Διυλιστήριο: 09/25/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Βρήκαν το πλυντήριο του Γιάννου. Συνεργάτης του Σημίτη

Στην περίπτωση της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία ελέγχεται έτσι κι αλλιώς για ψευδές πόθεν έσχες και τη συμμετοχή της στη λίστα Λαγκάρντ, υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο υπό έρευνα: Το παρένθετο πρόσωπο, το οποίο αγοράζει από τον χρηματιστή για να πουλήσει στην οικογένεια Παπαντωνίου, αγοράζει μία ακόμη έκταση για να πουλήσει στα παιδιά της κυρίας Κουράκου-Παπαντωνίου.

Στις αγορές, που κάνει η Κουράκου, τα χρήματα δίνονται μετρητά, εκτός συμβολαιογραφικού γραφείου, και όχι με επιταγές. Η αγορά από την οικογένεια Στουρνάρα γίνεται με τραπεζικές επιταγές και το ακίνητο προσημειώνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το νομότυπο των διαδικασιών, που ακολουθήθηκαν, δεν εξασφαλίζει ωστόσο πως όλα είναι νόμιμα. Η Βουλή οφείλει να ερευνήσει πώς κινήθηκε το χρήμα, αν από κάπου επέστρεψε, και πολύ περισσότερο, την ευτυχή σύμπτωση για τους αγοραστές να αγοράζουν φτηνά από κάποιον χρηματιστή, τον οποίο πιθανόν να έπρεπε οι ίδιοι να ελέγξουν.

Ένας… προνοητικός χρηματιστής

Στις 6 Μαρτίου του 2000, ο χρηματιστής Λεωνίδας Αδαμόπουλος και η σύζυγός του, Αναστασία Κωνσταντέλλου, η οποία είναι δημόσιος υπάλληλος, αγοράζουν στην Ποσειδωνία της Σύρου μία έκταση 95,5 στρεμμάτων στη θέση Τρία Λαγγόνια. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, που έχουν υπογράψει με τον πωλητή, Γιαννούλη Πρίντεζη, το τίμημα για την αγορά ήταν 75 εκατομμύρια δραχμές, δηλαδή 220.000 ευρώ. Δηλαδή, αγόρασαν προς περίπου 2.300 ευρώ το στρέμμα.

Η έκταση ήταν σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του νησιού, πάνω από τη θάλασσα, με θέα σχεδόν όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Αν και η έκταση αποτελεί ένα σπάνιο φιλέτο, μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει το χαμηλό τίμημα, την εποχή εκείνη, με βάση το δεδομένο πως μεγάλο τμήμα της ήταν χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση από τις Δασικές υπηρεσίες.

Οκτώ μήνες μετά την αγορά της έκτασης, ο χρηματιστής είχε την τύχη να δει την περιοχή να αποχαρακτηρίζεται από δασική. Με το έγγραφο 4114/30.11.2000 της διεύθυνσης Δασών της Νομαρχίας Κυκλάδων, «τίθεται οριστικά εκτός πλαισίου προστασίας των περί Δασών Νόμων και Διαταγμάτων». Αμέσως μετά, ο χρηματιστής έχει την τύχη να πουλήσει σε δύο επιφανείς της ελληνικής οικονομίας αλλά και σε μερικούς ακόμη.

Την εποχή εκείνη, ο Λεωνίδας Αδαμόπουλος είναι στέλεχος της Χρηματιστηριακής Βορείου Ελλάδος, η οποία το 1994 είχε εμπλακεί στο πρώτο χρηματιστηριακό σκάνδαλο με τη Λαυρεωτική Χρηματιστηριακή, που παραλίγο να οδηγήσει σε κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το επενδυτικό κοινό είχε χάσει 3,1 δισεκατομμύρια δραχμές και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε καταθέσει μήνυση, γιατί χρηματιστές της Βορείου Ελλάδος χρησιμοποίησαν εμπιστευτική πληροφόρηση για αγορά και πώληση μετοχών έχοντας πρωτογενή γνώση. Στελέχη της Χρηματιστηριακής, μαζί και ο πρόεδρος, οδηγήθηκαν σε δίκη, αλλά μετά από 9 χρόνια αθωώθηκαν. Καταδικάστηκε μόνο ένας υπάλληλος της εταιρίας σε δεκάμηνη φυλάκιση, στον οποίο αποδόθηκε ότι έκανε τις συναλλαγές ενώ δεν είχε πια σχέση με τη Χρηματιστηριακή.

Την εποχή που εξελίχθηκε το σκάνδαλο στο Χρηματιστήριο, αλλά και την εποχή που έκλεισε δικαστικά, ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας ως υπουργός της.

Γιάννο μου η βιλίτσα σου

Στις 27 Ιουνίου 2001, η οικογένεια Αδαμόπουλου πουλάει στον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Μπάρδη, από την Εκάλη, 5.362 τετραγωνικά της έκτασης που κατέχει. Πρόκειται για οικόπεδο σε προνομιακή θέση, πάνω από το γκρεμό, κάτω από τον οποίο σκάνε τα κύματα.

Αμέσως μετά την αγορά, και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς, ο Μπάρδης βγάζει άδεια οικοδομής, στις 25 Οκτωβρίου του 2001. Αρχίζει να οικοδομεί κτίσμα, και τον Ιούλιο του 2002 έχει ολοκληρώσει το σκελετό από μπετόν. Δηλαδή 155 τετραγωνικά ισόγειο, υπόγειο-αποθήκη (το οποίο στις φωτογραφίες φαίνεται ως κανονικό σπίτι) 128 τετραγωνικά, ξενώνα 19 τετραγωνικά, πρώτο όροφο 52 τετραγωνικά, γκαράζ και πισίνα.

Ο Μπάρδης έχει πολύ γρήγορα ετοιμάσει ένα σπίτι σε προνομιακή θέση, αλλά ξαφνικά, στις 25 Ιουλίου 2002, μερικούς δηλαδή μήνες μετά την αγορά του οικοπέδου, το πουλάει. Αγοραστής είναι η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Ο Παπαντωνίου μόλις έχει μεταπηδήσει από το υπουργείο Οικονομικών και το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη.

Τα συμβόλαια υπογράφονται και το τίμημα ορίζεται σε 100.941 ευρώ, όσο δηλαδή η αντικειμενική αξία.



Όπως σημειώνει μεσίτης των Κυκλάδων, «δηλαδή, ή πρέπει να κάνουμε την παραδοχή πως η σύζυγος του υπουργού αγόρασε σε εξευτελιστική τιμή 5,5 στρέμματα και σπίτι 350 τετραγωνικών σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του Αιγαίου, και μάλιστα από κάποιον που γνώριζε καλά τη μεσιτική πιάτσα, άρα αναρωτάται κάποιος γιατί ή πως πλήρωσε πολλά παραπάνω αλλά έκλεψε την εφορία».

Το τίμημα, πάντως, όπως γράφεται στα συμβόλαια, καταβάλλεται στον πωλητή εκτός συμβολαιογραφικού γραφείου, και όπως δηλώνουν πωλητής και αγοραστής, σε μετρητά. Δεν μεσολαβούν ούτε τράπεζες ούτε και επιταγές, άρα δεν υπάρχει η πραγματική κίνηση του χρήματος.

Ακίνητο που διεκδικείται απ᾽ το Δημόσιο και το ίδιο παρένθετο πρόσωπο

Η έρευνα για το ακίνητο, στο κτηματολογικό γραφείο της Σύρου, εκτός από τις πληροφορίες που αφορούν την έκταση και τη θέση, εμφανίζει και την παρατήρηση: «Το σύνολο ή τμήμα του ακινήτου διεκδικείται από το ελληνικό Δημόσιο (διεύθυνση Δασών Κυκλάδων)».

Δηλαδή, το ελληνικό Δημόσιο εμφανίζεται διεκδικητής της έκτασης, την οποία κατέχει η οικογένεια Παπαντωνίου.

Ο Ανδρέας Μπάρδης, όμως, εμφανίζεται για μία ακόμη φορά ως παρένθετο πρόσωπο σε αγοραπωλησία μεταξύ του Αδαμόπουλου και των παιδιών της Κουράκου (πρόκειται για παιδιά από άλλο γάμο). Ενώ το 2002 ο Μπάρδης έχει πουλήσει την έκταση που έχει στην οικογένια Παπαντωνίου, στις 7 Μαρτίου 2003 αγοράζει και πάλι από τον Αδαμόπουλο 4.213 τετραγωνικά.

Στις 6 Απριλίου 2012, ο Μπάρδης πουλάει στα παιδιά της Κουράκου, Αλέξανδρο και Στέφανο-Σωτήρη Ουσταμπασίδη, την έκταση έναντι 75.000 ευρώ. Η αγορά είναι και πάλι στην αντικειμενική αξία και προφανώς πολύ χαμηλότερη από την αξία που έχουν τα οικόπεδα στην περιοχή.

Τα 25.000 ευρώ δίνονται μέσω τραπεζικών επιταγών και τα υπόλοιπα εξοφλούνται εκτός συμβολαιογραφικού γραφείου και πάλι. Τα δύο παιδιά είναι σε ηλικία μόλις 24 και 22 ετών και είναι άγνωστο αν έχουν εισοδήματα. Ο ένας μάλιστα δηλώνει φοιτητής.

Φωτό: Realnews

Κείμενο: HOTDOC

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μαρκογιαννάκης : ''Ο Μητσοτάκης μου προσέφερε αντάλλαγμα ως διοικητής σε οποιαδήποτε ΔΕΚΟ προκειμένου να μην κατέβω στις εκλογές''



Σε αποκαλύψεις για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης.

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός, μίλησε για το αντάλλαγμα που του προσέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να μην τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στα Χανιά στις 19 Αυγούστου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε:

«Στο ραντεβού ο πρόεδρος μου είπε ότι ήθελε να κάνει ανανέωση και έτσι εγώ δεν είχα θέση στο ψηφοδέλτιο.

»Μου πρότεινε θέσεις διοικητή σε ΔΕΚΟ ή άλλους οργανισμούς.

»Μου πρότεινε όποια ΔΕΚΟ θέλω ή οποία Ανεξάρτητη Αρχή θέλω.

»Του είπα πως έχω δουλειά και δεν θέλω επαγγελματική αποκατάσταση. Εκεί σταμάτησε η κουβέντα».

Μάλιστα, ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως δέχτηκε πιέσεις για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, ενώ όπως είπε την πρόταση του την έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δέχτηκα πιέσεις να κατέβω υποψήφιος δήμαρχος… Δεν το δέχτηκα γιατί ο Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφικός… Μου το πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως έχει δεχθεί κρούσεις από άλλα κόμματα αλλά δεν συζητά με κανέναν.



Πηγή www.periodista.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....