Διυλιστήριο: 12/07/14
ροη αναρτησεων

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

VIDEO - Γιακουμάτος:'' Η ΝΔ θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, και άλλες δυνάμεις ....ρίζες''

Για εθνικούς λόγους έκλεισε σήμερα το κέντρο της Αθήνας κατά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανέφερε στο IONION FM και στην εκπομπή «Ραδιουργίες», ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Απέκλεισε την πιθανότητα να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι αν έρθει στην εξουσία θα καταστραφεί η Ελλάδα.

Προέβλεψε ότι η ΝΔ θα είναι πάλι πρώτο κόμμα και θα συγκυβερνήσει μαζί με άλλους πιθανούς εταίρους, όπως το ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή και άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα εμφανιστούν στην πορεία.

Για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουριστικό κλάδο ο κ. Γιακουμάτος, αναφερόμενος στους ξενοδόχους ζήτησε να μην δυσνασχετούν.

Τέλος ο υφυπουργός Ανάπτυξης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα όρια της, στον διάλογο με την Τρόικα.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα πρόκληση από το βρετανικό μουσείο


Συνεχίζει τις προκλήσεις το βρετανικό μουσείο, μετά την απόφαση να δανείσει μέρος των γλυπτών του Παρθενώνα σε ένα μουσείο Αγίας Πετρούπολης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph ο διευθυντής του βρετανικού μουσείου Νιλ ΜακΓκρέγκορ είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις για τον δανεισμό και άλλων ελληνικών αγαλμάτων που έκλεψε ο λόρδος Έλγιν σε μουσεία άλλων χωρών.Ο ΜακΓκρέγκορ δήλωσε στην Telegraph ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν παρά την οργισμένη αντίδρασση της ελληνικής κυβέρνησης, όταν έγινε γνωστό ότι το μουσείο θα δανείσει το ακέφαλο άγαλμα του Ιλισού.
"Ένας αριθμός άλλων ανθρώπων, άλλων ιδρυμάτων στο εξωτερικό έχουν δηλώσει ενδιαφέρον τους (για να δανειστούν κάποια από τα γλυπτά)" τόνισε. "Κάποιες άλλες συζητήσεις είναι σε εξέλιξη", ανέφερε.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και θα συνεχιστούν παρά την αντίθεση της Ελλάδας για τον δανεισμό του "Ιλισσού'. Ο ΜακΓκρέγκορ πάντως αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα και τα μουσεία που θα δανειστούν τα έργα τέχνης.

Το βρετανικό μουσείο υποστηρίζει ότι τα γλυπτά αποκτήθηκαν νόμιμα και είναι στη δικαιοδοσία του το τι θα κάνει με αυτά. "Είναι απολύτως φυσικό για το βρετανικό μουσείο να κάνει αυτό το πράγμα, να δανείζει αντικείμενα σημαντικής αξίας σε σημαντικά μουσεία" είπε.

Ερωτηθείς εάν θα το μουσείο θα μπορούσε να δανείσει τα γλυπτά στην Ελλάδα ο ΜακΓκρέγκορ απάντησε: "Μέχρι σήμερα οι Έλληνες έχουν αρνηθεί να δανειστούν τα γλυπτά γιατί δεν δανείζονταν αυτό που θεωρούν ότι τους ανήκει. Αλλά αν υπέβαλαν αίτημα, θα το εξετάζαμε ακριβώς με τους ίδιους όρους όπως και τα υπόλοιπα αιτήματα".


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πυρηνική βόμβα Χατζηνικολάου, χαριστική βολή στην κυβέρνηση!

O Nίκος Χατζηνικολάου (Realnews) αποκαλύπτει το email-απάντηση της Τρόικας και ανατινάζει την κυβέρνηση Σαμαρά.
Πρόκειται στην κυριολεξία για τις απαιτήσεις της Τρόικας που σακατεύουν την ζωή σου.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου με αυτό το ρεπορτάζ δίνει την χαριστική βολή στην κυβέρνηση Σαμαρά-όπως είχε κάνει με τον "Κουρασμένο" Καραμανλή.
Αναρωτιέται κανείς εάν μετά από αυτό το δημοσίευμα θα τολμήσουν 180 βουλευτές να ψηφίσουν το μακελειό-μιλάμε για τον αφανισμό του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News οι 17 αξιώσεις της τρόικα αφορούν στις προβλέψεις της πως το "δημοσιονομικό κενό για το 2015 εκτιμάται στα 2,425 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,773 δισ. ευρώ αφορά στον Προϋπολογισμό και τα 652 εκατομμύρια ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα".

Διαβάζοντας κανείς το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναρωτιέται τι αποτέλεσμα είχαν οι τόνοι αίματος του ελληνικού λαού που έχουν χυθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Αναρωτιέται εάν υπάρχει συνείδηση για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές των συμπολιτών μας που χάθηκαν. Η Οκονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε χειρότερη θέση από εκείνη του 2010.

Το ρεπορτάζ είναι ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό της ανεπάρκειας της κυβερνητικής ηγεσίας.


Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις η τρόικα ζητά:

*Αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα (αφορά τουριστικές υπηρεσίες, φάρμακα, εκδόσεις και θέατρα)

*Κατάργηση της έκπτωσης φόρου στο ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά.

*Επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και το όριο πάνω από το οποίο θα επιβληθεί.

*Κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.

*Άύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.

*Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.

*Επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς και συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ σε περίπτωση οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Βασικός άξονας αλλαγών, το ασφαλιστικό

Οι πιο έντονες όμως πιέσεις φαίνεται πως στοχεύουν στο ζήτημα του ασφαλιστικού με βασικό άξονα να ενοποιηθούν όλα τα ταμεία υπό το ΙΚΑ, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και του τμήματος των συντάξεων που δεν προέρχονται από καταβολή εισφορών. Σε γενικές γραμμές στο σχετικό κείμενο η τρόικα προτείνει:

*Δημιουργία ενός ασφαλιστικού φορέα και εναρμόνιση των κανόνων λειτουργίας όλων των ταμείων. Τα βήματα που προτείνονται είναι η δημιουργία κοινού διοικητικού φορέα και συγχώνευση ως το τέλος του χρόνου, θέσπιση κοινών υπηρεσιών μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 και εναρμόνιση της βάσης εισφοράς με καταληκτική ημερομηνία το Δεκέμβρη του 2016.

*Αλλαγή του τρόπου εφαρμογής των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων.

*Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων που επιτρέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση πριν τα 62 έτη.

*Κατάργηση των τμημάτων της σύνταξης που δεν ανταποκρίνονται στις καταβαλλόμενες εισφορές.

*Κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης των συντάξεων (βασική σύνταξη, ΕΚΑΣ και κατώτατη σύνταξη). Προτείνεται όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης να λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με την εφαρμογή εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την επιβολή βασικής σύνταξης 360 ευρώ σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 20 χρόνια ασφάλισης.

*Εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις κυριότερες συντάξεις με την εφαρμογή βασικών παραμέτρων που θα συνδέονται με την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία του συστήματος. Την εφαρμογή συντελεστή βιωσιμότητας που θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων με βάση την πορεία των μισθών ή του ΑΕΠ.

*Αύξηση των εισφορών για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ ώστε να εναρμονιστεί με εκείνες των νέων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

*Διεύρυνση και εκσυγχρονισμό της βάσης υπολογισμού των εισφορών για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και εξίσωση των καταβαλλόμενων εισφορών. Η τρόικα προτείνει την είσπραξη των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους με βάση το τζίρο, δηλαδή το πραγματικό εισόδημα από τη δραστηριότητά τους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

Για να προκαλέσει φαίνεται ότι ήρθε στην Ελλάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Λίγα μόλις λεπτά αφότου ο Αντώνης Σαμαράς τον αποκάλεσε «φίλο», ο Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την ομιλία του στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Forum, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης απαίτησε «κοινή εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου στην Κύπρο».

«Ελάτε να επιλύσουμε το Κυπριακό, να εκμεταλλευτούμε από κοινού τον ενεργειακό πλούτο και να συνδέσουμε τις ενδεχόμενες ενεργειακές πηγές με την Ελλάδα μέσω της Τουρκίας», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Νταβούτογλου, με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο - απλά - να παρακολουθούν τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού επί ελληνικού εδάφους.

«Τα προβλήματα που υπάρχουν στο περιβάλλον μας έχουν πολλαπλασιαστεί και έχουν γίνει πολυδιάστατα», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία αποδίδει τεράστια σημασία στη σταθερότητα στην Ελλάδα, στο πλήρες μέλος της ΕΕ και γείτονα. Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν μία σχέση που πρέπει να εξελιχθεί γιατί η Ελλάδα είναι από τους σημαντικότερους συνεργάτες και φίλους. Η στήριξη που θα προσφέρει ο ένας στον άλλον θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των δύο οικονομιών. Η βάση των διμερών σχέσεων είναι οι πολιτιστικές σχέσεις, αυτό είναι το έδαφος στο οποίο θα χτίσουν οι διοικούντες των δύο χωρών. Συνομιλήσαμε με τους θρακιώτες ομογενείς, όσο και με την ελληνική μειονότητα που ήλθε εδώ από την Κωνσταντινούπολη. Δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω ποιος είναι ποιος. Υπήρχαν προκαταλήψεις του παρελθόντος που δημιουργούσαν εμπόδια, αλλά τώρα έχουμε κατανοήσει ότι η σχέση των δύο χωρών δεν είναι ανταγωνιστική, αλλά συνεργασίας».

Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι στόχος είναι πάντα η σταθερότητα, ενώ σημείωσε ότι «εμείς συζητούμε τα πάντα» και πρόσθεσε ότι «φυσικά υπάρχουν θέματα που διαφωνούμε. Στο Αιγαίο θα συνεχίσουμε τις διμερείς διερευνητικές συνομιλίες, χρειάζεται να εμβαθύνουμε. Δεν επιθυμούμε ένταση στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέλουμε όταν υπάρχουν διαφορές να μπορούμε να συνομιλούμε και να διερευνούμε την επίλυσή τους. Εύχομαι τα καλύτερα στον κ. Αναστασιάδη, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε την υγεία της Κύπρου. Δεν υπάρχει θέμα που να προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας».

Επισήμανε ότι στα δύο προηγούμενα Συμβούλια υπογράφηκαν 25 συμφωνίες, ενώ στόχος του είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία, αλλά και τα ψυχολογικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες.

«Για το Κυπριακό, σας απευθύνω έκκληση: Ελάτε να επιλύσουμε το θέμα, να αξιοποιήσουμε τον ενεργειακό πλούτο. Χρειαζόμαστε οραματιστές, η ειρήνη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Όσο θα αναπτύσσονται οι οικονομικές σχέσεις και οι ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών θα απομακρύνεται ο κίνδυνος θερμών επεισοδίων».


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....