Διυλιστήριο: 07/14/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Μακρόν σε Καμμένο: Η συνεργασία με τη Ελλάδα κάθε μέρα ενδυναμώνεται και είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της Μεσογείου



Στο Παρίσι βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, προσκεκλημένος της γαλλικής κυβέρνησης με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου στη σύμμαχο χώρα.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, στο αποψινό του διάγγελμα προς τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας, αναφέρθηκε στην αμυντική συνεργασία της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία και αμέσως μετά απευθύνθηκε προσωπικά στον παρευρισκόμενο υπουργό Εθνικής 'Αμυνας τονίζοντας τη σημασία της διμερούς συνεργασίας και τη συμβολή της χώρας μας στη σταθερότητα της περιοχής της Μεσογείου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία, που κάθε μέρα ενδυναμώνεται, στο κέντρο της Ευρώπης, με την Ελλάδα, κύριε υπουργέ. Είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της Μεσογείου και εξίσου απαραίτητη για την κοινή μας πολιτική στη Μέση Ανατολή» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν απευθυνόμενος στον Π.Καμμένο.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ



H πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας ζωντανά στο Skai TV, άσκησε κριτική στο ότι η Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου δεν εξέδωσε στην Τουρκία τους τρομοκράτες της DHKP-C.

Ελληνικό δικαστήριο απέρριψε την έκδοση στην Τουρκία των 9 τρομοκρατών-μελών της DHKP-C που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν στην Αθήνα τον Νοέμβριο, κάτι που προκάλεσε αντίδραση όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και από Έλληνες. H πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας ζωντανά στο Skai TV, άσκησε κριτική στο ότι η Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου δεν εξέδωσε στην Τουρκία τους τρομοκράτες της DHKP-C. Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως ήταν λάθος το βήμα που έκανε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε πως ήταν μεγάλο λάθος να μην εκδοθούν οι τρομοκράτες που θέλανε να σκοτώσουν τον ΠτΔ της Τουρκίας. Η Μπακογιάννη είπε πως δεν μπορεί να γίνουν παζάρια με τους δύο Έλληνες κρατούμενους στην Τουρκία και πρόσθεσε πως ¨Μια χώρα που σέβεται το εαυτό της πρέπει να απελαύνει τους τρομοκράτες που έχουν φωλιάσει μέσα της. Στο διεθνές δίκαιο και στον αντιτρομοκρατικό αγώνα είμαστε από κοινού και αυτό έπρεπε να γίνει¨.

https://www.sondakika.com/haber/haber-yunan-milletvekili-dhkp-c-li-teroristleri-turkiye-11044757/

Σχ: Επειδή παρακολουθήσαμε και εμείς την συνέντευξη της κ. Μπακογιάννη έχουμε ορισμένα ερωτηματικά. Ανέφερε σε κάποιο σημείο της ομιλίας της (11:20) πως ¨είναι απολύτως βέβαιοι οι Τούρκοι πως είναι το ελικόπτερο που χτύπησε τον Ερντογάν και την οικογένεια του¨.

ΕΝΑ στοιχείο έχει που να το αποδεικνύει αυτό ; Γιατί εμείς ξέρουμε πως αυτά μόνο κάποιοι πληρωμένοι του Ταγίπ τα έχουν πει και πάντα χωρίς επίκληση κανενός στοιχείου. Να προσθέσουμε κάτι μόνο για το οποίο ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 100%. Τις πρώτες 15-20 μέρες μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος η Τουρκία δεν ήξερε ΚΑΝ ούτε τα ονόματα των Τούρκων στρατιωτικών και ούτε και τα στοιχεια του ελικοπτέρου με το οποίο είχαν διαφύγει στην Ελλάδα. Και εκ των υστέρων δήθεν έλεγαν πως αυτοί ήταν που επιχείρησαν κατά του Ταγίπ…

Επίσης για τα μέλη της DHKP-C, σχετικά με την υποτιθέμενη απόπειρα κατά του Ερντογαν που θα επισκέπτονταν την χώρα μας, πέραν της διαρροής από την αστυνομία, υπήρξε κανένα άλλο στοιχείο; Εμείς δεν γνωρίζουμε ΚΑΝΕΝΑ ΠΆΝΤΩΣ.

Και ακόμη και αν δεχτούμε πως όντως είχαν τέτοιο σχέδιο, πως εννοεί την έκδοση τους η κ. Μπακογιάννη ;

Να μην τους αφήσουμε να ασκήσουν τα ένδικα μέσα που δικαιούνται ;

Να τους τσουβαλιάσουμε;

Για μας είναι ξεκάθαρο πως η κ. Μπακογιάννη ανταγωνίζεται τον GAP σε φιλοτουρκισμό.

Ακούστε τι λέει στο χρονικό σημείο 11:20….



Πηγή tourkikanea.gr

https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλήθηκε σε απολογία ο Γιάννος Παπαντωνίου



Κλήση σε απολογία για τις 25 Ιουλίου έλαβε ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, από την ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία μαζί με τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου, διενεργούν την έρευνα για το σύνολο των εκκρεμών δικογραφιών με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό.

Το βασικό αδίκημα που ερευνούν οι ανακριτές είναι το «ξέπλυμα» ωστόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή απέναντι στην ανάκριση, ενώ παράλληλα έχει δώσει τη συναίνεσή του προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και στην Ελβετία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2017 η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προχώρησε στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου (in rem) για το αδίκημα της δωροδοκίας, έπειτα από σχετικό αίτημα της αρμόδιας ανακρίτριας.

Το αίτημα εκείνο στηριζόταν στην αξιολόγηση στοιχείων αλλά και μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και σε νεότερα στοιχεία που είχαν φτάσει στις αρχές Μαρτίου του ίδιου έτους στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας για την ύπαρξη δύο λογαριασμών που που φέρονται να συνδέονται με τον πρώην υπουργό και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές είχαν αξιολογήσει ως σημαντικά στοιχεία, κατάθεση Γάλλου πρώην στελέχους εταιρείας που είχε εμπλακεί σε προμήθειες με το ελληνικό δημόσιο αλλά και στοιχεία που κατασχέθηκαν στην Αθήνα στο σπίτι του επικεφαλής της ίδιας εταιρείας στη χώρας μας, που είχε άμεση γνώση των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων για πολλές συμβάσεις μεταξύ των οποίων και συμβάσεις εξοπλιστικών.

Επίσης, η ανακρίτρια είχε αξιολογήσει ως σημαντικά όσα έχουν προκύψει από τις πολυετείς έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τους λογαριασμούς που διέθετε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, στην Ελβετία και οι οποίοι ερευνήθηκαν, όταν τυχαία αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....