Διυλιστήριο: 12/02/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ρωσικό ΥΠΑΜ: "Ιδού οι αποδείξεις για το λαθρεμπόριο πετρελαίου και τις σχέσεις Ρ.Τ.Ερντογάν και ισλαμιστών" (εικόνες,vid)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Aποδείξεις για την εμπλοκή της Τουρκίας και της οικογένειας Ρ.Τ.Ερντογάν σε λαθρεμπόριο πετρελαίου με το οποίο αποκομίζουν τεράστια έσοδα οι τζιχαντιστές του ISIS (και των υπόλοιπων οργανώσεων) δίνει αυτή την ώρα στο φως της δημοσιότητας το ρωσικό ΥΠΑΜ. 

 Πριν από λίγο το ρωσικό ΥΠΑΜ είχε ανακοινώσει ότι θα δημοσιεύσει τις αποδείξεις οι οποίες δείχνουν ότι η οικογένεια Ερντογάν κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές. 

 Tην άλλη εβδομάδα όμως θα υπάρξει συνέχεια καθώς θα δοθούν στην δημοσιότητα αποδείξεις ότι η Τουρκία πέραν της χρηματοδότησης, εξοπλίζει και εφοδιάζει τους τζιχαντιστές. 

 Όπως ανέφερε στην ενημέρωση ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Soygu, υπάρχει εμπλοκή της οικογένειας του Ερντογάν, ενώ ταυτόχρονα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που κατέγραψαν δορυφόροι και κατά τον ίδιο δείχνουν τη μεταφορά πετρελαίου τζιχαντιστών στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας. 

 Ο Sergey Rudskoi, αρχηγός της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ΕΔ δήλωσε σχετικά με τους ρωσικούς βοβμαρδισμούς σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και μεταφορικά μέσα του ISIS 

 "Τους τελευταίους δύο μήνες καταστρέψαμε 32 πετρελαϊκές εγκαταστάσεις,και 11 διυλιστήρια. Έχουμε αναγνωρίσει τρεις εκ των κυρίων πετραλαϊκών οδών"

 "Από τις τρεις αυτές οδούς μεταφέρουν πετρέλαιο στην Τουρκία υπό τον έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης του ISIS από περιοχές στη Συρία και στο Ιράκ 

 Στις 16 Νοεμβρίου, 260 φορτηγά καυσιμων εντοπίστηκαν κοντά στ τουρκικά σύνορα, μερικά από τα φορτηγά επειχειρούν να "μασκαρευτούν" σαν απλές νταλίκες. Η αναγνώριση από τους δορυφόρους έδειξε ότι μετά την διέλευση των τουρκικών συνόρων τα φορτηγά διεισδύουν βαθιά μέσα στην Τουρκία, και μετά το πετρέλαιο οδεύει για άλλες χώρες" είπε ο Rudsloy 

 Δεν ήταν άγνωστο στους γνωρίζoντες και ιδιαίτερα στα δυτικά κέντρα που προσποιούνται ότι δεν ήξεραν. 

Τώρα μετά από τέτοια σωρεία αποδείξεων εκτίθενται και στο ΝΑΤΟ για τους Τούρκους όλοι λίγο-πολύ το ήξεραν. 

 Δείτε τις εικόνες από τους δορυφόρους





O Ρώσος ΥΠΑΜ αποκάλυψε ότι πάνω από 2.000 βαρέλια μεταφέρονται καθημερινά στην Τουρκία. Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι την άλλη εβδομάδα θα δώσει στοιχεία που δείχνουν ότι η Τουρκία βοηθάει το ISIS.

Ο ίδιος ο Ερντογάν προ ημερών απείλησε να παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές, κάτι που μάλλον δεν προτίθεται να κάνει ακόμα και αν βγει στην δημοσιότητα φωτογραφία του που να τον δείχνει να πίνει καφέ με τον Μπαγκνταντί.


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι σύμμαχοί του “καρφώνουν” Ερντογάν. “Ιδού τα συμβόλαια πετρελαίου με το ISIS''

Από Μιχάλη Ιγναντίου 
Αποδείξεις για το λαθρεμπόριο πετρελαίου Τουρκίας – τζιχαντιστών δεν θέλατε κ. Ερντογάν, ιδού οι αποδείξεις και μάλιστα από φιλικά χείλη!

Το ότι η Τουρκία έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι γνωστό σε όλους και στις ΗΠΑ, βεβαίως και για αυτό, χθες, τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα, όσο και υπουργός Άμυνας Κάρτερ, τα «έψαλλαν» στους Τούρκους.

Ωστόσο λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων με τη Ρωσία οι Αμερικανοί δεν μπορούν, αυτή την στιγμή, να ενεργήσουν κατά του καθεστώτος του εντελώς απρόβλεπτου και κατά συνέπεια επικίνδυνου Ερντογάν. Ο ίδιος ο Ερντογάν απείλησε να παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές.

Φαίνεται, λοιπόν, πως ήρθε η ώρα να παραιτηθεί καθώς οι ίδιοι οι σύμμαχοί του, του λεγομένου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) δημοσιοποίησαν συμβόλαια μεταξύ της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους για την προμήθεια πετρελαίου της πρώτης από το δεύτερο, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Ο ΕΣΣ ανέφερε ότι έχει στα χέρια του απεικονίσεις των συμβολαίων, προφανώς φωτογραφίες τους, που αποδεικνύουν τις συναλλαγές Τουρκίας-ΙΚ και την αγορά πετρελαίου από τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, δήλωσε στέλεχος του ΕΣΣ.

Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη των διασυνδέσεων της Τουρκίας με το ΙΚ τις οποίες όλοι γνωρίζουν αλλά για διαφόρους λόγους δεν καταγγέλλουν.

Το ερώτημα είναι γιατί τώρα και γιατί ο ΕΣΣ. Οι απαντήσεις είναι πολλές.

Ο ΕΣΣ δεν είναι κάτι ενιαίο, αλλά αποτελεί ένα συνονθύλευμα ομάδων και οργανώσεων κάποιες εκ των οποίων δεν ήταν πάντα φιλικά διακείμενες προς την Τουρκία.

Επίσης ο ΕΣΣ βλέπει την αλλαγή των συσχετισμών στην περιοχή, με την Τουρκία να χάνει δραματικά έδαφος και δεν θα ήταν παράλογο να υποστηριχθεί ότι αποκαλύπτοντας την Τουρκία κερδίζει πόντους στην μεταπολεμική Συρία.

Το καλό ποντίκι, άλλωστε, εγκαταλείπει το πλοίο πριν βουλιάξει. Σε κάθε περίπτωση όλες οι καταγγελίες μένει να αποδειχθούν, ξεκάθαρα.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζούμε την εποχή του παραλόγου ....

Γράφει η Μπέλλου Μαρία (δικηγόρος)

Ζούμε στην εποχή του παραλόγου σε όλους τους τομείς. 

Και ενδεικτικά αναφέρω………………………………………………

Γ.Γ ΝΑΤΟ " άλλο οι τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο της Ελλάδος και άλλο οι παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου από την Ρωσία ή οποιονδήποτε!!!!!".

Α.Γεωργιαδης-- Ζητάει την διαγραφή των χρεών της ΝΔ άλλα ψηφίζει υπέρ των κατασχέσεων για τους Έλληνες από τις τράπεζες και το Δημόσιο"

Ασφαλιστικά Ταμεία ( κυρίως των Ελεύθερων Επαγγελματιών)-- κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για να μαζέψουμε τα οφειλόμενα ξεσπιτώνοντας εσάς και τις οικογένειες σας για χρήματα τα οποία οφείλετε στον εαυτό σας και θα δούμε έαν μπορέσουμε να σας τα ξαναδώσουμε πίσω στα 67 ( ή όποτε αποφασίσουμε εμείς ). Έως τότε μπορείτε να μένετε στο δρόμο και να τρώτε από τα συσσίτια!!!!!!

Τράπεζες--- Είμαστε Ανώνυμες Εταιρείες δανείζαμε ακριβά χρήμα που δεν είχαμε ( κυρίως σε δικούς μας που ουσιαστικά ξέραμε ήταν δανεικά και αγύριστα), δανειζόμασταν με 1% από την ΕΚΤ και πουλάγαμε το χρήμα με 20% επιτόκιο και δεν φυσικά αυτό δεν είναι τοκογλυφία, παρά τα αυτά πέσαμε έξω. Και εσύ Έλληνα φορολογούμενε θα χρεωθείς για να μας σώσεις ( ανα κεφαλαιοποίηση) και θα σου πάρουμε ότι έχεις και δεν έχεις.

Δημόσια Υγεία – Ασθενή, όταν έρθεις στο νοσοκομείο φέρε μαζί σου γάζες, βαμβάκι, φάρμακα και όλα τα σχετικά και μην ξεχάσεις να φέρεις και κα ‘να γνωστό γιατρό γιατί έχουμε έλλειψη. Άσχετα αν τα έχεις πληρώσει ήδη ασφάλιση υπέρ υγείας και φόρους.

Δ.Ο.Υ— Ναι γνωρίζουμε ότι ο κάθε Έλληνας πρέπει να συνεισφέρει ανάλογα με τα εισοδήματα του αλλά εσύ θα συνεισφέρεις και αυτά που δεν έχεις αλλιώς θα σου κατάσχουμε ότι έχεις και δεν έχεις και μετά θα σε βάλουμε φυλακή να σε ταΐζουμε μέσω των φόρων που θα συνεχίσεις να μας χρωστάς.
Κ.λ.π Κ.λ.π Κ.λ.π. Κ.λ.π …………………………………………………………
ΩΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ;;;; Κάτι κάνω λάθος. Πρέπει να το ¨πάρω αλλιώς¨ να μπω στο πνεύμα της εποχής που παραλόγου και να αρχίσω να πουλάω και εγώ ΠΟΛΥ ΤΡΕΛΑ .

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Mαντέλης: Δεν χρηματίστηκα, χορηγία πήρα

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αρνήθηκε ότι χρηματίστηκε από τα μαύρα ταμεία της Siemens και υποστήριξε ότι τα χρήματα που έλαβε σε δύο δόσεις ήταν χορηγία.

"Κανένας νόμος δεν μου έδινε αρμοδιότητα να παρέμβω στη σύμβαση. Μόνο το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ είχε αυτή την εξουσία", τόνισε ο Τάσος Μαντέλης και πρόσθεσε ότι "ο υπουργός δεν έχει δικαίωμα ούτε να διαπραγματευθεί, ούτε να επιλέξει τον αντισυμβαλλόμενο, ούτε καν να μεριμνήσει για την εφαρμογή της σύμβασης. Αποκλειστικός αρμόδιος ήταν το δ.σ. του ΟΤΕ. Ο υπουργός ελέγχει μόνο τη νομιμότητα των τυπικών διαδικασιών. Δεν είχα κανένα περιθώριο, ούτε να κάνω έναν υπαινιγμό".

Στην απολογία του, η οποία θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση, ο Τάσος Μαντέλης υποστήριξε ότι η σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με την Siemens ήταν “επωφελέστατη” για το ελληνικό δημόσιο, και πως ο ίδιος δεν θα μπορούσε να απαιτήσει “δώρο” για μία σύμβαση που είχε ήδη υπογραφεί.

Για τη χορηγία

"Ήξερα ότι αυτή ήταν χωρίς αντάλλαγμα και δεν υπήρχε καμία υποχρέωση να ανταποδώσω. Ήταν μία σχέση καθαρή και αφορούσε στο γενικότερο καλό. Δεν υπήρχε σχέση ανταλλάγματος". Προκειμένου να εξηγήσει για ποιο λόγο έλαβε τα χρήματα και πως προκύπτει ότι επρόκειτο πράγματι για "εκλογική χορηγία" -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- ανέφερε πως την περίοδο που κατατέθηκαν τα ποσά (200.000 γερμ. μάρκα το 1998 και 250.000 γερμ. μάρκα το 2000) η πολιτική κατάσταση στη χώρα δεν ήταν σταθερή. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο για ξέπλυμα χρήματος και τις δύο χρονιές το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ήταν υπαρκτό, και μάλιστα το 2000 μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην προκήρυξη εκλογών. Και κατέληξε ο Τ. Μαντέλης πως "για αυτό το λόγο έλαβα τα χρήματα. Δεν έχουν σχέση με τα χρήματα που έδινε η Siemens ως δώρα. Ουδέποτε απαίτησα δώρο, ούτε προκύπτει κάτι τέτοιο από τη διαδικασία". Μάλιστα, όσον αφορά το δεύτερο ποσό, ο πρώην υπουργός αναμένεται να υποστηρίξει στο δεύτερο σκέλος της απολογίας του ότι τα 250.000 μάρκα δεν προήλθαν από την Siemens, αλλά από άλλους φίλους του ενόψει των εκλογών.

Όπως είπε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα της εποχής που τον εμφάνιζαν να έχει δωροδοκηθεί με 10.000.000 μάρκα, ο Τάσος Μαντέλης υποστήριξε ότι κάποιος εκ των πραγματικών υπόπτων προσπάθησε να τα ρίξει επάνω του αφού όπως είπε ήταν ήδη πεθαμένος πολιτικά... "Στην πολιτική ήμουν πεθαμένος, είχα πλέον αποχωρήσει και ήμουν το πρόσωπο που ήθελαν για να μου φορτώσουν τα πάντα".

Στο εδώλιο πλην του κ. Μαντέλη κάθονται ο επιχειρηματίας, κουμπάρος του πρώην υπουργού, Γιώργος Τσουγκράνης, η εφοριακός Αντωνία Μάρκου, το άλλοτε στέλεχος της ελληνικής Siemens Ηλίας Γεωργίου και ο πρώην συνεργάτης του βασικού κατηγορουμένου Αριστείδης Μαντάς.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σόιμπλε : Θα περάσει ένας αιώνας για να επιλέξουν οι Ελληνες εκ νέου αριστερό πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας θα προκαλέσει καταστροφή στη χώρα του

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

-Για ένα πράγμα μπορώ να σας διαβεβαιώσω: Θα περάσει ένας αιώνας για να εμφανισθεί εκ νέου αριστερός πρωθυπουργός στην Ελλάδα μετά την καταστροφή που θα προκαλέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικός λαό!...

Η παραπάνω "γνωμάτευση"-σοκ για την τύχη της Αριστεράς στην Ελλάδα ανήκει στον γνωστό μας Βόλφαγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός στα πλαίσια μιας ετήσιας άτυπης συνάντησης που διοργανώνει το γερμανικό υπ. Οικονομικών με γερμανούς δημοσιογράφους ήταν αποκαλυπτικός για το πως βλέπει τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση Τσίπρα αλλά και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις μας.

-Ο Σαμαράς είναι χολωμένος μαζί μας γιατί πιστεύει ότι εμείς τον ρίξαμε...Αστειότητες. Ο ίδιος έπεσε γιατί δεν τόλμησε να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει ένα πελατειακό κράτος με προβληματική δικαιοσύνη και τους ντόπιους ολιγάρχες να ασκούν την εξουσία. Ο Τσίπρας το μόνο που θέλει από την Ευρώπη είναι λεφτά και μάλιστα χωρίς να προχωρά στην απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, είναι και ο ίδιος ένας φανατικός κρατιστής. Μόνο που πλέον από την μεριά της Ευρώπης δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για τον κο Τσίπρα. Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει ούτε καν διάθεση να τον ακούσουν. Και εννοώ τις πιο μικρές χώρες που συμμετέχουν στην ευρωζώνη. Εκείνες είναι οι πιο σκληρές απέναντι στην Ελλάδα, όχι η Γερμανία. Με την πολιτική του θα προκαλέσει τέτοιου μεγέθους καταστροφή στην Ελλάδα η οποία δεν θα έχει προηγούμενο στο τελευταίο μισό του αιώνα. Οδηγεί τους έλληνες στην εξαθλίωση, αρνούμενος να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει για να μην πειράξει τους ψηφοφόρους του και κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους. Η προβληματική Δικαιοσύνη και το πελατειακό κράτος είναι από τις κύριες αιτίες για τα δεινά του ελληνικού λαού...

Ο Σόιμπλε μίλησε ακόμη και για το προσφυγικό-ήταν κι εδώ ιδιαίτερα επικριτικός με τη χώρα μας

-Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι τρομοκράτες, όπως οι Ισλαμιστές που πραγματοποίησαν τα δολοφονικά χτυπήματα στο Παρίσι, είχαν ελληνικά διαβατήρια. Παντού στον κόσμο συλλαμβάνουν τρομοκράτες με ελληνικά διαβατήρια...Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης όσες ενισχύσεις κι αν τους δώσουμε...Μάλιστα είναι προφανές ότι συνεργάζονται έλληνες και τούρκοι διακινητές...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γυναίκα πρώην υπουργού της ΝΔ στη νέα λίστα με τους φοροφυγάδες!



Έρχεται βόμβα μεγατόνων με σύζυγο πρώην υπουργού της ΝΔ που είναι στη λίστα με τους φοροφυγάδες - Αν βγει το όνομά της, οι εσωκομματικές διαδικασίες της Συγγρού θα τιναχτούν στον αέρα.

Ήδη το όνομά της κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία και η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι τεράστια.

Κάποιες εφημερίδες έχουν αρχίσει να γράφουν δειλά - δειλά πληροφορίες επί του θέματος.

Το όνομά της κυρίας πρώην γαλάζιου υπουργού φιγουράρει στη νέα λίστα που παρέλαβε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο σύζυγος είναι εκ των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τον έχει «κόψει» κρύος ιδρώτας.

Η αποκάλυψη του ονόματος είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα τινάξει τις εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ στον αέρα.

Ήδη στη γαλάζια παράταξη έχουν αρχίσει να ψάχνονται και βρίσκονται σε κατάσταση πανικού!

Υπομονή. Θα γελάσουμε μέχρι δακρύων...

Υ.Γ. Μην πάει ο νου σας στα προφανή!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρώτη φορά τιμωρείται το «καρτέλ» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας - Πρόστιμο 31 εκατ. ευρώ της επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πρόστιμο συνολικού ύψους 31.451.211 ευρώ επέβαλε με ομόφωνη απόφασή της η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται, κυρίως, στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων ζύθου, κρίνοντας ότι η εν λόγω εταιρεία καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της, κατά παράβαση των άρθρων 2 του ν. 703/77, όπως ίσχυε (νυν 2 του ν. 3959/2011), και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, από την έρευνα της Επιτροπής προέκυψαν στοιχεία τα οποία κατέδειξαν ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είχε υιοθετήσει και υλοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια ενιαία και στοχευμένη πολιτική για τον αποκλεισμό και τον περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ανταγωνιστών της, κυρίως, με την επιβολή αποκλειστικότητας σε επίπεδο χονδρικής και λιανικής πώλησης, αλλά και μέσω άλλων πρακτικών, οι οποίες είχαν ως σωρευτικό αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού σε επιμέρους αγορές διανομής και διάθεσης προϊόντων ζύθου.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η πολιτική της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε. περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, πρακτικές που κατέτειναν σε αποκλειστική προμήθεια στην αγορά επιτόπιας κατανάλωσης (μεγάλοι πελάτες / αλυσίδες εστίασης και λοιπά τελικά σημεία), με τη χορήγηση σ’ αυτούς σημαντικών χρηματικών και άλλου είδους υπό τους όρους όμως αποκλειστικότητας ή/και περιορισμού του εφοδιασμού τους από ανταγωνιστικούς προμηθευτές, καθώς και με την επιβολή, υπό τις αυτές πάντοτε δεσμεύσεις, εκπτώσεων πίστης και στόχων πωλήσεων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία ερεύνησε καταγγελία της «Μύθος Ζυθοποιίας Α.Ε.», η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υλοποιούσε, επίσης, περιοριστικές του ανταγωνισμού πρακτικές προς χονδρεμπόρους, όπως η παροχή σε αυτούς σημαντικών οικονομικών κινήτρων έναντι περιορισμού του εφοδιασμού τους από ανταγωνιστές, προνομιακών όρων πίστωσης, και με την άσκηση παράλληλης πίεσης για διακοπή της διακίνησης ανταγωνιστικών σημάτων.

Με την ίδια απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, υποχρέωσε την εταιρία Αθηναϊκή Ζυθοποιία, πέραν του προστίμου, να παραλείπει παρόμοιας φύσεως ενέργειες στο μέλλον και να καταρτίζει εφεξής έγγραφες συμβάσεις με ανάλογη προσαρμογή των όρων προς αποφυγή επανάληψης τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών.

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία... κρυφό καμάρι

Προσφυγή στη δικαιοσύνη, για να προασπίσει τα δικαιώματα της, προαναγγέλλει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της άδικη και την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία επέβαλε πρόστιμο 31 εκατ. ευρώ στην εταιρεία, κρίνοντας ότι καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της, κατά παράβαση των άρθρων 2 του ν. 703/77, όπως ίσχυε (νυν 2 του ν. 3959/2011), και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έλαβε υπ' όψιν τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, «ούτε έδωσε τη δέουσα προσοχή στις θεμελιώδεις εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα στην αγορά μπύρας όλα αυτά τα χρόνια, όπως την αύξηση των εταιριών που παράγουν και εμπορεύονται προϊόντα μπίρας από 5 το 2000, σε πάνω από 25 το 2014, αλλά και το γεγονός ότι το μερίδιο αγοράς της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας περιορίστηκε από 73% το 2000, σε περίπου 50% σήμερα. Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι η αγορά της μπύρας στην Ελλάδα είναι ελεύθερη και ανοιχτή στον ανταγωνισμό».

Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση της Επιτροπής «μεταφράζει με τρόπο άδικο το γεγονός ότι είμαστε ο μεγαλύτερος παίκτης σε αυτήν την αγορά, θεωρώντας το συνώνυμο παραβίασης του ανταγωνισμού, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν ότι η ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην ελληνική αγορά έγινε μέσα από συνεχείς επενδύσεις για περισσότερα από 50 χρόνια.

«Επιπλέον, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερμηνεύει λανθασμένα τους κανόνες του ανταγωνισμού και αγνοεί το γεγονός ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μοναδική εταιρία του κλάδου που δεν ακολουθεί πρακτικές αποκλειστικότητας στην αγορά. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα εξακολουθήσει να δρα με γνώμονα το συμφέρον των καταναλωτών της, τηρώντας πιστά το γράμμα αλλά και το πνεύμα του νόμου, όπως άλλωστε πράττει όλα αυτά τα χρόνια», καταλήγει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα από τη Γερμανία για Σαμαρά- Παπασταύρου

Αποκάλυψη! η απροθυμία της προηγούμενης κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής ■ 

Κυνηγός της διαφθοράς ο πρωθυπουργικός σύμβουλος με τα 5.500.000 στη «λίστα Λαγκάρντ»
Ο υπ. Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας (που έδωσε το στικάκι με τους 10.500 λογαριασμούς Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα) αποκάλυψε ότι από το 2014 προσπαθούσε να δώσει τα στοιχεία αλλά δεν έβρισκε ανταπόκριση

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μπόργιανς ανέφερε ότι «όταν γίνεται δημόσια συζήτηση στη Γερμανία με θέμα αν η Ε.Ε. πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα είναι δύσκολο να αιτιολογήσει κανείς αυτήν τη θέση, όταν στην ίδια τη χώρα υπάρχει φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων». Υπογράμμισε ακόμη: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είπα: Αν μπορώ να συνεισφέρω στο να κάνει σαφές η Ελλάδα ότι προτίθεται να αρπάξει από τον γιακά όσους έως τώρα δεν πλήρωναν φόρους, τότε αυτό τελικά θα βοηθήσει και τη συζήτηση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Τη σκέψη μου αυτή την έκανα γνωστή στους Ελληνες εταίρους μας, και αυτό οδήγησε στις συναντήσεις. Και βέβαια στο να γίνει ένα σημαντικό βήμα. Τώρα μένει να δούμε αν αυτή η συνεργασία θα εξελιχθεί».

Ο κ. Μπόργιανς αποκαλύπτει στη συνέντευξή του ότι είχε απευθύνει, για πρώτη φορά, πρόταση για συνεργασία στην προηγούμενη κυβέρνηση, πριν από τρία χρόνια, προσθέτοντας ότι «δεν είχε βρει απήχηση». Κατόπιν της αδράνειας της περιόδου 2012-2014 «επαναλάβαμε την πρόταση στη νέα ελληνική κυβέρνηση, στις αρχές της χρονιάς, και τον Μάιο έγινε η πρώτη συνάντηση» και από τότε υπήρξαν και άλλες επαφές.

Αν και δεν κατονομάζει πρόσωπα, είναι σαφές ότι ο κ. Μπόργιανς αναφέρεται στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών -σημερινό διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος- Γ. Στουρνάρα. Οι κύριοι Σαμαράς και Στουρνάρας είχαν αναθέσει τον χειρισμό των συγκεκριμένων υποθέσεων στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και, κυρίως, στον επικεφαλής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Μεγάρου Μαξίμου Στ. Παπασταύρου.
Η καταγγελία-βόμβα του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας έρχεται να προστεθεί στην ήδη γνωστή υπόθεση του Σεπτεμβρίου του 2012, όταν οι κύριοι Γ. Μαυραγάνης και Στ. Παπασταύρου είχαν μεταβεί στην Ελβετία έπειτα από πρόσκληση για προώθηση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα φοροδιαφυγής, ενώ ήταν ήδη γνωστό στο τότε Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος είχε κατάθεση 5.500.000 δολαρίων στη λίστα Λαγκάρντ και ήταν επιπλέον συνδιαχειριστής διεθνούς fund που ήλεγχε ή διαχειριζόταν πάνω από το 50% των καταθέσεων της ίδιας λίστας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο κ. Παπασταύρου (που έχει ήδη καταθέσει ανωμοτί στους οικονομικούς εισαγγελείς ως ύποπτος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) είχε από τα μέσα του 2013 στενές επαφές με υπουργό και άλλου ομόσπονδου κρατιδίου της Γερμανίας. Εως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν και αυτός ο Γερμανός υπουργός είχε κάνει παρόμοια πρόταση συνεργασίας κατά της φοροδιαφυγής, αλλά η σχετική δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ακόμα και ο γνωστός εκπρόσωπος του ΔΝΤ Π. Τόμσεν είχε δηλώσει προ μηνών στην «Καθημερινή» ότι η τρόικα ζητούσε το φθινόπωρο του 2014 πρόσθετα φορολογικά μέτρα, επειδή είχε πειστεί πια ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν επιθυμούσε να κάνει οτιδήποτε κατά της φοροδιαφυγής.

Διαψεύδει πανικόβλητος o Στουρνάρας και τους «δίνει»!

Με μια πολύ προσεκτική δήλωση ο κ. Ι. Στουρνάρας διαψεύδει ότι ο ίδιος, τουλάχιστον, είχε απευθείας επαφή με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας για την παραλαβή λίστας με πιθανούς φοροφυγάδες, αλλά -χρησιμοποιώντας μόνον πρώτο πρόσωπο στις διατυπώσεις του- δεν αναφέρει λέξη κατά πόσον άλλα μέλη ή σύμβουλοι της κυβέρνησης Σαμαρά είχαν την παραμικρή εμπλοκή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Ουδέποτε συναντήθηκα, γνώρισα ή συνομίλησα ποτέ με τον κ. Νόρμπερτ Βάλτερ – Μπόργιανς και ουδεμία πρόθεση εκδηλώθηκε από την πλευρά του κρατιδίου για να μας παραδώσει λίστες με Ελληνες καταθέτες».

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου άγνοια εξέφρασε μέσω μη κατονομαζόμενων «κύκλων», ώστε να μη δεσμευτεί επίσημα και να μη διαψευστεί αργότερα, και ο κ. Γ. Μαυραγάνης. Ο κ. Παπασταύρου, που ήταν ο κύριος συνομιλητής της κυβέρνησης Σαμαρά με το Βερολίνο και επικαλούνταν (μη αποτελεσματικές, όπως αποδείχθηκε) επαφές με τη γερμανική κυβέρνηση, σιώπησε απολύτως.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....