Διυλιστήριο: 07/05/18
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

«Με τις πλάτες της Μόσχας ο Ιβάνοφ δεν υπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών»«Ο πρόεδρος Ιβάνοφ με απόλυτη στήριξη από Μόσχα ανθίσταται και δεν υπογράφει την απόφαση της Βουλής για δεύτερη φορά», γράφει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Γιώργος Γεωργιάδης στο Facebook.

Όπως συνεχίζει ο δημοσιογράφος, «το εκπληκτικό είναι ότι η Βουλή ναι μεν μπορεί να τον παρακάμψει αλλά… Υπάρχει ένα αλλά.

»Τυπικά πρέπει στο έγγραφο να βάλει τζίφρα έστω και αν διαφωνεί για να περάσει στο ΦΕΚ τους. Άρα η συμφωνία κολλάει.

»Ο Ζάεφ για να τον ρίξει τώρα πρέπει να έχει τα 2/3 της Βουλής που δεν τα έχει. Μαθαίνω ότι προεδρικές εκλογές δεν μπορεί να προκαλέσει συνταγματικά. Μόνο βουλευτικές.

»Άρα για τον Ζάεφ είναι μονόδρομος η διπλή κάλπη τον Οκτώβριο ή και νωρίτερα για βουλευτικές και δημοψήφισμα όπου θα ζητήσει καθαρή εντολή με αύξηση της δύναμης του και ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Αν χάσει τις εκλογές, φεύγει.

»Ελπίζει μόνο αν κερδίσει και στις δύο κάλπες να πιέσει τον πρόεδρο Ιβανώφ να υπογράψει.

»Αν και πάλι δεν υπογράψει παρά την ενδεχόμενη νίκη σε δημοψήφισμα, γιατί το να πάρει τα 2/3 της Βουλής ο Ζάεφ είναι απίθανο, θα απειλήσει με ποινική δίωξη τον Πρόεδρο Ιβανώφ, πράγμα που θα οδηγούσε σε χοντρές ιστορίες τα Σκόπια.

»Εν ολίγοις. Δύο παγκόσμιες υπερδυνάμεις και η Τουρκία θα παίξουν ρέστα στα Σκόπια τους επόμενους μήνες.

»Ένα τόσο μικρό κράτος με τόση ανομοιογένεια είναι πολύ δύσκολο να τηρήσει την ενότητα του σε ένα τόσο ασφυκτικό πλαίσιο.

»Θα έχει πολύ ψωμί αυτή η ιστορία. Δεν βιάζομαι. Δεν κρίνω.

»Ακούω διαβάζω μαθαίνω έγκυρα από πηγές στα Σκόπια, τις αξιολογώ», γράφει ο καλός δημοσιογράφος.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαγράφονται χρέη χιλιάδων ασφαλισμένων σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ – Διαβάστε πώς – Ποιους αφορά!Βαθιά ανάσα για χιλιάδες εργαζόμενους με χρέη σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Με νέα ρύθμιση διαγράφονται χρέη παλιών και νέων ασφαλισμένων μέχρι 31/12/2016.

Η διαδικασία είναι απλή γίνεται με μόνο μια αίτηση και έγκριση από τον αρμόδιο υπουργό.

Είναι χιλιάδες οι ασφαλισμένοι που βρέθηκαν με χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ λόγω της παράλληλης ασφάλισης σε δύο ή και περισσότερα Ταμεία.

Ειδικά το μπλοκάκι προκαλεί πονοκέφαλο σε πολλούς επαγγελματίες.

Τώρα με ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας τα χρέη που δημιουργήθηκαν διαγράφονται και μάλιστα με μια απλή διαδικασία.

Ποιοι παίρνουν «ανάσα»

Η ρύθμιση για τη διαγραφή οφειλών λόγω εύλογης αμφιβολίας αφορά τρεις μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων και επαγγελματιών:

Δημοσιογράφους οι οποίοι είναι παλιοί ασφαλισμένοι (προ του 1993) στο τέως ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οι οποίοι είχαν μπλοκάκι και βρέθηκαν να χρωστούν στον ΟΑΕΕ.

Νέους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ (μετά το 1993) οι οποίοι έχουν ενεργό δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Ασφαλισμένους στον τέως ΟΓΑ με απαλλακτικές βεβαιώσεις από τον ΟΑΕΕ, λόγω δραστηριότητας σε μικρούς πληθυσμιακά δήμους.

Ποια είναι η διαδικασία για την απαλλαγή από τα χρέη

Κάθε ασφαλισμένος που κατέβαλε εισφορές σε ένα Ταμείο και βρέθηκε να χρωστάει σε ένα δεύτερο ταμείο ως την 31η Δεκεμβρίου 2016 (εμπίπτει δηλαδή στην κατηγορία χρεών «εύλογης αμφιβολίας») θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει μια αίτηση με την οποία θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι λόγω διπλής ασφάλισης δεν έχει καμία οφειλή.

Το Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης θα καλείται στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει εάν όντως συντρέχουν λόγοι εύλογης αμφιβολίας (λόγω αντικρουόμενων δικαστικών αποφάσεων, αντικρουόμενων διατάξεων κλπ).

Τον τελικό λόγο θα έχει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας που αφού ομαδοποιηθούν οι περιπτώσεις θα εκδίδει υπουργική απόφαση για την απαλλαγή των οφειλετών με διαγραφή των χρεών που έχουν προκύψει.

Πηγή https://www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....