Διυλιστήριο: 03/07/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Μεταναστευτικό και ΜΚΟ

Του Θανάση Τζιούμπα από τη Ρήξη φ. 120.
Ενώ τα γαλανά νερά του Αιγαίου καθημερινά γεμίζουν νεκρά κορμιά κι απομεινάρια του νέου «συνωστισμού» (όπως θα γράψει η Ρεπούση του μέλλοντος), στην Ελλάδα ζούμε το θέατρο του παραλόγου: Μετανάστες και πρόσφυγες που «λιάζονται», που «εξαφανίζονται» (Χριστοδουλοπούλου). Σύνορα θαλάσσια «που δεν υπάρχουν» (Τσίπρας). Επαναπροωθήσεις (push back) που «είναι παράνομες» (Μουζάλας). Κι όταν μια κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως ΜΚΟ, τότε οι ΜΚΟ συμπεριφέρονται ως κυβερνήσεις!

Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είδαν μια απόβαση ακτιβιστών και «ακτιβιστών».
Η ανύπαρκτη ελληνική πολιτεία υποκαταστάθηκε από έναν αστερισμό ΜΚΟ κάθε είδους, που ανέλαβαν τη διαχείριση του προβλήματος σε όλα τα επίπεδα: από αυτό της έρευνας και διάσωσης ως τη στέγαση, τη σίτιση, την υγειονομική περίθαλψη. Αναφέρεται ο αριθμός 100, μόνο για τη Λέσβο. Και δεν μιλάμε για τις γνωστές ΜΚΟ, ελληνικές και διεθνείς, που όποια ιδεολογική θέση κι αν έχει κάποιος για την φύση τους δεν μπορεί να αγνοήσει το έργο που προσφέρουν. Αλλά για ένα ετερόκλητο πλήθος το οποίο αγνοεί επιδεικτικά την ιθαγενή νομιμότητα και με σημαία το δίκαιο του μετανάστη ή του πρόσφυγα αλωνίζει με πλωτά σε (επιτηρούμενες κατά τα άλλα) παραμεθόριες περιοχές, συνοδεύει τα φουσκωτά και τις βάρκες των προσφύγων / μεταναστών στην «ασφάλεια» του ευρωπαϊκού εδάφους, στήνει τις δικές του εγκαταστάσεις όπου ορίζει ποιος μπορεί και ποιος όχι να εισέλθει.
Στα «εκατό λουλούδια που ανθίζουν» στις αμμουδιές των νησιών δεν λείπουν και τα τοξικά.

Μια από τις ΜΚΟ λέγεται «One Nation», με έδρα την Αγγλία. Συνεργάζεται με το ΙΗΗ, την τουρκική οργάνωση που έχει κατηγορηθεί από τους Κούρδους της Συρίας ότι εφοδιάζει με όπλα τους ισλαμιστές υπό τον μανδύα της ανθρωπιστικής βοήθειας. Στον λογότυπό της κυριαρχεί ένα χέρι με υψωμένο αντίχειρα, που, όλως τυχαία, είναι και το σήμα των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Στην ιστοσελίδα τους συναντά κανείς βίντεο όπου συνοδεύουν βάρκες βάζοντας τους επιβάτες να κραυγάζουν «ο θεός είναι μεγάλος» και να προσεύχονται μόλις φτάσουν στην ακτή. Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι στους πονηρούς καιρούς μας το «αλλάχουακμπαρ» είναι σαν να λεν απλά «δόξα τω θεώ, σωθήκαμε». Και βέβαια, όταν προσφέρουν νερό, πρέπει κάποιος να το πάρει με το δεξί του χέρι.

Στην ίδια ιστοσελίδα εμφανίζονται μέλη της «One Nation» να συνυπάρχουν πάνω στο ίδιο σκάφος με μέλη της δανέζικης «Team humanity». Είναι μία από τις δύο οργανώσεις (η άλλη είναι η ισπανική Proemaid ) που μέλη τους είχαν κατηγορηθεί με (υπερβολική νομικά) κατηγορία ως λαθροδιακινητές, όταν ρυμουλκούσαν βάρκες με μετανάστες, χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν, ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στην δίκη παρέστησαν ως μάρτυρες υπεράσπισης οι βουλευτές Γιώργος Πάλλης και Βασιλική Κατριβάνου και ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα (Ριζοσπάστης, 6/12/2015), μια ΜΚΟ που ονομάζεται WAHA έχει αναρτήσει διαφημιστικό πανό στο περιφερειακό Κέντρο Υγείας της Μυτιλήνης. Το WAHA έχει ως βάση τη Γαλλία. Δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν, τη Νιγηρία, το Καμερούν, την Αιθιοπία, την Κένυα, τη Σενεγάλη, το Σουδάν, τη Ζάμπια, τη Σομαλία, την Τανζανία, το Μπενίν, τη Γουινέα και την Υεμένη. Έχει στήσει κέντρα υγείας σε πολλές από αυτές τις χώρες και χρηματοδοτείται από ιδιωτικές δωρεές ή από τη φιλανθρωπία και επίσης συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία ETIHAD. Από τον Οκτώβριο του 2015 η WAHA έχει επεκταθεί στα Βαλκάνια, στη Σερβία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ και τη Σλοβενία.

Θυμίζουμε ότι τα ΗΑΕ παρενέβησαν έμμεσα στον πόλεμο της Υεμένης για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας. Έναν πόλεμο που στα θύματά του περιλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που επανειλημμένα βομβαρδίστηκαν με πολλά θύματα. Τα ΗΑΕ, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, προωθούν τώρα ένα σχέδιο χερσαίας επέμβασης στη Συρία ώστε να αντιστρέψουν την δυσμενή για τους ισλαμιστές κατάσταση που προκάλεσε η ρωσική ανάμειξη.

Υπάρχει και η ΜΟΑS. Διαθέτει ένα υπερσύγχρονο σκάφος (TOPAZ RESPONDER ) που η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2015, έχει μήκος 51 μέτρα και πλάτος 13 μέτρα. Η ΜΟΑS ιδρύθηκε «όταν 31χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του σε μία κρουαζιέρα τριών εβδομάδων και είδαν στη θάλασσα ένα μπουφάν. Ο καπετάνιος τους πληροφόρησε ότι ίσως ήταν από τα ναυάγια που γίνονται στην περιοχή με θύματα πρόσφυγες».
Το πλοίο επιχειρεί υποτίθεται σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές κάνοντας διασώσεις. Και λέμε υποτίθεται, καθώς έχει καταγραφεί μήνυμα μέσω τουίτερ (hashtag #agathonisi) του Βρετανού δημοσιογράφου Πάτρικ Κίνσγκλεϊ της Γκάρντιαν, ο οποίος βρίσκεται πάνω στο σκάφος όπου γράφει:
“Είμαστε αγκυροβολημένοι στο Αγαθονήσι. Τα σκάφη των προσφύγων να κατευθυνθούν σε αυτά τα δύο φώτα (εννοεί του σκάφους) καθώς είναι τα μόνα που φαίνονται από το νησί”. Οδηγίες προς ναυτιλλομένους, δηλαδή.«Μ»ΚΟ που χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις:


Υπάρχει και μια άλλη ΜΚΟ στη Μυτιλήνη, η οποία λειτουργεί υπό τον τίτλο «Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» (Danish Refugee Council, (DRC). Αυτή η οργάνωση συνεργάζεται με τη WAHA στο πρόγραμμα στα Βαλκάνια. Είναι μια «Μ»ΚΟ που συνεργάζεται πλήρως με τις επίσημες κυβερνήσεις και άλλους εθνικούς οργανισμούς και η κύρια πηγή χρηματοδότησής της είναι το υπουργείο της Δανίας, η ΕΕ και ο ΟΗΕ, παράλληλα με δωρεές και χορηγούς.
Και δεν ήταν δυνατόν να λείπουν κι οι αντεξουσιαστές. Κατέλαβαν το παλιό κτήριο του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης για να στεγάσουν πρόσφυγες. Επίσης, Βρετανοί πολίτες με ιδιοκτησίες στον Μόλυβο άνοιξαν τα οικόπεδα και τα ακίνητά τους στους πρόσφυγες οργανώνοντας παράλληλα διαδικτυακές καμπάνιες συγκέντρωσης χρημάτων (προφανώς ως ανταμοιβή για τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους). «Εθελοντής» στην Πέτρα, σε συνεργασία με ΜΚΟ, σκέφτηκε ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τα δουλεμπορικά που καταφθάνουν από τις απέναντι ακτές, να δημιουργήσει αποβάθρα για να δένουν χωρίς προβλήματα οι διακινητές! Με γενικό μήνυμα, «ας φτιάξουμε μία αποβάθρα για τους πρόσφυγες», στα αγγλικά, ο «εθελοντής» καλεί τον κόσμο να ενισχύσει οικονομικά την πρωτοβουλία και μάλιστα ήδη έχει συγκεντρώσει κάτι παραπάνω από 3.000 ευρώ!

Προσθέστε και το σμήνος των ηθοποιών, Κινέζων αντικαθεστωτικών και μύριων άλλων, που έρχονται να φωτογραφηθούν σε μια περιοχή που έγινε «trendy» και «must» και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Αυτό το χάος έχει ενοχλήσει ακόμη και τον Μουζάλα, που έφτασε να δηλώσει: «Θα σταματήσει όλη αυτή η ιστορία, το ότι η Μυτιλήνη έχει γίνει ένας τόπος για περίεργους, όπου όποια στιγμή θέλουν έρχονται και φεύγουν».Ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης


Είναι κοινός τόπος σε όσους ασχολήθηκαν με τους πρόσφυγες η έκπληξη των τελευταίων για τις συνθήκες και την αντιμετώπισή τους στον «ευρωπαϊκό παράδεισο». Οι άνθρωποι αυτοί πλήρωσαν και κινδύνεψαν έχοντας μια μαγική εικόνα για το τι θα βρουν, ειδικά για τη Γερμανία. Κι αυτό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του μάρκετινγκ των εμπόρων φουσκωτών μιας χρήσης. Υποστηρίζεται από μια επίμονη και καλά οργανωμένη προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ειδικά στο τουίτερ, το οποίο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι εργαλείο επιβίωσης. Μέσω αυτού ενημερώνονται για τις διαδρομές, τους διακινητές, τα νέα από οικεία πρόσωπα. Πώς βγήκε προς τα έξω ότι η Γερμανία ήταν ο παράδεισος για όσους φεύγουν από τη Συρία και άλλες περιοχές συγκρούσεων;

Ο Βλαντιμίρ Σάλακ στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, ανέπτυξε το Σύστημα Ανάλυσης Περιεχομένου του Διαδικτύου για το τουίτερ (Scai4Twi).
Έκανε μια μελέτη σε πάνω από 19.000 πρωτότυπα τουίτ που σχετίζονται με τους πρόσφυγες.
Η μελέτη του έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τουίτ ονομάζουν τη Γερμανία ως την καλύτερη χώρα στην Ευρώπη που καλωσορίζει πρόσφυγες.
Η μελέτη του Σάλακ ανακάλυψε ότι το 93% όλων των τουίτ για τη Γερμανία περιλάμβαναν θετικές αναφορές για την φιλοξενία και την γερμανική πολιτική για τους πρόσφυγες. Μερικά δείγματα από τα τουίτ:

• Γερμανία Ναι! Αριστεροί έκαναν γκράφιτι με σπρέι στο τρένο που έλεγαν: “Καλώς ήρθατε, πρόσφυγες” στα αραβικά
• Υπέροχοι άνθρωποι – βίντεο Γερμανών υποδέχεται πρόσφυγες από τη Συρία στην κοινότητά τους
• Σεβασμός! Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου λένε “Καλώς ήρθατε, πρόσφυγες”, σε όλα τα γήπεδα της Γερμανίας.
• Αυτό το τρένο με αραβικό γκράφιτι τρέχει στη Δρέσδη και υποδέχεται τους πρόσφυγες: (Ahlan wa Sahlan – ένα θερμό καλωσόρισμα).
• “Αγαπάμε τη Γερμανία!” κλαίνε με ανακούφιση πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου.
• Χιλιάδες καλωσορίζουν πρόσφυγες στη Γερμανία – Sky News της Αυστραλίας

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των τουίτ “Η Γερμανία καλωσορίζει πρόσφυγες”, δεν προέρχονται από τη Γερμανία, αλλά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Σάλακ ανέλυσε 5.704 πρωτότυπα τουίτ που περιέχουν το χάσταγκ “#RefugeesWelcome” και το όνομα της χώρας που τους καλωσορίζει. Έδειξε ότι σχεδόν το 80% του συνόλου των τουίτ ισχυρίζονταν ότι η Γερμανία ήταν η πιο φιλόξενη χώρα στην Ευρώπη. Η δεύτερη πιο φιλόξενη χώρα που βρέθηκε ήταν η Αυστρία με 12%.
Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι εκείνα τα τουίτ, ”Η Γερμανία σας καλωσορίζει”, δεν προέρχονταν από το εσωτερικό της Γερμανίας.
Πάνω από το 40% του συνόλου των τουίτ προέρχονταν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Αυστραλία. Μόνο το 6,4% προερχόταν από το εσωτερικό της Γερμανίας.Και ο πανταχού παρών κύριος Σόρος


Ο Σόρος είναι γνωστός από παλιά. Από τη δράση του μέσω ΜΚΟ για την αποδόμηση των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, για την υποκίνηση και ενίσχυση των «πολύχρωμων επαναστάσεων», για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, για τον ρόλο που έπαιξαν οι ελεγχόμενες από αυτόν οργανώσεις στη Λιβύη και, βέβαια, τη δαιμονοποίηση του καθεστώτος Άσαντ και τη στήριξη των δυνάμεων που μεταβάλλουν τη Συρία σε ερείπια και ανοιχτό τάφο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην παρέμβει και στο προσφυγικό.
Μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης, ο περιβόητος χρηματιστής ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνη στη χώρα μας.

Το ταμείο, στο οποίο κατέθεσε ήδη ο ίδιος σεβαστό χρηματικό ποσό, έχει την έδρα του στη Σουηδία, με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργκ. «Ο στόχος μου είναι διπλός», είπε. «Πρώτον, να δείξουν οι Ευρωπαίοι αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και δεύτερον να δείξουν οι Έλληνες αλληλεγγύη στους ξένους».
Με τα χρήματα του νεότευκτου ταμείου θα μπορούσαν να χτιστούν σπίτια αλληλεγγύης ή να ενοικιαστούν ήδη υπάρχοντα. Έτσι θα μπορούσε να μπει κάποιο φρένο στη συντελούμενη ανθρωπιστική καταστροφή. Τα χρήματα του ταμείου, συνέχισε ο κύριος Σόρος, θα δοθούν σε ελληνικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες προσφέρουν ήδη βοήθεια τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους. 

Ο «φιλάνθρωπος κερδοσκόπος» δεν χάνει ευκαιρία να υπαγορεύσει στους Ευρωπαίους την πάγια θέση του για την παγκοσμιοποίηση και τα εθνικά κράτη: «Οι πρόσφυγες είναι το αγαθό που πρέπει να προστατευτεί, τα σύνορα είναι το πρόβλημα», είχε δηλώσει πρόσφατα.
«Μια οραματική ιδέα», ήταν η φράση με την οποία συνεχάρη αμέσως μετά τον κ. Σόρος ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, που δεν χάνει τέτοιες κοσμικές συνευρέσεις.

Ο ανθρωπισμός, που αρχίζει στην οριογραμμή και τις ακτές και εξαντλείται στις νέες Αμυγδαλέζες, τον οποίο φυτεύει μια κυβέρνηση που λειτουργεί ως ΜΚΟ (κι όχι ως κυβέρνηση ενός κράτους και μιας κοινωνίας), μεταβάλλεται στο αντίθετό του, αποτελώντας παραπλήρωμα μιας γραμμής παραγωγής προσφυγιάς, κινδύνων και ανθρώπινου πόνου. Ανθρωπισμός είναι να κλείσουν οι θαλασσινοί δρόμοι του θανάτου κι όχι απλά να περιθάλψουμε τους επιζήσαντες. Και, πάνω απ’ όλα, ανθρωπισμός είναι να δράσουμε πολιτικά, για να σταματήσουν πόλεμοι όπως αυτός της Συρίας, που ξεκίνησε και συντηρείται από τους ίδιους που γέμισαν τη θάλασσα με πνιγμένα παιδιά, χρησιμοποιώντας τα ως όπλο σε έναν ασύμμετρο πόλεμο για το ιμπεριαλιστικό και οθωμανικό όραμα των «μηδενικών προβλημάτων».

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μυστική επιστολή Σκοπίων: ζητά όπλα, σφαίρες από καουτσούκ - για τους πρόσφυγες

Οι αρχές του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων ζήτησαν βοήθεια και επιπλέον εξοπλισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα των προσφύγων που βρίσκεται στα σύνορά τους και συγκεκριμένα στην Ειδομένη της Ελλάδας, γράφει το πρακτορείο ‘Φόκους’.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγή από τα Σκόπια, η οποία αναφέρει ότι εστάλη από τις αρχές της χώρας μυστική επιστολή σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιστολή περιέχει κατάλογο εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των προσφύγων, μεταξύ των άλλων: όπλα και πυρομαχικά από καουτσούκ, βόμβες και χειροβομβίδες αναισθητοποίησης, και άλλα υλικά προκειμένου να διαλύσουν τα πλήθη, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.


The Hellenic Information Team
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΝΑΤΟ: Πράσινο φως για περιπολίες σε όλο το μήκος του Αιγαίου και μέσα στα τουρκικά ύδατα

  • Μόνιμη άδεια εισόδου στα χωρικά ύδατα Ελλάδας - Τουρκίας παρά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας προωθεί το ΝΑΤΟ μετά από εισήγηση του Γερμανού Υποναυάρχου
  • Απορρίπτει τις τουρκικές θέσεις να επικεντρωθεί η δράση της SNMG2 σε συγκεκριμένη περιοχή
  • Στόλτενμπερκ: Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί
  • Το σχέδιο των 17 σημείων που είδε το φως της δημοσιότητας δεν κατατέθηκε στην Στρατιωτική Επιτροπή

Γράφει η ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ


Πρόταση να παρασχεθεί μόνιμη διπλωματική άδεια στα πλοία του ΝΑΤΟ για να εισέρχονται στα χωρικά ύδατα Ελλάδας και Τουρκίας, προωθείται για συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr. Την ίδια ώρα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δηλώνει πως δόθηκε το πράσινο φως να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι ελήφθησαν αποφάσεις για την ανάπτυξη των νατοϊκών πλοίων και περιλαμβάνουν δράση στα τουρκικά χωρικά ύδατα,παρά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ στη δήλωσή του αναφέρει ότι:

η δραστηριότητα των ΝΑΤΟϊκών πλοίων θα επεκταθεί στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Τουρκίας. Οι περιοχές δράσης έχουν καθοριστεί σε συνεργασία και συντονισμό με την Ελλάδα και την Τουρκία.
Ο σκοπός της αποστολής του ΝΑΤΟ δεν είναι να σταματήσει ή να απωθήσει τα σκάφη με τους πρόσφυγες, αλλά να βοηθήσει την Ελλάδα και την Τουρκία να εντοπίζουν τις βάρκες.
Το ΝΑΤΟ έχει επίσης συμφωνήσει με τη Frontex σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο. Θα ανταλλάσσουν συνδέσμους και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως επίσης με τα επιτελεία της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Η πρόταση του ΝΑΤΟ να επιχειρούν τα πλοία της SNMG2 στα χωρικά ύδατα Ελλάδας και Τουρκίας συντάχθηκε μετά τις επαφές που έκανε ο Γερμανός τακτικός διοικητής της SNMG2 στην Άγκυρα και την Αθήνα, και αφορά στον ορισμό των περιοχών δράσης των ΝΑΤOϊκών πλοίων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr δεν έχουν γίνει δεκτές οι τουρκικές αξιώσεις να μην μπάινουν τα ΝΑΤΟΪκά πλοία στα τουρκικά χωρικά ύδατα ή να περιοριστούν σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Η Τουρκία το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε να μπλοκάρει την αποστολή, αποφεύγοντας να δώσει διπλωματική άδεια στο γερμανικό πλοίο ΒΟΝΝ για να εκτελέσει δοκιμαστικό πλου στην περιοχή της Λέσβου εντός ελληνικών και τουρκικών χωρικών υδάτων. Αποτέλεσμα ήταν να απαιτήσει οο Γερμανός υποναύαρχος να πετάξει με ελικόπτερο από τα τουρκικά χωρικά ύδατα προς την Άγκυρα, για διαβουλεύσεις.

Μπροστά στον κίνδυνο να δυναμιτιστεί η όλη ΝΑΤΟϊκή δράση, και έχοντας πληροφορίες για τις τουρκικές αξιώσεις όπως είχαν διατυπωθεί στο SHAPE (και όχι στην Στρατιωτική Επιτροπή όμως αναφέριε σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής), ο Γερμανός υποναύαρχος έκανε κύκλο επαφών σε Άγκυρα και Αθήνα για να καταλήξει σε συνεργασία με τον Chief of Staff (COS) της NATO Maritime Command (MARCOM), Rear Admiral Giorgio Lazio, να υποβληθεί ένα σχέδιο που να καλύπτει τις ανάγκες των ΝΑΤΟϊκών πλοίων να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr υπάρχει ήδη προσχέδιο πάνω στο οποίο θα κληθεί να αποφασίσει η Στρατιωτική Επιτροπή, το οποίο ορίζει περιοχές δράσης των πλοίων σε όλο το μήκος του Ανατολικού Αιγάιου. Προβλέπεται δηλαδή ότι τα πλοία θα δραστηριοποιηθούν σε όλη τη συνοριογραμμή, εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας και της Ελλάδας, κάτι που η Τουρκία προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει. Η τουρκική προσπάθεια ήταν να επικεντρωθεί η ΝΑΤΟϊκή δράση μόνο σε μια περιοχή, σε αυτήν της Λέσβου, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν πολλά πλοία του ΝΑΤΟ για να καλύψουν τις ανάγκες.

Τα ΝΑΤΟΪκά πλοία δεν θα χρειάζονται άδεια κάθε φορά για να μπουν στα χωρικά ύδατα, καθώς το ΝΑΤΟ έχει αποφασίσει ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση, αλλά για δράση.


Το σχέδιο των 17 σημείων


Εν των μεταξύ, το σχέδιο των 17 σημείων που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, δεν κατατέθηκε ποτέ στην Στρατιωτική Επιτροπή. Μπορεί ανεπίσημα τα μέλη της να έλαβαν μέρος, ωστόσο ο υπογράφων Τούρκος αξιωματούχος, ουδεμία σχέση έχει τη τη Στρατιωτική Επιτροπή.

Στρατιωτικός Εκπρόσωπος της Τουρκίας στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, είναι ο αντιστράτηγος Ferit Güler, ο οποίος είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Έλληνα Στρατιωτικό εκπρόσωπο αντιστράτηγο Νίκο Ζαχαριάδη.

Ο Ethem Buyukisik που υπογράφει το κείμενο των 17 σημείων, είναι ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Ευρώπης (SHAPE). Ο Έλληνας ομόλογός του είναι ο αντιναύαρχος Σπυρίδων Κονιδάρης, ο οποίος έχει καταθέσει αντίστοιχο ελληνικό κείμενο.

Συνεπώς το κείμενο αυτό ουδέποτε τέθηκε σε διαπραγμάτευση στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, όπου σύμφωνα με τα όσα είδαν τη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες, η Τουρκία “έσπασε την σιωπή” και εξέφρασε αντιρρήσεις στο προτεινόμενο σχέδιο.

To NATO για να υπερβεί τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, έλαβε πολιτική απόφαση υλοποίησης της δράσης, στη συνεδρίαση του North Atlantic Council. Τώρα αναμένεται το σχέδιο υλοποίησης της δράσης να τεθεί σε συζήτηση μέσα στην εβδομάδα στην Στρατιωτική Επιτροπή.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

δυτική βαρβαρότητα….

Διηγείται ο Παπαρρηγόπουλος στην «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους»:

Στα 1099, οι σταυροφόροι κυρίεψαν τα Ιεροσόλυμα, όπου και έδωσαν ρεσιτάλ βαρβαρότητας. Καθολικός ιερωμένος, που ήταν αυτόπτης, διηγείται ότι τόση ήταν η απελπισία Αράβων, Εβραίων, αιρετικών κλπ, ώστε πολλοί θα εύχονταν να είχαν φτερά να πετάξουν. Και, επειδή φτερά δεν είχαν, υφίσταντο τις συνέπειες της βαρβαρότητας των κατακτητών. Διαμετρικά αντίθετη ήταν η συμπεριφορά των Αράβων προς τον χριστιανικό πληθυσμό, όταν περίπου 90 χρόνια αργότερα, (1187), ανακατέλαβαν τα Ιεροσόλυμα. Ο ίδιος ο σουλτάνος Σαλαδίν επέβλεψε την αποχώρηση των ηττημένων και παρηγόρησε τη βασίλισσα της Ιερουσαλήμ για τις μεταπτώσεις της ζωής και της ιστορίας. Για να διαθέσει αυτός και οι επιτελείς του μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να εξαγοράσουν την ελευθερία αιχμαλώτων.

Στα 1492 οι ευρωπαίοι ανακάλυψαν την Αμερική. Για να ακολουθήσει η «ιεραποστολική» γενοκτονία σε βάρος των ντόπιων πληθυσμών. Και, στη συνέχεια, στρατολόγησαν δούλους από τη Μαύρη Ήπειρο. Τους οποίους τα λευκά κτήνη μεταχειρίζονταν χειρότερα ακόμη κι απ’ τα ζώα. Αλλά μήπως μέχρι και στις μέρες μας δεν εκμεταλλεύονται τον πλούτο της Αφρικής, καταδικάζοντας τους λαούς της να πεθαίνουν από πείνα και δυστυχία! Τακτική που, δυστυχώς εφαρμόζεται τώρα και σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού μας…

Στον 20ο αιώνα οι Γερμανοί με τους δύο καταστρεπτικούς παγκόσμιους πολέμους,επιχείρησαν να εξασφαλίσουν ζωτικό χώρο για τα άφρονα συμφέροντά τους. Παραφροσύνη που πλήρωσαν εκατομμύρια ανθρώπων με τη ζωή τους και την καταστροφή των χωρών τους. Για να τύχουν ιδιαίτερης «περιποίησης» απ’ το ναζιστικό «πολιτισμό» οι «κατώτερες» φυλές, όπως Εβραίοι, Τσιγγάνοι, Σλάβοι κλπ, τους οποίους θεώρησαν καλό να σαπουνοποιήσουν» στα κρεματόριά τους. Προκειμένου να πλένουν τα σώματά τους και να βρωμίζουν τις έτσι κι αλλιώς μαύρες ψυχές τους.

Και παραδόξως τώρα, στα τέλη του 20ου και αρχές του 21ου αιώνα έχουμε ομοψυχία και συμπόρευση σιωνισμού και ναζισμού. Στο όνομα της «ανωτερότητας» των οποίων επιχειρείται οφθαλμοφανώς η εξόντωση Ορθοδόξων και Αράβων. Με πρώτο θύμα τους την ορθόδοξη Σερβία. Για να ακολουθήσουν οι αραβικές χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης ανατολής. Του Αφγανιστάν της Αλ Κάιντα και του Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν. Και στη συνέχεια της Λιβύης του Καντάφι και τώρα της Συρία του Σαντάτ. Τους οποίους τα εξωνημένα ΜΜΕ (=εξαπατήσεως) φρόντισαν κατά παραγγελία των πατρώνων τους να τους δαιμονοποιήσουν, προκειμένου να δώσουν ηθικό έρεισμα στην εξόντωσή τους . Με πρόσχημα δήθεν την τρομοκρατία, της οποίας εφευρέτες και αρχιτέκτονες είναι αυτοί οι ίδιοι. Γιατί οι προαναφερθέντες σε καμιά περίπτωση δεν ήταν χειρότεροι από εκείνους, που κατέστρεψαν τις χώρες τους και οδήγησαν στο θάνατο πολλές χιλιάδες αθώων. Και οι οποίοι, αν υπήρχε και στοιχειώδης έστω δικαιοσύνη,θα έπρεπε να κηρυχτούν πολλαπλάσια εγκληματίες πολέμου και να τιμωρηθούν ανάλογα. Κι όχι μόνο για τις χιλιάδες των θυμάτων, που προκάλεσαν με τους πολέμους τους και τη φρικτή εξαθλίωση στην οποία έφεραν τις χώρες αυτές, αλλά επειδή και στις δικές τους χώρες ή τις χώρες της επιρροής τους μπορεί να δολοφονούν με την κοινωνική αδικία πολύ περισσότερους απ’ όσους οι προαναφερθέντες δικτάτορες.

Κι αυτό το βλέπουμε εύγλωττα στην περίπτωση της απελπισμένης προσφυγιάς των λαών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Απ’ τις οποίες οι αβίωτες συνθήκες που διαμόρφωσαν οι πόλεμοι τους αναγκάζουν να εκπατρίζονται κατά εκατομμύρια. Με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να αγωνίζονται να φτάσουν στις χώρες της Δύσης, για να βρουν σωτηρία τους. Επειδή δεν γνωρίζουν ότι στο τεμπελχανείο της «αντιρατσιστικής» δυτικής ελίτ(=αλητείας) φωλιάζουν κάποια θηρία πολύ θηριωδέστερα των άγριων θηρίων. Γιατί και το λιοντάρι ακόμη μπορεί να λυγίσει μπροστά στις σπαρακτικές κραυγές της μάνας και ν’ αφήσει το μωρό που κρατάει στο στόμα του. Ενώ αυτοί ούτε τα παιδιά που πνίγονται στις θάλασσες ούτε τα άλλα που υποφέρουν στις μαρτυρικές και εξοντωτικές πεζοπορίες σπλαχνίζονται. Αντίθετα μάλιστα. Ακόμη και το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και άλλα αλλού φαίνονται να είναι δικά τους δημιουργήματα. Προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους λαούς της Ευρώπης και να δημιουργήσουν, πέρα απ’ τα συρματοπλέγματα και αδιάβατα ψυχολογικά τείχη για την μη αποδοχή των προσφύγων. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι και ο ISIS είναι -όπως διαθρυλείται-επίσης δημιούργημα της δικής τους βαρβαρότητας. Προκειμένου ακριβώς να εξαναγκαστούν οι λαοί της Μέσης Ανατολής να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες και παράλληλα να καταστραφούν οι πολιτισμικές τους ρίζες. Γεγονός που επιβεβαιώνεται κι απ’ την καταστροφή των πολιτισμικών μνημείων των χωρών τους, τα οποία οι πολιτισμένοι Άραβες για αιώνες σεβάστηκαν.

Κι από το άλλο μέρος αποβλέπουν, σύμφωνα με το δολοφονικό εναντίον της πατρίδας μας σχέδιο να καταφέρουν σε βάρος μας μετά την παγίδα του χρέους και δεύτερο εξίσου καίριο πλήγμα αλλοιώνοντας και μεταλλάσσοντας την ταυτότητα της πολιτισμικής μας παράδοσης .Και να ’στε σίγουροι ότι στην πανευρωπαϊκή διάσκεψη της 7ης Μαρτίου μάλλον θα παγιωθεί ο εγκλωβισμός των προσφύγων στη χώρα μας. Έτσι ώστε να μας υποχρεώσουν για μια ακόμη φορά να σκύψουμε και να φιλήσουμε τις αιματοβαμμένες μπότες της δυτικής βαρβαρότητας. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως και το ΝΑΤΟ, που μας φώλιασαν στο Αιγαίο, δεν το έφεραν για να αναχαιτίσουν τις μεταναστατευτικές ροές. Αλλά να το χρησιμοποιήσουν για τον ολοένα ασφυκτιικότερο εγκλωβισμό της ορθόδοξης Ρωσίας. Και πιθανώς ως εφεδρεία προκειμένου να διατηρήσουν σε ομηρία την ορθόδοξη χώρα μας, σε περίπτωση που διανοηθούμε να αντιδράσουμε στα εγκληματικά τους σχέδια…

παπά Ηλίας-Υφαντής

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι τελευταίοι των μοϊκανών..

     Μέσα στα έξι αυτά χρόνια των μνημονίων απομυθοποιήθηκε και απαξιώθηκε εντελώς -και πολύ σωστά- ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα.
Όσοι απ' τους έλληνες έχουν IQ κάτι παραπάνω απ' της ακρίδας έχουν σταματήσει να ελπίζουν σε ηγέτη μέσα απ' τα κόμματα της πολιτικής
σκηνής.
Οι υπόλοιποι πηδάνε από κόμμα σε κόμμα κι από απόκομμα σε απόκομμα ελπίζοντας ακόμη να βρούνε στην χαβούζα μαργαριτάρια.

Δεν είναι κακό να ψάχνεις για ηγέτη. Δεν είναι κακό να έχεις αρχηγό.
Όλες οι ομάδες ανθρώπων, από τον αθλητισμό μέχρι τις παρέες και τους λαούς, έχουν αρχηγούς.
Είναι εκείνα τα άτομα που αν και νοούνται ίσοι μεταξύ ίσων,
..η διαύγεια της αντίληψής τους, η σβελτάδα των αντιδράσεών τους, η προσήλωση στην επίτευξη του στόχου και η ευαίσθητη διαίσθησή τους, τους κάνει να βλέπουν το καλό της ομάδας και να την οδηγούν προς τα 'κει.

Στην παρούσα κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, αλλά και σε άλλες παρόμοιες καταστάσεις, το blog πιστεύει ακράδαντα πως ο μελλοντικός ηγέτης βρίσκεται μέσα στον ίδιο τον λαό και μπορεί να αναδειχθεί μόνο μέσα από επαναστατικές διαδικασίες.
Μέσα στην ίδια την κοινωνία βρίσκονται δεκάδες άνθρωποι δεκάδες φορές αξιότεροι από τους παρακμιακούς και παρηκμασμένους πολιτικούς, αυτά τα σκύβαλα που οδήγησαν, και εξακολουθούν να οδηγούν την χώρα από καταστροφή σε καταστροφή, μέχρι τον τελικό αφανισμό.

Επειδή όμως είναι πιθανότερο να προσγειωθεί αύριο στην πλατεία Συντάγματος ένας εξωγήινος με το διαστημόπλοιό του, παρά να επαναστατήσει ο εξ ίσου παρηκαμσμένος με τους πολιτικούς του, έλληνας,
..και άρα οι επαναστατικές διαδικασίες που λέγαμε δεν θα υπάρξουν ποτέ ή αν θα υπάρξουν θα είναι πολύ αργά,
..η ανάγκη ανεύρεσης ενός ηγέτη, ενός αρχηγού, πρέπει να γίνει στην βάση του πολιτικού μας σκηνικού.

Γι αυτό απευθυνόμαστε, κάνουμε έκκληση, σε όσους (μετρημένους στα δάχτυλα ενός χεριού) απ' τους πολιτικούς του κοινοβουλίου, και σε περισσότερους απ' τους πολιτικούς εκτός κοινοβουλίου λογίζουν ακόμη τον εαυτό τους σαν έντιμο άνθρωπο και πατριώτη (με την έννοια της αγάπης για την πατρίδα και όχι το μίσος για τους άλλους),
..να φανούν, να παραμερίσουν ιδεολογίες και ιδεοληψίες,
..και να συμπήξουν έναν κοινό πυρήνα αντίστασης και αντίδρασης, γυρώ απ' τον οποίο θα συσπειρωθούν οι κοινωνικές ομάδες που θέλουν αλλά δεν μπορούν από μόνες τους να ενεργήσουν συντονισμένα εναντίον του κοινού εχθρού, που είναι η νεοναζιστική ''Ενωμένη'' Ευρώπη και οι εγχώριοι προδότες πολιτικοί.

Φανείτε, στηρίχτε τον έλληνα πολίτη που πελαγοδρομεί μόνος του.
Δεν φτάνουν οι συνεντεύξεις στα μεγάλα περιοδικά του εξωτερικού, και τα διεθνή fora.
Εδώ μέσα είναι ο πόλεμος.
Εδώ θα δοθούν οι μάχες και θα κερδηθούν ή θα χαθούν. Όχι στα συνέδρια και στις διαδικασίες ενημέρωσης.
Είναι όλοι, φίλοι και εχθροί, πολύ καλά ενημερωμένοι για το τί συμβαίνει.
Τώρα είναι η ώρα για πράξεις.

Ιδού πεδίον δράσης και δόξας λαμπρό,
..για τους τελευταίους των πολιτικών ''μοϊκανών''!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρευνα για πρόστιμο 133 εκατ, Ευρώ που ''χαρίστηκε'' για το Mall στην Lamda

Ο Γ. Τσιρώνης διέταξε έρευνα για το πρόστιμο 133 εκατ. ευρώ, που ουσιαστικά χαρίστηκε στη Lamda του Σπ. Λάτση, αλλά και για τη μη τακτοποίηση του αυθαιρέτου με παράβολο μόλις 10.000 ευρώ.

Του ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ ΤΖΕΛΗ

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος έκαναν φύλλο και φτερό τον... ξεχασμένο φάκελο του «The Mall», μετά την αποκάλυψη της Realnews ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να συμμορφωθεί η ιδιοκτήτρια εταιρεία με τις απαιτήσεις του ΣτΕ.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Lamda Olympia Village θα έπρεπε αφενός να τακτοποιήσει το αυθαίρετο του ομίλου Λάτση «The Mall» και αφετέρου να προχωρήσει σε έκδοση περιβαλλοντικής μελέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, τίποτα από τα δύο δεν έχει γίνει και βάσει του νόμου περί τακτοποίησης αυθαιρέτων η εταιρεία θα έπρεπε να βαρύνεται αυτή τη στιγμή με πρόστιμα συνολικού ύψους 133 εκατομμυρίων ευρώ!


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Έλληνας δημοσιογράφος έβαλε στην θέση του το State Department - FYROM not “Macedonia”

Μάθημα για κάποιους άλλους συναδέλφους που κοιτάνε μόνον το γλύψιμο, την σπέκουλα και το εθνικό σαμποτάζ προκειμένου να βγάλουν είδηση.Όπως θα δείτε ο αμερικανός εκπρόσωπος κατάπιε την γλώσσα του και πάνω στην αμηχανία του χαμογέλασε ειρωνικά..

Δημάδης: «Είστε περήφανοι για τον τρόπο που η FYROM φέρεται στους πρόσφυγες; Και δεν σας επιτρέπω να χρησιμοποιήσετε τον όρο «Μακεδονία». FYROM παρακαλώ»!
O Θάνος Δημάδης είναι δημοσιογράφος,ανταποκριτής του ALPHA στην Ν.Υόρκη.Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραπέμπεται σε δίκη ο Χρ. Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση ΓιακουμάκηΝέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς σε δίκη για πλημμεληματικές κατηγορίες παράβασης καθήκοντος παραπέμπονται ο τότε διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, της Εστίας, αλλά και ο πρώην βουλευτής Χανίων και υπουργός επί ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Οι υπεύθυνοι της σχολής και της εστίας φέρονται να «έριξαν στα μαλακά» έναν από την παρέα των σπουδαστών που είχε προκαλέσει φθορές στη σχολή και σύμφωνα με το βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα-παρέμβαση από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Ο πρώην βουλευτής αντιμετωπίζεται σαν ηθικός αυτουργός της συγκεκριμένης παράβασης καθήκοντος, αλλά και μιας ακόμη, καθώς αναφέρεται ότι με παρέμβασή του, δόθηκε η δυνατότητα να μείνουν άλλοι δύο σπουδαστές, πέραν εκείνου για τον οποίο έκανε το τηλεφώνημα, για δύο σχολικές χρονιές δωρεάν στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής ως οικότροφοι, αν και δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα.

Οι παρεμβάσεις του Χρήστου Μαρκογιαννάκη δεν σχετίζονται με τα βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ούτε προκύπτει ότι μεσολάβησε σε αυτό το σκέλος της υπόθεσης. Όμως στην ογκώδη δικογραφία της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκύπτει μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις, ότι τρεις σπουδαστές ήταν ανάμεσα στην παρέα των Κρητικών που έκαναν καψόνια για μεγάλο χρονικό διάστημα στον Βαγγέλη.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός είχε παραδεχθεί τότε το τηλεφώνημα στον διευθυντή της Σχολής, που έγινε 8 μήνες πριν από την εξαφάνιση του Βαγγέλη, κάνοντας λόγο για μια ανθρώπινη ενέργεια σε ανύποπτο χρόνο που δεν έχει καμία σχέση με bullying ή βασανισμούς και απέδωσε την πράξη του σε μια απλή προσπάθεια να μην αποβληθεί από τη σχολή ένα παιδί χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων.

Μάλιστα ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη ως μία «χοντροειδώς μεθοδευμένη πολιτική δίωξη».Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων παραπέμπει τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη σε δίκη θεωρώντας τον ηθικό αυτουργό για την παραμονή των τριών σπουδαστών στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής, ενώ έπρεπε να είχαν αποβληθεί από το ξεκίνημα της φοίτησής τους, δεδομένου ότι δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις να μένουν εκεί.

Το ένα κομμάτι της ηθικής αυτουργίας, σύμφωνα με το βούλευμα, είναι ότι ο πρώην βουλευτής, θέλοντας να προσπορίσει παράνομο όφελος στους τρεις φοιτητές που κατάγονταν από την Κρήτη, όπου ο ίδιος εκλεγόταν βουλευτής από το 1989, εξασφάλισε την παραμονή τους στην εστία, ενώ δεν δικαιούνταν να είναι οικότροφοι, με ζημιά του Δημοσίου, αφού επιβαρύνθηκε με τη στέγαση, διατροφή και εκπαίδευσή τους.

Το άλλο κομμάτι της ηθικής αυτουργίας αφορά την παραπομπή των τριών νεαρών στο Πειθαρχικό τον Μάιο του 2014 για φθορές που προκάλεσαν σε κοινόχρηστους χώρους της σχολής, χαράσσοντας τα ονόματα των χωριών τους στους τοίχους της εστίας. Μέσα από τοδικόγραφο-φωτιά, προκύπτουν οι παρεμβάσεις του πρώην βουλευτή τις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού, τον Ιούνιο του 2014.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη Ράκα επαναστάτησαν οι κάτοικοι κατά των Ισλαμιστών

Οι κάτοικοι της πόλης Ράκα της Συρίας, η οποία δηλώνεται ως πρωτεύουσα του ‘ισλαμικού κράτους’ επαναστάτησαν και πολλά άτομα έφεραν τη σημαία της Συρίας, αναφέρει κουρδική πηγή.

Μάλιστα, ανταποκριτής του Sputnik μιλώντας με μάρτυρες, πληροφορήθηκε ότι σε πέντε κτήρια της πόλης Ράκα ανήρτησαν τη σημαία της Συρίας και φώναζαν συνθήματα υπέρ του στρατού της Συρίας.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι έγινε πορεία στην πόλη όπου ξέσπασαν συγκρούσεις και πολλοί κάτοικοι σκοτώθηκαν από τους τρομοκράτες, όπως είπε.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....