Διυλιστήριο: 06/02/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΜΑΧΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 73 ΧΡΟΝΙΑ.Το Ναζιστικό ολοκαύτωμα σε Κοντομαρί και Κάνδανο

2 Ιούνη 1941... κάτοικοι του χωριού Κοντομαρί Χανίων, λίγο πριν την μαζική εκτέλεση των ανδρών του χωριού που ακολούθησε ως αντίποινα των Γερμανών στην αντίσταση του Κρητικού λαού.
Ο Ιούνιος του 1941 ήταν από τους πιο δύσκολους μήνες στην ιστορία της Κρήτης, όχι μόνο γιατί λίγες ημέρες πριν οι εισβολείς Γερμανοί είχαν παγιώσει τις θέσεις τους στο νησί, αλλά και μόλις άρχιζε μια εκστρατεία εκδίκησης με μαζικές εκτελέσεις και δολοφονίες αμάχων, αλλά ανυπόταχτων Κρητικών.Όταν στις 31 Μαΐου 1941 οι Γερμανοί, ολοκληρώνοντας την από αέρος κατάληψη της Κρήτης, διαπίστωναν τις, απρόβλεπτα, μεγάλες απώλειες τους, συνειδητοποιούσαν ότι για την κυριαρχία τους στη Μεγαλόνησο δεν θα αρκούσε η αποχώρηση των Σύμμαχων, αλλά και η υποταγή του Κρητικών. Η μαζική συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού στην αποτροπή της εισβολής προκάλεσε το θάνατο χιλιάδων Γερμανών στρατιωτών, την ακύρωση κάθε παρόμοιας εισβολής στο μέλλον, αλλά και την οργή των κατακτητών. Η εντολή αντιποίνων του πρώτου διοικητή Κρήτης, πτέραρχου Κουρτ Στουντεντ, ήταν σαφής: εκτελέσεις χωρίς ειδικά δικαστήρια, καταστροφές χωριών και επίδειξη ισχύος με τη μέγιστη ταχύτητα και σκληρότητα.

Αντίσταση

Από την ίδια ημέρα της απόβασης στο Μάλεμε, σε πολλά χωριά του Νομού Χανίων δημιουργήθηκαν αυθόρμητα αντιστασιακές ομάδες. Χαρακτηριστικά, οι κάτοικοι της Κανδάνου, παρά την πλήρη επίγνωση του άτοπου αγώνα, πήραν απόφαση αντίστασης με κάθε κόστος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να τους υποδεχτούμε με σημαίες»... Οι Γερμανοί, προσπαθώντας να εμποδίσουν τις Συμμαχικές Δυνάμεις που αποχωρούσαν μέσω του λιμανιού της Παλαιοχώρας, αποκόβοντας τους δρόμους ανεφοδιασμού τους, αφού πρώτα βομβάρδισαν την Κάνδανο, εν συνεχεία μονάδα τους υπό τον ταγματάρχη Σέτε κινήθηκε οδικά προς το χωριό. Στις 21, 22 και 24 Μαΐου, η Κάνδανος και η ευρύτερη περιοχή Σελίνου μετατρέπονται σε πεδία αιματηρών συγκρούσεων, με τους εισβολείς να έχουν πάνω από 70 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, ενώ αφήνουν πίσω τους σημαντικό οπλισμό που αξιοποιείται από τους, σχεδόν άοπλους, Κρητικούς.
Έχοντας ολοκληρώσει την κατάληψη του λιμανιού της Παλαιοχώρας, οι Γερμανοί ξεκινούν τα αντίποινα στις περιοχές που συνάντησαν τη μεγαλύτερη αντίσταση. Στις 2 Ιουνίου 1941, μια μονάδα αλεξιπτωτιστών του 11ου Γερμανικού Σώματος Αεροπορίας κάνει την πρώτη «στάση θανάτου» στο χωριό Κοντομαρί, κάτοικοι του οποίου συμμετείχαν ενεργά στην απόκρουση της εισβολής.

Οι Γερμανοί, με επικεφαλής τον υποσμηναγό Χορτς Τρέμπες, περικυκλώνουν το χωριό και εν συνεχεία συγκεντρώνουν τους κατοίκους σε ξέφωτο του.
Οι ανυποψίαστοι μέχρι τότε χωρικοί καταλαβαίνουν τη φρίκη που θα ακολουθούσε μόνο όταν οι Γερμανοί ξεχωρίζουν 23 άνδρες από τα γυναικόπαιδα, τα οποία δεν αφήνουν να πλησιάσουν πυροβολώντας τα στα πόδια. Όταν οι στρατιώτες σηκώνουν τα όπλα είναι πλέον αργά. Ενδεικτικό της διαστροφικής παράκρουσης των δολοφόνων είναι τα παρακάτω.
Ο επικεφαλής του «τιμωρητικού αποσπάσματος» Τρέμπες λέει στους μελλοθανάτους λίγο πριν δολοφονηθούν ότι «όποιος θέλει τώρα μπορεί να φύγει», ώστε το ανθρωποκυνηγητό να έχει περισσότερο «ενδιαφέρον», ενώ μαρτυρίες μιλούν για Γερμανούς που χόρευαν πάνω στα πτώματα... Η σφαγή στο Κοντομαρί, εκτός από μνημείο φρίκης, αποτέλεσε την πρώτη εκτέλεση αμάχων στην Ευρώπη, καθώς και τραγικό προοίμιο για όσα επακολούθησαν.

Οι Γερμανοί, μη λησμονώντας την αντίσταση των κατοίκων της Κανδάνου, επιστρέφουν εκεί το βράδυ της 2ας Ιουνίου 1941 αρχικά βομβαρδίζοντας και εν συνεχεία περικυκλώνοντας το χωριό. Μπαίνοντας στην Κάνδανο την επόμενη ημέρα το πρωί με επικεφαλής το στρατηγό Λίμπερτ, καλούν με προκηρύξεις τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ μέσω μεγαφώνων μοιράζουν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πειράξουν κανέναν. Όταν διαπιστώνουν ότι οι εγγυήσεις τους δεν πείθουν τους κατοίκους, ο Γερμανός διοικητής, αφού χαιρετάει ναζιστικά, διαβάζει μεγαλόφωνα την εντολή καταστροφής της Κανδάνου και εξόντωσης των κατοίκων της. Τα τάγματα θανάτου μετατρέπουν τον τόπο σε Κόλαση. Δολοφονούν υπερήλικες άνδρες και γυναίκες που δεν είχαν μπορέσει να φύγουν, πυρπολούν και ανατινάζουν σπίτια, λεηλατούν καταστήματα και κατακρεουργούν ζώα. Το ολοκαύτωμα επιταχύνει το λάδι της χρονιάς που τρέχει στους δρόμους μετατρέποντας σπίτια και καταστήματα σε καιόμενη βάτο. Η ολική καταστροφή της Κανδάνου και η εν συνεχεία απαγόρευση κάθε ανοικοδόμησης της αποτελούσαν μήνυμα παραδειγματισμού απέναντι στις επερχόμενες πράξεις αντίστασης στη Μεγαλόνησο.
Αποχωρώντας οι εισβολείς, εκτός από θάνατο, καπνισμένα κτίρια και σωρούς ερειπίων, αφήνουν πίσω τους δύο μοναδικά διαχρονικά μνημεία βαρβαρότητας. Στις δύο εισόδους του μαρτυρικού χωριού τοποθετούν αντίστοιχες πινακίδες, στις οποίες επιβεβαιώνουν την αντίσταση ανδρών, γυναικών και ιερέων, λένε ψέματα για πισώπλατα κτυπημένους εισβολείς και περιγράφουν ανορθόγραφα τα «κατορθώματα» τους.

Μνημεία βαρβαρότητας

Η πρώτη πινακίδα έγραφε: «Διά την κτηνώδη δολοφονία Γερμανών αλεξιπτωτιστών, αλπινιστών και του μηχανικού από άνδρες, γυναίκες, παιδιά και παπάδες μαζί και διότι ετόλμησαν να αντισταθούν κατά του μεγάλου Ράιχ κατεστράφη την 3η/6/41 η Κάνδανος εκ θεμελίων διά να μην επανοικοδομηθεί πλέον ΠΟΤΕ», ενώ η δεύτερη: «Ως αντίποινον των οπλισμένων πολιτών ανδρών και γυναικών εκ των όπισθεν δολοφονηθέντων Γερμανών στρατιωτών κατεστράφη η Κάνδανος». Δύο χρόνια μετά, τοποθετείται και μία τρίτη που αναφέρει: «Εδώ υπήρχε η Κάνδανος. Κατεστράφη προς εξιλασμόν της δολοφονίας 25 Γερμανών Στρατιωτικών».
Το Κοντομαρί και η Κάνδανος ήταν τα πρώτα, αλλά όχι τα μοναδικά, μαρτυρικά χωριά της Μεγαλονήσου. Μόνο μέσα στο καλοκαίρι του 1941, πάνω από 2.000 Κρητικοί θυσιάστηκαν στον αγώνα κατά του φασισμού, κάθε χωριό της Κρήτης θρηνεί τους δικούς του νεκρούς, ενώ όλοι έχουν να μιλήσουν για ιστορίες γερμανικής θηριωδίας. Π.χ. μόνο στο χωριό Κακόπετρο, τον ίδιο μήνα, πέντε γυναίκες και ένα νήπιο δολοφονούνται μέσα στο σπίτι τους, ενώ στο ίδιο χωριό υπήρξε μητέρα που έκανε το τραπέζι στους μετέπειτα δολοφόνους των τεσσάρων παιδιών της... Κι αν τα παραπάνω γεγονότα προκαλούν θλίψη και περηφάνια στους σημερινούς Κρητικούς, στους αντίστοιχους Γερμανούς πρέπει να προκαλούν διαχρονική ντροπή, αφού καμία από τις παραπάνω θηριωδίες ούτε τιμωρήθηκε ούτε, φυσικά, αποζημιώθηκε...

Έγκλημα πολέμου με φωτογραφική κάλυψη
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ... κάλυψη της ομαδικής δολοφονίας στο Κοντομαρί Χανίων αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της φρικαλέας μεθοδικότητας με την οποία λειτουργούσαν οι ναζιστές δολοφόνοι. Ο φωτογράφος του εγκλήματος πολέμου, Γερμανός υπολοχαγός Franz-Peter Weixler, που υπηρετούσε ως ανταποκριτής προπαγάνδας της Βέρμαχτ, αναφέρει σε μαρτυρία του, που χρησιμοποιήθηκε στη δική της Νυρεμβέργης, την ιστορία των καρέ της φρίκης.

Όταν βρισκόταν στα Χανιά, ένας Γερμανός αξιωματικός του ζήτησε να έρθει μαζί του το απόγευμα για να δει «κάτι πολύ ενδιαφέρον», που δεν ήταν άλλο από τα αντίποινα για το θάνατο Γερμανών στρατιωτών. Στο δρόμο για το Κοντομαρί ο επικεφαλής του 50μελούς αποσπάσματος θανάτου Χορτσς Τρέμπες «ντοπάρει» τους στρατιώτες, δείχνοντας τους πτώματα Γερμανών σε αποσύνθεση: «Κοντά στο χωριό Μάλεμε σταματήσαμε και ο Τρέμπες μας έδειξε αρκετά πτώματα στρατιωτών, προφανώς σε στάδιο αποσύνθεσης. Υποκινούσε το μίσος των αντρών εναντίον του πληθυσμού. Συνεχίσαμε την πορεία μας για το χωριό Κοντομαρί. Οι άντρες βγήκαν από τ' αυτοκίνητα και όρμησαν στα σπίτια της μικρής κοινότητας. Έβγαλαν όλους τους κατοίκους από τα σπίτια τους -άντρες, γυναίκες, παιδιά- και τους συγκέντρωσαν στη μικρή πλατεία. Στο μεταξύ, σε ένα σπίτι βρέθηκε το σακάκι ενός αλεξιπτωτιστή με μια τρύπα από σφαίρα στην πλάτη.

Ο Τρέμπες, αφού το εξέτασε, έδωσε εντολή να κάψουν το σπίτι. Ένας άντρας παραδέχτηκε ότι είχε σκοτώσει Γερμανό αλεξιπτωτιστή αλλά δεν ήταν δυνατόν να καταδικάσουμε κανέναν από τους άλλους για εγκλήματα ή λαφυραγωγία και ως εκ τούτου πρότεινα στον Τρέμπες να μην προβεί στην εκτέλεση του σχεδίου και να μας δώσει εντολή να επιστρέφουμε παίρνοντας εκείνον τον άντρα μαζί μας. Όμως εκείνος ξεχώρισε όλους τους άντρες από το πλήθος και δήλωσε στις γυναίκες -μέσω του διερμηνέα- ότι θα τους εκτελέσουν και ότι πρέπει να τους θάψουν μέσα σε δύο ώρες.

Όταν ο Τρέμπες γύρισε την πλάτη του για μερικά λεπτά κατάφερα να διευκολύνω εννέα άντρες να δραπετεύσουν. Κατόπιν ο Τρέμπες έβαλε τους άντρες να σχηματίσουν ένα ημικύκλιο, έδωσε τη διαταγή του πυροβολισμού και σε περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα όλα είχαν τελειώσει».
Ο φωτογράφος, εκτός από τον Τρέμπες, αναφέρει ως εμπνευστή της ομαδικής δολοφονίας τον ίδιο τον Χέρμαν Γκέρινγκ, δεξί χέρι του Χίτλερ. Οι αυτόπτες μάρτυρες δεν επιβεβαιώνουν ούτε ότι ο φωτογράφος ήταν αντίθετος με την ομαδική εκτέλεση ούτε ότι έσωσε εννέα κατοίκους. Οι τελευταίοι μάλιστα αναφέρουν ότι ο Franz-Peter Weixler επισκέφθηκε τον τόπο του μαρτυρίου το 1955. Οι συγγενείς των θυμάτων κουβέντιασαν, τον κέρασαν στο καφενείο του χωριού, αλλά στο τέλος του είπαν: "Ήπιαμε τις τσικουδιές μας, τηρήσαμε τα έθιμα μας και τη μεγαλοσύνη του λαού μας, τώρα δρόμο!"»... ■

Πηγή : Εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ο φωτογράφος του Κοντομαρί

Franz Peter Weixler. Γερμανός υπολοχαγός ο οποίος υπηρετούσε ως ανταποκριτής προπαγάνδας για την wehrmacht. Κατέγραψε με το φωτογραφικό φακό του το έγκλημα πολέμου στο Κοντομαρί


Μια ακολουθία φωτογραφιών οι οποίες από συνηθισμένες στην αρχή αναπάντεχα μετατρέπονται σε απεικόνιση μιας φρικτής κι αναπόφευκτης σφαγής. Λίγο αργότερα το 1941 ο Weixler απολύθηκε από τη θέση του ως στρατιωτικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ διωκόμενος για πολιτικούς λόγους και για το ότι βοήθησε κάποιον Κρητικό να διαφύγει. Τον Ιανουάριο του 1944 συνελήφθη για εσχάτη προδοσία, λόγω διαρροής χωρίς λογοκρισία των συγκεκριμένων φωτογραφιών αποδεικνύοντας της θηριωδίες τον ναζί στην Κρήτη, και φυλακίστηκε από την γκεστάπο. Παρέμεινε στη φυλακή μέχρι σχεδόν το τέλος του πολέμου και από το σπίτι του στο Μόναχο, τον Νοέμβριο του 1945 κατά τη διάρκεια της δίκης του Göring στη Νυρεμβέργη, ο Weixler έδωσε γραπτή κατάθεση ως αυτόπτης μάρτυρας σχετικά με τη σφαγή στο Κοντομαρί. Τα αρνητικά του από το Κοντομαρί ανακαλύφθηκαν στα γερμανικά αρχεία στις αρχές του 1980 και οι φωτογραφίες του έγιναν ευρέως γνωστές.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - ΠΑΘΑΜΕ ΣΟΚ ! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ Χ.Α. ΚΑΙ ΚΚΕ! ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ!!!!!

Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε το ν/σ κατά της παιδικής πορνογραφίας. Υπέρ ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην της ΧΑ!!! και του ΚΚΕ!!!, που ψήφισαν «παρών». ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ,ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ; ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ «ΗΘΙΚΟΙ» ΚΑΘΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ!!!
Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας. Υπέρ ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ.

«Παρών» δήλωσαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ…

Με το νομοσχέδιο ποινικοποιούνται μορφές σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που διευκολύνονται με τη χρήση της τεχνολογίας πληροφοριών.
Επίσης, θεσπίζεται το αξιόποινο των πράξεων που συνδέονται με την απευθείας έκθεση ανηλίκων σε κοινό, είτε σε ζωντανή παράσταση είτε με τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.
Τέλος, επεκτείνονται τα μέτρα προστασίας των θυμάτων κατά τη διερεύνηση των εγκλημάτων και την ποινική διαδικασία και θεσπίζονται διατάξεις για παροχή βοήθειας στα θύματα, για χορήγηση άδειας παραμονής και για δυνατότητα λήψης αποζημίωσης.Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο ρήτορας Γιώργος Ανατολάκης προσελήφθη στο... Υπουργείο Παιδείας !!!

Ο γνωστός διανοούμενος και άνθρωπος των γραμμάτων, πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Ανατολάκης έχει διοριστεί στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Η είδηση που μοιάζει για...εξωφρενική τρολλιά- αλλά δεν είναι- αποκαλύφθηκε κατ' αρχήν από την εφημερίδα "Δημοκρατία", αλλά επιβεβαιώθηκε και από πηγές προσκείμενες στη Νέα Δημοκρατία...

Σε άλλες ειδήσεις τώρα: Συνεχίζεται η ανάπτυξη και το φωτεινό μέλλον είναι κοντά...
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συγχαρητήρια για αυτούς που εκλέξαμε !!!

Τελείωσε η καταμέτρηση των ψήφων στα ευρωψηφοδέλτια και διαβάζοντας τα τελικά ονόματα που ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό, είναι να αναφωνεί ο πας νοήμων πολίτης:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΥΝΑΝΑΣ ΛΑΟΣ!
Και εξηγούμαι, ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων, αλλά ως ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ, που πάνω απ” όλα βάζω το συμφέρον της Πατρίδας μου και το κοινό συμφέρον του ελληνικού λαού:…Ο Νίκος Χουντής, μέχρι πρόσφατα ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μοναδικός από το κόμμα αυτό στην Ευρωβουλή, ήταν Ο ΜΟΝΟΣ που υπερασπίστηκε σημαντικά θέματα της Ελλάδας, απ” όλους τους ευρωβουλευτές των ελληνικών κομμάτων.
Κι όμως δεν ψηφίστηκε.
Αντιθέτως, ψηφίστηκε η κ. Κούνεβα… αλλοδαπή αν δεν κάνω λάθος, στην εθνικότητα, πιθανόν λόγω της γνωστής περιπέτειας που είχε.
Χωρίς ουδεμία διάθεση ρατσιστική στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ερώτημα είναι απλό:
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΩΡΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ;;;;;;;
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΟΜΙΛΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ!
Τι θα κάνει μωρέ ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Ζαγοράκης;
Μπάλα ξέρει να παίζει μόνο ο άνθρωπος! Και στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν παιζουν μπάλα… παίζουν ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Ευτυχώς έμεινε εκτός, αυτό το πολιτικό τσώλι η Νίκη Τζαβέλα, που είπε «Αν είναι να σωθεί η Ευρώπη, ας καεί η Ελλάδα»!!!!!!
Και αυτό το ανθελληνικό οβραίικο δουλικό, το ψήφισαν (έστω κι αν δεν εξελέγη), σχεδόν 121.000 ψηφοφόροι!!!!!!!!!!!!!
121.000 δηλαδή ΑΥΝΑΝΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!
Από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εξελέγη ο πατέρας του αδικοχαμένου και άγρια δολοφονημένου Φουντούλη.
Ποιός είπε μωρέ, πως η ευρωβουλή είναι στέγη πονεμένων γονιών;
Συναισθηματικά ή λογικά σκεπτόμαστε;
Από την … ΕΛΙΑ, ψηφίστηκε η Καϋλή!
Αυτό είναι το επίπεδο των νεοελλήνων…. ψηφίζουν τις.. όμορφες ξανθιές… νομίζοντας πως η ψήφος τους είναι ….»γκομενιλίκι»!
107.000 σχεδόν ψήφοι για μια ξανθιά, που ανήκει στο κόμμα που έβαλε την ταφόπλακα της Ελλάδας.
Διπλά ΑΥΝΑΝΕΣ οι ψηφοφόροι.
Το αποκορύφωμα του αυνανισμού μέρους των «ελλήνων» (λέμε και καμιά μ@@@@@@ για να περνάει η ώρα) είναι ότι ψήφισαν ένα κόμμα που εμφανίστηκε πριν από ένα μήνα από το πουθενά, με έναν αρχηγό …. άσε να το πάρει το ποτάμι, γιατί θα αρχίσω τα λιμανίσια μου… και μάλιστα σε τέτοιο ποσοστό που έβγαλε δυο ευρωβουλευτές (!!) εκ των οποίων ο πρώτος, ο Γραμματικάκης,είναι από αυτούς που υπέγραψαν για το ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ στην Κύπρο!!
Για το ΚΚΕ, δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς… πιο.. Μπογιόπουλος, πεθαίνεις.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Φτιάχνω εργοστάσιο στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει μισθός κάτω των 1500 ευρώ»

ΤΙ ΛΕΕΙ η κόρη του πολυεκατομμυριούχου αυτοδημιούργητου, Κέλλυ Βλαχάκη για να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα της

«Θέλω να εκπληρώσω το όραμα του πατέρα μου και να δημιουργήσω στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής των προϊόντων μας…

Θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας με καλούς και όχι τους κατώτερους μισθούς».

Η Κέλλυ Βλαχάκη, κόρη του θρυλικού επιχειρηματία της αμερικανικής ομογένειας Ευτύχιου Βλαχάκη, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες, στέλνει μήνυμα από την Καλιφόρνια μέσω συνέντευξης σε Κυριακάτικη εφημερίδα στην πατρίδα την οποία ο πατέρας της δεν λησμόνησε ποτέ.

Ο αυτοδημιούργητος Βαν Βλαχάκης -όπως τον αποκαλούσαν στις ΗΠΑ- από τα Χανιά, είναι ο ιδρυτής της Earth Friendly Products, μιας εταιρείας-κολοσσού, η οποία παράγει φιλικά στο περιβάλλον απορρυπαντικά για το σπίτι, με πέντε εργοστάσια στις ΗΠΑ (Ιλινόις, Καλιφόρνια, Ουάσιγκτον, Μαϊάμι και Νιου Τζέρσεϊ) και εξαγωγές σε πολλές χώρες.

Ο ίδιος, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, είχε αναγγείλει σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» την κατασκευή εργοστασίου στην Ελλάδα.

Σήμερα η κληρονόμος του υπόσχεται στη μνήμη του ότι θα τηρήσει εκείνη την υπόσχεση.

«Ο πατέρας μου είχε δηλώσει πέρυσι στην εφημερίδα σας πως δεν θα υπάρχει μισθός κάτω από1.500 ευρώ. Σκοπεύω να τηρήσω τα λεγόμενά του!

Υποστήριζε επίσης πως ο καλοπληρωμένος υπάλληλος αποδίδει περισσότερο και ότι πρέπει να προσέχουμε τους ανθρώπους που εργάζονται για εμάς.

Στην Αμερική αυτή τη στιγμή η κατώτατη πληρωμή για τους εργάτες είναι 8 δολάρια την ώρα, εμείς πληρώνουμε 17…!

Τα προϊόντα μας ήδη κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά με την ονομασία Ecos, όμως το βασικό τώρα είναι να δημιουργηθεί το εργοστάσιο.

Ο πατέρας μου επιθυμούσε να κάνει την Ελλάδα κομβικό σημείο των επιχειρήσεών μας για Ευρώπη, Αφρική και Μ. Ανατολή και να μεταφέρει εδώ μεγάλο τμήμα των επενδύσεών μας.

Το καλοκαίρι θα έρθω στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφτώ κάποιες τοποθεσίες κοντά στην πρωτεύουσα, στο Κορωπί, στη Βοιωτία κ.λπ., ώστε να βρω την κατάλληλη για να ξεκινήσει η επένδυση».

Ο Ευτύχιος Βλαχάκης αποτέλεσε εμβληματική μορφή για την ομογένεια. Η ζωή του έγινε ταινία, η οποία προβλήθηκε πέρυσι με τον τίτλο «Μια πράσινη ιστορία». Ηταν πατέρας τριών παιδιών, του Γιάννη, της Ελλης και της Κέλλυς και μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ των σπιτιών του σε Καλιφόρνια, Φλόριντα και Καραϊβική. Την οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζουν σήμερα ο Τζον και η Κέλλυ, την οποία μάλιστα εκείνος όρισε διάδοχό του και CEO.

Με σπουδές στα πανεπιστήμια UCLA και Chapman η Κέλλυ Βλαχάκη στα 36 της χρόνια καλείται να διοικήσει μια γιγαντιαία επιχείρηση: «Είναι τιμή και ευθύνη το γεγονός ότι εκείνος με έχρισε διάδοχό του. Ηταν ο καλύτερος πατέρας του κόσμου και ένας άνδρας συμπονετικός, γεμάτος ανθρωπιά για τους γύρω του.

Είχε περιβαλλοντικές ανησυχίες και έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Εργαζόμουν δίπλα του από τα χρόνια του σχολείου. Με έμαθε να μη με πτοούν οι δυσκολίες και με δίδαξε πως ο σωστός επιχειρηματίας πρέπει να έχει την ικανότητα να επιλέγει άξιους συνεργάτες. Εδινε μεγάλη σημασία στην επιλογή των ανθρώπων που είχε δίπλα του.

Ο πατέρας μου πίστευε στην πράσινη επιχειρηματικότητα και στη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας. Επένδυσε σε αυτό το πιστεύω του και δεν έχασε. Επιθυμούσε μάλιστα αυτό το πνεύμα της πράσινης ανάπτυξης να ανθίσει και στην Ελλάδα. Θεωρούσε πως αποτελεί ελπίδα για το μέλλον της χώρας. Δεν ήταν μόνο επιχειρηματίας αλλά και ένας άνθρωπος με όραμα και ιδανικά. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω το όμορφο παράδειγμά του».

H ZΩΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Ενσάρκωσε το αμερικάνικο όνειρο.

Ο Ευτύχιος Βλαχάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1935 και σε ηλικία 18 ετών έφτασε στο Σικάγο με φοιτητική βίζα και μόνο 23 δολάρια στην τσέπη. Στην αρχή κοιμόταν σε άσυλα για άστεγους και δούλευε ως σερβιτόρος σε εστιατόρια, ενώ παράλληλα σπούδαζε Χημεία στο Roosevelt University. Στη συνέχεια εργάστηκε ως χημικός σε διάφορες εταιρείες που παρασκεύαζαν καθαριστικά προϊόντα.

Το 1967 δημιούργησε το δικό του εργαστήριο Venus Labοratories, το οποίο στην αρχή παρήγε σαμπουάν και κοντίσιονερ, ενώ στη συνέχεια στράφηκε στην παραγωγή καθαριστικών προϊόντων. Το 1987 τόλμησε ένα επιχειρηματικό ρίσκο στρεφόμενος αποκλειστικά στην παραγωγή πράσινων καθαριστικών και ιδρύοντας την Earth Friendly Products.

Οπως είχε δηλώσει ο ίδιος τον Ιούνιο 2013 σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής»: «Τα προϊόντα μας είναι οικολογικά και η παραγωγή τους δεν βασίζεται πλέον στα παράγωγα του πετρελαίου αλλά στο δέντρο της καρύδας. Το πετρέλαιο κάποια στιγμή θα τελειώσει ενώ τα δέντρα της καρύδας όσο τα καλλιεργούμε θα υπάρχουν αιώνια…».

Οσο για την Ελλάδα, είχε πάντα θέση στην καρδιά του: «Ξέρετε, είμαι και νιώθω Ελληνας, ζω όμως στην Αμερική 60 χρόνια, και πρέπει να παραδεχτώ ότι αυτή η χώρα δίνει μεγάλες ευκαιρίες. Μακάρι και η Ελλάδα να γίνει έτσι… Μακάρι σε κάτι να μπορέσω να επηρεάσω τους Ελληνες…».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καλώς το και ας άργησε!..

    Ο υπουργός των οικονομικών μας κύριος Σόϊμπλε ( το Στουρνάρι είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός, και το παλικαρόπουλο απ' την Καλαμάτα ο ''μπροστινός'', όπως σε κάθε σοβαρή συμμορία απατεώνων! ),
..ο γερμανός λοιπόν υπουργός των ελληνικών οικονομικών προανήγγειλε νέο μνημόνιο νέου δανείου καμιά δεκαριά δις,
..γιατί τα παλιά που μας φόρτωσαν, δεν τους φτάνουν για να εισπράξουν και τους επιπλέον τόκους των επιπλέον δανείων, που προέκυψαν από τους προηγούμενους επιπλέον τόκους των προηγούμενων επιπλέον δανείων!

Καταλάβαμε; Οι εκλογές τελείωσαν! Οι απειλές ξανάρχονται!
Όπως είπε ο χερ Βόλφγκαγκ: ''προϋπόθεση είναι βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ'',
..γιατί όπως δεν είπε (ακόμα): ''αλλοιώς θ' αναγκαστούμεν να σας πετάξουμεν έξων από την Ευρώπεν και θα πεινάσετεν! Γιαβόλ! Φερστέϊν;''

Τώρα, για τους νέους όρους του νέου μνημονίου των νέων δανεικών, τα 'χουμε πεί και τα 'χουμε ξαναπεί. Τί ωφελεί να τα ξαναπούμε;
Σε λίγο θα τους νοιώσουμε ζωντανά, live που λένε, στο πετσί μας!
Κι ύστερα, δεν φαίνεται να μας απασχολούν και πολύ..
Αλλοιώς θα ψηφίζαμε και διαφορετικά! (αυτό το 22+8+6% έχει γίνει έμμονη ιδέα του blog!)

Ο τσικ-λεβέντης φαίνεται ότι ξέχασε κιόλας τα 118 νέα προεκλογικά του ''σημεία'', και το μόνο που τον απασχολεί είναι ο ανασχηματισμός-στάχτη στα μάτια,
..καθώς και το μαγείρεμα με αποστασίες, δωροδοκίες, εκβιασμούς και τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόλπα που τόσο καλά γνωρίζει, της ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας!
Ο Χυδαίος, στο στοιχείο του: βυσσοδομεί!

Έτσι όμορφα, χαρμόσυνα και ευοίωνα ξεκινάει και ο Ιούνιος.
Περαστικά μας! Ας προσέχαμε..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταγγελία-βόμβα: Το ΔΝΤ έβαλε επίτροπο στο υπουργείο Εργασίας

Το όνομά του είναι Πέτερ Ρατκλιφ και εδώ και 20 περίπου ημέρες έχει εγκατασταθεί στο γραφείο 811 του υπουργείου Εργασίας, στον ίδιο όροφο με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, Πρόκειται για τον επίτροπο του ΔΝΤ που επιλέχθηκε με σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και τρόικας, να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας για να ελέγχει την πορεία των ασφαλιστικών ταμείων και όχι μόνο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dikaiologitika.gr, ο κ. Ράτκλιφ μετά τις πρώτες επαφές «αναγνωριστικού τύπου» φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να κινηθεί πιο... αυτόνομα. Παρέα με τη μεταφράστριά του, τις τελευταίες ημέρες, έχει προχωρήσει σε... επισκέψεις στα γραφεία υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ), απαιτώντας στοιχεία από την... πηγή. Σε ερωτήσεις στελεχών για το ποια είναι ακριβώς η αρμοδιότητά του, αρκείται να τονίζει ότι βρίσκεται στη χώρα μας, ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Για το ίδιο θέμα υπήρξε νωρίτερα ξεχωριστή παρέμβαση από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστό εργατολόγο, Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος με επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για παρεμβάσεις του ΔΝΤ στο σκέλος των επικουρικών συντάξεων, που ο τρόπος υπολογισμού τους αλλάζει από την 1.7.14, αλλά και στην εφαρμογή της βασικής σύνταξης, που τίθεται σε εφαρμογή από 1.1.15.

Επίσης, ο κ. Ράτκλιφ φαίνεται να έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ έχει ζητήσει να βρει στοιχεία για τα ποσοστά ασφαλιστικών εισφορών ανά ταμείο.

Τεχνικός σύμβουλος της Κομισιόν για την είσπραξη των εισφορών και όχι "επίτροπος" του ΔΝΤ, είναι ο Π. Ράτκλιφ, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας

Εμπειρογνώμονας που παρέχει τεχνική βοήθεια για τη βελτίωση του συστήματος της είσπραξης των εισφορών από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, και όχι "επίτροπος" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι Πέτερ Ράτκλιφ, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι ο κ. Ράτκλιφ είναι εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος παρέχει ειδική τεχνογνωσία και υποστήριξη στο υπουργείο Εργασίας, σε θέματα βελτίωσης και εναρμόνισης των επιχειρησιακών διαδικασιών που εφαρμόζονται από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, στόχος της υποστήριξης αυτής είναι η απλοποίηση και εναρμόνιση των εφαρμοζόμενων διαδικασιών σύμφωνα με τη διεθνή και ευρωπαϊκή εμπειρία, ώστε το σύστημα είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών να καταστεί φιλικότερο στους υπόχρεους καταβολής εισφορών και αποτελεσματικότερο στη λειτουργία του, περιορίζοντας το διοικητικό βάρος των φορέων και παράλληλα διασφαλίζοντας τις απαιτήσεις τους. Το κόστος παροχής υπηρεσιών του εμπειρογνώμονα καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Ράτκλιφ «πανεπόπτη- τοποτηρητή» των ασφαλιστικών ταμείων. «Ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ Π. Ράτκλιφ ορίστηκε επίτροπος της τρόικας» στα ασφαλιστικά ταμεία μετά από συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, είπε ο κ. Μητρόπουλος και σημείωσε ότι ο «ειδικός εμπειρογνώμονας του ΔΝΤ θα παρακολουθεί τη διαδικασία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων, με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και την πιστή εφαρμογή του νόμου (ν. 3863/2010), που ορίζει ότι από 1-1-2015 το κράτος θα εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη που ανέρχεται σήμερα στα 360 ευρώ».

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξανά στο τραπέζι η έξοδος από την ευρωζώνη «Διπλή βόμβα» από Σόιμπλε και ΔΝΤ για νέο μνημόνιο !!!

Διπλή «βόμβα» Σόιμπλε και ΔΝΤ «ταρακούνησε» το Μαξίμου: Σε μια περίοδο που η ελληνική πλευρά «καλλιεργεί» την αίσθηση πως επίκειται μείωση φόρων και ότι δεν υπάρχει ανάγκη νέου μνημονίου, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών -κυρίως- έσπευσε να τραβήξει τα «γκέμια», δηλώνοντας… τα αντίθετα!

Του Βαγγέλη Δουράκη

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφερε και πάλι στο τραπέζι την «κουβέντα» για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θέλοντας να τονίσει την σημασία της συνέχισης των σκληρών μεταρρυθμίσεων και μίλησε και για την ανάγκη ενός νέου δανείου.

Κάτι βεβαίως που έσπευσε να εκμεταλλευτεί η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζοντας τους τόνους: Μιλώντας, στο περιοδικό Focus ο γερμανός υπουργός τόνισε ότι κατανοεί τη μεγάλη επιβάρυνση που επιφέρουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά υποστήριξε ότι ο λαός πρέπει να περάσει από αυτή τη διαδικασία αν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ.

Η Αθήνα επιχείρησε άμεσα να «σβήσει την φωτιά»: Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία επισήμως απαντά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί μετεκλογικής «επιστροφής στη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα», αλλά επί της ουσίας αποτελεί την αντίδραση της Αθήνας στις τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Βάσει της ανακοίνωσης, η χώρα μας δεν θα χρειαστεί τρίτο μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας, ενώ υπογραμμίζει την προσήλωση της κυβέρνησης στη μείωση των φορολογικών βαρών, επισημαίνοντας: «Εργαζόμαστε συστηματικά για την ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού λαού».

Για το θέμα της εξόδου από την ευρωζώνη που έθεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Αθήνα απαντά πως «το ερώτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα και έχει περάσει μέσα από τις αιματηρές οικονομίες και θυσίες του ελληνικού λαού».

Πάντως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι τυχόν πρόσθετη βοήθεια θα είναι μικρότερη των 10 δισ. ευρώ. «Το ύψος του ποσού θα το δούμε όταν θα πρόκειται να ληφθεί μια απόφαση… Μάλλον θα πρόκειται για ένα σαφώς χαμηλότερο ποσό, σε σχέση με τα δύο πρώτα προγράμματα, άρα μάλλον για ένα μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Πρόσθεσε δε ότι «το χρέος της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προγνώσεις της τρόικας, θα φτάσει το 2022 σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να χαρακτηρισθεί βιώσιμο. Γι' αυτό ενδεχομένως η Ελλάδα να χρειαστεί ακόμα μία φορά περιορισμένη βοήθεια. Προϋπόθεση θα ήταν βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Την ίδια ώρα, για χρηματοδοτικό κενό περί τα 13 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016 κάνει λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση του ΔΝΤ, που αποτέλεσε τη βάση για να εγκριθεί την περασμένη Παρασκευή η εκταμίευση διπλής δόσης ύψους 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Το Ταμείο φέρεται να «πριμοδοτεί» τη λύση του τρίτου δανείου από την ευρωζώνη προκειμένου να καλυφθεί το κενό αυτό, καθώς τα στελέχη του δεν βλέπουν με καλό μάτι την αξιοποίηση των 11 δισ. ευρώ που απομένουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ως «μαξιλαράκι» ασφαλείας για τις εγχώριες τράπεζες.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι «οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015. Για την περίοδο 2015-2016 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τα αποτελέσματα της τραπεζικής δοκιμασίας που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο». Με την επισήμανση αυτή καθίσταται σαφές ότι η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει την αξιοποίηση των διαθεσίμων του ΤΧΣ για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, εφόσον τα stress tests της ΕΚΤ δείξουν ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιμένει, άλλωστε, ότι το εν λόγω κενό είναι μικρότερο των 10 δισ. ευρώ και δεν θα απαιτήσει τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης. Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών, «η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είναι σε όφελος του ελληνικού λαού, δηλαδή που αυξάνουν το εθνικό προϊόν, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και μειώνουν τις τιμές καταναλωτή, διευκολύνοντας έτσι και την πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματαγορές χωρίς ανάγκη νέων μνημονίων και μέτρων λιτότητας».

Στην ανακοίνωσή του για την έγκριση της δόσης των 3,4 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας την περασμένη Παρασκευή το ΔΝΤ συνόδευσε τους επαίνους για την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής με απαιτήσεις για «πρόσθετη δημοσιονομική προσαρμογή, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους μέσα από μόνιμα και υψηλής ποιότητας μέτρα», επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση, εντατικοποίηση της απελευθέρωσης της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών και αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Η κριτική ήταν άμεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων, και του ΚΚΕ, δυστυχώς όχι όμως από την Χρυσή Αυγή.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα βλέπει ο Σόιμπλε

Περιορισμένη βοήθεια, ύψους πιθανότατα κάτω των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ, ενδέχεται να χρειαστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εκφράζει μεν την κατανόησή του για τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά τονίζει ότι, εάν η χώρα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, η μεταρρυθμιστική διαδικασία είναι απαραίτητη.

«Στα τέλη του 2012 ψηφίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε ήταν σαφές ότι θα διαρκούσε δύο χρόνια και ότι η Ελλάδα και μετά από αυτό δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί πλήρως από τις αγορές. Το χρέος τής Ελλάδας, σύμφωνα με τις προγνώσεις της τρόικας, θα φτάσει το 2022 σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να χαρακτηρισθεί βιώσιμο. Γι' αυτό ενδεχομένως η Ελλάδα να χρειαστεί ακόμα μία φορά περιορισμένη βοήθεια. Προϋπόθεση θα ήταν βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην έκδοση του περιοδικού Focus το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ύψος του ποσού αυτής της βοήθειας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξηγεί ότι «αυτό θα το δούμε όταν θα πρόκειται να ληφθεί μια απόφαση» και διευκρινίζει ότι «μάλλον θα πρόκειται για ένα σαφώς χαμηλότερο ποσό σε σχέση με τα δύο πρώτα προγράμματα- άρα μάλλον για ένα μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ερώτηση πάντως κατά πόσο οι χώρες υπό κρίση μπορούν ακόμη να αντέξουν τις ριζικές μεταρρυθμίσεις, ο κ. Σόιμπλε απαντά: «Για τον ελληνικό λαό οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με μεγάλη επιβάρυνση, ακόμη και με δυσχέρειες, αυτό δεν αμφισβητείται. Γι αυτό θα πρέπει να έχουμε και πάρα πολλή κατανόηση. Αλλά αυτό δεν βοηθά σε κάτι: ο ελληνικός λαός πρέπει να περάσει αυτήν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ. Οι Έλληνες αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους. Μια νομισματική ένωση όμως μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι τηρούν τους κοινούς κανόνες».

Ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ακόμη, ερωτηθείς εάν η ευρωκρίση έχει ξεπεραστεί, ότι, εάν με την ευρωκρίση αναφερόμαστε σε μια νευρική κατάσταση στις αγορές, τότε αυτή έχει ξεπεραστεί. Αν όμως εννοούμε τα διαρθρωτικά προβλήματα στην Ευρωζώνη, τότε, παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχουμε σημειώσει, απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμών της, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται και πάλι υπέρ της απευθείας εκλογής ενός προέδρου της ΕΕ, «κατά το αμερικανικό ή το γαλλικό πρότυπο».


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα «γυρίζει» ο Κάμερον για Γιούνκερ - Έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. αν εκλεγεί ο Γιούνκερ. Έτσι γίνονται οι διαπραγματεύσεις.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με το Der Spiegel, φέρεται να έχει «απειλήσει» κατά τη διάρκεια μιας Συνόδου της ΕΕ ότι αν ο Γιούνκερ διορισθεί πρόεδρος της Κομισιόν, θα βγάλει τη Βρετανία από το ευρώ.

Ένας Βρετανός αξιωματούχος απέρριψε σήμερα τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, απείλησε κατά τη διάρκεια μιας Συνόδου της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα ότι θα επισπεύσει το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διορισθεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» έγραψε ότι ο Κάμερον δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να διασφαλίσει ότι η Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ, εάν ο Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Επιτροπής, εκλεγεί.

Ένας Βρετανός αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, υποστήριξε ότι τα σχέδια του Κάμερον να διενεργήσει ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ το 2017, εάν επανεκλεγεί, δεν έχουν αλλάξει και ότι εκείνος δεν προτιμά να επισπεύσει το δημοψήφισμα.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος είπε ότι ο Κάμερον ανέφερε στους Ευρωπαίους εταίρους του ότι δεν πιστεύει ότι ο Γιούνκερ είναι το σωστό πρόσωπο για την θέση αυτή και ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες ότι το να επιλέξουν κάποιον που δεν είναι μεταρρυθμιστής θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα της ΕΕ στην Βρετανία και θα καθιστούσε πιο πιθανό το ενδεχόμενο οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του Κάμερον είπε ότι δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο για τις ιδιωτικές συζητήσεις των ηγετών.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....