Διυλιστήριο: 09/06/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Κομβικής σημασίας για τα Βαλκάνια το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας

Παρουσία των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας, Αλέξη Τσίπρα και Μπόικο Μπορίσοφ, υπεγράφη από τους αρμόδιους υπουργούς το μνημόνιο συνεργασίας της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Καβάλας-Αλεξανδρούπολης-Μπουργκάς-Βάρνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε καίρια και κομβικής σημασίας την συνεργασία των δύο χωρών όχι μόνο για τις διμερείς σχέσεις αλλά και τα Βαλκάνια, καθώς δημιουργούνται θετικές εξελίξεςι σε μια σειρά από καίρια ζητήματα.

«Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Βούλγαρο πρωθυπουργό στην Καβάλα, σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδα. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ήρθε σε μια μέρα σημαντική για τη Βουλγαρία, μια μέρα που γιορτάζουν την εθνική τους επέτειο. Έχουμε και εδώ μια σημαντική μέρα για τη σύνδεση των δυο χωρών, για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας -Βουλγαρίας», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά την συνάντηση του με τον Βούλγαρο ομόλογο του Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους με τον Βούλγαρο ομόλογό του χαρακτήρισε καίρια και κομβικής σημασίας τη συνεργασία των δύο χωρών, όχι μόνο για τις δύο χώρες αλλά και για τα Βαλκάνια καθώς όπως τόνισε: «Καταφέρνουμε να δημιουργούμε θετικές εξελίξεις σε μια σειρά από θέματα».
Ανέφερε επίσης, ότι στον τομέα της ενέργειας «ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, όπως φαίνεται και από τις επαφές των υπουργών ενέργειας των δυο χωρών, καθώς προχωράμε πολύ γρήγορα τον άξονα IGB».

Στον τομέα των μεταφορών «εργαζόμαστε από κοινού, αναδεικνύονται νέες ευκαιρίες και προοπτική για τις εμπορικές σχέσεις και την οικονομική άνθηση των δύο χωρών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι ουσιαστική και η συνεργασία των δύο χωρών στο ζητήματα ασφαλείας, με αιχμή την προσφυγική κρίση και τόνισε πως οι δύο χώρες κατάφεραν να ανοίξουν το διάλογο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως μετά τη Σύνοδο (σ.σ. την τριμερή των δύο χωρών με την Σερβία) τον περασμένο Ιούλιο, αποκτάται και μια περιφερειακή δυναμική, γύρω από τον άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουμε όραμα να βγάλουμε τα Βαλκάνια μπροστά», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νίκου Ρούμπου και πρόσθεσε: «Αυτή η περιοχή, (τα Βαλκάνια) είναι τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης». Άλλωστε, όπως είχε επισημάνει σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, οι Βαλκάνιοι περνούν το μήνυμα ότι έχουν άποψη και όραμα για την περιοχή. «Κοιτάμε μπροστά αλλά δεν μπορούμε να μην διδασκόμαστε από την Ιστορία», είπε εξάλλου.
«Είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία, και χωρίς τη συμβολή των χωρών μας η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις», υπογράμμισε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα βγαίνοντας από την οικονομική κρίση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Θέλουμε να έχουμε ένα θετικό ρόλο ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, ως κόμβος ανάμεσα σε τρεις ηπείρους», διεμήνυσε ακόμη ο Αλ. Τσίπρας για να συμπληρώσει ότι η επιδίωξη αυτή ενισχύεται μέσω της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που έχει η Ελλάδα -«ένα δόγμα που εφαρμόζουμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια και αποφέρει καρπούς»- αλλά και από τη διαρκή προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση. Η οποία προσπάθεια, συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «να προσδώσει προστιθέμενη αξία σε όλη την Ε.Ε., όπως και στην προοπτική οικονομικής ανάκαμψης και επιτυχίας σε όλη την Ε.Ε. και την ευρωζώνη».

Για επίσκεψη Μακρόν

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε έργα υποδομών και επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, και με πιο γρήγορα βήματα στην ανάπτυξη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Ελλάδα βγαίνοντας από την οικονομική κρίση διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην Ευρώπη και στην περιοχή. Θέλουμε να παίξουμε έναν θετικό ρόλο ως δύναμη σταθερότητας ειρήνης συνεργασίας, ως κόμβος ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενισχυθεί τόσο με την ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης εξωτερική πολιτικής -την εφαρμόζουμε δυόμισι χρόνια και αποδίδει καρπούς- όσο και από τη διαρκή προσπάθεια όχι μόνο να βγει η χώρα από την κρίση αλλά και να προσδώσει προστιθέμενη αξία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο κ. Τσίπρας.
Συνέδεσε τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας στην Καβάλα με την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας και σημείωσε: «Και οι δύο διεθνείς συναντήσεις έχουν ένα νήμα που τις συνδέει. Είναι δύο γεγονότα σε μια συνέχεια. Και κοινός παρονομαστής είναι η αποφασιστικότητά μας προχωρήσουμε έργα υποδομών, επενδύσεις, ιδιωτικές και δημόσιες, να προχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα στην ανάπτυξη που θα δώσει ευημερία στους λαούς μας, που θα δώσει θέσεις εργασίας και μια άλλη προοπτική συνολικά για την περιοχή. Μην ξεχνάμε, είμαστε και σε μια εποχή που έχει ανοίξει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης. Σε αυτή τη συζήτηση λαμβάνουμε μέρος ενεργά όχι ως παρατηρητές, ούτε ως ουραγοί αλλά συνδιαμορφώνοντας την ατζέντα και βάζοντας ο δικό μας λιθαράκι προς όφελος των λαών μας».
Σημαντικός ο ρόλος στα Βαλκάνια Ελλάδας-Βουλγαρίας

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη Βαλκανική, σηματοδοτώντας την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής, εξέφρασε από την Καβάλα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.
Ο κ. Μπορίσοφ υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του έργου για το οποίο υπογράφηκε η συμφωνία, αποτελεί κοινό έργο υποδομής και των δυο χωρών ενισχύοντας σημαντικά της επιμέρους υποδομές τους.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο, ενώ ευχαρίστησε και προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί, όπως ανέφερε, συνέβαλε ώστε να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση.

«Η υπογραφή του μνημονίου», τόνισε ο κ. Μπορίσοφ, «αποτελεί μια συνέχεια της ανάπτυξης των ενεργειακών και μεταφορικών υποδομών, μια συνέχεια της διασύνδεσης των περιοχών με τη διακίνηση των εμπορευμάτων, των ανθρώπων και της ενίσχυσης του τουριστικού τομέα».

Αναφερόμενος στο νέο υπό κατασκευή έργο επισήμανε ότι αφορά μεν τις δυο χώρες, ωστόσο σημείωσε ότι «στην επικείμενη τετραμερή συνάντηση που θα γίνει στη Βάρνα θα ενσωματώσουμε και τους Ρουμάνους και τους Σέρβους ομολόγους μας επειδή το έργο αφορά και τις μεταφορές στον Δούναβη και τη στρατηγική του Δουνάβεως […] οπότε είναι πολύ σημαντικό να εντάξουμε και τις χώρες αυτές. Μας παρουσιάζεται έτσι και μια ευκαιρία να δείξουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας πόσο σημαντικά περιφερειακά έργααναπτύσσονται στην περιοχή μας. Αυτό είναι σημαντικό και όσον αφορά τα διαρθρωτικά ταμεία και τη στάση μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα όσον αφορά την εξεύρεση χρηματοδότησης, έτσι ώστε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι παρουσιάζοντας σήμερα ένα έγγραφο ουσιαστικά στοχεύουμε στο να γίνουν έργα υποδομής και σημαντικές εγκαταστάσεις».

Ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε επίσης ότι έπειτα από συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα οι δυο πρωθυπουργοί θα ζητήσουν τον Οκτώβριο μια συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να του παρουσιάσουν τις κοινές ιδέες και προτάσεις τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής των Βαλκανίων.

Καταλήγοντας στην απάντησή του τόνισε ότι στην τριμερή της Θεσσαλονίκης (Ελλάδα-Βουλγαρία-Σερβία), «συζητήσαμε τη δυνατότητα να ενταχθεί και η Σερβία και να επεκταθεί το έργο της σιδηροδρομικής διασύνδεσης», ανακοίνωσε ο κ. Μπορισοφ και πρόσθεσε πως όταν ολοκληρωθεί το έργο θα μπορούσε να ενταχθεί και η Ρουμανία.

«Για αυτό το λόγο πήραμε την απόφαση στις 3 Οκτωβρίου να συναντηθούμε στη Βάρνα και να πραγματοποιηθεί τετραμερής, με τη συμμετοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας και να ολοκληρωθεί το εγχείρημα», κατέληξε.

Συνάντηση Τσίπρα-Μπορίσοφ

Έργο στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε τη σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας και Βουλγαρίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ στην Καβάλα, και σημείωσε ότι θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Στην πραγματικότητα ανοίγουμε νέους ευρωπαϊκούς δρόμους και συνδέουμε το Δούναβη με το Αιγαίο, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.
«Στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα προβλέπεται και η δημιουργία κοινού φορέα υλοποίησης» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά στη στήριξη από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως η σιδηροδρομική διασύνδεση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες, για να μπορέσει να υποστηριχτεί και το λιμάνι της Καβάλας. Προσέθεσε δε πως το έργο θα αναβαθμίσει εμπορικά και τουριστικά την περιοχή.
«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της χώρας και της περιοχής, και να προχωρήσουμε με εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό» είπε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό είμαστε σε κοινή γραμμή για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των δυο χωρών […] και θα αξιοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία για τη σταθερότητα της περιοχής και την ευμάρεια των λαών μας» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.
«Θα συνεργαστούμε στενά για την επιτυχία της βουλγαρικής προεδρίας καθώς τη νιώθουμε δική μας, είναι μια βαλκανική προεδρία», κατέληξε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας τον Βούλγαρο ομόλογό του για την παρουσία του στην Καβάλα.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θεσσαλονίκη: Μηχανισμός παρακολούθησης πολιτών που αντιδρούν στη ρύπανση από τα Ελληνικά Πετρέλαια



Μια απίστευτη είδηση, είδε το «φως» της δημοσιότητας. Η είδηση αυτή έχει να κάνει με παρακρατικό μηχανισμό παρακολούθησης από τα Ελληνικά Πετρέλαια όσων αντιδρούν για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Μάλιστα σε αυτό τον μηχανισμό υπάρχει και συνεργασία διαφημιστικής -συμβουλευτικής εταιρίας.

Συγκεκριμένα το θέμα αναδεικνύει στην προσωπική του σελίδα ο Κλεάνθης Χαϊδευτός στην προσωπική του σελίδα στο facebook

«Παρακρατικό μηχανισμό παρακολούθησης, έστησαν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σε συνεργασία με μια διαφημιστική-συμβουλευτική εταιρεία, όσων αντιδρούν για την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα ΕΛΠΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται ο σχεδιασμός της εταιρείας, για τον επηρεασμό των δημοτικών αρχών και των βουλευτών της περιοχής καθώς και ο σχεδιασμός για την δημιουργία ολόκληρου «στρατού» κρυφών ή φανερών υποστηρικτών της εταιρίας.

Ακόμη για πρώτη φορά δημοσιοποιείται άγνωστη μελέτη που πραγματοποιήθηκε με ειδικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί η αμερικάνικη κυβέρνησης (Hysplit) για την μεταφορά σε μεγάλη απόσταση ρύπων από βιομηχανικές μονάδες, η οποία μελέτη ενοχοποιεί τα ΕΛΠΕ ως ρυπαντή στη Δυτική Θεσσαλονίκη όταν πνέουν δυτικοί άνεμοι.

Καταγραφές τηλεφώνων, φωτογραφιών απλών πολιτών, παρακολούθηση κάθε σχετικής ανάρτησης στο facebook στο διαδίκτυο και σε κάθε μέσο ενημέρωσης αλλά και φυσική παρακολούθηση αποτελούν τα στοιχεία του παρακρατικού μηχανισμού.
Στο συγκριμένο έγγραφο η παρακολούθηση χαρακτηρίζεται ως «χαρτογράφηση».

Στους «χαρτογραφημένους» περιλαμβάνονται απλοί πολίτες, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, κινήσεις πολιτών, επιχειρηματίες της περιοχής που αντιδρούν στις «σκανδαλώδες χάρες» υπέρ των ΕΛΠΕ.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε δύο μέλη του «Δικτύου 50» διότι έχουν προβεί στο «έγκλημα» να κατηγορήσουν ανοιχτά τα ΕΛΠΕ ως κύριους ρυπαντές στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Για ένα από τα μέλη μάλιστα του «Δικτύου 50» υπάρχουν έξι διαφορετικές αναφορές.

Ιδιαίτερα απαξιωτικοί είναι οι χαρακτηρισμοί για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, για τα οποία υπάρχει πλήρης «χαρτογράφηση». Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές: «είναι δεξιός έχει καλή σχέση με την ΠΚΜ, δείχνει να ελέγχει στην κατάσταση», «είναι από τους πλέον ακραίους και λαϊκιστές, καταγγέλλει ανοικτά τα ΕΛΠΕ», «πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, είναι σχετικά μετριοπαθής», «ήσσονος σημασίας παράγοντας κινούμενος σε λογική ΚΚΕ (για όλα φταίει το κεφάλαιο, άρα και τα ΕΛΠΕ, τα οποία όμως δίνουν δουλείες γι΄αυτό κρατάμε ισορροπίες», «προκαλεί θόρυβο με τις παρεμβάσεις/ αντιδράσεις του σε εκδηλώσεις με θέμα την δυσοσμία».

Επίσης υπάρχει πλήρης καταγραφή των κινήσεων της ομάδας πολιτών «Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ». Για δύο μάλιστα από τα γυναικεία μέλη της συντονιστικής επιτροπής της συγκεκριμένης κίνησης, υπάρχει η ένδειξη « χρήζει περεταίρω διερεύνησης».
Είναι εντυπωσιακό πως τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ γνωρίζουν ότι 16 μέλη, από τα 45 συνολικά του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, είναι μέλη της κίνησης ΑΝΑΠΝΟΗ.

Πέραν τον αυταπόδεικτων ευθυνών για την λειτουργία του παρακρατικού μηχανισμού, της διοίκησης των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, σοβαρές ευθύνες έχουν και όσοι διόρισαν την συγκεκριμένη διοίκηση, δηλαδή ο όμιλος Λάτση το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο πιθανός ισχυρισμός της διοίκησης των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΑΙΛΑΙΩΝ ότι το αποκαλυπτικό κείμενο αποτελεί δημιούργημα της συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας δεν ευσταθεί διότι ανάμεσα στα επισυναπτόμενα αρχεία περιλαμβάνεται και έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς τα ΕΛΠΕ σχετικά με μία καταγγελία για ένα ρυπαντικό συμβάν το 2015, το οποίο μόνο η ίδια η εταιρεία μπορεί να έχει στην κατοχή της.

Επίσης ο πιθανός ισχυρισμός της διαφημιστικής εταιρείας πως το κείμενο αποτελεί δημιούργημα μίας συγκεκριμένης υπαλλήλου δεν ευσταθεί γιατί στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν άλλα 9 έγγραφα παρόμοιων δραστηριοτήτων της εταιρείας.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για την λειτουργία «υποστηρικτικού στρατού» των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ αποτελούμενος από εργαζομένους, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων, φοιτητές και όσους με διάφορες βραβεύσεις ή διάφορα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής έλαβαν χρήματα από τα ΕΛΠΕ. Γίνεται αναφορά σε σχεδιασμό θετικών υποστηρικτικών πυρήνων, αποτελούμενων από ένα μετεωρολόγο έναν περιβαλλοντολόγο και έναν γιατρό, οι οποίοι θα γνωμοδοτήσουν πως για την ρύπανση ευθύνονται η λυματολάσπη, οι υπόνομοι, η φορά των ανέμων και πως η δυσοσμία δεν επιβαρύνει απαραίτητα την δημόσια υγεία.
Επίσης σχεδιάζεται η πρόσβαση «από μέσα» πληροφόρησης για την άμεση διαχείριση πιθανών ανησυχιών των κατοίκων καθώς και το άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας , με πρόσωπα της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από το συγκεκριμένο έγγραφο είναι πολλά καθώς και οι ευθύνες».

Επειδή όμως, δεν μείναμε μόνο στην καταγγελία για να ανεβάσουμε το θέμα, διαβάσαμε το πολυσέλιδο έγγραφο και πραγματικά όσα αναφέρει η καταγγελία είναι πραγματικά.

Είδαμε και με τα μάτια μας την κάθε καταγραφή, από τηλεφωνική μέχρι τι έγραψε κόσμος στα social media. Διαβάσαμε την κάθε λεπτομέρεια που αναφέρει το έγγραφο και θα το παραθέσουμε έτσι ώστε να υπάρξει η ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού.

Δείτε το λινγκ με όλα τα στοιχεία

Η απάντηση της εταιρείας 

Διαβάστε την ανακοίνωση η οποία φέρει την υπογραφή στο μέιλ που μάς στάλθηκε από τον κ. George Sarigiannis, Head of Strategic Growth της εταιρίας One Team ΑΕ.

«Tο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης και Συστημάτων της εταιρείας επικοινωνίας One Team A.E. διαπίστωσε σήμερα το πρωί διαρροή απόρρητων αρχείων της καθώς και υποκλοπή στοιχείων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, από φάκελο όπου τηρούνται αρχεία εσωτερικής χρήσης. Μέρος αυτών, που αφορούν στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, δημοσιεύτηκαν – ενδεχομένως παραποιημένα – αιφνιδίως σε blog και ιστοσελίδα.

Η Εταιρεία και προκειμένου να προλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα, ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων με ελεγχόμενη πρόσβαση και τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η Εταιρία Επικοινωνίας One Team A.E. διακρίθηκε πρόσφατα με το βραβείο Superbrands και διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας υπηρεσιών ISO και ELOT, είναι μέλος των κλαδικών οργάνων ΕΔΕΕ και ΙΑΒ καθώς και του παγκόσμιου δικτύου επιχειρηματικής ηθικής EBEN.
Με βάση τα παραπάνω και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια δεδομένων και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, η Εταιρία έχει παραγγείλει ειδική έρευνα από αρμόδια υπηρεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος της ενάντια στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ηλεκτρονικής υποκλοπής καθώς και σε αυτούς που χρησιμοποιούν ή/και, παραποιούν τα προϊόντα της εν λόγω υποκλοπής.
Τέλος, διαβεβαιώνει το σύνολο των συνεργατών και πελατών της σχετικά με την πλήρη ασφάλεια των επικοινωνιών και αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων.
One Team A.E.».

Πηγή newreport.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξαφνική έφοδος των εισαγγελέων σε τράπεζες για τα θαλασσοδάνεια των εφοπλιστών και κομμάτων


ΣΤΟ ΦΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ - ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

«Καταδρομικές» επιχειρήσεις σε συστημικές τράπεζες πραγματοποιούν από την Τρίτη (05/09/2017) οι οικονομικοί εισαγγελείς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση σκοτεινών υποθέσεων που συνδέονται με σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις μεγαλόσχημων οικονομικών παραγόντων, συγγενών τραπεζιτών, αλλά και πολιτικών κομμάτων - Ανοίγει ο φάκελος με τα θαλασσοδάνεια των εφοπλιστών

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Kontra News», η αρχή έγινε χθες με την επίσκεψη κλιμακίου οικονομικών εισαγγελέων σε μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Τις επόμενες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς θα εγκατασταθούν και στις υπόλοιπες τράπεζες, για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για το γιγαντιαίο σκάνδαλο της καταλήστευσης των καταθέσεων, που συντελέστηκε από τις διοικήσεις που διαπλέκονταν με το προηγούμενο διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται καυτό υλικό χιλιάδων σελίδων από ανώνυμες καταγγελίες και ένορκες καταθέσεις που αφορούν σε μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα.

Είχε προηγηθεί ένας υπόγειος πόλεμος ανάμεσα σε παλιά και νέα τραπεζικά στελέχη, αλλά και αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο ένας κάρφωνε τον άλλο, με αποτέλεσμα να φτάσει στη Δικαιοσύνη ένας μεγάλος όγκος χρήσιμων πληροφοριών.

Το επόμενο βήμα αναγκαστικά ήταν η καταδρομική επιχείρηση στις τράπεζες, προκειμένου να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι ύποπτες δανειοδοτήσεις καθώς και καραμπινάτες υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, μέσα από εταιρείες που είχαν στήσει συγγενείς τραπεζικών στελεχών, αλλά και επιχειρηματίες που διαπλέκονταν με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς επικεντρώνουν επίσης το ενδιαφέρον τους στις δανειοδοτήσεις του ναυτιλιακού καταστήματος της Εθνικής την περίοδο Τουρκολιά.

Σύμφωνα, πάντα, με την «Kontra News», έχουν εντοπιστεί «θαλασσοδάνεια» πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάφορους εφοπλιστές, τα οποία βρίσκονται στην κυριολεξία στον «αέρα» και δεν πρόκειται να εξοφληθούν.

Στην ουσία, πρόκειται για δάνεια, τα οποία δόθηκαν χαριστικά έπειτα από πιέσεις πολιτικών.

Οι εισαγγελείς θεωρούν δεδομένο ότι ένα μέρος από τα θαλασσοδάνεια κατευθύνθηκε στους ταμίες μεγαλόσχημων πολιτικών παραγόντων.

Χαμός γίνεται, ωστόσο, και με τα «θαλασσοδάνεια» για την αγορά ακινήτων, όπως επίσης και με τις δανειοδοτήσεις εταιρειών που συνδέονταν με συγγενικά πρόσωπα μετόχων και στελεχών τραπεζών.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν πως το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα «θαλασσοδάνεια» θα προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Εκατοντάδες μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τις σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις, ενώ αναμένονται τις προσεχείς ημέρες και καταδρομικές επιχειρήσεις του ΣΔΟΕ, παρουσία εισαγγελέων, σε περισσότερες από πενήντα επιχειρήσεις.

Στη λίστα με τα «θαλασσοδάνεια» περιλαμβάνονται και επιχειρηματίες υπεράνω υποψίας. Ο δανεισμός των επιχειρηματιών αυτών είναι υπέρογκος και δεν καλύπτεται από επαρκείς εγγυήσεις.

Πρόκειται για «θαλασσοδάνεια» 200, 300 και 500 εκατ. ευρώ, τα οποία εξασφάλιζαν εξαιτίας της διαπλεκόμενης σχέσης που είχαν με το παλιό πολιτικό σύστημα.

Οι αποκαλύψεις αναμένονται καταιγιστικές, ενώ οι διώξεις που θα ακολουθήσουν, θα προκαλέσουν πάταγο.

Πηγή : www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιμένουν οι Βρυξέλλες: Προαπαιτούμενο και με τη βούλα του Eurogroup η υπόθεση Γεωργίου - Ολο το παρασκήνιο



Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Η υπόθεση Γεωργίου αποτελεί κανονικό, τυπικό και αυστηρά προσδιορισμένο προαπαιτούμενο για τις ελληνικές αρχές, με υποχρεωτική φύση και τακτικό έλεγχο συμμόρφωσης, σύμφωνα με την Κομισιόν, από τις 23 Αυγούστου του 2016, οπότε και ο Αντιπρόεδρος Βάλντις Ντοπμπρόβσκις, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και η Επίτροπος Μαριάν Τάισεν έστειλαν σχετική επίσημη επιστολή.

Η επιστολή, την οποία έχει υιοθετήσει το eurogroup και η συμμόρφωση της χώρας προς αυτήν, η οποία ελέγχεται , υποχρεώνει την κυβέρνηση να υπερασπίζεται δημόσια την ακρίβεια των στοιχείων του ελλείμματος και τη δουλειά της ΕΛΣΤΑΤ, να κάνει εκστρατεία πληροφόρησης του κόσμου που βάλλεται από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για το υποτιθέμενο “φούσκωμα” και να υποβάλει αναλυτική έκθεση πεπραγμένων κάθε χρόνο στο κοινοβούλιο.

Η Κομισιόν και το Eurogroup δεν ζητούν από την κυβέρνηση να “επηρεάσει τη δικαιοσύνη”, αλλά να πιστοποιήσει, ως οφείλει, να υποστηρίξει ανοιχτά, δημόσια και στο πλαίσιο των δικαστικών διαδικασιών και να καταθέσει στη δικαιοσύνη υπέρ του Α.Γεωργίου. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες στην υπόθεση αυτή δεν χωρά “ουδετερότητα”, καθώς αφορά ισχυρισμούς προσώπων που προσπαθούν να καλύψουν την απάτη που διέπραξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2007 ως το 2009 έναντι της ΕΕ (εξ ου και η σχετική διαδικασία επί παραβάσει, η οποία τερματίστηκε μόνο όταν τα στοιχεία αποκαταστάθηκαν το φθινόπωρο του 2011 - δύο χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος διάσωσης).

Η κυβέρνηση κρίνεται στο EWG και το Eurogroup για το αν έχει πράξει με επάρκεια τα όσα περιγράφονται στην επιστολή Ντομπρόβσκις - Μοσκοβισί - Ταίσεν.

Η επιστολή ξεκινά με τη διαπίστωση ότι «η Κομισιόν παρακολουθεί, με ανησυχία, τις πρόσφατες εξελίξεις που σχετίζονται με την ποινική έρευνα σχετικά με τον κ. Ανδρέα Γεωργίου».

«Ανησυχούμε επίσης πολύ για τις δηλώσεις των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την υπόθεση», αναφέρουν τα 3 μέλη του Κολεγίου εκ μέρους των κρατών-μελών και στο όνομα της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ.

Η Κομισιόν ξεκαθαρίζει άπαξ και διαπαντώς «από το 2010, υπό την προεδρία του κ. Γεωργίου, η συλλογή στοιχείων για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχει επικυρωθεί από την Eurostat για την τήρηση των κανόνων που εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη μέλη».

Επιπλέον θυμίζει για όσους τον κατηγορούν ότι «μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, η Κομισιόν είχε εντοπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην κατάρτιση των στατιστικών στοιχείων για τα δημόσια οικονομικά στην «Έκθεση για τη Στατιστική του ελλείμματος και των χρεών της Ελλάδας» - πρόκειται για τα γνωστά greek statistics της κυβέρνησης Καραμανλή.

Σημειώνουν δε ότι: «η Κομισιόν και η Eurostat εξακολουθούν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην ποιότητα και την αξιοπιστία των στοιχείων που διαβίβασε η ΕΛΣΤΑΤ κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Γεωργίου. Οι ενέργειες που έγιναν υπό την ηγεσία του ήταν επιτακτικές, προκειμένου να αποκατασταθεί το ελληνικό στατιστικό σύστημα.

»Κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι θεσμικές ρυθμίσεις για τις στατιστικές στην Ελλάδα ενισχύθηκαν έντονα. Η συνολική κατάσταση του ελληνικού στατιστικού συστήματος αξιολογήθηκε πρόσφατα από ανεξάρτητους διεθνείς εμπειρογνώμονες στο πλαίσιο μιας αξιολόγησης από ομότιμους κριτές και τα συμπεράσματά τους μαρτυρούν την προαναφερθείσα πρόοδο».

Η επιστολή προσδιορίζει και το ποιες ακριβώς είναι οι δεσμεύσεις της χώρας των αρχών και της κυβέρνησης

• να σέβεται πλήρως τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα για την ποιότητα των στατιστικών δεδομένων, και ιδίως τις αρχές του κώδικα ορθής πρακτικής για τις ευρωπαϊκές στατιστικές

• να εγγυηθεί και να υπερασπιστεί την επαγγελματική ανεξαρτησία του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, ιδίως της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), και να την προωθήσει στο κοινό μέσω κατάλληλων δράσεων επικοινωνίας,

• να υποστηρίξει την Ελληνική Στατιστική Αρχή στην υπεράσπιση της εμπιστοσύνης του κοινού στις ελληνικές στατιστικές και να τις υπερασπιστεί από κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της αξιοπιστίας τους •

• να εξασφαλίσει επαρκείς και σταθερούς πόρους απαραίτητους για τη διατήρηση και περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας και της κάλυψης των ελληνικών στατιστικών

• να υποβάλλει ετησίως έκθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την εφαρμογή των ανωτέρω δεσμεύσεων.

Η κυβέρνηση ανέλαβε επίσης τη δέσμευση να «την απολιτικοποίηση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης» στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 12 Ιουλίου 2015, υπενθυμίζει η Κομισιόν.

«Όλες αυτές οι πτυχές θα αποτελέσουν μέρος της δεύτερης αναθεώρησης του προγράμματος αργότερα εντός του έτους και είναι, εξάλλου, ακρογωνιαίοι λίθοι για επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις και, ειδικότερα, μια σφαιρική αναπτυξιακή στρατηγική», καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: Real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Από τη διαπλοκή στην κανονικότητα



Με την εισαγωγή του γραμμικού κώδικα στις εφημερίδες και στα περιοδικά τελειώνουν «καπέλα» και «παιχνίδια» εκδοτών και διακινητών του Τύπου

Αν κάποιος επιχειρήσει μια γρήγορη ανασκόπηση στις περιόδους διακυβέρνησης πριν και μετά το 2015, θα βγάλει πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Μεταξύ άλλων και για το πλαίσιο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Αν ανασύρει, δε, στη μνήμη του σχόλια της κοινωνίας για τις σχέσεις των κυβερνητικών κομμάτων παλαιάς κοπής -της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ- με τα μίντια, οι λέξεις «διαπλοκή», «ανομία» και «αλληλο-ομηρία» θα επαναλαμβάνονται συνέχεια.

Αν ο ίδιος άνθρωπος δει, καθαρά και μακριά από τα προπαγανδιστικά μηνύματα των 8, την κατάσταση μετά το 2015, θα διαπιστώσει πως η παρούσα κυβέρνηση ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στο «τρίγωνο της διαπλοκής», στο οποίο μετείχαν, εκτός από κόμματα και μίντια, και οι τράπεζες. Θα αντιληφθεί πως το μένος εναντίον οποιασδήποτε πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πηγάζει από την απόφαση της νυν κυβέρνησης να επιβάλει την εφαρμογή των νόμων που έμεναν ανεφάρμοστοι για δεκαετίες, σε συνδυασμό με διαφανείς και ισότιμους όρους για όλους.

Ο διαγωνισμός για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών είναι προ των πυλών. Οι ευθύνες που βαρύνουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την απώλεια υψηλότατων εσόδων από τη χρήση ενός σπάνιου δημόσιου πόρου, όπως το φάσμα, για 30 χρόνια και για τη δημιουργία ενός «κλειστού κλαμπ καναλαρχών» το ίδιο διάστημα, μπορεί να μην παραγράφονται, αλλά τώρα πρέπει να αξιοποιήσουμε μαζί τη μεγάλη ευκαιρία, καθώς έχουμε:
ΕΣΡ το οποίο έχει μέχρι στιγμής δείξει αποτελεσματικότητα,
νόμο που συναντά ευρύτατη συναίνεση, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα,
κοινή γνώμη που προσδοκά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης.

Στα σημαντικά της διαδικασίας καταγράφονται:

1. Ο ορισμός της τιμής εκκίνησης από την Αρχή στα 35.000.000 ευρώ για καθεμία από τις επτά δημοπρατούμενες άδειες, ώστε το τελικό έσοδο για το Δημόσιο να μην υπολείπεται του εντυπωσιακού τιμήματος που είχε προκύψει από την περσινή διαδικασία. Εν ολίγοις, το ΕΣΡ καθόρισε τιμή εκκίνησης ίση με το ποσό που εξασφάλισε ο διαγωνισμός του Αυγούστου του 2016.
2. Η επιβεβαίωση πως ο νέος διαγωνισμός θα «πατήσει» στον νόμο 4339/15.
3. Η διασφάλιση και η αύξηση των θέσεων εργασίας στα κανάλια με τη διατήρηση της πρόβλεψης για 400 εργαζομένους ανά σταθμό.
4. Η μεταστροφή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που πλέον στηρίζουν την πλειονότητα των άρθρων του νόμου μας.

Το γεγονός, όμως, ότι η αδειοδότηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα δεν σημαίνει και ότι τα κανάλια συνεχίζουν επί ΣΥΡΙΖΑ να μην πληρώνουν. Για την ακρίβεια, πληρώνουν μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), από το 2015 ως σήμερα οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταβάλει περί τα 90.000.000 ευρώ για τέλη χρήσης συχνοτήτων και φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων - έναν φόρο που, αν και είχαν ψηφίσει, εμμονικά αρνούνταν να καταλογίσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Είναι πολλά ή λίγα τα 90.000.000 ευρώ, άραγε; Η απάντηση προκύπτει απλά αν αναλογιστεί κανείς τη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε από συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που βιώνουμε εδώ και δυόμισι χρόνια, την έλλειψη αντικειμενικότητας. Αυτά από μόνα τους «λένε» πολλά.

Η δε κριτική ότι ο νόμος και ο διαγωνισμός δίνουν την εντύπωση ότι μας αφορά μόνο το χρήμα των εκδοτών παραβλέπει το γεγονός ότι ο νόμος 4339/15 είναι ο πλέον αυστηρός σε σχέση με τις απαιτήσεις για υποδομές, εξοπλισμό, θέσεις εργασίας και πρόγραμμα.
Τα σχετικά άρθρα τα έχουν ψηφίσει και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς οποιαδήποτε κριτική σε αυτό το σημείο είναι σκέτη και ακραία υποκρισία.
Επιπρόσθετα, προχωρούμε ταυτόχρονα στη ρύθμιση και τη μετάβαση του ραδιοφώνου στην ψηφιακή εποχή.

Στο διαδίκτυο συγκροτήσαμε το μητρώο διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης στο οποίο έχουν ήδη εγγραφεί σχεδόν 1.000 ιστοσελίδες.

Συγκροτούμε το μητρώο περιφερειακού Τύπου ώστε οι περιφερειακές εφημερίδες να μην εξαρτούν τη βιωσιμότητά τους από μία υπουργική απόφαση. Προχωρούμε, επίσης, στην εφαρμογή του νόμου, που υπήρχε αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, για κατανομή τουλάχιστον του 30% της διαφήμισης του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα στα περιφερειακά μέσα.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο είναι η εισαγωγή του γραμμικού κώδικα στις εφημερίδες και στα περιοδικά. Ενα θέμα που θερμά -και ορθά- στήριξε και η εφημερίδα σας. Τελειώνουν «καπέλα» και «παιχνίδια» εκδοτών και διακινητών του Τύπου, που επηρέαζαν τη διανομή της διαφημιστικής πίτας ή έπαιζαν με σοβαρές προσπάθειες στον χώρο της ενημέρωσης.

Οι όροι διαφάνειας που τίθενται στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεσμεύουν όλους μας. Βοηθούν όλους μας· τις επιχειρήσεις του Τύπου και την Πολιτεία.

Άρθρο του Ν.Παππά

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Από φέτος στα σχολεία, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί - Αυτά θα είναι τα καθήκοντά τους



Καθορίστηκαν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας τα ιδιαίτερα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού που ανήκουν στους κλάδους ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών μπορεί να ασκούν καθήκοντα σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι οποίες ορίζονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερες ανάγκες στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ή κρίνεται απαραίτητη η υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης μαθητών.

Τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών που ασκούν καθήκοντα και υπηρετούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης:

1. Μετέχουν ισότιμα στις δραστηριότητες και τις διαδικασίες του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μο-νάδας στην οποία υπηρετούν και δεν απαλλάσσονται από τα γενικά και ειδικά καθήκοντα και υποχρεώσεις του προσωπικού του σχολείου και από την ανάληψη εργασιών που ο Διευθυντής ή ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μπορεί να αναθέσει.

2. Συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς, το λοιπό προσωπικό του σχολείου και τους γονείς των μαθητών για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και την προώθηση του εκπαιδευτικού έργου.

3. Ασκούν τα καθήκοντα τους σε ιδιαίτερο χώρο ή μέσα στην τάξη παράλληλα με το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών
και το είδος της παρέμβασης που υλοποιείται, σε προγραμματισμένη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της τάξης χωρίς να τους υποκαθιστούν.

4. Συνεργάζονται με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και ενημερώνουν συστηματικά τους ατομικούς φακέλους των μαθητών, οι οποίοι φυλάσσονταισε ασφαλή χώρο με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου. Υποχρέωση όλων των συμμετεχόντων σε αυτές τις συναντήσεις είναι η τήρηση των σχετικών διατάξεων για το επαγγελματικό απόρρητο.

5. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της ειδικότητας τους, την τήρηση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των μαθη-τών και των οικογενειών τους, σύμφωνα με τις διατάξεις τις ισχύουσας νομοθεσίας.

6. Καταρτίζουν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων τους σε συνεργασία με το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων της σχολικής μονάδας, το οποίο συνυποβάλ-λεται σε τρία (3) αντίγραφα μαζί με το ωρολόγιο διδακτικό πρόγραμμα της σχολικής μονάδας, στο σχολικό σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης. Τροποποιήσεις του προγράμματος, που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά την εφαρμογή του κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Διευθυντή του σχολείου και το σχολικό σύμβουλο.

7. Διευκολύνουν την πρακτική άσκηση προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών φοιτητών της ειδικότητας τους, τους οποίους δέχεται το σχολείο σε συνεννόηση με το Διευθυντή του σχολείου, ύστερα από σχετική έγκριση.

8. Εντάσσουν τα προγράμματα στήριξης και συνεργασίας με τους γονείς, σε ατομική ή μικροομαδική βάση,στο πλαίσιο του ωραρίου τους.

9. Μετέχουν υποχρεωτικά σε όλες τις εκδηλώσεις εντός και εκτός σχολείου.


Τα καθήκοντα των ψυχολόγων

Ο Ψυχολόγος κλάδου ΠΕ23 φροντίζει για τη εφαρμογή των αρχών της επιστήμης Ψυχολογίας στην εκπαίδευση και προάγει την ψυχοσυναισθηματική, κοινωνική καιγνωστική ανάπτυξη των μαθητών, τη συναισθηματική ισορροπία και την ενδυνάμωση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ενισχύει την προαγωγή προσωπικών και ομαδικών θετικών στάσεων και
συμπεριφορών και προτείνει λειτουργικές διεξόδους αντιμετώπισης των αρνητικών στάσεων και συμπεριφορών. Αντιμετωπίζει τον κάθε μαθητή και μαθήτρια ως ιδιαίτερη, ενιαία βιοψυχική οντότητα, ενταγμένη σε ποικίλα κοινωνικά συστήματα, σεβόμενος απόλυτα τις προσωπικές ιδιαιτερότητες του.

Ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός, υποστηρικτικός και θεραπευτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις
αντιμετώπισης καταστάσεων κρίσεων με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα των εμπλεκομένων. Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τους μαθητές, τους γονείςκαι το προσωπικό του σχολείου σε διάφορα θέματα που αφορούν την ειδικότητα του. Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικήςυγείας. Διευκολύνει τη συνεργασία, επικοινωνία και αλ-
ληλεπίδραση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα ο Ψυχολόγος:

1. Εργάζεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ανάλογαμε τις εκάστοτε διαπιστωμένες ψυχολογικές ανάγκες και,
όπου θεωρείται αναγκαίο.

2. Αξιολογεί τους μαθητές που χρήζουν υποστήριξης, χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους, όπως: παρατήρηση, συνέντευξη με την οικογένεια, ενημέρωσηαπό το προσωπικό του σχολείου και εγκεκριμένα ψυχοτεχνικά μέσα, αποσκοπώντας στο να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη ψυχολογική εκτίμηση για την προσωπικότητα των μαθητών και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

3. Αξιολογεί τους μαθητές που πρόκειται να αλλάξουν εκπαιδευτικό πλαίσιο ή να αποφοιτήσουν, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό και συμβάλλει στηνομαλή μετάβαση στο επόμενο εκπαιδευτικό ή επαγγελματικό πλαίσιο.

4. Προγραμματίζει και παρέχει το υποστηρικτικό του έργο ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους και καταρτίζει το πρόγραμμα του σε συνεργασία με το διευθυντή και το προσωπικό του σχολείου.

5. Αναλαμβάνει, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατάλληλο για την τήρηση του απορρήτου, την υποστηρικτική, συμβουλευτική ή θεραπευτική διαδικασία, ατομικήή ομαδική των μαθητών, η οποία κρίνεται απαραίτητη κατά την αξιολόγηση. Σε περίπτωση θεραπευτικής παρέμβασης ή συμβουλευτικής υποστήριξης, για τους ενήλικες μαθητές απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους και, όπου κρίνεται αναγκαίο, η συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων, ενώ για τους ανήλικους μαθητές απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων ή των ασκούντων την γονική μέριμνα ή εχόντων την επιμέλεια. Στις περιπτώσεις που ο μαθητής δέχεται ψυχοθεραπευτική υποστήριξη εκτός σχολείου, δεν εντάσσεται σε πρό-γραμμα θεραπευτικής διαδικασίας και στο σχολείο και
ο ψυχολόγος του σχολείου επικοινωνεί, σε συνεργασία με το Διευθυντή, με το πρόσωπο ή την υπηρεσία που παρέχει αυτή την υποστήριξη με σκοπό τη βέλτιστη αντιμετώπιση των αναγκών του μαθητή.

6. Παρέχει, εντός του σχολείου και στο πλαίσιο του ωραρίου του α) ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες των μαθητών σε ομαδική ή ατομική βάση, η οποίαενδεικτικά περιλαμβάνει ενημέρωση σε σχέση με το πρόβλημα και τις μεθόδους παρέμβασης, εκπαίδευση για τις σχέσεις γονέων - παιδιού και την αντιμετώπιση προβλημάτων στο σπίτι, συμβουλευτική για συναισθη-
ματική στήριξη σε θέματα οικογένειας, καθοδήγηση γι την ανάγκη πρόσθετων ιατρικών, ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων και μεθόδων αποκατάστασης και β) συμβουλευτική υποστήριξη στο προσωπικό του σχολείου με σκοπό την επίλυση προβλημάτων των μαθητών και των οικογενειών τους και όταν κρίνεται αναγκαίο συμμετέχει στο σχεδιασμό του προγράμματος δραστηριοτήτων των μαθητών.

7. Ενημερώνει τους ατομικούς φακέλους των μαθητών και συντάσσει τις ψυχολογικές εκθέσεις των μαθητών, οι οποίες εκθέσεις κατόπιν γραπτών αιτημάτων των γονέων ή κηδεμόνων ή αρμοδίων σύμφωνα με το νόμο υπηρεσιών, αποστέλλονται διά της διεύθυνσης του σχολείου με εμπιστευτικό πρωτόκολλο.

8. Συνεργάζεται με τους υπεύθυνους παιδαγωγικής καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης των σχολικών μονάδων καθώς και με άλλες σχολικές μονάδες στο πλαίσιο ανάπτυξης κοινών δράσεων.

9. Συμμετέχει με το υπόλοιπο προσωπικό της σχολικής μονάδας στο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων συνεκπαίδευσης σε συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες γενικής ή ειδικής εκπαίδευσης.

10. Συνεργάζεται με φορείς που παρέχουν ψυχολογικές και κοινωνικές υπηρεσίες όπως κέντρα ψυχικής υγείας, κέντρα πρόληψης, ιατροπαιδαγωγικές και κοινω-νικές υπηρεσίες και φροντίζει για τη διασύνδεση αυτών των υπηρεσιών με τη σχολική μονάδα.

11. Οργανώνει και εφαρμόζει ατομικά ή ομαδικά προγράμματα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, μεσκοπό την προαγωγή, την αυτοεκτίμηση, το σεβασμόστην ετερότητα, την αλληλεγγύη, την ικανότητα διαχείρισης του άγχους και των συγκρούσεων.

12. Προάγει στο πλαίσιο της διεπιστημονικής προσέγγισης σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Λειτουργό την πρόληψη μέσα από προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που απευθύνονται σε όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική διαδικασία (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές).

Tα καθήκοντα των Κοινωνικών Λειτουργών


Ο Κοινωνικός Λειτουργός κλάδου ΠΕ30 έχει αρμοδιότητα για θέματα εφαρμογής της Κοινωνικής Εργασίαςκαι προσφοράς υποστηρικτικών υπηρεσιών στο σχολικόπεριβάλλον. Προάγει τη ψυχοκοινωνική και γνωστική ανάπτυξη των μαθητών με βάση τις αρχές των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι παρεμβάσεις του έχουν σκοπό την ενδυνάμωση των μαθητών και των οικογενειών τους μέσα από την ενίσχυση των προσωπικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικώνπαραγόντων που προάγουν στάσεις και συμπεριφορές και οδηγούν σε λειτουργικές επιλογές.Εστιάζει:

α) σε κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτισμικούς, περιβαλλοντικούς και οικογενειακούς παράγοντες που εμποδίζουν την πρόσβαση των μαθητών στοσχολείο, επηρεάζοντας την ομαλή σχολική φοίτηση, τη μελέτη στο σπίτι, τη συμμετοχή στη μάθηση και τη σχολική επίδοση,

β) σε παράγοντες του οικογενειακού περιβάλλοντος και της κοινωνικής ζωής που οδηγούν, σε περιθωριοποίηση και αποκλεισμό στη συμμετοχή σε κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που συνάδουν με τα δικαιώματα του παιδιού

και γ) στη διαμόρφωση ενός εξωσχολικού περιβάλλοντος της κοινότητας των μαθητών, με σκοπό την ανάδειξη της ανάγκης κάλυψης της φροντίδας και προστασίας των παιδιών, με βάση τις
αρχές της συμπερίληψης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Παρεμβαίνει σε καταστάσεις κρίσης και ευαισθητοποιεί τους μαθητές σε διάφορα κοινωνικά θέματα (σχολικόςεκφοβισμός, σεβασμός στη διαφορετικότητα, κοινωνική συναναστροφή κ.α.). Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης, αναζητεί εναλλακτικές ευκαιρίες εκπαίδευσης για τους μαθητές που εγκαταλείπουν το σχολείοκαι συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον περιορισμό σχολικής διαρροής. Διασυνδέει και διευκολύνει την οικογένεια στην επικοινωνία της με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης.

Ο ρόλος του είναι ενημερωτικός, συμβουλευτικός, υποστηρικτικός προς τους μαθητές, τις οικογένειες τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Ειδικότερα:

1. Αποτελεί το σύνδεσμο και το διαμεσολαβητή μεταξύ του σχολείου, της οικογένειας, και των άλλων κοινωνικών φορέων και υπηρεσιών που ασχολούνται με το παιδί,την οικογένεια και τις ιδιαίτερες ανάγκες που αντιμετωπίζουν.

2. Εργάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της σχολικής μονάδας, κατάλληλο για την τήρηση του απορρήτου, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή που κρίνεται αναγκαία για το έργο του.

3. Συντάσσει το κοινωνικό ιστορικό του μαθητή σε συνεργασία με τους γονείς και εισηγείται τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την καλύτερη προσαρμογή του μαθητή στο σχολικό πλαίσιο.

4. Στηρίζει συστηματικά και προγραμματισμένα, σε ατομική ή/και ομαδική βάση, τους μαθητές, που αντιμετωπίζουν προσωπικά ή άλλου είδους προβλήματα.

5. Προετοιμάζει τους μαθητές που πρόκειται να αποφοιτήσουν και οργανώνει τη μετάβαση στο νέο σχολικό πλαίσιο και σε συνεργασία με τον επαγγελματικόσύμβουλο και τις αρμόδιες υπηρεσίες της κοινότητας φροντίζει για την κοινωνική ή εργασιακή αποκατάσταση ενισχύοντας τους όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά για την επίτευξη των στόχων τους.

6. Συνεργάζεται με την οικογένεια του μαθητή με στόχο τη διαμόρφωση θετικής στάσης για το σχολικό θεσμό, την εξασφάλιση των κατάλληλων όρων για την απρόσκοπτη συμμετοχή του μαθητή στη σχολική ζωή και την αντιμετώπιση προβλημάτων προσωπικής ή κοινωνικής φύσης. Για την επίτευξη των σκοπών αυτών, κατά περίπτωση οργανώνει την παρέμβαση του σε άτομα, ομάδες
και κοινότητα, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε ατομική ή ομαδική βάση.

7. Διοργανώνει συγκεντρώσεις γονέων, σε συνεργασία με το διευθυντή και τα άλλα μέλη του προσωπικού του σχολείου και τους ενημερώνει για κάθε είδους υποστηρικτικές υπηρεσίες και παροχές που δικαιούνται.

8. Έχει τη δυνατότητα να κάνει προγραμματισμένες επισκέψεις στις οικογένειες των μαθητών, να συνοδεύει τους γονείς σε διάφορες υπηρεσίες, όταν κρίνεται αναγκαίο, σε συνεργασία με το διευθυντή.

9. Συνεργάζεται με τους υπεύθυνους παιδαγωγικής καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης των σχολικών μονάδων, με ιατροπαιδαγωγικές και κοινωνικές υπηρεσίες, με κέντρα ψυχικής υγείας, με κέντρα πρόληψης καθώς και με κάθε φορέα που υποστηρίζει το έργο τους.

10. Σε περίπτωση που προκύπτουν σαφείς ενδείξεις οικογενειακής παραμέλησης ή κακοποίησης ή άλλων σοβαρών προβλημάτων συνεργάζεται με αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του οικείου Δήμου και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

11. Συντάσσει εκθέσεις που αναφέρονται σε θέματα των αρμοδιοτήτων του, κατόπιν γραπτών αιτημάτων των γονέων ή υπηρεσιών και τις παραδίδει στο διευθυντήγια τη διεκπεραίωση τους.

12. Προάγει στο πλαίσιο της διεπιστημονικής προσέγγισης σε συνεργασία με τον Ψυχολόγο την πρόληψη μέσα από προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που απευθύνονται σε όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική διαδικασία (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές).

Πηγή www.infokids.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι φρουροί του συστήματος (ή, τα πολλά πρόσωπα της ταγματαλητείας)..

    Άλλος ένας φρουρός-ταγματασφαλίτης των μνημονιακών κυβερνητικών καθεστώτων,
..έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο σύστημα,
..απολύοντας απ' τις προβληματικές επιχειρήσεις του (ραδιόφωνο-εφημερίδες) μιά φωνή, μία πένα που χρόνια τώρα εκφράζει την συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού,
..με το κριτικό και
ριζοσπαστικό περιεχόμενο των σκίτσων και των άρθρων του.
Τον Στάθη.

Η οσμή, η βρώμα καλύτερα, της πολιτικής πίεσης είναι έντονη σ' αυτήν την απόλυση.
Είναι γνωστό πως τα καθεστώτα δεν αντέχουν την κριτική ούτε την αλήθεια.
Πόσο μάλλον το σημερινό μνημονιακό καθεστώς, με το οποίο η αλήθεια είναι έννοια ασύμβατη. Μία ντεμέκ αριστερή κυβέρνηση με κάτι κατά φαντασία αριστερούληδες δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση.

Από την άλλη ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας-δημοσιογράφος έχει πολλά χρέη από δάνεια για τις προβληματικές επιχειρήσεις του,
..για να ρισκάρει την μήνιν του μνημονιακού συστήματος εξ αιτίας της πένας του σπουδαίου σκιτσογράφου.
Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστών συντηρητικών και καθεστωτικών αντιλήψεων (ο επιχειρηματίας),
..και προφανώς ήταν μισή χαρά δική του να απολύσει κάποιον που πολεμούσε, που αντιστέκονταν σε ένα σύστημα απ' το οποίο ο ίδιος (ο επιχειρηματίας) μόνον οφέλη θα μπορούσε να περιμένει,
..με τους γνωστούς αναξιοκρατικούς και ημιπαράνομους τρόπους (δανεισμούς χωρίς κριτήρια από τις τράπεζες, διαγραφή παλαιών χρεών, πρόσληψη του ίδιου σε χρυσοφόρες προπαγανδιστικές θέσεις του συστήματος, και πάει λέγοντας).

Το έχουμε πεί και τονίσει πολλές φορές: Το σύστημα θα εντείνει συνεχώς τον πόλεμό του εναντίον του λαού.
Όχι μόνον με δυσβάστακτα, άδικα και αντισυνταγματικά οικονομικά μέτρα εξουθένωσής του, ώστε να καταντήσει επαίτης για μιά θέση σκλάβου,
..αλλά και εξουδετερώνοντας κάθε ελεύθερη φωνή, κάθε πηγή πραγματικής ενημέρωσης και αντίστασης.
Υπάρχουν πρόθυμοι συνεργάτες για να κάνουν την βρώμικη δουλειά, με το αζημίωτο φυσικά.
Τα τάγματα "Χ" που αναφέραμε στο προηγούμενο σχόλιο.
Κάθε μέρα, κάπου, αν κοιτάξουμε προσεκτικά θα δούμε κι από ένα κρούσμα.


Ζούμε σκοτεινά χρόνια.
Χρόνια υποβόσκοντος, υπόγειου, αλλά καλπάζοντος φασισμού.
Χρόνια που αν ο καθένας μας χαραμίσει μόνον στην αβέβαιη προσωπική του επιβίωση, ή στην επανάπαυση μιάς μίζερης σιγουριάς,
..θα έχουμε καταστρέψει την ζωή των παιδιών και των εγγονιών μας.
Χρειάζεται επαγρύπνιση και αντίσταση.

Στάθη κουράγιο.
Ξέρουμε πως θα βρεις πάλι τον τρόπο να επικοινωνήσεις με τον λαό.
Σε περιμένουμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....