Διυλιστήριο: 05/23/19
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Απόλυτος διασυρμός: Ο Ρουβίκωνας «άλωσε» και τη Βουλή!


Το Διυλιστήριο λέει : ''...Μην σας κάνει εντύπωση σε μερικούς μήνες από τώρα, ο υπεύθυνος για την φύλαξη της Βουλής αξιωματικός, να είναι υποψήφιος με την ΝΔ, ή να αναλάβει κάποια ''υπεύθυνη'' θέση σε κάποιο υπουργείο με παχυλό μισθό. Δεν είναι περίεργο, που τον τελευταίο καιρό ''πιάστηκαν'' από υπεύθυνους ελεγκτές, πολλές γριούλες που πούλαγαν κουλούρια για φοροδιαφυγή ; Ή μήπως νομίζουμε ότι θα τους πιάσει ο ίδιος ο εκάστοτε πρωθυπουργός ;  Γραμμάτια είναι αυτά. Γραμμάτια ...''

«Εφοδος» με μπογιές και καπνογόνα για χάρη του Κουφοντίνα, ενώ η Αστυνομία ουσιαστικά γνώριζε για την επίθεση!

Μείζον θέμα αποτελεί η νέα θρασύτατη και προκλητική επίθεση που επιχείρησαν χθες το μεσημέρι μέλη του Ρουβίκωνα, αυτή τη φορά εναντίον της Βουλής, καθώς κατάφεραν να ανέβουν στο προαύλιό της χωρίς να τα σταματήσει κανείς! Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει το μπάχαλο που επικρατεί αλλά και τις ευθύνες που υπάρχουν για το φαινόμενο του Ρουβίκωνα, ο οποίος έχει αποθρασυνθεί, όπως φαίνεται από την κλιμάκωση της δράσης του.

Η αναρχική ομάδα, για «χάρη» του αρχιεκτελεστή της 17Ν και πολυϊσοβίτη εγκληματία Δημήτρη Κουφοντίνα, μπόρεσε να προσπεράσει την αστυνομική φρουρά, να ανέβει από τα σκαλιά του Μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη και να προκαλέσει βανδαλισμούς στον ναό της δημοκρατίας, που, όπως όλα δείχνουν, είναι ξέφραγο αμπέλι. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης αρκείται να δηλώνει ότι... προτιμά να βλέπει στην τηλεόραση τους αγώνες του Αντετοκούνμπο.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση περιορίζεται σε υποχρεωτικές φραστικές αποδοκιμασίες, ενώ κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν με κάθε ευκαιρία το μάτι και ουσιαστικά δίνουν το πράσινο φως στον Ρουβίκωνα για όσα διαπράττει. Μάλιστα, πολλά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι οι αστυνομικές Αρχές είχαν σοβαρές υποψίες ότι στο στόχαστρο των μπαχαλάκηδων -που το τελευταίο διάστημα κάνουν επίδειξη δύναμης με επιθέσεις και βανδαλισμούς σε όλη τη χώρα- θα έμπαινε και το κτίριο της Βουλής. Στο μεταξύ ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε ενορκη διοικητική εξέταση για τα χθεσινά γεγονότα.

Συγκεκριμένα, περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν χθες το μεσημέρι επίθεση με κόκκινες μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, τη στιγμή που η πλατεία Συντάγματος ήταν γεμάτη με κόσμο. Ακολούθησαν πέντε προσαγωγές, από τις οποίες μόλις μία μετατράπηκε σε σύλληψη. Ουσιαστικά 30 μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν επίθεση στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια έφυγαν από το σημείο ανενόχλητα!

Το κείμενο

«Απέναντι στον Κουφοντίνα και στη μάχη που δίνει έχει συνασπιστεί όλη η μαυρίλα της εξουσίας. Βαθύ δεξιό κράτος, ΣΥΡΙΖΑ, αριστοκρατικές φαμίλιες της δημοκρατίας, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες και παπαγάλοι των ΜΜΕ» γράφουν εν τω μεταξύ στο κείμενο που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη της αναρχικής ομάδας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση.

Εσωτερικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες και το οποίο στάλθηκε στις 13 Μαΐου 2019, ουσιαστικά αποδεικνύει ότι οι Αρχές γνώριζαν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αντιεξουσιαστές να επιτεθούν στην ελληνική Βουλή. Το εν λόγω έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. έχει τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «Παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του». Στο έγγραφο ζητείται «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από τη Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει την ΕΛ.ΑΣ. και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου βρέθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα ένα σακίδιο με μολότοφ και πληροφορίες αναφέρουν ότι αποτράπηκαν τα χειρότερα. Επίσης οι ίδιες πηγές, όταν ρωτήθηκαν σχετικά με την προειδοποιητική επιστολή της ΕΛ.ΑΣ., σχολίασαν ότι υπήρξε εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας και μεγαλύτερη επαγρύπνηση και σε περιφερειακό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες. Από την πλευρά του, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο φρούραρχος της Βουλής διατείνεται ότι είχε προειδοποιήσει αρμοδίως για το ενδεχόμενο επίθεσης και ότι είχε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας...

Υπό το βάρος των αντιδράσεων, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που υποστήριξε ότι οξύνει το προεκλογικό κλίμα. Ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί στον τρόπο αντίδρασης της φρουράς του Κοινοβουλίου και ενημέρωσε για τη μία σύλληψη.


https://diulistirio.blogspot.com/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πρόβλεψη Μητσοτάκη : Τσίπρας - Μητσοτάκης 1-0



Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή του News 24/7 88.6 έδωσε σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης και, όπως γίνεται με όλες τις συνεντεύξεις του τις τελευταίες ημέρες, δημιουργήθηκε θέμα.

Όχι υπέρ του, φυσικά.

Μας είπε λοιπόν την εκτίμησή του για το... σκορ των εκλογών της Κυριακής: «Για μένα είναι η πρώτη δοκιμασία εθνικών εκλογών και η πρώτη ευκαιρία που θα έχω για αναμέτρηση με τον κ. Τσίπρα. Μετά την Κυριακή το Τσίπρας - Μητσοτάκης θα γράφει κάποιο σκορ, εκτιμώ ότι θα γράφει 1-0».

Οπως καταλαβαίνετε, κάθε συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι μια ζωγραφιά. Προχθές μάλιστα βάφτισε και το ψάρι κρέας...

Να τον αποσύρουν πριν από τις εκλογές, να μη μιλάει, δεν γίνεται. Θα το ήθελαν, αλλά πώς να το κάνουν; Είναι ο αρχηγός. Να σκαρφιστούν καμία αφωνία μήπως;


Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....