Διυλιστήριο: 07/21/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σπατάλη και απλήρωτοι λογαριασμοί πάνω από 14 εκατ.ευρώ στην Γ.Γ Ενημέρωσης


Σπατάλη και απλήρωτοι λογαριασμοί πάνω από 14 εκατ.ευρώ στην Γ.Γ Ενημέρωσης «Αργούν να καταλάβουν ορισμένοι, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να θέσει τέλος στο Βυζάντιο της Δημόσιας Διοίκησης. Στόχος τους, αυτή τη φορά, ήταν η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και οι προσπάθειες της να εξυγιάνει και να εξορθολογήσει τη λειτουργία της με διαφάνεια, δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Την ώρα που ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να σηκώσει το βάρος της μεταρρύθμισης, υπάρχουν εκείνοι που υπερασπίζονται βασιλικά προνόμια.» Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας όπως αναφέρει ανακοίνωση τη, ήρθε στα χέρια της παρούσας διοίκησης με μια μαύρη προίκα χρέους ύψους 13 εκ.: απλήρωτοι λογαριασμοί, ανεξόφλητες αποζημιώσεις μετακλητών στα γραφεία εξωτερικού, «απόρρητοι λογαριασμοί». Ταυτόχρονα, ελάχιστοι εργαζόμενοι απολάμβαναν «ειδικού καθεστώτος», όχι μόνο σε βάρος του δημοσίου αλλά και σε βάρος των συναδέλφων τους: εξάντληση της παραμονής τους στο εξωτερικό ή αργομισθίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πέντε (σε σύνολο 185) εργαζόμενοι (δηλαδή το 2,7% του συνόλου) παρέμειναν στο εξωτερικό από 20-27 έτη, 14 εργαζόμενοι από 13-19 έτη (7,6 % του συνόλου), υπό την προστασία των προηγούμενων ηγεσιών. 

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες σύνομες ενέργειες για την αποκατάσταση των αδικιών αλλά και για την οικονομική διευθέτηση του χρέους. Δυστυχώς, όπως φαίνεται και από τη συκοφαντική ανακοίνωση της Γραμματείας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ, υπάρχουν εκείνοι που προσπαθουν να υψώσουν τείχη για να υπερασπίσουν προνόμια ετών, χρησιμοποιώντας φωνασκίες και ανακοινώσεις με τις οποίες ελπίζουν ότι θα «τρομάξουν» τη διοίκηση για να σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το επιχείρημα «διώχνουν κόσμο για να βάλουν δικούς τους». Ναι, οι δικοί μας είναι εκείνοι που με αδιάβλητη μοριοδότηση και με αξιολόγηση της εργασιακής τους πορείας θα καλύψουν τις οργανικές θέσεις βάσει των προσόντων τους. Αυτοί είναι ι «δικοί» μας άνθρωποι, όσοι αναδειχθούν με τα προσόντα τους και με την ποιότητα της εργασία τους, αυτοί είναι οι άνθρωποι της Ελλάδας που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε. 

Τα στοιχεία που παραθέτει η ΓΓ έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και αποτελούν αδιάσειστες αποδείξεις εναντίον όλων εκείνων που με μεθοδευμένες πρακτικές προσπαθούν να καλύψουν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. 

Εξορθολογισμός Δαπανών 

-Κατάργηση της θέσης των δύο ΓΓ και συνέννωση σε μία θέση. Εξοικονόμιση μισθού ενός ΓΓ και του γραφείου του. Μείωση της τάξης του 58% περίπου, από 510.000 ευρώ σε 212.000 ευρώ. 

- Καταγγελία της σύμβασης με το πρακτορείο Reuters, το οποίο δεν χρησιμοποιείται από την υπηρεσία. Εξοικονόμηση 51.660 ευρώ ετησίως.

- Εξοικονόμηση περίπου 22.000 ευρώ ετησίως από τη δαπάνη προμήθειας ελληνικού Τύπου μέσω της διαγραφής από τον κατάλογο παραληπτών που δεν υπάγονται στη στενή σφαίρα αρμοδιοτήτων της ΓΓΕΕ. 

Ενδεικτικές ανεξόφλητες δαπάνες προηγούμενων ετών 

Δικαιούχος Ημερομηνίες Ποσό 
ΕΛΤΑ 1/1/2012-30/6/2015 7.000.000,00 Ευρώ 
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ πρώην ΓΓ 10/12/2013-19/3/2015 5.133,07 Ευρώ 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ 1/1/2013-31/12/2014 3.741,39 Ευρώ ΔΕΗ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΜΜΕ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 6 7/7/2009-7/1/2011 5.815,00 Ευρώ ΟΤΕ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ 220.723,63 Ευρώ ΟΤΕ ΕΞΩΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ BRIEFING 2009,2010 & έως και Σεπτ.2011 45.616,37 Ευρώ YΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 28/8/2010-26/09/2014 3.859,28 Ευρώ ΣΥΝΟΛΟ ανεξόφλητων οφειλών 14.387.628,51 Ευρώ Μετακινήσεις προσωπικού στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού (ΓΤΕ) · 

· Ο προγραμματισμός των μετακινήσεων για το έτος 2015 πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και τις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες στη χώρα. 

· Τα γνωστά σε όλους λόγω του χρόνιου χαρακτήρα τους πρακτικά, οικονομικά και διοικητικά προβλήματα οφείλονται στην ατροφική λειτουργία των μονομελών ΓΤΕ, τα οποία καλούνται να αντιμετωπίζουν τη διεθνή συγκυρία χωρίς τα απαραίτητα μέσα για την άσκηση του έργου τους. Η επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας από το κόστος λειτουργίας των ΓΤΕ θα μειωθεί αισθητά λόγω μείωσης των δαπανών λειτουργίας και μισθοδοσίας. 

· Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει βάσει συγκεκριμένων αξιολογικών κριτηρίων, όπως ορίζουν ο Νόμος 3166/2003 και ο Κώδικας Κατάστασης Δημοσίων Υπαλλήλων. 

· Οι προγραμματισμένες μετακινήσεις, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 3166/2003, πραγματοποιούνται εντός του έτους της προκήρυξης και επομένως θα υλοποιηθούν έως το Δεκέμβριο 2015. 

· Η σημερινή πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ καλείται να διορθώσει τις πράξεις και παραλείψεις παλαιότερων πολιτικών ηγεσιών. Πρόθεσή της είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να θεσμοθετηθεί ένα αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων στα ΓΤΕ εξωτερικού με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της αναλογικότητας. Οι επικείμενες μετακινήσεις θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στον Ν. 3166/2003 (άρθρα: 14 και 15) και με βασική στόχευση τη διασφάλιση της εναλλαγής του προσωπικού. 

· Όπως είναι γνωστό, καμία μετακίνηση σε ΓΤΕ εξωτερικού δεν μπορεί να γίνει αν προηγουμένως δεν έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία κονδύλια από τον προϋπολογισμό. Η προσωρινή αναστολή ορισμένων γραφείων στο εξωτερικό καθός και ο εξορθολογισμός των δαπανών τους, εξοικονομεί ετησίως κατά προσέγγιση ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 Ευρώ. Η Υπηρεσία έχει ήδη προβλέψει την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για τις μετακινήσεις στα ΓΤΕ εξωτερικού για το 2015. 

· Ως αντιστάθμισμα της αναστολής λειτουργίας ορισμένων ΓΤΕ θα ενισχυθούν άλλα κεντρικά ΓΤΕ τόσο σε πόρους όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να καλύψουν με το έργο τους μεγαλύτερες γεωγραφικές περιφέρειες. Σε κάθε περίπτωση, όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας το επιτρέψουν, η ΓΓΕΕ θα προβεί στην επανέναρξη της λειτουργίας των εν λόγω ΓΤΕ. 

· Η Διεύθυνση Επικοινωνίας και Προβολής έχει ήδη λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούν στην αναστολή των εν λόγω ΓΤΕ. 

· Οι δημοσιονομικές συνθήκες αναγκάζουν την Υπηρεσία να προβεί στην αναστολή της λειτουργίας απομακρυσμένων ΓΤΕ, τα οποία έχουν ως κύριο αντικείμενο την καλλιέργεια των σχέσεων με τα ομογενειακά ΜΜΕ. Η Κεντρική Υπηρεσία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα επικοινωνίας που δημιουργείται με την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των συγκεκριμένων ΓΤΕ, περιλαμβάνει στους άμεσους στόχους της τη διοργάνωση τακτικών συναντήσεων στην Ελλάδα, φιλοξενιών και συνεδρίων των ομογενειακών ΜΜΕ.


http://diulistirio.blogspot.ch/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Παπανδρέου: Με τα capital controls δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε ούτε από το... Amazon


Αυτό έκανε εντύπωση στον πρώην πρωθυπουργό που μίλησε για το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα με την επαναλειτουργία τους

Για τα capital controls, το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα με την επαναλειτουργία τους, μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο αμερικανικό δίκτυο Fox.

Σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου Liz Claman τι επιπτώσεις είχε στον ίδιο και τους άλλους Έλληνες η επιβολή των capital controls, εκείνος απάντησε πως μπορούσε κανείς να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα, καθώς τα μετρητά δεν ήταν αρκετά, ενώ τόσο οι απλοί άνθρωποι όσο και οι επιχειρηματίες δεν είχαν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Μάλιστα, όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, οι απαγορεύσεις είχαν φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να κάνει κάποιος συναλλαγές ακόμη και με μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Amazon.

Η δημοσιογράφος φάνηκε να εκπλήσσεται από το γεγονός ότι ένας πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει τις αγορές που επιθυμεί ή ότι υφίσταται με τη σειρά του τις απαγορεύσεις του τραπεζικού συστήματος. Ο κ. Παπανδρέου απάντησε πως «οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα είπαν ότι "θα αρχίσουμε να ζούμε με αυτά τα ελάχιστα χρήματα που μπορούμε να βγάλουμε από την τράπεζα και θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα". Κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει με τις καταθέσεις και αν θα συμβεί το bail in που είδαμε στην Κύπρο. Πάντως, αυτό το μέτρο προκάλεσε πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις που στηρίζονται στα μετρητά και που έχουν καθημερινές συναλλαγές με τον έξω κόσμο. Επιχειρήσεις όλων των ειδών και ειδικά αυτές που έχουν σχέση με τον τουρισμό».




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.ch/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πόρισμα- βόμβα για δάνεια της ΑΤΕ: Ο Νικολούδης μιλάει για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών


Στοιχεία που προκαλούν σοκ, περιλαμβάνει το πόρισμα που διαβίβασε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας και αφορά στις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012.

Τα αμαρτωλά δάνεια της ΑΤΕ κατευθύνθηκαν και σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι ωστόσο δεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα καθώς για αυτούς έχουν ήδη επιληφθεί οι δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα ο οικονομικός εισαγγελέας.

Η διαβίβαση του πορίσματος από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συνοδεύεται από ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, στην οποία τονίζεται ότι «με το πόρισμα αυτό και τη σχετική Έκθεση Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν. Για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων».

«Χωρίς καμία αμφιβολία η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αφού η εν τέλει ζημία του Δημοσίου από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο πόρισμα αφορά δείγμα μόνο του συνολικού αριθμού των παρανόμως χορηγηθέντων και ουδέποτε επιστραφέντων δανείων.

«Εμείς ανοίξαμε τον δρόμο και τώρα είναι η σειρά της τακτικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει στον δρόμο αυτό και να διεκπεραιώσει το πραγματικά δύσκολο έργο της απόδοσης ευθυνών για κάθε ένα από τα 1300 αγύριστα δάνεια. Είμαστε βέβαιοι ότι, παρά τις δυσκολίες χειρισμού αυτής της τεράστιας σε όγκο υπόθεσης, η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το καθήκον της με επιτυχία» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Επικρατείας και προσθέτει: «Ήδη όμως αποκαλύπτονται όλα εκείνα για τα οποία κατ΄ επανάληψη κάναμε λόγο και τώρα πλέον έχουν συγκεκριμένο σχήμα και μορφή και κυρίως έχουν συγκεκριμένα ονόματα, έστω κι αν έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η ποινική έρευνα, που θα ακολουθήσει, θ’ αποκαλύψει ολόκληρο το παγόβουνο και τότε θα γίνει σε όλους σαφές ότι το “σκάνδαλο της ΑΤΕ” δεν είναι απλά και μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά, πρωτίστως και κυρίως, ένα διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο, που βαρύνει όλους σχεδόν εκείνους που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε παραπάνω.

Η ΑΤΕ δεν είναι απλά μια Τράπεζα που χρεοκόπησε. Η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων.

Η ΑΤΕ ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κυριότεροι εκφραστές του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού. Ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα. Ήταν τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί».

Η πλήρης δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει, αποτελεί δίκαιο αίτημα της Ελληνικής Κοινωνίας, το οποίο τώρα ικανοποιείται, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση και καταλήγει: «Τέλος, για όλους εκείνους που δείχνουν να αδημονούν και να απαιτούν από εμάς άμεσες πράξεις κάθαρσης και τιμωρίας, θέλουμε να τονίσουμε ότι όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν στην ώρα τους και με τον σωστό τρόπο. Η Δικαιοσύνη δεν ξεχνά αλλά και δεν πρέπει να ενεργεί βιαστικά και παρορμητικά».


http://diulistirio.blogspot.ch/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τ. Κουΐκ: Ξέρουμε ποιοι βγάλανε χρήματα στο εξωτερικό


Η κυβέρνηση γνωρίζει χιλιάδες λογαριασμούς ατόμων, που έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό και δεν τα έχουν δηλώσει, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουΐκ, επισημαίνοντας ότι με την κατάθεση του μίνι φορολογικού, μέσα στην εβδομάδα θα γνωστοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Καμιά ολιγωρία από κανέναν, τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι όποιος δεν δηλώσει τα «μαύρα» που έχει βγάλει έξω, θα του επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως του 40%, ενώ αν τα δηλώσει θα έχει πρόστιμο 21%. «Θα τα πάρουμε θέλουν δεν θέλουν γιατί τους ξέρουμε. Έχουμε εν γνώσει μας χιλιάδες λογαριασμούς ανθρώπων, αλλά αυτή τη στιγμή δε θα ήταν καλό να ανακοινώσουμε κινήσεις μας. Όλα θα γνωστοποιηθούν όταν μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το μίνι φορολογικό.

Ερωτηθείς για την ψηφοφορία της Τετάρτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ούτε για το ψυχολογικό όριο των 120 και εκτίμησε ότι θα εμφανιστούν περισσότερα ΝΑΙ.
Παράλληλα, τόνισε ότι η εκλογολογία κάνει κακό και την ανοίγουν -όπως είπε- εκείνοι που με την συμπεριφορά τους δημιουργούν προβλήματα στην κυβέρνηση.
«Η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως ένας Αριστερός θα ήθελε να ρίξει μία Αριστερή κυβέρνηση. Αυτό που λέγαμε πάντοτε ήταν πως όλες οι λύσεις θα προκύψουν εντός της Ε.Ε. Για πρώτη φορά έχουμε μία συμφωνία εξόδου από την κρίση και με προδιαγεγραμμένη τριετή διάρκεια«, ανέφερε ο κ. Κουΐκ.


http://diulistirio.blogspot.ch/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άνοιγμα εξαγωγών φρούτων στην Κίνα



Με στόχο το άνοιγμα νέων αγορών για εξαγωγές ελληνικών φρούτων σε αγορές Τρίτων Χωρών, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων Υπηρεσιών του, απέστειλε μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών (Γραφείο Εμπορικού Ακόλουθου στο Πεκίνο) στην Αρμόδια Κινεζική Αρχή AQSIQ (General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine) τους τεχνικούς φακέλους που αφορούν στην έναρξη διαδικασίας για την εξασφάλιση δυνατότητας εξαγωγής τεσσάρων ειδών ελληνικών φρούτων στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Τα φρούτα αυτά είναι τα επιτραπέζια σταφύλια, τα δαμάσκηνα, τα κεράσια και τα πορτοκάλια.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, εκτός από το ακτινίδιο που οι εξαγωγές του στην Κίνα έχουν εγκριθεί από το 2012, ανοίγεται η αγορά της Κίνας και για τα τέσσερα παραπάνω φρούτα.
Το σχετικό ενδιαφέρον από την πλευρά των εξαγωγέων και τα αιτήματα εξαγωγής εκκρεμούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τα τεχνικά προβλήματα ξεπεράστηκαν και τα επίσημα αιτήματα κατατέθηκαν στην Κινεζική Αρχή.

Ανάλογα αιτήματα και ενδιαφέρον για εξαγωγές νωπών φρούτων υπάρχουν και για άλλες Τρίτες Χώρες (πχ Ινδία, Κορέα, κλπ) και οι ελληνικές αρχές θα ανταποκριθούν προς όφελος των ελληνικών εξαγωγών και της εμπορικής διεξόδου των Ελλήνων παραγωγών και συσκευαστών/εξαγωγέων, ιδιαίτερα μετά και την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τράπεζα Χρόνου: Η πρώτη τράπεζα που στηρίζεται στην ανταλλακτική οικονομία

Ποιο είναι άραγε το σημαντικότερο μήνυμα που πέρασαν στην Ελληνική κοινωνία οι Θεσμοί και τα ΜΜΕ τις τελευταίες κρίσιμες εβδομάδες για την χώρα; Μάλλον απλά επιβεβαίωσαν την γνωστή ρήση του Μπέντζαμιν Φράνκλιν ότι «ο χρόνος είναι χρήμα», και μάλιστα, ότι στην αρένα των μεγάλων χρηματοπιστωτικών συμφερόντων, ο χρόνος μπορεί να είναι μεγάλος εχθρός, μπορεί να κυλήσει εκβιαστικά, να πιέσει αποφάσεις, αλλά και ανατρέψει ισορροπίες τη στιγμή μηδέν.

Σε αυτό το πλαίσιο, των ληξιπρόθεσμων συμβάσεων και του αβάσταχτου άγχους, του εργατικού οκταώρου και των στιγμιαίων τηλεπικοινωνιών, όπου ο χρόνος έχει γίνει αυστηρός ρυθμιστής της καθημερινότητάς μας, η εμφάνιση μιας ‘Τράπεζας Χρόνου’, μοιάζει σχεδόν σκανδαλώδης. Τι είναι μια Τράπεζα Χρόνου, τι επιτόκιο έχει και γιατί έχει εξαπλωθεί σιωπηλά σε όλη την Ελλάδα;

Η Τράπεζα Χρόνου είναι μια συμβατική ονομασία για έναν θεσμό που σκοπό έχει να καλλιεργήσει στα μέλη τoυ την ιδέα της ανταλλακτικής οικονομίας. Στην Τ.Χ. πιστώνεσαι με ώρες εθελοντικής εργασίας και με τις μονάδες σου, μπορείς να “αγοράσεις” εθελοντική εργασία από άλλους. Η Τ.Χ. υποστηρίζει την ανταλλαγή υπηρεσιών μεταξύ των μελών της τράπεζας, κοστολογώντας κάθε υπηρεσία με βάση την ώρα που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί. Μία ώρα κηπουρικών εργασιών μπορεί να εξισωθεί με μία ώρα μαθήματος ισπανικών ή γιόγκα.

Τα μέλη δεν είναι υποχρεωμένα να “αγοράσουν” υπηρεσίες από το μέλος στο οποίο πρόσφεραν εθελοντικά εργασία, αλλά μπορούν να εξαργυρώσουν τις μονάδες χρόνου που κέρδισαν χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες οποιουδήποτε άλλου μέλους. Οι μονάδες χρόνου ή καλύτερα τα ΤΕΜ (Τιμή Εθελοντικής Μονάδας) είναι το ιδιότυπο εικονικό νόμισμα που χρησιμοποιούν πολλές Τράπεζες Χρόνου, ως βασικό ρυθμιστή των συναλλαγών. Συνεννόηση για την εύρεση και προσφορά υπηρεσιών, γίνεται με την μορφή εσωτερικών αγγελιών στην ιστοσελίδα της εκάστοτε Τ.Χ..

Ζούμε σε μια καπιταλιστική κοινωνία στην οποία η Τράπεζα Χρόνου, δυστυχώς, δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, μπορεί ωστόσο, να βοηθήσει στην μετάβαση σε μια κοινωνία που θα έχει για κέντρο της τον άνθρωπο και όχι την κερδοσκοπία.

Οι απαρχές του θεσμού της Τράπεζας Χρόνου δεν είναι ακριβείς. Ενώ η ανταλλαγή υπηρεσιών αλλά και προϊόντων είναι πρακτική που συναντάται από τις απαρχές του πολιτισμού, η οργανωμένη μορφή της, με την πίστωση χρόνου, αποδίδεται μάλλον στο σύστημα λειτουργίας των πρώτων εργατικών συνεταιρισμών στην Αγγλία του 18ο αιώνα, ενώ άλλοι, βρίσκουν τις ρίζες της πρακτικής σε ένα Ιαπωνικό ασφαλιστικό σύστημα της ίδιας περιόδου.

Αυτό στο οποίο, όλοι συμφωνούν είναι ότι η Τράπεζα Χρόνου καθιερώθηκε επίσημα από τον Edgar Cahn στην Αμερική, πριν περίπου τριάντα χρόνια, ως ένα σύστημα που θα βοηθούσε στο χτίσιμο της Αμερικάνικης κοινότητας, θα αναδείκνυε αναξιοποίητα χαρίσματα και δεξιότητες και θα ενθάρρυνε τον κόσμο να προσφέρει εθελοντικά στα πλαίσια ενός ανταποδοτικού συστήματος. Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη πρακτική εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αγία Βαρβάρα το 1999 ενώ αντίστοιχης λογικής ήταν η Τράπεζα Χρόνου του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης που εμφανίστηκε το 2004.


Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή μπορεί κανείς να συναντήσει περίπου πενήντα Τράπεζες Χρόνου. 33 από αυτές αποτελούν πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε από το υπουργείο εργασίας και το Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι υπόλοιπες, ωστόσο, είναι Τ.Χ. που οργανώθηκαν από πολίτες, με ή χωρίς την συνδρομή Μη-Κυβερνητικών οργανώσεων.

Η Αθήνα διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πλέον δραστήριες Τ.Χ. στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση, μια και η οργάνωση ξεπήδησε τον Μάιο του 2011 από τις συναντήσεις των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος και αναπτύχθηκε με κινηματική μορφή. Όπως μας εξήγησε η Χριστίνα Παπαδοπούλου, ιδρυτικό μέλος της Τ.Χ. Αθήνας, «το δίκτυο δεν λειτουργεί με γνώμονα το όφελος και όποιος εμπλέκεται με αυτό τον σκοπό γρήγορα θα απογοητευτεί. Σκοπός του δικτύου είναι η αλληλεγγύη και η κοινωνικοποίηση των μελών, το δέσιμο και η δημιουργία μιας κοινότητας ανθρώπων».

Αυτή την στιγμή η οργάνωση μετρά 3.000 εγγεγραμμένους χρήστες, εκ των οποίων οι 700 δραστηριοποιούνται ενεργά. Παρ’ ότι η Τ.Χ. Αθήνας δεν επιδίωξε την προβολή της από τα μέσα ενημέρωσης, η λειτουργία της μαθεύτηκε στόμα με στόμα και έχει φτάσει να αυξάνει σταθερά τον πληθυσμό της, σημειώνοντας περίπου 15 εγγραφές νέων μελών κάθε εβδομάδα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Να μην γίνει περιστολή δαπανών για την Υγεία στην Ελλάδα ζητούν Βέλγοι επιστήμονες

Με κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και την υπουργό Υγείας Μαγκί Ντε Μπλοκ, είκοσι έξι Βέλγοι επιστήμονες, ως επί το πλείστον καθηγητές της Ιατρικής, αναφέρονται στην κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, η οποία -όπως τονίζουν- επιδεινώθηκε από την αρχή της χρηματοοικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ανεπαρκής ιατρική κάλυψη, βρέφη που γεννιούνται ελλιποβαρή, αύξηση των περιπτώσεων κατάθλιψης, όπως και των θετικών διαγνώσεων AIDS.

Αναλυτικότερα, οι Βέλγοι επιστήμονες ζητούν από την πολιτική ηγεσία της χώρας τους να χρησιμοποιήσει την επιρροή της ώστε οι ευρωπαϊκές συμφωνίες βοήθειας για την Ελλάδα να θεμελιώνουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας. «Η οικονομική κρίση και η πολιτική λιτότητας μετέτρεψαν την Ελλάδα στο άρρωστο παιδί της Ευρώπης. Το περασμένο έτος, ο ΟΟΣΑ ανακοίνωνε ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν διέθετε πλέον ιατρική κάλυψη. Πολλές έρευνες αποδεικνύουν ότι ακόμη και τώρα οι ευάλωτες ομάδες είναι εκείνες που πρώτες βάλλονται από τα μέτρα περικοπών και λιτότητας» αναφέρουν στην επιστολή τους, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Σύνοδος της 12ης Ιουλίου δεν εγγυάται ότι θα διατηρηθούν σε ισχύ τα μέτρα, που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση ενάντια στην κρίση.

Καταλήγοντας στην επιστολή αναφέρουν τα εξής: «Ζητάμε από την κυβέρνηση του Βελγίου να τοποθετηθεί στο πλαίσιο των μελλοντικών ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, έτσι ώστε να αποκλειστεί η Υγεία από τους τομείς περιστολής δαπανών. Στις διαπραγματεύσεις για ένα νέο κοινωνικό πακέτο με την Ελλάδα, το Βέλγιο μπορεί να εισηγηθεί υπέρ ενός συστήματος προστασίας, το οποίο να δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να θωρακίσει το σύστημα Υγείας με μέσα που θα του επιτρέψουν να παρουσιάσει θετικούς δείκτες υγείας. Σας ζητάμε μία συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε γι’ αυτά τα θέματα, σε ένα επιστημονικό και δεοντολογικό πνεύμα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διασφαλίζονται πλήρως οι καταθέσεις με το νομοσχέδιο για την BRRD

Aθήνα
Τη βασική φιλοσοφία ότι τις ζημιές μιας τράπεζας δεν πρέπει να τις αναλαμβάνουν οι φορολογούμενοι πολίτες, υπηρετεί το σχέδιο νόμου για εξυγίανση των τραπεζών που κατατέθηκε την Τρίτη προς ψήφιση στη Βουλή και με το οποίο διασφαλίζονται πλήρως οι εγγυημένες καταθέσεις των πολιτών.

Το νομοσχέδιο, με το οποίο θα ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία BRRD στο Εθνικό Δίκαιο, διαρθρώνεται σε 20 κεφάλαια τα οποία ρυθμίζουν τα θέματα της προετοιμασίας των σχεδίων ανάκαμψης και εξυγίανσης σε επίπεδο ιδρυμάτων, την ενδοομιλική χρηματοδοτική στήριξη, θέματα έγκαιρης παρέμβασης, τους στόχους και τα μέσα εξυγίανσης σε επίπεδο τραπεζών, θέματα σε σχέση με τρίτες χώρες, τις ειδικές εξουσίες των αρχών εξυγίανσης, τις αναγκαίες διασφαλίσεις των δικαιωμάτων μετόχων και πιστωτών, τις διαδικαστικές υποχρεώσεις, τις κυρώσεις, τις χρηματοδοτικές ρυθμίσεις για την εξυγίανση (ταμεία εξυγίανσης), κ.α..

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι ότι τις ζημιές μιας τράπεζας δεν πρέπει να τις αναλάβουν οι φορολογούμενοι πολίτες, παρά μόνο ως έσχατο μέσο. Οι ζημιές βαρύνουν πρωτίστως τους μετόχους και μετά τους πιστωτές, όμως κανένας πιστωτής κατά την εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης που προβλέπει το νομοσχέδιο δεν πρέπει να βρεθεί σε δυσμενέστερη θέση να υποστεί μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που θα αναλάμβανε αν το ίδρυμα ετίθετο σε εκκαθάριση.

Στο άρθρο 34 διατυπώνονται οι γενικές αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την εφαρμογή της εξυγίανσης και κατά την άσκηση των εξουσιών εξυγίανσης και προβλέπεται η υποχρέωση των αρχών εξυγίανσης να λαμβάνουν κάθε μέτρο για την τήρηση αυτών.

Οι ως άνω γενικές αρχές περιλαμβάνουν την κατά προτεραιότητα συμμετοχή των μετόχων στις ζημιές της εξυγίανσης, η οποία ακολουθείται από εκείνη των πιστωτών, σύμφωνα με την κατάταξη των απαιτήσεων των τελευταίων στο πλαίσιο των συνήθων διαδικασιών αφερεγγυότητας.

Ακόμη, οι γενικές αρχές της εξυγίανσης υπαγορεύουν την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου και των ανώτερων διοικητικών στελεχών του υπό εξυγίανση ιδρύματος, εκτός αν η παραμονή τους κρίνεται ενδεικνυόμενη για την επίτευξη των σκοπών της εξυγίανσης, καθώς και την παροχή από αυτούς κάθε απαραίτητες βοήθειας.

Άλλες γενικές αρχές για την εξυγίανση είναι η διασφάλιση της υπαγωγής σε θέση υπόλογου όλων των φυσικών και νομικών προσώπων που τυχόν φέρουν αστική ή ποινική ευθύνη για την αφερεγγυότητα του ιδρύματος, η ίση μεταχείριση πιστωτών ίδιας τάξεως, η πλήρης προστασία των εγγυημένων καταθέσεων, η συμμόρφωση των μέτρων εξυγίανσης με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ και η αναλογικότητα της συμμετοχής στα βάρη της εξυγίανσης για κάθε πιστωτή.

Ποιοι δεν «κουρεύονται»

Σύμφωνα με το άρθρο 37 του νομοσχεδίου τα μέτρα εξυγίανσης περιλαμβάνουν:
την εντολή μεταβίβασης
τη σύσταση μεταβατικού ιδρύματος
το διαχωρισμό περιουσιακών στοιχείων
την αναδιάρθρωση παθητικού

Το άρθρο 44 για την αναδιάρθρωση παθητικού αναφέρει ρητά πως η αρχή εξυγίανσης δεν ασκεί (δεν κουρεύονται) τις εξουσίες απομείωσης ή μετατροπής όσον αφορά τις ακόλουθες υποχρεώσεις, ανεξαρτήτως αν αυτές διέπονται από το δίκαιο άλλου κράτους μέλους ή τρίτης χώρας
τις εγγυημένες καταθέσεις (έως 100.000 ευρώ)
τις υποχρεώσεις που καλύπτονται με εξασφάλιση, συμπεριλαμβανόμενων των καλυμμένων ομολόγων και των υποχρεώσεων υπό μορφή χρηματοπιστωτικών μέσων που χρησιμοποιούνται για σκοπούς αντιστάθμισης κινδύνου
κάθε υποχρέωση που προκύπτει από την κατοχή περιουσιακών στοιχείων πελατών ή χρημάτων των πελατών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διακρατούν οι Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (αμοιβαία κεφάλαια)
κάθε υποχρέωση που προκύπτει από καταπιστευτική σχέση μεταξύ του ιδρύματος και ενός άλλους προσώπου
τις υποχρεώσεις προς ιδρύματα, οι οποίες έχουν αρχική ληκτότητα μικρότερη των επτά ημερών
τις υποχρεώσεις που έχουν εναπομένουσα ληκτότητα μικρότερη των επτά ημερών έναντι συστημάτων ή διαχειριστών συστημάτων
τις καταθέσεις του ΤΕΚΕ και του Συνεγγυητικού,
τις υποχρεώσεις σε οποιονδήποτε από τους εργαζόμενους, τους εμπορικούς πιστωτές, τις φορολογικές αρχές και τα συστήματα εγγύησης καταθέσεων.

Το νομοσχέδιο ξεκαθαρίζει πως σε εξαιρετικές περιστάσεις όταν εφαρμόζεται η αναδιάρθρωση παθητικού η αρχή εξυγίανσης μπορεί να εξαιρεί συνολικά ή εν μέρει ορισμένες υποχρεώσεις από την άσκηση των εξουσιών απομείωσης ή μετρατοπής.

Η εξαίρεση είναι απολύτως αναγκαία και αναλογική προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρεία μετάδοση κινδύνου ιδίως όσον αφορά τις επιλέξιμες καταθέσεις φυσικών προσώπων και πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων , η οποία θα διατάρασσε σοβαρά τη λειτουργία και την υποδομή των χρηματοοικονομικών αγορών κατά τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην οικονομία της Ελλάδας ή της ΕΕ.

Το νομοσχέδιο ξεκαθαρίζει πως η εξαίρεση αυτή μπορεί να εφαρμόζεται είτε για να εξαιρεθεί πλήρως μια υποχρέωση από την απομείωση, είτε για να περιοριστεί ο βαθμός απομείωσης της.

Θανάσης Κουκάκης


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δίχως τέλος η διαφθορά στο Δημόσιο σύμφωνα με την έκθεση του Λ. Ρακιντζή


Κακοδιαχείριση, διαφθορά και ατιμωρησία συνθέτουν το τρίπτυχο, που χαρακτήρισε με τον πλέον αρνητικό τρόπο τη λειτουργία του δημόσιου τομέα και το 2014. Το πόρισμα της ετήσιας Έκθεσης του Γενικού Επιθεωρητή Δηµόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή καταγράφει αρκετές υποθέσεις υπαλλήλων που έπεσαν στα μαλακά παρά τα σοβαρά παραπτώματα, στα οποία υπέπεσαν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου του Δήμου Λάρισας, η οποία εισέπραττε παράνομα και για περισσότερο από δέκα χρόνια τη σύνταξη της θανούσας μητέρας της, προκαλώντας οικονομική ζημία στο ΙΚΑ, που ξεπερνά τα 77.000 ευρώ.

Άλλη περίπτωση αφορά υπάλληλο του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος συνελήφθη επ” αυτοφώρω να παίρνει 10.000 ευρώ για ευνοϊκή μεταχείριση ιδιωτικής εταιρείας, που συμμετείχε σε διαγωνισμό σίτισης.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι ανάμεσα τους και πολλοί εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας η αυτοδίκαιης αργίας για παραπτώματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά τους εκτός υπηρεσίας.

Κάποιοι από αυτούς αθωώθηκαν και σε άλλες περιπτώσεις τα πειθαρχικά συμβούλια δεν κατέστη δυνατόν να συγκροτηθούν

Όπως σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης στην έκθεσή του, για την αντιμετώπιση της κακοδιοίκησης και της διαφθοράς απαιτείται ισχυρή πολιτική πρωτοβουλία που θα πατάξει τη γραφειοκρατία, θα περιορίσει την πολυνομία και θα επισπεύσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης.



http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αναμνήσεις από το μέλλον..

     Η ''έξοδος'' είναι ακόμη εδώ! Και θα παραμείνει.

Όποιοι ισχυρίζονται πως η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε (στα ελληνικά: grexit) αποτελεί παρελθόν,
..λένε ψέματα!
Η έξοδος είναι εδώ, και είναι το μέλλον μας!

Εδώ που φτάσαμε, ό,τι και να γίνει, απλώς έχουμε
δώσει μία παράταση.
Αν τα μέτρα που θα ψηφιστούν αύριο και στους επόμενους ''εφαρμοστικούς'' νόμους εφαρμοστούν,
..τότε μοιραία σε λίγο καιρό (λιγότερο από όσο πολλοί φαντάζονται) οι πολίτες θα φτάσουν σε αδυναμία πληρωμής θα κηρύξουν εκόντες-άκοντες στάση πληρωμών σε όλες τις υποχρεώσεις τους,
..και μετά απ' αυτό η κοινωνική ανάφλεξη και η έξοδος απ' την ''Ένωση'' θα είναι η συνέχεια.

Αν τα μέτρα δεν εφαρμοστούν ή εφαρμοστούν πολύ χαλαρά, τότε το ''πρόγραμμα'' θα αποτύχει (τί είναι ''επιτυχία'' και τί ''αποτυχία'' σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ σχετικό), τα έσοδα θα παρουσιάσουν έλλειψη, και οι ''εταίροι''-τοκογλύφοι θα διακόψουν την χρηματοδότηση,
..οπότε η έξοδος θα είναι και πάλι αναγκαστική.

Η μόνη ίσως ρεαλιστική για εμάς λύση (και πάλι: εδώ που φτάσαμε) θα είναι, αυτή η συμφωνία-μνημόνιο να αποτελέσει το κέρδισμα του χρόνου που χάσαμε, ώστε να προετοιμαστούμε πιά, και η ''ώρα η καλή'' της εξόδου να μη μας βρεί και πάλι ξεβράκωτους,
..αλλά να την αντιμετωπίσουμε με ψηλά το κεφάλι και με προοπτική να ξεπεράσουμε τους όποιους κλυδωνισμούς χωρίς πολλές απώλειες, και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πριν λίγες μέρες φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε. Δεν είχαμε προνοήσει για κύπελλο, και τα χέρια μας ήταν δεμένα πίσω.
Φτάσαμε λίγα μέτρα απ' την ελευθερία μας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, και δειλιάσαμε από το μέγεθος των απωλειών που προ-μετρήσαμε.
Γιατί δεν είχαμε κάνει τα κουμάντα μας.
Γιατί πηγαίναμε με τα χέρια στις τσέπες σφυρίζοντας επαναστατικά τραγουδάκια.
Απαράδεκτο!
Έγινε όμως.
Και τώρα πρέπει να ξεγίνει, έξυπνα και συντεταγμένα, όπως όφειλε να είχε γίνει.

Αναμνήσεις πλέον έχουμε.
Και είναι αναμνήσεις από το μέλλον που θα βρούμε μπροστά μας.
Ας τις εκμεταλλευτούμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πώς η Deutsche Bank χρηματοδότησε τις γενοκτονίες των Ελλήνων…

Με ελληνικά χρήματα χρηματοδοτήθηκε η γενοκτονία των Ελλήνων στην Τουρκία, από την Deutsche Bank.

Όπως αναφέρει το Olympia.gr, πρόκειται για μια ιστορική αλήθεια «για τους “φίλους” κι “εταίρους” Γερμανούς που κατέστρεψαν τον Ελληνισμό στην Τουρκία εκμεταλλευόμενοι την ικανότητα των Ελλήνων για εμπόριο και πολιτισμό»

Σύμφωνα με το olympia, «Οι Γερμανοί θέλοντας να «μπουν» στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα της περιοχής κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις. Το 1904 φτάνει στην Ελλάδα εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Γερμανίας και πείθει τον τότε διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Στέφανο Στρέιτ να ιδρύσουν από κοινού, την Τράπεζα της Ανατολής. Βασικός όρος της συμφωνίας, η πλειοψηφία στο Συμβούλιο θα ήταν ελληνική».

Δείτε το βίντεο:



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το σχέδιο Σταθάκη για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών

Νόμο - προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς επιδιώκει να θεσπίσει άμεσα η κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη να βρίσκεται σε σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», το «νομοσχέδιο Σταθάκη» είναι ήδη έτοιμο και έχει αποσταλεί στους πιστωτές. Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα το σχετικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά κριτηρίων και προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν οι δανειολήπτες προκειμένου να διασώζουν την κύρια ή τη μοναδική τους κατοικία.

Το νομοσχέδιο αφορά στους ιδιοκτήτες που δανείστηκαν για την απόκτηση σπιτιού και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών, όσων δηλαδή έχουν λάβει ειδοποιητήρια για την έναρξη των διαδικασιών πλειστηριασμού.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τίθενται αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά όρια για την υπαγωγή στις προστατευτικές διατάξεις, ενώ την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα πρέπει να καταβάλλουν και μηνιαία δόση προς τις τράπεζες, η οποία να υπολογίζεται με βάση συγκεκριμένους συντελεστές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι προϋποθέσεις που θα επιτρέπουν το «πάγωμα» των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2015 είναι οι εξής:

η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 200.000 ευρώ

το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 30.000 ευρώ

το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας (συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης κατοικίας) να μην ξεπερνά τις 270.000. Σε αυτό το ποσό υπολογίζονται και οι τραπεζικές καταθέσεις οι οποίες δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 15.000 ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....