Διυλιστήριο: 10/04/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

VIDEO - Κατσίκης: Δεν θα ψηφίσω την αλλαγή φύλου στα 15, το ίδιο και οι ΑΝΕΛ


Αν και χθες στην Επιτροπή της Βουλής, υπερψήφισαν οι βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος

Δεν θα ψηφίσω την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και το ίδιο θα κάνει και το κόμμα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υποστήριξε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος Κώστας Κατσίκης.

Η τοποθέτηση του κυρίου Κατσίκη δημιουργεί νέα σύγχυση ακόμα και για την δεδηλωμένη, δεδομένου ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει πως δεν θα στηρίζουν νομοσχέδια που δεν έχουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ακόμα και εάν συμφωνούν με το περιεχόμενό τους.

«Από τα επτά άρθρα του νομοσχεδίου, ψηφίζουμε μόνο το πρώτο που είναι εισαγωγικό», διευκρίνισε ο βουλευτής μιλώντας στον Ant1. «Διαφωνούμε και καταψηφίζουμε», ήταν τα λόγια του κυρίου Κατσίκη.

Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει επέμβαση, αντιθέτως την αποκλείει, πρόκειται για διόρθωση φύλου και όχι για αλλαγή, και αυτό είναι ένα σημείο διαφωνίας των ΑΝΕΛ, πρόσθεσε και επιχείρησε να εξηγήσει με ένα παράδειγμα: Ενώ στα χαρτιά θα φαίνεστε γυναίκα, θα είστε άντρας, θα μπορείτε να συνάψετε σχέση με έναν άντρα που δηλώνει άντρας και ενώ θα είστε ένα ομόφυλο ζευγάρι, στην νομική διάσταση θα είστε ετερόφυλο και θα έχουμε έτσι ομόφυλα ζευγάρια που θα μπορούν να οδηγηθούν στο γάμο και αυτό είναι προϋπόθεση για την υιοθεσία. «Αυτό πάει να γίνει, εκεί αντιδράσαμε και γι' αυτό καταψηφίζουμε», διευκρίνισε.

Εν τούτοις, χθες, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών, θετικά επί της αρχής ψήφισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών, το ίδιο έκανε και η Ενωση Κεντρώων, ενώ ΚΚΕ και Χ.Α καταψήφισαν.

Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία των νομοσχεδίων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές γίνεται από τους εισηγητές και τους ειδικούς αγορητές των κομμάτων και όχι από κάθε βουλευτή ξεχωριστά γι αυτό και δεν εκδηλώθηκαν οι διαφωνίες όσων έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσουν.Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προς ψήφιση στην Ολομέλεια η επιλογή αλλαγή φύλου στα 15

Από μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Περιμένει κανείς από ανώμαλους πολιτικούς και δημοσιογράφους που «ψωνίζουν» ανήλικα μεταναστόπουλα και που εκμεταλλεύονται τη πείνα μικρών παιδιών για να υλοποιήσουν τις αρρωστημένες φαντασιώσεις τους χωρίς συνέπειες ... να εναντιωθούν στις εντολές των ξένων αφεντικών ;

Να πάνε κόντρα στην ανωμαλία;
Είναι δυνατόν οι καλύτεροι πελάτες του αγοραίου έρωτα να ψήφιζαν ποτέ την απαγόρευση της πορνείας;
Θα ψήφιζαν οι μεγαλύτεροι κλέφτες της Πολιτικής ...κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας;
Επιλέγοντας τους εκπροσώπους μας στην κυβέρνηση από τον πάτο του βόθρου της Ελληνικής Κοινωνίας ... η καταστροφική πορεία που θα ακολουθήσουμε ως χώρα είναι εξασφαλισμένη και στην Οικονομία και στη Δικαιοσύνη και στον πολιτισμό.
Αυτοί οι ίδιοι ανώμαλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι επιτίθενται ως αγέλη από ύαινες σε όποιον διανοηθεί να εκφέρει αντίθετη άποψη.
Για να παραμείνουν στο απυρόβλητο και να μην πληρώσουν ποτέ για την ανωμαλία τους και τις απάτες τους ... έχουν υποταχθεί απόλυτα και υπηρετούν τα ξένα αφεντικά με αδιανόητη αφοσίωση.
Στηρίζουμε τον Βασίλη Τσιάρτα που βάζει τις αξίες του πολύ πιο πάνω από την τσέπη του και την καριέρα του.

Η είδηση 

Το «πράσινο φως» πήρε από την αρμόδια επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής το νομοσχέδιο για τη επιλογή φύλου από την ηλικία των 15 ετών και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις θετικές επί της αρχής ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε. Καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αφού παρουσίασε τη νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία η επιλογή φύλου θα μπορεί να γίνει από τα 15 έτη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ατεβαίνει στο 15ο έτος (σ.σ.: το όριο) της ηλικίας και αποδεχόμαστε τις προτάσεις των κομμάτων και της αντιπολίτευσης, που είχαν πει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε κάποια ιατρική γνωμοδότηση. Αυτή θα υπάρχει. Θα υπάρχει γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου το οποίο θα συσταθεί στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" με απόφαση του ΔΣ του».

Ο εισηγητής της ΝΔ δήλωσε ότι επιφυλάσσεται και ότι θα καταθέσει τις δικές του νομοθετικές βελτιώσεις ενώ ζήτησε να μην αρκεί μια απλή δήλωση για την αλλαγή φύλου.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόστιμο άνω των 2 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία σε δύο συστημικές τράπεζες

Πρόστιμο άνω των 2 εκ. ευρώ για απλήρωτες υπερωρίες καλούνται να πληρώσουν δυο συστημικές τράπεζες.

Αυτά ανέφερε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας μειώθηκε στο 13,3% το 2016 από 19,2% το 2014 και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υποχωρήσει περισσότερο.

Ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης ανέφερε ακόμη ότι ο επισιτισμός και η ένδυση είναι οι κλάδοι που εμφανίζουν την μεγαλύτερη παραβατικότητα.

Εκτός από την αδήλωτη εργασία, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η υποδηλωμένη εργασία, δηλαδή εκείνους που δηλώνονται πως δουλεύουν για λιγότερες ώρες απ’ ότι πραγματικά εργάζονται όπως στον τουρισμό.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αληθινοί αριθμοί, fake Αριστερά..

     Τρόφιμα αξίας 165 δις δολαρίων πετιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.
Και μιλάμε μόνο για τρόφιμα. Όχι για την σπατάλη των υπόλοιπων αγαθών.
Κι αυτά μόνον για τις ΗΠΑ.

Απ΄ την άλλη και σύμφωνα με στοιχεία
του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ περίπου 800 εκατομμύρια ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη λιμοκτονούν, και άλλοι τόσοι περίπου υποσιτίζονται μόνιμα.
Με μιά απλή διαίρεση βρίσκουμε πως μόνον απ' τα πεταμένα τρόφιμα και μόνον από τις ΗΠΑ, θα έφτανε να δοθούν για κάθε έναν απ' αυτά τα 800 εκατομμύρια των ανθρώπων, 210 δολάρια.
Ας φανταστούμε πόσα ακόμη απ' την υπόλοιπη σπατάλη και των υπόλοιπων αγαθών σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Απ' την σπατάλη. Δηλαδή χωρίς να στερηθεί καθόλου ο "πολιτισμένος" κόσμος τίποτα απ΄τις "κεκτημένες" ανάγκες του.

Αυτά είναι τα επιτεύγματα του Δυτικού πολιτισμού όπως τα υπερασπίζεται και θέλει να τα επεκτείνει η Παγκοσμιοποίηση,
..παρακλάδι και τσιράκι της οποίας είναι η Ευρωπαϊκή "Ένωση",
..και στην οποία πάλι ομνύουν οι απανταχού μενουμευρώπηδες, των ηλίθιων ελλήνων ομολόγων τους συμπεριλαμβανομένων.

Αυτή είναι η ανθρωπιστική κατάσταση χοντρά-χοντρά στον κόσμο (χώρια τα ανθρώπινα δικαιώματα που τρεμοσβήνουν, χώρια η δημοκρατία που έχει επικηρυχθεί, χώρια ο πνευματικός ξεπεσμός και ισοπέδωση που επιχειρείται),
..που όπως φαίνεται αρέσει στην ελληνική αριστερά -ή αυτό που θέλει να λέγεται αριστερά- αφού με τόσο πάθος υπερασπίζεται την ανάγκη παραμονής της χώρας σ' αυτό το εξαίσιο σύστημα οικονομικού-πολιτικού-κοινωνικού πολιτισμού.

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για "fake news", κι απ' ό,τι φαίνεται θα είναι το νέο προκάλυμμα αλλά και άλλοθι του συστήματος.
Για την fake Αριστερά όμως τσιμουδιά.
Εδώ όμως πρόκειται για αληθινή αριθμητική, καθώς πρόκειται και για σκάρτη, για fake Αριστερά.

Οι αριθμοί, τα γεγονότα, οι πράξεις, προδίδουν.
Τα λόγια κι οι μπούρδες είναι για τους απατεώνες που εξαπατούν το πόπολο:
Για την fake Αριστερά!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μίχος αντεπιτίθεται: “Σκουπίδια, σκουλήκια και ρουφιάνοι μπήκαν στη Χρυσή Αυγή”


Το Διυλιστήριο λέει :''...Ο Μίχος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής (μετά την ανεξαρτητοποίησή του) θεωρείται από τα ιδρυτικά της στελέχη. Για αυτό εμείς λέμε, ''όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος...''
 
(Κείμενο: Δημήτρης Παπαγεωργίου, Ελεύθερη Ώρα, 1/10/2017)

Η ανεξαρτητοποίηση ενός ακόμη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του Νίκου Μίχου, βουλευτή Εύβοιας και παλιό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πολύ πριν αυτή γίνει γνωστή, την εβδομάδα που πέρασε δεν έπεσε σαν… βόμβα! Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του πατριωτικού χώρου, είναι γνωστό ότι στο κόμμα της οδού Μεσογείων υπάρχει μία ένταση που σιγοβράζει, παρόλο που αυτή δεν εξωτερικεύεται με «δηλώσεις» και «δημόσιες αντιπαραθέσεις». Κάτι, το οποίο για άλλους οφείλεται στην κοινή δικαστική περιπέτεια των περισσότερων στελεχών της Χρυσής Αυγής και για άλλους στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια πολύ μακρά πορεία στο χρόνο οπου δεν λειτουργούσαν ως κόμμα, αλλά ως κάτι πολύ πιο «δεμένο». Πρόκειται για τη δεύτερη ανεξαρτοποίηση βουλευτή, μετά από αυτήν του βουλευτή Μεσσηνίας Κουκούτση, πριν από κάποιους μήνες. Με πάνω κάτω τις ιδίες αιτιάσεις, στις επιστολές ανεξαρτητοποίησης. Κάτι το οποίο υποδεικνύει ότι όντως υπάρχει μια «εσωτερική σύγκρουση». Εμείς μιλήσαμε με το Νίκο Μίχο για να του θέσουμε ερωτήσεις που νομίζουμε ότι πολλοί από τους αναγνώστες μας έχουν :

Στην επιστολή ανεξαρτοποίησης χρησιμοποίησατε κάποιους χαρακτηρισμούς. Αυτοί αφορούν και συναδέλφούς σας βουλευτές ;
Όχι, και κυρίως όχι τους αγωνιστές βουλευτές, τους ανθρώπους που δώσανε το αίμα τους μια ζωή στην ΧΑ και έκαναν έναν αγώνα τίμιο. Ο σεβασμός μου υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Και με το παραπάνω.

Τα όσα γράφετε, θυμίζουν τα όσα έχει αναφέρει και ο κ.Κουκούτσης.

Μην τα ταιριάζουμε. Ο καθένας έχει ευθύνη για τους δικούς του λόγους. Ο Κουκούτσης ο Δημήτρης έφυγε για προσωπικούς του λόγους και εγώ για προσωπικούς μου λόγους. Τώρα, εαν κάποιοι λόγοι ταιριάζανε, στο ελάχιστο ή και παραπάνω, είναι άλλο θέμα. Άλλα δεν έφυγα τυχαία μετά από 30 τόσα χρόνια από αυτό το κίνημα, από αυτό το κόμμα. Είχα δώσει όλη μου τη ζωή. Όχι μόνο εγώ και η δικοί μου άνθρωποι στην Εύβοια και τα παιδιά στην Τοπική και οι πάντες.

Για όλα αυτά τα οποία περιγράφετε, θεωρείται οι ευθύνες υπάρχουν σε ποιό επίπεδο εντός της ΧΑ;

Διαβάστε την δήλωση μου, δε χρειάζεται να τα αναφέρω ξανά. Ίσως επειδή κωλυσιέργησαν κάποιοι, έγιναν όλα αυτά. Εγώ απο ένα σημείο και μετά δεν μπορούσα να κάτσω άλλο, μίλησα με τους παλιούς μου συναγωνιστές και έφυγα. Τους έδειξα το σεβασμό μου, ξέρουν ποιος είμαι και εγώ ξέρω ποιοί είναι αυτοί που αξίζουν. Γιατί η Χρυσή Αυγή έχει ακόμη μέσα παιδιά που αξίζουν πάρα πολλά. Πραγματικά. Και γι’ αυτό είπα ότι όποιος πηγαίνει τώρα εκεί μέσα, πρέπει να τους σέβεται. Εγώ έχω τελειώσει, έχω φύγει. Δεν μιλάω εγωιστικά.

Υπήρξε καμία συγκεκριμένη αφορμή, κάποιο γεγονός για την απόφαση σας αυτή ή ήταν προϊόν μακρόχρονης σκέψης ;

Διάφορες αφορμές υπήρξαν. Έκανα υπομονή να δω πως θα πάνε τα πράγματα. Από ένα σημείο και μετά, αφού δε μου κόλλαγαν κάποια πράγματα σηκώθηκα και έφυγα. Δεν μπορούσα άλλο εκεί και τελείωσε. Χωρίς να τσακωθώ με κανέναν από τους βουλευτές, από στελέχη, από αγωνιστές της Χρυσής Αυγής. Γιατί τους αγωνιστές της τότε Χρυσής Αυγής τότε που ήμουν και εγώ, τους σεβόμουν και θα τους σέβομαι. Δεν μπορώ να μην τους σέβομαι όταν στο δρόμο είχαμε χύσει μαζί το αίμα μας.

Δηλαδή αναφέρεστε σε στελέχη που έχουν έρθει τον τελευταίο καιρό;

Για κάποιους αλεξιπτωτιστές να το πούμε έτσι, κάποιους νεοεισερχόμενους. Ναι σε αυτούς. Που κρυβόντουσαν για κάποια χρόνια. Και κάποιους «παλιούς» που λείπανε 15 χρόνια όταν εμείς αφήναμε τα κοκαλάκια μας στους δρόμουςκαι τώρα γίνανε «εξουσία» κι αυτοί. Εγώ πλέον έφυγα από το κόμμα, έχει τελειώσει για μένα, εκτός από κάποιες αναμνήσεις που έχω από την παλιά Χρυσή Αυγή, με τους παλιούς, τους πρώην, τους αληθινούς συναγωνιστές που ήμασταν κάποτε μαζί. Με το άλλο κομμάτι εγώ έχω τελειώσει. Αλλά οφείλουν όσοι πλέον πάνε στη Χρυσή Αυγή να σεβαστούν αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί δεν είναι τυχαίοι. Έχουν δώσει πραγματικά το αίμα και τη ζωή τους. Και αποδείχτηκε αυτό με το πέρασμα των χρόνων. Άνθρωποι που στάθηκαν αξία στο κίνημα, με αξιοπρέπεια, με περηφάνεια, με το κεφάλι ψηλά. Εγώ έφυγα, αλλά αυτούς τους άνθρωπους πρέπει να τους προσέξουνε. Είναι αμαρτία, άνθρωποι που έχουν δώσει τη ζωή τους και έχουν χάσει τα πάντα αυτή τη στιγμή. Γιατί η Δίκη, που μας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί, δεν ήταν τυχαία. Ούτε τυχαίο το γεγονός ότι όλων εμας, της πρώτης γενιάς, χάλασε η ζωή μας. Και το γνωρίζετε. Ποιός μπορεί να πάει κάπου, κάποιος από εμάς, να βρει μια δουλειά, να τον καλοδεχτούν ; Μόνο και μόνο επειδή ήταν κατηγορούμενος σε αυτή τη δική της Χρυσής Αυγής; ‘Εχει τελειώσει κατά κάποιο τρόπο η ζωή μας. Και δεν μπορώ να έρχονται τώρα κάποια σκουπίδια, κάποια σκουλήκια, κάποιοι ξεφτιλισμένοι άντρες και να βρίζουν τους ανθρώπους με τα «μαύρα», τους ανθρώπους με τα «μπράτσα». Αυτοί οι άνθρωποι έφεραν την Χρυσή Αυγή εδώ που είναι. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι κράτησαν τον Μιχαλολιάκο εκεί που τον κρατούσαν και χαμογελούσε. Και είχε το κεφάλι του ψηλά. Γιατί δεν τον πούλησαν αυτοί οι άνθρωποι. Όσο για τα σκουπίδια, τους ρουφιάνους, που γύρισαν να πουν για εμένα, το μόνο που έχω να πω είναι μακάρι να μπορούσε ένας απ’ αυτούς στο ελάχιστο να σταθεί στο κόμμα, στον αρχηγό του, και στους συναγωνιστές, όπως στάθηκα εγώ. Επειδή βγήκαν κάποιοι και μιλήσαν για …θέσεις! Ότι πήρα υπουργείο στην Ν.Δ. παρόλο που έχουμε κυβέρνηση Συ.Ριζ.Α. αλλά δεν είναι τυχαίες αυτές οι βρωμιές. Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι κάθε ημέρα που θα περνάει θα δικαιώνομαι. Είμαι πολύ σίγουρος. Και να πω και κάτι άλλο σε αυτά τα υποχθόνια πλάσματα, αυτός τους τελευταίους: Ότι τον δύσκολο δρόμο τον πήρα εγώ. Εγώ έφυγα και είμαι μόνος μου στο πουθενά. Με δικαστήρια μπροστά μου.

Θα επηρεάσει αυτό την στάση σας στην περίφημη Δίκη;


Καθόλου. Όπως ήμουν, έτσι θα είμαι. Απέναντι σε αυτούς που μας κατηγόρησαν για προσωπικά τους οφέλη, σε μία δίκη-παρωδία. Έτσι θα σταθώ στους παλιούς μου συναγωνιστές. Θα είμαι δίπλα τους. Δεν υπήρξα ποτέ ρουφιάνος. Ούτε γλυφτης, ούτε και κόλακας, ό,τι έχω κάνει, το έχω κάνει μόνος μου. Με το σπαθί μου. Γιατί έτσι έμαθα από το σπίτι. Για μια αξιοπρέπεια έμαθα να ζω. Για τίποτα άλλο. Στο δικαστήριο, το ξαναλέω, θα σταθώ δίπλα τους. Και στο Νίκο τον Μιχαλολιάκο, ανεξαρτήτως διαφωνίας που υπήρξε και έφυγα, και στους παλαιούς μου συναγωνιστές. Δεν πουλιέμαι, δεν έχω πουληθεί ποτέ. Αν ήταν να πουληθώ, θα είχα πουληθεί τότε που το πακέτο ήταν χοντρό. Τώρα πια δεν υπάρχει. Έχουν ηρεμήσει τα πάντα. Γι’αυτό και πλάκωσαν τώρα όλοι οι τυχαίοι! Στα δύσκολα που ήταν αυτοί οι άνθρωποι; Στα δύσκολα ήταν ο Μίχος, ο Λαγός, ο Παναγιώταρος, ο Κασιδιάρης, ο Γρέγος. Και όλα τα παιδιά με τα μαύρα, που ήταν από πίσω μας και δε μας πούλησαν. Όσοι ήταν να πουληθούν, πουλήθηκαν τότε.

Πλέον εσείς έχετε πολιτικό μέλλον ή θα πάτε σπίτι σας;

Εγώ θα συνεχίσω μέχρι να τελειώσει η κοινοβουλευτική περίοδος και μετά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έπειδή όλο το καλοκαίρι εγώ κουβάλαγα στάρια και καλαμπόκια στο μαγαζί μου με το φορτηγό, δουλεύαμε τα ξημερώματα της παραμονής της Παναγίας, οι διακοπές μου φέτος ήταν μόνο τρεις ημέρες. Δεν έχω πρόβλημα να δουλέψω, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δουλεύω, από το δημοτικό. Η παραίτησή μου από την Χρυσή Αυγή-τουλάχιστον για αυτούς που θέλω να καταλάβουν- δεν με «βόλεψε». Με «ξεβολεψε». Με δικαστήρια μπροστά, και εκτός από την μεγάλη Δικη της «εγκληματικής οργάνωσης». Έχω και άλλα. Θα τελειώσω από βουλευτής και θα έχω και άλλα. Δεν κάθομαι έτσι, δεν βλέπω κανέναν για να παραμείνω βουλευτής. Δεν με ενδιαφέρει, δεν με ενδιέφερε. Και το γνωρίζετε πολύ καλά.

Θα ασχοληθείτε με την πολιτική εκτός της χρυσής Αυγής;


Ήδη είχα κάποιες προτάσεις από διάφορους ανθρώπους. Με πλησίασαν κάποιοι άνθρωποι, με τίμησαν με αυτά που μου είπαν. Τους ευχαρίστησα αλλά δεν έχω αυτό το σκοπό. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου σαν ορεξάτος εθνικιστής βουλευτής στο νομό μου. Θα κάνω μια περιοδεία στην Εύβοια να ευχαριστήσω τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε, που με ψήφισε από το 2012 έως το Σεπτέμβριο του 2015. Γιατί οφείλω να τους ευχαριστήσω. Θα κάνω την περιοδεία μου, θα σταθώ δίπλα τους μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου και μετά τελείωσε. Από εκεί και πέρα, αν αύριο ή σε τρεις μήνες γίνουν εκλογές, εγώ θα είμαι ξεκρέμαστος και θα είμαι εκτός. Τα λεω γι’αυτους που προσπάθησαν να βγάλουν χολή. Πρέπει να απαντήσω σε αυτούς.

Εδώ και καιρό υπήρχαν κάποιες φωνές που έλεγαν ότι η Χρυσή Αυγή, πρέπει να εξελιχθεί, για να ξεφύγει από το 7-8%

Φυσικά και πρέπει να εξελιχθεί. Με τους σωστούς ανθρώπους, καθαρούς ανθρώπους. Και τιμώντας αυτους που έφεραν τελικά μέχρι εδώ και την κράτησαν με όλα τα κυνηγητά Και τις διώξεις. Όλα τα κόμματα, ακόμη και τα παλιά, χρειάζονται σιγά-σιγά ανανέωση. Για να κρατηθούν, να ανεβάζουν τα ποσοστά τους, να γίνουν καλύτερα. Το ίδιο ισχύει και για την Χρυσή Αυγή. Κανείς δε λέει το αντίθετο. Το θέμα είναι το ποιοι θα μπουν μέσα.

Δεν πρόκειται δηλαδή για μια σύγκριση της «παλιάς Φρουράς» με αυτούς που θέλουν την εξέλιξη της Χρυσής Αυγής; Είναι κάτι άλλο;

Την εξέλιξη της Χρυσής Αυγής ο καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει όπως θέλει, με το μυαλό του. Κάποιος παλιός συντηρητικός δεξιός που έβριζε όλους εμάς, μπορεί να πει ότι η Χρυσή Αυγή, χρειάζεται αυτό και αυτό. Εγώ είμαι κατά της παλιάς συντηρητικής Δεξιάς. Δεν μπορεί να με κρίνει αυτός, ούτε και τους άλλους που είχαν αγωνιστεί εκεί μέσα, από την στιγμή που ο ίδιος ήταν κρυμμένος και άμα του χτυπήσεις παλαμάκια κρύβεται πίσω από ένα καναπέ. Δεν έχει νόημα αυτός ο άνθρωπος να σχολιάσει ούτε εμένα, ούτε τους υπόλοιπους. Άνθρωποι που μας έβριζαν, λένε ότι πάμε πίσω την ΧΑ. Η ΧΑ θέλει ανανέωση, θέλει νέο αίμα, θέλει αιμα δυνατο να υποστηρίξει τους ανθρώπους που έχουν κάνει αγώνα και να προχωρήσουν όλοι μαζί εμπρός. Αλλά θέλει ανθρώπους καθαρούς. Το τονίζω. Οχι τομάρια.

Πως βλέπετε την πορεία της Χρυσής Αυγής από εδώ και πέρα;


Δεν θέλω να το σχολιάσω εγώ αυτό, γιατί έχω φύγει. Αυτό θα το δει κόσμος. Δεν θέλω να προβλέψω. Γνωρίζω πολλά πραγματα άλλα δεν θέλω. Ο κόσμος που είχε ψηφίσει την ΧΑ, θα κρίνει τη πορεία της. Εγώ πλέον δεν είμαι σε θέση να την κρίνω. Και αν κάνω κάποια σχόλια, θα τα κάνω σε κλειστό κύκλο και σε δικούς μου ανθρώπους. Ανοιχτά δεν μου πέφτει λόγος για να κρίνω την πορεία της. Καλό αγώνα στους παλιούς μου συναγωνιστές και καλό αγώνα σε μένα στο δρόμο που διάλεξα. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου στον νομό μου, ως ανεξάρτητος εθνικιστής και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και αυτόν που με στηρίζει στην επιλογή που έκανα. Γιατί ήταν απόφαση ζωής. Η πρώτη φουρνιά της ΧΑ φάνηκε στα δύσκολα. Όχι στα εύκολα. Τα εύκολα είναι τώρα. Είναι εύκολο για τους νεοεισερχόμενους. Για τους παλιούς συνεχίζουν τα δύσκολα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αύξηση μισθού για Στρατιωτικούς-ΠανεπιστημιακούςΠοιοι εργαζόμενοι θα δουν αύξηση στα επιδόματά τους

Αύξηση μισθού θα πάρουν σύντομα οι στρατιωτικοί και οι πανεπιστημιακοί. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση, οι βασικοί μισθοί των κατηγοριών αυτών αυξάνονται.

Επιπλέον, με την ίδια τροπολογία, αυξάνεται το επίδομα οργάνου για τους μουσικούς στις Κρατικές Ορχήστρες και την Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ εξομοιώνονται οι αποδοχές των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ ΑΕ με εκείνες που εφαρμόζονται αντίστοιχα στους μουσικούς των Κρατικών Ορχηστρών Αθήνας, Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα οι αυξήσεις που προβλέπει η τροπολογία είναι:

— Αυξάνεται ο μηνιαίος βασικός μισθός του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) των Πανεπιστημίων, των Α-ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού καθώς και των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαδευτικών Ιδρυμάτων. Το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 786.000 ευρώ φέτος, σε 1,6 εκατ. ευρώ το 2017, σε 2,48 εκατ. ευρώ το 2018 , σε 3,35 εκατ. ευρώ το 2019 κλπ.

— Αυξάνεται το επίδομα οργάνου των μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής και επαναφέρονται σε ισχύ καταργηθείσες διατάξεις, αναφορικά με τη λήψη πρόσθετων αμοιβών, από το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών και από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό δεν προσδιορίζεται.

— Εξομοιώνονται από 1/1/2017 οι κάθε είδους αποδοχές των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ ΑΕ με εκείνες που εφαρμόζονται αντίστοιχα στους μουσικούς των Κρατικών Ορχηστρών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Δεν προσδιορίζεται το κόστος.

Πηγή news.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....