Διυλιστήριο: 05/08/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Βατικανό: 848 αποπομπές κληρικών λόγω σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Τα πρώτα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τις ποινές που έχουν επιβληθεί σε ιερείς που κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση ανηλίκων έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το Βατικανό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που αφορούν την τελευταία δεκαετία, 848 ιερείς έχουν αποβληθεί από τον κλήρο, ενώ άλλοι 2.572 έχουν λάβει ελαφρύτερες ποινές.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του νούντσιο της Εκκλησίας στη Γενεύη ενώπιον της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών που επιβλέπει την εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας κατά των βασανιστηρίων.

Ο νούντσιο Αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάσι παραδέχτηκε πως η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών «μπορεί να θεωρηθεί βασανισμός».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2014 τα Ηνωμένα Έθνη εξέδωσαν έκθεση-κόλαφο για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία όσον αφορά το ζήτημα της κακοποίησης ανηλίκων, τονίζοντας πως οι πολιτικές του Βατικανού ουσιαστικά επέτρεψαν τα εγκλήματα σε βάρος χιλιάδων παιδιών.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν παίζονται.!!Μόνταραν δηλώσεις του Ομπάμα στη ΝΔ

Στο «επικό» προεκλογικό σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται να δηλώνει πως «οι Έλληνες βλέπουν το φως στο τέλος του τούνελ» - Ο Μπάρακ Ομπάμα, βέβαια, δεν δήλωσε ποτέ κάτι τέτοιο

Στο προεκλογικό σποτ της ΝΔ είναι πολλά αυτά που θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς. Ας μείνουμε, όμως, στα όσα φέρεται να δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την χώρα, και μάλιστα πολύ πριν το πρωτογενές πλεόνασμα και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Το ThePressProject το έψαξε λίγο περισσότερο...

Στο 0,55'', λοιπόν, ο Ομπάμα εμφανίζεται να δηλώνει αισιόδοξος πως οι Έλληνες έχουν αρχίσει πια «να βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ».

Ανατρέχοντας, ωστόσο, στις πραγματικές δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2013, ανακαλύπτει κανείς πως τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι και ο Ομπάμα δεν δήλωσε ποτέ αυτό που του αποδόθηκε.

Αντίθετα, οι δημιουργοί του σποτ, με μακρά εμπειρία ως φαίνεται στο «μοντάζ», έκοψαν μια φράση του προέδρου των ΗΠΑ, ενώ ολόκληρη η πρότασή του είχε τελείως διαφορετικό περιεχόμενο.

Πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε το κείμενο (απομαγνητοφώνηση) των δηλώσεων των Ομπάμα και Σαμαρά, ενώ στο βίντεο το επίμαχο σημείο είναι στο 2:30.Αυτή, λοιπόν, είναι ολόκληρη η πρόταση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ:


And I think Prime Minister Samaras is committed to taking the tough actions that are required, but also, understandably, wants to make sure that the Greek people see a light at the end of the tunnel.

«Και πιστεύω πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις «σκληρές» ενέργειες που απαιτούνται, και φυσικά πως επιθυμεί να διασφαλίσει πως οι Έλληνες θα δουν το φως στην άκρη του τούνελ».

Καμία σχέση, δηλαδή.

Για το τέλος, έχει ενδιαφέρον πως λίγο πιο πριν ο Μπάρακ Ομπάμα είχε προχωρήσει σε μια ήπια κριτική στην πολιτική της άγριας λιτότητας που επιβλήθηκε στην χώρα, αναφέροντας πως δεν είναι σημαντικό μόνο να εξυγιανθούν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος της, αλλά πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και την εργασία.

«Γιατί γνωρίζουμε από την ιστορία πως οι χώρες με υψηλούς δείχτες εργασίας και αύξηση της παραγωγικότητας - οι πολίτες των οποίων νιώθουν πως η οικονομία της χώρας προχωράει μπροστά - περιορίζουν πολύ πιο εύκολα το χρέος τους, από εκείνες που οι πολίτες τους νιώθουν απελπισμένοι», δήλωνε χαρακτηριστικά.

the press project
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΥΣΤ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ - Πολιτική παρωδία

Έτος 2014… Μια ταινία ύμνος σε τρεις μεγάλες αξίες που προσπαθούν να μας αρπάξουν με κάθε τρόπο: την Αξιοπρέπεια, το Φιλότιμο και την Πατρίδα…

Με πολύ σάτιρα, πολύ μουσική, αλλά και προπάντων με συγκλονιστικά πολιτικά και ιστορικά ντοκουμέντα, ξεκαθαρίζονται με αποστομωτικό τρόπο τα σημαντικότερα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα των τελευταίων δεκαετιών, για να καταλήξουν στα πολιτικά παρατράγουδα, τα ανθρώπινα δράματα και τις Εθνικές παγίδες της μνημονιακής “Σωτηρίας”…

Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας ουσιαστικά ξεσκεπάζονται από μόνοι τους και ο αξέχαστος Μαυρογιαλούρος αναλαμβάνει δράση, επιστρέφοντας από τη δεκαετία του ’60 για να καταγγείλει όλα όσα παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα με αυτά που κάποτε τον ανάγκασαν από φιλότιμο να παραιτηθεί από Υπουργός, ευχόμενος ότι κάποτε θα βρεθεί ο ικανός που θα καθαρίσει επιτέλους αυτό το σάπιο Πολιτικό σύστημα…

Ευχή και της εθελοντικής ομάδας του Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας που δημιούργησε αυτή την ταινία είναι το να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι, ώστε σε αυτό το κρίσιμο σημείο της ιστορίας μας, να καταφέρουμε να παραμείνουμε Έλληνες και προπάντων… Άνθρωποι με Πατρίδα & Αξιοπρέπεια…

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μιά κάλπη δεν φτάνει..

    Καλές οι εκλογές, μάλλον ευνοϊκά θα είναι για τον λαό τα αποτελέσματα, απ' ό,τι φαίνεται,
..αλλά δεν φτάνει!

Όπως φαίνεται κι από τον πρότερο ανέντιμο βίο και πολιτεία τους, αλλά κι απ' την θρασύτατη και χυδαία προεκλογική τους προπαγάνδα,
..τούτα τα λυκόρνια της εξουσίας, τούτοι οι έξαλλοι φασίστες, είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, κι αν είναι δυνατόν να το κρατήσουν, ακόμα και μετά από την εκλογική τους συντριβή!

Είναι έτοιμοι να προασπίσουν μέχρι θανάτου (δικού μας) τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων, των τραπεζών, των ευρωεταίρων!

Γι αυτό κι έχουν επιδοθεί σ' ένα όργιο κατάρτησης και ψήφισης στα μουλωχτά απ' την Βουλή, ενός σωρού από ''εφαρμοστικούς'' νόμους και διατάξεις, που ελπίζουν και νομίζουν ότι θα δένουν χειροπόδαρα την όποια διάδοχο πολιτική κατάσταση.
Γι αυτό έχουν ξαμολύσει και τα ''τσικό'' της πολιτικο-ενημέρωσης, και έχουν φτιάξει ''ποτάμια'', ραχούλες και ρεματιές,
..μπας και ξεγελαστεί ο κόσμος και τα ψηφίσει, και αποτελέσουν αποκούμπι μελλοντικών συγκυβερνήσεων του αίσχους, παρακάμπτοντας την λαϊκή βούληση,
..όπως έγινε και πριν δύο χρόνια με την ΡΗΜΑΔ, του πεινασμένου για εξουσία γέροντα.

Για όλα αυτά, εμείς ώς λαός πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε την θέλησή μας, όπως θα την εκφράσουμε στην κάλπη, και όπως θα πρέπει να εφαρμοστεί.
Οι εκλογές αυτές φαίνεται ότι δεν θα είναι παρά ένα πρώτο βήμα.
Θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα,
..αγωνιστικά, κι αποφασιστικά.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
Ας ξεκινήσουμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σοκ: 100.000 κτηνοβάτες στη Γερμανία !!! Αυτός είναι ο πολιτισμός τους ;

Ανατολική Γερμανία, στα χρόνια της οικονομικής χολέρας, εκεί όπου οι «εκδιδόμενοι και εκδιδόμενες» δεν είναι μονάχα άνθρωποι αλλά και ζώα. Εκεί όπου ανοίγουν ο ένας μετά τον άλλο οι οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες, εκεί όπου ο αγοραίος έρωτας έχει για πρωταγωνιστές σκύλους και για πελάτες παραφιλικά άτομα.

Μόνο που οι παροχείς των υπηρεσιών -δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση τα ζώα- δεν είναι απαραιτήτως παραφιλικοί και δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους... Γι' αυτό και οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τη γερμανική κυβέρνηση να απαγορεύσει την κτηνοβασία και να βάλει λουκέτο στους οίκους ανοχής ζώων.

Δεν πάει καιρός που οι φωτογραφίες αιμόφυρτων σκύλων ξαπλωμένων στα κρεβάτια του βαυαρικού μπορντέλου απεικόνισαν τον «νόμιμο» βιασμό ζώων στην ευρωπαϊκή χώρα, συγκλονίζοντας τη διεθνή κοινή γνώμη.

Λίγο αργότερα οι γερμανικές Αρχές σχεδίασαν την επαναφορά ενός παλιού νόμου που απαγορεύει το σεξ με τα ζώα. Μόνο που τελικά η γερμανική κυβέρνηση περιορίστηκε στο να προωθήσει την απαγόρευση της «χρήσης» του ζώου «για μεμονωμένες σεξουαλικές πράξεις και να θέσει εκτός νόμου τους ανθρώπους που λειτουργούν ως 'μαστροποί' ζώων σε άλλους για σεξουαλική χρήση» όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας Χανς Μάκιλ Γκόλντμαν. Ίσως γιατί όσοι συνευρίσκονται ερωτικά με τα ζώα συνασπίστηκαν και εναντιώθηκαν στην περαιτέρω αλλαγή του νόμου.

«Οι απλές έννοιες της ηθικής δεν έχουν καμία δουλειά με το δίκαιο. Είμαστε μια μειονότητα που γινόμαστε στόχος διακρίσεων φανατικών εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού μας. Είμαστε φυσιολογικοί ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση ο Πρόεδρός τους, Μίκαελ Κιοκ, επιχειρώντας, όπως επεσήμανε η ακτιβίστρια για την προστασία των ζώων Μαντελίν Μάρτεν, «να παρουσιάσει το σεξ με τα ζώα ως 'επιλογή τρόπυ ζωής'». Μόνο που το τετράποδο δεν είναι σε θέση να μας διαμηνύσει αν η ερωτική πράξη με τον άνθρωπο αποτελεί για εκείνο επιλογή ή παραβίαση.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκετσάκι που δείχνει την σχέση του ανθρώπου με την φύση

Ένα βίντεο από τον Άγγλο σκιτσογράφο και εικονογράφο Steve Cutts, που απεικονίζει με τον πιο σκληρό τρόπο την πορεία του ανθρώπου στον πλανήτη γη. Το αποτέλεσμα ένα βίντεο που έχει γίνει ανάρπαστο στο internet και που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις… Σκοτεινό, χιουμοριστικό και με σημαντικές δόσεις αλήθειας…


πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....