Διυλιστήριο: 09/27/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ιωάννης Καποδίστριας: Ο Μεγάλος Κυβερνήτης

Tο πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 1831, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης του νέου Ελληνικού Κράτους, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Μαυρομιχάλη έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα του Ναυπλίου, όπου μετέβαινε για να εκκλησιασθεί και έπεσε νεκρός. Ήταν 55 ετών. Ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης εφονεύθη επί τόπου από τους προστρέξαντες, οι οποίοι κυριολεκτικά τον λυντσάρισαν. Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης ζήτησε προστασία στη Γαλλική Πρεσβεία, κατόπιν όμως επιμόνου απαιτήσεως του συγκεντρωμένου πλήθους, που απείλησε ότι θα κάψει την πρεσβεία, παραδόθηκε στις αρχές. Καταδικάσθηκε σε θάνατο και θανατώθηκε δια τυφεκισμού το πρωί της 10ης Οκτωβρίου 1831.

Τα χέρια των δολοφόνων και εκείνων που τους καθοδήγησαν, στέρησαν από την Ελλάδα τον μεγαλύτερο ηγέτη που είχε στη νεώτερη ιστορία της. Αν ο Καποδίστριας συνέχιζε το έργο του η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική. Μέσα στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης πέτυχε ένα θαύμα.

Ο Καποδίστριας από την άφιξή τους στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 1828, κινήθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις για την αναδιοργάνωση ενός κράτους στο οποίο δεν λειτουργούσε στην ουσία τίποτε. Επιδόθηκε με ζήλο στη συμπλήρωση των κυβερνητικών υπηρεσιών και την οργάνωση της επαρχιακής διοίκησης, την ανασύνταξη του στρατού και του στόλου, την οργάνωση της παιδείας και της δικαιοσύνης, την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, την εξάλειψη της πειρατείας και της ληστείας και της αποκατάσταση της ασφάλειας στις πόλεις, την ύπαιθρο και τις θάλασσες.

Συγχρόνως ιεράρχησε τις ανάγκες δίνοντας προτεραιότητα στην πολεμική προσπάθεια, ενώ παράλληλα επέβαλε σε όλους τους τομείς αυστηρή οικονομία, λογιστική τάξη και περισυλλογή, δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα με το να μη δεχθεί καμία κρατική επιχορήγηση. «Δεν μπορώ να κοιμάμαι», έλεγε, «όταν ξέρω ότι υπάρχουν Ελληνόπουλα που πεινούν».

Παράλληλα, με μεγάλη διπλωματική δεξιοτεχνία αύξησε τα σύνορα του νεοϊδρυθέντος κράτους για να καταστεί βιώσιμο. Πρόθεσή του είναι να μοιράσει σε όλους την «εθνική γη». Οι πλούσιοι και δυνατοί ζητούν τεράστιες εκτάσεις και χρήματα και να μην πληρώνουν φόρους. Αρνούνται κάθε διαπραγμάτευση μαζί του.

Ο λαός  τον αγαπούσε με πάθος και αφοσίωση, η άρχουσα τάξη όμως τον μισούσε επίσης με πάθος. Επικεφαλής της αντιπολίτευσης οι μεγαλοκαραβοκύρηδες της Ύδρας και οι κοτζαμπάσηδες της Μάνης που επιθυμούσαν την συνέχιση της επιρροής που ασκούσαν και τον έλεγχο των επαρχιών που είχαν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

Απόπειρες ανατροπής του, καθώς και προσπάθειες να ξεσηκώσουν τον Στρατό απέτυχαν. Η  δολοφονία του Κυβερνήτη άρχισε να συζητείται ως λύση. Ο ίδιος είχε πει:«Εάν οι Μαυρομιχαλαίοι θέλουν να με δολοφονήσουν ας με δολοφονήσουν. Τόσο το χειρότερο δι’ αυτούς. Θα έλθει κάποτε η ημέρα κατά την οποία οι Έλληνες θα εννοήσουν την σημασία της θυσίας μου».

Σε επιστολή του προς τον Εδουάρδο Λο, στις 14 Σεπτεμβρίου 1831, δεκατρείς ημέρες πριν τη δολοφονία του, έγραφε:

«Ούτε ο φοβος των μηχανοραφιών ούτε αι μακραί συκοφαντικαί στήλαι μερικών εφημερίδων, δεν θέλουν με παρεκλίνει ποτέ της πορείας την οποία εχάραξα εις την ζωήν μου. Ας λέγουν και γράφουν ό,τι θέλουν. Θα έλθει όμως κάποτε καιρός, ότε οι άνθρωποι κρίνονται όχι σύμφωνα με όσα είπον ή έγραψαν περί των πράξεών των, αλλά κατ’ αυτήν την μαρτυρίαν των πράξεών των. Υπ’ αυτής της πίστεως, ως αξιώματος, δυναμούμενος έζησα μέσα εις τον κόσμον, με θεμέλιον αυτάς τας πνευματικάς αρχάς μέχρι τώρα, οπότε ευρίσκομαι εις την δύσιν της ζωή μου, και υπήρξα πάντοτε ευχαριστημένος διά τούτο. Μου είναι αδύνατον πλέον να αλλάξω τώρα. Θα συνεχίσω εκπληρών πάντοτε το χρέος μου, ουδόλως φροντίζων περί του εαυτού μου, και ας γίνει ό,τι γίνει…»

Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι, στον Καποδίστρια οφείλεται η συγκρότηση και οργάνωση του σύγχρονου κράτους της Ελβετίας. Συγκεκριμένως, το 1813, υπηρετώντας ως διπλωμάτης στη Μόσχα, διορίστηκε από τον Τσάρο εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ελβετία, με σκοπό να συνεισφέρει στην απαλλαγή της από την επιρροή του Ναπολέοντα.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενότητα, την ανεξαρτησία και την ουδετερότητα της Ελβετίας και συνεισέφερε στο ελβετικό σύνταγμα, που προέβλεπε αυτόνομα κρατίδια (καντόνια) ως μέλη της ελβετικής ομοσπονδίας, με προσωπικά του προσχέδια.

Συμμετείχε στο Συνέδριο της Βιέννης ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπίας και αργότερα εκπρόσωπος της Ρωσίας στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων το 1815, όπου πέτυχε την εξουδετέρωση της αυστριακής επιρροής, την ακεραιότητα της Γαλλίας υπό Βουρβόνο μονάρχη καθώς και τη διεθνή ουδετερότητα της Ελβετίας.

Με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ ήταν Υπουργός Εξωτερικών του Τσάρου, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το αξίωμά του το 1822 για να εγκατασταθεί στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου έχαιρε υπόληψης για την προσφορά του. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 1928 που ανέλαβε Κυβερνήτης του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. (Οι Ελβετοί τιμούντον Καποδίστρια).

Μια πολύ ενδιαφέρουσα βιογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια, που εκδόθηκε στην Κέρκυρα το έτος 1886. (εδώ)

www.diulistirio.blogspot.grΔιαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά τον Οπλισμένο, ήρθε και ο Γραβατωμένος Βραχίονας του Παρακράτους

Το πράγμα έχει χοντρύνει επικίνδυνα.

Είμαστε σε πολύ οριακό σημείο.

Την ίδια ώρα που ο Οπλισμένος Βραχίονας του Παρακράτους (Χρυσή Αυγή), επιτίθεται και σκοτώνει αριστερούς, ο Γραβατωμένος Βραχίονας του Παρακράτους παίρνει τηλέφωνα σε εφημερίδες για να απολυθούν αριστεροί δημοσιογράφοι.   

Ο Μπογιόπουλος γράφει το άρθρο του "Σκοτώσανε το γιο του μαστρο-Τάκη"... στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 στον Ριζοσπάστη.

Ο Δελαστίκ γράφει το άρθρο του "ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία" στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πριν.

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο Μπογιόπουλος διώχνεται από τον Ριζοσπάστη. Όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα στον δημοσιογράφο, αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και γι' αυτό η ύλη θα περιοριστεί σε 24 σελίδες.

Την ίδια μέρα (25-9-2013) πήρε πόδι ο Δελαστίκ από το Έθνος, για το άρθρο του, που δημοσιεύτηκε σε άλλη εφημερίδα! (Πρίν)
Έθνος: "Επειδή υπήρξαν ιστοσελίδες που έσπευσαν να χρεώσουν στην εφημερίδα μας κείμενο του Γ. Δελαστίκ που δημοσιεύτηκε αλλού και υποστηρίζει το ανήκουστο -αφού ισχυρίζεται ότι για τη δολοφονία της Αμφιάλης «δύσκολα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την εντολή έδωσαν ηγετικά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος στο οποίο ανήκει ο δράστης». […Το ΈΘΝΟΣ] Ουδέποτε φιλοξένησε στις σελίδες του τέτοια άποψη και ούτε θα μπορούσε. Τη θεωρεί, άλλωστε, απαράδεκτη και επικίνδυνα αποπροσανατολιστική".

Η ερμηνεία μου είναι πως οι δύο δημοσιογράφοι (πρώτης γραμμής αμφότεροι) δεν ακολούθησαν τη γραμμή σύσσωμου του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου: "Η Χρυσή Αυγή είναι μια αυτόνομη, ιεραρχημένη, εγκληματική οργάνωση", και υποστήριξαν και οι δύο πως η Χρυσή Αυγή υπήρξε πάντα ένας σκοτεινός, υπόγειος και οπλισμένος παρακρατικός βραχίονας των εκλεγμένων, αλλά και των παρασκηνιακών, κυβερνώντων.

Παραθέτω και τα δύο άρθρα, τα οποία προτείνω να ξαναδιαβαστούν πολύ προσεκτικά, καθώς, στα σημεία που συγκλίνουν, θεωρώ πως βρίσκεται η αλήθεια, που πανικόβαλε και προκάλεσε τα τηλεφωνήματα του γραβατωμένου βραχίονα του παρακράτους σε Ριζοσπάστη και Έθνος, με αποτέλεσμα την άμεση απόλυση και των δύο δημοσιογράφων:

Το άρθρο του Μπογιόπουλου: «Σκοτώσανε το γιο τουμαστρο-Τάκη»...
 

Διυλιστηρίο: Σε αυτές τις δύο περίεργες απολύσεις προστίθεται και η αποπομπή από την ΕΥΠ του υπευθυνου της έρευνας για την Χ.Α.,ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της παρακολούθησης των τηλεφώνων.
το άρθρο εδώ
Η υπόθεση βρωμάει....

www.diulistirio.grΔιαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ο ΟΑΕΔ δεν δημοσιεύει τα στοιχεία με εντολή του υπουργού Γ. Βρούτση» αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ, Γ. Μακράκης

«Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο και ο ΟΑΕΔ δεν δημοσιεύει τα στοιχεία με εντολή του υπουργού Γ. Βρούτση»!

Η απόδειξη πολιτικής εξαπάτησης των εργαζομένων και των ανέργων αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, στο όνομα του success story, από τον υπουργό Εργασίας ήρθε από το στόμα του προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ, Γ. Μακράκη.

Είναι η απόδειξη της παραποίησης των στοιχείων των ροών απασχόλησης που συστηματικά από τον περασμένο Μάρτιο διεξάγει ο κ. Βρούτσης, επιδιώκοντας να πείσει ότι δήθεν η ελληνική οικονομία πάει καλά και η αγορά εργασίας παράγει θέσεις απασχόλησης!

Ο κ. Βρούτσης παρότι έχει διαψευστεί πολλάκις από τον δείκτη της στατιστικής ανεργίας κάθε μήνα μιλά για θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων μέσα στο 2013. Με βάση τα τελευταία στοιχεία που γνωστοποίησε δε, το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων το οκτάμηνο Ιανουάριος–Αύγουστος 2013 καταγράφηκε πλεονασματικό (σύμφωνα με τον κ. Βρούτση) καθώς, όπως αναγραφόταν σχετικά, δημιουργήθηκαν 102.580 νέες θέσεις εργασίας.

Τότε, γιατί ο διορισμένος κομματικά διοικητής του ΟΑΕΔ (και γνωστός για τον τρόπο που χειρίστηκε τη φαρμακευτική δαπάνη του ΙΚΑ κατά την αμαρτωλή περίοδο 2004-2009) Θ. Αμπατζόγλου δεν δημοσιεύει την εγγεγραμμένη ανεργία;

Ο κ. Μακράκης έδωσε τη διάσταση του θέματος κατηγορώντας ουσιαστικά τον κ. Αμπατζόγλου ότι κρύβει στο συρτάρι του την εγγεγραμμένη ανεργία που τηρεί ο ΟΑΕΔ ώστε να μη θίξει το success story της κυβέρνησης που τον διόρισε. Ωστόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ δεν θέλησε να ανεβάσει την ένταση, αφού εκτιμάται ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορεί να έχουν ξεπεράσει ακόμη και το ενάμισι εκατομμύριο. Ωστόσο ουδείς μπορεί να διασταυρώσει τα στοιχεία, αφού ο κ. Αμπατζόγλου δεν τα γνωστοποιεί ούτε στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στον ΟΑΕΔ αντάλλαξε βαριές εκφράσεις ώστε να πάρει τα στοιχεία, χωρίς να τα καταφέρει.

Προσπάθεια παραποίησης


Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, πρώην στέλεχος του ΟΑΕΔ που τώρα μισθοδοτείται από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει λύση ώστε να παραποιήσει και τα στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό, κάτι που δεν το έχει καταφέρει έως τώρα, με αποτέλεσμα να μην έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας από τον περασμένο Μάρτιο!

Πάντως χθες, σε ευρεία συνέντευξη Τύπου οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ασφαλιστικών ταμείων επιβεβαίωσαν το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», αφού εκτίμησαν ότι οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις θα προσεγγίσουν το 10% και στις επικουρικές το 30%, ενώ για το εφάπαξ ανέφεραν ότι θα καταργηθεί!

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασαν, οι οφειλές προς το ΙΚΑ την τελευταία τριετία αυξήθηκαν κατά 65%, ξεπερνώντας τα 8 δισ. ευρώ από 4,8 δισ. ευρώ που ήταν το 2010.

Τη προσεχή Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ ξεκινούν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας 618 υπαλλήλων, παρά την έλλειψη προσωπικού που επικαλούνται σε όλους τους φορείς του υπουργείου Εργασίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2009 έχουν αποχωρήσει 5.015 εργαζόμενοι, ενώ στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής απασχολούνται 25 άτομα πανελλαδικά.

Του Τζώρτζη Ρούσσου.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετάνοια, Προσευχή, Εξομολόγηση και μετά όλα έρχονται μόνα τους...

Ονομάζομαι Αλέξανδρος, κάποτε, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η υποτιθέμενη οικονομική κρίση, βρισκόμουν στην ηλικία που ήμουν "έτοιμος" να βγω προς αναζήτηση δουλειάς για να φτιάξω τη ζωή μου γεμάτος όνειρα και ελπίδες, με στόχους και σχέδια για το μέλλον.

Στέλνοντας αρκετά βιογραφικά και ψάχνοντας καθημερινά για δουλειά, διαπίστωσα, όπως οι περισσότεροι φυσικά, πως οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες. Τα χαστούκια ερχόταν το ένα μετά το άλλο και κάποια στιγμή λύγισα βλέποντας πως τα σχέδια και τα όνειρά μου απομακρύνονται.


Ήμουν σε κατάσταση μιζέριας, απελπισίας χωρίς να έχω διάθεση για ο,τιδήποτε, έχασα το χιούμορ μου, την ταυτότητά μου θα έλεγα. Όλο αυτό είχε αντίκτυπο σε φίλους μου, στην οικογένειά μου και σε κοντινά μου πρόσωπα, τα οποία πλήγωσα χωρίς να το θέλω, μη ξέροντας γιατί συμβαίνει αυτό στον κόσμο που ζούμε.

Μια μέρα λοιπόν παρακολούθησα μια ομιλία ενός γέροντα, αληθινού μαχητή, και αφού τελείωσε, καθόμουν σπίτι μου και διάβαζα, ένιωσα ένα τράνταγμα στην καρδιά μου, στην ψυχή μου σαν ηλεκτρικό ρεύμα να με διαπερνά.
Αμέσως αγαλλίασα σαν να μου έφυγε το βάρος που είχα τόσο καιρό μέσα μου, ενώ μια πύρινη φλόγα έκαιγε μέσα μου, όλα ήταν διαφορετικά.

 Όλα είναι μάταια στον κόσμο, εάν δεν έχουμε Πίστη και ελπίδα στο ΧΡΙΣΤΟ. Ο Γέροντας κατάφερε μέσω της ομιλίας του να ξυπνήσει μέσα μου το Χριστό, οπλίστηκα με γνώση και Πίστη. Κατάλαβα γιατί συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μας, πως όλα είναι στημένα και προσχεδιασμένα με σκοπό την τρομοκρατία και το φόβο για να νικήσουν και να κερδίσουν τις ψυχές μας, να μας κάνουν άβουλα όντα, μαριονέτες του σατανικού σχεδίου τους, αυτοί που έδωσαν την εξουσία τους στο διάβολο.

Ελλάς και ΧΡΙΣΤΟΣ συμβαδίζουν. Έλληνες.. χωρίς ψεύτικες ταμπέλες, χωρίς ψεύτικα κόμματα που μας βάζουν με σκοπό τη διχόνοια και την παραπλάνηση, η μόνη ελπίδα και σωτηρία βρίσκεται στον ένα και μοναδικό Δημιουργό, τον ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ είναι η σωτηρία μας, η πραγματική αλήθεια και γνώση. Αυτός θα μας οδηγήσει.. Προσευχή, εξομολόγηση και μετάνοια τα τρία όπλα κατά του σκότους, μετά όλα έρχονται μόνα τους, η προσευχή δίνει τεράστια δύναμη, οδηγεί στην Πίστη, οδηγεί στο Χριστό.

Με το Χριστό μέσα μας αυτή η Πίστη γίνεται ακλόνητη Αρχή και ανίκητη δύναμη που καίει τα πάντα. Ας βγάλουμε τις ταμπέλες και τα ανόητα μίση που έχουμε, ας ντυθούμε με την Ελληνική σημαία και ας βάλουμε το Χριστό μέσα στην ψυχή μας και αυτή θα πλημμυρίσει με ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ και θα ταξιδέψει στο Άκτιστο, στο Αιώνιο, ας πιστέψουμε τα λόγια Του όπως έχουν και τότε θα φτάσουμε μέχρι τον ουρανό, μέχρι το βασίλειο που ετοίμασε για μας.
Προσευχή, Πίστη και μελέτη στις γραφές

Αλέξανδροςwww.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι πιο αστείοι οπαδοί στον κόσμο!

Αφού η ομάδα τους έχει μείνει χωρίς γκολ στους τελευταίους 5 αγώνες, οι οπαδοί της Γερμανικής FC Magdeburg (4η κατηγορία) αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους… κυριολεκτικά. Εξοπλισμένοι με φωσφορούχα χάρτινα βέλη, μαζεύτηκαν πάνω από την εστία της αντίπαλης Berliner AK ’07 και έδειχναν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους κατά που πέφτει το τέρμα. Τελικά έσπασε η γκαντεμιά αφού η Magdeburg πέτυχε ένα γκολ, αλλά δυστυχώς έχασε με 2-1.  

http://www.videoman.gr/

www.diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιός είναι ο εφοπλιστής Πέτρος Νομικός που διέγραψε 2 εκατ. ευρώ από το δημόσιο χρέος της Ελλάδας


Νέος, επιχειρηματίας στο Λονδίνο, ευγενής, μετρημένος, χαμηλών τόνων, με τα σπαστά του ελληνικά λέει πάντα «Είμαι περήφανος να λέω ότι είμαι Έλληνας». Ο Πέτρος Νομικός, εφοπλιστής ιδιαίτερα γνωστός στο εξωτερικό για τις επιτυχημένες δραστηριότητες του και αγαπητός στον τόπο καταγωγής του την Σαντορίνη, άρχισε να γίνεται γνωστός στην Ελλάδα χάρη στην μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ίδρυσε, «Greece Debt Free».
Έχει εργαστεί στην Ελλάδα από το 2004 έως το 2006. Τώρα εργάζεται στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ, είναι εφοπλιστής. Η οικογένεια του πατέρα του είναι από τη Σαντορίνη και η σχέση της οικογένειας με το νησί είναι μεγάλη. Ο παππούς του γεννήθηκε στην Σαντορίνη, ο ίδιος και ο πατέρας του υποστήριξαν την οικονομική ανάπτυξη της Σαντορίνης από το 1946 μέχρι σήμερα. Ο παππούς του βοήθησε στην ανοικοδόμηση του νησιού μετά το σεισμό του 1956, που έδωσε χρήματα για να βοηθήσει την κατασκευή δρόμων, σχολείων, κλινικών κατά τη διάρκεια αυτών των σκληρών χρόνων.
H Greece Dept Free στηρίζεται στην «διαγραφή» χρέους μέσω της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, ενώ δέχεται δωρεές με στόχο την αγορά ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που χρωστά η ελληνική κυβέρνηση.
Η GDF, στη συνέχεια, βοηθά να μειωθεί το χρέος ακυρώνοντας αυτά τα ομόλογα. Η τρόικα έχει απαγορέψει στην ελληνική κυβέρνηση να αγοράσει στη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα, σε τρίτους όμως όχι. Έτσι, αν κάποιος τρίτος, όπως η GDF θέλει να κάνει κάτι για την μείωση του χρέους μπορεί να βγει στις διεθνείς αγορές και να αγοράσει.
Μέχρι στιγμής χάρη στη GDF έχουν αγοραστεί ομόλογα αξίας πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Αν όμως όλοι αρχίσουν να αγοράζουν μαζικά στη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα πιθανόν η τιμή τους να αυξηθεί, για αυτό η αγορά πρέπει να γίνεται σταδιακά. Η απλή αυτή ιδέα είναι μάλλον σωτήρια για αυτό και όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες – ανάμεσα τους πολλοί έλληνες- ανά τον κόσμο συμμετέχουν στην GDF.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στην περίπτωση της εν λόγω οργάνωσης είναι ότι προωθεί ταυτόχρονα με τη δράση της ελληνικά προϊόντα. Εκτός από απευθείας δωρεές, επιχειρήσεις με ελληνικά προϊόντα μπορούν να συμμετέχουν στη GDF φέροντας το ειδικό σήμα με την ελληνική σημαία, όπου αναγράφεται το λογότυπο «Ελλάδα χωρίς χρέος» και με κάθε αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, η επιχείρηση δίνει το 50% των εσόδων της στην εξαγορά ελληνικού χρέους, όπως η ελληνική μπύρα VOLCAN.
Η οργάνωση «Greece Debt Free» στοχεύει στην «πατριωτική κατανάλωση προϊόντων» πρώτα και έπειτα στην εξαγορά ελληνικού χρέους έχει εξηγήσει ο κ. Νομικός, ενώ για να πείσει και τους πιο καχύποπτους υπενθυμίζει ότι η GDF έχει έδρα τις ΗΠΑ, ώστε να μην υπάρχει καμία κρατική και πολιτική παρέμβαση στην λειτουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού και όλες οι λειτουργίες του είναι διαφανείς και αναρτημένες στο www.greecedebtfree.org
Ο πατέρας του έχει χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Θήρας καθώς και ακαδημαϊκές μελέτες σχετικά με την αρχαιολογία και τη γεωλογία του νησιού. Στη Σαντορίνη μαζί με τη σύζυγό του ο Πέτρος Νομικός δημιούργησαν ένα μουσείο και χώρο τεχνών που ονομάζεται Santozeum όπου παρασκευάζεται η ελληνική μπύρα Volkan.
Η GDF αντιπροσωπεύει την επιθυμία του να βοηθήσει τη χώρα του κατά τη διάρκεια αυτών των σκληρών χρόνων και η ιδέα για την σύσταση και το σκοπό της GDF προέκυψε τον χειμώνα του 2011 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Σαντορίνη.
Η στιγμή αυτή για τους ανθρώπους της Greece Dept Free ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι προσπάθειες και η επιμονή ενός χρόνου απέδωσαν καρπούς. Χρειάστηκε η ιδέα, η αγάπη για τη χώρα και η θέληση για βοήθεια εν καιρώ κρίσης από έναν Έλληνα του εξωτερικού για να «ακουστεί» το αυτονόητο, Ελλάδα χωρίς χρέος. Ο εφοπλιστής Πέτρος Νομικός ίδρυσε τον Ιούλιο την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Greece Debt Free», η οποία στόχο έχει την σταδιακή διαγραφή του ελληνικού χρέους, αγοράζοντας μέσω δωρεών ελληνικά ομόλογα στη διεθνή αγορά και εν συνεχεία ακυρώνοντας μέρους του χρέους.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραδοχή Παπακωνσταντίνου σε email ότι κατέλυσαν το Σύνταγμα


Πόσο μακριά νυχτωμένοι είμαστε .....τι περιμένουμε ....ΤΙ;;
Αν αυτό δεν είναι παραδοχή της πράξεως της εσχάτης προδοσίας τότε τί είναι;
www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Star άλλαξε τα λόγια του Μπαρμπαρούση, για να φαίνεται ότι βρίζει! (βίντεο)

Η προπαγάνδα και το ψέμα από όπου κι αν προέρχονται, είναι κατάπτυστα.
Ντρόπη και αίσχος στα κανάλια της παραπληροφόρησης. Πρέπει  να κλείσουμε τις τηλεοράσεις μας!!!!!!!www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....