Διυλιστήριο: 06/19/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Δανία: Παραίτηση Σμιτ μετά την εκλογική ήττα - «ΗΓΕΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ»


Από την ηγεσία του κόμματός της, των Σοσιαλδημοκρατών (Socialdemokraterne) παραιτήθηκε η μέχρι χθες πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ (σε ηλικία μόλις 49 χρονών) αποδεχόμενη έτσι την ήττα της μετά από τις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης που ανέδειξε ως νικητή την κεντροδεξιά συμμαχία του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

«Δεν κερδίσαμε τις εκλογές, και ηττηθήκαμε στην γραμμή του τερματισμού», είπε η Τόρνινγκ-Σμιτ, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας (από το 2011), προσθέτοντας, «ηγεσία σημαίνει να αποχωρήσεις τη σωστή στιγμή, και αυτή η στιγμή ήρθε».

Το κρατικό δίκτυο ενημέρωσης DR είπε ότι η αντιπολίτευση - που περιλαμβάνει τους Φιλελεύθερους (Venstre) του Ράσμουσεν και το λαϊκίστικο δεξιό Δανικό Λαϊκό Κόμμα (DF) - κέρδισε 90 έδρες στη Βουλή, έναντι 85 εδρών που κέρδισε η κεντροαριστερή συμμαχία με επικεφαλής την Τόρνινγκ-Σμιτ.

Οι ψήφοι που υπολείπονται της τελικής καταμέτρηση ανήκουν στις πρώην αποικίες της Γροιλανδίας και τις Νήσους Φερόες, και δίνουν συνολικά τέσσερις έδρες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η ερώτηση που εξόργισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου


Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος όταν δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ρώτησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις διαπραγματεύσεις και προκάλεσε την οργή της.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε την κυρία Κωνσταντοπούλου αν συμφωνεί με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και η απάντησή της ήταν: «Η χώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση σε πλαίσιο και σε καθεστώς που δημιούργησαν άλλοι. Αυτοί οι άλλοι οφείλουν να απαντήσουν στα ευρήματα της Επιτροπής μας».

Στη συνέχεια είπε: «Η χώρα έχει κυβέρνηση που παλεύει να υπερασπιστεί την Δημοκρατία και τα δίκαια του λαου… Όταν κατατίθενται τέτοια πορίσματα είναι απογοητευτικό να γίνονται τέτοιες ερωτήσεις… Είπατε πως είστε από τον Σκάι έτσι δεν είναι; Παρακολουθούμε με φρίκη και το λέω ευθέως – δεν σας αποδίδω προσωπικά κάτι - όμως είναι απογοητευτικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση».

Έκανε λόγο για στοχευμένη ερώτηση και συνέχισε λέγοντας πως «οι κερδισμένες τράπεζες από τη διαδικασία του μνημονίου, πληρώνουν διαφημίσεις στα ΜΜΕ, την ώρα που τα ΜΜΕ για τη διαφημιστική δαπάνη δεν έχουν αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο… Υπάρχουν ΜΜΕ διαπλοκής που ως νέες ερπύστριες καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό…».

Ακόμη έκανε λόγο για απληροφόρητους και ανιστόρητους παρουσιαστές του ΣΚΑΪ.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτοί είναι οι 35 επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον Τσίπρα, για να κλείσουν συμφωνίες στη Ρωσία


Εκπροσώπους επιχειρηματικών κολοσσών από την Ελλάδα, έχει στο πλευρό του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο ταξίδι του Αγία Πετρούπολη, όπου συμμετέχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ. Το ταξίδι αυτό μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών σε κλάδους όπως η ενέργεια, οι κατασκευές, ο τουρισμός και το εμπόριο.

Στην πρωθυπουργική αποστολή βρίσκονται και 35 Έλληνες επιχειρηματίεςπου ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν, ενώ στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης συμμετέχουν πάνω από 1.600 εταιρείες από όλο τον κόσμο. Στο φόρουμ θα παραστούν εκπρόσωποι από περισσότερα από 27 funds από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Σαουδική Αραβία, την Κίνα, την Ευρώπη και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Μεταξύ άλλων στην Αγία Πετρούπολη βρίσκονται ελληνικές επιχειρήσεις όπως οιAldemar, Ελληνικά Καλώδια, Βιοχάλκο, Laskaridis Group, Lamda Development, International Group του Ιβάν Σαββίδη, Σωληνουργεία Κορίνθου, Δωδώνη κ.λπ.

H σχετική λίστα:

O πρωθυπουργός μιλώντας στους Έλληνες επιχειρηματίες που μετέχουν στο 19ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης απηύθυνε έκκληση στην ελληνική επιχειρηματικότητα να ανοίξει τα πανιά της σε θάλασσες παρά τις φουρτούνες. «Σε μια δύσκολη περίοδο οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορεί να γίνουν πρωτοπόροι στην ανακάλυψη νέων οριζόντων» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Εσείς να μας τραβάτε από το μανίκι» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ανοιχτούμε σε νέους ορίζοντες, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση διαρκεί πέντε χρόνια και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνουμε τους τελευταίους τέσσερις μήνες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή και για να την ξεπεράσει πρέπει να πάρει διαζύγιο με τις παθογένειες του παρελθόντος».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπεγράφη συμφωνία με τη Ρωσία για τον ελληνικό αγωγό φυσικού αερίου


Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.


Η προέκταση του αγωγού «Turkish Stream» στην ελληνική επικράτεια θα ονομάζεται «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός» και θα έχει δυναμικότητα 47 δισ. κυβικών μέτρων το χρόνο.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2016 και θα ολοκληρωθεί το 2019. Ελλάδα και Ρωσία θα έχουν ίσο μερίδιο μετοχών στην εταιρεία που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου. Η κατασκευή θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία, ενώ η Αθήνα θα επιστρέψει μελλοντικά το μερίδιο που της αναλογεί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik .

Ιστορική χαρακτήρισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, την υπογραφή της συμφωνίας και δήλωσε: «Ο αγωγός θα συνδέει όχι μόνο την Ελλάδα και τη Ρωσία, αλλά και τους λαούς της Ευρώπης. Το μήνυμά μας είναι μήνυμα σταθερότητας και φιλίας... Ο αγωγός που ξεκινάμε σήμερα δεν στρέφεται ενάντια κανενός στην Ευρώπη ή αλλού, είναι αγωγός ειρήνης και σταθερότητας για όλη την περιοχή».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκτάκτως νέα «ένεση» από ΕΚΤ σήμερα για να αντιμετωπιστούν οι εκροές

Αναμένεται να ανάψει «πράσινο φως» στο αίτημα της ΤτΕ για 3 δισ. Ευρώ, ωστόσο το ποσό ενδεχομένως να είναι μικρότερο

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσει το ΔΣ της ΕΚΤ το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση επιπρόσθετης έκτακτης χρηματοδότησης στις τράπεζες καθώς οι εκροές καταθέσεων έχουν επιταχυνθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών κύκλων προς το newmoney.gr το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως στο αίτημα που έχει καταθέσει η ΤτΕ, ωστόσο το ποσό ενδεχομένως να είναι μικρότερο. Σημειώνεται ότι η ΤτΕ έχει αιτηθεί την πρόσθετη χορήγηση 3 δισ ευρώ. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι εφόσον χρειαστεί το ΔΣ της ΕΚΤ θα είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει νέα τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα για την παροχή και άλλης έκτακτης χρηματοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση το 1,1 δισ. ΕLA που έδωσε η ΕΚΤ την περασμένη Τετάρτη αποδείχθηκε ανεπαρκές μπροστά στο κύμα των εκροών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής της ΕΚΤ Γ. Στουρνάρας κατέθεσε ήδη από την Πέμπτη αίτημα για παροχή πρόσθετης έκτακτης ρευστότητας 3 δισ. προκειμένου οι τράπεζες να αντεπεξέλθουν και τη Δευτέρα, η οποία είναι κρίσιμη ημέρα καθώς θα γίνει η έκτακτη σύνοδος κορυφής.

Πηγές από την ΤτΕ διέψευδαν ότι ζητήθηκε πρόσθετη ρευστότητα, αλλά προφανώς πρόκειται για υποχρεωτική διάψευση. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα της έκτακτης ρευστότητας ήταν και το θέμα της σύσκεψης που είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Γ. Δραγασάκης με τους τραπεζίτες.

Τραπεζικές πηγές δηλώνουν στο Newmoney.gr ότι από το πρωί υπάρχει μεγάλο κύμα αναλήψεων στις τράπεζες από καταθέτες που πηγαίνουν να σηκώσουν λεφτά απ' τους λογαριασμούς τους ενώ ήδη υπάρχουν και πάρα πολλές παραγγελίες για τις επόμενες ημέρες.

Και αυτό καθώς το χθεσινό ναυάγιο στο Eurogroup και η τελευταία ευκαιρία που δίνουν οι δανειστές στην κυβέρνηση για συμβιβασμό με τη σύνοδο κορυφής τη Δευτέρα, ανεβάζουν στα ύψη το θερμόμετρο της ανησυχίας.

Τραπεζικές πηγές εκτιμούσαν ότι σήμερα θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα στον «πόλεμο» των εκροών που τελευταία έχει λάβει επικίνδυνη δυναμική. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εβδομάδα ξεκίνησε τη Δευτέρα με εκροές 300 εκατ. και εξελίχθηκε σε μια αιμορραγία που μειώνει τις καταθέσεις σε ημερήσια βάση κατά 1 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη είχαν αποσυρθεί καταθέσεις ύψους 3 δισ.

Το δραματικό σημείο στο οποίο έχει φθάσει το τραπεζικό σύστημα είναι ενδεικτικό από τον διάλογο Ντάισελμπλουμ –Κερέ που μετέδωσε χθες το Reuters και φέρει τον ισχυρό άνδρα της ΕΚΤ να απαντά σε ερώτηση του προέδρου του Eurogroup για τις ελληνικές τράπεζες λέγοντας ότι δεν είναι σίγουρος αν θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Εκπρόσωποι της ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τον συγκεκριμένο διάλογο, ενώ αργότερα επιχείρησαν να "μαζέψουν" το θέμα, διευκρινίζοντας ότι η αναφορά του κ. Κερέ δεν είχε το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Tο Reuters επιμένει για την εγκυρότητα της πληροφορίας. Την ίδια στιγμή και ο αρθρογράφος των FT Πίτερ Σπίγκελ, ανέφερε ότι δύο αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του το επιβεβαίωσαν.

Πάντως, η ελληνική πλευρά έκανε λόγο για σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης, υποστηρίζοντας ότι «κύκλοι» που δεν κατονομάζονται επενδύουν στον «φόβο του λαού».

Τραπεζικές πηγές πάντως τονίζουν στο Newmoney.gr ότι ο κύκλος συζήτησης περί επιβολής capital controls δεν πρόκειται να κλείσει εύκολα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Επεισόδιο Ντράγκι - Μαριά στο ευρωκοινοβούλιο

Επεισόδιο μεταξύ του Μάριο Ντράγκι και του Έλληνα ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, σημειώθηκε στην ευρωβουλή κατά την ενημέρωση της επιτροπής Οικονομικών από τον επικεφαλής της ΕΚΤ.

Ο Νότης Μαριάς κάλεσε τον Μάριο Ντράγκι να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει τα δάνεια της από το ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, έθεσε δημόσια την πρόταση του, για εξόφληση του ΔΝΤ από την Ελλάδα μέσω δανειοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδος ή την ΕΚΤ.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική» συμφώνησε ο Ντράγκι αλλά η ΕΚΤ δεν μπορεί να αναλαμβάνει την χρηματοδότηση για την εξόφληση δανείων. Υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει πάρει 223 δισ μέσω δανείων από την Ευρώπη και επιπροσθέτως και την ρευστότητα από την ΕΚΤ (118 δισ μέχρι τώρα) αλλά και τα δάνεια από το ΔΝΤ και βεβαίως το κούρεμα το 2012.

Ο Νότης Μαριάς από την πλευρά του είπε σε έντονο ύφος προς τον Μάριο Ντράγκι ότι όταν εκείνος ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας είχε κάνει χρήση ανάλογης βοήθειας και συγκεκριμένα είχε δανειοδοτήσει την Ιταλία για να πληρώσει υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ.

Σε ανακοίνωσή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι ο Μάριο Ντράγκι του απάντησε ότι δεν θυμάται και το ζήτησε να συζητήσουν το θέμα μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νότη Μαριά:

«Κύριε Ντράγκι,

Η ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται στο 26,6% και η ανεργία των νέων χτύπησε κόκκινο φτάνοντας στο 51,7% σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την περασμένη Παρασκευή. Το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, το 45% των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη κάτω από 650€, το Ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων του προς τρίτους.

Κύριε Ντράγκι σας διαβάζω το άρθρο 7 του Κανονισμού 3603/1993 του Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου 1993 το οποίο αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες προς το δημόσιο τομέα για την εκπλήρωση υποχρεώσεων έναντι του ΔΝΤ, δεν θεωρείται πιστωτική διευκόλυνση κατά την έννοια του άρθρου 104 της συνθήκης».



Δεδομένου ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας για την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου που έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το Μάιο του 2010 με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αδυναμία πληρωμής θα ήθελα να σας ρωτήσω ως Πρόεδρο της ΕΚΤ:

1.Ποιά θα είναι η στάση της ΕΚΤ σε περίπτωση που η Ελληνική Κυβέρνηση αξιοποιώντας το άρθρο 7 του Κανονισμού 3603/93 ζητήσει από την ΕΚΤ τη δανειοδότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας για την μερική ή ολική εξόφληση των ανωτέρω δανειακών της υποχρεώσεων έναντι του ΔΝΤ το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις έχει τορπιλίσει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της;

Να σημειώσω εν προκειμένω ότι ήδη εσείς ως Διοικητής της ΕΚΤ έχετε δώσει την έγκρισή σας σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούν την Ιταλία, την Αυστρία και την Πορτογαλία, ενώ ως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας κατόπιν αδείας του κ. Τρισέ δανειοδοτήσατε την Ιταλική Κυβέρνηση για να πληρώσει υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ.

2.Ενόψει του ότι η ΕΚΤ βάσει των Συνθηκών μεριμνά ώστε οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες να τηρούν τις εκ της Συνθήκης υποχρεώσεις τους, ποια θα είναι η στάση της ΕΚΤ σε περίπτωση που η Τράπεζα της Ελλάδος ή άλλη Εθνική Κεντρική Τράπεζα κράτους μέλους της Ευρωζώνης προχωρήσει στη δανειοδότηση ή σε κάθε άλλη μορφή χρηματοδότησης της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να προβεί σε ολική ή μερική εξόφληση των ανωτέρω δανειακών της υποχρεώσεων έναντι του ΔΝΤ;»


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μένουνε Ευρώπη!..

     Πρός ηλίθιους που ''Μένουνε Ευρώπη''.
Σύνταγμα.
Ενταύθα.

Αγαπητά ζώα,
Αφού δεν μπορείτε να σκεφτείτε ότι μιά συγκέντρωση που την ζήτησαν οι δανειστές-απατεώνες μέσω tweeter, και συμμετέχουν βγάζοντας selfies Μπουμπούκια και Μπαρμπι-μπούληδες, και Παπα-νανάκια με ΜΚΟ των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, και όλη η δωσιλογική νομενκλατούρα,
..και συμμετέχετε και 'σείς,
..τότε είστε άξιοι της μοίρας σας η οποία πρέπει να διαμορφωθεί ως εξής:
Αύριο ο πρωθυπουργός πρέπει να υπογράψει νέο μνημόνιο, τα ''ευεργετήματα'' του οποίου θα πρέπει να αφορούν ειδικά και μόνον εσάς και που θα είναι:
Μείωση μισθών και συντάξεων άμεσα κατά 20% τουλάχιστον, και 5% κατ' έτος μέχρι το 2025.
Κατώτατος μισθός στα 280 ευρώ.
Αύξηση του ΦΠΑ στα αγαθά διατροφής και πρώτης ανάγκης στο 25%.
Κατάργηση κάθε είδους πρόωρης σύνταξης καθώς και του ΕΚΑΣ.
Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης για όλους στα 68 χρόνια.
Φόρος εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, ενιαίος στο 40% για όλα τα εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ, και σταδιακή μείωση για μεγαλύτερα εισοδήματα.
Ποινικοποίηση των χρεών προς το Δημόσιο από το όριο των 1500 ευρώ και πάνω.
Επαναφορά του ΕΝΦΙΑ και ενσωμάτωσή του και πάλι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Κατάργηση προστασίας οποιασδήποτε μορφής για οποιαδήποτε περιουσία.

Εμείς οι υπόλοιποι ας μείνουμε εκτός Ευρώπης, εκτός ευρώ, και ας (ξανα)χρεοκοπήσουμε!
Εσείς μπορείτε να ''μένετε Ευρώπη'',
..κι εμείς μπορούμε να ''μένουμε μ@λάκες'' ατενίζοντας το μέγεθος της ηλιθιότητάς σας!
Κρίμα.
Κρίμα που λεγόμαστε και 'μεις, και 'σεις, Έλληνες!
Κρίμα που ένα μεγάλο ποσοστό πραγματικών ανθρώπων -που αυξάνει συνεχώς- αγωνίζεται να σας βγάλει απ' το τέλμα της ζωώδου σας ύπαρξης.
Δεν το αξίζετε.
Το επιβάλλει όμως η Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,
..αλλά και η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων.
Η μία σας αφορά τυπικά, και η άλλη ουσιαστικά!

Κατά τα άλλα επιθυμούμε υγεία να έχετε,
..να δουλεύετε στο σκλαβοπάζαρο ''η Ευρώπη'' κατά την επιθυμία σας.

Χαιρετισμούς στ' αφεντικά σας, και κάντε και μία κωλοτούμπα εκ μέρους μας.
Ζώα! Ε, ζώα.

Με συμπάθεια, όπως αρμόζει για όλα τα πλάσματα της γης,

Οι υπόλοιποι Έλληνες!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσίπρας: Θα υπάρξει λύση για ανάπτυξη μέσα στο ευρώ

«Η σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στον δρόμο για συμφωνία» - «Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου θα διαψευστούν»


Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό, λίγες ώρες μετά το δραματικό Eurogroup που δεν κατάφερε να δώσει λύση στο ελληνικό ζήτημα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανακοίνωσή του σήμερα μιλάει για λύση για ανάπτυξη εντός του ευρώ.

Με ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί, το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει ότι η σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στον δρόμο για συμφωνία.

«Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης και εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν».

Και η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τσίπρα καταλήγει: «Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ, αλλά και της δημοκρατίας, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Die Zeit: Παράταση προτείνει η Ευρωζώνη χωρίς το ΔΝΤ - Μας δίνουν 10 δισ. ευρώ!


Η γερμανική εφημερίδα, Die Zeit, αναφέρει πως απόψε η Ευρωζώνη θα προτείνει το... τελευταίο της χαρτί στην Ελλάδα.

Η πρόταση αυτή θα αφορά σε παράταση του υπάρχοντος προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα πάντα με την Die Ziet, η Ελλάδα θα λάβει 10 δισ. ευρώ... "ζεστά" μετρητά.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επίσης θα αυξήσει την χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες, επιτρέποντάς τις έτσι να εξαγοράσουν ακόμη 2 δισ. ευρώ από το χρέος.

Ακόμη, αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το φετινό καλοκαίρι.

Η πρόταση αυτή παρουσιάζεται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως τελευταία προσφορά ούτως ώστε να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία.

Ένα σημαντικό κομμάτι της πρότασης αυτής, είναι πως το ΔΝΤ δεν θα έχει καμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο πλάνο.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άμεση οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα ανακοίνωσε η Ρωσία!


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την Ελλάδα, εξελίξεις που έχουν ως επίκεντρο το διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS Σεργκέι Στορτσακ προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά περιγράφεται το πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας που πρόκειται να δώσει η Ρωσία στην χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Στορτσακ δήλωσε:

«Καμιά χώρα στην κατάσταση όπου βρίσκεται η Ελλάδα δεν μπορεί τα καταφέρει μόνη της. Χρειάζονται διεθνείς συνεργασίες και συνέργειες για να βγούμε από την κρίση. Για αυτό και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα», είπε ο Ρώσος υφυπουργός δίνοντας πρακτικά έτσι το πράσινο φως για την οικονο0μική βοήθεια, στην οποία θα συμμετέχει και η αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βοήθεια θα ανέρχεται μεταξύ 3 και 5 δισ. ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού έγιναν λίγο μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των BRICS με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη.

Στην αντιπροσωπεία των BRICS συμμετείχαν ο πρώτος πρόεδρος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας, Kundapur Vamar Kamath, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ και νέος αντιπρόεδρος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS, Paolo Nogueira Batista, ο Ρώσος αναπληρωτής Οικονομικών, Sergei Storchak, καθώς και ο Vladimir Dmitriev, επικεφαλής της VEB-Vnesheconombank, Κρατικής τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών υποθέσεων της Ρωσίας.

Η αντιπροσωπεία των BRICS τόνισαν στον πρωθυπουργό το έντονο ενδιαφέρον τους για την συνεργασία της Ελλάδας με την νέα αναπτυξιακή τράπεζα.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι ελληνο-ρωσικές επαφές για την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την επέκταση του ρωσικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Έτσι και πριν το κρίσιμο αυριανό ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Α.Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Gazprom Alexey Miller όπου κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε το θέμα του Greek Stream.

Όπως ανέφερε σχετικά η Gazprom σε ανακοίνωσή της «Οι δύο πλευρές συζήτησαν το θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα για να διευκολυνθεί η προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του Greek Stream αγωγού αερίου. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το ζήτημα της προετοιμασίας του κατάλληλου διακυβερνητικού μνημονίου», αναφέρει η δήλωση.

Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της Gazprom οι συνομιλίες έχουν φθάσει σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο, ενώ εχθές ο Ρώσος υπουργός ενέργειας από την Μαδρίτη όπου βρισκόταν δήλωσε πως αναμένει σύνοτμα την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ των χωρών.

Τον πρωθυπουργό στη συνάντησή του συνόδευε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευτυχώς ....που ξαναήρθε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα.

Βλέποντας την σημερινή εκδήλωση - συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού δεν θα αναλωθώ για να μετρήσω πόσοι ήταν συγκεντρωμένοι. Δεν θα αναλωθώ να συγκρίνω την χθεσινή εκδήλωση υπέρ της Ελληνικής κυβέρνησης με αυτήν την σημερινή, υπέρ της δήθεν παραμονής στην Ευρωπαική Ένωση των δανειστών μας . Δεν θα αναλωθώ καν να αναφερθώ αν η κίνηση αυτή ήταν υπέρ της Ελλάδας ή των δανειστών.

Αυτό που έχω να πω : ''Σε ευχαριστώ Θεέ μου.''

Σε ευχαριστώ που ξαναήρθε, στην Χώρα που γέννησε την δημοκρατία, στην χώρα μου, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ευτυχώς που δεν λειτούργησε η μνησικακία.
Ευτυχώς οι κυβερνώντες σκέφτηκαν δημοκρατικά.
Ευτυχώς που δεν χρησιμοποιήθηκαν τα μέσα διάλυσης συγκεντρώσεων της προηγούμενης κυβέρνησης
Ευτυχώς που άλλοι Έλληνες πολίτες δεν ήπιαν το δακρυγόνο που έχω πιει εγώ.
Ευτυχώς που ο ''κύριος'' Βρούτσης δεν ένιωσε την καούρα στο λαιμό του, όπως έζησαν παλιότερα χιλιάδες Έλληνες.
Ευτυχώς που δεν χρειάστηκε ο ''κύριος'' Βαρβιτσιώτης να νιώσει τον πόνο από τα γκλόμπ, που είχε νιώσει ο καθένας που είχε αντίθετη άποψη, από αυτή του Σόιμπλε.
Ευτυχώς που δεν είδα να δακρύζουν από το πολύ καπνογόνο τα μάτια του βλάκα Γεωργιαδή, όπως δάκρυζαν τα δικά μου.

Ευτυχώς δεν είδα τα ΜΑΤ, μετά από εντολές, να βαράνε τον ''κύριο'' Τασούλα, όπως έκαναν στο άνθρωπο που κατέβασε την γερμανική σημαία, την σβάστικα, από την Ακρόπολη.

Ευτυχώς που όλοι τους μπορούσαν να βγάλουν selfie με χαμογελαστά πρόσωπα, και δεν ένιωσαν τον φόβο της φωτογραφίας χτυπημένος, κάτω, σε κάποιο πεζοδρόμιο, αλλά και νικημένος.
Ευτυχώς που δεν είδα να καίγονται ζωντανοί , ή να χάνει κάποιος την ακοή του προκειμένου να σπάσει τον οποιοδήποτε όγκο της διαδήλωσης.

Ευτυχώς που δεν είδα να μπαίνουν κάγκελα για να προστατεύσουν τους Έλληνες εύζωνες, την Ελληνική Βουλή, από τους Έλληνες.
Ευτυχώς που δεν είδα κάποιον από τους γιατρούς του κόσμου, να περιμένουν καρτερικά τα θύματα Ελλήνων από την Ελληνική κυβέρνηση.




Ευτυχώς δεν έκλεισαν ΤΡΑΜ, ΜΕΤΡΟ, λεωφορεία, των πληρωμένων συνδικαλιστάδων προκειμένου να μην μπορέσει να πάει όποιος θέλει να βροντοφωνάξει την δική του άποψη.
Ευτυχώς που δεν υπήρχαν θερμοκέφαλοι του κρατικού μηχανισμού να πετάνε καπνογόνα στους κλειστούς σταθμού του ΜΕΤΡΟ προκειμένου να εγκλωβίσουν τους διαδηλωτές.






Ευτυχώς Θεέ μου που αναπνέω ελεύθερος. Που μπορώ να δω τον άλλον να διαδηλώνει για αυτό που πιστεύει ακόμα και αν δεν συμφωνώ μαζί του.

Σε ευχαριστώ Θεέ μου.  



http://diulistirio.blogspot.gr/






    
Διαβάστε περισσότερα.... »
....