Διυλιστήριο: 04/25/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Η μωρία των σοφών και η σοφία των μωρών


Γιατί ο λόγος του σταυρού αφενός γι’ αυτούς που χάνονται είναι μωρία, αφετέρου για εμάς που σωζόμαστε είναι δύναμη Θεού. 
Διότι είναι γραμμένο: Θα καταστρέψω τη σοφία των σοφών
και τη σύνεση των συνετών θα απορρίψω.

Πού είναι ο σοφός; Πού ο γραμματέας; Πού ο συζητητής του αιώνα τούτου; Δε μώρανε ο Θεός τη σοφία του κόσμου; Επειδή, λοιπόν, κατά τη σοφία του Θεού, δε γνώρισε ο κόσμος διαμέσου της σοφίας του το Θεό, ευδόκησε ο Θεός διαμέσου της μωρίας του κηρύγματος να σώσει εκείνους που πιστεύουν. 

Επειδή, πράγματι, οι Ιουδαίοι απαιτούν σημεία και οι Έλληνες ζητούν σοφία, εμείς όμως κηρύττουμε Χριστό σταυρωμένο, αφενός στους Ιουδαίους είναι σκάνδαλο, αφετέρου στoυς Έλληνες μωρία. Σ’ αυτούς όμως τους κλητούς, Ιουδαίους και Έλληνες, ο Χριστός είναι Θεού δύναμη και Θεού σοφία. Γιατί το μωρό του Θεού είναι σοφότερο των ανθρώπων και το ασθενές του Θεού είναι ισχυρότερο των ανθρώπων.

Γιατί βλέπετε πράγματι ποιούς κάλεσε, αδελφοί, γιατί δεν είστε πολλοί σοφοί κατά σάρκα, δεν είστε πολλοί δυνατοί, δεν είστε πολλοί ευγενείς. Αλλά τους μωρούς του κόσμου εξέλεξε ο Θεός, για να καταντροπιάσει τους σοφούς, και τους ασθενείς του κόσμου εξέλεξε ο Θεός, για να καταντροπιάσει τους ισχυρους, και τους αγενείς του κόσμου στην καταγωγή και τους εξουθενωμένους εξέλεξε ο Θεός, αυτά που δεν είναι, για να καταργήσει αυτά που είναι, με σκοπό να μην καυχηθεί καμιά σάρκα μπροστά στο Θεό. Από Αυτόν λοιπόν εσείς είστε μέσα στο Χριστό Ιησού, ο οποίος έγινε σοφία για μας από το Θεό και δικαιοσύνη και αγιασμός και απολύτρωση, ώστε, καθώς είναι γραμμένο, αυτός που καυχιέται, στον Κύριο ας καυχιέται. 

Προς Κορινθίους κεφ 1 18-31


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Οι τζιχαντιστές βομβαρδίζουν χριστιανική εκκλησία αλλά η λειτουργία δεν σταματά

Δεκάδες κόσμου συνεχίζουν να ψάλουν στην κυριακάτική λειτουργία μέσα στην εκκλησία ενώ οι οβίδες των τζιχαντιστών πέφτουν βροχή. Παιδιά με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους. Με δάκρυα να κυλούν στα μάτια τους.

Ένα video από τη λειτουργία της Κυριακής (24.04.2016) στον ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στην πόλη Al-Suqaylabiyah της Συρίας. Κόσμος πολύς έχει συγκεντρωθεί στην εκκλησία για την κυριακάτικη λειτουργία. Όταν ξαφνικά ακούγεται ένας δυνατός θόρυβος.

Μια κραυγή τρόμου και ένας άνδρας τρομαγμένος μπαίνει στο ναό. Είναι η στιγμή που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιλέγουν να εξαπολύσουν πυραύλους κατά της εκκλησίας.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Mια ομάδα δημιουργεί φτηνά προσθετικά μέλη και αλλάζει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία

Μία συζήτηση με τον Μηνά Λιαροκάπη, ιδρυτή της Open Bionics και μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Yale.

Την πρώτη χειραψία μου την έκανε με το προσθετικό μέλος! Η ομιλία του στο TEDx Θεσσαλονίκη είχε μόλις τελειώσει και ο ίδιος ευδιάθετος απαντούσε στις ερωτήσεις του κοινού στο φουαγέ του Μεγάρου. Τα 18 λεπτά της σκηνής δεν ήταν αρκετά για να εξηγήσει όλα αυτά που έχει πετύχει μέσω της Open Bionics. Το πώς έφερε την επανάσταση στα προσθετικά μέλη, το πώς μείωσε ως και 6000% το κόστος τους και το πώς άλλαξε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία στον κόσμο. Το μαγνητόφωνο γράφει. 

«Ξεκίνησα τις σπουδές μου από το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου απέκτησα το πτυχίο του Μηχανικού Υπολογιστών. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο ΕΚΠΑ με MSc σε Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ιατρική και τη Βιολογία, ενώ τη διδακτορική μου διατριβή την εκπόνησα στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Κατά τη διάρκεια του MSc και του PhD μου ασχολήθηκα κυρίως με την ανάλυση του ανθρώπινου χεριού, καθώς και με τον έλεγχο και την κατασκευή τόσο προσθετικών όσο και ρομποτικών συστημάτων. Στο Yale ήρθα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής και εξακολουθώ να εργάζομαι στο αντικείμενο του ελέγχου και της κατασκευής ρομποτικών χεριών», αναφέρει και στέκεται στο δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής αυτής.

«Το δυσκολότερο ήταν ταυτόχρονα και το ομορφότερο κομμάτι. Οι ατελείωτες ώρες στα υπόγεια του ΕΜΠ κατά την διάρκεια του διδακτορικού μου. Τρέχοντας να προλάβω deadlines συνεδρίων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς καθηγητές και φοιτητές. Το Εργαστήριο Αυτομάτου Ελέγχου και η ομάδα του καθ. Κώστα Κυριακόπουλου στο ΕΜΠ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Τα προβλήματα των Πανεπιστημίων έχουν να κάνουν με την έλλειψη κονδυλίων, την κακή οργάνωση και τη νοσηρή λογική ορισμένων πανεπιστημιακών κύκλων. Σίγουρα υπάρχουν αρκετές διαφορές με τον εξωτερικό. Μπορώ να αρχίσω να μετράω και να μην σταματάω, αλλά αυτή η σύγκριση δεν έχει νόημα. Έχουμε το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Πρέπει, επιτέλους, να φτιάξουμε ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο με επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών, το οποίο θα αποτελεί πηγή προόδου, δημιουργίας και καινοτομίας», αναλύει και περιγράφει την Open Bionics. 

«Άρχισε ως μια παρέα, μια ομάδα. Μαζευτήκαμε ερευνητές και φοιτητές που αγαπάμε τη ρομποτική και είπαμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο. Στόχος μας ήταν να παράγουμε λύσεις που θα βοηθούν τον κόσμο, για να μη μείνει η έρευνα μας μόνο στις δημοσιεύσεις και στα συνέδρια. Σήμερα η Open Bionics είναι μια διεθνής πρωτοβουλία για την κατασκευή ρομποτικών και προσθετικών συστημάτων ανοικτού κώδικα και υλικού.Τα προσθετικά και ρομποτικά συστήματα (π.χ. χέρια) κοστίζουν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Χρειαζόμασταν τέτοια ρομποτικά χέρια για την έρευνά μας και ένα σύστημα που είχαμε αγοράσει από την Γερμανία με 60.000 ευρώ δεν μπορούσε να πιάσει ούτε ένα μικρό μπουκάλι νερό, λόγω περιορισμού στην έκταση του αντίχειρα. Τότε αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με την κατασκευή φθηνών ρομποτικών λύσεων. Η όλη ιδέα, μάλιστα, γεννήθηκε στα υπόγεια του ΕΜΠ με μπόλικο καφέ και συζήτηση με τον Άγη Ζησιμάτο, έναν από τους πρώτους μου φοιτητές. 

Μετά από λίγο καιρό κατασκευάσαμε το πρώτο προσθετικό μέλος. Είναι υποεπενεργούμενο, υποχωρητικό, αρθρωτό, ανθρωπομορφικό και εξατομικευμένο. Εκτελεί 144 διαφορετικές κινήσεις με 1 μόνο μοτέρ, ζυγίζει λιγότερο από 300 γραμμάρια, δεν καταστρέφεται ακόμα και αν συγκρουστεί βίαια με το περιβάλλον και κοστίζει λιγότερο από 200$. Ελπίζουμε ότι θα διευκολύνουμε εκατομμύρια άτομα με αναπηρία σε όλο τον κόσμο και θα τους βοηθήσουμε να επανακτήσουν την χαμένη τους επιδεξιότητα», τονίζει.

Ποια ήταν, όμως, τα παγκόσμια δεδομένα για τα προσθετικά μέλη και πώς οι ιδέες της ομάδας άλλαξαν τον «χάρτη»; «Τα εμπορικά διαθέσιμα προσθετικά συστήματα έχουν υψηλό κόστος απόκτησης και συντήρησης, υψηλό βάρος, ενώ είναι και ευπαθή. Για τους λόγους αυτούς καταλήγουν συνήθως σε κάποιο συρτάρι. Οι περισσότεροι ανάπηροι τα χρησιμοποιούν μόνο σε επισκέψεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Η δική μας λύση είναι οικονομική και αρθρωτής λογικής, έτσι ώστε ακόμη και αν υποστεί φθορές από τη χρήση, το φθαρμένο κομμάτι να μπορεί να αντικατασταθεί άμεσα και με χαμηλό κόστος. Προσπαθούμε δηλαδή να αλλάξουμε την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. 

Προσωπικά θα συνεχίσω να δουλεύω στον τομέα της ρομποτικής και της βιονικής. Με την Open Bionics σκοπεύουμε να επικεντρωθούμε στην παραγωγή νέων ρομποτικών και προσθετικών χεριών, σε προσθετικά συστήματα κάτω άκρων, σε εξωσκελετικούς μηχανισμούς και σε συστήματα επαύξησης των ανθρώπινων δυνατοτήτων. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καινοτομία δεν παράγουν μόνο τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, καινοτομία μπορεί να παράγει ο καθένας», καταλήγει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Από Μάρτη... σε Μάη η ΔΗΘΕΝ απαγόρευση βαπτίσματος νηπίων από το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Μία ψεύτικη είδηση από Ιταλική σατιρική σελίδα ξανακάνει τον γύρο του διαδικτύου χάρη στα λαμόγια της ενημέρωσης και την αβάσταχτη ελαφρότητα των blogger αλλά και των αναγνωστών. Άλλος από σκοπιμότητα κι άλλος λόγω βλακείας γεμίζουν το διαδίκτυο σκουπίδια κι ανυποψίαστοι αναγνώστες χάνουν πολύτιμο χρόνο διαβάζοντας ανύπαρκτα «συμβάντα» σε διαδικτυακούς σκουπίδότοπους. Η βλακεία μετατρέπεται σε κέρδη από τους επιτήδειους πατριδέμπορους, χριστιανέμπορους κι άλλους πονηρούς.
 

Έχει ενδιαφέρον επίσης πόσοι παπατζήδες δημιούργησαν εκκλησιαστικά blog εμφανιζόμενα ως ιστοσελίδες επισήμων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων όπως π.χ το γελοίο ΕΚΚΛΗΣΙΑONLINE που διέσπειρε πρώτο την ψευδή είδηση για τις βαπτίσεις και το οποίο προωθεί το επίσης ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ.


Σίμος

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρών στο συνέδριο της ΝΔ, ο κατηγορούμενος για παιδεραστία Γεωργιάδης (Φωτογραφίες)Εντός των «γαλάζιων τειχών» φαίνεται να βρίσκεται ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης. Υπενθυμίζεται πως ο κ.Γεωργιάδης, λίγες ημέρες μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ,αναγκάστηκε να σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στο κόμμα, καθώς μεσολάβησε ένα δημοσίευμα-σοκ του περιοδικού «Hot Doc». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Γεωργιάδης φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεσηπαιδεραστίας.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε μάλιστα την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Παρά τον «σεισμό» που προκάλεσε το δημοσίευμα και την «παραίτηση» του κ.Γεωργιάδη, ο ίδιος δεν φαίνεται να πτοήθηκε ιδιαιτέρως και έδωσε το παρόν στο συνέδριο της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν έχει αποκτήσει «ρόλο» στις διαδικασίες.http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η «τίμια» Γερμανία ξεπλένει 100δις το χρόνο. Εκαναν την διαφθορά ιδεολογία.Υπερβαίνει τα 100 δισεκ. ευρώ το ξέπλυμα χρήματος στη Γερμανία, σύμφωνα με μια έκθεση από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, αναφέρει το thelocal.de. Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από εκείνο που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 15,000-28,000 παράνομες συμφωνίεςσυμβαίνουν στην αγορά ακινήτων, στην εμπορία αυτοκινήτων και στην αγορά τέχνης.

«Ο συνολικός όγκος των χρημάτων που νομιμοποιήθηκαν στη γερμανική οικονομία και στους μη χρηματοπιστωτικούς τομείς υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 50 δισεκ. και πιθανόν θα ξεπεράσουν τα 100 δισεκ. ετησίως», αναφέρει η έκθεση.

Η πλειοψηφία των χρημάτων που «ξεπλύθηκαν» στη χώρα προέρχονται από το εξωτερικό, λόγω της ισχυρής οικονομίας της Γερμανίας, η οποία δεν έχει καθιερώσει αυστηρούς νόμους σχετικά με τα ποσά που μπορούν να μεταφερθούν στη Γερμανία. Μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επικυρώσει νόμο ο οποίος θα περιόριζε τις ενιαίες συναλλαγές σε μετρητά σε ποσό ως 5 χιλ. ευρώ απέτυχε, καθώς συνάντησε την δημόσια δυσαρέσκεια.

Ορισμένοι Γερμανοί θεώρησαν το ν/σ ως μια προσπάθεια από το Βερολίνο για να εισβάλει στις ιδιωτικές τους υποθέσεις και όχι για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος.

Όπως σημειώνει το rt.com, το Μάρτιο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι μια εγκληματική οργάνωση κατάφερε να ξεπλύνει τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ στη Γερμανία, τα οποία προέρχονταν από πώληση ηρωίνης στην Ισπανία, τις Κάτω Χώρες , την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ξέπλυμα έγινε με την αγορά ακριβών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία μεταπωλήθηκαν στη συνέχεια στη Μέση Ανατολή. Αυτό έγινε εφικτό, διότι σε αντίθεση με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, η Γερμανία δεν περιορίζει τις συναλλαγές σε μετρητά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θα έχετε μνημόνιο, αλλά θα είναι σαν να έχετε προληπτικό πακέτο..

     Βοήθειά μας, μέρες που είναι, θυμηθήκαμε τις προφητείες του αγίου (πλέον) Παϊσίου.
Ή μήπως να πούμε του αγίου Νταϊσελμπλουμισίου;

Για να εκπληρωθεί λοιπόν το ρηθέν κατά τας τοκογλυφικάς γραφάς,
..η ''δεύτερη φορά αριστερά στον δρόμο
προς τον φασισμό'' κυβέρνηση, μας φέρνει πασχαλινό δώρο ένα τέταρτο μνημόνιο.
Κούτσικο όμως, μικρούλι και χαριτωμένο σαν πακετάκι. Μνημονιάκι. Άχου το.
Θα είναι σαν να έχετε πάρει δώρο πασχαλινό αβγό, αλλά δεν θα έχετε πάρει.
Θα έχετε δώσει.

Εν τω μεταξύ, εντέχνως, αποσύρθηκε κι εκείνη η πρωτοποριακή διαφήμιση της λαίδης που έλεγε ''χτύπα σαν άντρας!''.
Σου λέει η κυβέρνηση: '' Κάτσε να την αποσύρουμε, διότι δεν ξέρεις. Η άλλη λέει "χτύπα σαν άντρας",
..μπορεί όμως λόγω άρθρωσης και κάποιας μικρής πάρεσης στα χείλια να ακουστεί σαν "μίλα σαν άντρας",
..και τότε τί κάνουμε; Καταγγέλουμε την διαφήμιση σαν σεξιστική, ή παραδεχόμαστε πως είμαστε π@ύστηδες; ''

Εδώ όμως πρέπει να διευκρινίσουμε πως η λαϊκή σοφία δεν κάνει ποτέ λάθος.
Όταν λέει για κάτι ή για κάποιον ''σαν άντρας'', δεν το κάνει σε αντιδιαστολή με τις γυναίκες.
Ίσα-ίσα, γνωρίζουμε πολλές, πάρα πολλές γυναίκες που φέρονται περισσότερο ''άντρες'' κι απ' τους άντρες (το blog μάλιστα ξέρει μία, πρώην πρόεδρο της Βουλής, που είναι πολύ πιό άντρας απ' όλους τους τάχα άντρες εκεί μέσα)
Το κάνει σε αντιδιαστολή με εκείνους τους ομοφυλόφιλους που όταν η διφορούμενη σεξουαλική συμπεριφορά τους αντανακλά στον χαρακτήρα και στις πράξεις τους,
..τότε τους ονομάζουμε π@ύστηδες,
..κακώς όμως, κάκιστα,
..αφού θα μπορούσαμε να τους ονομάζουμε απλώς: ''κυβέρνηση'',
..που είναι το ίδιο πράγμα.

Έτσι λοιπόν η ''κυβέρνηση'' Αλέξης λέει πως το 4ο μνημόνιο δεν είναι μνημόνιο αλλά προληπτικό πακέτο, καβάτζα ρε παιδί μου, κάβα, πώς το λένε, για τον χειμώνα,
..και η ''κυβένηση'' Πανούλης κάνει γαργάρα τα περί Ανάστασης και ανάπτυξης μαζί, και τα μεταθέτει για το καλοκαίρι που θάναι παχιές κι οι μύγες, όταν και θα τα μεταθέσει για το φθινόπωρο, ακριβώς πριν την μετάθεσή τους προς το τέλος του ερχόμενου χειμώνα.
Τέτοια κυβερνητική αξιοπ(ου)ιστία.

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε μερικά πράγματα, το blog προτείνει όταν θέλουμε να χαιρετίσουμε κάποιον για τις πράξεις του,
..να μην λέμε: ''άϊ @@μήσου ρε @@@στη'',
..αλλά..
..''άϊ @@μήσου ρε κυβέρνηση''!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....