Διυλιστήριο: 10/16/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Στη σέντρα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος η Deutsche Bank

Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν πράξεις και παραλήψεις σε mirror trades που αφορούν τη ρώσικη οικογένεια Rottenberg

Διαρκώς περιπλεκόμενο και ανασφαλές είναι το διεθνές πεδίο άσκησης πολιτικής καθώς μετά το VW-gate, την αντεπίθεση της Γερμανίας στη Liberty οι ΗΠΑ χτυπούν τη Deutsche Bank αποκαλύπτοντας μάλιστα εμπλοκή της γερμανικής τράπεζας σε παράνομες πράξεις Ρώσων αξιωματούχων μέσω των ισοτιμιών και μετοχών. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Blumberg το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά αν η Deutsche Bank μπλόκαρε τις συναλλαγές των 6 δισ. δολαρίων –όπως προβλέπεται- καθώς αυτές αποτελούσαν ξέπλυμα χρήματος ώστε αυτό να φυγαδευτεί εκτός της Ρωσίας.

Η γερμανική τράπεζα διεξάγει παράλληλη δική έρευνα για τις συναλλαγές οι οποίες, όπως αναφέρει, σχετίζονται με 12 λογαριασμούς, μεταξύ των οποίων και της οικογένειας Rotenberg. Τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για mirror trades, για μεταβίβαση χρημάτων από μια χώρα σε μια άλλη μέσω αγοραπωλησίας μετοχών, ισοτιμιών και παραγώγων σε προσυμφωνημένες τιμές.

Αν και η πράξη της παράλληλης αγοραπωλησίας μετοχών και παραγώγων σε δυο διαφορετικές αγορές δεν θεωρείται παράνομη, εν τούτοις σύμφωνα με τους αμερικανικούς νόμους η Deutsche Bank έπρεπε να είχε κινήσει διαδικασίες ελέγχου διακίνησης μαύρου χρήματος.

Για το θέμα ων ελέγχων σε πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του από τις αμερικανικές αρχές είναι ενήμερος και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε όμως να σχολιάσει την εν εξελίξει έρευνα.

Οι Rotenberg που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν εμπλακεί σε mirror trades από το 2011 όταν κα προσπάθησαν να εξάγουν συνάλλαγμα μέσω χρηματιστηρίου δια της ελβετικής UBS, η οποία τελικά απέρριψε τις πράξεις.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΟΦ: Παρατηρούνται ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα και άλλες κατηγορίες φαρμάκων

Έχουμε πολλές ελλείψεις σε εμβόλια και όχι μόνο» επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελλείψεων Φαρμάκων του ΕΟΦ, Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM». Όπως εξηγεί, υπάρχει μια ιδιόμορφη κατάσταση λόγω των capital controls και της επιχειρηματικής αναταραχής, αλλά -όπως αναφέρει- το βασικότερο πρόβλημα είναι η πολιτική που εφαρμόζεται από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες του εξωτερικού, λόγω ανταγωνισμού.

«Πολλές φαρμακοβιομηχανίες στην Ευρώπη και γενικότερα στον κόσμο, στρέφονται στην παρασκευή νέων – ακριβών φαρμάκων, εγκαταλείποντας τις παραδοσιακές τακτικές. Εγκαταλείπονται τα παραδοσιακά φάρμακα, επειδή οι μεγάλες βιομηχανίες δέχονται μεγάλο ανταγωνισμό από τα γενόσημα και τα λεγόμενα βιοομοειδή και από εταιρίες γενοσήμων από την Ινδία κατά κανόνα» υπογραμμίζει ο κ.Κούβελας.

Ο κ. Κούβελας χαρακτηρίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα και το γεγονός ότι δεν γίνονται εισαγωγές φθηνών φαρμάκων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις. «Οι επιχειρηματίες δεν δείχνουν ενδιαφέρον. Εδώ και πέντε χρόνια, για παράδειγμα, δεν υπάρχει κανένα αντιβηχικό σιρόπι, κανένα αντιβηχικό χάπι, γιατί περιέχουν κοδεΐνη και δεν τα φέρνει κανένας» αναφέρει.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι υπάρχει έλλειψη και σε αντικαρκινικά φάρμακα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καρκινοπαθείς που τα έχουν άμεση ανάγκη.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες έγκρισης για φάρμακα που έχουν έλλειψη, με διαδικασία fast track. Υπάρχουν κάποιοι ιδιώτες που είναι εισαγωγείς από την Ινδία και σ” αυτούς τώρα βασιζόμαστε» κατέληξε ο κ. Κούβελας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΕ για σύμβαση με Cosco: Αμεσα μέτρα για τις παράνομες φορολογικές ελαφρύνσεις

Δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 23ης Μαρτίου 2015 που έκρινε παράνομα τα φορολογικά πλεονεκτήματα που παραχωρήθηκαν στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. και τον πιστωτή του, την Cosco, με την πρώτη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ (2008).

Η Κομισιόν θεωρεί ότι οι φορολογικές αυτές ελαφρύνσεις δόθηκαν κατά παράβαση του άρθρου 108 παράγραφος 3 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν συμβιβάζονται με την εσωτερική αγορά. Καλεί μάλιστα την Ελληνική Κυβέρνηση να ρυθμίσει τις οφειλές της εταιρείας προς το δημόσιο. κάτι το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις της Cosco.


Το 2008 η COSCO PACIFIC LIMITED υπέγραψε με τον ΟΛΠ την πρώτη Σύμβαση Παραχώρησης που έγινε Νόμος του Ελληνικού κράτους, υπό τα βλέμματα του Προέδρου της Κίνας και του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Καραμανλή, για την 35ετή παραχώρηση των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορούσε τα φορολογικά πλεονεκτήματα που συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο 2 του νόμου, με τον οποίο κυρώθηκε από την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. η αρχική σύμβαση παραχώρησης της προβλήτας ΙΙ του ΣΕΜΠΟ στη θυγατρική της COSCO, ΣΕΠ Α.Ε. Τα πλεονεκτήματα αυτά εξετάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και κρίθηκαν «παράνομα», καθώς δεν συμβιβάζονται με τα ισχύοντα στο ελληνικό φορολογικό πλαίσιο, αλλά και ούτε με τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πως ξεκίνησε η έρευνα

Η έρευνα είχε ξεκινήσει από το 2009, έπειτα από καταγγελίες του πρώην Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και του Σωματείου Λιμενεργατών, σε σχέση με τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης της COSCO και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2015. Το 2009 η Επιτροπή είχε χαρακτηρίσει αρχικά τις καταγγελίες αβάσιμες, αλλά το 2012 άνοιξε ξανά τον φάκελο και ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση.

Μεταξύ άλλων η Επιτροπή διαπίστωσε παραβάσεις στην απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος επί δεδουλευμένων τόκων μέχρι την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του προβλήτα III, στη μεταφορά των ζημιών χωρις χρονικό περιορισμό, απαλλαγές από φόρους, τέλη χαρτοσήμου επί συμφωνιών δανειοδότησης καθώς και για τις συμβάσεις μεταξύ των πιστωτών των δανειακών συμβάσεων βάσει των οποίων μεταβιβάζονται οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές κ.α

Οι άμεσες υποχρεωτικές ενέργειες

Η Ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

1. Να ανακτήσει τη χορηγηθείσα μη συμβιβάσιμη ενίσχυση που αναφέρεται στο άρθρο 1 από τον ΣΕΠ και τη μητρική του εταιρεία Cosco.

2. Οι ανακτώμενες ενισχύσεις περιλαμβάνουν τόκους από τον χρόνο κατά τον οποίο τέθηκαν στη διάθεση των δικαιούχων μέχρι τον χρόνο της πραγματικής τους ανάκτησης.

3. Η Ελλάδα πρέπει να καταργήσει όλες τις διατάξεις που επιτρέπουν τη συνέχιση των μέτρων, με ισχύ από την ημερομηνία έγκρισης της παρούσας απόφασης.

4. Η Ελλάδα πρέπει να ακυρώσει όλες τις εκκρεμείς πληρωμές της ενίσχυσης από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης.

5. Η ανάκτηση των χορηγηθεισών ενισχύσεων που αναφέρονται είναι άμεση και εκτελεστέα.

6. Η Ελλάδα οφείλει να διασφαλίσει την εκτέλεση της παρούσας απόφασης εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία κοινοποίησής της.

8. Εντός δύο μηνών από την κοινοποίηση της παρούσας απόφασης, η Ελλάδα υποβάλλει τις ακόλουθες πληροφορίες:

α) το συνολικό ποσό (κεφάλαιο και τόκοι) που πρέπει να ανακτηθεί από τον ΣΕΠ και τη μητρική του εταιρεία Coscο
β) λεπτομερή περιγραφή των μέτρων που έχει ήδη λάβει και σχεδιάζει να λάβει για να συμμορφωθεί με την παρούσα απόφαση και
γ) έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο ΣΕΠ και η μητρική του εταιρεία Cosco έχουν διαταχθεί να επιστρέψουν την ενίσχυση.

9. Η Ελλάδα οφείλει να τηρεί την Επιτροπή ενήμερη σχετικά με την πρόοδο των εθνικών μέτρων που λαμβάνονται για την εκτέλεση της παρούσας απόφασης μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκτησης της χορηγηθείσας ενίσχυσης, να υποβάλλει αμέσως, μετά από απλή αίτηση της Επιτροπής, πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχει ήδη λάβει ή σχεδιάζει να λάβει για να συμμορφωθεί με την παρούσα απόφαση και να παρέχει επίσης λεπτομερείς πληροφορίες για τα ποσά των ενισχύσεων και των τόκων που έχουν ήδη ανακτηθεί από τον δικαιούχο.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βερολίνο προς Αθήνα: Κρατήστε πρόσφυγες και θα είμαστε πιο ευέλικτοι με το πρόγραμμα

Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται το περιοδικό, το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, με την προϋπόθεση να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες

Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μειώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις από την Ελλάδα στην περίπτωση που η Αθήνα δεχθεί να παραμείνουν στη χώρα περισσότεροι πρόσφυγες, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται το περιοδικό, το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αν συμφωνήσει να αυξήσει τη δέσμευσή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Η πρώτιστη προτεραιότητά μας είναι πλέον να παραμείνουν στην Ελλάδα περισσότεροι πρόσφυγες», επεσήμαναν οι πηγές αυτές. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα μπορούσαν άλλες απαιτήσεις, όπως η επιμονή στους όρους του προγράμματος, να μπουν σε δεύτερη μοίρα.

Από την αρχή του έτους έχουν φτάσει στην Ελλάδα περίπου 400.000 πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων μέσω θαλάσσης από την Τουρκία, η πλειονότητα των οποίων επιθυμεί να κατευθυνθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ και κυρίως στη Γερμανία.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε τι θα συνίσταται αυτή η χαλάρωση της στάσης του Βερολίνου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δωρεάν είσοδο με την Κάρτα Αλληλεγγύης και έκπτωση το χειμώνα.

Ελεύθερη είσοδο με την Κάρτα αλληλεγγύης και έκπτωση το χειμώνα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης του πολιτιστικού αγαθού με στόχο ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, λαμβάνοντας παράλληλα μέριμνα για ευάλωτες κοινωνικά κατηγορίες του πληθυσμού, προχωρά στην αναδιοργάνωση και επανακαθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Στην ανακοίνωση το Υπουργείο κάνει γνωστό ότι προωθεί την ελέυθερη είσοδο για τους δικαιούχους της Κάρτας Αλληλεγγύης 

Στην κατεύθυνση αυτή, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, εξετάστηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο οι νέες τιμές εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία της χώρας. Τη νέα τιμολογιακή πολιτική επεξεργάστηκε επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων καθώς και η αρμόδια Διεύθυνση Μουσείων. 

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία κατηγοριοποιήθηκαν, βάσει επιστημονικών και οικονομoτεχνικών κριτηρίων. Οι τιμές εισιτηρίων ανά ομάδα προσδιορίστηκαν ορθολογικά σε εναρμόνιση με τα ισχύοντα τιμολόγια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία νέα πολιτική ενιαίων εισιτηρίων, μέσω της οποίας, με ένα εισιτήριο, θα είναι δυνατή η επισκεψιμότητα σε περισσότερους χώρους, στην ίδια περιοχή. Η επεξεργασία θα ολοκληρωθεί άμεσα. 

Για τις νέες τιμές εισιτηρίων θα εκδοθεί η από νόμου προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2016 ή και νωρίτερα. Αναλυτικότερα: 

- Για πρώτη φορά, προβλέπεται καθολική έκπτωση στις τιμές των εισιτηρίων -τόσο των κανονικών όσο και των μειωμένων- της τάξης του 50%, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και συγκεκριμένα από Νοέμβριο έως και Μάρτιο. 

- Μέσω του ενιαίου αντιτίμου, του οποίου η τιμή θα προσδιοριστεί σύντομα, το μέτρο αυτό προσφέρει τη δυνατότητα επίσκεψης στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία με αντίτιμο ακόμα και χαμηλότερο από τις ισχύουσες τιμές. 

- Για το ίδιο διάστημα (δηλαδή από Νοέμβριο έως και Μάρτιο), θα προβλέπεται ελεύθερη είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. 

- Οι παροχές αυτές ανταποκρίνονται στην ευρύτερη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν κίνητρο για την ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού την περίοδο χαμηλής επισκεψιμότητας, τονώνοντας τον χειμερινό τουρισμό. 

- Επίσης, προωθείται ρύθμιση που θα εντάξει τους κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης στους δικαιούχους ελευθέρας εισόδου. 

- Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, με δυνατότητα προαγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικτύου, διασφαλίζοντας αποτελεσματικότερο έλεγχο και καταγραφή των εισιτηρίων και ταυτόχρονα μειώνοντας το διοικητικό κόστος. 

- Στην κατεύθυνση αυτή, θα συμβάλει και η προωθούμενη αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και η αναβάθμιση των δομών και των μηχανισμών του. 

- Τέλος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού προγραμματίζονται δράσεις προβολής των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Οι νέες τιμές εισιτηρίων εντάσσονται στην εφαρμογή μιας ευρύτερης πολιτικής του Υπουργείου στον τομέα της προσέλευσης επισκεπτών. 

Σύμφωνα με οικονομοτεχνική μελέτη, η νέα τιμολογιακή πολιτική αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των εσόδων από τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων το 2016, όπως αποτυπώνεται και στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται η δυνατότητα προσέλευσης σε ευπαθείς ομάδες. 

Σημειώνεται ότι διατηρούνται ως έχουν οι κάρτες ελευθέρας εισόδου κατά περίσταση, όπως και οι καθιερωμένες ημέρες ελεύθερης εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανέλπιστη βοήθεια από τον Ντράγκι στην Ελλάδα- Ζητά να δοθούν τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης πριν την αξιολόγηση

Η ΕΚΤ εμφανίζεται πρόθυμη να κάνει παραχωρήσεις, προκειμένου να προχωρήσει γρηγορότερα η πολυπόθητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιθυμεί να χαλαρώσει τους όρους οι οποίοι συμφωνήθηκαν κατά την υπογραφή του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα για την καταβολή έως και 15 δισεκ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που διαθέτει, το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να λάβουν χρήματα απαραιτήτως έως τις 15 Νοεμβρίου και όχι μετά την πρώτη αξιολόγηση σχετικά με την πορεία εφαρμογής του προγράμματος, σημειώνει το Wirtschaftswoche, επικαλούμενο πηγές που ήταν παρούσες στη συνεδρίαση.

Αντί για τις αρχικά προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί προκειμένου οι ελληνικές τράπεζες να λάβουν κεφάλαια, δηλαδή τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, η ΕΚΤ εμφανίζεται πρόθυμη να αρκεστεί σε μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, όπως τη σύσταση ταμείου διάσωσης για τις ελληνικές τράπεζες και τη στρατηγική εταιρικής διακυβέρνησης των τραπεζών.

Με κάτι τέτοιο διαφωνούν πολλά κράτη μέλη, όμως στις Βρυξέλλες φαίνεται πιθανό ότι ο Ντράγκι θα μπορέσει να επιβάλει την άποψή του, καθώς το μέχρι τώρα συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα δεν φαίνεται να μπορεί να τηρηθεί.

Η πρώτη επίσημη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα γίνει τον Νοέμβριο, «ο Δεκέμβριος ακούγεται πιο ρεαλιστικός», εκτίμησε το Eurogroup. Αν όμως οι ελληνικές τράπεζες λάβουν κεφάλαια μετά την πρώτη αξιολόγηση δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών φέτος, εξηγεί το Wirtschaftswoche.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Happy Day..

     Ημέρα χαράς και ευτυχίας σήμερα.
Σήμερα, πριν τελειώσει η μέρα, οι βουλευτές μας θα ψηφίσουν ''ναι, σε όλα'',
..και θα εγκρίνουν το ''πολυνομοσχέδιο'' που θα μας φέρει μιά ώρα αρχύτερα κοντά στην ελευθερία και στην απεξάρτηση από τα μνημόνια.

''Δια πυρός και
σιδήρου'',
..είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά,
..θα ξαναγίνουμε αυτόνομο κράτος, και καταλύτης γι αυτό θα είναι το σημερινό ''πολυνομοσχέδιο'', που οι εκλεκτοί βουλευτές θα υπερψηφίσουν σήμερα.

Ημέρα χαράς και ευτυχίας.
Η κυβέρνηση της ψευτοαριστεράς και του ψευτοπατριωτισμού οδηγεί τα πράγματα εκεί που πρέπει: στην ελευθερία.
Τιμή και δόξα στον πρωθυπουργό!
Τιμή και δόξα στους εκατον πενήντα τόσους ΝαιΝαίκους.

Σημείωση: Το 1976 ο Παντελης Βούλγαρης μας χάρισε την ταινία ''Χάππυ Νταίη'',
..όπου σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σε ένα ξερονήσι που αποτελεί το κολαστήριο των εξόριστων κρατουμένων, ανακρίσεις, βία ψυχολογική αλλά και φυσική, καψώνια και βασανιστήρια, συνθέτουν την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν εκεί. Ένας κρατούμενος, που αρνείται να υποκύψει, υποβάλλεται σε βασανιστήρια και προσπαθώντας να αποδράσει πέφτει στη θάλασσα. Όταν η βασίλισσα επισκέπτεται το νησί, οι δεσμοφύλακες ανακαλύπτουν τον δραπέτη και τον δολοφονούν χωρίς δισταγμό, αφού τον θεωρούσαν ήδη νεκρό.

Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, το ξερονήσι λέγεται Ευρώπη και το στρατόπεδο συγκέντρωσης Ελλάδα. Οι κρατούμενοι, πολίτες. Οι δεσμοφύλακες, κυβέρνηση. Και η βασίλισσα, καγκελάριος.

Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε το τέλος..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Πρεμιέρα» σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης 2015 -2016

«Πρεμιέρα» σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης 2015 -2016 

Στα 85 - 88 λεπτά το λίτρο αναμένεται σήμερα Πέμπτη η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης για το 2015 - 2016, εφόσον διατηρηθεί στα περυσινά επίπεδα η φορολογία, ανέφεραν την Τρίτη σε εκδήλωση οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). 

Η πρόταση της ΠΟΠΕΚ είναι να μειωθεί στα 13 λεπτά το λίτρο (από 23 που ήταν πέρυσι) η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης με ταυτόχρονη κατάργηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Στην περίπτωση αυτή, η λιανική τιμή διαμορφώνεται γύρω στα 75 λεπτά το λίτρο. Το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να είναι σημαντικά φθηνότερο από πέρυσι, (οπότε η τιμή εκκίνησης ήταν 1-1,1 ευρώ το λίτρο), καθώς στο μεταξύ υποχώρησαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, αναμένεται, ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών και η αποσαφήνιση του ύψους της φορολογίας που θα επιβληθεί στο καύσιμο. 

Αν υπολογίσουμε ότι η κατανάλωση πετρελαίου για μια οικογένεια στην Αθήνα είναι γύρω στα 1300 λίτρα τότε το κέρδος από την μείωση της τιμής υπολογίζεται στα 455 ευρώ, ενώ για μια οικογένεια στην Βόρεια Ελλάδα όπου η μέση κατανάλωση υπολογίζεται στα 2000 λίτρα το κέρδος είναι περίπου στα 700 Ευρώ, όσο δηλαδή η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ ενός χρόνου.

Η διοίκηση της ΠΟΠΕΚ επισήμανε τις εκκρεμότητες και τα κενά του θεσμικού πλαισίου που εμποδίζουν τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης και του λαθρεμπορίου καυσίμων.


http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι συμβαίνει με τα «θαλασσοδάνεια» του ΣΚΑΪ; (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Το παιχνίδι της επιβίωσης των συστημικών καναλιών με δάνεια των οποίων τις εγγυήσεις πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω ΤΧΣ είναι μία από τις μεγαλύτερες «πληγές» στο χώρο της ενημέρωσης.

Για να είμαστε απολύτως σαφείς και συγκεκριμένοι, με τροχό τα ΜΜΕ που έχουν στην ιδιοκτησία τους, οι καναλάρχες έπαιρναν - και αρκετοί παίρνουν ακόμα και μέσα στην κρίση - δυσθεώρητα δάνεια από συστημικές τράπεζες ή μη, χωρίς να βάζουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τουςκαι στη συνέχεια ουδείς γνωρίζει πού πάνε αυτά τα χρήματα, την ίδια ώρα που η Τράπεζα της Ελλάδας αρνείται ακόμα και τώρα να δώσει στην κυβέρνηση τα σχετικά στοιχεία.

Οι ίδιοι άνθρωποι, που με αυτές τις πρακτικές καταφέρνουν να επιβιώνουν επί σειρά ετών, ζητούν πάλι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. να ξαναπάρουν κανάλια και να έχουν προνομιακή μοριοδότηση για να συνεχίζουν να λαμβάνουν «θαλασσοδάνεια». Μάλιστα, σπεύδουνχωρίς ίχνος ντροπής να ζητήσουν από τους τραπεζίτες να «κουρέψουν» τα «θαλασσοδάνειά» τους, ενώ αρκετοί χρησιμοποιούν το κόλπο της… πληρωμής μέσω ανταποδοτικής διαφήμισης, αποδεικνύοντας πως τα θέλουν όλα δικά τους.

Αρκεί, σε πρώτη φάση, να δει κανείς με προσοχή τους ισολογισμούς των Μέσων Ενημέρωσης που ανήκουν στο ΣΚΑΪ – και αποτελούν ένα μόνο παράδειγμα - για να διαπιστώσει το πώς παιζόταν το «παιχνίδι» τα προηγούμενα χρόνια.

Στον πίνακα 1 φαίνεται ότι μια από τις εταιρείες του ΣΚΑΪ έχει μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις πάνω από 29 εκατομμύρια ευρώ με ίδια κεφάλαια 14 εκατομμύρια.

Σε άλλη εταιρεία που ανήκει στον ίδιο όμιλο, εμφανίζονται δανειακές υποχρεώσεις άνω των 21 εκατομμυρίων, με το ίδιο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης εταιρείας, τα 14 εκατομμύρια.


Από τους πίνακες είναι απόλυτα εμφανές ότι ο ΣΚΑΪ λάμβανε δάνεια χωρίς να κάνει αντίστοιχες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. εφαρμόσει όλα όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά, τότε όλοι οι καναλάρχες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, αφού τα όποια δάνεια λαμβάνουν θα πρέπει πλέον να συμβαδίζουν και με ανάλογες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Κοινώς, πλέον θα μπορούν να παίρνουν τόσα όσα μπορούν να εξυπηρετούν. Δηλαδή, τίποτα…

Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα συνεχίζουν να «παριστάνουν» τους εκδότες με λεφτά του ελληνικού λαού πλανώνται πλάνην οικτρά…

Υ.Γ. Για όσους δεν κατάλαβαν, τα χρήματα που δανείζουν οι τράπεζες είναι με εγγυήσεις του ΤΧΣ που πλήρωσε με αίμα ο ελληνικός λαός.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένε αποφασίστε ως πατριώτες και όχι ως προδότες


ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;


Αν σε αυτή τη χώρα εξακολουθούν να υπάρχουν πατριώτες πολιτικοί, αν μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχουν ακόμα Έλληνες, τότε μετά το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Newsbomb.gr για όσα από το 2010 είχε σχεδιάσει ο ΓΑΠ, για τη διάλυση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και την «αντικατάστασή» των ελληνικών φαρμάκων από ισραηλινά γενόσημα, πρέπει όχι απλά να ξεσηκωθούν, αλλά να λιντσάρουν αυτούς που σκοπεύουν να υπερψηφίσουν το άρθρο 15 του πολυνομοσχεδίου.


Διότι αποδεικνύεται πως δεν είναι μια απλή σύμπτωση, αλλά ένα οργανωμένο έγκλημα, ένα έγκλημα εκ προμελέτης, που σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς, υλοποιείται βήμα – βήμα από τους δοσίλογους πολιτικούς των μνημονιακών κυβερνήσεων, υπό τη «μαεστρική» καθοδήγηση της τρόικας και με την… πλάτη της Μέρκελ.

Το Φεβρουάριο του 2010 ο προδότης ΓΑΠ, ο πολιτικός που δεν δίστασε να διαλύσει έναν ολόκληρο λαό για να φανεί αρεστός στον Σόρος και την εβραϊκή κοινότητα, οι οποίοι και θησαύρισαν από την υποταγή της Ελλάδας στα σχέδια του ΔΝΤ, είχε προετοιμάσει το έδαφος για όσα σήμερα συμβαίνουν…

Από το Φεβρουάριο του 2010, το υπουργείο Εξωτερικών είχε δώσει στη δημοσιότητα το συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα για τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ. Σε αυτό, η Διεύθυνση Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών κατέγραφε με απόλυτη σαφήνεια, στο κεφάλαιο: «Επενδύσεις και προοπτικές συνεργασίας – εμπορικός τομέας» τα εξής: Οι αλυσίδες ενδυμάτων ML, CASTRO και CRAZY LINE καθώς και τα πολύ-φαρμακεία SUPER-PHARM σχεδιάζουν, σε πρώτη φάση, την ίδρυση καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα.



Από εκείνη την μέρα είχε ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται το έδαφος για την επιδρομή των Ισραηλινών της Super-Pharm.

Ποιος είναι ο τομέας που «ειδικεύεται» η Super-Pharm; Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις, για να το διαπιστώσει κανείς, καθώς μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί… Τα γενόσημα…

Ποιος είναι ο στόχος της συγκεκριμένης εταιρείας που βήμα – βήμα υλοποιούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις της Ελλάδας; Η διάλυση της ελληνικής αγοράς φαρμάκου και των ελληνικών φαρμακείων, αφού με τα μνημονιακά μέτρα που έχει επιβάλλει η τρόικα και με… χαρά υλοποιεί ακόμα και η πρώτη φορά… αριστερά κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο σε λίγους μόλις μήνες.

Και για κάθε φαρμακοβιομηχανία που θα κλείνει, για κάθε φαρμακείο που θα εξαφανίζεται, θα… φυτρώνουν σαν μανιτάρια στην Αθήνα, και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα, οι αλυσίδες καταστημάτων της Super-Pharm, τα super market φαρμάκων, που θα είναι γεμάτα γενόσημα από τη Σενεγάλη, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, χωρίς να τα ελέγχει κανένας για την ποιότητά τους.

Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν, Ανδρέα Λοβέρδε…

Γνώριζες καλά και εσύ, όταν δήλωνες πως: «όσο είμαι εγώ στο υπουργείο, γενόσημα από το Ισραήλ δεν θα έρθουν»…

Γνώριζες τα βρόμικα σχέδια που είχε συμφωνήσει με τους Εβραίους ο ΓΑΠ και που κι εσύ συμφωνούσες, αλλά φυσικά δεν το δήλωνες, πολύ απλά γιατί -ως συνήθως- δεν είχες την τόλμη να παραδεχτείς δημόσια ότι αποτελούσες ένα «πιόνι» αξιοποίησης των ισραηλινών συμφερόντων.

Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός έστειλε και τον ΓΑΠ στο σπίτι του και εσένα, μαζί και το κόμμα σου, στην αντιπολίτευση με μονοψήφια ποσοστά…

Και τώρα, Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένε τι έχετε να πείτε;

Διότι, σίγουρα, αυτή η λεπτομέρεια θα σας είχε διαφύγει…

Τι σκοπεύετε να πράξετε, λοιπόν;

Θα βάλετε εσείς την υπογραφή σας στη διάλυση του κλάδου των φαρμακοποιών;

Θα διαλύσετε, τελικά, εν γνώσει σας την ελληνική φαρμακοβιομηχανία;

Θα τσακίσετε, πράγματι, την Υγεία των Ελλήνων; Θα μας στείλετε στον άλλο κόσμο με γενόσημα της Super-Pharm από τη Σενεγάλη και άλλων ισραηλινών εταιρειών για να μην προλαβαίνει να πάρει σύνταξη κανένας στα… 67 που σκοπεύετε να την πάτε;

Έτσι σκοπεύετε να σώσετε το Δημόσιο; Σκοτώνοντας τα παιδιά μας; Γιατί τα δικά σας, όπως τα στέλνετε σε ιδιωτικά σχολεία, θα μπορείτε -προφανώς- να τους αγοράζετε και επώνυμα φάρμακα…

Τέλος τα ψέματα… Πάρτε, επιτέλους, αποφάσεις για να προασπίσετε τα συμφέροντα της χώρας και να προστατεύσετε την Υγεία του ελληνικού λαού.

Χρόνος υπάρχει ακόμα για να πείτε «ΟΧΙ» στην τρόικα, να στείλετε στο διάολο τον Καρόνε και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και τον Λοβέρδο, τον ΓΑΠ και τον Σαμαρά στην εξεταστική που είστε υποχρεωμένοι να συστήσετε, για να μάθει όλος ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Αποφασίστε με το χέρι στην καρδιά ως πατριώτες και όχι ως προδότες…

Και ετοιμαστείτε να θερίσετε… θύελλες!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινική δίωξη στον άνθρωπο της τρόικα στην Ελλάδα για παράβαση καθήκοντος: "Στριμώχνουν" την Κ.Σαββαΐδου

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον άνθρωπο της τρόικα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου,από την Εισαγγελία Αθηνών, για παράβαση καθήκοντος.

Η κυρία Σαββαϊδου είναι η εκλεκτή της τρόικα όπως ήταν και πριν ο προκάτοχός της Χ.Θεοχάρης.Η θητεία της είναι πενταετής και δεν μπορεί να αλλαχθεί από την κυβέρνηση, φεύγει μόνο με παραίτηση.

Το αδίκημα αφορά στο ότι η κ. Σαββαίδου με απόφασή της στις 12 Ιανουαρίου του 2015, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια -από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος- προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του από τις διαφημίσεις.

Συγκεκριμένα, ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.

Με την απόφαση της 12ης Ιανουαρίου, προβλεπόταν ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους, δηλαδή, παρακρατήθηκαν (σε βάρος του δημοσίου) τα χρήματα αυτά. Εν ολίγοις τα κανάλια μπόρεσαν να εξοφλήσουν τα χρέη τους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Νίκη" στο Ευρωκοινοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις με τη συμβολή του Μαριά

Σημαντική ελληνική νίκη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς μετά από αρκετές αντεγκλήσεις έγινε δεκτή η πρόταση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά να κριθεί παραδεκτή η υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Παρά τις συστηματικές προσπάθειες αρκετών κύκλων να κλείσουν κάθε συζήτηση για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ανεδαφικό επιχείρημα ότι δήθεν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Αναφορών, τελικά έγινε δεκτή η πληρέστατη Εισήγηση του Νότη Μαριά η οποία μάλιστα ανέτρεψε και σχετική προγενέστερη Γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είχε προηγηθεί η υποβολή Ένστασης εκ μέρους του Νότη Μαριά για λογαριασμό των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών κατά της Σύστασης της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών που ζητούσε να απορριφθεί η παραπάνω υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά ως δήθεν μη-παραδεκτή.

Την πρόταση του Νότη Μαριά, ο οποίος είναι και ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής μεταξύ των επτά συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών, υπερψήφισαν οι Ευρωπαίοι Αντιφεντεραλιστές, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και οι Ευρωπαίοι Πράσινοι.

Στη συνέχεια οι Συντονιστές μετά από νέα Εισήγηση του Νότη Μαριά αποφάσισαν να σταλεί εκ μέρους της Επιτροπής Αναφορών σχετική επιστολή στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Κομισιόν προκειμένου να εκφράσουν εγγράφως τις απόψεις τους για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο και τις Αποζημιώσεις των Συγγενών των Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο Δίστομο και σε άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας.

Είναι λοιπόν η πρώτη φορά που η Γερμανία καλείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να τοποθετηθεί εγγράφως, δημοσίως και επισήμως για το ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων. Η εποχή της μυστικής διπλωματίας και των κατ΄ιδίαν ανεπισήμων συναντήσεων για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έληξε πλέον ανεπιστρεπτί.

Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ ο Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για τον αντισημιστισμό έκανε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την 71η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Δείτε το βίντεο



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....