Διυλιστήριο: 06/07/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Ο Μητσοτάκης θα πάρει μέρος στη Λέσχη BilderbergΗ 64η συνάντηση της Λέσχης Bilderberg θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 12 Ιουνίου στη Δρέσδη της Γερμανίας και θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων θα συναναστραφεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καθώς και τους υπουργούς οικονομικών Εμμανουέλ Μακρόν (Γαλλία), Τζορτζ Οσμπορν (Μεγάλη Βρετανία) και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Γερμανία).


https://diulistirio.blogspot.grΔιαβάστε περισσότερα.... »
....

Επανέρχεται το επίδομα 1.500 ευρώ στους αριστούχους των ΑΕΙTην επαναφορά του επιδόματος 1.500 ευρώ στους αριστούχους των ΑΕΙ, το οποίο είχε κοπεί λόγω έλλειψης σχετικών κονδυλίων, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΙΚΥ Κυριάκος Αθανασίου, σε σχετική συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Παιδείας την περασμένη Παρασκευή.

Προανήγγειλε, δε, αλλαγή του σχετικού νομικού πλαισίου εξηγώντας ότι "κάποιος αριστούχος που έμπαινε στο πανεπιστήμιο, συνέχιζε να παίρνει την υποτροφία με βαθμό πάνω από 8,5", έτσι προέκυπτε "αστρονομικό πόσο".

Την ίδια στιγμή, κονδύλι 50 εκατ. ευρώ για την στήριξη οικονομικά ασθενών φοιτητών, προπτυχιακού επιπέδου, προκειμένου να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους, ανακοίνωσε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Ιωαννίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, από κοινού με τοΙΚΥ προανήγγειλε την ίδια μέρα τέσσερα προγράμματα στήριξης νέων επιστημόνων.

Έτσι:

* Με 816,90 τον μήνα θα επιδοτηθούν 211 νέοι επιστήμονες που θέλουν να κάνουν διδακτορικό στην Ελλάδα. Πρόκειται για μέτρο ανάσχεσης της "διαρροής εγκεφάλων" στο εξωτερικό, με κονδύλια που εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Έτσι, για πρώτη φορά ύστερα από πέντε χρόνια, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκήρυξε υποτροφίες για τριετή διδακτορικά στις Φυσικές Επιστήμες και τις Επιστήμες Μηχανικού, τις Επιστήμες Ζωής και τις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30η Ιουνίου 2016 και ώρα Ελλάδος 13 μ.μ. Έως και την 7η Ιουλίου 2016 οι αιτούντες πρέπει να διαβιβάσουν στο ΙΚΥ πλήρη φάκελο με τα δικαιολογητικά και την αίτηση που υπεβλήθη ηλεκτρονικά υπογεγραμμένη.


* Με 1.089 ευρώ το μήνα επιδοτούνται 189 νέοι διδάκτορες για υλοποίηση μεταδιδακτορικής έρευνας στο εσωτερικό σε όλους τους επιστημονικούς τομείς, για έως 24 διαδοχικούς μήνες. Η πρόσκληση αναμένεται μέσα στο μήνα.

Είναι η πρώτη φορά ύστερα από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 που το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει υποτροφίες εσωτερικού για υλοποίηση μεταδιδακτορικής έρευνας, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για ανάσχεση της εκροής νέων επιστημόνων.

* Την ίδια στιγμή, 1861 νέοι επιστήμονες επιδοτούνται με 2.987 ευρώ το εξάμηνο για απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας μέσα από την ανάθεση αυτοδύναμης διδασκαλίας σε 432 τμήματα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Καλύπτονται και οι δαπάνες μετακίνησης των ωφελουμένων, έως του ποσού των 400€/ακαδ. εξάμηνο, στην περίπτωση που ο τόπος μόνιμης κατοικίας του βρίσκεται σε διαφορετικό νομό από την έδρα του Ιδρύματος υποδοχής.

Η δράση υλοποιείται για πρώτη φορά το ακαδ. έτος 2016-17 και θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση για τουλάχιστον 3 έτη. Η διάρκειά της είναι 6 μήνες και στόχος στην τριετία είναι να συμμετάσχουν 5.583 νέοι επιστήμονες. Η πρόσκληση έρχεται σε συνέχεια της πίστωσης 500 θέσεων μελών ΔΕΠ για τα ΑΕΙ.

* Καινοτόμα δράση είναι η ενίσχυση των ερευνητικών δεξιοτήτων των νέων ερευνητών, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επιπέδου, μέσα από την χρηματοδότηση σε επιστημονικές ομάδες για 144 έργα. Οι υποψήφιοι διδάκτορες θα επιδοτούνται με περίπου 800 ευρώ το μήνα και κάτοχοι διδακτορικού με 1.000 ευρώ έως 18 διαδοχικούς μήνες. Η δράση θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση για τουλάχιστον 3 έτη.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-3726346, 210-3726394 και 210-3726395 και στα γραφεία του ΙΚΥ. Η υποβολή της αίτησης γίνεται μόνον ηλεκτρονικά στο: applications.iky.gr


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη μαύρη αγορά στο διαδίκτυο, για 70 ευρώ πωλούνται τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων

Χιλιάδες στοιχεία Ελλήνων πολιτών όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και ΑΦΜ πωλούνται για συγκεκριμένη τιμή από κυκλώματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντοπίσει τη δράση προσώπων και ομάδων στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο, γνωστό και ως «darknet», αλλά είναι δύσκολη η αντιμετώπισή τους. 

 Από τους γνωστότερους χάκερ είναι ο επονομαζόμενος Ιβάν Β, τα θύματα του οποίου υπολογίζονται σε εκατομμύρια ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και πολίτες από την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν κατάλογοι σε τιμή ευκαιρίας για κάθε ενδιαφερόμενο με επιχειρηματικές και προσωπικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πωλούνται σε επιχειρήσεις για διαφήμιση, αλλά και σε επικίνδυνους κακοποιούς. 

 «Οι λίστες για την Ελλάδα είναι τρεις. Η πρώτη κοστίζει 70 ευρώ και περιλαμβάνει περίπου 50.000 επιχειρηματικά e-mails. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει ακόμη και ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων. Η δεύτερη λίστα περιέχει 150.000 e-mails χωρίς όμως στοιχεία και κοστίζει 40 ευρώ. Η τρίτη λίστα προσφέρει 290.000 e-mails χωρίς άλλα στοιχεία και η τιμή της είναι 50 ευρώ. Και οι τρεις λίστες μαζί κοστίζουν 80 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μέσω PayPal» αναφέρεται στο δημοσίευμα. 

 Είναι χαρακτηριστικό ότι στα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση της εφημερίδας περιλαμβάνονται γνωστά πρόσωπα όπως ο πρώην υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης, το υπουργείο Παιδείας, ο κλάδος Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κ.α. 


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αντικυβερνητική συγκέντρωση - Δείτε ποιοι είναι οι διοργανωτές


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ 


Η πρώτη αντικυβερνητική συγκέντρωση οργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα, από πολίτες που κινητοποιούνται μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Κεντρικό σύνθημα των οργανωτών είναι το «Παραιτηθείτε», ενώ στις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι διαμαρτύρονται για όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή για τα capital controls, τους υψηλούς φόρους, την αποεπένδυση της χώρας, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις προσλήψεις κομματικών φίλων στο Δημόσιο, τον ευτελισμό της παιδείας, τον ταξικό διαχωρισμό των πολιτών ανάλογα με την ψήφο τους στο δημοψήφισμα, τις διατάξεις για τη νομιμοποίηση των offshore πολιτικών, και για όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν πριν και μετά τις εκλογές.

«Δεν αφορά κόμματα»

Σε ανάρτησή τους οι διοργανωτές, απορρίπτουν όλες αυτές τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, δηλώνοντας ότι η εκδήλωση «δεν αφορά ούτε χρώματα, ούτε κόμματα ή συνδικάτα παρά μόνον ενεργούς πολίτες». Γράφουν χαρακτηριστικά στην σχετική ανάρτηση στο facebook:

Όλοι οι πολίτες οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το Εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μια Συγκυβέρνηση η οποία προεκλογικά χρησιμοποίησε ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ταλαιπωρημένο Ελληνικό Λαό ώστε να αποκτήσει την Εξουσία.

● Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ.

● Ζητάμε επιτέλους ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ.

● Ζητάμε την γρήγορη ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από τα Μνημόνια στα ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις… ‘Αυταπάτες’ κάποιων ανεύθυνων πολιτικών.

● Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος.

● Ζητάμε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όχι ‘βόλεμα’ του Κομματικού Στρατού της Αριστερο-δεξιάς Συγκυβέρνησης.

● Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής ζωής μας.

Λέμε ΌΧΙ στην δημιουργία ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ στο Εξωτερικό και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας.

Λέμε ΌΧΙ στον άκρατο ΛΑΪΚΙΣΜΟ, την χειραγώγηση των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και τον ΤΑΞΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ συμπολιτών μας από την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση.

Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ και η Οικονομία μας πρέπει επιτέλους να βρεθεί σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ οι Έλληνες να ενωθούμε κατά του ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ο οποίος μας έφερε σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση και όμως, με την Αριστερο-δεξιά Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει και βασιλεύει ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ότι θα μας ακούσουν και θα αφήσουν έτσι εύκολα τις ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ τις οποίες άλλωστε τόσο πολύ αγαπούν, αλλά ας μάθουν επιτέλους ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στις 20:00 μ.μ. πάμε ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για να βροντοφωνάξουμε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Twitter hashtags :
#ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ
#15_IOYNIOY_ΟΛΟΙ_ΣΥΝΤΑΓΜΑ
#Tha_Eimai_Syntagma

UPDATE : Προαιρετικά την συγκεκριμένη ημέρα και για να υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία, μπορούμε να φοράμε ένα ΛΕΥΚΟ ρούχο ή μπλουζάκι (με στάμπα ή χωρίς) το οποίο και θα συμβολίζει τον ΕΙΡΗΝΙΚΟ χαρακτήρα της συγκέντρωσης.

> Υβριστικά σχόλια ή σχόλια με κομματικό χαρακτήρα στην σελίδα της συγκέντρωσης στο facebook θα σβήνονται.

Ο Λοβέρδος υπέρ της συγκέντρωσης

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος τάσσεται υπέρ της αντικυβερνητικής συγκέντρωσης που διοργανώνεται μέσω διαδικτύου στις 15 Ιουνίου.


ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ;1. Alfredo Saltiel


Ήταν στη Soro-Δράση, πήγε με τον Soro-Μητσοτάκη και είναι ένας από τους διοργανωτές της Soro-Συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

 Η αυτού Μεγαλειότης Alfredo Saltiel ...της γνωστής οικογενείας... Τα παιδιά των Rothschild ζουν παντού ανάμεσά μας ...και μας οργανώνουν ...για το συμφέρον μας πάντα...


2. Θανάσης Χειμωνάς 

Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ 2012-2014
Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


3. Γιάννης Μαυρίδης 

4. Iskar Azif (Στάθης Στάικος)


5. Παναγιώτης Κωστούλας

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

6. Σταματίνα Σταματάκου 

Υποψήφια Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας 


7. Γιάννης Χουντής 

8.Γιώργος Τσουκαλαδάκης ο Mr Κολλαγόνο 

Γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές προώθησης πόσιμου κολλαγόνου«παρέα» με τη γνωστή ΟΝΝΕΔίτισσα Έλλη Παπαγγελή, αλλά και γιαπροκλητικές και διχαστικές απόψεις που εκφράζει κατά καιρούς. Μια από τις «επικές» του διαπιστώσεις είναι η παρακάτω, 2 ημέρες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015:

«Μία γνώμη που δεν θέλω να θεωρηθεί ρατσιστική σε καμία περίπτωση.
Αν εξαιρέσουμε τα νησιά, σχεδόν σε όλα τα αστικά κέντρα ο σύριζα σάρωσε στις πολύ φτωχές περιοχές. Οι πολύ φτωχές περιοχές συνήθως έχουν και χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και πολύ μεγάλα επίπεδα ανεργίας. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, συνήθως ευκολόπιστοι και με αρκετές αστοχίες στη ζωή τους.
Αυτό πρέπει να κοιταχτεί πολύ καλά, γιατί κανείς δεν τους έχει εξηγήσει – πείσει πως μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να τους δώσει λύσεις τουλάχιστον όσον αφορά την ανεργία. Δυστυχώς η αριστερά έχει κατορθώσει πέραν των άλλων μύθων, να ταυτίσει τη »δεξιά» με το κεφάλαιο, κάτι που φυσικά δεν ισχύει».
......ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γκαρσόν! Τον λογαριασμό!..

    Στην εικόνα φαίνονται οι οφειλές μας ανά ημερομηνία μέχρι περίπου τον δεκαπενταύγουστο.
Είναι περίπου 15 δις.
Δύο φορες η δόση που περιμένουμε (όχι εμείς ο λαός, αφού κι αυτά σε μας θα τα φορτώσουν) να εκταμιευτεί στα τέλη του μήνα.

Είναι που τάχα μεγάλο μέρος(!) των χρημάτων
αυτών θα ''έπεφτε'' στην αγορά.
Εδώ θα πάρουμε αυτά και θα μας λείπουν άλλα τόσα!
Για αυτό ακριβώς οι γκάγκστερς της κυβέρνησης άρχισαν να στέλνουν απειλητικά ραβασάκια προς όσους χρωστούν έστω και 30 ευρώ στο δημόσιο.
Γι αυτό και κατάσχουν μισθούς, συντάξεις και ό,τι άλλο βρουν από τραπεζικούς λογαριασμούς κατά χιλιάδες, κυρίως μικροοφειλετών (τα μικρά ψάρια δεν δαγκώνουν όπως τα μεγάλα).

Όλα αυτά τα ξέρουν πολύ καλά οι λωποδύτες-τοκογλύφοι ''εταίροι'',
..και γι αυτό τελευταία στιγμή πετούν την μάσκα -χ@στηκαν πιά αν φανεί το αληθινό τους πρόσωπο, αυτό του πλιατσικολόγου- ,
..και ζητούν με 24ωρο τελεσίγραφο άλλα δύο σημαντικά ''αναπτυξιακά'' προαπαιτούμενα: η μεταφορά του υπόλοιπου 5% των μετοχών του ΟΤΕ που έχει απομείνει, από το δημόσιο στον ΤΑΙΠΕΔ, ώστε από κεί να ξεπουληθούν εύκολα,
..και την υπογραφή της ιδιωτικοποίησης-παραχώρησης του Ελληνικού και μάλιστα εμμέσως σε συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού τελευταία στιγμή ( 24ωρο τελεσίγραφο) δεν μπορεί να γίνει τίποτα για μιά καλύτερη συμφωνία.

Καταλάβαμε ποιοί είναι οι ευρωπαίοι ''εταίροι'' και ποιό είναι το ''κόψιμό'' τους για δήθεν μεταρρυθμίσεις στην χώρα;
Αυτά τους κόβουν. Τα τελευταία ψίχουλα του ΟΤΕ και το Ελληνικό. ''Δόση θέτε; Φέρτε!''
Για την υπόλοιπη ''υποδόση'' του Σεπτεμβρίου θα ζητήσουν κι άλλα.

Βέβαια τίποτε από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν οι ντόπιοι προδότες,
..οι πρόθυμοι δωσίλογοι που κυβερνούν τουλάχιστον τα τελευταία έξη χρόνια την χώρα.
Και φυσικά αν δεν υπήρχαν οι ΗΛΙΘΙΟΙ -με κεφαλαία όλα τα γράμματα- ''Μένουμε Ευρώπη'', να τους στηρίζουν και να τους ψηφίζουν.

Εμείς οι υπόλοιποι (και περισσότεροι) τί κάνουμε;
Αναπτύσσουμε θεωρίες περί της ''χρησιμότητας της αποχής εις τας εκλογάς'' ,
..και τσακωνόμαστε μεταξύ μας αν είναι ''πολιτικά ορθόν'' να λέμε χοντρό το κήτος του υπουργείου Παιδείας,
..και άλλα τέτοια παρόμοιας σπουδαιότητας πράγματα.

'' Άσε μας ρέ!'' θα πείτε.
'' Έχουμε και άλλα σπουδαιότερα να ασχοληθούμε!''
'' Αρχίζει και το Πανευρωπαϊκό την Παρασκευή ''!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκαίνια για την πρώτη Μονάδα Ανάλυσης Αρχαίου DNA στην Ελλάδα


Επίσημα εγκαίνια της νεοσύστατης Μονάδας ανάλυσης Αρχαίου DNA του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (IMBB) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE) πραγματοποιήθηκαν στις 20 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημερίδας με τίτλο «Ανάλυση αρχαίου DNA: Μια νέα ματιά στο παρελθόν».

Η σύσταση της συγκεκριμένης μονάδας, η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, είναι η μοναδική στην Ελλάδα και η τρίτη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η μονάδα αυτή αναμένεται να ανοίξει νέες προοπτικές για την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, την υποστήριξη της αρχαιολογικής έρευνας και την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών ανάμεσα στις ανθρωπιστικές και φυσικές επιστήμες.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Ανάλυση αρχαίου DNA: Μια νέα ματιά στο παρελθόν», η οποία έλαβε χώρα το πρωί της ίδιας ημέρας και στην οποία συμμετείχαν με ομιλίες τους επιστήμονες διεθνούς κύρους, οι οποίοι διακρίνονται για το έργο τους στον τομέα της Ανάλυσης Αρχαίου DNA, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Φωτάκης Κώστας και ο Αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης Ευριπίδης.

Ο κ. Φωτάκης τόνισε τη σημασία της δημιουργίας της Μονάδας Ανάλυσης Αρχαίου DNA στην υποστήριξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας αλλά και στη δημιουργία νέων ερευνητικών ευκαιριών και συνεργασιών.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....