Διυλιστήριο: 07/03/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Σε στρατηγικό κόμβο Logistics μετατρέπεται η Ελλάδα με σημαντικές επενδύσεις στον ορίζονταΣε κόμβο logistics πρόκειται να μετατραπεί η Ελλάδα λόγω της κομβικής γεωγραφικής της θέσης. Η αρχή με το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, η ραγδαία ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη και τα νέα logistics Parks που έρχονται φέρνουν ένα αέρα αισιοδοξίας για την χρήση των μεγάλων υποδομών που ολοκληρώθηκαν και περιμένουν χρήστες.

Σήμερα ο κλάδος των Logistics καλύπτει το 10,8% του ΑΕΠ και τα περιθώρια γιγάντωσης του είναι πολύ μεγάλα. Τα σημερινά σκόρπια σε όλη τη χώρα αποθηκευτικά κέντρα, πρόκειται να αλλάξουν να μεταφερθούν σε πολυχρηστικά μεγάλα κέντρα όπως στο Θριάσιο και στον Γκόνο και να διεκδικήσουν ένα νέο κομμάτι από την πίτα που μεγαλώνει και διευρύνεται στις μεταφορές εμπορευμάτων.

Στο Εμπορευματικό του Θριασίου Πεδίου έκτασης 600 στρεμμάτων η σύμβαση είναι προ των πυλών και μιλάμε για μία επένδυση 180εκατ.ευρώ σε βάθος δεκαετίας για την κατασκευή αποθηκευτικών και διοικητικών κτιρίων 240.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το πρώην στρατοπέδου Γκόνου, όπου θα αναπτυχθεί το εν λόγω εμπορευματικό κέντρο, έχει έκταση 672.000 τ.μ και η θέση του χαρακτηρίζεται προνομιακή. Διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση με τον Εμπορικό Σταθμό του ΟΣΕ καθώς και με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αναμένεται να απελευθερώσει δυνάμεις και να αυξηθούν γεωμετρικά οι ανάγκες για χώρους διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Σε αυτό ο χώρος στον Γκόνο θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ξανά στο Θριάσιο ετοιμάζεται ένα νέο μεγάλο ΣΔΙΤ από τον ΟΣΕ για την εκμετάλλευση των 1.650 στρεμμάτων, όπου και βρίσκονται οι αποθήκες Κ1 και Κ2 και η σιδηροδρομική υποδομή έτοιμη με τις επενδύσεις που χρειάζονται να είναι λίγες. Συγκεκριμένα, θα αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση των απαραίτητων γερανογεφυρών για τη φορτοεκφόρτωση των συρμών και την ολοκλήρωση σειράς έργων υποστηρικτικών λειτουργιών όπως τα κτίρια του χώρου μεταφόρτωσης συνδυασμένων μεταφορών, φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, μεταφόρτωσης φορτίου βαγονιών, πρατήριο υγρών καυσίμων και την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού (περονοφόρα κ.α.). Το συγκεκριμένο έχει και ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα μιας και ο διαγωνισμός πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2019.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για την ανάπτυξη logistics Parks σε άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας, όπως στην Ηγουμενίτσα, το Βόλο και την Πάτρα. Ο κλάδος των logistics όπως φαίνεται είναι η μεγάλη αναδυόμενη δύναμη στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας και αυτό θα σημάνει μία σειρά από εξελίξεις σε επενδύσεις και στον ιδιωτικό τομέα. Είδαμε την δυναμική παρουσία της πολυεθνικής GEFCO ενώ παρουσία στον εμπορευματικό τομέα μέσω του σιδηρόδρομου έχουν τόσο οι Ιταλοί της FS μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι Αυστριακοί της OBB μέσω της Rail Cargo Goldair όσο και των Ρουμάνων που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.

Πηγή www.ypodomes.com

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρεμιέρα για τον Αγωγό Ελλάδας - ΒουλγαρίαςΘα διοχετεύει φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Αρχισε η κατασκευή του Διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB), που θα διοχετεύσει το φυσικό αέριο από τον Διαδρατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) στο δίκτυο της Βουλγαρίας και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Στη σύνοδο για τη διασυνδεσιμότητα στην Ανατολική Ευρώπη (CESEC) στη Σόφια υπογράφηκαν δύο σημαντικές συμφωνίες παρουσία της υπουργού Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούσκα Πέτκοβα, του επιτρόπου Ενέργειας της Ε.Ε. Μιγκέλ Κανιέτε και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, που σφραγίζουν την έναρξη του έργου:

•Οι κοινοπραξίες των αγωγών ΤΑΡ και IGB υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για τη μεταφορά φυσικού αερίου.
•Η Bulgarian Energy Holding και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψαν συμφωνία για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του IGB και άλλων έργων.

Ενοποιημένη αγορά

«Ο αγωγός IGB αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του οράματός μας για ενοποιημένη αγορά φυσικού αερίου στα Βαλκάνια» δήλωσε ο κ. Σταθάκης και υπογράμμισε «τη μεγάλη σημασία του έργου για την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και τη διασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών μέσω της λειτουργίας διαφοροποιημένων πηγών και οδεύσεων, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ενοποίηση των ενεργειακών αγορών». Πρόσθεσε δε ότι ο αγωγός «αποτελεί τμήμα του νότιου διαδρόμου και μέσω της διασύνδεσης με τον ΤΑΡ και το δίκτυο του ΔΕΣΦΑ θα παρέχει στη νοτιοανατολική Ευρώπη πρόσβαση στο αέριο της Κασπίας και άλλων πηγών, καθώς και σε υγροποιημένο φυσικό αέριο, μέσω των ελληνικών τερματικών σταθμών, όπως ο σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη».
Από την πλευρά του, ο κ. Κανιέτε χαιρέτισε την έναρξη κατασκευής του IGB, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά έργα της Ε.Ε.


https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Διαφημίζει Ελλάδα και φέτα ο ΑντετοκούνμποΟ Γιάννης προωθεί τα προϊόντα μας σε ΗΠΑ και Καναδά από την Αφυτο Χαλκιδικής

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι της Αφύτου Χαλκιδικής, όταν το Σάββατο είδαν μπροστά τους τον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννη Αντετοκούνμπο στην κεντρική πλατεία του παραδοσιακού χωριού. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στην Αφυτο με σκοπό να συμμετάσχει στα γυρίσματα τηλεοπτικού σποτ για την προώθηση της φέτας ΠΟΠ στην Αμερική και τον Καναδά.

Αλλωστε, ο παγκοσμίου φήμης καλαθοσφαιριστής έχει αναλάβει την παρουσίαση στη διεθνή αγορά του ελληνικού τουριστικού προϊόντος για τη σεζόν 2018, έπειτα από πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, και θα εμφανίζεται στα τηλεοπτικά spots καλώντας το παγκόσμιο κοινό να επισκεφθεί τη χώρα μας. Η παρουσία του δε στην Αφυτο αποτελεί τεράστια διαφήμιση για την περιοχή και τη Χαλκιδική γενικότερα.

Τα γυρίσματα του spot για τη φέτα έγιναν έξω από το παραδοσιακό κτίριο Αλετρά, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να πλησιάσουν και να αγκαλιάσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ζητώντας του παράλληλα το απαραίτητο αυτόγραφο. Κι εκείνος με μεγάλη ευχαρίστηση μοίρασε τόσο χαμόγελα όσο και αυτόγραφα, κυρίως στα μικρά παιδιά. Μάλιστα, τα τελευταία, μόλις πληροφορήθηκαν την παρουσία του σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς στην Αφυτο, έφεραν μαζί τους και μπάλες του μπάσκετ, ζητώντας του να τους πει μερικά από τα μυστικά του αθλήματος, αλλά και να τους τα δείξει.Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απόρρητα έγγραφα Wikileaks - Μνημείο εθνικής προδοσίας του ΓΑΠΜνημείο εθνικής προδοσίας του ΓΑΠ

Ο Παπανδρέου τα έδινε όλα σε Ερντογάν και Γκρούεφσκι, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκάλυψαν τα WikiLeaks

Μνημείο εθνικής προδοσίας συνιστούν δύο έγγραφα των WikiLeaks, τα οποία αποκαλύπτουν το μέγεθος του ενδοτισμού και του τυχοδιωκτισμού που επέδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός στο Σκοπιανό και στα ελληνοτουρκικά, λίγο πριν παραδώσει τη χώρα δεμένη πισθάγκωνα τους ξένους δανειστές μετά την αναρρίχησή του στην εξουσία το 2009...

Τα δύο έγγραφα είναι απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου hellasjournal.gr. Αυτά δείχνουν περίτρανα ότι ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός έδινε γη, αέρα και ύδωρ στον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και στον υπερεθνικιστή πρώην πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Γκρούεφσκι.

Προκαλεί δε πολλά και μεγάλα ερωτήματα και αυτόματους συνειρμούς το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου, τον Οκτώβριο του 2009, εξέφραζε στους Αμερικανούς συνομιλητές του τη θέλησή του για λύση των ελληνοτουρκικών «πακέτο» στη Χάγη καθώς και του Κυπριακού, και μάλιστα «γρήγορα» καθώς -όπως τους έλεγε- «οι οικονομικές προκλήσεις της Ελλάδας πιθανόν θα έδεναν πολιτικά τα χέρια του».

Με άλλα λόγια, ο πολιτικός που εξελέγη με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» γνώριζε (αποτελεί μυστήριο πώς) ότι η οικονομική κρίση θα χτυπούσε σύντομα την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προωθούσε το «Βόρεια Μακεδονία», όμως ως διπλή ονομασία, καθώς περιόριζε την ελληνική απαίτηση για erga omnes χρήση του ονόματος μόνο στο διεθνές περιβάλλον, χωρίς καμία συνταγματική αλλαγή από τους Σκοπιανούς και δίχως να τον ενδιαφέρει καν να θέσει ζήτημα ταυτότητας και γλώσσας...

Ειδικότερα όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, στη σύνοψη της αναφοράς που στέλνει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έπειτα από ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ήθελε να δώσει θετικό μήνυμα για τον «νέο δυναμισμό» και για το «πόσο ανοιχτός» ήταν στην Τουρκία. Μάλιστα, οι Αμερικανοί σημειώνουν ότι ο Παπανδρέου αντιμετώπιζε την επίλυση των ελληνοτουρκικών ως «μια δουλειά που άφησε στη μέση από τότε που ήταν ΥΠΕΞ» (!) και γράφουν σχετικά: «Παρόλο που η θέση του ήταν καταρχήν για μη συμβιβασμό στο θέμα των γκρίζων ζωνών και της ελληνικής κυριαρχίας, ο τόνος και η συνολική θέση του για τη μεταφορά στη Χάγη ήταν κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει την ευκαιρία για μια πραγματική άρση του αδιεξόδου (breakthrough). Το αντιμετωπίζει σαν μια δουλειά που άφησε στη μέση από τότε που ήταν ΥΠΕΞ και είναι έτοιμος να φανεί τολμηρός εάν και οι Τούρκοι συμπράξουν μαζί του για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο».

Ο (αποκαλούμενος και «καπετάνιος του Τιτανικού» λόγω της καταστροφής που επέφερε στη χώρα μετά το 2010) κ. Παπανδρέου έκανε τη συγκεκριμένη προδοτική δήλωση, με την οποία εμφανίζεται εντελώς πρόθυμος να πάει στη Χάγη όλες τις τουρκικές βλέψεις στο Αιγαίο κατά παράβαση των πάγιων εθνικών θέσεων, στον τότε πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ και στον πρόεδρο του Brooking Institute και πρώην αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Στρόουμπ Τάλμποτ στις 12 Οκτωβρίου 2009. Ηταν λίγο μετά την επίσκεψη-αστραπή που είχε κάνει στις 9 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Η έκπληξη των Αμερικανών για την προθυμία του Γιώργου Παπανδρέου να βάλει όλη τη δέσμη των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο στο τραπέζι είναι τόσο μεγάλη, ώστε σημειώνουν στην εσωτερική επικοινωνία που είχαν τότε μεταξύ τους: «Αποτελεί μια σημαντική μετακίνηση της ελληνικής θέσης, εάν διατηρηθεί. Στο παρελθόν, ενώ ήταν ανοιχτοί να εξετάσει το Δικαστήριο της Χάγης τα ζητήματα των οικονομικών (σ.σ.: αναφέρονται στην υφαλοκρηπίδα), οι Ελληνες ήταν απρόθυμοι να προσθέσουν όλη τη δέσμη των ζητημάτων του Αιγαίου, φοβούμενοι την απόπειρα των Τούρκων να τους επιβάλουν την παραίτηση από όλα τα διεθνή νομικά δικαιώματα που πιστεύουν ότι έχουν βάσει του δικαίου της θάλασσας και άλλων συνθηκών σε ένα τουρκικού στιλ παζάρι, για να κερδίσουν πλεονεκτήματα στις οικονομικές ζώνες».

Τα γνώριζε όλα για την κρίση και τα Μνημόνια, αλλά έταζε λεφτά

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους προκύπτει από το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι γνώριζε πολύ καλά πως η χώρα θα έμπαινε σε περιπέτειες, για την ακρίβεια σε κανονικό σπιράλ οικονομικού θανάτου με έξωθεν ενέργειες.

Στους Αμερικανούς αξιωματούχους έλεγε ότι έπρεπε να κλείσουν τα εκκρεμή εξωτερικά θέματα άμεσα, γιατί μετά τα «χέρια του θα ήταν δεμένα», υπονοώντας τα οικονομικά προβλήματα που θα ακολουθούσαν και για τα οποία όχι μόνο δεν είχε κάνει καμία νύξη στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, ενημερώνοντας το εκλογικό σώμα, αλλά, αντιθέτως, εξαπάτησε συνειδητά τους Ελληνες με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν».

Εξι μήνες αργότερα ο ίδιος βύθισε τη χώρα στη δίνη της ξένης επιτροπείας του ΔΝΤ και της άγριας λιτότητας των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Εντύπωση, επίσης, προκαλεί ο ραγιαδισμός που επέδειξε μπροστά στον σημερινό «σουλτάνο», πρωθυπουργό τότε Ταγίπ Ερντογάν, σε εκείνο το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, έθεσε το θέμα των τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά παρακαλώντας ουσιαστικά τον Ερντογάν και λέγοντας: «Αυτό προκαλεί παράνοια στην Ελλάδα και περιορίζει την ελαστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης...»!

«Κάρφωνε» τον Κ. Καραμανλή στις ΗΠΑ για το Βουκουρέστι


Η εμπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου για τον Κώστα Καραμανλή αποτυπώνεται στον τρόπο που μιλούσε στους Αμερικανούς για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. εξαιτίας του περήφανου «όχι» του Βουκουρεστίου.
«Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι ο Καραμανλής έχασε το μομέντουμ να αντιμετωπίσει τα Βαλκάνια και εξέφρασε την επιθυμία να είναι πιο δραστήριος στην επίλυση προβλημάτων στην περιοχή» αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας της 4 Δεκεμβρίου 2009, από το οποίο προκύπτει επίσης ότι ο Παπανδρέου συζητούσε με Αμερικανούς και Σκοπιανούς την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Συνάντηση

Δύο μέρες νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τον Αμερικανό αναπληρωτή ΥΠΕΞ Τζέιμς Στάινμπεργκ και στην ατζέντα τους βρέθηκαν το ονοματολογικό και τα ελληνοτουρκικά, συναινώντας σε διπλή ονομασία, σύμφωνα πάντοτε με την αμερικανική διπλωματική αλληλογραφία.
«Το κλειδί για την Ελλάδα είναι ότι το όνομα πρέπει να χρησιμοποιείται από διεθνείς θεσμούς, τρίτους οργανισμούς και σημαντικές διμερείς σχέσεις, και έτσι το θέμα να λυθεί μια για πάντα. Ο Παπανδρέου πρότεινε στον Γκρούεφσκι να αφήσουν τα θέματα της ταυτότητας και της γλώσσας στην άκρη και να μη δημιουργήσουν ζήτημα γι’ αυτά» αναφέρεται στο επίμαχο τηλεγράφημα που αποκαλύπτει το μέγεθος του ενδοτισμού στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής από τον μοιραίο πρώην πρωθυπουργό...

ΤΑ ΔΥΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΔΩ, ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ WIKILEAKS: 
https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όλα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου - Οι λίστες με φυσικά και νομικά πρόσωπα


Ποιοί χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ και δεν πληρώνουν- Πολλές εταιρείες-ζόμπι κι άλλες που έχουν κλείσει από χρόνια

ταιρείες και επιχειρηματίες που πρωταγωνίστησαν τις προηγούμενες δεκαετίες στην οικονομική ζωή της χώρας, αλλά και επιχειρήσεις-ζόμπι που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά ή έχουν "πεθάνει" πριν από πολλά χρόνια, περιλαμβάνονται στη λίστα μεγαλοφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).

Ο μακρύς κατάλογος περιλαμβάνει όλα τα ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο και καθυστερούν να πληρώσουν πάνω από ένα χρόνο. Πρόκειται για 9.332 φυσικά και 14.581 νομικά πρόσωπα, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Πολλοί δεν ανταποκρίθηκαν επειδή απλώς... δεν υπάρχουν. Οπως οι παλιές χρεοκοπημένες ΠΑΕ ΑΕΚ και Ηρακλής Θεσσαλονίκης, η πάλαι ποτέ Τράπεζα Κρήτης, η αμαρτωλή "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" του σκανδάλου με το δομημένα ομόλογα, η "Ασπίς" που εφαγε τα λεφτά των ασφαλισμένων, το κανάλι Alter του αποβιώσαντος Γιώργου Κουρή, τα σουπερμάκετ Atlantic, η "Νεοχημική" του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις.

Από όλες αυτές το Δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτε. Αλλωστε τα περιουσιακά στοιχεία τους έχουν ήδη εκποιηθεί. Αλλά και από χιλιάδες άλλες που παραμένουν ημιθανείς, ελάχιστα μπορεί να περιμένει.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων γίνεται - όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ - για λόγους πληροφόρησης των πολιτών και εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων.

Ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η ΑΑΔΕ δεν γνωστοποίησε τα ονόματα φυσικών προσώπων των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά στους παρακάτω συνδέσμους:

Η λίστα με τα Φυσικά Πρόσωπα

Η λίστα με τα Νομικά Πρόσωπα


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....