Διυλιστήριο: 04/17/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Οριστικά σε δίκη ο Μαρινάκης και άλλοι 27 για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης


Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση του εισαγγελέα κατά του βουλεύματος για τους «στημένους αγώνες», στέλνοντας οριστικά και... αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα τον Βαγγέλη Μαρινάκη και 27 ακόμη πρόσωπα.

Μετά από μήνες αναμονής κι έναν πραγματικό δικαστικό Γολγοθά, ο κύβος ερρίφθη. Τόσο ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, όσο και 27 ακόμη άνθρωποι του ποδοσφαίρου παραπέμπονται σε δίκη και δη για κακούργημα! Συγκεκριμένα τους αποδίδεται η κατηγορία της σύστασης συμμορίας και της αλλοίωσης αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι μετά το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον περασμένο Οκτώβριο, είχε ασκηθεί έφεση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2018, η οποία μάλιστα έγινε την τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας.

Με την απόφαση υπ’ αρ 804/17.04.2019 του Αρείου Πάγου, απορρίφθηκε η αναίρεση του εισαγγελέα Ευάγγελου Ζαχαρή κατά του βουλεύματος και οι 28 εμπλεκόμενοι παραπέμπονται οριστικά και... αμετάκλητα σε δίκη, ενώ ισχύουν όλοι οι ανακριτικοί-εισαγγελικοί περιοριστικοί όροι για τους κατηγορούμενους.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη υπό την προεδρία της Δήμητρας Κοκοτίνη. Την εισήγηση έκανε η αρεοπαγίτης Σταματίκη Μιχαλέτου-Τσιχλάκη. Το άλλο μέλος του δικαστηρίου ήταν η Αρτεμισία Παναγιώτου, η οποία είχε μειοψηφίσει στην ίδια υπόθεση με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γαλάνη.

Ο μεγαλομέτοχος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ και οι 27 ακόμη κατηγορούμενοι θα δικαστούν για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων και το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας, Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θεωρούσε ότι έπρεπε να δικαστούν μόνο για το δεύτερο αδίκημα κι όχι για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων.

Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στο... σκαμνί θα καθίσουν επίσης οι:

Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ),

Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ),

Αρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΠΟ),

Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ),

Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ),

Γιώργος Δούρος (πρώην αρχιδιαιτητής),

Θανάσης Μπριάκος (πρώην αρχιδιαιτητής),

Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητές),

Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Βέροια),

Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας),

Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρόμητου),

Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, ​Πέρεζ Μορένο (πρώην ποδοσφαιριστές Βέροιας),

Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος),

Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής ΠΑΕ Ατρόμητος),

Γιάννης Κομπότης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Λεβαδειακός).

Πηγή www.sdna.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εργασιακό μεσαίωνα προανήγγειλε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών - Εθνουσιάστηκε ο Μητσοτάκης



Μετά Βαϊων και κλάδων» ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες από το γραφείο τύπου της ΝΔ η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση «Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την Ελευθερία και την Ευημερία» του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦΙΜ). Στην ομιλία του στην εν λόγω εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Βουλή ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού συνεχάρη το Κέντρο για την «ποιότητα της δουλειάς και την τόλμη με την οποία εκφράζει τις ιδέες του», χαρακτηρίζοντάς το «ανάσα ορθού πολιτικού λόγου», προαναγγέλλοντας την εφαρμογή κάποιων από τις προτάσεις του, εφόσον ο ίδιος αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αξίζει όμως να ρίξει κάποιος μια πιο ενδελεχή ματιά στις εν λόγω προτάσεις του ΚΕΦΙΜ, όπως παρουσιάζονται αυτές μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Πιο συγκεκριμένα, σταχυολογούμε:

Εργασιακά

Ωράριο -«λάστιχο» αλλά και κυριακάτική εργασία φαίνεται προκρίνουν οι ιθύνοντες του Κέντρου. Πιο συγκεκριμένα, σε ό, τι έχει να κάνει με τον ιδιωτικό τομέα προτείνειται «καθορισμός γενικού μέσου εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας 40 ωρών για περίοδο τεσσάρων μηνών με ημερησία ανάπαυση τουλάχιστον 11 ωρών». Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Αυτονόητο είναι ότι το ημερήσιο ωράριο των εργαζομένων θα μπορεί να αυξομειώνεται όταν ειδικές περιστάσεις το επιβάλλουν».

Κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει πως ένας εργαζόμενος θα είναι αναγκασμένος να δουλεύει χωρίς να έχει σταθερό ωράριο, καθώς αυτό θα καθορίζεται από τις βουλές του εργοδότη του. Δηλαδή, εφόσον το κρίνει αυτός απαραίτητο ο εργαζόμενος μπορεί για παράδειγμα να κληθεί να δουλέψει 4 ώρες τη μια μέρα, την επόμενη 10, τη μεθεπόμενη 9, την άλλη 12 και την τελευταία 5. Κάπως έτσι θα έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 40 ωρών. Εξυπακούεται πως δεν υπάρχει ουσιαστικός περιορισμός αναφορικά με την ώρα που θα πιάνει κάποιος δουλειά, παρά μόνο η «ημερήσια ανάπαυση των 11 ωρών». Με άλλα λόγια κάποιος, μπορεί να σχολάσει στις 9 το βράδυ και να κληθεί να δουλέψει πάλι στις 9 το πρωί.


Κάπως έτσι, όπως πάλι επεξηγεί το ΚΕΦΙΜ στις προτάσεις του, «στην περίπτωση αυτή, στο μέτρο που δεν γίνεται υπέρβαση του μέσου εβδομαδιαίου ωραρίου των 40 ωρών δεν θα δημιουργείται υπερωρία».

Τέλος, το Κέντρο δηλώνει πως θεωρεί αναγκαία την «αναμόρφωση των ρυθμίσεων για την εργασία την Κυριακή».

Απολύσεις

Σε αυτόν τον τομέα, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών τοποθετείται υπέρ των ομαδικών απολύσεων, ενώ παράλληλα προτείνει και την «υιοθέτηση του μέτρου της αιτιολογημένης απόλυσης». Ειδικότερα, όπως σημειώνει«στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι αποτελεί επαρκή λόγο απόλυσης η μη ικανοποιητική απόδοση του εργαζόμενου, η παράβαση των συμβατικών υποχρεώσεων, η παραπτωματική συμπεριφορά, καθώς και οι οικονομικές, παραγωγικές, οργανωτικές και τεχνολογικές ανάγκες της επιχείρησης».

Σε αυτό το σημείο είναι μάλλον σαφές ότι ιδιαίτερα μέσα από τις «οικονομικές, παραγωγικές, οργανωτικές και τεχνολογικές ανάγκες μιας επιχείρησης» θα προκύψουν πολλά «παραθυράκια» για αθρόες απολύσεις κατά βούληση.

Κατώτατος μισθός

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το βίντεο που έφτιαξε του ΚΕΦΙΜ, όπου αναλύεται η άποψη του για το πώς θα προκύψουν «ζημιογόνες επιχειρήσεις» ή για τους κινδύνους που διατρέχουν οι «λιγότερο παραγωγικοί» εργαζόμενοι.

Συνταξιοδοτικό

Εδώ το ΚΕΦΙΜ μεταξύ άλλων στην πρότασή του με τίτλο «Αλλαγή φιλοσοφίας, αποκατάσταση του προγραμματισμού ζωής» προτείνει μεταξύ άλλων:
  • Μέτρα πίεσης για επιστροφή στην εργασία όσων συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα, όπως η καταβολή εισφοράς στις πρόωρες συντάξεις μέχρι τα 67 (κάτι που συνεπάγεται περικοπή συντάξεων).
  • Τρεις πυλώνες ασφάλισης (ένας από τους οποίους είναι φυσικά η ιδιωτική ασφάλιση).
  • Η διάθεση των αποθεματικών των ταμείων για επενδύσεις (πχ σε ομόλογα κοινώς σαν αυτά που κουρεύτηκαν με το PSI).
  • Η συμμετοχή των ασφαλισμένων στη συνολική προσπάθεια και στο αναπτυξιακό ρίσκο, «γνωρίζοντας ότι θα έχουν καλύτερες συντάξεις αν η εθνική οικονομία πάει καλά), όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά (κάτι που σημαίνει πως εφόσον δε πάει κάτι καλά στην οικονομία, θα υπάρχει επίπτωση και στο ύψος των συντάξεων).
Αξίζει να αναφερθεί ότι μεταξύ των συντακτών των παραπάνω προτάσεων περιλαβάνονται το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ (και άτυπη σύμβουλος το προέδρου της ΝΔ), Μιράντα Ξαφά, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, Ροδόλφος Δρακούλης αλλά και ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Πηγή tvxs.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ: Ο Μητσοτάκης πήρε «δωράκι» από τη Siemens



Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει μετά τον κ. Καιρίδη και για τον έτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Παύλο Ελευθεριάδη, ο οποίος στο παρελθόν όπως αποκαλύπτεται είχε εγκαλέσει τον σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκηγια «δωράκια» από τη Siemens.

Συγκεκριμένα, αρθρογραφώντας στο Βήμα στις 22 Ιουνίου του 2008 ο κ. Ελευθεριάδης σε άρθρο του για τη διαφθορά με αφορμή την υπόθεση της Siemens κατηγορούσε για δήθεν ικανοποιητικές εξηγήσεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με το «δώρο» (τηλεφωνικό κέντρο αξίας 138.000 ευρώ), καθώς όμως και την ίδια την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για την νωχελική αντίδρασή της σε ζητήματα διαφθοράς.

Έγραφε χαρακτηριστικά:

«Στη χώρα μας η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

»Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση χωρίς να κάνει καμία έρευνα διακήρυξε ότι οι εξηγήσεις του για την καθυστέρηση πληρωμής των 138.000 ευρώ προς τη Siemens ήταν «ικανοποιητικές».

»Και όμως, ο βουλευτής παραδέχεται ότι δέχθηκε δωράκι από την εταιρεία.

»Το δωράκι, ισχυρίζεται, δεν ήταν το συνολικό ποσό, αλλά το ποσό των τόκων που θα έπρεπε να πληρώσει αν έκανε διακανονισμό, όπως όλοι οι απλοί πολίτες.

»Αν ο τόκος ήταν στο 5% για έναν χρόνο, τότε το δωράκι που δέχθηκε ήταν περίπου 7.000 ευρώ.

»Είναι κρίμα για τον νέο βουλευτή, διότι και ικανότητες έχει και ήθος.

»Το σφάλμα του ίσως μικρό. Το θέμα είναι όμως αλλού.

»Αν η κυβέρνηση έπαιρνε σοβαρά τα θέματα διαφθοράς, θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον κοινοβουλευτική έρευνα, ώστε να διαλυθούν οι όποιες σκιές για τον ίδιο και την πολιτική ζωή γενικότερα».

Φίλια πυρά και από τη Δημοκρατία


Για τα έργα και τις ημέρες του κ. Ελευθεριάδη είχε κάνει ειδικό αφιέρωμα και η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Πολλαπλά είναι τα… χτυπήματα του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Παύλου Ελευθεριάδη, που προσβάλλουν τις αρχές και τις αξίες της «γαλάζιας» παράταξης και προκαλούν ερωτήματα για τον τρόπο επιλογής του.

Ετσι, μετά τις αποκαλύψεις για τις θέσεις του για τα Σκόπια και τις υβριστικές τοποθετήσεις του κατά του Κώστα Καραμανλή, στο φως έρχεται και άρθρο του που υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τουλάχιστον 7.000 ευρώ δωράκι από τη Siemens!

Κι ακολούθως, κατά τον ίδιο, αντί η κυβέρνηση Καραμανλή να προχωρήσει σε κοινοβουλευτική έρευνα, τον κάλυψε πλήρως λέγοντας ότι οι εξηγήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ικανοποιητικές!

Το νέο «μαργαριτάρι» του κ. Ελευθεριάδη αναφέρεται σε άρθρο του στο «Βήμα» το 2008, όπου συγκεκριμένα σημειώνει:

«Στη χώρα μας η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη η κυβέρνηση χωρίς να κάνει καμία έρευνα διακήρυξε ότι οι εξηγήσεις του για την καθυστέρηση πληρωμής των 138.000 ευρώ προς τη Siemens ήταν “ικανοποιητικές”. Και όμως, ο βουλευτής παραδέχεται ότι δέχτηκε δωράκι από την εταιρία.

»Το δωράκι, ισχυρίζεται, δεν ήταν το συνολικό ποσό, αλλά το ποσό των τόκων που θα έπρεπε να πληρώσει αν έκανε διακανονισμό, όπως όλοι οι απλοί πολίτες. Αν ο τόκος ήταν στο 5% για έναν χρόνο, τότε το δωράκι που δέχτηκε ήταν περίπου 7.000 ευρώ» έλεγε τότε ο Παύλος Ελευθεριάδης, βάλλοντας κατά του σημερινού αρχηγού του και ενώ παλαιότερα διεκδίκησε την αρχηγία του Ποταμιού και πέρασε και από την «Ωρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση.

Για το Σκοπιανό, υπενθυμίζεται, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., με άλλο άρθρο του τον ίδιο χρόνο (2008), είχε γράψει ωμά ότι «το αν έχουμε εμείς ή οι Σκοπιανοί περισσότερη σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο είναι θέμα των ιστορικών.

»Ας πιστεύει καθένας μας ό,τι θέλει… Γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται;» διερωτόταν.

Όσο για τον Κώστα Καραμανλή, είχε γράψει το 2014 ότι τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του «παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος» και πως έδρασε «όχι τόσο από απερισκεψία όσο από αδυναμία».

Και κατά τα άλλα, αυτός ο άνθρωπος είναι στέλεχος της Ν.Δ.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....