Διυλιστήριο: 06/16/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Βγενόπουλου - Ελέγχεται για φοροδιαφυγή 200 εκ. και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Εντολή για τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου εξέδωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου στο πλαίσιο διερεύνησης του αδικήματος της φοροδιαφυγής.

Η δέσμευση των λογαριασμών του επιχειρηματία αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, εικαζόμενη φοροδιαφυγή ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εντολή του κ. Αθανασίου δόθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά το αδίκημα της φοροδιαφυγής εκ μέρους εκατοντάδων μεγαλοκαταθετών βάσει της λίστας των 65 ηλεκτρονικών αρχείων (CD) που έχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς στα χέρια τους από τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή για τη δέσμευση σε βάρος του επιχειρηματία σχετίζεται με προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Βγενόπουλου στους οποίους εμφανίζεται ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο καλείται πλέον να αποδείξει ότι δεν αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής.

Έτσι ο επιχειρηματίας θα κληθεί από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο διενεργεί την έρευνα υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καλείται να πληρώσει ο Ολυμπιακός αποζημίωση 22,7 εκατ. ΕυρώΤο τριμελές Εφετείο Πειραιά δικαίωσε τελεσίδικα την Τράπεζα Κρήτης στη δικαστική διαμάχη με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος της για το «σκάνδαλο Κοσκωτά».

Με αρνητικό τρόπο κλείνει για τον Ολυμπιακό μια δικαστική διαμάχη που κρατά σχεδόν τρεις δεκαετίες! Ο λόγος, φυσικά, για την αγωγή που είχε κατατεθεί κατά της πειραϊκής ΠΑΕ από την Τράπεζα Κρήτης (στο πλαίσιο του «σκανδάλου Κοσκωτά», που είχε συνταράξει την Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '80), με την υπόθεση να τελεσιδικεί και τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση ύψους 22,7 εκατ. ευρώ!

Η δικαστική αντιπαράθεση των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει στις 19/12/1989, όταν η Τράπεζα Κρήτης κατέθεσε αγωγή σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία έγινε δεκτή με την απόφαση υπ΄ αριθ. 1446/2010. Το ίδιο συνέβη και στην εκδίκαση της έφεσης, με τον Εφετείο Πειραιώς να εκδίδει την απόφαση υπ΄ αριθ. 567/2011. Ο Άρειος Πάγος έκανε αναίρεση με την απόφαση υπ΄ αριθ. 1903/2013 και το Εφετείο Πειραιώς κλήθηκε να δικάσει εκ νέου την υπόθεση.

Στις 9/06/2016 εκδόθηκε η τελεσίδικη απόφαση με αριθ. 305/2016, από το τριμελές Εφετείο Πειραιώς, το οποίο για ακόμη μια φορά έκανε δεκτή την αγωγή της -υπό εκκαθάριση εδώ και χρόνια- Τράπεζας Κρήτης, επιδικάζοντας ως αποζημίωση ένα ποσό που φτάνει τα 22.684.680,03 ευρώ, υπολογίζοντας το κεφάλαιο και τους τόκους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, όμως αυτό αναμένεται να συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει κι άλλη ανοιχτή διαμάχη με την Τράπεζα Κρήτης.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ανάσταση των έργων Μετρό σε Αθήνα και ΘεσσαλονίκηΜία άλλη εικόνα στα έργα Μετρό της χώρας έχουμε τους τελευταίους μήνες. Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη που επί 5 χρόνια είχαμε διαρκή προβλήματα, φαίνεται ότι ξεπερνιούνται και ότι περνάμε σε μία νέα περίοδο.

Στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης, σήμερα υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας μεταξυ Αττικό Μετρό, Υπουργείου Υποδομών, Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Θεσσαλονίκης για το δύσκολο έργο του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Είναι όμως ίσως η πρώτη φορά που δεν βλέπουμε έριδες και εκατέρωθεν κατηγορίες με θύμα το έργο.

Στην περίπτωση της Αθήνας είχαμε μία "ξαφνική" καταιγίδα κακών ειδήσεων το 2015 με το έργο να βαλτώνει για μήνες, κυρίως για λόγους οικονομικούς. Αυτό κόστισε περίπου 1 χρόνο έργων και ένα χρόνο κολλημένο Μετροπόντικα.

Φέτος η εικόνα που παρουσιάζει το έργο είναι εντελώς διαφορετική με το έργο να έχει πάρει και πάλι μπρος. Ο Μετροπόντικας έχει ξεκινήσει από τη Νίκαια για το σταθμό ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ και οι πληροφορίες που λαμβάνει το ypodomes.com λένε ότι τα πάει εξαιρετικά και θα φτάσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Η όλη επέκταση δεν συναντά προβλήματα, εκτός από το σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑ που λόγω αλλαγής της μελέτης και των προβλημάτων που συναντήθηκαν στο υπέδαφος αποτελεί αίνιγμα. Συνολικά όμως το έργο πάει εξαιρετικά.

Στη Θεσσαλονίκη μιλάμε για μία Ανάσταση του έργου καθώς μετά από πολλά χρόνια προβλημάτων, συγκρoύσεων και παύσης των έργων, τώρα έχουμε εικόνα προόδου των έργων με πολλά εργοτάξια να δουλεύονται συστηματικά και παράλληλα να έχουν ξεκινήσει και πάλι οι αρχαιολογικές εργασίες.

Οι 2 Μετροπόντικες έχουν ξεκίνησει και πάλι το ταξίδι τους και όπως όλα δείχνουν (ίσως με μία μικρή απόκλιση) θα ολοκληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com aπό τα 1.900 μέτρα που απέμεναν από τη Νέα Ελβετία μέχρι την Ανάληψη, το πρώτο ΤΒΜ έχει καλύψει περίπου τα 550 μέτρα και το δεύτερο μηχάνημα τα 50 μέτρα.

Ο κλάδος προς Καλαμαριά το έργο επίσης προχωρά με καλούς ρυθμούς και τα εργοτάξια στους σταθμούς προχωρουν χωρίς προβλήματα. Η έλευση των Μετροποντίκων αναμένεται αρχές του 2017 και άμεση εκκίνηση της διάνοιξης της σήραγγας.

Αν δεν έχουμε άλλες ανατροπές η βασική γραμμή θα λειτουργήσει το 2020. Για τη λειτουργία του κλάδου της Καλαμαριάς όλα θα κριθούν από την απόδοση των ΤΒΜ, αλλά σήμερα ο στόχος είναι να λειτουργήσει ταυτόχρονα με τη βασική γραμμή.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βεβήλωση του μνημείου του άγνωστου στρατιώτη στην συγκέντρωση των ''παραιτηθείτε''


Και φυσικά μπορείτε να διαδηλώσετε αλλά μην υπερβαίνετε τα όρια. Βεβηλώσατε το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, με μπλε ηλεκτρίκ γυαλιά, χαβανέζικο πουκάμισο και σαγιονάρες ..... και μετά εκνευριζόμαστε όταν κάνουν τα ίδια οι ξένοι. Ούτε οι αναρχικοί δεν έφτασαν ποτέ σε αυτό το σημείο. Άραγε θα μιλήσει κανείς για τον εν λόγω ''κύριο''; Θα μιλήσετε εσείς που πριν λίγες μέρες δηλώσατε αντίρρηση, και καλά κάναμε, για την βεβήλωση του μνημείου του Λεωνίδα στην Σπάρτη, από ξένους ;

Το πιο λυπηρό είναι ότι όλοι γύρω του κοιτούσαν ..... το βλέπουμε και στις σκιές

Επειδή ακούσαμε πολλά, να σας αναφέρουμε ότι πράγματι ήταν στην συγκέντρωση των παραιτηθείτε και μάλιστα το συστημικό star τον εκθειάζει ως κούκλο ....

Δείτε εδώhttps://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και τώρα, Brexit!..

    Τα κινήματα της πλατείας πήγαν περίπατο και σε λίγο για μπάνια.
Οι Αγανακτισμένοι, οι Αποφασισμένοι κι οι λοιποί συγγενείς περιορίστηκαν σε μιά γωνιά στο διαδίκτυο,
..και περιμένουν και τον υπουργό-Πάπα να τους βγάλει οσονούπω στην παρανομία.
Το τσίρκο "Παραιτηθείτε" έτσι κι
αλλιώς τσίρκουλο ήταν.
Κίνημα της κατσαρόλας δεν είχαμε εμείς εδώ... Τί μένει;
Ένα Brexit!

Εν αναμονή των ομαδικών αυτοκτονιών που θ' αρχίσουν σε λίγους μήνες εξ αιτίας των ομαδικών πλειστηριασμών κι εξώσεων που θα ξεκινήσουν κι αυτές όπως ακριβώς ήταν και η προεκλογική δέσμευση της "πρώτης φοράς μας την φοράς" κυβέρνησης,
( τώρα, γιατί ο "υπερήφανος" κι "ανυπότακτος" έλλην αυτοκτονεί αντί να μπαγλαρώσει και να κουτουπώσει αυτόν που του φταίει για την κατάντια του, είναι θέμα ψυχιατρικό )
..στο μόνο που μπορεί να ελπίζει ο αξιοπαθής τούτος λαός, είναι ένας άλλος λαός να βγάλει τα κάστανα απ' την φωτιά.

Όχι δηλαδή πως αν την κάνουν οι εγγλέζοι με ελαφρά πηδηματάκια απ' την "Ένωση", εμείς εδώ θα ξαναφάμε με χρυσά κουτάλια.
Ή θα αυξηθούν οι συντάξεις,
..ή θα σταματήσουν οι δωσίλογοι να είναι δωσίλογοι. Όχι.
Αλλά να: το πλεχτό θα έχει αρχίσει να ξηλώνεται. Κι άμα ξεκινάει η κλωστή να τραβιέται χέστα! Από XL πουλόβερ θα μείνει ζιπουνάκι.

Άσε που μπορεί να δεί ο φραπέλληνας πως "γίνεται κι αλλιώς" και να σηκωθεί απ' την καφετέρια.
Άσε που μπορεί να ξυπνήσει εκείνο το θρυλούμενο "φιλότιμο",
..που ο τελευταίος που το είδε ήταν στην προηγούμενη Κατοχή, και τώρα αναζητείται μέσω του Ερυθρού Σταυρού,
..και να πάρει ο ραγιάς στο κυνήγι γιουσουφάκια και φον-σακάτηδες!

Θα πείτε: και γιατί δεν ξεσηκώνεται ο φραπέλλην που βλέπει τους γάλλους να επαναστατούν;
Άλλο αυτό.
Βλέπει μεν τους γάλλους να τα κάνουν λίμπα, αλλά βλέπει και τους γάλλους μπαλούρδους να χτυπάνε στο ψαχνό, και τρέμει ο κ@λος του.
Ενώ το δημοψήφισμα για το Brexit είναι άλλο πράμα! Πιό κυριλέ. Δεν κινδυνεύεις να σκίσεις και κανα καλσόν.
Πας, ψηφίζεις, και γυρνάς στον καφενέ να δεις τ' αποτελέσματα.

Απ' την άλλη βέβαια πάλι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάς για σχοινί, ούτε στην Ελλάδα για δημοψήφισμα.
Αλλά κάθε μέρα του αγίου Κωλοτούμπα θάναι;
Είπαμε: οι εγγλέζοι είναι "κάπως". Αλλά θάναι και ραγιάδες όπως εδώ;

Κι ο Κάμερον;
Λέτε να βγει κι αυτός,
..Τσιπράμερον;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εισαγγελική "βόμβα" για δάνεια και εμβάσματαΜε στόχο τα δάνεια που μετατράπηκαν σε εμβάσματα στο εξωτερικό ή ταξίδεψαν μέσω offshore σε φορολογικούς παραδείσους, ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ζητεί από τις τράπεζες αναλυτικά στοιχεία για όλες τις δανειοδοτήσεις άνω των 30 εκ. ευρώ που εγκρίθηκαν τα τελευταία επτά χρόνια σε επιχειρηματίες ή φυσικά πρόσωπα.

Με βάση το υλικό που συγκέντρωσε ο κ. Δραγάτσης από τις λίστες φοροδιαφυγής, στο πλαίσιο της έρευνα που διενεργεί, απέστειλε επιστολή στις τράπεζες να του χορηγήσουν άμεσα όλα τα στοιχεία των δανειοληπτών για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια τα οποία ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διαπιστώσει:

- Εάν τα ποσά αυτά δαπανήθηκαν για τους επιχειρηματικούς σκοπούς που συνήφθησαν τα δάνεια
- Εάν μέρος τους ή όλο το ποσό κατέληξε τελικά σε εξωχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρηματιών οι οποίοι -ενώ διαθέτουν τα χρήματα- δεν αποπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους. Αν δηλαδή ουσιαστικά υπεξαιρέθηκαν από τους επιχειρηματίες.

Η επιστολή του εισαγγελέα αναφέρει επί λέξει:

«Γραφείο Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος
Ιωάννη Δραγάτση

Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ ευρώ.

Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους αν πρόκειται για εταιρίες κατά την περίοδο των πληρωμών αλλά και την τρέχουσα περίοδο. Οι τράπεζες καλείστε εντός 5 ημερών να παράσχετε όλα τα στοιχεία».

Ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Δραγάτση βρίσκεται λίστα με τις εταιρείες ή τα φυσικά πρόσωπα με τα μεγαλύτερα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια (τα φυσικά πρόσωπα τα πήραν εκ μέρους εταιρειών) με σκοπό να διαπιστωθεί όχι μόνο εάν έχουν υπεξαιρεθεί χρήματα από τα δάνεια αυτά αλλά και ποιες είναι οι ευθύνες των τραπεζών. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα η διαφυγή μέρους των δανείων στο εξωτερικό.

Η έρευνα έχει θέσει στο στόχαστρο δάνεια που δόθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνούν τα 43 δισεκατομμύρια ευρώ. Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο τότε βουλευτής και νυν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Κουρουμπλής.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....