Διυλιστήριο: 09/01/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Energa: Ο εξ απορρήτων του Φλώρου είναι… εξ απορρήτων του Μητσοτάκη!



Ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος απασχολεί το τελευταίο διάστημα τα πρωτοσέλιδα, λόγω του εξαιρετικά «αμαρτωλού» σκεπτικού της αποφυλάκισης του, την επίμαχη περίοδο που αναφερόμαστε, το 2011, έχει αναθέσει τις υποθέσεις του σε έναν δικηγόρο. Και το όνομα αυτού: Γρηγόρης Δημητριάδης.

Τι σημασία έχει ο δικηγόρος του Φλώρου; Κατά τη διαδικασία της δικαστικής έρευνας προέκυψε πώς ο άνθρωπός που «άνοιξε» την υπεράκτια εταιρεία στον φορολογικό παράδεισο των Εμιράτων, μέσω της οποίας έγινε η αγοραπωλησία και η διακίνηση του πακτωλού χρημάτων, ο οποίος εμφανίζεται και ως δικαιούχος είναι ο εν λόγω κύριος. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, στενός συνεργάτης και εξ απορρήτων του Κυριάκου, ανιψιός του Μητσοτάκη, από το νομικό γραφείο του απατεώνα Φλώρου (ενός εκ των μεγαλυτέρων σκανδάλων της Μεταπολίτευσης) είναι ο ιδρυτής και δικαιούχος (διαχειριστής) μίας υπεράκτιας εταιρείας που βρίσκεται στο επίκεντρο της διακίνησης των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι από τότε και μέχρι σήμερα στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σήμερα, μάλιστα, βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ με ρόλο διαμορφωτή της κομματικής ανανέωσης!


Ο δικηγόρος, λοιπόν, του Φλώρου, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, όταν αναγκάστηκε πια να καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη, λαμβάνει ειδική άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο και καταθέτει. Τι ακριβώς καταθέτει; Διαβάζουμε στην Καθημερινή (18 Νοεμβρίου 2012): «Ο δικηγόρος κατέθεσε ότι έλαβε από τον συγκατηγορούμενο και συνεργάτη του Φλώρου, Σ.Σ., εντολή να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών, για να ιδρυθεί η εταιρεία με έδρα το Ras El Khaimah. Ο κ. Φλώρος αρνείται τη βασιμότητα της κατάθεσης Δημητριάδη, που όμως ενισχύεται από το γεγονός ότι ο άνθρωπος που του υπέδειξε τη δημιουργία της εταιρείας στο Ντουμπάι, αναλαμβάνει μετά την πώληση των εταιρειών να τις “τρέξει”. Είναι η περίοδος που “τους ελληνικούς λογαριασμούς εγκαταλείπουν τεράστια ποσά με προορισμό την Ελβετία και το Χονγκ Κονγκ”, μαζί με ένα άλλο έμπιστο πρόσωπο του Φλώρου, που αναλαμβάνει τη διαχείριση της Energa, η οποία επίσης λεηλατείται χωρίς να πληρώνει τις υπέρ τρίτων υποχρεώσεις της». Πρόκειται για το δημοσίευμα που υπογράφει ο συνάδελφος Τάσος Τέλλογλου, με τίτλο «Τα ρωσικά και άλλα «μυστήρια της «Energa» και της «Hellas Power».




Η ιστορία αυτή θα μπορούσε να μην έχει περαιτέρω σημασία αν ο συγκεκριμένος δικηγόρος ήταν άλλος ένας, όπως πολλοί συνάδελφοί του, που ανακατεύονται με τα «πίτουρα» ή την ίδρυση «αμαρτωλών» οffshore εταιρειών, όπου είναι και δικαιούχοι ή διαχειριστές.

Μετά τον Σταύρο Παπασταύρου, έρχεται για τη ΝΔ, όμως, κι αυτός! Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι κυριολεκτικά «το αυτί και το μάτι» του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο κόμμα! Αποτελεί έναν από τους λίγους, της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με τον Θανάση Νέζη στήνουν τον προεδρικό μηχανισμό και καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις επερχόμενες εκλογές.

Έλα που, όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιος της αδελφής του Κατερίνας!

Διαβάζουμε στις 9 Απριλίου 2018 στο lykavitos.gr, το οποίο ενίοτε αποτελεί επικοινωνιακό βραχίονα του επιτελείου της Πειραιώς: «Τρία πλέον είναι τα πρόσωπα που αποτελούν την πιο στενή ομάδα συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη που μαζί με το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος θα χαράσσουν την στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τους Στέλιο Πέτσα, Γιώργο Μυλωνάκη και Γρηγόρη Δημητριάδη, οι οποίοι θα σηκώσουν το βάρος της προεκλογικής περιόδου και τυγχάνουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του προέδρου της ΝΔ».

Λίγους μήνες παλαιότερα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2017, διαβάζουμε στο «TheToc»: «Δικηγόρος στο επάγγελμα, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, εργάζεται αθόρυβα και συστηματικά, κινείται στο παρασκήνιο και είναι τα “αυτιά” και τα “μάτια” του προέδρου της ΝΔ. Το στρατηγείο βρίσκεται στην οδό Ευφρονίου στο Παγκράτι, εκεί που βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τους συναντά κανείς και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ειδικά τον Μεσσήνιο Θανάση Νέζη που χαρακτηρίζεται ως ο «άνθρωπος των ειδικών αποστολών». Ήταν ουσιαστικά ο κομματάρχης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ και τον οποίο σέβονται οι «γαλάζιες» συνιστώσες καθώς γνωρίζει να κρατά καλά τις ισορροπίες.
Και οι δύο, Νέζης και Γρηγοριάδης, οργώνουν την χώρα, ενημερώνονται από τους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων, βλέπουν τα βιογραφικά στο μητρώο στελεχών που έχει δημιουργηθεί και συναντούν συνεχώς πρόσωπα που επιθυμούν να μπουν στον πολιτικό στίβο ή ακόμα και παλιούς πολιτευτές που επιθυμούν να δοκιμάσουν εκ νέου την τύχη τους. Άλλωστε, η εντολή για ανανέωση που έχουν πάρει από την πρώτη στιγμή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί πλέον ένα προσωπικό τους στοίχημα. Επικοινωνούν απ’ ευθείας με τον πρόεδρο της ΝΔ και τον ενημερώνουν τόσο για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ψηφοδέλτια όσο και για τα όσα διαδραματίζονται…»!

Πηγή www.piperata.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....