Διυλιστήριο: 04/04/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Απίστευτο: Δώρισε σχεδόν 1.000.000 € στο Νοσοκομείο και την άφησαν χωρίς βιβλιάριο υγείας!


Φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι πραγματικότητα... Η κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία γύρισε από την μακρινή Αυστραλία, προχώρησε σε δωρεές στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στη μνήμη του μακαρίτη συζύγου της.

Δωρεές μυθικές που ξεπερνούν συνολικά το 1.000.000 € και αποτελούν το λόγο, για να υπάρχει σήμερα ένα υπερσύγχρονο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Τρίπολης.

Κι όμως ... Αυτή τη γυναίκα, το Ελληνικό Κράτος, την έχει αφήσει χωρίς βιβλιάριο υγείας, ανασφάλιστη! Μπορείτε να το διανοηθείτε;
Το αποκάλυψε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, στο Πνευματικό Κέντρο, αφού είχε λάβει την εξουσιοδότηση από την ίδια την κυρία Γκουντάνη, για να το αναφέρει δημοσίως.

Λίγη ώρα, μετά, στο πλαίσιο της βράβευσής της, ο αναπληρωτής Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, Βενετσάνος Πονηαράκος, ενώπιον του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ανακοίνωσε ότι δίνεται εφ’ όρου ζωής υγειονομική περίθαλψη στην κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία με τη σειρά της ευχαρίστησε τους υπευθύνους για την απόφαση αυτή.πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Panama papers": Τ.Soros, Rockefeller και όλη η αμερικανική ελίτ χρηματοδότησαν την "αποκάλυψη"!

"ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ" ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΜΕ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου.

Απάντηση στο ερώτημα το γιατί δεν υπάρχει Αμερικανός ούτε για δείγμα στις υποτιθέμενες "αποκαλύψεις" των Panama Papers που πραγματοποιήθηκαν απο τον οργανισμό International Consortium of Investigative Journalists, έναν φορέα εκατοντάδων ερευνητών δημοσιογράφων, δόθηκε κατόπιν προσεκτικής δημοσιογραφικής έρευνας:

Ο συγκεκριμένος οργανισμός χρηματοδοτείται από τον George Soros μέσω του ανήκοντα εις αυτόν ιδρύματος Open Society Foundations, από το Ίδρυμα Φορντ και απο την οικογένεια Ροκφέλερ, δηλαδή από τους εκπροσώπους της αμερικανικής Ελίτ!

Και έτσι εξηγείται πως χρησιμοποιείται με την βοήθεια εγχώριων και ξένων δυτικών ΜΜΕ ως γεωπολιτικός "Δούρειος Ίππος" εναντίον των βασικών γεωπολιτικών αντιπάλων των ΗΠΑ δηλαδή του Β.Πούτιν, του Ξι Ζιπίνγκ, της Ντίλμα Ρούσεφ και του Τζέικομπ Ζούμα, όλοι οι "ενοχλητικοί" ηγέτες των BRICS.

Όλη η ιστορία των Panama Papers αποκαλύφθηκε από τον οργανισμό International Consortium of Investigative Journalists:

Ανάμεσα στους ιδιώτες που στηρίζουν το έργο τους με δωρεές είναι γνωστά ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος, της οικογένειας Ροκφέλερ (Αμερικανοί βιομήχανοι από τους ισχυρότερους και πλουσιότερους στον κόσμο) αλλά και άλλα ιδρύματα μεγάλων εταιρειών που φαίνονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

Στην ιστοσελίδα του οργανισμού φαίνονται μερικοί από τους χρηματοδότες

"Recent ICIJ funders include: Adessium Foundation, Open Society Foundations (Τζορτζ Σόρος), The Sigrid Rausing Trust, the Fritt Ord Foundation, the Pulitzer Center on Crisis Reporting, The Ford Foundation (οικογένεια Ford), The David and Lucile Packard Foundation (οικογένεια Packard), Pew Charitable Trusts and Waterloo Foundation."
We are also very grateful for the support of the Australian philanthropist and businessman Graeme Wood.

Έχει όμως και συνέχεια καθώς σύμφωνα με το αμερικανικό veteranstoday.com χρηματοδότες είναι και η πανίσχυρη οικογένεια Ροκφέλερ η οποία αποτελεί και βασικό εκφραστή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπως και ο δισεκατομμυριούχος Sandy Bernstein

"However the listed funders in 2012 of the Center, also based in Washington, include the Ford Foundation which was documented in the postwar period to work intimately with the CIA in various countries; Soros’ Open Society Foundations; John D. & Catherine T. MacArthur Foundation; billionaire Wall Street banker Sandy Bernstein’s Sanford C. Bernstein & Co., LLC; GE Foundation; Rockefeller Brothers Fund and Rockefeller Family Fund."
Σύμφωνα μάλιστα με το veteranstoday.com "τι δουλειά έχει η αμερικανική αφρόκρεμα πανίσχυρων οικογενειών και τραπεζιτών να χρηματοδοτούν έναν οργανισμό δημοσιογράφων που διαθέτουν παλιά έγγραφα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς εκβιασμό κυβερνήσεων πολιτικών και επιχειρηματιών";

Σημειωνεται ότι το άρθρο είναι του 2013 και όπως φαίνεται ήταν αρκούντως "προφητικό".

"Now what do America’s crème de la crème of powerful families and bankers find so compelling about financing the organization of journalists who now hold documents allegedly containing material that could be used to blackmail governments and politicians and businessmen around the globe?"
Το άρθρο του veteranstoday αναφερόνταν από τότε στο "σκάνδαλο" των εξωχώριων εταιρειών με χαρακτηριστικό τίτλο "Something Fishy About Offshore Hacking Scandal"!

Αν κάποιος το διάβαζε σήμερα θα πίστευε ότι είναι σημερινή είδηση και όμως είναι του 2013!

Eίναι σαφές ότι ΔΕΝ πρόκειται οι μεγάλες αμερικανικές οικογένειες να... αυτοκαταδοθούν στην παγκόσμια δημοσιότητα, καλό είναι να γνωρίζει η Ανθρωπότητα ποιοι διοχετεύουν αυτές τις ειδήσεις όπως επίσης και ποιοι τις διαδίδουν.

Μια που μιλάμε για Παναμά μας έρχεται στο μυαλό η φοβερή ταινία του Τζον Μπούρμαν "ο ράφτης του Παναμά" (The tailor of Panama) με τον Πηρς Μπρόσναν ο οποίος ήταν πράκτορας της ΜΙ6 και πήγαινε σε έναν ράφτη της υψηλής κοινωνίας του Παναμά για να του δίνει πληροφορίες.

Αυτός δεν είχε κάτι σημαντικό να του πει και έτσι τις...(σωστά μαντέψατε) κατασκεύαζε!

Φαίνεται πως και το πολύ καλό αυτό κινηματογραφικό φιλμ στάθηκε παρδόξως... προφητικό.


πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

50 στελέχη εισπρακτικών στον προθάλαμο της Εισαγγελίας

Σε επιχείρηση... σκούπα προχωρά η Δικαιοσύνη στο ομιχλώδες τοπίο των εισπρακτικών εταιρειών. Αφορμή στάθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι μέθοδοι και οι πιέσεις που ασκούνται προκειμένου δανειολήπτες αλλά και μικροοφειλέτες του «πλαστικού χρήματος» να αναγκαστούν να πληρώσουν -και φυσικά οι συγκεκριμένες εταιρείες να λάβουν την προμήθειά τους- έχουν πάρει διαστάσεις σοβαρών ποινικών αδικημάτων!

Τουλάχιστον 34 εισπρακτικές, ακόμη και ορισμένες που εν τω μεταξύ «κατέβασαν ρολά», έχουν μπει στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ περίπου 50 άτομα -ανάμεσά τους δικηγόροι και μέλη του ΔΣ των εισπρακτικών εταιρειών- αναμένεται να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για αδικήματα κακουργηματικής μορφής, μεταξύ των οποίων και η νομιμοποίηση προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες («ξέπλυμα»).

Χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς προσώπων τα οποία εμπλέκονται με τις υπό διερεύνηση εισπρακτικές εταιρείες έδωσαν στις δικαστικές αρχές το έναυσμα που αναζητούσαν για να τα συνδέσουν με τις παράνομες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς θεωρούνται εγκληματικό προϊόν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την άρση απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών η δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση των εισπρακτικών εταιρειών, η οποία εκκρεμούσε στα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών επί 8 χρόνια, κινδύνευε να τεθεί στο αρχείο.


Αυτό συνέβη επειδή οι σχετικές καταγγελίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, που είχαν γίνει με πρωτοβουλία του τότε προέδρου Δημήτρη Παξινού, δεν προσδιόριζαν πρόσωπα, αλλά μόνο εγκληματικές πράξεις, γεγονός που οδηγούσε την έρευνα στο μηδέν καθώς δεν μπορούσαν να προσωποποιηθούν τα διερευνώμενα αδικήματα.

Η λύση δόθηκε με παραγγελία του αρμόδιου εισαγγελέα στο ΣΔΟΕ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, άνοιξε λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων τα οποία συνδέονταν με τις εισπρακτικές εταιρείες, με αποτέλεσμα τα ποσά που βρέθηκαν να οδηγήσουν στην κλήση υπόπτων για ανωμοτί εξηγήσεις για τουλάχιστον τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για:

Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, με την επιβαρυντική μορφή του άρθρου 22 παρ. 4 και 6, επειδή προκύπτει σκοπός οφέλους, παράνομη βία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, που αφορά το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο αποκόμισαν οι εισπρακτικές

Είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη κινητοποιείται συνολικά εναντίον των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς μέχρι τώρα υπήρχαν μεμονωμένα περιστατικά, όπως μία περίπτωση στην οποία υπάλληλοι εισπρακτικής εταιρείας απαιτούσαν την καταβολή οφειλών από πολίτες μετερχόμενοι μεθόδους απειλητικές και εκβιαστικές, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη εναντίον τους και η υπόθεση να καταλήξει στον ανακριτή.

Δωδεκάμηνη φυλάκιση

Σε δεύτερη περίπτωση, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης εισπρακτικής εταιρείας, καθώς έκρινε ότι είναι παράνομο να καταθέτει αιτήσεις διαταγής πληρωμών, ασφαλιστικών μέτρων κ.λπ. ενώπιον των δικαστικών αρχών, αφού αυτό είναι έργο που μπορεί να ασκήσει αποκλειστικά δικηγόρος (άρθρο 39 παράγραφος 1 του Κώδικα Δικηγόρων) και όχι εμπορική εταιρεία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι διαπράχθηκε το αδίκημα της κοινής αντιποίησης και της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος (άρθρο 175 του Ποινικού Κώδικα).

Παράλληλα, το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, με την υπ. αριθμ. 3383/2012 απόφασή του δικαίωσε πολίτη ο οποίος είχε στραφεί κατά εισπρακτικής εταιρείας διεκδικώντας την επιδίκαση αποζημίωσης για ηθική βλάβη που υπέστη από τις παράνομες πρακτικές που εφάρμοζε η εταιρεία εις βάρος του.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος που προβλέπει τη λειτουργία εισπρακτικών εταιρειών θέτει ορισμένα κριτήρια και προϋποθέσεις, όπως ότι: η όχληση επιτρέπεται μόνο μετά την πάροδο 10 ημερών από τότε που η απαίτηση κατέστη ληξιπρόθεσμη και μόνο συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ απαγορεύεται η διαβίβαση στοιχείων σε τρίτους και επιπλέον ότι ναι μεν οι κλήσεις καταγράφονται, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν δικαστικά προς βλάβη του οφειλέτη.

Παράλληλα διατηρείται ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο μπορεί να ζητήσει ο οφειλέτης για να στραφεί εναντίον των εταιρειών με καταγγελία, ενώ είναι παράνομο οι εισπρακτικές εταιρείες, αφού καταγράφουν τις συνομιλίες με τους οφειλέτες, στη συνέχεια να συντάσσουν «πρακτικά», τα οποία εμφανίζουν ως απόδειξη νέας συμφωνίας για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμης οφειλής!

Σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες, που κατά πληροφορίες έχει συγκεντρώσει ο εισαγγελέας ο οποίος διενεργεί την έρευνα, υπάλληλοι των εισπρακτικών εταιρειών εμφανίζονται ως συνεργάτες δικηγορικών γραφείων προκειμένου να ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις, ενώ πολλές φορές προβαίνουν και σε απειλές προς τους μικροοφειλέτες λέγοντάς τους ότι θα εκδοθούν σε βάρος τους διαταγές πληρωμών ή θα ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα κ.λπ.

Ορισμένες εισπρακτικές εταιρείες στην ουσία «ενοικιάζουν» το ονοματεπώνυμο νέων, κατά κανόνα, δικηγόρων και εν συνεχεία οι υπάλληλοί τους τηλεφωνούν σε μικροοφειλέτες ως συνεργάτες των δικηγορικών αυτών γραφείων, επικαλούμενοι το όνομα του δικηγόρου, ενώ εάν ο μικροοφειλέτης απουσιάζει, οι υπάλληλοι της εισπρακτικής εταιρείας αφήνουν μήνυμα λέγοντας ότι πρέπει επειγόντως να επικοινωνήσει ο κάτοχος πιστωτικής κάρτας κ.λπ. με το δικηγορικό γραφείο.

Τηλεφώνημα και σε ασθενή

Σύμφωνα με μαρτυρία μικροοφειλέτη, ο οποίος ζήτησε τον αριθμό μητρώου που έχει ο δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να επαληθεύσει εάν πρόκειται για δικηγόρο «μαϊμού» ή όχι, η εισπρακτική εταιρεία δεν του το έδωσε (όπως και κανένα άλλο στοιχείο του δικηγόρου), ενώ απάντησε ότι θα επικοινωνήσει ο δικηγόρος με τον μικροοφειλέτη.

Σε άλλη περίπτωση, υπάλληλοι εισπρακτικής εταιρείας καλούσαν τηλεφωνικά σε σταθερά αλλά και σε κινητά τηλέφωνα τους μικροοφειλέτες πολύ πριν από την ημερομηνία λήξης της δόσης, ενδιαμέσως και λίγο πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία, ακόμη και σε ακατάλληλες ώρες (ώρες κοινής ησυχίας κ.λπ.) ή σε επαγγελματικούς χώρους που ο μικροοφειλέτης δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ σύμφωνα με άλλη μαρτυρία ενοχλήθηκε και οφειλέτης που ήταν ασθενής!

Σύμφωνα με καταγγελίες, είναι μόνιμο φαινόμενο οι υπάλληλοι των εισπρακτικών εταιρειών να μην κλείνουν το τηλέφωνο εάν δεν εκμαιεύσουν από τον οφειλέτη την ημερομηνία κατάθεσης (καθυστερούμενης ή μη) της δόσης στην τράπεζα, ενώ η συμπεριφορά τους, πλέον του ότι είναι πιεστική και απειλητική, στερείται των κανόνων ευγενείας και καλής αγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΔΣΑ, το 2014, αποφάσισε ότι απαγορεύεται να καλούν πάνω από μία φορά οι δικηγόροι τους οφειλέτες των εντολέων τους και το συμπεριέλαβε στα πειθαρχικά παραπτώματα των δικηγόρων.

Υποπτοι για κακουργήματα


1 Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, με την επιβαρυντική μορφή του άρθρου 22 παρ. 4 και 6, επειδή προκύπτει σκοπός οφέλους
2 Παράνομη βία
3 Εκβίαση
4 Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, που αφορά το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο αποκόμισαν οι εισπρακτικές

Τι ισχύει στο εξωτερικό

Στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι τηλεφωνούν ως εισπράκτορες

Στις ΗΠΑ «η Νομοθεσία για τις Δίκαιες Πρακτικές Συλλογής Χρεών» (Fair Debt Collection Practices Act) κατοχυρώνει ότι οι υπάλληλοι των εισπρακτικών εταιρειών πρέπει να δηλώνουν την ταυτότητά τους, δηλαδή ότι τηλεφωνούν ως εισπράκτορες, και δεν μπορούν να παρουσιάζονται με ιδιότητες που δεν έχουν, όπως για παράδειγμα ότι είναι δικηγόροι.

Μπορούν να τηλεφωνούν μόνο ορισμένες ώρες (08:00-21:00) και χωρίς να ασκούν ψυχολογική βία, να απειλούν τον οφειλέτη ή να τον παραπλανούν για τις συνέπειες της μη πληρωμής εκ μέρους του, όπως ότι θα πάει φυλακή ή ότι οι εταιρείες έχουν διασυνδέσεις για να τακτοποιήσουν το θέμα. Πρώτα πρέπει οι εταιρείες να απευθύνονται στον δικηγόρο του οφειλέτη και ύστερα στον οφειλέτη αν αυτός δεν έχει δικηγόρο. Απαγορεύεται να τους οχλούν στην εργασία, εκτός αν είναι το τηλέφωνο της εργασίας το μοναδικό στοιχείο που έχουν για τον οφειλέτη. Τέλος, δεν επιτρέπεται να δημοσιεύουν το όνομα του οφειλέτη και να τον παρουσιάζουν σε κοινό ότι χρωστάει.

Μπορούν να προσεγγίσουν ένα τρίτο πρόσωπο του οφειλέτη μόνο για να μάθουν κάποια στοιχεία για την ταυτότητά του και όχι να το ενημερώσουν για την οφειλή. Διαφορετικά, οι οφειλέτες μπορούν να απευθυνθούν στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission) και στο Γραφείο Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών (Consumer Financial Protection Bureau).

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η κενότητα της Δύσεως

Οι δυτικές χώρες είναι πρώτες σε χορήγηση και λήψη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η Αυστραλία, η Δανία, η Σουηδία, η Γερμανία και η Φιλανδία είναι πρώτες στη λίστα, η δε Γερμανία έχει αύξηση 44% την τελευταία πενταετία. Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Γιατί σε χώρες που απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης και υπηρεσιών έχουμε αύξηση καταθλιπτικών συνδρόμων και διαταραχών, ενώ σε χώρες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα και σοβαρές ελλείψεις ο δείκτης είναι πολύ χαμηλότερος; Πώς είναι δυνατόν ο δείκτης ευτυχίας και αισιοδοξίας να είναι υψηλότερος στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου ενώ στις αναπτυγμένες χώρες επικρατεί η απαισιοδοξία για το μέλλον;

Ο δυτικός κόσμος βίωσε τρομακτικές δομικές αλλαγές κατά τη Γαλλική Επανάσταση και έπειτα, δεν έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στην Ιστορία. Ενώ οι υπόλοιποι μεγάλοι πολιτισμοί του κόσμου έκαναν αργές αλλαγές, τα ευρωπαϊκά έθνη αποκόπηκαν βιαίως από τις ρίζες τους, διέλυσαν εν μία νυκτί πανάρχαιους θεσμούς και εισήγαγαν νέους. Αυτό προκάλεσε μεσοπρόθεσμα (πάντα με ιστορικά κριτήρια) έναν οργασμό δημιουργικότητας και καινοτομιών που μεταμόρφωσαν τις κοινωνίες μας.

Ωστόσο, σήμερα, όπου φαίνεται να εξασθενεί το ωστικό κύμα εκείνης της κοσμογονικής έκρηξης, ο μέσος δυτικός δεν καλύπτεται και δεν ικανοποιείται από τα υλικά αγαθά που έχει αποκτήσει. Η δυτική κοινωνία βρίσκεται κυριολεκτικά σε υπαρξιακή κρίση. Στα αρχαία και μεσαιωνικά ευρωπαϊκά κράτη επικρατούσε η ιδέα της «αιώνιας κοινωνίας», μια πεποίθηση που διασφάλιζε την συνέχεια της κοινωνίας, με τους θεσμούς της, τις αξίες της και τις παραδόσεις, και την μετέτρεπε σε «αναπαλλοτρίωτο κληροδότημα» (Χ. Γρηγορίου), οι προσωρινοί κάτοχοι του οποίου βαρύνονται με υποχρεώσεις τόσο απέναντι στους προγόνους όσο και απέναντι στους απογόνους τους. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις συντελούνταν πάντοτε με γνώμονα αυτή την αναγκαία συνθήκη. Δυστυχώς, αυτή η συνθήκη διερράγη με άμεσες συνέπειες σε πολιτικό, πολιτιστικό και πνευματικό επίπεδο. Ο Διαφωτισμός, κατά τον Ιρλανδό στοχαστή και πολιτικό Edmund Burke, ήταν μια ενορχηστρωμένη πνευματική κυριαρχία των φιλοσόφων της Νεωτερικότητας που είχε οργανωθεί και υποκινηθεί στις τεκτονικές στοές της Ευρώπης. Υπό την ηγεμονία των ιδεών του ορθολογισμού και του ατομικισμού, ο Burke θεώρησε ότι θα ξεσπούσε ένας σκληρός κοινωνικός ανταγωνισμός που θα διέλυε τη συνοχή των κοινωνιών και θα μετέτρεπε τα έθνη σε νομικά συμβόλαια. Η Ιστορία τον επιβεβαίωσε.

Οι θεωρητικοί των κοσμοθεωριών προσπάθησαν να καλύψουν το πνευματικό, ηθικό και εσχατολογικό κενό που δημιουργήθηκε από τον αντικληρικαλισμό και τον κοσμικισμό. Οι μεγάλες ιδεολογίες του 19ου αιώνος αντικατέστησαν τον χριστιανισμό και οι ιδεολογικοί οπαδοί ήταν οι πιστοί της νέας θρησκείας. Όμως, μετά από δύο αιώνες ιδεολογικών πειραματισμών, συγκρούσεων και εν τέλει παταγωδών αποτυχιών να επιβάλουν τη Γη της Επαγγελίας, ο δυτικός κόσμος εισέρχεται στη μετα-κοσμική εποχή χωρίς πνευματικά και πολιτιστικά εφόδια. Την ίδια στιγμή, οι πολιτισμοί που δεν βίωσαν τέτοια συνταρακτική διάρρηξη και αλλαγή φαίνεται ότι είναι πολύ πιο ικανοί και πρόθυμοι να προσαρμοστούν θεσμικά, κοινωνικά και πολιτικά στις σύγχρονες συγκυρίες. Η πλήρης αποκοπή της Δύσης από την πολιτιστική της κληρονομιά (legacy) την κατέστησε ευνουχισμένη και αδύναμη να εκφραστεί ως συλλογικότητα. Ο δυτικός μετεβλήθη σε ένα άηθες, καταναλωτικό (δηλ. παρασιτικό), άβουλο άνθρωπο, οπότε δεν έχει απαντήσεις στα ερωτήματα που τον τυραννούν, και αυτή η κατάσταση τον κάνει καταθλιπτικό. Αυτές τις απαντήσεις τις έδινε – και τις δίνει ακόμη – η θρησκεία. Το πρόσωπο είναι το αποτέλεσμα των αρχών και των αξιών της κοινότητας, όμως η δυτική κοινότητα δεν έχει αρχές και αξίες, έχουν όλες ποδοπατηθεί από τον ηθικό σχετικισμό της εποχής – δεν γίνεται να ληφθούν σοβαρά οι αναφορές των διεφθαρμένων πολιτικών για τις «ευρωπαϊκές αξίες».

Δεν είναι παράδοξο, λοιπόν, ότι οι χώρες που δεν απολαμβάνουν τις δυτικές υψηλές υπηρεσίες και τα αγαθά έχουν χαμηλά ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονιών – παράδοξο, θα σκεφτόταν ένας δυτικός, εύλογο, σκέφτομαι εγώ. Αυτές οι κοινωνίες είναι βαθιά θρησκευτικές και παραδοσιακές, επομένως έχουν διατηρήσει τον αρχετυπικό χαρακτήρα τους και πορεύονται στην Ιστορία δίχως τις ψευδαισθήσεις στις οποίες έχουν παγιδευτεί οι δυτικές κοινωνίες. Επίσης, για τον ίδιο λόγο οι μουσουλμανικές κοινότητες που βρίσκονται στα ευρωπαϊκά κράτη δεν αφομοιώνονται. Για τον ίδιο λόγο παρατηρείται επάνοδος του χριστιανισμού σε κοσμικά κράτη όπως η Γαλλία. Πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος για να πιστέψει ότι η υλική αφθονία, οι κάθε είδους απολαύσεις, τα θεάματα και η κατανάλωση θα μπορούσαν να σταθούν απέναντι στην πνευματική και ηθική πλήρωση που προσφέρει η θρησκεία. Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται η ασυδοσία, η ακολασία και οι ηδονές το νόημα και ο σκοπός της ζωής; Ποτέ στην Ιστορία δεν διεπράχθη τόσο μεγάλη Ύβρις όσο κατά τους δύο τελευταίους αιώνες στη Δύση.

«Συ που τρυφάς, με την αρρώστια χαίρεσαι, πλούσιος ως είσαι·
έχεις τη συμφορά και της αρρώστιάς σου το φάρμακο.
Φτωχός ο άλλος μα εγκρατής· και τρισευτυχισμένος
όποιος δεν έχει μήτε συμφορά κι ούτε και φάρμακο.
Τον που ‘ναι πλούσιος μα στα πάθη υποταγμένος
απ’ το φτωχό θα προτιμούσα και σοφό,
όταν το δυνατό μα ανόητο προτιμήσω
απ’ αυτόν που είναι ολόγερος όχι όμως τόσο δυνατός» 
– Τετράστιχον αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Εικόνα: Τον Απρίλιο του 1792, έγινε η πρώτη εκτέλεση με γκιλοτίνα, του Nicolas-Jacques Pelletier. Έκτοτε, κατά τραγική ειρωνεία, κατέστη βασικό εργαλείο εδραίωσης και σύμβολο του ορθολογισμού και του κοσμικισμού.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - "Zito Hellas" έγραψε ο Καναδός πρωθυπουργός στο facebookΚρατώντας την ελληνική σημαία ο Καναδός πρωθυπουργός τίμησε με την παρουσία του την παρέλαση των Ελλήνων ομογενών στο Μόντρεαλ για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με τελετάρχη τον δήμαρχο της πόλης Ντενί Κοντέρ ενώ το πολικό ψύχος των -16 βαθμών Κελσίου δεν εμπόδισε τους μαθητές των ελληνικών σχολείων και τα μέλη των εθνικοτοπικών συλλόγων να παρελάσουν στη λεωφόρο Jean Talon.

Ο Τζάστιν Τριντό, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος χαιρέτησε το πλήθος και έγραψε στο twitter ένα συγκινητικό μήνυμα για την Ελλάδα.

«Ζήτω Ελλάς!» έγραψε σε greeklish. «Είναι πραγματικά υπέροχο που παρευρίσκομαι στην παρέλαση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ελλήνων» ήταν το μήνυμα που συνόδευε τη φωτογραφία του από την παρέλαση που ανέβασε στο facebook.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Θεσμοί'' παλλόμενοι!..

    Σαν τις λωλές του Φαμπρ,
..και σαν την φάμπρικα που άνοιξαν από κοινού τρόϊκα και ''πρώτη και δεύτερη φορά τόσο σκ@τά'',
..που κάθε καλοκαίρι στήνουν σκηνικό ''πτώχευσης'', προκειμένου να εκβιάσουν ψυχολογικά τον λαό να υποταχτεί στην μοίρα που του έχουν ετοιμάσει.
Φέτος για να μην
τραβήξουν τα ίδια τα περσινά μέσα στις ζέστες, και για να προλάβουν να κάνουν και κανα μπάνιο,
..είπαν να ξεκινήσουν την παράσταση πιό νωρίς.
Σου λέει ''θα θυσιάσουμε το Πάσχα μας, αλλά θα κερδίσουμε κοτζάμ καλοκαίρι!''.

Ρε συ Αλέξη πώς δεν τόχες σκεφτεί αυτό και πέρυσι, που σου ζωγραφίζανε και έρπη για να σε λυπηθούμε!
Έπρεπε να το σκεφτεί ο θεσμός Τρόμπσεν; Κρίμα την ψήφο μας!
Τέλος πάντων, έχετε τέσσερεις βδομάδες μπροστά σας να μας τρομοκρατήσετε αρκετά περί ''πτώχευσης'' (πτωχεύει ρε ο πτωχευμένος;),
..ώστε την Μεγάλη Παρασκευή εμείς να κάνουμε επιτάφιο,
..και σεις στην Βουλή τον δικό μας, ψηφίζοντας αυτά που χωρίς τις απατεωνιές σας θα δυσκολευόσασταν αλλιώς να περάσετε.
''Θεσμοί'' καθάρματα και πολιτικοί απατεώνες σε αγαστή σύμπνοια να σταυρώσουν έναν λαό!


Κατά τ' άλλα, ΜΑΤ δέρνουν αγρίως έλληνες πολίτες για τα μάτια των προσφύγων-μεταναστών, παλλόμενα κι αυτά από εθνική περηφάνια που επιτελούν το καθήκον τους προς την κοινωνία.
Κατά τ' άλλα ο Μπούρδας ( το γένος Pasocus Macacus) επιμένει: '' Πλούσιοι πρόσφυγες εξέφρασαν ενδιαφέρον αγοράς πλοίων ή οτιδήποτε άλλων έχει σχέση με τη ναυσιπλοΐα ''
Ακόμα πιό αλλούτερα: '' Οι πρόσφυγες θα κάνουν μαθήματα στα πανεπιστήμια, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας ''. Η μάγισσα Φούρκα σε νέες περιπέτειες.

Όλοι παλλόμενοι.
Σαν τις λωλές του Φαμπρ.
Άλλος από έπαρση, άλλος από μ@λακία, άλλος από αγνή βλακεία.
Κι όλες αυτές οι παλλόμενες λωλές καθορίζουν τις τύχες μας.
Τις τύχες ενός παλλόμενου από ραγιαδισμό λαού!..


Υ.Γ. Άσχετο: Τώρα που ξεμείναμε από καλλιτεχνικό διευθυντή, την Ντέλια την έχει σκεφτεί κανείς; Άντε γιατί θα μας την αρπάξει κανένας Σειρηνάκης.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Panama Papers - Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρους ...- Έγγραφα

Νέα εμπλοκή του πρώην στενού συνεργάτη τουΑντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου, προκύπτει από την κυκλοφορία των «Panama Papers».

Πρόκειται για τα περίπου 11.5 εκατομμύρια αρχεία της νομικής εταιρείες Mossack Fonseca - που «εξυπηρετούσε» offshore με έδρα τον Παναμά - και τα οποία διέρρευσαν εμπλέκοντας στο αμαρτωλό παγκόσμιο σκάνδαλο των υπεράκτιων εταιρειών αρχηγούς κρατών, πολιτικούς, κρατικούς αξιωματούχους, διασημότητες, αθλητές, εταιρείες, ακόμη και εγκληματίες.

Σε τρεις εταιρείες ο Παπασταύρου

Τα ευρήματα προέρχονται από πολυετή έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών - Δημοσιογράφων (ICIJ). Στη σελίδα της δική του καταχώρηση έχει και ο Σταύρος Παπασταύρου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, συμμετείχε από το 2005 έως το 2014 στο ΔΣ των εταιρειών του Παναμά Green Shamrock Foundation και Diman Foundation ενώ από το 2006 έγινε αντιπρόεδρος του ιδρύματος Aisiosπου υπάρχει ακόμη και σήμερα. (Δείτε στο τέλος της ανάρτησης τα σχετικά έγγραφα)

Η καταχώρηση για τον Παπασταύρου:
Τι λέει ο ίδιος


Στην απάντησή του προς τους δημοσιογράφους που έκαναν την έρευνα ο Σταύρος Παπασταύρου είπε αρχικά ότι δεν θυμόταν τις εταιρείες. Αργότερα πάντως… θυμήθηκε και υποστήριξε ότι το έκανε για «λογαριασμό δυο οικογενειακών φίλων» χωρίς να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και ως εκ τούτου δεν είχε υποχρέωση να δηλώσει τη συμμετοχή του στις φορολογικές αρχές.

Αργότερα υποστήριξε ότι τα ΔΣ ήταν προορισμένα να λειτουργούν μόνο αν πέθαινε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κάτι που δεν συνέβη ποτέ για καμία από τις τρεις εταιρείες. Νομική εταιρεία που εκπροσωπεί το ίδρυμα Aisios σημείωσε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου παραιτήθηκε το 2012 και ποτέ δεν είχε δικαίωμα στα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος, ούτε έλαβε ποτέ καμιά αμοιβή.

Στη σχέση του με το Σαμαρά εστιάζει η έρευνα


«Λίγο μετά από τον ερχομό του Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία, μετά τις εκλογές του Ιουνίου το 2012, ο Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος με πολύχρονη παρουσία στη Νέα Δημοκρατία, τοποθετήθηκε από τον νέο πρωθυπουργό ως αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποθέσεις» σημειώνεται στο ρεπορτάζ. «Ενώ η δουλειά του αρχικά φαινόταν ασαφής, ο Παπασταύρου κατέληξε να γίνει επικεφαλής διαπραγματευτής του Σαμαρά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» προστίθεται.

Στη συνέχεια παρατίθεται περιληπτικά η ιστορία της εμπλοκής του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπου εντοπίστηκε με λογαριασμό 5,4 εκ. δολάρια και αναγκάστηκε να καταβάλει τελικά το πρόστιμο που του είχε καταλογιστεί από τις φορολογικές αρχές ύψους 3,3 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή. «Έχει ορκιστεί να αποδείξει ότι το πρόστιμο ήταν άδικη και έχουν ανακληθεί» καταλήγει το δημοσίευμα.

Τα έγγραφα

Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα έγγραφα

Τι είναι τα Panama papers ;

Η μεγαλύτερη διαρροή στην ιστορία σχετικά με την παγκόσμια διαφθορά. Τα "Αρχεία του Παναμά" έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε ηγέτες κρατών και επιφανείς εκατομμυριούχους ολόκληρου του πλανήτη. Η διαρροή απόρρητων εγγράφων αφορά τουλάχιστον 72 νυν και πρώην αρχηγούς κρατών. Πρόκειται συνολικά για 11 εκατομμύρια έγγραφα, τα οποία είχε στην κατοχή της η δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca που εδρεύει στον Παναμά και διαθέτει υποκαταστήματα σε Χονγκ Κονγκ, Μαϊάμι, Ζυρίχη καθώς και σε 35 ακόμη μέρη σε όλο τον κόσμο.

Ο πλήρης κατάλογος των εταιρειών και των ατόμων που εμπλέκονται θα δημοσιευτούν από την Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών - Δημοσιογράφων ICIJ, της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, στις αρχές Μαΐου.

Η Mossack Fonseca εξειδικεύεται στη δημιουργία εικονικών εταιρειών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κρύψουν την κυριότητα περιουσιακών στοιχείων. Πελάτες της, πάνω από 500 τράπεζες και θυγατρικές τους, οι οποίες έχουν συνεργαστεί με την εταιρεία από το 1970 και μετά για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να διαχειρίζονται τις υπεράκτιες εταιρείες τους.

Παράδειγμα είναι η UBS που έχει δημιουργήσει περισσότερες από 1.100 offshore μέσω της Mossack Fonseca, ενώ οι αντίστοιχες της HSBC και των θυγατρικών της, ανέρχονται σε 2.300.

Δημοσιογράφοι της Süddeutsche Zeitung απέκτησαν πρόσβαση σε εκατομμύρια αρχεία από εμπιστευτική πηγή και τα μοιράστηκαν με την ICIJ καθώς και με άλλα συνεργαζόμενα ΜΜΕ. Σημειώνεται μάλιστα από τη δημοσιογραφική κοινοπραξία, πως κανένας media partner δεν πλήρωσε οποιοδήποτε ποσόν για την απόκτηση οποιουδήποτε στοιχείου. Η έρευνα κράτησε ένα χρόνο και συμμετείχαν 376 δημοσιογράφοι από 76 χώρες.


Οι δέκα τράπεζες με τις περισσότερες offshore στον κόσμο:

Οι φορολογικοί παράδεισοι. Ανάμεσα τους και η Κύπρος:
Συνολικά εμπλέκονται 511 τράπεζες και 15.579 θυγατρικές τους.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της αποκάλυψης, αξίζει να σημειωθεί πως τα Panama Papers αποκαλύπτουν πάνω από 214.000 υπεράκτιες εταιρείες που συνδέονται με πρόσωπα από τουλάχιστον 200 κράτη του πλανήτη. Στη λίστα υπάρχουν πολιτικοί, κρατικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, celebrities και πασίγνωστοι αθλητές.

Το κουβάρι δεν θα έχει τέλος

Για να πάρετε μόνο μια "γεύση", μεταξύ των χιλιάδων ονομάτων και ομάδων συμφερόντων περιλαμβάνονται πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Ζίγκμουντουρ Ντέιβιντ Γκουνγκλάγκσον, μέλη της οικογένειας του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο αλλά και αθλητές όπως ο Λιονέλ Μέσι και διεθνείς μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού, όπως ο Μισέλ Πλατινί.

Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας μαζί με τη σύζυγο του είχαν στην κατοχή τους μια offshore εταιρία με την οποία διακρατούσαν εκατομμύρια δολαρίων σε ομόλογα τράπεζας της χώρας τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που βίωσε το κράτος.

Συνεργάτες και φιλικά πρόσωπα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφεραν πάνω από 2 δις. δολάρια μέσω τραπεζών και εταιρειών "φαντασμάτων". Στα στοιχεία περιλαμβάνονται και μυστικές offshore εταιρείες που συνδέονται με τις οικογένειες και συνεργάτες των Χόσνι Μουμπάρακ, Μοαμάρ Καντάφι και Μπασάρ αλ - Άσαντ.

Στα έγγραφα που διέρρευσαν περιλαμβάνονται πληροφορίες για τον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι και μέλη της ελίτ του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, αλλά και για τις συναλλαγές του βασιλιά της Σ. Αραβίας Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ και του πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Στη Βραζιλία άλλωστε, η Mossack Fonseca έγινε στόχος έρευνας για υπόθεση ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Η έρευνα των αρχών είχε την κωδική ονομασία "Operation Car Wash" και οδήγησε σε διώξεις πολιτικών αλλά και σε διενέργεια έρευνας εναντίον του πρώην προέδρου Λούλα Ντα Σίλβα.

Ακόμη και οι ηγέτες των καρτέλ ναρκωτικών από το Μεξικό και χώρες της Λατινικής Αμερικής είχαν δημιουργήσει offshore μέσω της Mossack Fonseca.
Και celebrities εμπλεκόμενοι

Ο σταρ της Μπαρτσελόνα έχει στην κατοχή του την Mega Star Enterprises Inc., μια παράκτια εταιρεία που εδρεύει στον Παναμά. Η offshore του θα ελεγχθεί από τις αρχές της Ισπανίας, καθώς ο ίδιος αναμένεται να κατηγορηθεί για νέα φοροδιαφυγή. Εκτός του Μέσι, αρκετοί ισχυροί άνδρες της FIFA, φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν offshore εταιρείες για να κάνουν τις "δουλειές" τους.

Ο πασίγνωστος Τσάκι Τσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει στην κατοχή του έξι εταιρείες που ιδρύθηκαν μέσω της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca.

Επίσης, πάω από χίλιους Αυστραλούς πολίτες εμπλέκονται με offshore που σχετίζονται με τη Mossack Fonseca. Στη λίστα είναι ακόμη 29 πολυεκατομμυριούχοι της λίστας Forbes.
Η απάντηση της Mossack Fonseca

Η νομική εταιρία Μόσακ-Φονσέκα (στα ελληνικά) ιδρύθηκε από τον Γερμανό νομικό Γιούργκεν Μόσακ και τον δικηγόρο Ραμόν Φονσέκα από τον Παναμά.

Οι δραστηριότητές της κινούνταν στο σκοτάδι και συνεργαζόταν με ένα διεθνές δίκτυο τραπεζών και λογιστών που κανόνιζαν τα οικονομικά των πελατών τους και έψαχναν τρόπους για το πώς αυτοί θα μπορούσαν να ξεφεύγουν από την εφορία της πατρίδας τους.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η επιχείρηση δεν θα σχολιάσει συγκεκριμένες περιπτώσεις πελατών της καθώς καλύπτεται από το απόρρητο της συμφωνίας τους. Η ίδια αναφέρει πως λειτουργεί σύννομα και πως διενεργεί τη δέουσα έρευνα για τους πελάτες της πριν υπογράψει μαζί τους. Αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση της πως "λυπάται για την κακή χρήση των πληροφοριών της" και αναφέρει πως δεν μπορεί να κατηγορηθεί για την αποτυχία μεσαζόντων συνεργατών των εταιρειών και των προσώπων που έχουν συνάψει συνεργασία μαζί της. Με τον όρο "μεσάζοντες" αναφέρεται σε δικηγορικά γραφεία, λογιστές και εκπροσώπους τραπεζών.

Σύμφωνα με διεθνείς κανονισμούς, εταιρείες όπως η Mossack Fonseca που βοηθούν στη δημιουργία offshore και τραπεζικών λογαριασμών υποτίθεται ότι πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τους πελάτες που μπορεί να εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και άλλες παράνομες πράξεις.

Καλούνται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα "Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα" (ΠΕΠ) – δηλαδή κυβερνητικά στελέχη ή μέλη των οικογένειών τους ή συνεργάτες τους, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Αν κάποιος είναι "ΠΕΠ", ο μεσάζοντας που δημιουργεί εταιρείες οφείλει να εξετάσει προσεκτικά τις δραστηριότητές του "ΠΕΠ" ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ολόκληρη η απάντηση - φωτιά της Λαγκάρντ στον ΤσίπραΗ γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απάντησε στην επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη διαρροή διαλόγου για την Ελλάδα ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου από το wikileaks.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής:

«Αυτού Εξοχότητα κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας

Αθήνα, Ελλάδα

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας της 2ας Απριλίου, στην οποία με ρωτάτε αναφορικά με τη θέση του ΔΝΤ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα με την Ελλάδα.

Η άποψή μου επί των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων είναι ότι υπάρχει αρκετή απόσταση από το να έχουμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα που μπορώ να παρουσιάσω στο Εκτελεστικό Συμβούλιο. Έχω πολλές φορές τονίσει ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε μόνο ένα πρόγραμμα που είναι αξιόπιστο και βασίζεται σε ρεαλιστικές παραδοχές και ότι στηρίζεται στον αντικειμενικό στόχο του να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, ενώ σταδιακά να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους.

Διαφορετικά θα αποτύχουν να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, με την επίπτωση, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα να αναγκαστεί σύντομα να υιοθετήσει ακόμη περισσότερα μέτρα. Φυσικά, οποιαδήποτε εικασία ότι το προσωπικό του ΔΝΤ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ένα πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική είναι απλά ανοησίες.

Όπως εσείς και εγώ έχουμε συζητήσει πολλές φορές, συμπεριλαμβανομένου και πρόσφατα της συνομιλίας μας στο τηλέφωνο, επιμένω στο να επισημαίνω ότι, αν ήταν απαραίτητο να χαμηλώσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι για να έχουμε μια ρεαλιστική πιθανότητα να ικανοποιούνται πλήρως, θα υπάρξει μια συνακόλουθη ανάγκη για περισσότερη ελάφρυνση του χρέους. Προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, πρέπει να φέρουμε τις διαπραγματεύσεις αυτές σε ταχεία ολοκλήρωση.

Συμφωνώ μαζί σας ότι οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και το περιστατικό αυτού του Σαββατοκύριακου με έκανε να ανησυχώ για το αν μπορεί πράγματι να επιτευχθεί πρόοδος σε κλίμα ακραίας ευαισθησίας σε δηλώσεις της κάθε πλευράς.

Μετά από σκέψη, ωστόσο, αποφάσισα να επιτρέψω στην ομάδα μας να επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις.

Η ομάδα αποτελείται από έμπειρους υπαλλήλους που έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη μου και την προσωπική μου υποστήριξη.

Για να είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους, όπως μας έχετε προσκαλέσει, είναι ζωτικής σημασίας ότι οι αρχές σας θα πρέπει να εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεων και να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για να εγγυηθούν την προσωπική τους ασφάλεια.

Τέλος, το ΔΝΤ διεξάγει διαπραγματεύσεις με καλή πίστη, όχι με τον τρόπο των απειλών και δεν επικοινωνούμε μέσω διαρροών. Για την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας του διαλόγου μας, έχω αποφασίσει να δημοσιοποιήσω το κείμενο της επιστολής αυτής στην ιστοσελίδα μας www.imf.org.

Προσβλέπω επίσης σε οποιαδήποτε προσωπική συζήτηση μαζί σας για το πώς θα προχωρήσουν οι συζητήσεις προς τα εμπρός.

Ειλικρινά δικός σας,

Κριστίν Λαγκάρντ»

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής της Κρ. Λαγκάρντ στα αγγλικά:

«IMF Managing Director Christine Lagarde Letter to Greece Prime Minister Alexis Tsipras

His Excellency Mr. Alexis Tsipras

Prime Minister of the Hellenic Republic

Athens, GreeceDear Prime Minister,Thank you for your letter of April 2, in which you ask about the IMF’s position regarding the program negotiations with Greece.

My view of the ongoing negotiations is that we are still a good distance away from having a coherent program that I can present to our Executive Board. I have on many occasions stressed that we can only support a program that is credible and based on realistic assumptions, and that delivers on its objective of setting Greece on a path of robust growth while gradually restoring debt sustainability.

Otherwise it would fail to re-establish confidence, with the implication, among others, that Greece would soon again be forced to adopt yet more measures. Of course, any speculation that IMF staff would consider using a credit event as a negotiating tactic is simply nonsense.

As you and I have discussed several times, including recently on the telephone, I have been consistent in pointing out that, if it were necessary to lower the fiscal targets to have a realistic chance of them being fully met, there would be an attendant need for more debt relief. In the interest of the Greek people, we need to bring these negotiations to a speedy conclusion.

I agree with you that successful negotiations are built on mutual trust, and this weekend’s incident has made me concerned as to whether we can indeed achieve progress in a climate of extreme sensitivity to statements of either side. On reflection, however, I have decided to allow our team to return to Athens to continue the discussions.

The team consists of experienced staff who have my full confidence and personal backing. For them to be able to do their work, as you have invited us, it is critical that your authorities ensure an environment that respects the privacy of their internal discussions and take all necessary steps to guarantee their personal safety.

Finally, the IMF conducts its negotiations in good faith, not by way of threats, and we do not communicate through leaks. To further enhance the transparency of our dialogue, I have therefore decided to release the text of this letter on our website at www.imf.org.

I also look forward to any personal conversation with you on how to take the discussions forward.Sincerely yours,

Christine Lagarde»


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....