Διυλιστήριο: 12/20/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Κρητικός (Επικεφαλής Δανειοληπτών) : Πλήρη εγκατάλειψη της δημόσιας περιουσίας

O Ευάγγελος Κρητικός επικεφαλής αντιπροσωπίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών , κατόπιν προσκλήσεως του σωματείου εργαζομένων ναυπηγείου Σκαραμαγκά « Η ΤΡΙΑΙΝΑ» επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων.
Η κατάσταση που αντίκρισε ως γνώστης των ναυτιλιακών θεμάτων και λόγω σπουδών και λόγω ενασχόλησης , ήταν και είναι απολύτως τραγική μία πλήρης εγκατάλειψη και απαξίωση δημόσιας περιουσίας.
Πανάκριβοι εξοπλισμοί και μηχανήματα , αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ εγκατελλημένα στην φθορά και την απαξίωση του χρόνου.
Είναι σαφέστατο , για τους γνώστες της κείμενης νομοθεσίας , ότι για όλα τα ανωτέρω , προκύπτουν σαφέστατες , όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές και αστικές ευθύνες κυβερνητικών αξιωματούχων που θα αναζητηθούν με την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής ομαλότητας στην χώρα.
Η Εθνική Ομοσπονδία δανειοληπτών έχοντας έννομο συμφέρον καθότι εκπροσωπεί σημαντικό αριθμό δανειοληπτών , εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά , δια των νομικών της υπηρεσιών θα προβεί σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για την αναζήτηση των παραπάνω ευθυνών.
Τα όσα έχουν συμβεί αλλά και τα όσα συμβαίνουν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά εις βάρος της Εθνικής Οικονομίας αλλά και της Εθνικής άμυνας αποτελούν σκάνδαλο πρώτου μεγέθους , που δεν θα μείνει , είναι ούτε ατιμώρητο , ούτε αναπάντητο.

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καμμένος: Καλώ τους Έλληνες να ξεκινήσουμε εξέγερση



Σε επανάσταση κάλεσε τους Έλληνες ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στη βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο αναφορικά με τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.

"Aπό το βήμα σαν πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καλώ τους Έλληνες να ξεκινήσουμε την εξέγερση των Ελλήνων, την εξέγερση των πολιτών. Και μπορεί να με ξαναμηνύσετε, μπορεί να μου άρετε πάλι την ασυλία γιατί καλώ σε στάση. Αλλά καλώ σε επανάσταση βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματος όπου οι πολίτες υποχρεούνται να προασπίζουν το Σύνταγμα. Και συνταγματική επιταγή είναι και η απαγόρευση της δήμευσης της περιουσίας" τόνισε.

"Αν δεν ξεσηκωθούμε δεν θα μπορέσουμε ποτέ να διεκδικήσουμε ποτέ αυτό για το οποίο οι Έλληνες πολίτες μας έστειλαν εδώ σε αυτή την αίθουσα. Και επειδή αυτός ο ξεσηκωμός δεν είναι ξεσηκωμός απέναντι σε ελληνικά εκλεγμένης κυβέρνησης αλλά απέναντι σε ξένα συμφέροντα που επιβάλλουν αυτή την πολιτική είναι μια εθνική υποχρέωση" υπογράμμισε.

"Στη Βουλή σήμερα ψηφίζεται η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας, η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων" ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Αναφερόμενος σε δύο επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν την αναστολή είσπραξης των φόρων από την τηλεοπτική διαφήμιση και τις φοροαπαλλαγές σε συγκεκριμένες κατηγορίες off shore εταιρειών, ο κ. Καμμένος παρατήρησε πως "δεν νομοθετούμε για την απαλλαγή των πολυτέκνων όπως λέει το Σύνταγμα, αλλά για την απαλλαγή των μεγαλοκαναλαρχών και για τους εφοπλιστές που αγοράζουν σπίτια και τα νοικιάζουν".

Ο κ. Καμμένος, αμφισβήτησε τα στοιχεία του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία οι φορολογικοί συντελεστές στην ακίνητη περιουσία είναι χαμηλότεροι του ευρωπαϊκού μέσου όρου, παρουσιάζοντας άλλη έκθεση, που παρουσιάζει την Ελλάδα στην 7η θέση με τους υψηλότερους συντελεστές - και τη Γερμανία στην 18η θέση. "Με τη νέα φορολογία που εισάγετε, αντί να επιβεβαιώνεται αυτό που μας είπατε, η Ελλάδα θα αποτελέσει την πρωταγωνίστρια στην επιβολή των φόρων της κατοικίας" παρατήρησε.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανακοίνωση κόλαφος της ΔΑΚΕ για τη χθεσινή νύχτα ντροπής και συγκάλυψης του σκανδάλου Βενιζέλου από τους γαλάζιους καιροσκόπους

το Διυλιστήριο λέει: αγαπητοί μας συνδικαλισταράδες, ''εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια''!..

Σκαραμαγκάς, 19-12-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έκριναν ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος διερεύνησης του σκανδάλου των Υ/Β και των ΕΝΑΕ. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι εργαζόμενοι και Υ/Β έγιναν θυσία στο βωμό μικροκομματικών τακτικών.

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο και έκριναν ότι δεν ευθύνεται κανείς:

· για τους απλήρωτους επί 20 μήνες εργαζόμενους
· για την πλήρη απαξίωση των ΕΝΑΕ, της μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας της χώρας
· για τα ΥΒ που σαπίζουν στα υπόστεγα των Ναυπηγείων και κόστισαν 2,5 δις ευρώ στους ‘Έλληνες φορολογουμένους
· για τον εκβιασμό του ελληνικού Δημοσίου από τον επενδυτή-φάντασμα κ. Σάφα

Οι βουλευτές και οι υπουργοί της Ν.Δ, που μέχρι πριν από λίγους μήνες υποστήριζαν ότι υπάρχει σκάνδαλο και πρέπει να διερευνηθεί, αυτό-εξευτελίστηκαν και πρόσφεραν απόλυτη στήριξη στον άνθρωπο που έβαλε την ταφόπλακα στο Ναυπηγείο, στον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο.

Ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε καθόλου στην συζήτηση στη Βουλή, παρά μόνο προσήλθε στην ψηφοφορία για να στηρίξει τον συνεταίρό του, κ. Βενιζέλο. Επιβεβαίωσε έτσι με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι αυτός και η κυβέρνηση του πορεύονται με βασική πολιτική τους, την συγκάλυψη σκανδάλων και την εμμονή στο λάθος, προκειμένου να διατηρηθούν λίγους ακόμα μήνες στην εξουσία.

Κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλε, οι εργαζόμενοι των ΕΝΑΕ έχουν πλέον αντιληφθεί πλήρως ότι ανάπτυξη και προκοπή με αυτή την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει και πολύ σύντομα θα σας δείξουν την ευγνωμοσύνη τους έμπρακτα.


Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η επανάσταση, δι' αρχαρίους..

Επανάσταση χωρίς συνειδητοποίηση (του προβλήματος),δεν γίνεται..
Όταν όμως επιτύχεις την συνειδητοποίηση, έχεις ήδη κάνει την μισή επανάσταση!

Ωστόσο είναι λάθος όταν λέμε ''επανάσταση'' να μας έρχονται στον νού αίματα, κομμένα κεφάλια, εμπρησμοί ανακτόρων, και άλλα τέτοια φρικτά, πλην ορισμένες φορές και κατά την επιταγή των καιρών, αναπόφευκτα..

Κάθε μέρα γίνονται πολλές μικρές και μεγαλύτερες επαναστάσεις. Επαναστάσεις αναίμακτες αλλά πετυχημένες. Προσωπικές, οικογενειακές, εργασιακές, διαπροσωπικές, επιστημονικές, τεχνικές..
Και όλες έχουν ένα κοινό σημείο: την συνειδητοποίηση της αιτίας.
Αυτή η αιτία πρέπει να αποτελέσει και τον στόχο της επανάστασης: την κατάργηση ή την αδρανοποίησή της.

Στην περίπτωσή μας, η αιτία για επανάσταση δεν είναι η πολιτική, όπως έντεχνα θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ! Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί!
Όταν ο γιατρός με την θεραπεία του δεν μπορεί να σε κάνει καλά, ή σου επιβαρύνει περισσότερο την υγεία με λάθος γιατροσόφια και συνταγές, δεν φταίει η Ιατρική! Φταίει ο γιατρός ή οι γιατροί, ή το νοσοκομείο!

Εναντίον λοιπόν των πολιτικών που είναι υπεύθυνοι για την σύγχρονη ελληνική τραγωδία που ζούμε..
..των ίδιων αμετανόητων που για την δική τους διάσωση και πολιτική επιβίωση σπρώχνουν τα πράγματα προς το χειρότερο συνειδητά και εγκληματικά,
πρέπει να κινηθεί η επανάσταση του ελληνικού λαού, και πρέπει να είναι δυναμική, αλλά ειρηνική και αναίμακτη!
Τρόποι υπάρχουν:
Από την καθημερινή αμφισβήτηση της ικανότητας και της ''αυθεντίας'' τους, τον καθημερινό διασυρμό τους όπου βρεθούν, ως ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ της κρίσης και της κατάντιας..
..από την κοινωνική τους διαπόμπευση και αποκλεισμό..
..την δημόσια και συνεχή βροντόφωνη αποδοκιμασία τους,
..από τα συλλαλητήρια, τις πορείες διαμαρτυρίας, τις απεργίες, την παράλυση του κράτους-εκτρώματος που δημιούργησαν για να ζήσουμε μόνον εμείς κι όχι εκείνοι,
μέχρι την μέσω της ψήφου μας ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ από την εξουσία και την άσκηση πολιτικής γενικότερα!

Ας πάρουμε την πολιτική απ' τα χέρια τους, κι ας την δώσουμε να την εξασκήσουν άνθρωποι φυσιολογικοί, με αξίες και τιμή,
άνθρωποι καινούργιοι στην πολιτική αλλά με εμπειρία στην καθημερινότητα και την ζωή,
άνθρωποι με όρεξη να προσφέρουν και όχι ν' αρπάξουν,
άνθρωποι με ανθρωπιά κι όχι ανθρωπόμορφα τέρατα!

Κι αυτό, επανάσταση είναι!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ψήφισμα συμπαράστασης στον 15χρονο μαθητή απο την Κομοτηνή, που διώκεται για «ΑΠΕΙΘΕΙΑ» και «ΣΤΑΣΗ»

Εκπαιδευτικοί στο πλευρό του μαθητή τους:

"Ως δάσκαλοι και πολίτες της Ροδόπης δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον 15χρονο μαθητή μας, ο οποίος τον Οκτώβρη του 2012 μετέβη μαζί με άλλους νέους στις Σκουριές Χαλκιδικής, προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις επιχειρήσεις εξόρυξης χρυσού. Εκεί πάνω στον πανικό των χημικών της Αστυνομίας, έχασε το πορτοφόλι του μαζί με την αστυνομική του ταυτότητα, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της Αστυνομίας.

Η τελευταία, ενεργώντας με μεθόδους αστυνομικού κράτους άλλων εποχών, παρακράτησε την ταυτότητά του για περισσότερο από 1 χρόνο και μόλις ολοκλήρωσε το φακέλωμα, επισκέφτηκε το σπίτι του μαθητή, για να τον καλέσει σε ανάκριση, γιατί, κατά την Αστυνομία, η εύρεση ταυτότητας σε χώρο διαδήλωσης σημαίνει συμμετοχή ΚΑΙ σε επεισόδια! Ανάκριση βέβαια που - σημειωτέον - περιλαμβάνει και λήψη γενετικού υλικού!

Αν κάποιος πρέπει να απολογηθεί, είναι η κυβέρνηση Σαμαρά για την κατα-στρατήγηση του Συντάγματος - και συγκεκριμένα του άρθρου 24, περί προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των δασών. Κι αν η έννοια «Σύνταγμα» δεν φαίνεται να λέει πλέον και πολλά στους κυβερνώντες, σίγουρα θα λένε περισσότερα οι επιστημονικοί φορείς και το λαϊκό αίσθημα που απορρίπτουν τα αποικιακά, δήθεν αναπτυξιακά σχέδια των χρυσοθήρων. Και φυσικά, εκτός των παραπάνω, εγείρεται μέγα νομικό ζήτημα και για τον χειρισμό της υπόθεσης του μαθητή μας από τις αστυνομικές αρχές. Η ΕΛΜΕ Ροδόπης καταγγέλλει το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στο θέμα της εξόρυξης χρυσού σε διάφορα σημεία της Β. Ελλάδας. Έφτασε, με την πρωτοφανή κατηγορία της «απείθειας» και «στάσης», να απαγορεύει ακόμα και την έκφραση γνώμης ενάντια στη δήθεν επένδυση που απειλεί να καταστρέψει τη Χαλκιδική, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, προχωρώντας σε προληπτικές συλλήψεις αγωνιστών, προσαγωγές και δικαστικές διώξεις.

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε τους αγώνες των κατοίκων και της νεολαίας μας, σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, που είναι ενάντια στην καταστροφική αυτή επένδυση και καλούμε τον λαό να παλέψει για την αλλαγή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, που δεν διστάζει να θυσιάζει το περιβάλλον της χώρας μας (για το οποίο είμαστε υπερήφανοι), με αποκλειστικό γνώμονα τα κέρδη των εταιριών. Συνεπώς, ζητούμε την πλήρη ΑΠΑΛΛΑΓΗ του 15χρονου μαθητή μας από κάθε αστυνομική και δικαστική εμπλοκή, ως ελάχιστη ένδειξη από μέρους των διωκτών του ότι αναλογίζονται τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι στη χώρα και τον λαό της".

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ν.Δαπέργολας Β. Στεφανίδης

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιακουμάτος σε Καμμένο: «Τελείωνε να φύγουμε έχουμε να πάμε και στο γήπεδο»

Κύριε Γιακουμάτε όταν άνθρωποι πεθαίνουν από μαγκάλια λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης, το 25% του λαού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και γίνεται μια συζήτηση στην βουλή που αφορά κονδύλια δισεκατομμυρίων. Όταν εσείς είστε 1 από τους  300 που εκπροσωπούν μέρος αυτού του λαού και ορίζουν  την μοίρα όλων μας , έστω για το θεαθήναι έπρεπε να δείξετε σεβασμό αν όχι στο πρόσωπο του κύριου Καμμένου, τουλάχιστον στο πρόσωπο χιλιάδων Ελλήνων που αυτή την στιγμή ξεπαγιάζουν.
Είπατε πως αν ήσασταν δικαστής τον Λιάπη θα τον αθωώνατε λόγω βλακείας.
Όταν θα έρθει η ώρα της πληρωμής, που δεν αργεί, η ώρα που θα δώσετε όλοι σας λόγο για το κατάντημα του ελληνικού λαού και την προσπάθεια αφάνισής του, σας συμβουλεύω  να χρησιμοποιήσετε  αυτές σας τις δηλώσεις μπας και καταφέρετε και την γλιτώσετε...λόγω βλακείας.

Ο ακριβής διάλογος που έλαβε χώρα έχει ως εξής:

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, πότε θα τελειώσουμε;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Θα ψηφίσετε υπέρ του κ. Βενιζέλου, κύριε Γιακουμάτο, μην βιάζεστε. Θα τον καλύψετε τον κ. Βενιζέλο, μην ανησυχείτε. Μαζί σας οι ψηφοφόροι σας της Β' Αθηνών ζητούν να καλύψετε το ΠΑΣΟΚ.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Όχι, θα καθόμαστε να ακούμε αυτά που λέτε. Τελείωνε, να φύγουμε, έχουμε να πάμε και γήπεδο!
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Γήπεδο θα πάτε όποτε θέλετε, αλλά εδώ έχετε κάνει γήπεδο τη Βουλή των Ελλήνων.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Όχι, θα καθόμαστε να ακούμε αυτά που λέτε, αυτές τις μπούρδες!
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Αυτό είναι το επίπεδό σας, λυπάμαι! Ψηφίζετε υπέρ του κ. Βενιζέλου και πηγαίνετε στο γήπεδο. Γήπεδο την κάνατε την Νέα Δημοκρατία!
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Όχι, θα ακούμε αυτά που λέτε!

Τον διάλογο τον πήραμε από το Χωνί
Διαβάστε περισσότερα.... »
....