Διυλιστήριο: 12/06/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

ΔΑΚΕ προς βουλευτές ΝΔ: Μην ψηφίσετε τον προυπολογισμό

Επιστολή προς τους βουλευτές της ΝΔ παραμονές της ψήφισης του προϋπολογισμού έστειλε η ΔΑΚΕ τους οποίους καλεί να μην τον υπερψηφίσουν. «Σ’ αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού».

Ουσιαστικά η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκεινται στη ΝΔ καλεί τους «γαλάζιους» βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση, καθώς όπως είναι γνωστό η καταψήφιση ενός προϋπολογισμού συνιστά αυτομάτως την πτώση της.

«Το κοινωνικό κράτος είναι οικονομικός σταθεροποιητής και όχι «ανελαστική δαπάνη»… Η κοινωνία δεν αντέχει, η συνοχή της καταρρέει…η φωνή της είναι πλέον κραυγή απόγνωσης που επιβάλλεται να εισακουστεί… Το «λάθος» που όλοι ομολογούν αλλά κανείς δεν διορθώνει τείνει πια να γίνει ολέθριο» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της ΔΑΚΕ προς τους βουλευτές της ΝΔ
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η διάλυση της Ευρωζώνης θα ξεκινήσει από τη Γαλλία και από μια κυρία;

το Διυλιστήριο λέει: ναι, γιατί οι ''άντρες'' φοβούνται μη σκίσουν τα καλσόν!..

Ούτε καν στο διαδίκτυο δεν παίζουν οι ειδήσεις που δεν εξυπηρετούν τον επίπλαστο ευρωπαράδεισο. Η είδηση που είχαμε μεταφράσει πριν λίγες ημέρες όπου ακόμη και τα άλογα βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στον πλέον αποτυχημένο με βάση τις μετρήσεις γάλλο πρόεδρο Ολάντ έγινε γνωστή μόνο σε όσους διαβάζουν freepen ή επισκέπτονται τον ξένο τύπο.

του Στρατή Μαζίδη

Μια Γαλλία στους δρόμους. Μια σειρά κλάδων διαμαρτύρεται για τους εξοντωτικούς φόρους του...σοσιαλιστή με ήτα Φρανσουά Ολάντ πάνω στον οποίο είχαμε εναποθέσει κάποιες ελπίδες έναντι της καρικατούρας.

Η Γαλλία είναι μια χώρα με πολλά προβλήματα. Παρά το γεγονός πως ήταν ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες του ευρώ, φαίνεται πως δεν αντέχει ούτε αυτή μέσα στην ασφυξία της νεώτερης έκδοσης του μάρκου.

Επιπρόσθετα η αύξηση του μουσουλμανικού στοιχείου ανησυχεί ιδιαίτερα τη γαλλική κοινωνία καθώς όπως παρακολουθούμε και στα σχετικά ντοκιμαντέρ, η αναλογία γάλλων - μεταναστών μουσουλμάνων στα 50.000.000 πληθυσμού, μεταβάλλεται διαρκώς υπέρ των δεύτερων.

Και κάπου εδώ βρίσκει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά να αναπτυχθεί όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν δηλαδή η ανεργία, η φτώχεια, η μείωση του βιοτικού επιπέδου και η αύξηση του ξένου και εντελώς διαφορετικού στοιχείου κυριαρχούν στην κοινωνία.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Ελλάδα με τη διαφορά ότι στη Γαλλία ηγείται της ακροδεξίας μια κομψή κυρία η οποία πείθει ευκολότερα σε σχέση με αγριωπούς γίγαντες ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται πλέον στη φυλακή.

Η Μαρί Λεπέν που διαδέχθηκε τον πατέρα της στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου έχει μιλήσει ξεκάθαρα κατά του ευρώ και οι δημοσκοπήσεις της δίνουν αέρα ακόμη και για νίκη στις ευρωεκλογές.

Η χαλαρή ψήφος των ευρωεκλογών δίνει πάντα τη δυνατότητα της δοκιμής ως προς το πως θα διαχειριστεί κανείς το αποτέλεσμα που πέτυχε. Αν η κα Λεπέν επικρατήσει στην εκλογική αναμέτρηση ή φτάσει κοντά στην πρώτη θέση και με τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες να διαγράφονται ακόμη ζοφερές στην υπό γερμανική κατοχή Ευρώπη, ποιος μπορεί να αποκλείσει την άνοδό της στο υψηλότερο σκαλί της πολιτικής ζωής της Γαλλίας;

Και τότε; Θα βγάλει κόκκινη κάρτα στην Ευρωζώνη όπως έχει πει;
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο περιφερόμενος θίασος του Ευάγγελου Βενιζέλου ως πολιτική τσόντα στη ΝΔ

το Διυλιστήριο λέει: να ζήσουμε να τους θυμόμαστε!..

“ Το περίφημο βαθύ «ΠΑΣΟΚ» μαζί με την βαθιά ΝΔ προσυπέγραψαν τον Ιούνιο του 2012 μια άσπονδη «συμμαχία» πολιτικής επιβίωσης σε βάρος του ελληνικού λαού και της χώρας. ”

Ο περιφερόμενος πολιτικός θίασος του «ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο έχει επιλέξει ως τρόπο επιβίωσης την προσκόλληση ως πολιτική τσόντα στην ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, μόνο ως τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να εκληφθεί. Ποτέ στην μακρόχρονη πολιτική διαδρομή του άλλοτε Κινήματος δεν υπήρχε τέτοια ένδεια σε πολιτικό προσωπικό όσο σήμερα. Ασφαλώς υπήρξαν και στο παρελθόν πολιτικά και οπορτουνιστικά λιμά, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς, όλες τις εποχές και...
σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες που λέει κι ο σοφός λαός.

Χωρίς ίχνος στοιχειώδους πολιτικής αξιοπρέπειας, άνθρωποι ανίκανοι, τυχοδιώκτες, άρρωστα και διεστραμμένα μυαλά, καπηλεύονται αυτό το πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε σε μια άλλη εποχή, ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα και στην διακήρυξή του είχε εντελώς διαφορετικές αξίες, ήθος και αρχές είτε συμφωνούσε κάποιος πολιτικά μαζί του είτε όχι. Το σημερινό φαινόμενο του «ΠΑΣΟΚ» όμως, σάπιο από επάνω μέχρι κάτω δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως.

Το άλλοτε Κίνημα της 3ης Σεπτέμβρη, πλήρως μεταλλαγμένο σε ένα ακραία νεοφιλελεύθερο σταγονίδιο, συνετρίβη από τον ελληνικό λαό στις εθνικές εκλογές του 2012. Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα στα αδίστακτα νεοφιλελεύθερα απομεινάρια, προειδοποιώντας ότι δε θα ανεχθούν για κανέναν λόγο ούτε συναισθηματικό μα ούτε και λογικό την κατρακύλα και την ξετσίπωτη στάση και συμπεριφορά «πολιτικών στελεχών» του φυράματος του σημερινού «ΠΑΣΟΚ». Οι περισσότεροι από τους πρώην παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ίσως πίστεψαν ότι δεν έπρεπε να αφανιστεί πολιτικά το μόρφωμα αυτό στις εκλογές του 2012. Αρκετοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι νόμισαν ότι το «ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου, θα αποσυρθεί στην αντιπολίτευση, προσπαθώντας έστω και μάταια να σώσει κάτι από την παλιά πολιτική του λάμψη, εκείνη που του έδινε σταθερά εκλογικά ποσοστά άνω του 40% σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Πλανήθηκαν πλάνην οικτρά.

Οι ελπίδες, όσων ακόμα πίστεψαν ότι υπάρχει πιθανότητα πολιτικής ανάνηψης, διαψεύστηκαν γρήγορα από την στιγμή που το ακόρεστα διψασμένο για πολιτική εξουσία απομεινάρι, προσέτρεξε στην ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας λίγα υπουργεία και μερικές εκατοντάδες διοικητικές θέσεις σε έναν σάπιο και διεφθαρμένο από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια, κρατικό μηχανισμό. Αυτό είναι και το περίφημο βαθύ «ΠΑΣΟΚ», το οποίο μαζί με την βαθιά ΝΔ, η οποία επίσης δεν θυμίζει κάτι από την παράταξη του ιδρυτή της παρά μόνο μια φράξια της ΠΟΛΑΝ, προσυπέγραψαν τον Ιούνιο του 2012 μια άσπονδη «συμμαχία» πολιτικής επιβίωσης σε βάρος του ελληνικού λαού και της χώρας.
Φέρνοντας το μυαλό στο σήμερα, τα δύο πολιτικά απομεινάρια μαζί με την ντόπια βλαχομπαρόκ ολιγαρχία, έχουν υπογράψει με την τρόικα όλα τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα, τα οποία ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία και διαλύουν την κοινωνική συνοχή, ενώ παράλληλα βάζουν την σφραγίδα στο οριστικό τέλος της εθνικής οικονομίας. Δεν είναι δυνατόν να μη βλέπουν ότι συντελείται αυτή η καταστροφή σε δύο επίπεδα μάλιστα. Είναι σα να επιδιώκουν την αποτροπή οποιασδήποτε δυνατότητας της χώρας για έξοδο από την μέγγενη των δανειστών και ταυτόχρονα το «δέσιμο» της οριστικής εξάλειψης οποιασδήποτε δυνατότητας της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης. Αρκετοί μάλιστα, γνώστες της εσωτερικής και διεθνούς κατάστασης και συγκυρίας, υποστηρίζουν σε σοβαρές ιδιωτικές συζητήσεις ότι με αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει να θεωρείται με μαθηματική ακρίβεια δεδομένη η έξοδος την χώρας από την Ευρωζώνη, η οποία θα παρουσιαστεί, όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ως μονόδρομος, πάλι από την ίδια κυβέρνηση των δύο απομειναριών.

Τα δύο πολιτικά απομεινάρια ΝΔ – «ΠΑΣΟΚ», απεργάζονται με την βοήθεια των γνωστών – αγνώστων συμφερόντων την «αποδόμηση» του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος με την σειρά του, αφού υλοποίησε τις εντολές της κυβέρνησης και έκανε την «βρώμικη» δουλειά, ετοιμάζεται να «ανοίξει πανιά» για άλλο πόστο με μεγαλύτερη νηνεμία και λιγότερες γκρίνιες. Η συζήτηση για την «αποπομπή» Στουρνάρα έχει ήδη ξεκινήσει σε δημόσια θέα και αυτό πάλι ως τυχαίο δεν μπορεί να εκληφθεί. Τα οργανωμένα συμφέροντα μαζί με τα απομεινάρια, όπως άλλωστε λέει και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και πλειάδα διεθνών αναλυτών, προσπαθεί να παραμείνει με αγωνία στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος. Προσπαθούν να μεταφέρουν τους πλειστηριασμούς, την διάλυση της Παιδείας, της Υγείας, του Κοινωνικού Κράτους, αλλά και το νέο Μεσοπρόθεσμο 2014 – 2017 για μετά τις ευρωεκλογές. Αν αυτό δεν είναι κατάντια, τότε οι λέξεις έχουν πια χάσει την σημασία τους. Δεν φαίνεται όμως να τους βγαίνει. Αλίμονο για τον ελληνικό λαό και την χώρα αν τους βγει…


Του Κώστα Καπνίση από periodista μέσω paganeli
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συγγνώμη κύριε..Ποιός είστε; *

* Τίτλος και ρεφραίν εμβληματικού''σκυλοτράγουδου'' της κας Στανίση, την χρυσή εποχή της πράσινης ΠαΣοΚικής ''πολιτιστικής ανάπτυξης''!
Το ρεφραινάκι λοιπόν αυτό πέρασε και στην κοινή καθομιλουμένη, σαν ατάκααπαξιωτική και ειρωνική προς αυτόν στον οποίο απευθυνότανε: Συγγνώμη κύριε; Ποιός είστε;

Την ατάκα αυτή απευθύνει σήμερα και ο ελληνικός λαός προς τον παντελώςανίκανο και ελάχιστο κύριο ''πρωθυπουργό'':

Ποιός είστε κύριε, που μας κατσικωθήκατε στην πλάτη, αποφασίζοντας και διατάζοντας ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει,
..ποιός θα πτωχεύσει και ποιός θα πάει φυλακή,
..ποιός θα ζεσταθεί και ποιός θα ψοφήσει απ' το κρύο,
..ποιός θα σπουδάσει και ποιός όχι,
..ποιός είναι μονόδρομος και ποιός περίδρομος (απ' αυτόν που φάγατε όλοι κι αποκτηνωθήκατε!),
..ποιός θα δουλέψει και ποιός θα ρημάξει άνεργος;

Ο ελληνικός λαός σας διόρισε εκεί κύριε, όχι ως δήμιο, αλλά σαν υπηρέτη του για να εφαρμόσετε τα ψεύδη που του φτύσατε κατάμουτρα την προεκλογική περίοδο!
Δεν σας διόρισε ως δικτατορίσκο της κακιάς ώρας να παίρνετε αποφάσεις ενάντια στην θέλησή του και στο συμφέρον του, κύριε!
Ούτε σας έδωσε εντολή, κύριε, ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ το πιό ανήθικο καιδιαβρωμένο κομμάτι του πολιτικού σκηνικού που ακούει στο όνομα ΠαΣοΚ!
Ούτε να ορίσετε τιμητές της δημόσιας και κοινωνικής ζωής τους κάθε λογής Περδεντέρηδες και λοιπούς τσόγλανους! Κύριε!

Γι αυτό, κύριε, μας είστε άχρηστος και επιζήμιος. Αυτό είστε!

Ξεκαβαλήστε λοιπόν απ' τον σβέρκο μας, πάρτε μαζί σας και τον υπόλοιπο θίασο σκιών, που παριστάνουν την κυβέρνηση, μην ξεχάσετε και τον ημιπαράφρονα συνεταίρο σας μαζί με τα απολειφάδια του σοσιαλισμού made in Greece, και αμέτε στο...καλό!

Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα για μας (σίγουρα), αλλά και τόσο καλύτερα για σας (σιγουρότερα)!
Άντε, γιατί οι τοίχοι στο σπίτι σας έχουν μείνει ορφανοί από κοίταγμα!..

Υ.Γ. Το ''κύριε'' στο κείμενο χρησιμοποιείται με όλη την σιχαμερή ειρωνεία που μπορεί να εκφέρει ο ελληνικός λαός προς το πρόσωπό σας. Κύριε!
Επίσης κοιτάζοντας την φωτογραφία..
..σας πάει το κάγκελο!..Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ένας φορητός υπολογιστής από την αρχαιότητα - Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων


Το Διυλιστήριο λέει : .....Όταν οι Έλληνες γράφαν ιστορία ......
Πρόκειται για την πρώτη υπολογιστική μηχανή της ιστορίας. Χρησιμοποιούνταν για τον καθορισμό και την πρόβλεψη σημαντικών αστρονομικών και ημερολογιακών γεγονότων.

Τα υπολείμματά του βρέθηκαν τυχαία από σφουγγαράδες το 1900 στο περίφημο ναυάγιο της νήσου των Αντικυθήρων.

Η κατασκευή του τοποθετείται στο 120 π.Χ. περίπου και είναι πιθανότατα προϊόν ενός Ρόδιακού εργαστηρίου, που εξέλιξε την παράδοση της «σφαιροποιίας» του Αρχιμήδη, με άμεσους εμπνευστές τον Ίππαρχο ή τον Ποσειδώνιο.

Αποτελούνταν από δείκτες, κλίμακες και τριάντα πέντε τουλάχιστον συνεργαζόμενους οδοντωτούς τροχούς που έπαιρναν κίνηση από μια χειρολαβή. Στην εμπρόσθια όψη του έφερε μια κυκλική κλίμακα των 365 ημερών με τη δυνατότητα της προσθήκης μιας επιπλέον ημέρας κάθε τέσσερα έτη. Στην οπίσθια όψη του έφερε τις σπειροειδείς κλίμακες των κύκλων του Μέτωνος και του Σάρου και τους κύκλους του Καλλίππου, του Εξελιγμού και των αθλητικών αγώνων (Ολυμπιάδας).
 Με την περιστροφή της χειρολαβής και επομένως την επιλογή μιας ημερομηνίας στην εμπρόσθια κλίμακα των 365 ημερών οι υπόλοιποι δείκτες έδειχναν όλες τις διαθέσιμες αστρονομικές πληροφορίες γι' αυτήν (π.χ. θέση και φάση σελήνης, αντιστοίχιση ηλιακού-σεληνιακού ημερολογίου, κ.ά.).
Αντίστροφα αν ο χειριστής του οργάνου έφερε ένα δείκτη σε κάποιο συγκεκριμένο αστρονομικό ή ημερολογιακό γεγονός (π.χ. έκλειψη σελήνης ή τέλεση Ολυμπιάδας) μπορούσε να δει την ημερομηνία που αυτό θα συνέβαινε στο μέλλον ή συνέβη στο παρελθόν.

Ο Solla De Price και ο Michael Wright ήταν στο παρελθόν οι σημαντικότεροι. μελετητές του μηχανισμού.

Η ανακατασκευή αυτή απηχεί την κατασκευαστική άποψη του συγγραφέα που βασίστηκε στα νέα δεδομένα της Διεθνούς Ομάδας Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Μπλόκο» στις καταθέσεις χωρίς ΑΦΜ – Τι πρέπει να κάνετε και πότε

Το Διυλιστήριο λέει : Πήγατε τελευταία σε κάποια τράπεζα να κάνετε ανάληψη ή κατάθεση και σας ζήτησαν το ΑΦΜ σας ;;;  Γιατί ;;; Γιατι αν χρωστάς στο δημόσιο (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΤΕΒΕ κτλ ) δεν μπορείς να δώσεις χρήματα π.χ. για το παιδικό σταθμό του παιδιού σου ή έστω κάποια χρήματα που χρωστάς σε έναν φίλο. Πρέπει πρώτα να ξεχρεώσεις το Δημόσιο .....Με την λίστα Λαγκάρντ τι γίνετε ;;;;
Αυστηρές επιπτώσεις, ακόμη και μπλοκάρισμα των συναλλαγών μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού θα έχουν οι καταθέτες που θα αποκρύψουν τον αριθμό φορολογικού μητρώου από την τράπεζα. Ξεκινάει διαδικασία απογραφής προκειμένου μέσα σε έναν μήνα να υπάρχει ΑΦΜ για όλους τους καταθέτες αλλά και τους συνδικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών.

Με διάταξη που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, από την ημερομηνία ψήφισης του νόμου, οι τράπεζες θα έχουν 30 ημέρες στη διάθεσή τους για να εντοπίσουν τους λογαριασμούς από τους οποίους λείπει ο ΑΦΜ. Οι περιπτώσεις θα είναι δεκάδες χιλιάδες καθώς ειδικά οι συνδικαιούχοι, πολύ δύσκολα προσέρχονταν στις τράπεζες για να κάνουν συναλλαγή με αποτέλεσμα να μην τους έχει ζητηθεί και ο ΑΦΜ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι «κάθε πελάτης πιστωτικού ιδρύματος και ιδρύματος πληρωμής που δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. κατά τη δημοσίευση του παρόντος οφείλει να τον γνωστοποιεί σε αυτά εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την ανωτέρω υποχρέωση, τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών υποχρεούνται στη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου, συμπεριλαμβανομένης της μη κατάρτισης της συναλλαγής και της άρνησης παροχής υπηρεσιών ή άσκησης δραστηριοτήτων»

Γιατί όλα αυτά; Για να μπορεί το υπουργείο Οικονομικών, σε ηλεκτρονική διασύνδεση με τις τράπεζες, να εντοπίζει άμεσα τις καταθέσεις όσων του οφείλουν και να προχωρεί στη δέσμευση του ποσού. Τη διαδικασία, σας την είχαμε περιγράψει εγκαίρως. Δείτε τώρα και τη σχετική νομοθετική διάταξη που νομιμοποιεί αυτή τη διαδικασία:

«Προκειμένου ειδικά για κατασχέσεις απαιτήσεων στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων,οι κοινοποιήσεις τόσο του κατασχετηρίου, όσο και της δήλωσης του άρθρου 32 με το πιο πάνω παραστατικό, ενεργούνται μέσω μοναδικών διαμετακομιστικών κόμβων ηλεκτρονικής διασύνδεσης και επικοινωνίας, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους κατά τρόπο ασφαλή και ορίζονται από κοινού από το Ελληνικό Δημόσιο και όλα τα εγκατεστημένα στην χώρα πιστωτικά ιδρύματα, όπως εκπροσωπούνται για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ή την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών κατά περίπτωση. Η κοινοποίηση του κατασχετηρίου θεωρείται ότι συντελέστηκε κατά την ημερομηνία και ώρα αποστολής της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής του από το πιστωτικό ίδρυμα, μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε από αυτό. Η επίδοση της δήλωσης του άρθρου 32 θεωρείται ότι συντελέσθηκε κατά την ημερομηνία και ώρα αποστολής της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής της, μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι ως άνω βεβαιώσεις είτε θα φέρουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν.3979/2011, είτε θα είναι κρυπτογραφημένες και θα φέρουν ηλεκτρονική υπογραφή του εξυπηρετητή τους. H διέλευση των δεδομένων δια των ως άνω διαμετακομιστικών κόμβων εξαιρείται τόσο από την υποχρέωση γνωστοποίησης, ενημέρωσης, και λήψης συγκατάθεσης, κατά τις διατάξεις των άρθρων 6, 11 και 5 του ν.2472/1997, ως εκάστοτε ισχύουν, όσο και από την εφαρμογή των διατάξεων περί τραπεζικού απορρήτου, όπως εκάστοτε ισχύουν».
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ΔΕΗ μειώνει τα τιμολόγια στις επιχειρήσεις !!!

Το Διυλιστήριο λέει : .... Την ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν έχουν ρεύμα ... Η ''ΔΕΗ'' μειώνει τα τιμολόγια στις επιχειρήσεις ......
Οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία, καθώς και τα νομοσχέδια για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», δηλαδή του 30% του παραγωγικού και εμπορικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας, τέθηκαν χθες επί τάπητος στη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και τον υφυπουργό Μάκη Παπαγεωργίου.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τον Επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε. Γκίντερ Ετινγκερ, συζητήθηκε επίσης το καυτό πρόβλημα των χρεών στην αγορά ηλεκτρισμού, το πρόγραμμα των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ και τα προβλήματα που παρουσιάζουν, καθώς και τα μεγάλα ενεργειακά πρότζεκτ, όπως ο αγωγός αερίου EastMed (Ισραήλ Κύπρου - Ελλάδας) αλλά και οι συμβάσεις για τις παραχωρήσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε Ιωνάννινα, Δυτικό Πατραϊκό και Κατάκολο, όπως και η πορεία των ερευνών σε Ιόνιο και Νότια της Κρήτης.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρυθμίσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με αντικείμενο τα κίνητρα για επενδύσεις. Θα περιλαμβάνουν μέτρα που είχαν συζητηθεί παλαιότερα, όπως τη μείωση της χρέωσης για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) από τα 6, 91 ευρώ/ΜWh στα 4,14 ευρώ για τις επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες στη μέση τάση και καταναλώνουν πάνω από 13 Gwh ετησίως, (περίπου 80 βιομηχανίες), καθώς και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Ηλεκτρισμού στα 2,5 ευρώ/MWh από 5 ευρώ. Υπό συζήτηση βρίσκονται και άλλα μέτρα, που θα αφορούν και στις βιομηχανίες της υψηλής τάσης. Εξάλλου εντός των ημερών ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου υπογράφει την απόφαση για τη «διακοψιμότητα», που αναμένεται να μειώσει το κόστος για τις μεγάλες βιομηχανίες.
Μέσα στον Δεκέμβριο προγραμματίζεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενώ τον Ιανουάριο ακολουθεί το νομοσχέδιο για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», διαδικασία που σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2015.
«Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στο ζήτημα των οικονομικών της ενέργειας, της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και της προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών», δήλωσε ο κ. Μανιάτης κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι το κόστος της ενέργειας έχει κομβική σημασία για τη βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας, προαναγγέλλοντας συνέχεια της συζήτησης και νέες συσκέψεις σε κυβερνητικό επίπεδο.
«Η βιομηχανική πολιτική θα είναι ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής προεδρίας», τόνισε.
To ενεργειακό κόστος και οι δράσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας είναι από θέματα που θα συζητηθούν στις συνομιλίες που θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Επίτροπος Ετινγκερ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, εν όψει της ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από 1ης Ιανουαρίου. Η ατζέντα περιλαμβάνει επίσης την πολιτική για τις ΑΠΕ, την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και τη δημιουργία του νοτίου διαδρόμου», τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, τις προοπτικές για εγχώρια κοιτάσματα υδρογοναναθράκων, την αναδιάρθρωση των εταιρειών παραγωγής ενέργειας κ.λπ.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσάμπα .... μάγκες !!! Μονομερείς ενέργειες από την κυβέρνηση ;;;;

Το Διυλιστήριο λέει .... Πριν απο μερικά χρόνια κάποιοι μιλούσαν για μονομερείς ενέργειες κατά της Τρόικα. Τότε οι συγκυβερνώντες και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, θεωρούσαν αδιανόητο κάτι τέτοιο γιατί, σύμφωνα με τα επιχειρήματά τους, θα μας πέταγαν έξω από το ευρώ και την Ευρωζώνη. Σήμερα , μην έχοντας κάτι άλλο να παρουσιάσει η σημερινή κυβέρνηση των ίδιων κομμάτων μιλάει για μονομερείς ενέργειες. Τώρα δεν υπάρχει φόβος να μας διώξουν από το Ευρώ ;;; Κατηγορηματικά ΟΧΙ, ούτε ποτέ υπήρχε. Θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε μονομερείς ενέργειες ;;;  Και πάλι κατηγορηματικά ΟΧΙ. Γιατί αν ήθελε να το κάνει θα το είχε κάνει ήδη, αλλά το δημοσιοποιεί, τώρα πριν την ψήφιση του προυπολογισμού για να καθησυχάσει τους δικούς της βουλευτές και να ψηφίσουν τον προυπολογισμό, αλλά και να δείξει στον ελληνικό λαό ότι διαπραγματεύεται ''σκληρά'' με την Τρόικα. Σας παραθέτω δύο άρθρα που μιλάνε για μονομερείς ενέργειες του μνημονίου και φυσικά από φιλοκυβερνητικές πηγές:

1. Μήνυμα προς τρόικα: Συμφωνία για πλειστηριασμούς ή μονομερής ρύθμιση (ΔΟΛ)
Η κυβέρνηση προτίθεται να κλείσει το θέμα των πλειστηριασμών με μονομερή νομοθετική ρύθμιση έως το τέλος του έτους, οπότε λήγει το καθεστώς προστασίας, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα -χωρίς να είναι γνωστό σε ποια κατεύθυνση θα κινείται η ρύθμιση.
Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για τα ανοιχτά θέματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει, εφόσον δεν καταλήξει έως το τέλος του χρόνου με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Εάν δεν νομοθετήσει, σημαίνει ότι αίρονται, ότι το καθεστώς προστασίας αίρεται, άρα πρέπει να νομοθετήσει».
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, είχε δηλώσει στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι η μονομερής ανανέωση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς «είναι ένα δικαίωμα που εξακολουθεί να διατηρεί η ελληνική πλευρά».
Κυβέρνηση: Επιμένει στις θέσεις της
«Το πλαίσιο είναι σταθερό και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική, διότι οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και διότι δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς, όπως είναι οι πλειστηριασμοί», δήλωσε και ο κ. Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ειδικότερα, όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «εμείς μιλάμε για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό, αυτόν που αγωνίζεται να επιβιώσει, όχι για τον συστηματικό κακοπληρωτή που κρύβεται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες». «Εμάς μας ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που έχει πραγματικό πρόβλημα», συμπλήρωσε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε για το θέμα των ΕΑΣ ούτε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων.
Για το θέμα των ΕΑΣ, ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στον εξαγωγικό χαρακτήρα των Αμυντικών Συστημάτων και «σε ένα διάστημα μέσα θα κριθεί αν αυτό την κάνει βιώσιμη ή όχι». Σε ό,τι αφορά την τύχη των εργαζομένων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «θα υπάρχει μία συρρίκνωση με εθελούσια έξοδο.»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος του Μαξίμου, αστειεύτηκε λέγοντας για τα ΕΑΣ ότι «αισθανθήκαμε ότι χρειάζεται λίγο παραπάνω άμυνα ο κ. Στουρνάρας, γι’ αυτό ήμουν εδώ σήμερα».
«Όπως γνωρίζετε, είναι σε εξέλιξη μια ολόκληρη διαδικασία και εύχομαι σύντομα να έχουμε τα θετικά αποτελέσματα, στα οποία προσβλέπουμε» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε, τέλος, ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια να κλείσουν ορισμένα θέματα -τουλάχιστον τα προαπαιτούμενα- πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου. «Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, για να τα κλείσουμε πριν από το Eurogroup» δήλωσε.


2. Παράταση του ΦΠΑ εστίασης χωρίς την έγκριση της τρόικας (Καθημερινή)
Σε μονομερή παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (13%) στην εστίαση προσανατολίζεται η κυβέρνηση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει προς το παρόν σχετική συμφωνία με την τρόικα και βάσει νόμου ο ΦΠΑ θα επανέλθει αυτόματα στο 23% από 1η Ιανουαρίου 2014.
Μέχρι στιγμής η τρόικα δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, εξέλιξη που αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο να συμπεριλάβει στο σχέδιο νόμου για τα ακίνητα τη σχετική διάταξη για παράταση του μειωμένου ΦΠΑ κατά ένα έτος.
Στα σενάρια που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα προκύπτει επί της ουσίας δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα για το 2013. Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της τρόικας για απώλειες εσόδων στο πεντάμηνο του 2013, όπου και εφαρμόστηκε ο μειωμένος συντελεστής, ύψους 140 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χειρότερο σενάριο οι απώλειες εσόδων ανέρχονται στα 14 εκατ. ευρώ, ενώ στο καλύτερο σενάριο τα έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα κατά 8 εκατ. ευρώ.
Επισήμως, πάντως η τρόικα δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Απλώς, στις συζητήσεις που έγιναν κατά την τελευταία επίσκεψή της, όλες οι εκτιμήσεις από τους εκπροσώπους των πιστωτών της χώρας γύρω από το ύψος του δημοσιονομικού κενού του 2014 γίνονταν με την υπόθεση ότι ο συντελεστής ΦΠΑ θα επανέλθει στο 23%.
Ανεπισήμως, στελέχη της τρόικας εκτιμούν ότι η διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% θα οδηγήσει σε μείωση των φορολογικών εσόδων κατά 200-300 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες από τη Βουλή έχει συνταχθεί με πρόβλεψη εσόδων από τον ΦΠΑ με συντελεστή στο 13% για την εστίαση.
Μέχρι χθες η τρόικα δεν είχε αποστείλει καμία απάντηση στην ελληνική κυβέρνηση. Γεγονός το οποίο δεν αφήνει περιθώρια αναμονής στην κυβέρνηση, η οποία προσανατολίζεται στη μονομερή παράταση του μειωμένου συντελεστή. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ερχόμενη εβδομάδα συμφωνία με την τρόικα.
Αν εν τέλει επέλθει συμφωνία, ο μειωμένος συντελεστής 13% θα είναι μόνιμος, διαφορετικά, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει την παράτασή του μέχρι το τέλος του 2014.
Πέραν του θέματος του ΦΠΑ στην εστίαση, το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες είναι ότι ακόμα πρέπει να γίνει δουλειά από την κυβέρνηση για να προχωρήσει η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που έχει εγκριθεί από τον Ιούλιο. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Εurogroup, η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης (ή κλεισίματος) των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ). Μάλιστα, μόλις συμβεί αυτό, το ίδιο στέλεχος διαβεβαίωσε πως το Eurogroup θα είναι έτοιμο να κινηθεί άμεσα για την έγκριση της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ.
Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου. Εφόσον δεν αλλάξει το πρόγραμμα, τότε αρμόδια στελέχη εκτιμούν ότι υπάρχουν πιθανότητες να επέλθει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση έως το τέλος του μήνα.
Πάντως, τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις παραμένουν το θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....