαν την αμέσως επόμενη πρόταση που έφτασε στη Βουλή.

Τέλος, και, παρά την προηγούμενη φημολογία ότι θα κατατίθετο σήμερα το πρωί, αργά χθες τη νύχτα κατατέθηκε και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο, με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με ερώτημα, αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο», αναφερόταν σχετικά, με τους 71 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης –και πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα- να υπογράφουν από κάτω.

Το «αλαλούμ» που φάνηκε χθες να δημιουργείται, με τη μία πρόταση να κατατίθεται μετά την άλλη, αναμένεται να λήξει σήμερα, με την κατάθεση των δύο τελευταίων προτάσεων (του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ), για να αρχίσει ένα... άλλο, ως προς την ερμηνεία τους, την συνταγματικότητά τους, το κατά πόσον συναθροίζονται οι υπογραφές των βουλευτών και από κει και πέρα, εφόσον συναθροιστούν, αν θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής για την πραγματοποίηση της συζήτησης ή αυτή θα εκκρεμεί ως τον Οκτώβριο.

Στα επιμέρους ζητήματα που συζητιούνται είναι αν και κατά πόσον θα μεσολαβήσει υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας και έκδοση ΦΕΚ, κάτι που θα καταστήσει το ψηφισθέν νομοσχέδιο, νόμο του κράτους…


http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....