Διυλιστήριο: 04/01/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ντόναλντ Τουσκ: «Οι Έλληνες να πάρουν τον ήλιο τους και να τον βάλουν εκεί που ξέρουν»

Με τον περίφημο ελληνικό ήλιο τα έβαλε αυτή τη φορά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απαντώντας σε ερώτηση για τη διάσωση της Ελλάδας στη σημερινή συνέντευξη τύπου. 

 Ο Πολωνός πολιτικός επέλεξε να εστιάσει στον ελληνικό ήλιο έπειτα από λογοπαίγνιο που έκανε η δημοσιογράφος που του έθεσε την ερώτηση. Η πλήρης ερώτηση ήταν: "Πολλοί λαοί της Ευρώπης αντιδρούν για την πολιτική σας έναντι της Ελλάδας και λένε πως αν 'σβήσετε' τον ελληνικό ήλιο θα 'σβήσετε' και τον ήλιο της Ευρώπης". 

 Αρχικά ο κ. Τουσκ αστειεύτηκε λέγοντας: «Να σας πω την αλήθεια, έχω πάει αρκετές φορές στην Ελλάδα, και παρ' ό,τι την αγαπώ ως χώρα, νομίζω ότι ο ήλιος της είναι υπερτιμημένος. Καίει πολύ -εγώ έπαθα εγκαύματα απ' την ηλιοφάνεια ένα καλοκαίρι- και νομίζω πως είναι λίγο επικίνδυνος, ακόμα κι αν φοράς αντιηλιακό. Ο καρκίνος του δέρματος παραμονεύει.» 

Η ισπανίδα δημοσιογράφος επέμεινε στην ερώτησή της, και ο κύριος Τουσκ εμφανώς ενοχλημένος είπε: «Αν το επιλέξουν οι Έλληνες να μην πληρώσουν όσα χρωστούν, ας κρατήσουν τον ήλιο τους, να δούμε αν θα μπορέσουν να χορτάσουν μ' αυτόν. Σε ό,τι με αφορά» κατέληξε, «μπορούν να πάρουν τον περίφημο ελληνικό τους ήλιο και να τον βάλουν εκεί ακριβώς που ξέρουν.» 

 Στην αίθουσα της συνέντευξης τύπου, όπως μεταδίδει η Ντόιτσε Βέλλε, ακούστηκαν μερικά γέλια αλλά κυρίως φωνές διαμαρτυρίας απ' τους δημοσιογράφους. 

 Πηγή: www.lifo.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αναβάλλεται η Κάρτα του Πολίτη, μέχρι νεωτέρας. Τα αρνητικά σχόλια στη διαβούλευση ήταν καθοριστικά!

Συγχαρητήρια σε όσους με παρρησία, ευθύτητα, ευγένεια αλλά και στέρεα επιχειρήματα, εξέφρασαν την άποψή τους ενάντια στην Κάρτα Πολίτη στη διαβούλευση. Εάν δεν πρόκειται για ελιγμό, τότε αποτελεί μια απόδειξη ότι οι πολίτες πρέπει να λένε την άποψή τους δυνατά και οι πολιτικοί να τους ακούν.

Αύριο Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που προβλέπει -μεταξύ άλλων- και τις επαναπροσλήψεις κι επανατοποθετήσεις στο Δημόσιο, το οποίο είναι το πρώτο από τα πέντε που προγραμματίζει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή μέχρι το Πάσχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το αρχικό σχέδιο αφαιρέθηκαν οι διατάξεις για την ενιαία κάρτα πολίτη, που -όπως προέκυψε από τη δημόσια διαβούλευση στη "Διαύγεια"- συναντά μεγάλες αντιδράσεις, κυρίως από μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, αλλά και από ακροαριστερούς κι από υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θεωρούν ότι με την εφαρμογή της κάρτας δεν διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα. Το θέμα θα συζητηθεί ευρύτερα και -εφόσον προκύψει συμφωνία- θα επανακατατεθεί αργότερα.

Επίσης από το αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου αφαιρέθηκαν οι διατάξεις που αφορούν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο Δημόσιο, μετά τις διαφωνίες από πλευράς ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ που θεωρούν ότι θίγονται κεκτημένα των εργαζομένων και ότι επιχειρείται να μπουν από το "παράθυρο" διατάξεις που εφαρμόζονται στον ιδιωτικό τομέα και προβλέπονταν στο μνημόνιο.

Το ..."κολοβό" νομοσχέδιο θα εισηγηθούν από κοινού ο εποπτεύων υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής του αρμόδιος για τη Διοικητική Ανασυγκρότηση Γιώργος Κατρούγκαλος. Παράγοντες της αντιπολίτευσης μιλούν για "καπέλο Βούτση στον Κατρούγκαλο", μετά τα τελευταία δημοσιεύματα για επικερδή συμβόλαια του πρώην νομικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού με εργαζόμενους στο Δημόσιο που επλήγησαν από το μνημόνιο, τα οποία ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Σήμα» επενδύσεων από κινέζο μεγιστάνα: «Επαίτης με χρυσό πιάτο η Ελλάδα»

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία και να συνεργαστεί μαζί μας» είναι το μήνυμα του κινέζου μεγιστάνα του κατασκευαστικού τομέα, Γιαν Τζιεχέ, ο οποίος βλέπει την χώρα μας ως τεράστια επενδυτική ευκαιρία, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα και τους πόρους της.

Ο ιδρυτής της China Pacific Construction Group (CPCG), ενός κολοσσού με έσοδα 70 δισ. δολαρίων το 2014 (10 δισ. περισσότερα σε σχέση με το 2013) βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε για τα επενδυτικά του σχέδια σε δημοσιογράφους, με το newpost να είναι εκεί.

Ο κ. Γιάν έθεσε ως πρώτη του προτεραιότητα την Ελλάδα, για τη δημιουργία βάσης επενδύσεων, αφού είναι ένα από τα αγαπημένα του μέρη στον κόσμο λόγω του κλίματος, της τοποθεσίας, των ανθρώπων. Εάν τον θέλουν στη χώρα θα είναι χαρούμενος, ειδάλλως, σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλες χώρες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τόνισε ακόμα, ότι εάν έρθει η εταιρεία του στην Ελλάδα, θα γίνει η μεγαλύτερη στη χώρα μας.

«Η κρίση έχει και ευκαιρίες. Γι” αυτούς που έχουν ικανότητες έρχονται οι ευκαιρίες», κατά τον κινέζο κροίσο.

«Η Ελλάδα είναι σαν έναν επαίτη που κρατάει ένα χρυσό μπολ» τόνισε με έμφαση ο κ. Γιάν. «Λυπάμαι για την Αθήνα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά η χώρα δεν τα χρησιμοποιεί σωστά. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πιο ανοιχτή σε επενδυτές, διότι οι πόροι θα εξακολουθησουν να βρίσκονται στην Ελλάδα. Κανείς δεν θα τους πάρει από την Ελλάδα» σημείωσε. Ο κ. Γιάν συμπλήρωσε ότι δεν είναι λογικό η ελληνική πρωτεύουσα, με δεδομένα τα πλεονεκτήματά της να μην ζει την ένδοξη ιστορία του παρελθόντος, προβλέποντας, ωστόσο, ότι θα ανακτήσει τη φήμη της.

«Θέλουμε όσα θέλει να κάνει η κυβέρνηση να κάνει, αλλά δεν μπορεί» σημείωσε χαρακτηριστικά για τις δραστηριότητες της εταιρείας του, στον τομέα των υποδομών και των κατασκευών.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τον καλωσορίσει γιατί απ” όσο ξέρει, όπως είπε, επιθυμεί να είναι όλα στο φως, όλα να είναι διαφανή. Αυτό θέλει και ο ίδιος ο κ. Γιάν, όπως υπογράμμισε.

«Η κινεζική πλευρά έχει τα περισσότερα χρήματα και η Ελλάδα έχει το πλεονεκτήματα της τοποθεσίας, άρα είναι ο τέλειος συνδυασμός για να συνεργαστούμε» δήλωσε. «Θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα των Κινέζων στην Ελλάδα» τόνισε, μιλώντας για τους κινέζους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από κάποια χρόνια ως μετανάστες και φτωχοί και τώρα έρχονται στην χώρα μας ως επενδυτες.

Για τον κινέζο μεγιστάνα, ο οποίος σε δηλώσεις του κατά καιρούς έχει τονίσει ότι δεν θα επηρεάζονταν τα επενδυτικά του σχέδιο από το ενδεχόμενο Grexit, δεν παίζει ρόλο το χρέος. «Όσο ισχυρότερη είναι η χώρα, τόσο μεγαλύτερο χρέος έχει», τόνισε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις Ηνωμένες Πολιτείες (Fed, Harvard, Silicon Valley ακόμα και στρατός). Σύμφωνα με τον κ. Γιάν το κλειδί είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καλέσει διεθνείς επενδυτές, υψηλής κλίμακας.

Ο ίδιος μίλησε, παράλληλα και για την προοπτική δημιουργίας μιας ασιατικής επενδυτικής τράπεζας, με στόχο την προώθηση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας.

Ο ιδρυτής της CPCG, μάλιστα, δεν έκρυψε και το ενδιαφέρον του για εξαγορά ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών. «Αν είναι πρόθυμοι να πουλήσουν και να συνεργαστούμε, είναι πιθανό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιαν, μάλιστα, έχει καταγράψει μία εντυπωσιακή πορεία ζωής, αφού ακολούθησε το επάγγελμα των γονέων του, αυτό του δασκάλου. Η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα, όμως, άλλαξε για τα καλά τη ζωή του. Το δεύτερο παιδί του ήταν η αιτία για να χάσει τη δουλειά του. Μάλλον δεν του βγήκε σε κακό αφού είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα με την εταιρεία του να κατέχει την 166η θέση στις 500 μεγαλύτερες του κόσμου το 2014, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune. Eιρωνεία της τύχης; Το δεύτερό του παιδί ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του κατασκευαστικού κολοσσού.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι ρυθμίσεις «εξπρές» έδωσαν μικρή «ανάσα» 400 εκατομμύρια ευρώ στην κυβέρνηση, τον Μάρτιο

Με την ανάκαμψη των εσόδων το δημόσιο έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή δόσης του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, αλλά το επόμενο δεκαήμερο παραμένει κρίσιμο.

Μετά από δύο πολύ δύσκολους μήνες για τη χώρα, που ήταν αρκετοί για να “στεγνώσουν” τα δημόσια ταμεία, το Μάρτιο σημειώθηκε αισθητή ανάκαμψη των φορολογικών εσόδων που επανέφερε τα χαμόγελα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο μέρα με τη μέρα συγκεντρώνει τα χρήματα για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του δημοσίου όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στους δανειστές μας.

Τα έσοδα του δημόσιου (το ταμείο) μέχρι και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου ήταν κατά 400 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερα από τους στόχους του μήνα που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία συλλέγονται από τις τράπεζες σε καθημερινή βάση και από χθες το βράδυ βρίσκονται και στα χέρια των τεχνικών συμβούλων των δανειστών προκειμένου να αναλυθούν και να διαμορφώσουν τη δημοσιονομική εικόνα του τριμήνου, δεδομένου ότι με την εξέλιξη αυτή καλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος της υστέρησης εσόδων τον Ιανουάριο των εκλογών που είχε ανέλθει σε 930 εκατομμύρια ευρώ.

Η εικόνα θα ολοκληρωθεί σήμερα, αφού προσμετρηθούν και τα στοιχεία από την τελευταία ημέρα των πληρωμών που ήταν η Τρίτη 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 159 περίπου εκατομμύρια ευρώ από τη “ρύθμιση – εξπρές” των χρεών στο δημόσιο, από πληρωμές ΦΠΑ του προηγούμενου διμήνου αλλά και από την κίνηση που παρατηρείται στην αγορά ΙΧ αυτοκινήτων και συναλλαγές που γίνονται σε ακίνητα μεγάλης αξίας.

Ωστόσο η αναλυτική εικόνα για τις πηγές των αυξημένων εσόδων θα γίνει γνωστή μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Με τα δεδομένα αυτά το δημόσιο έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή δόσης του ΔΝΤ ύψους 465 εκατ. ευρώ στις 9 Απριλίου, αν και η προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων συνεχίζεται.

Το επόμενο δεκαήμερο παραμένει κρίσιμο καθώς στις 8 Απριλίου ο ΟΔΔΗΧ θα διενεργήσει δημοπρασία εντόκων γραμματίων για την αναχρηματοδότηση τίτλων ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Οι μισοί από αυτούς βρίσκονται στα χέρια ξένων τραπεζών, οι οποίες δεν αναμένεται να συμμετέχουν. Από τους υπόλοιπους ένα μεγάλο ποσό είχε πωληθεί σε ιδιώτες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη δίκη του Άκη καλούνται Σημίτης, Β. Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπαντωνίου


Οι δικαστές κάνοντας δεκτή την πρόταση των εισαγγελέων για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ
Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας καλούνται να καταθέσουν στις 29 Απριλίου 2015 τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ επί θητείας του κατηγορούμενου ΄άλλοτε Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχαζτόπουλου.

Οι δικαστές κάνοντας δεκτή την πρόταση των εισαγγελέων της έδρας ,αλλά και το πάγιο αίτημα του πρώην υπουργού ο οποίος δικάζεται σε δέυτερο βαθμό για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών

αποφάσισε να καλέσει ως μάρτυρες τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη , τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πρώην υπουργούς Γιάννο Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου.

Το αίτημα είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού υποστηρίζοντας οτι η κατάθεση τους είναι σημαντική. Την ίδια ώρα το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις για αναστολή εκτέλεσης ποινής που θα τις οδηγούσε εκτός φυλακής της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκυς Σταμάτη και της λογίστριάς του Φρόσως Λαμπροπούλου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Süddeutsche: Εμπόδιο για νέο πακέτο η εξεταστική για τα μνημόνια

Απειλούν την Εξεταστική οι Γερμανοί παρεμποδίζοντας το Νέο Πακέτο!

Στην επιδιωκόμενη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον έλεγχο των μνημονίων που υπέγραψε η Ελλάδα με τους διεθνείς δανειστές της αναφέρεται το σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.
Όπως σημειώνει, «η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί τώρα να βάλει στο μικροσκόπιο μιας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής τη διαχείριση της χρηματοοικονομικής κρίσης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».
Όπως εκτιμά η εφημερίδα του Μονάχου, «με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση Τσίπρα θέτει στον εαυτό της ένα νέο εμπόδιο για ένα πιθανό τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο θεωρείται απαραίτητο από ειδικούς στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες από τα μέσα της χρονιάς, αν πρόκειται η χώρα να μείνει εντός ευρώ. Καταρχήν όμως η Αθήνα και οι Βρυξέλλες διαπραγματεύονται για μία λίστα μεταρρυθμίσεων».
Η αρθρογράφος υπενθυμίζει τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης πριν από τα μέσα Απριλίου, όπως σημειώνει, και αναφέρεται στην «άνοιξη» που επιδιώκει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις ελληνορωσικές σχέσεις ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα στις 8 Απριλίου.
Όπως εκτιμά τέλος, «είναι ανοικτό το αν ο Τσίπρας θα ζητήσει και δάνειο στη Μόσχα. Εξίσου αβέβαιο είναι αν η οικονομικά εξασθενημένη Ρωσία θα παρείχε τέτοια βοήθεια στην Αθήνα».

Πηγή: DW

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μέγκας Υποκριτής (The Great Pretender)..

     Πολύ στενοχωρήθηκε ο Γιαννάκης με τα πολλά ''νν'' από την ανακοίνωση της εξεταστικής για το μνημόνιο.
'' Είναι εσωτερικό θέμα του ΠαΣοΚ! Γιατί να γίνει εξεταστική; Οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται από τις εκλογές"!

Αφού βέβαια του υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες, όπως η παραποίηση στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, με την ''βοήθεια'' των οποίων μπήκαμε στα μνημόνια,
..να πούμε πως ο Γιαννάκης με τα πολλά ''νν'' ήταν ήδη συγχισμένος ακριβώς απ' αυτό: Που δεν σκέφτηκε αυτός πρώτος αυτήν την παπαριά με το ένα ''ν'' για να πουλάει μούρη.
Ξεχνάει όμως, πως για να το κάνει κανείς αυτό χρειάζεται και μυαλό, πράγμα που ο άλλος με το ένα ''ν'' φαίνεται ότι διέθετε από μικρός, αφού σε άγουρη ηλικία κατάφερε να ''ξαναεφεύρει'' το όνομά του!

Ο Γιαννάκης με τα πολλά ''νν'' ανήκει στην ολιγομελή εκείνη κλίκα των συναδέλφων του που ζούνε εις βάρος του λαού.
Εργάζονται (τρόπος του λέγειν. Πέρδονται είναι προτιμότερο) και αμείβονται πλουσιοπάροχα από επιχειρήσεις προβληματικές, φαλιρισμένες,
..και οι μισθοί τους προέρχονται μόνον από δάνεια που αν όχι παράνομα τουλάχιστον παράτυπα οι τράπεζες χορηγούν στις επιχειρήσεις αυτές!
Την ώρα που ο κυρ Φώτης και η κυρα Λίτσα της γειτονιάς έκλεισαν λόγω πιστωτικής ασφυξίας τις μικροεπιχειρησούλες τους,
..που όμως μ' αυτές τόσα χρόνια έντιμα και με αξιοπρέπεια μεγάλωσαν τα παιδιά τους,
..την ίδια ώρα τα δανεικά κι αγύριστα εκατομμύρια πάνε κι έρχονται μεταξύ τραπεζών και καναλιών,
..για να μπορεί ο κάθε Γιαννάκης με τα πολλά ''νν'' να ανοίγει το στόμα του και να εκφέρει την γνώμη του ως κλ@νιά μέσα στα μούτρα μας κάθε βράδυ!

Και σιγά την άποψη.
Από πού αντλεί την βαρύτητά της η άποψη του κυρίου Τίποτα και των υπόλοιπων Τίποτα, που είναι πιό Τίποτες κι απ' τους Τίποτες που γλύφουν όλα αυτά τα χρόνια;
Απ' τα βαριά πτυχία τους; Απ' την φιλοσοφική τους σκέψη και ενατένιση; Απ' την βιοπάλη και την εμπειρία της ζωής;
Από πουθενά! Γι αυτό και οι Τίποτες λυσσάνε!

Για αυτό και η τέτοια καούρα. Για αυτό και ο ίδιος και οι υπόλοιποι της κλίκας εκτελούν χρέη αντιπολίτευσης, τώρα που η κανονική αντιπολίτευση είναι ανίκανη να κάνει την δουλειά της!
Σου λένε: ''να δείς με την φόρα που θα πάρουν αυτοί με τις εξεταστικές, σε λίγο θα βάλουν χέρι και στ' αφεντικά μας, θα αναγκάσουν τις τράπεζες να κόψουν την πίστωση, και τότε χ@σε μας!''

Χ@σμένους σας έχουμε Γιαννάκη με τα πολλά ''νν'', κι εσένα και τους υπόλοιπους της κλίκας σου!
Δεν μένει παρά η κυβέρνηση να πιστέψει και ν' αποφασίσει να δείξει πως κυβερνά!
Ακόμη δεν τόχει κάνει.
Θα το δείξει όταν αποφασίσει να εφαρμόσει επιτέλους και για τους ολίγους, τους νόμους που ισχύουν για όλους τους πολίτες,
..αντί να παρακολουθεί αμέτοχη τις τράπεζες να δίνουν δάνεια στα χρεοκοπημένα ΜΜΕ των εθνικών εργολάβων, προμηθευτών, εφοπλιστών,
..και ν' αφήνουν αβοήθητη την πραγματική οικονομία της αγοράς και της γειτονιάς, καταδικάζοντας το μαγαζάκι του κάθε κυρ Φώτη και κάθε κυρα Λίτσας!

Λαϊκίζουμε; Δεν πειράζει.
Καλύτερα να λαϊκίζουμε, παρά να παλιοτομαρίζουμε,
..Γιαννάκη με τα πολλά ''νν''!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΟΜΒΑ !!! Ο Κάμερον επιστρέφει τα γλυπτά του Παρθενώνα


Μια απροσδόκητη εξέλιξη έχουμε στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας χθες ανακοίνωσε ότι μετά από έλεγχο των κλιμακίων Πολιτισμού της Αγγλίας έκρινε ότι το Μουσείο της Ακροπόλης είναι κατάλληλο για την επιστροφή, όπως χαρακτηριστικά είπε των γλυπτών στο σπίτι τους.
Ο Κάμερον μάλιστα προχώρησε ακόμα παραπάνω,λέγοντας ότι θα υπολογίσουν τα οικονομικά επιτελεία τα έσοδα του Βρετανικού Μουσείου από την παρουσία των γλυπτών, και θα αποδοθούν στην Ελληνική Κυβέρνηση τα αναμενόμενα χρήματα σε μία τόσο δύσκολή κατάσταση για την Ελλάδα. Η Ελληνική κυβέρνηση χαιρέτισε την απόφαση αυτή λέγοντας ότι για μια ακόμα φορά η Αγγλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων. Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφού ευχαρίστησε τον Nigel Farage για την μεγάλη βοήθεια που έδωσε σε αυτόν τον αγώνα, είπε ότι επιτέλους σπάει η Γερμανική Ευρώπη και αναδύεται μια Νέα Ευρώπη με μια ακόμα φορά συνδρομή της Αγγλικής Κυβέρνησης.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι δεν θα γινόταν τίποτα αν η κυβέρνησή του δεν είχε ανακινήσει το θέμα ενώ ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Παναγιωτόπουλος ότι φοβάται για τις όποιες εξελίξεις που αυτό θα φέρει και ότι η Γερμανία ίσως το θεωρήσει μονομερή ενέργεια και δεν μας δώσει τις επόμενες δόσεις.
Ήδη από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες στο Μουσείο της Ακρόπολης για την υποδοχή των γλυπτών, ενώ ακούγεται ότι θα γίνει ειδική τελετή με καλεσμένους προσωπικότητες από όλον τον κόσμο.


Λόγω της ημέρας σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και ευχόμαστε αυτό το άρθρο κάποια στιγμή να είναι αληθινό

 http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Κυρ. Μητσοτάκης προειδοποιεί στην FAZ τους δανειστές να μην δώσουν ακόμα λεφτά στην Ελληνική κυβέρνηση εάν δεν γίνουν ακόμη οι μετρρυθμίσεις


Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης επαναφέρει με σημερινές του δηλώσεις στην γερμανική εφημερίδα Franfourter Allgemeine, η οποία σχολιάζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιώντας μάλιστα τους εταίρους να μην προχωρήσουν στην εκταμίευση μέρους της δόσης προς την Ελλάδα, με μοναδική εγγύηση τη λίστα μεταρρυθμίσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί στη FAZ τους εταίρους να περιμένουν την ψήφιση ενός τουλάχιστον νομοσχεδίου, προκειμένου να αποδειχτεί εάν το στηρίξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Η μετάφραση του επίμαχου σημείου στο δημοσίευμα της γερμανικής FAZ είναι η παρακάτω:


" Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές της Αθήνας να μην δεχθούν τη λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης συνασπισμού ως μοναδική προϋπόθεση για την εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων.

Χαρακτηρίζει ως “εξαιρετικά απίθανο” το ενδεχόμενο η κατάθεση της λίστας των μεταρρυθμίσεων την Δευτέρα να κριθεί επαρκής για την εκταμίευση έστω και ενός ευρώ ,μιας λίστας η οποία έχει ήδη δεχθεί έντονη κριτική. “Αναμένω (εκτιμώ) ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να περάσει τουλάχιστον ένα νομοσχέδιο από τη Βουλή – ως απόδειξη για το γεγονός ότι όντως διαθέτει την πλειοψηφία για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο”, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.(...)
“Είναι εξαιρετικά πιθανό ένα σημαντικό τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να μη στηρίξει αυτού του είδους τις μεταρρυθμίσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα διέθετε πλέον πλειοψηφία. Στην πράξη, λοιπόν, δεν θα υπήρχε πλέον κυβέρνηση”, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης".


Επίσης, από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε πως:

"Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής FAZ ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές να μην αρκεστούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την εκταμίευση των δόσεων. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιών τα συμφέροντα συντάσσεται η ΝΔ και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια".


Με γραπτή ανακοίνωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαλεί τον 105,5 Στο Κόκκινο για στρέβλωση της συνέντευξής του, και επισημαίνει ότι «τα προτεινόμενα μέτρα αφού συμφωνηθούν πρέπει να κυρωθούν από την Βουλή των Ελλήνων προτού αποδεσμευτούν οι δόσεις» και ότι «η λίστα των μεταρρυθμίσεων από μόνη της δεν αρκεί για να διασφαλισθεί η καταβολή δόσεων από τους δανειστές μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη:

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) δήλωσε ότι «η λίστα των μεταρρυθμίσεων από μόνη της δεν αρκεί για να διασφαλισθεί η καταβολή δόσεων από τους δανειστές μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι «τα προτεινόμενα μέτρα αφού συμφωνηθούν πρέπει να κυρωθούν από την Βουλή των Ελλήνων προτού αποδεσμευτούν οι δόσεις».

Η στρεβλή εκδοχή που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Στο Κόκκινο» έχει ως εξής:

«Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης επαναφέρει με σημερινές του δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέποντας μάλιστα του εταίρους να μην προχωρήσουν στην εκταμίευση μέρους της δόσης προς την Ελλάδα ακόμα και αν συμφωνούν με τη λίστα μεταρρυθμίσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους εταίρους να περιμένουν την ψήφιση ενός τουλάχιστον νομοσχεδίου, προκειμένου να αποδειχτεί εάν το στηρίξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές».

Ο δημοσιογράφος Χρυσόστομος Λουκάς της ιστοσελίδας «Στο Κόκκινο» επικοινώνησε με το συντάκτη του άρθρου Michael Martens, ο οποίος του εξήγησε ακριβώς τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια -Αντιδράσεις


Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων, της επιτήρησης αλλά και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων. Υπογράφεται από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και τους 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ, με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνεπείς στις υποσχέσεις που δώσαμε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, συνυπογράψαμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για την υπαγωγή της χώρας μας στο καθεστώς των μνημονίων», ήταν η τοποθέτηση των ΑΝΕΛ για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ.

Η Επιτροπή καλείται να διερευνήσει τα ζητήματα που ανέκυψαν κατά την χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 «και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στους πολιτικούς πρωταγωνιστές της περιόδου οι οποίοι αποφάσισαν την είσοδο της χώρας στο καθεστώς της μνημονιακής επιτροπείας και υλοποίησαν συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και την οικονομία της χώρας και θυματοποίησαν τον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, στο πλαίσιο των ερευνών η Επιτροπή οφείλει να εξετάσει και να αξιολογήσει, μεταξύ άλλων, και κάθε διαθέσιμο στοιχείο που περιέχεται στις δικογραφίες που έχουν κατά την προηγούμενη πενταετία διαβιβασθεί στη Βουλή των Ελλήνων και σχετίζονται με τα ανωτέρω υπό διερεύνηση θέματα.

Στόχος της Επιτροπής είναι η συγκέντρωση στοιχείων ώστε μεταξύ άλλων να διακριβωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης παράνομων πράξεων από πολιτικά ή άλλα πρόσωπα.

«Θεωρούμε χρέος μας να ενεργήσουμε προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών-ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές- επιθυμεί και δικαιούται: ουσιαστική αναζήτηση των αιτιών και των ευθυνών για την πρωτοφανή οικονομική κρίση, μια κρίση χρέους που μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία και πλήττει σήμερα τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία» αναφέρεται συγκεκριμένα στο κείμενο της πρότασης.

Προς τη Βουλή των Ελλήνων

Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων

(σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ.2 Σ και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής)

Τον Μάϊο 2010 υπογράφηκε η πρώτη δανειακή σύμβαση – συνδεδεμένη με το πρώτο Μνημόνιο κατανόησης (MoU) - μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Με την δανειακή σύμβαση επιβλήθηκε στην Ελλάδα η υποχρέωση να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής που εξουθένωσε την κοινωνία, διέρρηξε τον κοινωνικό ιστό και διέλυσε την οικονομία. Σήμερα και ενώ έχει μεσολαβήσει η υπογραφή δεύτερης Δανειακής Σύμβασης που συνοδευόταν από νέο Μνημόνιο Κατανόησης το οποίο συνέχιζε και βάθαινε την πολιτική της λιτότητας και των οριζόντιων περικοπών έχει γίνει σαφές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη ότι το πρόγραμμα της υποτιθέμενης διάσωσης της ελληνικής οικονομίας έχει απολύτως αποτύχει.

Μετά από πέντε χρόνια επιτήρησης και Μνημονίων η κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας είναι δραματική. Το δημόσιο χρέος έχει ξεπεράσει το 180% του ΑΕΠ από 127,1% το 2009, το ποσοστό ανεργίας στο 27% από 9,5% το 2009, έχει καταργηθεί κάθε προστασία των εργαζομένων μέσω της συνολικής απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, το κοινωνικό κράτος έχει διαλυθεί και την κοινωνία μαστίζει μια πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση, απόλυτα συνδεδεμένη με την πιο μακροχρόνια ύφεση σε καιρό ειρήνης. Μέχρι την μεγάλη πολιτική αλλαγή του Ιανουαρίου του 2015, η δημοκρατία και οι θεσμοί είχαν δεχθεί μέγιστη και συστηματική υποβάθμιση, μέσα από τις διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας, την παράκαμψη του Κοινοβουλίου, τη νομοθέτηση υπέρ της διαπλοκής και τις παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, την παράδοση δημόσιων αγαθών και περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε πειραματόζωο ενός νέου κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου με εργαλείο την εσωτερική υποτίμηση που οδήγησε εκατομμύρια συνανθρώπους μας στην ανεργία και τη φτώχεια, ενώ ταυτόχρονα συρρικνώθηκε η δημοκρατία και καταστρατηγήθηκαν και παραβιάσθηκαν βάναυσα τα ατομικά, κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Η εξεταστική επιτροπή της οποίας τη συγκρότηση ζητούμε οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές πρέπει να διερευνήσει τα ζητήματα που ανέκυψαν κατά την χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στους πολιτικούς πρωταγωνιστές της περιόδου οι οποίοι αποφάσισαν την είσοδο της χώρας στο καθεστώς της μνημονιακής επιτροπείας και υλοποίησαν συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και την οικονομία της χώρας και θυματοποίησαν τον ελληνικό λαό.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή πρέπει να διερευνήσει:

την περίοδο από τον Οκτώβριο 2009 έως τον Μάιο 2010 και την υπογραφή της πρώτης Δανειακής Σύμβασης ώστε να διευκρινισθούν και διαλευκανθούν, μεταξύ άλλων, οι συνθήκες, τα γεγονότα, οι πράξεις και οι παραλείψεις που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την υπογραφή της (ενδεικτικά τα γεγονότα που πρέπει να διερευνηθούν αφορούν, μεταξύ άλλων, την ενδεχόμενη παραποίηση στοιχείων για το έλλειμμα του έτους 2009, την κερδοσκοπία σε βάρος των ελληνικών ομολόγων καθώς και το ενδεχόμενο οι αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων για την διαχείριση των ελληνικών ομολόγων να ευνόησαν την σχετική πρακτική κλπ).


την περίοδο από τον Μάιο 2010 έως τον Νοέμβριο 2011 ώστε να διευκρινισθούν και διαλευκανθούν, μεταξύ άλλων, οι συνθήκες που οδήγησαν στην υπογραφή της δεύτερης Δανειακής Σύμβασης.


την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2012 ώστε να διευκρινισθούν και διαλευκανθούν, μεταξύ άλλων, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υλοποιήθηκε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η οποία και οδήγησε στην απομείωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, την οικονομική καταστροφή των μικροομολογιούχων, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε την ανάγκη για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.


την περίοδο από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2015 ώστε να διευκρινισθούν και διαλευκανθούν, μεταξύ άλλων, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υλοποιήθηκε η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Ειδικότερα, η Επιτροπή πρέπει να διερευνήσει ιδίως όλες τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με τις συγχωνεύσεις και εξαγορές Τραπεζών, τα κριτήρια επιλογής των συστημικών Τραπεζών, τους λόγους για τους οποίους έγινε αποδεκτό η δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση να γίνει με τιμή κατώτερη της αρχικής τιμής κτήσης εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου των μετοχών των Τραπεζών αλλά και κάθε άλλο συναφές ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


κάθε άλλο ζήτημα που ενδέχεται να προκύψει στο πλαίσιο της διερεύνησης των ανωτέρω θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας οργάνων και μορφωμάτων που προορίσθηκαν νομοθετικά να εξυπηρετήσουν την υλοποίηση των Μνημονίων και των Μνημονιακών στόχων, όπως το ΤΑΙΠΕΔ, η Γενική Γραμματεία Εσόδων κλπ

Στο πλαίσιο των ερευνών η Επιτροπή οφείλει να εξετάσει και να αξιολογήσει, μεταξύ άλλων, και κάθε διαθέσιμο στοιχείο που περιέχεται στις δικογραφίες που έχουν κατά την προηγούμενη πενταετία διαβιβασθεί στη Βουλή των Ελλήνων και σχετίζονται με τα ανωτέρω υπό διερεύνηση θέματα.
Στόχος της Επιτροπής είναι η συγκέντρωση στοιχείων ώστε μεταξύ άλλων να διακριβωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης παράνομων πράξεων από πολιτικά ή άλλα πρόσωπα.
Θεωρούμε χρέος μας να ενεργήσουμε προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών-ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές- επιθυμεί και δικαιούται: ουσιαστική αναζήτηση των αιτιών και των ευθυνών για την πρωτοφανή οικονομική κρίση, μια κρίση χρέους που μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία και πλήττει σήμερα τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία.
Με αυτό ακριβώς το πνεύμα και για αυτούς τους λόγους, οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές, προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144επ. του Κανονισμού της Βουλής για την διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ''ας κάνουν όσες εξεταστικές θέλουν. Τη Νέα Δημοκρατία δεν την αγγίζει καμία''

ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ : ''Πολιτική πρόκληση η κυβερνητική ασυλία σε μέρος της δεξιάς - Την περιμένουμε με χαρά. Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3

ΑΠΟ ΠΟΤΑΜΙ : ''παρέλαση επωνύμων - πρόκειται για ακόμη μία Eξεταστική Eπιτροπή «στα γρήγορα για δημαγωγία και εσωτερική κατανάλωση»''

ΚΙΔΗΣΟ: ''Να μην αναζητηθούν εξιλαστήρια θύματα στην εξεταστική για τα μνημόνια''





http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....