Διυλιστήριο: 11/03/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

«Καμπάνα» έως 2,8 δισ. ευρώ στη VW από το ελληνικό υπουργείο Μεταφορών!


Τα πρόστιμα συνεχίζουν να πέφτουν βροχή για τη Volkswagen για το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων σε όλον τον κόσμο και τώρα έρχεται η σειρά της ελληνικής πολιτείας να ρίξει μία βαριά καμπάνα.

Όπως όλα δείχνουν ότι το πρόστιμο που θα επιβληθεί στο γερμανικό κολοσσό θα είναι μαμούθ μπορεί να φτάνει τα 2,8 δισ. ευρώ αναμένεται να επιβληθεί στο VW Group στην Ελλάδα από το υπουργείο Μεταφορών.

Αυτό γιατί στο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπονται πολύ υψηλά πρόστιμα στους κατασκευαστές που έχουν υποβάλλει ψευδείς εγκρίσεις.

Ειδικότερα στο άρθρο 50 του νομοσχεδίου επισημαίνεται πως όποιος κατασκευαστής υπέβαλε ψευδείς δηλώσεις στο πλαίσιο των διαδικασιών έγκρισης Τύπου επιβάλλεται πρόστιμο ίσο τουλάχιστον με το 400πλάσιο και έως το 700πλάσιο του παραβόλου για την έκδοση της έγκρισης αν από την παράβαση μπορεί να προκληθεί ζημία του περιβάλλοντος!

Το κόστος του παραβόλου για την έκδοση της έγκρισης ανέρχεται σε 200 ευρώ ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου.

Αν υπολογίσει κανείς πως το παράβολο έγκρισης Τύπου των οχημάτων ανέρχεται σε 200 ευρώ ανά όχημα τότε αν το πρόστιμο είναι ίσο τουλάχιστον με το 400πλάσιο κόστος για 20.000 οχήματα το κράτος θα πρέπει να εισπράξει 1,6 δισ. ευρώ!

Αν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιβάλει πρόστιμο ίσο με το 700πλάσιο κόστος του παραβόλου τότε θα πρέπει να εισπράξει 2,8 δισ. ευρώ!

Στα παραπάνω ποσά έχει προβλεφθεί και έκπτωση που ξεκινά από 5% και μπορεί να φτάσει έως και 60%.

Αν λοιπόν υποθέσουμε πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μειώσει στο μέγιστο το πρόστιμο στο VW Group τότε θα πρέπει να πληρώσουν τα γερμανικά εργοστάσια 640 εκατ. ευρώ αν το συνολικό πρόστιμο ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ.

Αν πάλι το πρόστιμο ανέρχεται σε 2,8 δισ. ευρώ τότε το συνολικό πρόστιμο που θα πρέπει να καταβάλει ο γερμανικό όμιλος ανέρχεται σε 1,12 δισ. ευρώ!
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και δεύτερη πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια


Σοβαρή τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, καθώς αυτή τη φορά ένα τουρκικό πολεμικό ελικόπτερο AB-412 πραγματοποίησε, στις 07:59, υπέρπτηση στα 30 μέτρα (100 πόδια) πάνω από τα Ιμια.

Στη συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Λίγο αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη υπερπτήση σε ύψος 300 ποδιών.

Δεν αποκλείεται η υπέρπτηση να σημειώθηκε ακριβώς επειδή στην ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα στην Καλόλιμνο, διεξαγόταν επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) για τη διάσωση μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο πλοιάριο που βυθίστηκε στην Καλόλιμνο. Η επιχείρηση συντονιζόταν από την ελληνική πλευρά.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν από το πρωί την ύπαρξη τριών περιστατικών με 113 πρόσφυγες στην ευρύτερη περιοχή των Διδύμων, Μούγλας, Αλικαρνασσού, Τουργκούτρεΐς , Φετχιγέ και Ιμίων, όπου «επιχειρούν και διεξάγουν ελέγχους» μονάδες της Νότιας Διοίκησης της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση των τουρκικών αρχών για το ναυάγιο στην Καλόλιμνο, όπου έστειλε διασωστικά μέσα και η τουρκική πλευρά.

Άγκυρα: «Απαγορεύονται οι στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο»

Νωρίτερα, με αφορμή την διακλαδική άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου «Μέδουσα 5», που πραγματοποιείται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως τις 4 Νοεμβρίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από τις στρατιωτικές μας αρχές, ενημερωθήκαμε ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος πραγματοποιούν μια αμφίβια επιθετική άσκηση στο νησί της Ρόδου», τονίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο ανακοινωθέν του.

«Η Συνθήκη του Παρισιού του 1947 απαγορεύει κάθε είδους στρατιωτική εκπαίδευση στην Ρόδο, η οποία παραδόθηκε από την Ιταλία στην Ελλάδα με την προϋπόθεση της αποστρατιωτικοποίησης (του νησιού). Έτσι, αυτή η άσκηση που πραγματοποιείται στην Ρόδο είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» αναφέρει.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Άγκυρα επισημαίνει πως έχει ήδη προειδοποιήσει την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα επί του θέματος και υπενθυμίζει την ανάγκη «να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο».

Ολοκληρώνοντας, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες «να αποφεύγουν ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» και συμβουλεύει τρίτες χώρες «να μην συνδράμουν σε τέτοιου είδους παραβιάσεις της Ελλάδας».

Πηγή in.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Handelsblatt : Χρυσωρυχείο για τη γερμανική Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια


Με τίτλο «Η Ελλάδα γίνεται πηγή εσόδων (για τη Γερμανία)» παρουσιάζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt τα υπερκέρδη που φέρνουν στη γερμανική Fraport, τα περιφερειακά αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν με μία αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα κέρδη ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις αναλυτών καθώς η Fraport Greece προσέφερε στον όμιλο 180 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο αναλυτικά κατά το πρώτο 9μηνο του 2017, καταγράφεται αύξηση 13,7% στα έσοδα του Ομίλου, τα οποία διαμορφώνονται σε 2,23 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, στις εξωτερικές υπηρεσίες και δραστηριότητες στις οποίες ανήκει μεταξύ άλλων η διαχείριση των 14 αεροδρομίων της Ελλάδας, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 51,2% και διαμορφώθηκαν σε 631 εκατ. ευρώ, κυρίως χάρη των ελληνικών αεροδρομίων, τα οποία παρουσίασαν αύξηση εσόδων κατά 181,4 εκατ. ευρώ.

Παρά τα αυξημένα κόστη, τα έσοδα προ φόρων του εν λόγω τομέα της Fraport αυξήθηκαν κατά 77,8% και διαμορφώθηκαν σε 280,1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Fraport Greece είχε έσοδα προ φόρων της τάξης του 1,06 δισ. ευρώ και αποτέλεσμα 29 εκατ. ευρώ. Tα λειτουργικά αποτελέσματα της Fraport Greece οδήγησαν σε σημαντική αύξηση λειτουργικών ταμειακών ροών του ομίλου, επηρεάζοντας τις ελεύθερες ταμειακές ροές οι οποίες αυξήθηκαν κατά 77,8 εκατ. ευρώ σε 3,8 δις. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 25,1%.

Η επιβατική κίνηση στα 14 ελληνικά αεροδρόμια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκε κατά 9,7% και διαμορφώθηκε σε 14,2 εκατ., ενώ για το 9μηνο, η Fraport Greece κατέγραψε αύξηση 10,5% στην επιβατική κίνηση και 23,9 εκατ. επιβάτες.

Όσον αφορά τις προβλέψεις του ομίλου για ολόκληρο το 2017, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών αεροδρομίων, τα έσοδα αναμένεται να φθάσουν τα 2,9 δισ. ευρώ, και τα έσοδα προ φόρων θα κυμανθούν από 980 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ.

Επίσης, ο όμιλος αναμένει αύξηση της επιβατικής κίνησης στα 14 ελληνικά αεροδρόμια κατά 10% για το σύνολο της χρονιάς.

Η πώληση των αεροδρομίων θεωρείται σαν μια από τις πιο σκανδαλώδεις εκχωρήσεις δημόσιας περιουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο όχι μόνο λόγω του εξευτελιστικά χαμηλού αντιτίμου αλλά και των αποικιακών όρων και έγινε από την κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Υπενθυμίζουμε ότι τις λεπτομέρειες της πώλησης καθόρισε για την ελληνική πλευρά θυγατρική της εταιρείας Lufthansa, η οποία συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα της Fraport. Ο αγοραστής δηλαδή καθόριζε τις λεπτομέρειες της πώλησης.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία φέρεται να απαιτεί από τους Έλληνες φορολογούμενους να πληρώσουν 70 εκ. ευρώ ως “αποζημίωση” για την κατάσταση που έλαβαν τα αεροδρόμια.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΝΕΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - Δίωξη κατά του Λ. Μπόμπολα για δωροδοκία υπαλλήλων


Αντιμέτωπος με το κακούργημα της δωροδοκίας υπαλλήλων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση βρίσκεται ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, μετά τη δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του και σε βάρος ακόμα δύο προσώπων που συνδέονται με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%).

Η δίωξη εναντίον του επιχειρηματία ασκήθηκε κατόπιν έρευνας των ελληνικών δικαστικών Αρχών, η οποία διενεργήθηκε με αφορμή την απόρριψη αιτήματος έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο με κατηγορίες για μίζες προκειμένου η εταιρεία συμφερόντων του να κερδίσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Πάφο.

Τότε, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει το αίτημα έκδοσης της Κύπρου με το σκεπτικό ότι αν τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας, η χώρα τέλεσής του είναι η Ελλάδα και ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί εδώ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας είχε συλληφθεί με βάσει το ένταλμα των κυπριακών Αρχών, οι οποίες του καταλόγιζαν κατηγορίες για απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση. 

Πηγή: ΑΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την Παρασκευή στον εισαγγελέα ο έμπορος ναρκωτικών, συνέταιρος του συνομιλητή του ΑυγενάκηΣυνελήφθη ο συνέταιρος του Παναγιώτη Μπαμπάμτση – συνομιλητής του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη- Εμμανουήλ Παπουτσάκης, καταδικασμένος για εμπορία ναρκωτικών. Ο Εμμανουήλ Παπουτσάκης αναμένεται να οδηγηθεί την Παρασκευή στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Ο Παπουτσάκης ήταν από τον Μάρτιο του 2017 φυγόποινος αφού είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών μαζί με ένα ακόμα μέλος της ομάδας Μπαμπάμτση, τον Σωκράτη Πρίφτη ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο φυγόποινος συνελήφθη έξω από σχολείο της Αθήνας όπου είχε πάει για να πάρει το παιδί του.

Ο Παπουτσάκης, μαζί με τον Μπαμπάμτση και τον Γιάννη Στασινόπουλο, αποτελούν τους πραγματικούς διαχειριστές του χρυσού της Τήνου που προέρχεται από τα τάματα των πιστών. Με την άδεια του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, Δωρόθεου εξάγουν τα τάματα και στη συνέχεια επιστρέφουν στη Μητρόπολη πλάκες χρυσού, διαδικασία που είναι εκτός οποιουδήποτε ελέγχου.

Η σύλληψη του Παπουτσάκη και η αποκάλυψη ότι η ομάδα με την οποία συνομιλούσε ο Λευτέρης Αυγενάκης κάνει εμπόριο ναρκωτικών, θέτει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί για το θέμα του γραμματέα του κόμματος και για τις σχέσεις του με ποινικούς.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε πλειστηριασμό το σπίτι του ΨυχάρηΣε πλειστηριασμό βγαίνει το σπίτι του ζεύγους Ψυχάρη στο Κολωνάκι για χρέη 600 χιλιάδων ευρώ.

Το διαμέρισμα – που ανήκει στην Χριστίνα Τσούτσουρα, σύζυγο του πάλαι ποτέ ισχυρού εκδότη – έχει εμβαδό 185 τ.μ και εκπλειστηριάζεται από την Alpha Bank τον ερχόμενο Μάιο

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, μπορούν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου να επισκεφθούν το διαμέρισμα η αξία του οποίο ορίστηκε στα 478.000 ευρώ.

Δείτε το έγγραφο του πλειστηριασμού σε μορφή PDF
Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο του πλειστηριασμού

«Απόσπασμα της υπ’ αριθμόν 379/20-09-2017 Κατασχετήριας Έκθεσης Ακίνητης Περιουσίας, του Δικαστικού Επιμελητού της περιφέρειας του Εφετείου Αθηνών, με έδρα το Πρωτοδικείο Αθηνών, Σωτηρίου Ε. Αδάμ, κατοίκου Αθηνών, οδός Λ. Κατσώνη, αρ. 40 (ΑΦΜ 035734996, Δ.Ο.Υ. Δ ́ Αθηνών), τηλ. 210-6424668.

Επισπεύδουσα: Η ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον δ.τ. «ALPHA BANK», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Σταδίου, αρ. 40 και εκπροσωπείται νόμιμα, με ΑΦΜ 094014249.

Καθ’ ης η εκτέλεση – οφειλέτιδα: Χριστίνα ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ του Περικλή και της Σοφίας, κάτοικος Αθηνών (Λυκαβηττού αρ. 30), με ΑΦΜ 042201985.

Τίτλος εκτελεστός: Το πρώτο (Α ́) απόγραφο εκτελεστό της με αριθ. 4667/2017 Διαταγής Πληρωμής του κ. Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ποσό δια το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση: (600.000) ευρώ, προς περιορισμό και μόνον των εξόδων εκτελέσεως, ρητώς επιφυλασσομένη η επισπεύδουσα για το υπόλοιπο της απαιτήσεώς της, εντόκως, νομίμως, μέχρις πλήρους εξοφλήσεως.

Ημερομηνία πλειστηριασμού: Στις δύο (02) Μαΐου 2018, ημέρα Τετάρτη και από ώρας 4 έως 5 το απόγευμα της ιδίας ημέρας.

Τόπος πλειστηριασμού: Το Κατάστημα του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Υπάλληλος επί του πλειστηριασμού: Η Συμβολαιογράφος Αθηνών Βαρβάρα Α. Σγούρα, κάτοικος Αθηνών, οδός Καποδιστρίου, αρ. 18 (τηλ. 210 3801906), ή σε περίπτωση κωλύματος αυτής ο νόμιμος αναπληρωτής της.

Κατασχεθέν Ακίνητο: Η με στοιχείο Έψιλον κεφαλαίο (Ε) οριζόντια ιδιοκτησία – διαμέρισμα του πέμπτου (Ε ́) πάνω από το ημιυπόγειο (ισόγειο) σε πρώτη εσοχή ορόφου μιας πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην Κτηματική Περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Αθηναίων, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κατά τη Συνοικία Κολωνακίου και στη διασταύρωση των οδών Φωκυλίδου, στην οποία φέρει τους αριθμούς 16-18, και Βουκουρεστίου, στην οποία φέρει τον αριθμό 51 και είναι κτισμένη σε οικόπεδο που έχει έκταση μ.τ. (341,65).
Το οικόπεδο αυτό συνορεύει:

Ανατολικά με συνολική τεθλασμένη πλευρά μήκους μέτρων (20,05) εν μέρει και με πλευρά μήκους μέτρων (17,00) με πρώην οικόπεδα Καραουλάνη, μετέπειτα Αθανασίου Μπούταλη και ήδη με πολυκατοικίες διαφόρων συνιδιοκτητών και εν μέρει και με πλευρά μήκους μέτρων (3,05) με πρώην ιδιοκτησία Αντωνίου Βαρβαρήγου, έπειτα Παππά και ήδη με ιδιοκτησία Μαρίας Παπαγεωργίου, Νότια και με πρόσωπο μήκους μέτρων (18,00) με την οδό Βουκουρεστίου, Δυτικά και με πρόσωπο μήκους μέτρων (20,25) με την οδό Φωκυλίδου και Βόρεια με συνολική τεθλασμένη πλευρά μήκους μέτρων (19,15) με πρώην ιδιοκτησία Αντωνίου Βαρβαρήγου, έπειτα Παππά και ήδη με ιδιοκτησία Μαρίας Παπαγεωργίου.

Το με στοιχείο Έψιλον Κεφαλαίο (Ε) διαμέρισμα του πέμπτου (Ε ́) πάνω από το ημιυπόγειο (ισόγειο) σε πρώτη εσοχή ορόφου αποτελεί αυτοτελή, ανεξάρτητη και διαιρεμένη οριζόντια ιδιοκτησία, αποτελείται από χωλλ, λίβιγκ ρουμ, τραπεζαρία, διάδρομο, (2) κοιτώνες, (2) λουτρά, διάδρομο, αποχωρητήριο ξένων, κουζίνα, διάδρομο, δωμάτιο βοηθητικό, ντους και αποχωρητήριο, συνεχή βεράντα προς τις οδούς Φωκυλίδου και Βουκουρεστίου και εξώστη προς τον ακάλυπτο χώρο, έχει μικτή επιφάνεια μ.τ. εκατόν ογδόντα τέσσερα (184,00), ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο (160/1000) εξ αδιαιρέτου και συνορεύει:

Δυτικά με την οδό Φωκυλίδου, Νότια με την οδό Βουκουρεστίου, Ανατολικά με φωταγωγό (Φ1), ιδιοκτησία Μαρίας Παπαγεωργίου, τον ακάλυπτο χώρο, το κλιμακοστάσιο, το φρέαρ του ανελκυστήρα (κυρίου), το πλατύσκαλο, τους φωταγωγούς (Φ1, Φ2, Φ3, Φ4), το φρέαρ του ανελκυστήρα υπηρεσίας και πολυκατοικία διαφόρων συνιδιοκτητών και Βόρεια με ιδιοκτησία Μαρίας Παπαγεωργίου, τους φωταγωγούς (Φ1, Φ2, Φ3, Φ4), το πλατύσκαλο, το φρέαρ του ανελκυστήρα υπηρεσίας και τον ακάλυπτο χώρο.

Τίτλος κτήσης: Η ως άνω οριζόντια ιδιοκτησία περιήλθε κατά το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας στην καθ ης – οφειλέτιδα, παρά της Μαρίας – Θηρεσίας χας Νικολάου Ανδρικίδου, το γένος Ερμύλου και Σοφίας Ραΐση, δυνάμει του υπ’ αριθ. 13.355/10-3-2006 συμβολαίου, της Συμβολαιογράφου Αθηνών Χρυσούλας Γκρέκα – Μαυρακάκη, που έχει μεταγραφεί νόμιμα στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών, στον τόμο 4646 με α.α. 489, δια του οποίου μεταβιβάσθηκε στην καθ ης – οφειλέτιδα λόγω αγοράς η ψιλή κυριότητα του εν λόγω ακινήτου, παρακρατώντας η πωλήτρια το δικαίωμα οικήσεως του άνω ακινήτου για τον εαυτό της και για όλη την διάρκεια της ζωής της και σε συνδυασμό με τον θάνατο της ως άνω πωλήτριας, η οποία απεβίωσε στην Αθήνα στις 19.04.2009, η ως άνω καθ – ης – οφειλέτιδα κατέστη πλήρης κύριος του ακινήτου.

Βάρη: Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 016762/21.09.2017 Πιστοποιητικό του κ. Υποθηκοφύλακα Αθηνών το ανωτέρω ακίνητο (οριζόντια ιδιοκτησία) βαρύνεται με: 1) Προσημείωση διά (1.200.000) ευρώ, κατά της άνω οφειλέτιδος, υπέρ της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε., για τον εαυτό της και ως εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών, εγγραφείσα την 19.12.2013, 2)

Προσημείωση διά (1.200.000) ευρώ, κατά και υπέρ ιδίων ως άνω, εγγραφείσα την 26.05.2015, 3) Αναγκαστική Κατάσχεση διά(600.000) ευρώ, κατά ιδίας και υπέρ της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε., εγγραφείσα την 20.09.2017 (Τ/Μ 196-200).

Τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού, ορίζεται το ποσό εκτίμησης της εμπορικής αξίας του ανωτέρω κατασχεθέντος ακινήτου (οριζόντιας ιδιοκτησίας), σύμφωνα με την από 10 Σεπτεμβρίου 2017 Έκθεση Εκτίμησης Αγοραίας

(Εμπορικής) Αξίας Ακινήτου, της Πιστοποιημένης Εκτιμήτριας του Υπουργείου Οικονομικών Κυριακής Χονδροπούλου, η οποία διενεργήθηκε κατά τις διατάξεις του υπ’ αριθ. 59/24.05.2016 Προεδρικού Διατάγματος (Φ.Ε.Κ. 95/27.05.2016, Τεύχος Α ́), ήτοι το ποσό των τετρακοσίων εβδομήντα οκτώ χιλιάδων (478.000) ευρώ.

Κατά τα λοιπά ο πλειστηριασμός θα διενεργηθεί σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις του ΚΠολΔ και κάθε Νόμου σχετικού με δημόσιους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς.

Σε επιβεβαίωση συνετάγη το παρόν Απόσπασμα, στο γραφείο μου που βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Λ. Κατσώνη, αρ. 40, σήμερα στις είκοσι έξι (26), του μηνός Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, του έτους δύο χιλιάδες δέκα επτά (2017) και αφού συνετάγη, διαβάστηκε και βεβαιώθηκε υπογράφεται νόμιμα από εμένα τον επί της εκτελέσεως Δικαστικό Επιμελητή.

Ο Δικ. Επιμελητής

Σωτήριος Ε. Αδάμ

(Τ.Υ.Σ.)

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(Σύμφωνα με το άρθρο 995 παρ. 6 Κ.Πολ.Δ.)

Του Δικαστικού Επιμελητή της περιφέρειας του Εφετείου Αθηνών, με έδρα το Πρωτοδικείο Αθηνών, Σωτηρίου Ε. Αδάμ, με ΑΦΜ 035734996, κατοίκου Αθηνών (Λ. Κατσώνη αρ. 40) τηλ. 210 6424668.

Γ Ν Ω Σ Τ Ο Π Ο Ι Ω Ο Τ I

Στις επτά (7), του μηνός Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και οκτώ (8) του μηνός Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και από ώρας 17:00 μ.μ. έως 18:00 μ.μ. και για τις δύο ημέρες, του έτους 2017, καθορίζεται ο χρόνος επίσκεψης από υποψήφιους πλειοδότες του ακινήτου που κατασχέθηκε με την με αριθμό 379/20-09-2017 Κατασχετήρια Έκθεσή μου, της οφειλέτιδος Χριστίνας ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ του Περικλή και της Σοφίας, που βρίσκεται στην Αθήνα (Φωκυλίδου αρ. 16-18 και Βουκουρεστίου αρ. 51), με επίσπευση της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον δ.τ. «ALPHA BANK», του οποίου ο πλειστηριασμός ορίσθηκε να διενεργηθεί στο Κατάστημα του Ειρηνοδικείου Αθηνών, ενώπιον της Συμβολαιογράφου Αθηνών Βαρβάρας Α. Σγούρα, κατοίκου Αθηνών (Καποδιστρίου αρ. 18), τηλ. 210 3801906, ως επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου ή του νόμιμου αναπληρωτή της, στις δύο (02) Μαΐου 2018».

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

O Κάντας στην Süddeutsche Zeitung παραδέχεται τις βαλίτσες με τις μίζες στο Υπουργείο ΆμυναςΜακροσκελή συνέντευξη του Αντώνη Κάντα, που έχει καταδικαστεί για διαφθορά, για τις μίζες στα εξοπλιστικά, φιλοξενεί σήμερα η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Ο Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, που διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης μεταξύ 1997 και 2002, μιλάει για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα και τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «ο Κάντας θέλει να μιλήσει επειδή πιστεύει ότι έχει αδικηθεί. Είναι όμως σαφές ότι ο ίδιος δεν είναι αθώος. Ο Αντώνης Κάντας καταδικάστηκε λόγω διαφθοράς. Η υπόθεση αφορά όπλα, εξοπλιστικές εταιρείες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σουηδία. Ο Κάντας είναι ελεύθερος επειδή στην πρώτη δίκη εναντίον του δεν υπάρχει ακόμη τελεσίδικη απόφαση. Αρκετές φορές την εβδομάδα κάθεται στον εδώλιο του κατηγορουμένου. Τόσες συμφωνίες για αγοραπωλησίες όπλων πέρασαν πάνω από το γραφείο του, τόσα χρήματα, χρήματα για τον Κάντα, για την υπογραφή του, για τη σιωπή του. Χρήματα δόθηκαν και για άλλους. Αλλά ο Κάντας μίλησε. Αυτή είναι η διαφορά».

«Δεν γνώριζα τον Τσοχατζόπουλο»


Αναφερόμενος στην εποχή που ανέλαβε αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με διευθυντή τότε τον Γιάννη Σμπώκο και προϊστάμενο αμφότερων τον τότε υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, ο Κάντας υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τον πρώην υπουργό. Ο Τσοχατζόπουλος ήθελε όμως τον Κάντα επειδή ο τελευταίος θεωρείτο «οργανωτικό δαιμόνιο». Την εποχή εκείνη ο Κάντας ήταν ακόμη αφελής, όπως αναφέρει ο ίδιος. «Δεν αποφάσιζα τίποτα μόνος μου, αλλά μπορούσα να σχολιάζω τις προτάσεις των εταιρειών και κάθε αγορά που έφτανε στον γενικό διευθυντή περνούσε από το γραφείο μου» δηλώνει.

Όπως αναφέρει η SZ «αυτό το γνώριζαν βέβαια και οι εκπρόσωποι των εξοπλιστικών». «‘Δεν ζήτησαν ποτέ χρήματα’, λέει ο Κάντας. ‘Μου τα προσέφεραν’. Γιατί τα δεχόταν; ‘Σου τα προσφέρουν και όταν υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης τότε τα παίρνεις. Γνωρίζω ότι ήταν λάθος, αλλά έτσι ήταν», λέει σήμερα.

Ερωτηθείς εάν έχει τύψεις επειδή το ελληνικό δημόσιο έπρεπε να ξοδεύει τόσα χρήματα για τα εξοπλιστικά προγράμματα απαντά: «'Όχι, όλα συμπεριλαμβάνονταν ήδη στην τιμή'. Επιπλέον: ‘Αγοράζαμε πάντα τα καλύτερα. Όχι κακής ποιότητας συστήματα. Ήμουν αξιωματικός, ήξερα τι είναι καλό και τι όχι'».

Μια τσάντα με 800.000 ευρώ

Ο Αντώνης Κάντας αναφέρεται και σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από την εποχή του Γιάννου Παπαντωνίου, όταν αυτός διαδέχθηκε τον Τσοχατζόπουλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κάντας φέρεται να είπε στον νέο υπουργό: «'Δεν χρειαζόμαστε τα τεθωρακισμένα Leopard 2. Για τα προβλήματα στο ανατολικό Αιγαίο δεν χρειαζόμαστε τεθωρακισμένα, δεν χρειαζόμαστε τεθωρακισμένα στα νησιά'». Είπε επίσης στον υπουργό ότι «εκείνο το διάστημα οι Ολλανδοί πουλούσαν παλιά τεθωρακισμένα, τα οποία θα μπορούσε να αγοράσει σε καλή τιμή η Ελλάδα» και ο υπουργός απάντησε: «Η αεροπορία έχει ήδη νέα αεροσκάφη, το ναυτικό έχει υποβρύχια, συνεπώς θα πρέπει να κάνει ένα δώρο και στο πεζικό».

«Αυτό ήταν το 2001. Ο Κάντας λέει ότι λίγο μετά του τηλεφώνησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann. ‘Ήθελε να με επισκεφτεί στο γραφείο μου'. Όταν έφυγε άφησε εκεί μια τσάντα. ‘Έτρεξε πίσω του λέγοντας ‘Ξέχασες κάτι’. Αλλά μου είπε, ‘είναι για σένα’. Ο Κάντας άνοιξε την τσάντα. ‘Μέσα ήταν 800.000 ευρώ'. Αυτό ήταν στις αρχές του 2002» συνεχίζει η SZ προσθέτοντας ότι «ο Κάντας δεν εξέφραζε πια τις αμφιβολίες του για την αγορά των τεθωρακισμένων».

«Η Ελλάδα αγόρασε 170 Leopard 2 αξίας 1,7 δισ. ευρώ. Όπως επίσης γαλλικά Mirage, ρωσικά φορτηγά πλοία, σουηδικά ραντάρ, γερμανικά οβιδοβόλα. Πάντα ο Κάντας έπαιρνε λεφτά» συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Γιατί όμως ο Κάντας έφτασε στο σημείο να έχει πάρει 11,4 εκατομμύρια ευρώ σε μια πενταετία όταν ισχυρίζεται ότι ουσιαστικά δεν αποφάσιζε ο ίδιος για τις αγορές;» διερωτάται η SZ παραθέτοντας την απάντηση του ίδιου: «’Η μοναδική υπηρεσία που μπορούσα να προσφέρω ήταν να μην προκαλώ καθυστερήσεις, να μην θέτω δύσκολα ερωτήματα και να μην κάνω πολλές σημειώσεις πάνω στα χαρτιά'».

Γιατί όμως το κάνει κανείς αυτό, από απληστία; «Δεχόμουν δώρα και η λογική υπαγορεύει ότι εκείνοι που λάμβαναν τις αποφάσεις έπαιρναν πολλά περισσότερα'», λέει ο Κάντας, προσθέτοντας όμως ότι τα χρήματα αυτά έγιναν η φυλακή του: «’Είχα ένα τεράστιο πρόβλημα. Εξαρτιόμουν από τα χρήματα αυτά, ήμουν όμηρος των χρημάτων, δεν μπορούσα να τα κάνω τίποτα'. Δεν μπορούσε να αγοράζει ακίνητα, όπως ο υπουργός Τσοχατζόπουλος. ‘Η γυναίκα και ο γιός μου δεν γνώριζαν τίποτα για τα λεφτά αυτά. Τα έκρυβα, διότι είχα μια κανονική ζωή'. […] Ζούσα όπως οι φίλοι μου, δεν μπορούσα ξαφνικά να αλλάξω τρόπο ζωής'».

Η σύμπτωση που τον «ξεσκέπασε»

Το ότι αποκαλύφθηκε τελικά η δράση του και ο ρόλος στις μίζες με τα εξοπλιστικά οφείλεται σε μια «τρελή σύμπτωση», γράφει η SZ: «Ο Ελβετός δικηγόρος που βοηθούσε τον Κάντα (να μεταφέρει τα χρήματά του σε λογαριασμούς του εξωτερικού) βοηθούσε και ανθρώπους της Siemens και μια φορά επειδή βιαζόταν χρησιμοποίησε χρήματα που του έδωσε ο Κάντας για άλλο σκοπό και στη συνέχεια έπρεπε να επιστρέψει χρήματα από το ταμείο της Siemens στον Κάντα. Με τον τρόπο αυτό το όνομα του Κάντα ενεπλάκη αίφνης σε ένα σύστημα πληρωμών που υπέπεσε στην αντίληψη των ανακριτών. Τότε ξεσκεπάστηκε. 11 χρόνια μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο. 11 χρόνια κατά τα οποία έκρυβε χρήματα. Ο Κάντας συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου του 2013. Αποφάσισε να μιλήσει για όλα. Κατέθετε επί πέντε ημέρες». Και όχι μόνον, καθώς «ο Κάντας επέστρεψε στο ελληνικό δημόσιο το σύνολο των 11,4 εκατομμυρίων που είχε λάβει ως μίζες».

«Μολονότι όμως ο ειδικός ανακριτής του είχε υποσχεθεί ότι εάν συνεργαζόταν θα αντιμετώπιζε μόνον μια δίκη και σε όλες τις υπόλοιπες θα ήταν μάρτυρας κατηγορίας, εντέλει είναι κατηγορούμενος για κάθε μεμονωμένη υπόθεση για την οποία έχει παραδεχθεί την ενοχή του, ακόμη και για εκείνες τις αγορές εξοπλιστικών που απλώς φέρουν την υπογραφή του. Προφανώς ήταν μια πολιτική απόφαση», γράφει η SZ. Ο ίδιος ο Κάντας λέει σήμερα ότι η κυβέρνηση τον παρουσίασε σαν «'τρόπαιο της πολιτικής κατά της διαφθοράς'». Άλλοι, το ίδιο ένοχοι, τον κορόιδευαν λέγοντας ότι ήταν αυτός που μίλησε. «Ο ίδιος πιστεύει ότι κανένας άλλος δεν ακολούθησε το παράδειγμά του επειδή, όπως λέει, τον μεταχειρίστηκαν ‘χειρότερα από τον χειρότερο εγκληματία'» αναφέρει η εφημερίδα.

Παρά ταύτα ο ίδιος δεν μετανιώνει που αποφάσισε να μιλήσει και να προχωρήσει στις αποκαλύψεις. Θα έκανε το ίδιο σήμερα αν ήξερε τι τον περίμενε; «’Ναι, ποτέ στη ζωή μου δεν αισθανόμουν τόσο ελεύθερος. Ξέρω ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν μόνο καλύτερα. Μια ζωή θα δικάζομαι ή θα πεθάνω στη φυλακή. Αλλά θα πεθάνω ελεύθερος στη φυλακή. Αισθάνομαι καλά και δεν φοβάμαι» δηλώνει.

Ο Κάντας πιστεύει ότι η διαφθορά είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στην Ελλάδα και πως ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν αρκετοί έλεγχοι. «’Κάθε χρόνο χάνουμε δισ.'» λέει, ενώ ερωτηθείς αν αυτό ισχύει ανεξαρτήτως του ποιος είναι στην κυβέρνηση απαντά: «Αυτό δεν παίζει ρόλο. Η διαφθορά είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για εμάς, η χώρα δεν μπορεί να ανακάμψει. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να το καταλάβει αυτό».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....