Διυλιστήριο: 07/19/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Χάνει την αυτοτέλειά του και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας



Μετά το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ χάνει την αυτοτέλειά του και θα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Εργασίας.

Όπως επισημαίνει ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Παναγιώτης Κορφιάτης, η κίνηση αυτή ουσιαστικά σημαίνει:

Χάνει την οργανωτική και επιχειρησιακή του αυτονομία και πλέον αποτελεί ένα από τα αντικείμενα της γενικής γραμματείας.
Ενα ελεγκτικό σώμα εξισώνεται διοικητικά με γενικές διευθύνσεις και διευθύνσεις με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον του οργανισμού.
Για όσους θυμούνται και λίγο το παρελθόν η προσπάθεια υποβάθμισης του ΣΕΠΕ άρχιζε πάντα από την αποδιοργάνωση της κεντρικής δομής του. Γιατί ένας οργανισμός που δεν έχει ισχυρή κεντρική κατεύθυνση και δομή δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Είναι λοιπόν η φυσική συνέχεια του οργανογράμματος ΠΔ 113/14 που καταργούσε την διεύθυνση υποστήριξης.

Έ. Αχτσιόγλου: Σαφές βήμα υποβάθμισής του

«Η κατάργηση της αυτοτέλειας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ και η υπαγωγή του στην Γενική Γραμματεία Εργασίας συνιστά σαφές βήμα υποβάθμισης του» αναφέρει, σε δήλωσή της, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι «είναι προφανές ότι η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας δεν αξιολογείται από τη νέα κυβέρνηση ως αρκετά σημαντική ώστε να διατηρήσει την αυτονομία του ΣΕΠΕ».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν χάνει χρόνο όταν πρόκειται για την αναίρεση της θεσμικής προστασίας των εργαζόμενων και δείχνει ότι μια από τις λίγες προεκλογικές δεσμεύσεις που έχει αποφασίσει να τηρήσει είναι αυτή της αδρανοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών» τονίζει η πρώην υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι «θα υπερασπιστούμε στη Βουλή όσα κάναμε για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και την προστασία των εργαζομένων».

Πηγή tvxs.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταργούν και το ΣΔΟΕ


Το Διυλιστήριο λέει : '' Και τώρα ικανοποιείται η απαίτηση του επαγγελματία από το Καστελλόριζο στον Μητσοτάκη, για κατάργηση του ΣΔΟΕ και των ελέγχων του ... (ΕΔΩ

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της κυβέρνησης για κατάργηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και η μεταφορά του στη νέα γενική γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής. «Το καλύτερο δώρο για φοροφυγάδες και λαθρέμπορους» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα ΠΔ 84/2019 με το οποίο καταργούνται οι γενικές γραμματείες και ενσωματώνονται στις νέες δομές των υπουργείων η ειδική γραμματεία του ΣΔΟΕ καταργείται και οι αρμοδιότητες, οι θέσεις, το προσωπικό και οι εποπτευόμενοι φορείς μεταφέρονται στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, ο τρόπος λειτουργίας της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Συγκεκριμένα, άρθρο 1 και 2 του Προεδρικού Διατάγματος ορίζεται οτι:

Συνιστάται στο Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, οι παρακάτω υπηρεσίες: (α) από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής, η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής του άρθρου 35 του π.δ. 142/2017 (Α΄ 181), (β) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας υπηρεσίες των άρθρων 71 έως 78 του ιδίου π.δ., (γ) οι υπαγόμενες στην καταργούμενη Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπηρεσίες των άρθρων 79 έως 83 του ιδίου π.δ., (δ) η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που συστάθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 381 επόμ. του ν. 4512/2018 (Α΄5).

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας που συστάθηκε με το άρθρο 20 του ν. 3965/2011 (Α΄ 113) και η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που συστάθηκε με το άρθρο 4 του ν. 2343/1995 (Α΄ 211 ) σε συνδυασμό με το άρθρο 88 παρ. 1 του ν. 3842/2010 (Α΄ 58)καθώς και οι αντίστοιχες θέσεις Γενικού/Τομεακού και Ειδικού/Ειδικού Τομεακού Γραμματέα καταργούνται.
Παπανάτσιου: Υποβαθμίζουν ελεγκτικές υπηρεσίες «πρώτης γραμμής»

«Η ΝΔ δεν καθυστέρησε να δείξει το δικό της σχέδιο δράσης, υποβαθμίζοντας ελεγκτικές υπηρεσίες "'πρώτης γραμμής"» για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος, τονίζει σε δήλωσή της, η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, σχετικά με την κατάργηση και συγχώνευση δομών του υπουργείου Οικονομικών.

Η κ. Παπανάτσιου σημειώνει ότι «το ΣΔΟΕ αποτελεί υπηρεσία "πρώτης γραμμής"', την οποία φρόντισε η ΝΔ να δυσφημίσει κατά την προεκλογική περίοδο».

Όπως προσθέτει στην ίδια γενική γραμματεία υπάγονται και οι διευθύνσεις της πρώην Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας «υποβαθμίζοντας και δυσχεραίνοντας το ρόλο των κτηματικών υπηρεσιών της στην προστασία της δημόσιας περιουσίας, αλλά και του αιγιαλού».

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι «η συγκέντρωση όλων αυτών των υπηρεσιών αιχμής με αντικείμενο την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος μαζί με τη δημόσια περιουσία υποβαθμίζει τον αυτοτελή επιχειρησιακό ρόλο και των τριών ελεγκτικών σωμάτων, ενώ ενέχει και τον κίνδυνο προσθήκης γραφειοκρατικών ζητημάτων στις εν λόγω υπηρεσίες, που θα αποβαίνουν εις βάρος της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας τους».
«Το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες - λαθρέμπορους»

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης ο Τρύφων Αλεξιάδης, βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ««το καλύτερο δώρο, σε φοροφυγάδες-λαθρέμπορους και άλλους οικονομικούς εγκληματίες».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι η κατάργηση του ΣΔΟΕ θέτει «σε κίνδυνο τις σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής-λαθρεμπορίου και οικονομικού εγκλήματος που βρίσκονται τώρα στις αρμοδιότητές του» και προσθέτει ότι «αποδεικνύουν την άγνοια στοιχειωδών λειτουργιών στο ευαίσθητο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πρέπει να ενισχύσει και όχι να αποδυναμώσει τις φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες του».

Αναλυτικά:

Η κατάργηση του ΣΔΟΕ που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση Ν.Δ., είναι μία από τις πολλές αποδείξεις για την κρυφή ατζέντα της Ν.Δ., για την οποία o ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε προεκλογικά.

Η εκδικητική μανία πολιτικών στελεχών, που κλήθηκαν από το ΣΔΟΕ για να απολογηθούν οι ίδιοι ή συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα, τα οποία είχαν εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τώρα πλέον αναδεικνύεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Το ΣΔΟΕ υπήρξε για πολλά χρόνια η αιχμή του φορολογικού μηχανισμού, με πολλές και σημαντικές επιτυχίες και ξεκίνησε τον έλεγχο της περίφημης λίστας LAGARDE καθώς και πολλών άλλων υποθέσεων. Παρά τις προσπάθειες ορισμένων, παρέμεινε εκτός ΑΑΔΕ στην πρόσφατη αναδιάρθρωση και ενισχύθηκε σημαντικά με προσωπικό και αρμοδιότητες.

Η κατάργηση του ΣΔΟΕ είναι το καλύτερο δώρο, σε φοροφυγάδες-λαθρέμπορους και άλλους οικονομικούς εγκληματίες, θέτει δε σε κίνδυνο τις σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής-λαθρεμπορίου και οικονομικού εγκλήματος που βρίσκονται τώρα στις αρμοδιότητες του.

Η κατάργηση του ΣΔΟΕ, η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε έναν ασαφή οργανισμό και η αφαίρεση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από το Υπουργείο Οικονομικών είναι τα πρώτα βήματα μιας κυβέρνησης που αναδεικνύουν σαφείς πολιτικούς στόχους και αποδεικνύουν την άγνοια στοιχειωδών λειτουργιών στο ευαίσθητο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πρέπει να ενισχύσει και όχι να αποδυναμώσει τις φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες του.

Μέσα και έξω από τη Βουλή, θα αναδείξουμε με κάθε πολιτική δυνατότητα τις επικίνδυνες αυτές αποφάσεις και ελπίζουμε μέσα από ουσιαστικό διάλογο να ανατρέψουμε τέτοιου είδους αποφάσεις.
Τι απαντά ο Απ. Βεσυρόπουλος

«Το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται», αναφέρει ο κ. Βεσυρόπουλος και συμπληρώνει ότι «η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απαίτηση των Ελλήνων πολιτών».



Πηγή www.efsyn.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....