Διυλιστήριο: 01/12/18
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Βουλευτής ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ



Το στέλεχος των Γκρίζων Λύκων πολιτεύτηκε! Θερμό επεισόδιο στην Κύπρο βλέπει ο Γκουτέρες

Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου

Tο πρόσωπο του Αττίλα όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά είναι ακόμη εδώ, δείχνοντας ότι οι Τούρκοι ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αλλάξουν. Χθες έγινε γνωστό ότι ένα από τα ανθρωπόμορφα κτήνη που δολοφόνησαν τον άοπλο Κύπριο Τάσο Ισαάκ και στέλεχος των Γκρίζων Λύκων στην κατεχόμενη Κύπρο, αντί να σαπίσει στη φυλακή, εξασφάλισε θέση στη «Βουλή» του ψευδοκράτους. Ο λόγος για τον στυγνό δολοφόνο Ερχάν Αρικλί, πρόεδρο του κόμματος των εποίκων «Αναγέννηση» και έναν από τους καταζητούμενους για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το καλοκαίρι του 1996!

O Tάσος Iσαάκ συμμετείχε στην αντικατοχική πορεία προς την Κερύνεια μοτοσικλετιστών από ολόκληρη την Ευρώπη και στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο χτυπούσαν οι Tούρκοι εντός των Κατεχομένων, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα.

Γύρω του μαζεύτηκε μεγάλος αριθμός Τούρκων και Τουρκοκύπριων αντιδιαδηλωτών, καθώς και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους, οι οποίοι άρχισαν να τον χτυπούν επανειλημμένα με πέτρες, ρόπαλα και λοστούς, μέχρις ότου αυτός εξέπνευσε. Μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, τα οποία ήταν παρόντα στη σκηνή, επέλεξαν να μην επέμβουν!

Καθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ φέρεται ότι ήταν ο τότε αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα Κατεχόμενα Mεχμέτ Aρσλάν.

Στις 24 Ιουνίου του 2008 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ένοχη την Τουρκία για τη δολοφονία Σολωμού και Ισαάκ. Ο Ερχάν Αρικλί καταζητείται όχι μόνο από τις κυπριακές Αρχές, αλλά και από την Ιντερπόλ. Ο Αρικλί εξελέγη στην Αμμόχωστο και είναι ανάμεσα στους 21 νέους «βουλευτές». Παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί συνολικά 11 εντάλματα σύλληψης για τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού, αυτοί κυκλοφορούν έως σήμερα ελεύθεροι, καθώς η Τουρκία και κάποια κράτη-δορυφόροι της αρνούνται να εκτελέσουν τα εντάλματα.

Ο Αρικλί είχε συλληφθεί το 2012 στο Κιργιστάν, από το οποίο η Κύπρος ζήτησε άμεσα την έκδοσή του, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει κατορθωτό. Εκτοτε αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στα Κατεχόμενα. Ο Γκρίζος Λύκος κατάγεται από το Ardahan της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Τέλος, τον κίνδυνο ενός «θερμού επεισοδίου» στην κυπριακή ΑΟΖ, λόγω της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων από τη Λευκωσία και τις αξιώσεις που εγείρει η Αγκυρα, τονίζει εμμέσως πλην σαφώς ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο σχέδιο της έκθεσής του που έστειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, προτείνοντας ταυτόχρονα την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης της Κύπρου έως τον Ιούλιο.


Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Bundesbank : 290 δις ευρω κέρδισε το Γερμανικό δημόσιο από το 2008



Χάρη στα χαμηλά επιτόκια, η Γερμανία κατέβαλε τα τελευταία χρόνια πολύ λιγότερα χρήματα από τα προβλεπόμενα για την εξυπηρέτηση του χρέους της.

Υπολογισμοί της Bundesbank αναφέρουν ότι από το 2008, το γερμανικό δημόσιο εξοικονόμησε συνολικά 290 δισ. ευρώ σε τόκους.

Μόνον το 2017, η ομοσπονδία, τα κρατίδια, οι δήμοι και τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωσαν 50 δισ. ευρώ λιγότερα επιτόκια, σε σύγκριση με την εποχή προ κρίσης.

Αυτό δείχνουν προσωρινοί υπολογισμοί της γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας της- Bundesbank- που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Για την ανάλυσή της αυτή, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα συνέκρινε το επίπεδο των επιτοκίων του 2007, τη χρονιά δηλαδή πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, με τα εκάστοτε επίπεδα των χρόνων που ακολούθησαν.

Ενώ η Γερμανία δανειζόταν το 2007 με επιτόκια μέσης απόδοσης 4,23%, έφτασε να δανείζεται το 2017 έναντι επιτοκίων μόλις 1,86%.

Η συνεχής πτώση των επιτοκίων δανεισμού είχε φυσικά ως αποτέλεσμα το γερμανικό δημόσιο να καταβάλει όλο και λιγότερα χρήματα για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Ενώ για παράδειγμα η ομοσπονδία κατέβαλε το 2008 40,2 δις ευρώ σε τόκους, το 2016 πλήρωσε μόλις 17,5 δις ευρώ, λιγότερα δηλαδή από τα μισά.

Η τεράστια αυτή εξοικονόμηση ωφελεί φυσικά και τους Γερμανούς φορολογούμενους και αποταμιευτές, επισημαίνει η Handelsblatt.

Διότι, τα χρήματα στους προϋπολογισμούς της κεντρικής κυβέρνησης, των κρατιδίων και των δήμων και κοινοτήτων που έπρεπε να καταβληθούν παλαιότερα για την αποπληρωμή επιτοκίων μπορούν να επενδύονται, για παράδειγμα, στην εκπαίδευση ή στις υποδομές.

Ή και για τη μείωση της φορολογίας την οποία διαπραγματεύονται τα δυο μεγάλα κόμματα στις εν εξελίξει διερευνητικές.

Πολλοί οικονομολόγοι προειδοποιούν πάντως τους δυνητικούς εταίρους να μην εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή συγκυρία για αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

Διότι όταν ανέβουν και πάλι τα επιτόκια -και αυτό σύμφωνα με τους ίδιους είναι απλά θέμα χρόνου- τότε θα αυξηθεί και το κόστος δανεισμού για τα δημόσια ταμεία.

Εάν αυξανόταν το επιτόκιο δανεισμού της Γερμανίας κατά μόλις μια ποσοστιαία μονάδα, το δημόσιο θα έπρεπε να καταβάλλει κάθε χρόνο 20 δισ. ευρώ περισσότερα για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Είναι γνωστοί αυτοί που ευθύνονται για το κλείσιμο του Mega: Και δεν είναι οι πολιτικοί…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Όπως πάντα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει αναπτυχθεί και στην περίπτωση του MEGA, μία παραφιλολογία, ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, και συγκεκριμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για το κλείσιμό του. 

Ας είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι, όταν ασκούμε κριτική, διότι πρόκειται για μία ιδιωτική εταιρεία, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας φιγουράρουν τα ονόματα γνωστών και πολύ πλούσιων επιχειρηματιών. 

Έχω συνηθίσει να μην κρύβω τα λόγια μου, και επιπροσθέτως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Λοιπόν: 

  • Η κρίση του Mega ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016, όταν δεν πληρώθηκαν οι δόσεις των δανείων. Οι τράπεζες πάγωσαν τους λογαριασμούς και φτάσαμε στο σημείο που είμαστε τώρα, το Μεγάλο Κανάλι να κλείνει στις 26 Φεβρουαρίου του 2018. Απώλεσε πλέον την τηλεοπτική του άδεια, εκτός εάν οι κ. Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης αποφασίσουν να διεκδικήσουν την έβδομη άδεια, κάτι που δεν το βλέπω. 
Εάν δεν πληρώθηκαν οι δόσεις των δανείων, δεν φταίει κανένας, μα κανένας πολιτικός. Όσοι διατείνονται το αντίθετο, δεν λένε την αλήθεια. Διότι ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας, ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκαν ποτέ στους ιδιοκτήτες ότι εάν δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί. Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν ούτε στις πιο άναρχες χώρες. 

Την υποχρέωση να επαναλειτουργήσει το κανάλι είχαν και έχουν οι παλιοί και νέοι μέτοχοι. Δεν «τα βρήκαν» μεταξύ τους, ο καθένας είχε και άλλα συμφέροντα, οι άγραφοι νόμοι του ποδοσφαίρου επηρέασαν τις σχέσεις μεταξύ των μετόχων, με αποτέλεσμα 400 τόσοι άνθρωποι να εργάζονται και να μην πληρώνονται για 15 μήνες. 

Στο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο πρέπει να μπουν κανόνες. Χωρίς αμφιβολία. Και οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να είναι και καναλάρχες, πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι ασχολούνται με ένα ακριβό «σπόρ». Οι πλούσιοι μέτοχοι του Mega πήραν μία απόφαση. Την σεβόμαστε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ορθή. Αντίθετα, είναι εντελώς, μα εντελώς, λάθος. 

Στο κάτω-κάτω της γραφής, αφού δεν ήθελαν το Μεγάλο Κανάλι γιατί δεν άφησαν άλλους επιχειρηματίες που είχαν αποφασίσει την Άνοιξη να το ανοίξουν και να πληρώσουν ΟΛΑ τα δεδουλευμένα και όλες τις υποχρεώσεις του; Αυτό το γεγονός με προβλημάτιζε πάντα. Και είναι εδώ που υπήρξε ο πολιτικός δάκτυλος. Εδώ είχαμε τις πολιτικές συγκρούσεις κορυφής. Η υποστήριξη συγκεκριμένων πολιτικών ταγών σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οδήγησε στο αδιέξοδο και στη σημερινή κατάσταση. 

Απ’ εκεί και πέρα, για να παραμείνουμε σοβαροί και να συνεχίσει να μας πιστεύει ο κόσμος, πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Αν ήθελαν οι μέτοχοι, το δράμα των εργαζομένων στο Mega θα είχε τελειώσει τον Απρίλιο, όταν άλλαξε το μετοχικό σχήμα. Αλλά εκείνο το μήνα, όσοι δεν είχαμε παρωπίδες, αντιληφθήκαμε γρήγορα ότι οι ελέφαντες κλείστηκαν στο κλουβί και έπαιζαν μπουνιές… Και τα θύματά τους ήταν μόνο οι εργαζόμενοι.

Πηγή: mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλεόνασμα 340 εκατ. ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία το 2017



Με καθαρό ταμειακό πλεόνασμα 340 εκατ. ευρώ, έναντι 35 εκατ. ευρώ το 2016 και 935 εκατ. ευρώ καθαρό ταμειακό έλλειμμα το 2015, θα κλείσει η χρονιά για τα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας, έως το Νοέμβριο 2017, με αναγωγή τους στο 12μηνο.

Αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως αναλύει: της θεαματικής αύξησης της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία, του μοντέλου χρηστής διοίκησης που εφάρμοσαν οι διοικητές που τοποθετήθηκαν αξιοκρατικά, των στοχευμένων παρεμβάσεων στο σύστημα προμηθειών, της διαπραγμάτευσης των τιμών των φαρμάκων, της εξοικονόμησης πόρων από την απομάκρυνση των εργολάβων στην καθαριότητα, της σίτισης και της φύλαξης των νοσοκομείων.

«Η επόμενη μέρα, μια καλύτερη μέρα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχει ήδη χαράξει» αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο του αν. υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη και θυμίζει πως τον Οκτώβριο του 2015, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρισκόταν υπό διάλυση και μία κλωστή το συγκρατούσε από την ολική κατάρρευση.

«Άμεσα εφαρμόστηκε ένα σχέδιο σταθεροποίησης του Συστήματος, το οποίο αφορούσε κυρίως στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, της χρηματοδότησης των Δομών του Συστήματος, αλλά και τον περιορισμό της σπατάλης των προηγούμενων ετών, η οποία συσσώρευσε στις πλάτες του λαού ένας χρέος που ανέρχεται στα 85 δισ. ευρώ.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, η εφαρμογή του σχεδίου απέδωσε καρπούς, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στάθηκε στα πόδια του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο που αφορά στην αναβάθμισή του» επισημαίνει το γραφείο του αν. υπουργού Υγείας, το οποίο τονίζει, ότι στην διάσωση του Συστήματος υγείας καταλυτικό ρόλο έπαιξε η πολιτική απόφαση να επιστρέφουν οι εισφορές των ασφαλισμένων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στους ίδιους, μέσω της χρηματοδότησης του Συστήματος από τον ΕΟΠΥΥ.

Το ποσό της χρηματοδότησης από τον ΕΟΠΥΥ προς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ το 2018, εκτιμά το υπουργείο Υγείας και καλεί «αυτούς που μιλούν για μείωση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων για το τρέχον έτος, να εξηγήσουν στους πολίτες της χώρας, που διοχετεύονταν τα χρήματα από τις ασφαλιστικές τους εισφορές τα προηγούμενα χρόνια».

Όσον αφορά το επόμενο διάστημα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει: «Προχωρούμε στην κεντρικοποίηση των προμηθειών, γεγονός που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων, εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από εθνικούς πόρους, το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας, συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, τη χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ, τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα των Περιφερειών, δωρεές όπως του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του αγωγού φυσικού αερίου TAP και άλλες, ολοκληρώνουμε την αντικατάσταση του συνόλου του γερασμένου στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, επαναφέρουμε στην ενεργό δράση τα πτητικά μέσα του ΕΚΑΒ και ανασχεδιάζουμε το σύστημα αεροδιακομιδών.

Εγκαθιστούμε καινούριο, υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (γραμμικούς επιταχυντές, cyber knife, pet/ct, baby κυκλοτρόνια παραγωγής ραδιοφαρμάκων, ψηφιακά ακτινολογικά συγκροτήματα κλπ) στα νοσοκομεία και στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Κατασκευάζουμε 2 νέα νοσοκομεία, το Παίδων Θεσσαλονίκης και το ΓΝ Κομοτηνής, επισκευάζουμε παλαιωμένες κτιριακές υποδομές, συνεχίζουμε την ενίσχυση του συστήματος σε ανθρώπινο δυναμικό».

Η ανακοίνωση του γραφείου του Π. Πολάκη κλείνει ως εξής: «Αν όλα αυτά συμβαίνουν εντός του ασφυκτικού δημοσιονομικού πλαισίου, που προέκυψε από τη συμφωνία του 2015, ας φανταστεί ο καθένας τι πρόκειται να γίνει μετά τον Αύγουστο του 2018, οπότε η χώρα εξέρχεται οριστικά από την σκοτεινή περίοδο των μνημονίων».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού, η χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά, τα ειδικού καθεστώτος και τις Διευθύνσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, κατά τα έτη 2015, 2016 και 2017 διαμορφώνεται σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που παρατίθεται συνημμένα.

Πηγή www.tribune.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....