Διυλιστήριο: 03/24/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

VIDEO - BOMBA ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ: ''Οι Ελληνικές διεκδικήσεις για τα εξοπλιστικά είναι πολλά δις''


Σήμερα το πρωί (24 3 2015) στην εκπομπή του Καμπουράκη και Οικονομέα στο Mega, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μία μεγάλη αποκάλυψη που αφορά τα εξοπλιστικά. Ανέφερε χαρακτηριστικά :
''Θα θέλανε κάποιοι να είναι 100 εκατομμύρια Ευρώ. Είναι πολλά παραπάνω, είναι δισεκατομμύρια διότι φανταστείτε π.χ. ότι για την υπόθεση της Rheinmetall, πλήρωσε στο Γερμανικό δημόσιο 37 εκατομμύρια για δωροδοκίες 62 εκατομμυρίων στην Ελλάδα, αντιλαμβάνεστε ότι αυτά που θα ζητήσει η Ελλάδα, που έχει και την πραγματική ζημιά, είναι πολύ παραπάνω ...''

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα της εκπομπήςhttp://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

O Ντάισελμπλουμ έδωσε το "ΟΚ" για να επιστραφεί στην Αθήνα το 1,2 δισ. του ΤΧΣ. Η επιστολή εστάλη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Με διαδικασία κατεπείγοντος προώθησε ο επικεφαλής του Eurogroup το αίτημα της Αθήνας να επιστραφεί ποσό 1,2 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ. Ζητά να εξεταστεί το αίτημα από EWG και EFSF. Η είδηση έρχεται μία μέρα μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ.

Επιστολή Ντάισελμπλουμ στον EFSF και στον επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ στάλθηκε σύμφωνα με πηγές του EFSF που επικαλείται το πρακτορείο MNI.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του Eurogroup έδωσε εντολή να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιστολή εστάλη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η είδηση έρχεται στον απόηχο της συνάντησης που είχαν χθες ο Αλέξης Τσίπρας κι η Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Βάσει της διαδικασίας ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα την πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.

Σύμφωνα με κύκλους στις Βρυξέλλες η κίνηση της ελληνικής πλευράς να στείλει το συγκεκριμένο αίτημα προήλθε μετά από πληροφόρηση που υπήρξε από την την Ε.Ε. για τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια και η διαδικασία επιστροφής είναι ανεξάρτητα από την πορεία των υπόλοιπων αιτημάτων για χρηματοδότηση (τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα της ΕΚΤ, μέρος της δόσης). Ωστόσο υπεισέρχεται και ο πολιτικός παράγοντας, δεδομένης της συγκυρίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα χρήματα θα επιστραφούν στο ΤΧΣ.

Αν επιστραφούν στο ΤΧΣ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Δημόσιο -ούτε μέσω repos, εκτιμάται αρμοδίως-, αν επιστραφούν στις τράπεζες τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο. Το ιδανικό σενάριο για την Αθήνα είναι να επιστραφούν απευθείας στο Δημόσιο.

Παράλληλα, πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για να βρεθεί χρηματοδότηση για την Ελλάδα που να καλύπτει το διάστημα έως τα τέλη Απριλίου.

Η πληροφορία για το λάθος του 1,2 δισ. ευρώ, έφτασε σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα και σήμανε άμεση κινητοποίηση.

Ενημερώθηκαν αμέσως τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης όσο και η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. O Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανέλαβε τις λεπτομέρειες και γρήγορα διαπιστώθηκε ότι όντως επεστράφησαν στον EFSF ομόλογα που είχε στο χαρτοφυλάκιό του το ΤΧΣ, περισσότερα από όσα ήταν η υποχρέωση να επιστραφούν στη βάση της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Η ιστορία που διηγούνται αρμόδιες πηγές είναι απλή, αλλά φαίνεται παράξενο πώς έγινε ένα τόσο ακριβό λάθος. Το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε από τον EFSF το ποσό των 49,7 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα κεφάλαια αυτά υπό μορφή ομολόγων του EFSF περιήλθαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Xρησιμοποιήθηκαν 40 δισ. ευρώ για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, από τα οποία όμως το 1,2 δισ. ευρώ ήταν ρευστά διαθέσιμα του ΤΧΣ τα οποία είχαν διατεθεί στην αρχή της κρίσης για την αντιμετώπιση των πρώτων προβλημάτων (π.χ. ΑΤΕ).

Στις 20 Φεβρουαρίου το Eurogroup αποφάσισε την επιστροφή στον EFSF των ομολόγων που είχαν περισσέψει στο ΤΧΣ.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανέλαβε να επιστρέψει ποσό 10,9 δισ. ευρώ, όπως είχε προσδιοριστεί από το ΤΧΣ, φροντίζοντας ώστε η επιστροφή των κεφαλαίων αυτών να γίνει με ισόποση μείωση του δημοσίου χρέους. Όπως διαπιστώθηκε εν τέλει, θα έπρεπε να είχαν επιστραφεί 9,7 δισ. ευρώ ή 1,2 δισ. ευρώ λιγότερα.

Τα κεφάλαια αυτά η ελληνική πλευρά τα έχει ήδη ζητήσει από τον EFSF να επιστραφούν. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές η απάντηση είναι «έχετε δίκιο, δεν μας ανήκουν, αλλά χρειάζεται απόφαση για την επιστροφή τους».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ΣτΕ αποφαίνεται για τη συνταγματικότητα του συμβιβασμού Ελλάδας-SIEMENS


Πιο «διαβολική σύμπτωση» δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς την ημέρα όπου η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο είναι πρώτο θέμα και όχι μόνο εντός Ελλάδας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να προβαίνει σε ονομαστική αναφορά στην εταιρία SIEMENS και την εμπλοκή της σε σκάνδαλα χρηματισμού πολιτικών, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), «ανοίγει» το θέμα της προσφυγής Ελλήνων πολιτών, ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματική η συμφωνία συμβιβασμού της ελληνικής πλευράς με τη γερμανική εταιρία…

Στο Δ’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Δημοσθένη Πετρούλια και εισηγητή τον πάρεδρο Νίκο Μαρκόπουλο, θα συζητηθεί η προσφυγή του μη κερδοσκοπικού Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», πέντε Ελλήνων φορολογουμένων, κ.λπ. που ζητούν να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η «συμφωνία συμβιβασμού» μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Siemens, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ).

Στο άρθρο 324 του νόμου 4072/2012 (11.4.2012) προβλέφθηκε η «συμφωνία συμβιβασμού» και στην συνέχεια εκδόθηκε απόφαση του υπουργού Οικονομικών (27.8.2102) με το περιεχόμενο της σύμβασης στην αγγλική και ελληνική γλώσσα.

Με την «συμφωνία συμβιβασμού» επιλύθηκαν συνολικά όλες οι διαφορές και οι εκκρεμότητες από κάθε είδους αξιώσεις, κ.λπ. που συνδέονται με τη δραστηριότητα διαφθοράς και παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων που διερευνήθηκαν από τις αρχές της Ελλάδος, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, κ.λπ.

Ειδικότερα, η «συμφωνία συμβιβασμού» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου των εταιρειών της Siemens, έχει αντικείμενο «την αποκατάσταση της τυχόν βλάβης που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και την διευθέτηση των διοικητικών προστίμων σε σχέση με τις κάθε είδους υποθέσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πληρωμές, παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens».

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Siemens Α.Ε. Ελλάδος, καλύπτονται όλες θυγατρικές εταιρείες του ομίλου της, οι άμεσα ή έμμεσα ελεγχόμενες θυγατρικές εταιρείας και κοινοπραξίες, τα στελέχη της επίμαχης γερμανικής εταιρείας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι υπάλληλοί της.

Με την «συμφωνία συμβιβασμού» η Siemens ανέλαβε ορισμένες οικονομικές και άλλου είδους υποχρεώσεις έναντι της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το επίμαχο Σωματείο υποστηρίζει ότι η «συμφωνία συμβιβασμού» είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, όπως είναι αντίθετη στο δημόσιο και εθνικό συμφέρον, καθώς από την παράνομη δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα προκλήθηκε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνεται η αποθετική ζημία και η ηθική βλάβη.

Όπως αναφέρει το εν λόγω Σωματείο η απαλλαγή της Siemens έγινε από την Ελληνική πλευρά, χωρίς να υπάρχει κάποιο δημόσιο συμφέρον, με συνέπεια η «συμφωνία συμβιβασμού» είναι απόλυτα άκυρη, ως αισχροκερδής και καταπλεονεκτική σε βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ακόμη, αναφέρεται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της καλής πίστης, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του ιδιώτη απέναντι στο κράτος, της ισότητας και οι διατάξεις του άρθρου 106 του Συντάγματος που ορίζει ότι «η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας».

Ο εισηγητής της υπόθεσης κ. Μαρκόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισημάνει κατά την συζήτηση της υπόθεσης ότι πρέπει το ΣτΕ να εξετάσει την συμβατότητα της «συμφωνίας συμβιβασμού» με το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, ο κ. Μαρκόπουλος θα αναφέρει ότι πρέπει να εξεταστεί από το δικαστήριο το ζήτημα εάν έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει το επίμαχο Σωματείο στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, αλλά θα αναφέρει και αν αρμόδιο για την δικαστική επίλυση του επίμαχου θέματος είναι το ΣτΕ ή τα Πολιτικά δικαστήρια (Πρωτοδικείο).

Παν. Τσιμπούκης

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απίστευτη δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη: Το Άρθρο 28 του Συντάγματος επιτρέπει την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.


Αμέσως μετά την ομιλία του Υπουργού Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη το λόγο ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ιδιαίτερη εντύπωση στις δηλώσεις του προκάλεσε η αναφορά του στο Άρθρο 28 του Συντάγματος.
Ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας ευθεία αναφορά στην τελευταία φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπου είπε: “Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε” σημείωσε ότι το Άρθρο 28 του Συντάγματος επιτρέπει την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας εφόσον αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Σύμφωνα με αυτή την αναφορά του, οι Συμβάσεις που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν μέσα στα Συνταγματικά όρια και ο έλεγχος που ασκούν οι δανειστές πάνω στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας είναι νόμιμος και συνταγματικά κατοχυρωμένος.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είπε:
“Θέλω να σας θυμίσω ότι υπάρχει και το άρθρο 28 του Συντάγματος το οποίο δίνει τη δυνατότητα υπό προϋποθέσεις να εκχωρούμε εθνική κυριαρχία σε υπερεθνικούς θεσμούς. Μη σας διαφεύγει αυτή η μικρή λεπτομέρεια”.
Όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε τι προβλέπει το άρθρο 28 του Συντάγματος τονίζοντας ότι “το συνολικό μνημονιακό πλαίσιο έχει περάσει χωρίς τέτοιες διατάξεις, δηλαδή χωρίς κύρωση υπογραφεισών συμφωνιών, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και χωρίς τη διαδικασία του άρθρου 28 του Συντάγματος”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το λόγο και απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ο ρόλος της δεν είναι να σχολιάζει τις τοποθετήσεις βουλευτών, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ή υπουργών με την Πρόεδρο της Βουλής να δίνει και πάλι τη δική της απάντηση.
Βεβαίως, το Άρθρο 28 του Συντάγματος είναι εξαιρετικά σαφές:
Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της,εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
Να σημειώσουμε ότι το άρθρο 28 αποτέλεσε θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης όμως επουδενί δε μπορεί να θεωρηθεί ότι ο έλεγχος που ασκείται σήμερα είναι σύμφωνος με τις επιταγές του Συντάγματος.
Όπως αναφέρει και το Άρθρο 28 του Συντάγματος, για να γίνουν αποδεκτοί περιορισμοί ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ενώ απαραίτητη προϋπίθεση είναι να μη θίγονται τα δικαιώματα του ανθρώπου και οι βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος.
“Στη διαπραγμάτευση έχετε τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης”
Πάντως, να αναφέρουμε ότι οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, τμήμα τους τουλάχιστον, ήταν εκτός κομματικής γραμμής αφού διαχώρισε τη θέση του από όσα ακούγονται από την ηγεσία της ΝΔ περί «αριστερής παρένθεσης» -δηλαδή μιας σύντομης διάρκειας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θα πέσει υπό το βάρος μιας αποτυχίας στις συζητήσεις με τοπυς εταίρους.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυρ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων τόνισε επίσης ότι: «Στη διαπραγμάτευση έχετε τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια λύση εθνικά ωφέλιμη. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σας δούμε ως αριστερή παρένθεση. Θα είχε επιβεβαιωθεί έτσι το χειρότερο σενάριο για τη χώρα, θα είχε αποτύχει η διαπραγμάτευση και κανείς δεν το θέλει».
Και συμπλήρωσε: Οι 76 βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία αν είναι καλή και με ευρωπαϊκή προοπτική.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ» ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΜΕΡΚΕΛ

Αναφορά στο «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» έκανε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και συγκεκριμένα αμέσως μετά την τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργό στις επανορθώσεις. Ελάχιστοι, ωστόσο, γνωρίζουν τι είναι αυτό το ταμείο και ποιος είναι ο ρόλος του.

Το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» ιδρύθηκε το 2014 από τη γερμανική κυβέρνηση και υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, Γιοαχίμ Γκάουκ, σε παλαιότερη επίσκεψή του στη χώρα μας, πρόκειται για μια « μια «συνειδητή ομολογία με σκοπό την κοινή διαμόρφωση του μέλλοντος, χωρίς ωστόσο να αποστρέφουμε το βλέμμα μας από το παρελθόν».

Το γερμανικό κράτος παρέχει οικονομικούς πόρους στο ταμείο και αυτό με τη σειρά του παρέχει περίπου 1 εκ. ευρώ ετησίως για προγράμματα, που άπτονται της συμφιλίωσης και της επεξεργασίας των ιστορικών δεδομένων μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στο διαφημιστικό flyer του ταμείου «ο χρόνος της κατοχής στην Ελλάδα από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις από το 1941 έως το 1944 αποτελεί ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ελληνογερμανικής ιστορίας. Το κοινό της Γερμανίας όμως έχει μέχρι σήμερα ελάχιστα συνειδητοποιήσει τα γεγονότα εκείνα.
Συγχρόνως, και στις δύο χώρες δεν έχει γίνει μέχρι τώρα η επιστημονική διερεύνηση του θέματος αυτού σε επαρκή έκταση.

Ενόψει αυτού, η Ομοσπονδιακή Γερμανική Κυβέρνηση αποφάσισε τη σύσταση ενός «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον», όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Joachim Gauck επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα το Μάρτιο 2014. Η Γερμανία θα ήθελε να συμβάλει ουσιαστικά με συνείδηση της ιστορικής της ευθύνης στην έρευνα της κοινής ιστορίας.

Εκτός της περιόδου του πολέμου θα πρέπει να φωτισθούν με περισσότερες λεπτομέρειες και άλλες φάσεις των αμοιβαίων σχέσεων για το μέλλον. Έτσι το 19ο αιώνα υπήρχαν παραδείγματος χάριν μοναρχικές διασυνδέσεις, ενώ στη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου έφθασαν στη Γερμανία με τους λεγόμενους «φιλοξενούμενους εργάτες» πλήθος από ελληνικές οικογένειες.

Με πόρους του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον» πρέπει ως εκ τούτου να ενθαρρυνθεί και προωθηθεί η επιστημονική ενασχόληση με τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών από την ελληνική ανεξαρτησία μέχρι σήμερα. Στην προκειμένη περίπτωση δίνεται ειδική έμφαση στα μέτρα για την έρευνα και διδασκαλία για τη γερμανική κατοχή κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

H Bild δημοσιεύει έγγραφα για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά


Στο πλαίσιο της πρωτοφανούς επίθεσης φιλίας της Bild προς την Ελλάδα, η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της δημοσίευμα για το σκάνδαλο διαφθοράς με τα εξοπλιστικά

«Δωροδόκησαν γερμανικές εταιρείες με περισσότερα από 100 εκατ. , Έλληνες πολιτικούς;» διερωτάται η Bild στον τίτλο της και συνεχίζει:
«Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται σήμερα τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο. Λίγο πριν τη συνάντηση ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μερικά εκρηκτικά έγγραφα που προμηνύουν… νέα αναστάτωση» σχολιάζει η Bild..


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πώς BMW και Mercedes εξαπατούσαν το ελληνικό δημόσιο – Το πάρτι της φοροδιαφυγής των Γερμανών της Ελλάδας


Ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ ετοίμασε ο Γιώργος Ανδρής για το πάρτι εκατομμυρίων που "έστησαν" BMW & MERCEDES με τις θυγατρικές τους στην Ελλάδα από το 2009. Την ώρα που ξεκινούσε η κατρακύλα των Ελλήνων και άρχισε να μας "ακουμπάει" η κρίση, οι δυο Γερμανικές Πολυεθνικές έστησαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο φοροδιαφυγής με κόστος για το ελληνικό Δημόσιο άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Πως στήθηκε όμως το "πάρτι";
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Αγορά" το παιχνίδι έγινε στο τελωνείο. Άρα, σύμφωνα με την έρευνα στο κόλπο είναι και στελέχη των τελωνείων, εκτελωνιστές αλλά και υπάλληλοι της Υπηρεσίας αξιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Πολυεθνικών αλλά και οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση αντιμετωπίζουν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τι ακριβώς έκαναν στο τελωνείο;
Οι δυο εταιρίες από το 2009 υποτιμολογούσαν τα αυτοκίνητα που εισήγαγαν στην ελληνική αγορά, με συνέπεια να χάνονται έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων από τον ΦΠΑ, τον Φόρο Πολυτελείας και τα Τέλη Ταξινόμησης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα για μοντέλο αυτοκινήτου που στην Ελλάδα εκτελωνιζόταν σε εργοστασιακή αξία κάτω από 8000 ευρώ, ενώ το ακριβώς ίδιο μοντέλο στα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. εκτελωνιζόταν με αξία άνω των 22000 ευρώ! Η τιμή λιανικής του συγκεκριμένου μοντέλου ανερχόταν σε όλα τα κράτη - μέλη περίπου στα 54000 ευρώ.

Με την συγκεκριμένη τακτική, οι γερμανικές θυγατρικές, εκμεταλλευόμενες πάντα το ελληνικό "μπάχαλο" που επικρατούσε στην χώρα, κατέβαλλαν ελάχιστο ποσό για Τέλος Ταξινόμησης και για ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να γλιτώνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την καταβολή του Φόρου Πολυτελείας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κάν' το όπως ο Σουηδός!..

     Εδώ και μερικούς μήνες επίσημα πλέον, με δικαστικό δεδικασμένο, επιτρέπεται ο δημόσιος αυνανισμός στην Σουηδία,
..αρκεί να μην απευθύνεται (!) σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο!
Έτσι βρε παιδί μου! Για το κέφι σου! Για να γουστάρεις!

Όπως βλέπουμε οι βόρειες φυλές της Ευρώπης κάνουν μία τεράστια ''στροφή στις ρίζες''!
Επιστρέφουν ολοταχώς και τιμούν τα προγονικά τους ήθη και έθιμα.
Παιδεραστίες, κτηνοβασίες, δημόσιοι αυνανισμοί, όλα στην μάχη της προόδου των βόρειων κοινωνιών της ηπείρου μας.

Βέβαια όσον αφορά τον δημόσιο αυνανισμό, όχι να το παινευτούμε, αλλά είναι κάτι που εμείς εδώ στην Ελλάδα το έχουμε κατακτήσει εδώ και καιρό.
Και πάλι οι ''πολιτισμένοι'' τρώνε την σκόνη μας!
Πολλά χρόνια τώρα, αλλά ειδικά τα τελευταία ο δημόσιος αυνανισμός έχει γίνει θεσμός εντός Βουλής, στα τηλεοπτικά δελτία των οκτώ, καθώς και στις περισσότερες πολιτικό-ενημερωτικές εκπομπές.
Εκεί, οι περισσότεροι πολιτικοί, και σχεδόν όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ασκούν και εξασκούν την δημόσια αυτή δράση ανενόχλητοι από τον νόμο και την Δικαιοσύνη! Και μάλιστα με σαφείς τάσεις ανταγωνισμού, θεμιτού και αθέμιτου!

Η τεράστια διαφορά βεβαίως με την σουηδική πρόταση είναι ότι οι δικοί μας αυνανιστές απευθύνονται σε συγκεκριμένο στόχο,
..που δεν είναι άλλος απ' την κοινωνία, και τον λαό. Όλους μας δηλαδή!
Αυτό είναι ένα θεματάκι που πρέπει να το δούμε.
Όσο το κάνουν για πάρτη τους, για την ευχαρίστησή τους βρε αδελφέ, δεν έχουμε αντίρρηση μεχρι και να τους χειροκροτήσουμε και να τους ενθαρρύνουμε!
Όταν όμως το θέμα γίνεται καθαρά επαγγελματικό και έχει σαν στόχο την ζωή μας και το μυαλό μας, νομίζουμε ότι πρέπει να μπεί σε κάποιο νομικό πλαίσιο!

Εν πάση περιπτώσει, είμαστε και σε αυτόν τον τομέα (ή μήπως μόνον σ' αυτόν;) παγκόσμια πρωτοπορεία!
Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλοιώς.
Γιατί όλοι αυτοί οι δημοσίως αυνανιζόμενοι και απευθυνόμενοι στον ελληνικό λαό, έχουν ως τώρα γλυτώσει και γλυτώνουν ακόμη.

Όσο τουλάχιστον τους προστατεύει ακόμη,
..ο νόμος περί κτηνοβασίας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άδωνις σε τουίτερ (που έσβησε) : "Χίλιες φορές να ξαναέρχονταν ο Χίτλερ"

Για τον πρώην υπουργό έχουμε ξαναμιλήσει και δεν θα θέλαμε ποτέ να ξαναπέσουμε στο επίπεδό του. Αλλά είναι κάτι φορές που και η βλακεία, η εθελοδουλία, ο ραγιαδισμός, η προπαγάνδα και η δουλοπρέπεια έχει κάποια όρια. Αν τους έχει απομείνει σταλιά τσίπας επάνω τους, πρέπει αμέσως να αποπέμψουν τον ρωποπερπερήθρα από τις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά δυστυχώς, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά, ότι τα, τουλάχιστον, ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πιστεύουν σε αυτά τα ιδεώδη, δεν θα το κάνουν. Και τώρα πια ευθύνη έχετε και εσείς οι ψηφοφόροι τους.

****ρωποπερπερήθρας =άνδρας που εκστομίζει ακατάπαυστα χαζομάρες  (ρώπος(φτηνόπραγμα) + πέρπερος (φλυαρία)]

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....