Διυλιστήριο: 08/02/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

VIDEO - Γεωργιάδης : '' Νοσοκομεία και super markets είναι το ίδιο πράγμα ''


Πέφτουν πια οι μάσκες. Στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία σήμερα στην Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι θεωρεί ότι τα νοσοκομεία και τα super markets είναι το ίδιο πράγμα. Με λίγα λόγια, ο πρώην υπουργός Υγείας τους ασθενείς στα νοσοκομεία τους βλέπει σαν πελάτες και τα φάρμακα τα θεωρεί πατάτες και αγγούρια. Και αν ο πελάτης δεν έχει λεφτά επειδή του επέβαλαν μνημόνια τι κάνει ; Δεν αγοράζει !!! Άρα, με την λογική του Άδωνι, αν δεν έχεις λεφτά, ας πεθάνεις. Με τον τρόπο αυτό καταργεί την δημόσια περίθαλψη που προβλέπεται από το Σύνταγμά μας.
Αρχή του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που πρεσβεύει πια η ΝΔ



https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες θα πληρώνουν τις συντάξεις των Ελλήνων



Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί που θα εκμεταλλεύονται τα ελληνικά κοιτάσματαυδρογονανθράκων θα πληρώνουν τις… μελλοντικές συντάξεις, όπως ορίζουν οι αλλαγές που προωθούνται από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά η ενεργοποίηση του Εθνικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης Γενεών (ΕΛΚΑΓ), που δημιουργήθηκε επί υπουργίας Γιάννη Μανιάτη, και ο οποίος προβλέπεται να τροφοδοτείται από τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Ο λογαριασμός θα δημιουργήσει αποθεματικό για τη χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης του ΕΦΚΑ και για τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών.

Κατά την αυριανή του εισήγηση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, θα περιγράψει τη στρατηγική για τον κλάδο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι νέες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Να σημειωθεί, ότι το τελευταίο διάστημα στην αγορά των υδρογονανθράκων υπάρχει επενδυτική κινητικότητα, καθότι υπάρχει σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες διεθνείς εταιρείες, όπως από τον αμερικανικό κολοσσό ExxonMobilπου έχει εκδηλώσει, μαζί με τη γαλλική Total και τα ΕΛΠΕ, ενδιαφέρον για έρευνες στην περιοχή της δυτικά και νότια της Κρήτης.

Οι άξονες, που θα κινηθούν οι αλλαγές του υπουργείου και θα ενημερώσει ο κ. Σταθάκης, είναι ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, η αναβάθμιση του ρόλου της ΕΔΕΥ Α.Ε και η έναρξη της συζήτησης για το είδος της σύμβασης παραχώρησης, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση του Εθνικού Λογαριασμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης των γενεών (ΕΛΚΑΓ).

Για το ΕΛΚΑΓ έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και υπάγεται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, που εποπτεύεται από τα υπουργεία, Οικονομικών, Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης-Πρόνοιας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σκοπός του ΕΛΚΑΓ είναι η δημιουργία αποθεματικού για τη χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης του ΕΦΚΑ και κυρίως για τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενιών.

Επιπλέον, μπορούν μέσω του Ταμείου αυτού μεταπτυχιακά προγράμματα ή ερευνητικά έργα από τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ της χώρας, σχετικά με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και κυρίως των υδρογονανθράκων.

Για την ενεργοποίηση του ΕΛΚΑΓ απαιτείται η έκδοση δύο ΚΥΑ που θα συνυπογράφονται από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Στην πρώτη θα καθοριστεί ο χρόνος έναρξης καταβολής των πόρων του ΕΛΚΑΓ, καθώς και ο χρόνος διάθεσης αυτών των πόρων στον ΕΦΚΑ.

Με τη δεύτερη ΚΥΑ θα καθοριστεί το ποσοστό ανά έτος από τα έσοδα του δημοσίου που θα χρηματοδοτεί το ΕΛΚΑΓ.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

HXHTIKO - Χ. Αθανασίου: 'Η καθυστέρηση πληρωμών δεν αποτελεί μεταβολή των όρων εργασίας'

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας

«Η καθυστέρηση στην καταβολή μισθού δεν αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο εργαζόμενος πρέπει να αδικείται και να μην πληρώνεται» δήλωσε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή "Αντίμετρα" στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολιάζοντας δικαστική απόφαση.

Πρόσθεσε ότι αντί η κυβέρνηση να στραφεί εναντίον της απόφασης, έπρεπε να αλλάξει τον νόμο, κάτι που τελικά έκανε με διάταξη που έφερε στη Βουλή.

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα που το φέρουν να μεσολάβησε για να δοθεί χάρη σε έμπορο ναρκωτικών, είπε ότι η απονομή χάρης ή μείωσης της ποινής είναι κυριαρχικό, αποκλειστικό δικαίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Αθανασίου στο Ραδιόφωνο 24/7:



Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η εθνική χάντμπολ νεανίδων αποχώρησε λόγω πρόκλησης της ΠΓΔΜ - Βαρύ πρόστιμο από την Ομοσπονδία

Αθήνα
Ο προγραμματισμένος για την Τρίτη, 1/8 αγώνας της εθνικής χάντμπολ των νεανίδων με την αντίστοιχη της ΠΓΔΜ, στα Σκόπια, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν διεξήχθη, καθώς η ελληνική ομάδα αποχώρησε διαμαρτυρόμενη για αθέτηση των προβλεπόμενων σχετικά με την επίσημη ονομασία της διοργανώτριας χώρας.

Η ΟΧΕ εξηγεί τις κινήσεις που έκανε η ελληνική αποστολή και τις διαβεβαιώσεις που πήρε από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά δεν τήρησε η ΠΓΔΜ. Παράλληλα θα στείλει άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία η ΟΧΕ θα ζητάει την απόσυρση του προκλητικού λογοτύπου από όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, την κατακύρωση του αγώνα με 10-0 υπέρ της Ελλάδας, την τιμωρία της ΠΓΔΜ, αλλά και του παρατηρητή Βίκτορ Κονοπλιάστι για ελλιπή άσκηση καθηκόντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«H Εθνική Γυναικών Κ17 αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τον αγώνα κόντρα στην ΠΓΔΜ για το EURO 2017

Η Ομοσπονδία εδώ και πολλούς μήνες προετοίμαζε την παρουσία της Εθνικής Γυναικών στα Σκόπια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17, έχοντας συνεχείς επαφές με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ και την πρεσβεία μας στα Σκόπια, ώστε να «θωρακίσει» την αποστολή μας απέναντι σε οποιαδήποτε πιθανή πρόκληση.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το προκλητικό λογότυπο της διοργάνωσης, ανταλλάχτηκαν επιστολές ανάμεσα στην ΟΧΕ και την EHF με αποτέλεσμα αυτό να τροποποιηθεί για το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ.

Τα επιχειρήματα των διοργανωτών και της EHF, ότι το λογότυπο δεν ταυτίζεται με την ονομασία της χώρας, αποδείχθηκαν ότι ήταν και η αιτία που οι διοργανωτές αποθρασύνθηκαν.

Με έγγραφο της η ΕHF έδωσε εντολή στους διοργανωτές να τροποποιηθεί το λογότυπο, όπως και να καλυφθούν όλες οι προκλητικές πινακίδες, σημαίες, αλλά και συνθήματα στο γήπεδο.

Επίσης επισημάνθηκε στον δημοσιογράφο που θα έκανε την περιγραφή του αγώνα στο live streaming, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, ως προς την αναφορά του στις παίκτριες και την ομάδα της ΠΓΔΜ, ειδικότερα μετά από τις καταγγελίες της ΟΧΕ για τα όσα συνέβησαν στο final-4 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρόλα αυτά ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και ενώ η Εθνική της ΠΓΔΜ τήρησε τα συμφωνηθέντα αναφορικά με τις εμφανίσεις των αθλητριών, οι προπονητές και οι συνοδοί της, εμφανίστηκαν στον πάγκο με μπλούζες που έγραφαν «Macedonia».

Η ελληνική αποστολή διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Ουκρανό παρατηρητή Βίκτορ Κονοπλιάστι, ο οποίος τους ζήτησε να τις αλλάξουν προκειμένου να ξεκινήσει το παιχνίδι, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, ο αρχηγός αποστολής Δημήτρης Χασεκίδης -σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή- ζήτησε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Μενέλαο Δανήλο να καλέσει τάιμ άουτ.

Στην διάρκεια του τάιμ άουτ ζητήθηκε και πάλι από τους Σκοπιανούς να αλλάξουν τις μπλούζες τους. Προπονητές και συνοδοί της ΠΓΔΜ αρνήθηκαν και έτσι η ελληνική ομάδα αποχώρησε από τον αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η ελληνική αποστολή κατέθεσε ένσταση στο φύλλο αγώνα ότι η ΠΓΔΜ δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα της τεχνικής σύσκεψης, ούτε και τις αποφάσεις της EHF, σχετικά με την διεθνή ονομασία των Εθνικών ομάδων της χώρας.

Επειδή η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέδειξε αργά αντανακλάστηκα στην επιβολή των συμφωνηθέντων και στην εφαρμογή των αποφάσεων της, θα σταλεί άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία η ΟΧΕ θα ζητάει την απόσυρση του προκλητικού λογοτύπου από όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, την κατακύρωση του αγώνα με 10-0 υπέρ της Ελλάδας, την τιμωρία της ΠΓΔΜ, αλλά και του παρατηρητή Βίκτορ Κονοπλιάστι για ελλιπή άσκηση καθηκόντων.

Είναι λυπηρό να στερούμε το δικαίωμα από ανήλικες αθλήτριες να αγωνιστούν σε επίσημες διοργανώσεις, όμως σημαντικότερο είναι να μάθουν να αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα της πατρίδα μας.

Και επειδή η υπερηφάνεια δεν είναι μετρήσιμο μέγεθος, όπως ίσως νομίζει η ΠΓΔΜ, εμείς θα τους συμπεριφερόμαστε με όρους καλής γειτονίας, μόνο όταν και αυτοί θα σέβονται την Ελλάδα».

Πηγή sports.in.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αντιμέτωπη με μεγάλα σκάνδαλα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία



Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ενδεχομένως να βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της, ενώ ακόμα δεν έχει κατακάτσει η σκόνη από τη διεθνούς βεληνεκούς απάτη όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της Volkswagen («Ντίζελγκεϊτ»). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αρχές ανταγωνισμού της Γερμανίας ερευνούν καταγγελίες για σύσταση καρτέλ από τη δεκαετία του 1990, μεταξύ των Volkswagen, BMW και Daimler. Με όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, ίσως το πιθανολογούμενο καρτέλ να διαμόρφωσε και τις συνθήκες για το «Ντίζελγκεϊτ».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel, οι τρεις κορυφαίες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν συγκροτήσει μυστικές ομάδες, αποτελούμενες από διευθυντικά στελέχη τους, οι οποίες ασχολούνταν με θέματα τεχνολογίας, προμηθευτών και τιμολόγησης. Μεταξύ άλλων, φέρεται ότι ασχολούνταν και με τα συστήματα διαχείρισης ρύπων και με την εξεύρεση τεχνικών λύσεων για μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του αζώτου.

Οι αποκαλύψεις έγιναν στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται στη Γερμανία για τη Volkswagen και το σκάνδαλο ρύπων. Σε επιστολή της προς τις εθνικές αρχές, η VW αναφέρει ότι περίπου 200 στελέχη της συναντήθηκαν με στελέχη των ανταγωνιστών της κατά τη δεκαετία του 1990 και ασχολήθηκαν με θέματα ανάπτυξης οχημάτων, φρένων και κινητήρων.

Οπως έγραψαν οι Ιrish Τimes, αν επαληθευθεί ότι έτσι λειτουργούσαν τα τελευταία 20 χρόνια οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, τότε ο κλάδος θα εισέλθει σε φάση βαθιάς κρίσης. Πρόσφατα σε συζητήσεις της με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ τούς συνέστησε να στηρίξουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες τους, «επειδή δεν πρόκειται να επιβιώσουν με την παρούσα μορφή τους». Ο κλάδος των αυτοκινήτων συνεισφέρει κατά το ένα πέμπτο στα έσοδα των γερμανικών κρατικών ταμείων.

Ούτε η Volkswagen ούτε η Daimler επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα, ενώ η BMW αντέδρασε έντονα. Διεμήνυσε ότι τα δικά της συστήματα διαχείρισης ρύπων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα είναι καλύτερα από αυτά των ανταγωνιστριών της. Ωστόσο, επισήμανε ότι το «να συζητούν οι ανταγωνίστριες αυτοκινητοβιομηχανίες μεταξύ τους για θέματα εξαρτημάτων είναι κάτι πολύ συνηθισμένο». Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών για τον καθορισμό τιμών. Φέρεται, εντούτοις, ότι συντονίστηκαν για να συμφωνήσουν αν θα τοποθετήσουν μικρές και όχι μεγάλες δεξαμενές AdBlue. Σε αυτές μπαίνει το διάλυμα ουρίας, το οποίο καθαρίζει τις εκπομπές ρύπων. Ωστόσο, δεδομένου του μικρού μεγέθους τους, ο καθαρισμός δεν είναι επαρκής. Οπως αναφέρει ο ιστότοπος www.seekingalpha.com, που ασχολείται με αναλύσεις αγορών, «οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πολλά μέτωπα ανοικτά και σε επίπεδο ανταγωνισμού και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης». Αν αποδειχθεί ότι όντως είχαν συστήσει καρτέλ, τότε τα πρόστιμα από την Κομισιόν θα είναι πολύ μεγάλα. Ισως θέσουν σε κίνδυνο τα μελλοντικά τους σχέδια: την ανάπτυξη αυτοκινήτων χωρίς οδηγό και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Hδη η Volkswagen έχει βάλει στην άκρη 18 δισ. ευρώ για το «Ντίζελγκεϊτ». Η Daimler βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τους συνδικαλιστές για το πού θα παράγονται οι μπαταρίες της.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ύβρεις Θ.Πάγκαλου κατά των Ενόπλων Δυνάμεων: «Είναι ανίκανοι»! - «Πληρωμένη» απάντηση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου



Σε υβριστικές δηλώσεις κατά των ενόπλων Δυνάμεων προέβη ο Θ.Πάγκαλος, προσβάλλοντας το προσωπικό, κατά κύριο λόγο, που το χαρακτήρισε "Ικανό μόνο για παρελάσεις" επειδή δεν σβήνει, κατά την εκτίμησή του, πυρκαγιές και καταλήγει διατυπώνοντας την γελοία, ανάλογη της προσωπικότητάς του, εκτίμηση ότι «Είναι στρατός οπερέτας, ενώνω τις ευχές μου, τις προσευχές μου με τις δικές σας να μην μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε το αξιόμαχό του».!

Αλήθεια τι και ποιον εξυπηρετεί ο Θ.Πάγκαλος; Γιατί ο Στρατός δεν είναι «του Π.Καμμένου» και του εκάστοτε ΥΕΘΑ αλλά υπερασπίζεται το Έθνος.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «ο στρατός του κ. Καμμένου είναι ατσαλάκωτος, δεν πάει πουθενά, δεν πάει στους σεισμούς, δεν πάει στις πυρκαγιές, δεν πάει πουθενά που μπορεί να εκτεθεί» και συνέχισε:

«Κάνει μόνο παρελάσεις και παρουσιάσεις όπλων στον υπουργό».

«Είναι στρατός οπερέτας, ενώνω τις ευχές μου, τις προσευχές μου με τις δικές σας να μην μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε το αξιόμαχό του» κατέληξε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

«Τα Canadair δεν εμφανίστηκαν καθόλου. Τα ελικόπτερα εμφανίστηκαν με πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση και μετά ένα σινούκ… Εν πάσει περιπτώσει ήταν πολύ περιορισμένη η βοήθεια που έδωσαν τα μέσα του στρατού ενώ κοντά στην Αθήνα έπρεπε να επιστρατευθούν όλα τα μέσα και εν πάσει περιπτώσει είναι δύο βήματα από την Αθήνα 40 χιλιόμετρα», είπε ο κ. Πάγκαλος.

«Αυτό που ήταν ακόμη πιο περίεργο ήταν η έλλειψη παρουσίας του στρατού».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατέληξε: «Και ενώνω τις ευχές μου, τις προσευχές μου με τις δικές σας να μην μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε το αξιόμαχό του…».

Καμμένος: Ο Πάγκαλος να μην πιάνει στο στόμα του τις ένοπλες δυνάμεις


«Ο Πάγκαλος που ήθελε τις Σημαίες να τις παίρνει ο άνεμος και θεωρούσε τους στρατιωτικούς αντιπαραγωγικούς να μην πιάνει στο στόμα του τις Ενοπλες Δυνάμεις» όπως σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος συνόδευσε το σχόλιό του με μια φωτογραφία του Θόδωρου Πάγκαλου με κόκκινη ρόμπα…




Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....