Διυλιστήριο: 03/29/18
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Κατσίκης: Προτείνω ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους



Την ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στη γείτονα χώρα πρότεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.

Ο κ. Κατσίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε: «Από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την ελληνική Δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής».

«Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα» δήλωσε ο κ. Κατσίκης.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, εκεί το πάει ο Ερντογάν», είπε για το ενδεχόμενο ανταλλαγής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, στον απόηχο των όσων δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για τις συνομιλίες που είχε με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βάρνα.

Ο κ. Κατσίκης όταν ρωτήθηκε αν το ενδεχόμενο ανταλλαγής το έχει συζητήσει με τον Πρόεδρο του κόμματός του, Πάνο Καμμένο, είπε: «Δεν το έχω συζητήσει με τον υπουργό Άμυνας, όταν όμως θέτει θέμα ομηρίας, τι σημαίνει όμηρος; Ότι θέλω ανταλλαγή».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Από 1η Μαΐου «κούρεμα» έως και 60% στους αγροτοκτηνοτρόφους



Καμπάνια ενημέρωσης για την ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ που έχουν στην «πλάτη» τους από την πώληση της ΑΤΕ, το 2012, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, ξεκινά αμέσως, μετά τις γιορτές του Πάσχα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως επισήμανε, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, στο περιθώριο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι η ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων γίνεται από τα Κέντρα Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Όπως επισήμανε ο κ. Κόκκαλης, από την 1η Μαΐου φέτος, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προχωρούν στη ρύθμιση του δανείου τους μπαίνοντας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Μεταξύ των ευνοϊκών ρυθμίσεων που προβλέπονται για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών, που κατά τον κ. Κόκκαλη φέρουν και την υπογραφή της Τράπεζας της Ελλάδας, συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

  • η επαναδραστηριοποίηση του γνωστού νόμου 3259/2004 των πανωτοκίων, σύμφωνα με τον οποίο οποιαδήποτε αμφιβολία, ή ένταση έχουν οι αγρότες θα εξετάζεται ο φάκελός τους για πανωτόκια
  • δυνατότητα διαγραφής κεφαλαίου ως και 60%, και διαγραφή όλων των τόκων.
Οι προαναφερόμενες ευνοϊκές ρυθμίσεις, αφορούν φυσικά πρόσωπα, αγρότες και κτηνοτρόφους και κατά τον κ. Κόκκαλη, υπολογίζονται σε 25.000 στη χώρα, ενώ μόλις ένα 2% αυτών των δανειοληπτών έχουν προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση μέχρι σήμερα. «Και αυτό γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε μια παρέμβαση για το χρέος τους», επισήμανε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Με αυτές τις ρυθμίσεις πιστεύουμε ότι θα επιλυθεί το χρέος το ιδιωτικό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα σε μεγάλο βαθμό».

«Στο επόμενο στάδιο θα δούμε τα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, που αφορούν πολλούς συνεταιρισμούς που βρίσκονται στο μεταίχμιο της βιωσιμότητας», υπογράμμισε ο κ, Κόκκαλης, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ένα σύνθετο και δύσκολο θέμα, αλλά υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε σκληρά για την επίλυσή του».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η αμήχανη σιωπή της ΝΔ (και του Αδωνι) για την δίωξη Μαρινάκη



O Αδωνις Γεωργιάδης έκανε όχι μία, αλλά δύο αναρτήσεις στο twitter για να «χαιρετίσει» την δικαστική απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Παραδόξως (;), δεν βρήκε τίποτα να γράψει και να πει και για την – σχεδόν παράλληλη - άσκηση ποινικής δίωξης κατά του ίδιου εφοπλιστή, του Βαγγέλη Μαρινάκη, για την υπόθεση του Noor1. Εξίσου εκωφαντική, για την ίδια δίωξη, ήταν και η σιωπή του κόμματός του: Για την επίσημη Νέα Δημοκρατία, όπως και για τα περισσότερα φιλικά της media, η άσκηση της δίωξης κατά Μαρινάκη είναι σαν... να μην υπήρξε ποτέ.

Πρόκειται για το ίδιο κόμμα, τα ίδια media και βεβαίως τον ίδιο αντιπρόεδρο της ΝΔ που μόλις το περασμένο καλοκαίρι ξεσήκωναν θύελλα και ζητούσαν σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής κατά του Πάνου Καμμένου. Ηταν τότε που αποκαλύφθηκε ότι ο υπουργός Αμυνας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ισοβίτη της υπόθεσης Noor 1 Μάκη Γιανουσάκη προκειμένου, όπως λέει ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, να μεσολαβήσει για να καταθέσει στοιχεία στην εισαγγελέα.



Τότε η ΝΔ, με μπροστάρη τον Αδωνι Γεωργιάδη, κατήγγειλε «παρεμβάσεις της κυβέρνησης και κυβερνητικών μελών με σκοπό να ενοχοποιήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη».
«Το έκαναν για να μην πάρει ο Μαρινάκης τον ΔΟΛ, ο καμμένος στήριζε τον Σαββίδη και του διέγραψε το πρόστιμο στην Βουλή», δήλωνε τότε ο Αδωνις Γεωργιάδης, καταγγέλοντας: «Ο Καμμένος και ο Τσίπρας ήθελαν να έχει ο Σαββίδης τον ΔΟΛ για να έχουν και το Mega, αυτή την επιθυμία τους χάλασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που πήρε τον ΔΟΛ, έτσι δεν πέτυχαν αυτό που ήθελαν».

Λίγες μέρες αργότερα, η ΝΔ έφερε το θέμα στη Βουλή ζητώντας Εξεταστική Επιτροπή κατά Καμμένου, ο αρμόδιος τομεάρχης της Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστήριζε ότι ο υπουργός Αμυνας επιχείρησε να κάνει «deal» με τον ισοβίτη, προκειμένου ο Γιαννουσάκης «να επηρρεάσει ουσιωδώς την έκβαση συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης, με αντάλλαγμα να τύχει ο ίδιος ευνοϊκής μεταχείρισης».

Σήμερα, και μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης κατά Μαρινάκη, ο Πάνος Καμμένος αντέστρεψε εκείνα τα ερωτήματα. Μιλώντας στον ANT 1 είπε πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τον οδήγησε σε Εξεταστική Επιτροπή «επειδή διαβίβασα στη δικαιοσύνη αίτημα ενός κρατουμένου για να δώσει στοιχεία προκειμένου να βγουν τα αφεντικά διακίνησης 3 τόνων ηρωίνης».

«Ποιο είναι το αποτέλεσμα;», πρόσθεσε: «Ο συγκεκριμένος κρατούμενος που θέλησε να μιλήσει στη δικαιοσύνη, οδήγησε τη δικαιοσύνη, χθες, μετά από ανοίγματα λογαριασμών στα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ, σε άσκηση διώξεως κατά του κυρίου Μαρινάκη για εμπορία ναρκωτικών, αποθήκευση ναρκωτικών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κακουργήματα τα οποία ουσιαστικά του αποδίδονται και θα τα εξετάσει η δικαιοσύνη».

Και κατέληξε, με μια βαριά κατηγορία για την ΝΔ, λέγοντας: «Για ποιο λόγο η κουμπαριά της κυρίας Μπακογιάννη θα έπρεπε να οδηγήσει σε εξεταστική επιτροπή που θα μπλόκαρε η διαδικασία για να βγει η αλήθεια στον αέρα. Βρέθηκα να είμαι απολογούμενος από κόμμα που υπηρέτησα, επειδή επέλεξε η κυρία Μπακογιάννη να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε πολιτικό βραχίονα μιας εγκληματικής οργάνωσης».

Η «κουμπαριά» στην οποία αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος δεν είναι άλλη από την γνωστή κουμπαριά της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Σχόλιο και απάντηση όμως δεν υπήρξε ούτε από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη, ούτε από τον Αδωνι Γεωργιάδη, ούτε από την επίσημη ΝΔ.

Στην πραγματικότητα, αντί άλλου σχολίου, ειδικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επέλεξε μόνον να αναρτήσει στο twitter του ένα άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα «ΝΕΑ» (ιδιοκτησίας Μαρινάκη):
«Πρετεντέρης @ta_nea οι άνθρωποι της κυβέρνησης δεν ενδιαφέρονται να βγάλουμε νόημα. Ενδιαφέρονται να ασκήσουν διώξεις, να παραπέμψουν, να δικάσουν, μήπως ρεφάρουν πολιτικά. Για #γελια και για κλάματα», αναφέρει το εν λόγω post. Το επιμύθιο ενδέχεται και να ισχύει – μπορεί, όντως, η σιωπή της ΝΔ και του Αδωνι να είναι για... γέλια και για κλάματα.

Πηγή: tvxs

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....