Διυλιστήριο: 08/17/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα σε 12 λεπτά! [video]


Ένα 12λεπτο ταξίδι "πετώντας" πάνω από τη χώρα μας…

Λευκό και μπλε, απέραντη θάλασσα και μαγευτικές παραλίες, λιτή αρχιτεκτονική και επιβλητικά ερείπια αρχαίων ναών, πολύχρωμα λιβάδια και άγρια ομορφιά παρθένας φύσης…




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαγράφονται χρέη σε τράπεζες και Δημόσιο έως 20.000 ευρώ- Ποια είναι τα κριτήρια



Η διαγραφή μικρών χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο, ύψους μέχρι και 20.000 ευρώ προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στην Βουλή μαζί με το νέο μνημόνιο.

Η νέα ρύθμιση, περιλαμβάνεται στο νόμο Κατσέλη και ανοίγει την πόρτα σε χιλιάδες οφειλέτες που έχουν μηδενικά εισοδήματα και δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να πετύχουν το σβήσιμο όλων των υποχρεώσεών τους αρκεί να μην ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ.

Με άλλες διατάξεις που περιέχονται στην τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα μεσα από τις διατάξεις του Νομου 3869/2010 για ρύθμιση ή για διαγραφή χρεών και προς τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους κ.λ.π.

Για τους μικροοφειλέτες η τροπολογία προβλέπει αρχικά εφόσον κερδίσουν την απόφαση του Ειρηνοδικείου να απαλλάσσονται προσωρινά για 18 μήνες από τις οφειλές τους και εφόσον μετά την πάροδο των 2,5 χρόνων δεν έχει μεταβληθεί η οικονομική τους κατάσταση τότε απαλλάσσονται πλήρως.

Αφορά περίπου 35.000 πολίτες οι οποίοι έχουν κόκκινα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες αλλά και ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ή στα σφαλιστικά ταμεία ή σε δήμους.

Όλα τα βήματα:

1) Την ημέρα υποβολής της αίτησης και της επικύρωσης ο οφειλέτης δεν πρέπει να διαθέτει ακίνητη περιουσία και να μην έχει προβεί σε πράξη διάθεσης ακίνητης περιουσίας την τελευταία τριετία πριν από την κατάθεση της αίτησης.
2) Τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του, είτε ως δικαιούχου, είτε ως συνδικαιούχου συμπεριλαμβάνομενων των καταθέσεών του σε τράπεζες δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.
3) Οι οφειλές που περιλαμβάνονται στην αίτησή του συνιστούν το σύνολο των υποχρεώσεών του.
4) Το ύψος των οφειλών δεν υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ μαζί με τους τόκους, τα έξοδα και τις προσαυξήσεις.
5) Δεν υπάρχουν εμπραγμάτως ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές.
6) Τα πάσης φύσεως εισοδήματά του καθ’ όλη την διάρκεια του τελευταίου έτους πριν από την ημερομηνία επικύρωσης να είναι μηδενικά.
7) Είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης συμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκάνδαλο μεγατόνων: 5 δισ. ευρώ σε «ευυπόληπτους» πολίτες, φορείς και ιδιοκτήτες ΜΜΕ με «όχημα» την ΑΤΕ


Πόρισμα «φωτιά» με τα «αμαρτωλά» δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 2000-2012, με ζημία για το δημόσιο 5 δισ. ευρώ, διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες. Σύμφωνα με μαρτυρία στο ΑΜΠΕ αποδέκτες ήταν και ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Για διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης. «Ήδη έχουν γίνει δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων... Ήρθε η ώρα επιτέλους οι υπεύθυνοι να πληρώσουν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων» είπε ο Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά.

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι χορηγήθηκαν «1300 δάνεια με ένα ποσό που φτάνει περίπου τα 5 δισεκατομμύρια», σημειώνοντας ότι τα δάνεια αυτά προορίζονταν για ΜΜΕ, πολιτικά κόμματα- η αγροτική τράπεζα σταδιακά άρχισε να ασκεί πολιτική δανείζοντας σε ευυπόληπτους πολίτες που «αυτή την περίοδο κουνάνε το δάχτυλο», τόνισε με νόημα.

«Το ποσό μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερο», υπογράμμισε. «Ήδη έχουν γίνει δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων... Ήρθε η ώρα επιτέλους οι υπεύθυνοι να πληρώσουν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων», έκανε σαφές ο κ. Βασιλειάδης.

«Μιλάμε για δάνεια που δεν αποπληρώθηκαν ποτέ», ωστόσο το σημαντικότερο κατά την γνώμη του είναι ότι δεν έπρεπε να έχουν δοθεί ποτέ.

Τα πορίσματα της αρχής είναι ξεκάθαρα, τόνισε, οπότε δεν θα πάρει χρόνο να βγούνε σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα. «Εμάς μας ενδιαφέρει τώρα οι ένοχοι να κριθούν και το δημόσιο να αποζημιωθεί».

Ο Παναγιώτης Νικολούδης, Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, τονίζει σε ανακοίνωσή του για το θέμα ότι «η Αγροτική Τράπεζα ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα».

«Με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Στοιχεία «φωτιά», περιλαμβάνει το πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας και αφορά στις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012.

Όπως ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή, τα αμαρτωλά δάνεια της ΑΤΕ κατευθύνθηκαν και σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι ωστόσο δεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα καθώς γι΄ αυτούς έχουν ήδη επιληφθεί οι δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα ο οικονομικός εισαγγελέας.

Η διαβίβαση του πορίσματος από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προκάλεσε την έκδοση σκληρής ανακοίνωσης από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, στην οποία τονίζεται ότι «με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων».

«Χωρίς καμία αμφιβολία η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αφού η εν τέλει ζημία του Δημοσίου από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αφορά δείγμα μόνο του συνολικού αριθμού των παρανόμως χορηγηθέντων και ουδέποτε επιστραφέντων δανείων.

«Εμείς ανοίξαμε τον δρόμο και τώρα είναι η σειρά της τακτικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει στον δρόμο αυτό και να διεκπεραιώσει το πραγματικά δύσκολο έργο της απόδοσης ευθυνών για κάθε ένα από τα 1300 αγύριστα δάνεια. Είμαστε βέβαιοι ότι, παρά τις δυσκολίες χειρισμού αυτής της τεράστιας σε όγκο υπόθεσης, η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της με επιτυχία» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Επικρατείας και προσθέτει: «Ήδη όμως αποκαλύπτονται όλα εκείνα για τα οποία κατ΄ επανάληψη κάναμε λόγο και τώρα πλέον έχουν συγκεκριμένο σχήμα και μορφή και κυρίως έχουν συγκεκριμένα ονόματα, έστω κι αν έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η ποινική έρευνα, που θα ακολουθήσει, θ' αποκαλύψει ολόκληρο το παγόβουνο και τότε θα γίνει σε όλους σαφές ότι το "σκάνδαλο της ΑΤΕ" δεν είναι απλά και μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά, πρωτίστως και κυρίως, ένα διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο, που βαρύνει όλους σχεδόν εκείνους που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε παραπάνω.

Η ΑΤΕ δεν είναι απλά μια Τράπεζα που χρεοκόπησε. Η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων.

Η ΑΤΕ ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κυριότεροι εκφραστές του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα.

Ήταν τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί».

Η πλήρης δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει, αποτελεί δίκαιο αίτημα της Ελληνικής Κοινωνίας, το οποίο τώρα ικανοποιείται, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση και καταλήγει: «Τέλος, για όλους εκείνους που δείχνουν να αδημονούν και να απαιτούν από εμάς άμεσες πράξεις κάθαρσης και τιμωρίας, θέλουμε να τονίσουμε ότι όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν στην ώρα τους και με τον σωστό τρόπο. Η Δικαιοσύνη δεν ξεχνά αλλά και δεν πρέπει να ενεργεί βιαστικά και παρορμητικά».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χάος στην Ισπανία από τους λαθρομετανάστες - Βίαιες διαδηλώσεις [βίντεο]


Σκηνές από λαθρομετανάστες στην Ισπανία

Στην Ισπανία έχουν χάσει πλέον κάθε έλεγχο με τους μετανάστες από την Αφρική. Βίαιες διαδηλώσεις, χτυπούν πολίτες, καταστρέφουν καταστήματα, κλείνουν κεντρικούς δρόμους και απειλούν την αστυνομία. Η ίδια η αστυνομία έχει σοβαρό πρόβλημα να προστατεύσει το λαό.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκτακτη σύσκεψη στο Λευκό Οίκο: Οι ΗΠΑ αποφάσισαν τη σύσταση «διϋπουργικών ομάδων εργασίας» για βοήθεια προς την Ελλάδα - Ποιους τομείς αφορά


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε δύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο από τον προσωπάρχη Ντένις ΜακΝτόναλντ και έκτακτη συμμετοχή του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν αποφάσισε την σύσταση "διϋπουργικών ομάδων εργασίας" για τη διερεύνηση πιθανών τομέων βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε η χώρα μας να μπορέσει να κρατηθεί όρθια μπροστά στα σκληρότερα και υφεσιακά μέτρα λιτότητας του νέου Μνημονίου.

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι για πρώτη φορά στα πεντέμισι χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα οι ΗΠΑ ανέλαβαν ουσιαστική πρωτοβουλία να διερευνήσουν σε συνεργασία με παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας τις δυνατότητας παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Τη συνάντηση – που οργανώθηκε στο «Δωμάτιο της Συνθήκης με τους Ινδιάνους» του Old Executive Building – άνοιξε με καλωσόρισμα ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, που τόνισε το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης, του προέδρου Ομπάμα και του αντιπροέδρου Μπάιντεν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την πρόθεση να αναζητηθούν τρόποι να βοηθηθεί η χώρα κι ο ελληνικός λαός.

Για τις εξελίξεις του περασμένου μήνα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – πιστωτών και την παρούσα φάση των συνομιλιών, τους παράγοντες της Ομογένειας ενημέρωσε η βοηθός του προέδρου για οικονομικά θέματα και αρμόδια για τους χειρισμούς – μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου – Κάρολιν Άτκινσον.

Η αξιωματούχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ενημέρωσε τους παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για το ρόλο που διαδραμάτισαν στις διαπραγματεύσεις οι ΗΠΑ, υποβοηθώντας την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους να φτάσουν σε συμβιβαστική συμφωνία.

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, διαβεβαιώνοντας τους ομογενείς για τα αισθήματα που τρέφει για την Ελλάδα. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τόσο η κ. Άτκινσον, όσο κι ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, επισήμαναν ότι οι αμερικανικές προσπάθειες στόχευαν στην κατάρτιση ενός αποτελεσματικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων, που θα πρέπει να κάνει σύντομα η Αθήνα, αλλά και την ίδια στιγμή πίεσαν για μια βιώσιμη συμφωνία, που θα στηρίζεται σε επαρκή χρηματοδότηση και βιώσιμο χρέος.

Η εντύπωση πάντως που αποκόμισαν οι ομογενείς είναι ότι ο Λευκός Οίκος δεν πιστεύει στη βιωσιμότητα της συμφωνίας και ότι η θέση αυτή έχει μεταφερθεί σε όλους τους τόνους προς την Καγκελάριο Μέρκελ, η οποία έχει σαφή αντίληψη των αμερικανικών θέσεων.

Ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Τσαρλς Κούπτσαν, ανέπτυξε τη σημασία της εμπλοκής της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας στην προσπάθεια βοήθειας προς την Ελλάδα και διεύθυνε τη συζήτηση που κάλυψε τις διάφορες πρωτοβουλίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως οι ανθρωπιστικές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου π. Αλέξανδρος Καρλούτσο και ο διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης), της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative) από τον διευθυντή της Μάρκ Άρεϊ. Διάφορες ιδέες για πιθανές δραστηριότητες της αμερικανικής κυβέρνησης ανέπτυξε ο ειδικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου για διεθνείς οικονομικές υποθέσεις Rory MacFarquhar.

Στους ομογενείς που συμμετείχαν συμπεριλαμβάνονταν επίσης οι Μάικλ Δουκάκης, Ντένις Μίχελ, Φιλ Αγγελίδης, Ελένη και Αντζελο Τσακόπουλος, Γιώργος Τσούνης, Εντι Ζεμενίδης, Αλέξης Γιαννούλιας, Αντρέας Καφές, Αντι και Μάικλ Μανάτος, Νίκος Καράμπελας, Τζορτζ Μάρκους, Αρτ Αγκνος, καθώς και ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης. Συμμετείχε επίσης κι ο επικεφαλής των δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπεν Κάρντιν.

Πέραν της διϋπουργικής επιτροπής, αποφασίστηκε η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την αρχή κι άλλων συναντήσεων μεταξύ κυβέρνησης και ομογένειας, ενώ ταυτόχρονα να ξεκινήσουν συζητήσεις στο πλαίσιο των διαφόρων αμερικανικών υπουργείων και υπηρεσιών και ταυτόχρονα επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Το πεδίο της βοήθειας καλύπτει τους ακόλουθους τομείς:

– Ανθρωπιστικό

– Οικονομικό

– Εμπορικό

– Στρατιωτικό

– Επενδύσεις

– Υγεία

– Τεχνική βοήθεια

Ομογενείς που παρευρέθηκαν στη συνάντηση δήλωσαν ότι αν και βλέπουν σαφή προεκλογική διάσταση στο ενδιαφέρον του Λευκού Οίκου – χωρίς μάλιστα να υπάρχει σχετικό αίτημα βοήθειας από την ελληνική κυβέρνηση – εκφράζουν ικανοποίηση για τις κινήσεις που έγιναν, έστω και με μακρά καθυστέρηση.

Εκτίμησή τους είναι ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται άμεσα απτά αποτελέσματα, ωστόσο μετά το Φθινόπωρο πιστεύουν ότι θα αρχίσουν να γίνονται κινήσεις από την υπουργό Εμπορίου και την υπουργό Υγείας και πιθανότατα το Πεντάγωνο.

Οι ομογενείς ήταν ιδιαίτερα σαφείς πως ο Λευκός Οίκος και ιδίως ο συντονιστής Ενεργειακών Θεμάτων Έιμος Χόκσταϊν δίνουν σαφή μηνύματα ότι οι ΗΠΑ θέλουν η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος, καθώς κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην εικόνα της σταθερότητας και θα ενθαρρύνει τους επενδυτές. Ιδίως για τα θέματα στήριξης των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ ακούστηκαν διάφορες ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις.

Πάντως, επισημαίνεται από τους ομογενείς η ανάγκη επίδειξης ενδιαφέροντος από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και των υπηρεσιών της. Οι ίδιοι έλαβαν την πρωτοβουλία να συναντηθούν το βράδυ της παραμονής της σύσκεψης με τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρήστο Παναγόπουλο, για να ενημερωθούν αν έχουν υπάρξει κάποια ελληνικά αιτήματα προς την Ουάσιγκτον, που τελικά δεν φαίνεται ότι υπάρχουν. Επίσης έγινε – σύμφωνα με πληροφορίες – επαφή και με τον ειδικό γραμματέα Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργο Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου πρόκειται να διοργανωθεί στην Ουάσιγκτον από την Ομάδα Ελληνικών Θεμάτων του Κογκρέσου ειδικό συνέδριο για την Ελλάδα και πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι ΗΠΑ. Ένα παρόμοιο συνέδριο πιθανόν να δημιουργήσει δυνατότητες να περάσουν κάποια ουσιαστικά νομοσχέδια για βοήθεια προς την Ελλάδα από το Κογκρέσο, που είναι ιδιαίτερα δύσκολο για θέματα δαπανών.

Είναι πολύ σημαντικό ότι οι ΗΠΑ που ανησυχούν για τις γεωπολιτικές διαστάσεις του ελληνικού ζητήματος θα εξετάσουν στρατιωτική και επενδυτική συνδρομή ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε συγκεκριμένο αίτημα προς την Ουάσιγκτον....

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αμερικανός Μορίς Όστφελντ, ένας από τους οικονομικούς συμβούλους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αναλαμβάνει επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ανακοίνωσε ο διεθνής οικονομικός οργανισμός ενώ το ΔΝΤ έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη συμμετοχή στο πρόγραμμα, σε περίπτωση που το ελληνικό χρέος δεν καταστεί βιώσιμο, με αιχμή του δόρατος της απόρρητη έκθεση για το χρέος της Ελλάδας, στην οποία υπογραμμιζόταν ότι πρέπει να υπάρξει γενναία περικοπή του σε ύψος 30%.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Τσίπρας άφησε τα ηνία της διαπραγμάτευσης στον Κιμ

Ο Γκλεν Κιμ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπίας στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Ιουλίου. Ο σύμβουλος κατέθεσε μάλιστα προτάσεις στον Β. Σόιμπλε, υποστηρίζει η Die Welt.

Στις μεγάλες κρίσεις των τελευταίων ετών ο Γκλεν Κιμ ήταν συχνά παρών, γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag στην διαδικτυακή της έκδοση. Για περισσότερα από 20 χρόνια ο αμερικανός εργαζόταν για την Lehman Brothers και μετά την χρεοκοπία της ήταν επί δύο χρόνια επιφορτισμένος με την εκκαθάρισή της. Με το ξέσπασμα της ευρωκρίσης και τη δημιουργία των μηχανισμών στήριξης EFSF και ESM ο Κιμ διετέλεσε σύμβουλος για την Γερμανική Χρηματοπιστωτική Υπηρεσία. Και αργότερα εκπόνησε για την ισλανδική κυβέρνηση σχέδιο για την άρση των CAPITAL controls που επιβλήθηκαν το 2008.

Προς το παρόν ο 52χρονος είναι σύμβουλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Welt am Sonntag o Έλληνας πρωθυπουργός πήρε μαζί του τον αμερικανό ειδικό στην δραματική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 12 και 13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Στη Σύνοδο, που άνοιξε τον δρόμο για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ο πρωθυπουργόςΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ άφησε για λίγο τα ηνία της διαπραγμάτευσης στα χέρια του Κιμ, υποστηρίζουν άτομα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις. Πιο συγκεκριμένα ο Γκλεν Κιμ συμμετείχε την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για να διατυπώσει μια συμβιβαστική λύση για το σχεδιαζόμενο ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Διευκρινήσεις Κιμ σε Μέρκελ και Τουσκ


Το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων προτάθηκε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 11 Ιουλίου. Στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την επομένη, το Ταμείο ήταν το, με διαφορά, πιο διαφιλονικούμενο ζήτημα .

Η αντιπρόταση για το Ταμείο που κατάθεσε η ελληνική πλευρά τη νύχτα της Συνόδου Κορυφής προέρχονταν, όπως όλα δείχνουν, από τον Γκλεν Κιμ. Κυρίως όμως η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ επέκρινε ότι η ελληνική αντιπρόταση ήταν διατυπωμένη πολύπλοκα και δυσνόητα.

Τότε ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών ζήτησαν την βοήθεια του Γκλεν Κιμ στις διαπραγματεύσεις. Στην διατύπωση της συμβιβαστικής λύσης συμμετείχε από ελληνικής πλευράς ο Κιμ και από την πλευρά των πιστωτών μεταξύ άλλων η Αγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Ντόναλτ Τουσκ.

Ούτε ο Γκλεν Κιμ, ούτε οι εκπρόσωποι του κ. Τσίπρα ή του κ. Τσκαλώτου θέλησαν να απαντήσουν σε σχετικά ερωτήματα της εφημερίδας. Από γερμανικής πλευράς εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «είναι ζήτημα αρχής να μην δίδονται πληροφορίες για εμπιστευτικές συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους», και ότι η καγκελάριος «δεν γνωρίζει» κάποιον Γκλεν Κιμ.

Τους περασμένους μήνες πάντως ο Γκλεν Κιμ δεν μίλησε δημόσια για το ρόλο του ως συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης. Ενώπιον της Welt am Sonntag επιβεβαίωσε ωστόσο ότι εξακολουθεί να εργάζεται για λογαριασμό της κυβέρνησης. Σε σχετική ερώτηση την περασμένη Τρίτη απάντησε ότι βρίσκεται στου Μαξίμου και συμβουλεύει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ("Am at Maximos, helping Euklid"). Αρχικά είχε δεχθεί να απαντήσει σε ερωτήματα της γερμανικής εφημερίδας. Φαίνεται όμως ότι άλλαξε γνώμη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.



Πηγή: DEUTSCHE Welle

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόταση Ζωής!..

     Προσχεδιασμένη, προμελετημένη, προσυμφωνημένη πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής,
..θα κατατεθεί της επόμενες μέρες,
..με ''μπροστινούς'' τους Ποταμίσιους
(άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου πολιτικά
εγκάθετου σχηματισμού: να παίζει τον ρόλο του παντός είδους ''μπροστινού'', ''λαγού'', ή και Δούρειου Ίππου στα οποιαδήποτε ανθελληνικά συμφέροντα, δηλαδή τον ρόλο του επαγγελματία Ιούδα, του μισθοφόρου προδότη.),
..και ''πισινούς'' τους υπερασπιστές της κυβέρνησης και κατ' επέκταση του Γ' Μνημονίου του Μακρύτερου, βοήθειά μας!

Ποιός όμως δεν μπορεί να δεί πως η πρόταση μομφής αυτή,
..στην ουσία είναι πρόταση μομφής κατά του λαού!;
Πρόταση μομφής κατά του 62% των ελλήνων που δεν αποδέχονται μνημόνια και εξαρτήσεις.

Κι αυτό όχι γιατί ταυτίζουμε την πρόεδρο Ζωή με τον λαό (οι προβοκατόρικες εξυπνάδες εδώ δεν περνάνε),
..αλλά γιατί η ίδια επέλεξε να εκπροσωπήσει δυναμικά και μέχρι τέλους (όπως ως τώρα φαίνεται) αυτό το κομμάτι του λαού,
..καθώς και τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκε.

Δεν χτυπάνε προσωπικά την Ζωή.
Χ@στήκανε αν είναι η Ζωή, η Μαρία ή η Φρειδερίκη!
Χτυπάνε τον ίδιο τον λαό που τόλμησε να ελπίσει!
Και που τόλμησε να υψώσει το ανάστημά του δυό φορές μέσα σε έξη μήνες.

Προς το παρόν η Ζωή μοιάζει να είναι μόνη της.
Αλλά δεν είναι!
Ο λαός έχει καταλάβει πολύ καλά τα πάντα,
..και θα τα ''εξηγήσει'' με λεπτομέρειες σε όποιους χρειαστεί, όταν χρειαστεί.

Τί περιμένετε λυκόρνια της δημοκρατίας;
Προχωρείστε σε πρόταση μομφής!
Μόνο που δεν θάναι πρόταση μομφής.
Πρόταση ζωής θάναι!
Και Ζωής!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....