Διυλιστήριο: 06/03/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Γιατί ο Snowden είναι ο υπ' αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος

Τους τελευταίους μήνες παίρνουμε μαθήματα σχετικά με τη φύση της κρατικής εξουσίας και των δυνάμεων που καθοδηγούν την κρατική πολιτική. Και για ένα επιπλέον συναφές ζήτημα: τη λεπτή, διαφοροποιημένη έννοια της διαφάνειας.


Πηγή των μαθημάτων αυτών είναι φυσικά τα έγγραφα σχετικά τις παρακολουθήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον γενναίο μαχητή για την ελευθερία Edward J. Snowden και τα οποία, επιδέξια, συνοψίζονται και αναλύονται από τον συνεργάτη του Glenn Greenwald στο καινούργιο του βιβλίο «No Place to Hide» («Κανένα μέρος για να κρυφτείς»).

Τα έγγραφα αποδεικνύονται ένα αξιοσημείωτο έργο καθώς αποκαλύπτουν τον κρατικό έλεγχο πάνω στις ζωτικής σημασίας πληροφορίες για κάθε πρόσωπο που πέφτει στην αντίληψη του «Κολοσσού», δηλαδή για κάθε πρόσωπο που συνδέεται με τη σύγχρονη ηλεκτρονική κοινωνία.

Τίποτα τόσο φιλόδοξο δεν είχαν φανταστεί οι δυστοπικοί προφήτες του ζοφερού ολοκληρωτισμού του μέλλοντος.

Δεν είναι μικρής σημασίας ότι το project αυτό «εκτελείται» σε μια από τις πιο ελεύθερες χώρες του κόσμου και κατά ακραία παραβίαση του Συντάγματος των ΗΠΑ που προστατεύει τους πολίτες από τις «παράλογες έρευνες και κατασχέσεις» και εγγυάται την προστασία «των προσώπων, των σπιτιών, των εγγράφων και τις επιπτώσεις τους».

Όσο και να προσπαθήσουν οι δικηγόροι της κυβερνήσεως δεν υπάρχει κανένας τρόπος να συμβιβάσουν αυτές τις αρχές με την επίθεση που έγινε στον κόσμο και η οποία αποκαλύπτεται στα έγγραφα του Snowden.

Είναι επίσης καλό να θυμόμαστε ότι ο αγώνας για το θεμελιώδες δικαίωμα στην ιδιωτικότητα ήταν αυτός που προκάλεσε την Αμερικανική Επανάσταση. Τον 18ο αιώνα, ο τύραννος ήταν η βρετανική κυβέρνηση που διατηρούσε το δικαίωμα να εισβάλει ελεύθερα στα σπίτια και τις ζωές των Αμερικανών αποίκων. Σήμερα είναι η κυβέρνηση των ίδιων των Αμερικανών πολιτών που επιβάλλει το ίδιο.

Η Βρετανία διατηρεί την ίδια αυτή στάση – που οδήγησε τους αποίκους στην εξέγερση – αν και σε πιο περιορισμένη κλίμακα καθώς η αντίστοιχη δύναμη έχει μετατοπιστεί στις παγκόσμιες υποθέσεις. Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την NSA «να αναλύσει και να διατηρήσει όλων των Βρετανών πολιτών τα τηλέφωνα, τους αριθμούς των φαξ, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις διευθύνσεις IP, που ψάρεψε στο δίχτυ της» γράφει ο Guardian, στηριζόμενος στα έγγραφα που αποκάλυψε ο Snowden.

Οι Βρετανοί πολίτες (όπως και άλλοι διεθνείς πελάτες) αναμφίβολα θα χαρούν να μάθουν ότι η NSA παρακολουθεί συστηματικά routers, servers και άλλες υπολογιστικές συσκευές που εξάγονται από τις ΗΠΑ ώστε να εμφυτεύονται σε αυτές ειδικά εργαλεία παρακολούθησης, όπως αναφέρει ο Greenwald στο βιβλίο του.

Ενώ ο «Κολοσσός» εκπληρώνει τα οράματά του, κάθε φορά που χτυπάτε ένα πλήκτρο στον υπολογιστή σας αυτό μπορεί να αναφέρεται στις τεράστιες βάσης δεδομένων του προέδρου Ομπάμα στη Γιούτα.

Σε μια άλλη κίνηση, ο συνταγματολόγος του Λευκού Οίκου φαίνεται αποφασισμένος να κατεδαφίσει τα θεμέλια των πολιτικών μας ελευθεριών. Η αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας που χρονολογείται από τον καιρό της Magna Carta, 800 χρόνια πριν, έχει από καιρό περάσει στη λήθη.

Πρόσφατα οι New York Times αναφέρονταν στην «αγωνία» του ομοσπονδιακού δικαστή που έπρεπε να αποφασίσει αν θα επιτρέψει την αναγκαστική σίτιση ενός Σύριου κρατούμενου ο οποίος κάνει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκισή του.

Καμία «αγωνία» δεν εκφράστηκε για το γεγονός ότι κρατείται χωρίς δίκη εδώ και 12 χρόνια στο Γκουαντάναμο και είναι ένα από τα πολλά θύματα της ηγετικής δύναμης του ελεύθερου κόσμου που διεκδικεί το δικαίωμα να κρατά φυλακισμένους χωρίς κατηγορίες και να τους υποβάλλει σε βασανιστήρια.

Οι αποκαλύψεις αυτές μας οδηγούν στο να διερευνήσουμε την κρατική πολιτική και τους παράγοντες που την οδηγούν. Η βάση είναι ότι ο πρωταρχικός στόχος της πολιτικής είναι η ασφάλεια και η άμυνα απέναντι στον εχθρό. Το δόγμα δημιουργεί κατευθείαν ορισμένα ερωτήματα: Ασφάλεια για ποιον και άμυνα απέναντι σε ποιους εχθρούς; Οι απαντήσεις είναι υπογραμμισμένες στις αποκαλύψεις του Snowden.

Η πολιτική πρέπει να διασφαλίσει την κρατική εξουσία και τη συγκέντρωση της από έναν τρομακτικό εχθρό: τον εγχώριο πληθυσμό που μπορεί να γίνει ένας μεγάλος κίνδυνος αν δεν είναι ελεγχόμενος. Έχει γίνει κατανοητό εδώ και καιρό ότι οι πληροφορίες αναφορικά με τον εχθρό συμβάλλουν καθοριστικά στον έλεγχο αυτό.

Ο Ομπάμα έχει μια σειρά από διακεκριμένους προκατόχους, αν και η συνεισφορά του έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τη δουλειά του Snowden, του Greenwald και μερικών ακόμη.

Για την υπεράσπιση της κρατικής εξουσίας και του κεφαλαίου από τον εγχώριο εχθρό οι δυο πρώτες οντότητες πρέπει να κρύβονται ενώ αντίθετα ο εχθρός πρέπει να είναι πλήρως εκτεθειμένος στην κρατική εξουσία.

Η αρχή αυτή έχει πλήρως εξηγηθεί από τον πολιτικό διανοητή Samuel P. Huntington που μας έχει διδάξει ότι: «Η εξουσία παραμένει ισχυρή όταν βρίσκεται στο σκοτάδι. Όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου αρχίζει να εξανεμίζεται».

Ο Huntington προσθέτει ακόμη κάτι κρίσιμο: «Μπορεί να πρέπει να πουλήσετε [μια επέμβαση ή άλλη στρατιωτική δράση] κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι είναι η Σοβιετική Ένωση αυτή που μάχεστε. Αυτό είναι που κάνουν οι ΗΠΑ από το Δόγμα του Τρούμαν», από την αρχή του Ψυχρού Πολέμου και μετά.

Η διορατικότητα του Huntington αναφορικά με την κρατική εξουσία και την πολιτική ήταν προφητική. Όταν έγραφε αυτές τις λέξεις το 1981, η κυβέρνηση Ρήγκαν ξεκινούσε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας ο οποίος γρήγορα έγινε ένας δολοφονικός, βάρβαρος και τρομοκρατικός πόλεμος αρχικά στην Κεντρική Αμερική και στη συνέχεια στη Νότια Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Από εκείνη την ημέρα και μετά προκειμένου να διατηρήσει την άσκηση βίας στο εξωτερικό και την καταστολή και παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο εσωτερικό η κρατική εξουσία έχει προσπαθήσει κατά κόρον να δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι πολεμά τρομοκράτες. Αν και υπάρχουν κι άλλες επιλογές: βαρόνοι ναρκωτικών, τρελοί μουλάδες που αναζητούν πυρηνικά όπλα αλλά και δράκοι που επιδιώκουν να μας επιτεθούν και να μας καταστρέψουν.

Η βασική αρχή παραμένει: Η εξουσία δεν πρέπει να εκτίθεται στο φως. Ο Edward Snowden έχει γίνει ο πιο καταζητούμενος εγκληματίας του κόσμου λόγω της αποτυχίας του να κατανοήσει αυτό το βασικό αξίωμα.

Εν συντομία, πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια όσον αφορά τους πολίτες αλλά καμία διαφάνεια για την εξουσία που πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της από αυτόν τον τρομακτικό εσωτερικό εχθρό.

Από το The New York Times Syndicate viaTruthout
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Πούτιν σχεδιάζει να απελευθερώσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η 11η Σεπτεμβρίου ήταν μια εσωτερική εργασία των ΗΠΑ

Καθώς οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτή του Ψυχρού Πολέμου, φαίνεται ότι ο Πούτιν έχει βαρεθεί τις ιδιοτροπίες του Ομπάμα.

Διάφοροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν έχει στην διάθεση του στοιχεία (π.χ. δορυφορικές εικόνες), που αποδεικνύουν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν μια εσωτερική εργασία των ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν μια επίθεση κατά της Αμερικής και τους ανθρώπους της, για να φαίνεται ότι είχαν ένα συγκεκριμένο εχθρό που είχε πραγματοποιήσει αυτές τις θηριωδίες.

Αποδεικνύοντας τώρα ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν από Αμερικανούς αξιωματούχους, μπορείτε να φανταστείτε τις επιπτώσεις. Όλη η πίστη και η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση θα αποσυντεθεί, ταραχές θα ξεσπούν στους δρόμους και, ίσως, να ξεκινήσει μια πολιτική εξέγερση.

Τούτου λεχθέντος, φανταστείτε την Αμερική στην παγκόσμια σκηνή. Ένας εύκολος στόχος για τους ισλαμιστές εξτρεμιστές ή μίας άλλης υπερδύναμης;

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα σενάρια μπορεί να είναι προσωρινά, μπορείτε να φανταστείτε άλλες δυνάμεις που θα μπορούσαν εύκολα να επωφεληθούν από μια τέτοια κατάσταση.

Τι πιστεύετε εσείς - Ο Πούτιν θα μπορούσε να έχει στοιχεία στην κατοχή του; Θα μπορούσε αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ομπάμα πάει με το μαλακό τον Πούτιν τον τελευταίο μήνα;
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Μείωση πληθυσμού με χημικά σε τροφή και νερό'' Τζων Χόλντρεν, επιστημονικός σύμβουλος Μπάρακ Ομπάμα

Ο Τζων Χόλντρεν, επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας για να μας "ξεκάνουν" πριν την ώρα μας.

Όταν ο Τζων Χόλντρεν, ο επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας για να μας "ξεκάνουν" πριν την ώρα μας, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με την πολιτική ελίτ ανά τον πλανήτη.
Ο κύριος αυτός ζητάει άδειες για γεννήσεις (!), και την ίδρυση ενός πλανητικού καθεστώτος!

Και περιφέρεται ελεύθερος στον Λευκό Οίκο.
για αυτούς που λένε συνομωσιολογίες γραφικότητες ,,,

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ



Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παράνομο μέχρι και το μαρούλι που θα φυτέψεις σε γλάστρα!

Φωνές από Βορρά και Νότο προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν συναδέλφους τους στην Ευρωβουλή να καταψηφιστεί διακομματικά η νομοθετική πρόταση που υποχρεώνει τους αγρότες της Ε.Ε. να μην αναπαράγουν τους σπόρους αλλά να τους αγοράζουν μόνο από πολυεθνικές. Η εμπορική αξία της παγκόσμιας αγοράς σπόρων εκτιμάται σε περίπου 45 δισ. δολ....

Φραγμό στη μονοπώληση του ελέγχου της παραγωγής και εμπορίας των τροφίμων προσπαθούν να βάλουν ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες συμπαρατασσόμενοι απέναντι στην πρόταση κανονισμού που έχει καταθέσει η επιτροπή Υγείας της Ε.Ε. Βάσει της πρότασης, επιβάλλονται γραφειοκρατικά εμπόδια στους γεωργο-κτηνοτρόφους, αν δεν προσφεύγουν στις βιομηχανίες σπόρων.

Η αιτιολογία που προβάλλει η επιτροπή μέσω της γενικής γραμματείας της που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου των φυτών είναι ότι ...απλοποιεί τη νομοθεσία και τις 12 σχετικές οδηγίες που συμπεριλαμβάνει στον προταθέντα κανονισμό!

Πατέντα

Υπενθυμίζεται ότι η κανονική νομοθεσία που αφορά την εμπορία σπόρων ίσχυε από τη δεκαετία του 1960. Μέχρι σήμερα τα κράτη-μέλη στην Ε.Ε. των «27» είχαν (υποχρεωτικώς) ενσωματώσει το νομικό πλαίσιο της Ε.Ε. στην εθνική τους νομοθεσία.
Επί της ουσίας αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται σήμερα για τον έλεγχο της σποροπαραγωγής ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, με τη ραγδαία ανάπτυξη της γενετικής μηχανικής. Τότε έγινε η εισαγωγή του όρου της «βιομηχανικής πατέντας οργανισμών», αλλάζοντας τη φύση της ίδιας της γεωργίας.

Μόνο λίγες εταιρείες-κολοσσοί που δεν ξεπερνούν τη μία ντουζίνα (Syngenta-Dupont, Monsanto, Basf) ελέγχουν τα 2/3 της παγκόσμιας αγοράς.

Στο παιχνίδι συμμετέχει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: Από τις αρχές του 2000 προώθησε συνθήκες και νομικές συμφωνίες όπως εκείνη για τα ζητήματα εμπορίου για τα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορά περισσότερα από 140 κράτη και επιτρέπει το πατεντάρισμα γονιδίων, φυτών, ζώων, βακτηρίων, ιών κ.λπ.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης τονίζουν ότι με το νέο κανονισμό προβλέπονται: Απλούστεροι και ευέλικτοι κανόνες για την εμπορία σπόρων και άλλου φυτικού-αναπαραγωγικού υλικού με σκοπό να διασφαλιστούν η παραγωγικότητα, η προσαρμοστικότητα και η ποικιλότητα των καλλιεργειών και των δασών της Ευρώπης. Επίσης εξασφαλίζεται η προστασία της βιοποικιλότητας και της βιώσιμης γεωργίας κ.ά.

Ελεγχος τροφής

Δεν είναι έτσι τα πράγματα, αντιλέγει ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης επισημαίνοντας ότι «με τη δικαιολογία της προστασίας της αγροτικής παραγωγής κλιμακώνεται ο πόλεμος για τον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές».

Με τροπολογία του ζητείται η «πλήρης απόρριψη της πρότασης». Προσπαθώ, λέει ο ευρωβουλευτής, να υποστηριχθεί από την πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου.

Η έγκριση του κανονισμού θα σημάνει και το τέλος των τοπικών ποικιλιών και την εξάρτηση του αγροτικού κόσμου από τους γίγαντες της γενετικής μηχανικής που προωθούν τα μεταλλαγμένα ως τη λύση-σωτηρία των προβλημάτων επισιτισμού παγκοσμίως.
Η νέα πραγματικότητα όμως θα διαμορφώσει ένα νέο νομικό, τεχνικά ασφυκτικό πλαίσιο, που θα απαγορεύει ακόμα και το μαρουλάκι στη γλάστρα..
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πράσινα μουλάρια..

    Η χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ,
..(ναι, ναι! αυτό που κρύφτηκε πίσω απ' την
Ελιά και ξεμύτισε πάλι μόλις είδε το 8%!),
..για το θέμα των απολυμένων καθαριστριών που ο χιμπατζής των οικονομικών αρνείται να επαναπροσλάβει καταπατώντας την απόφαση της Δικαιοσύνης, καταλήγει ως εξής:
''..η άποψη του ΠαΣοΚ είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης''!!!

Μάλιστα! Η κυβέρνηση!
Δηλαδή εσείς εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη τί είσαστε; Αντιστασιακοί;

Δεν κόβονται οι παλιές συνήθειες, ε;
Η κοροϊδία, τα μεγάλα λόγια και τα πράσινα άλογα είναι στο πράσινο αίμα σας. Έτσι πράσινα μουλάρια;
Να υποθέσουμε δηλαδή ότι το ΠαΣοΚ (λέγε με Βαγγέλη!) διαφωνεί με την πρακτική της εφαρμογής των νόμων και του Συντάγματος α-λά καρτ;
Και γιατί δεν αποχωρείτε, πράσινα αδέλφια;
Γιατί δεν ρίχνετε την κυβέρνηση να γίνετε και λαϊκοί ήρωες; Ναι, για τις καθαρίστριες! Γιατί; Δεν είναι οι καθαρίστριες ισότιμοι πολίτες;

Αλλά άμα πέσει η κυβέρνηση έρχεται ο εισαγγελέας. Έτσι δεν είναι; Έχετε και αυτήν την έννοια εκεί στο ΠαΣοΚ (λέγε με Μπένυ!)!
Το ότι το κόμμα που διοικεί(;) ο μέγας συνταγματολόγος συμπράττει σε μία συγκυβέρνηση που έχει ξεφτιλίσει Σύνταγμα και πολίτευμα με χίλιους δυό τρόπους, δεν σας λέει τίποτα!
Η ανακοίνωση σας μάρανε! Για τα μάτια του κόσμου!

Δεν φταίτε όμως εσείς.
Φταίει ο λαός του 22+8+6% (το blog επιμένει!).
Άκου 8%!

Εν πάση περιπτώσει! Η ουσία είναι ότι εσείς κυβερνάτε ακόμα!
Και όσο εσείς κυβερνάτε, ελπίδα για την χώρα δεν υπάρχει!

Συνεχίστε λοιπόν τις πράσινες δηλώσεις του μαύρου μυαλού σας!
Οι μαύρες μέρες συνεχίζονται..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποχώρηση από το Ποτάμι με καρφιά για Θεοδωράκη

Φρένο στον «αέρα ανανέωσης» του πολιτικού σκηνικού, που υποστηρίζει ότι φέρνει το ποτάμι, βάζει ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης. Με άρθρο του στην ιστοσελίδα που διατηρεί, αφήνει αιχμές για το κόμμα, τις προσωπικές φιλοδοξίες των στελεχών του, ακόμη και για τον πραγματικό αριθμό των μελών του κόμματος.

«Για τα ψάρια γνωρίζω τρία πράγματα: Έχουν βραχεία μνήμη. Στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν. Υπάρχουν ψάρια σαρκοβόρα. Κολυμπώντας στο δικό μας ποτάμι, ομολογώ ότι συνάντησα και τα τρία είδη» αναφέρει στο κείμενό του.

«Στη διάρκεια της προεκλογικής προετοιμασίας ο ενθουσιασμός μας συγκρούστηκε, δυστυχώς, όχι μόνο με τη δύναμη της αδράνειας, αλλά πολύ περισσότερο με τις προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών και μη, που για όλους εμάς τους μην έχοντες σχέση με το πως γίνεται “πολιτική” στην όμορφη χώρα μας, αποτελούσαν φαινόμενα ολότελα πρωτόγνωρα και ολότελα απεχθή» τονίζει ο κ. Παπαδημητριάδης.

Αναφέρεται στον κίνδυνο να αποτελέσει το Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος «μια πανηγυρική διαδικασία άνευ ουσίας» και θέτει ερωτήματα για τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.


«Πώς προήλθαν οι αναλογίες για την εκλογή εκλεκτόρων σε σχέση με το ισχύον και κατατεθειμένο καταστατικό, στο οποίο έχουμε υπογράψει τα ιδρυτικά μέλη;

Γιατί ενώ είχε ανακοινωθεί η 20η Μαΐου ως καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών, ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου μας, δόθηκε δεκαήμερη παράταση την τελευταία στιγμή;

Πώς υπερδιπλασιάστηκαν σε 6800 τα μέλη μας (σύμφωνα με πρόσφατη δημόσια ανακοίνωση), από 3000 (διαχειριζόμουν προσωπικά τις λίστες μέχρι τις εκλογές) πριν τη δεκαήμερη παράταση;

Πώς εξασφαλίζονται οι ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στο συνέδριο μέσα από την επιλογή μιας απομακρυσμένης τοποθεσίας, με υψηλό κόστος οδοιπορικών στο οποίο το κόμμα έχει ανακοινώσει ότι δεν θα συμβάλει;

Ποιές ακριβώς αρμοδιότητες θα έχει η 30μελής συντονιστική (κεντρική) επιτροπή που θα εκλέξουν οι σύνεδροι, ως το μοναδικό δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο του κόμματος;

Γιατί επιλέγεται η μέθοδος συλλογής ατομικών προτάσεων από τα μέλη μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας, ενώ είχε προταθεί και υπήρχε η δυνατότητα διαβούλευσης για τις πολιτικές θέσεις ενωρίτερα, εντός του πλαισίου των πολυάριθμων τοπικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούσαν τα μέλη μας σε όλη την Ελλάδα;

Πώς αναμένεται να συζητηθούν οι πολιτικές προτάσεις των 6500 μελών σε 48 ώρες;
Με ποια διαδικασία διαβούλευσης θα συμμετέχουν τα μέλη μας στην προπαρασκευή προτάσεων από κεντρικότερες επιτροπές – ως έχει ανακοινωθεί -, στις οποίες συμμετέχουν οι πρώην υποψήφιοι ευρωβουλευτές και άλλοι (προσωπικά συμμετέχω στην ομάδα για την Υγεία – δεν έχω λάβει ακόμη καμία ειδοποίηση);

Τι απαντάμε στους 1000+ ανθρώπους που μόχθησαν επί 3 μήνες για όλα τα παραπάνω και οι οποίοι μειοψηφούν, πλέον, εδώ και δέκα ημέρες;».

Κλείνοντας την επιστολή του τονίζει «προσωπικά, αδιαφορώ τόσο για τις αυθεντίες και τους τυχόν επιδραστικούς, επώνυμους, συνέδρους, όσο αδιαφορώ και για τα συνθήματα περί ανοικτών κομμάτων, όταν δεν έχουν αντίκρισμα στην πράξη. Αδιαφορώ ακόμη και για τον διάλογο, όταν δεν συνοδεύεται από δημοκρατικές διαδικασίες ίσης ευκαιρίας και συμμετοχής σε όλα, μα όλα, τα επίπεδα, την επόμενη ημέρα».

Τέλος ο πρώην Γενικός Συντονιστής Μελών και Εθελοντών του κόμματος
Επικαλείται φράση του Πάουλο Κοέλο η οποία όπως τονίζει ισχύει “πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό”.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Υπουργός Μεταλλαγμένων της Ελλάδας» επί ελληνικής προεδρίας

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη Θέμα: Ελληνική πρόταση για την απαγόρευση της καλλιέργειας μεταλλαγμένων στην Ευρώπη


Κύριε Μανιάτη,

Στη διάρκεια συνάντησης των κρατών μελών της ΕΕ (Coreper) στις 28 Μαΐου, η πλειοψηφία συμφώνησε με την ελληνική πρόταση για τις εθνικές απαγορεύσεις καλλιέργειας μεταλλαγμένων. Δυστυχώς αυτό δεν συνιστά επιτυχία ούτε για το περιβάλλον ούτε για την ελληνική προεδρία. Η υποχρέωσή σας ως Υπουργός Περιβάλλοντος είναι να προστατεύετε το Περιβάλλον και όχι τις εταιρείες βιοτεχνολογίας. Παρ’ όλα αυτά, με την πρότασή σας, τους ανοίγετε ορθάνοιχτα τις πόρτες ώστε να προωθούν ευκολότερα τα μεταλλαγμένα τους στην Ευρώπη!

Η πρότασή σας προβλέπει ότι για να προχωρήσει ένα κράτος μέλος σε απαγόρευση καλλιέργειας μεταλλαγμένου οργανισμού, πρέπει πρώτα να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκείνη θα αναλαμβάνει να ζητά από τις εταιρείες των μεταλλαγμένων να τα αποκλείουν όταν καταθέτουν αιτήματα για νέες καλλιέργειες! Ναι, είναι η ίδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή που εδώ και χρόνια πιέζει για την είσοδο των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη, παρά την έντονη αντίδραση της κοινωνίας. Βάλατε δηλαδή το λύκο να φυλάει τα πρόβατα! Δεν γνωρίζω πολλούς συμπολίτες μας που θα ήταν περήφανοι για αυτό. Επιπλέον, η πρότασή σας συνεπάγεται ότι ένα κράτος μέλος που δεν θέλει να καλλιεργεί μεταλλαγμένα θα πρέπει πρώτα να ζητάει την άδεια από την εταιρεία βιοτεχνολογίας που προωθεί το προϊόν! Ουσιαστικά, οι πολυεθνικές των μεταλλαγμένων (όπως η Monsanto, η Syngenta, η DuPont) συναποφασίζουν με τις κυβερνήσεις για το πού θα καλλιεργηθούν μεταλλαγμένα στην Ευρώπη. Και εδώ δύσκολα μπορώ να εντοπίσω κάποιον συμπολίτη μας που θα ήταν περήφανος με ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Πιθανότατα θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρώτος «Υπουργός Μεταλλαγμένων της Ελλάδας» και μάλιστα επί ελληνικής προεδρίας.

Ίσως τελευταίο σωσίβιο, μοναδική ελπίδα μείωσης της αρνητικής εξέλιξης που έχετε δρομολογήσει, είναι - έστω και τελευταία στιγμή – να αναγνωρίσετε στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, στις 12 Ιουνίου, ότι το πλαίσιο αδειοδότησης των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη πρέπει να αναθεωρηθεί και να βελτιωθεί επειγόντως.

Σε κάθε περίπτωση, όπως γνωρίζετε, οι καταναλωτές στην Ελλάδα δεν θέλουν να τρώνε μεταλλαγμένα και οι αγρότες δεν θέλουν να τα καλλιεργήσουν. Η Greenpeace και οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που στέκονται στο πλάι μας ζητώντας βιώσιμη γεωργία χωρίς μεταλλαγμένα και χημικά στην Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να φέρει μεταλλαγμένα στη χώρα.

Η απαγόρευση των μεταλλαγμένων είναι βέβαιο ότι θα έρθει από τη δράση των ενεργών πολιτών.

Με εκτίμηση


Νίκος Χαραλαμπίδης,
Διευθυντής του ελληνικού
γραφείου της Greenpeace

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανθελληνικό το κράτος!!! 250.000 άλλοδαποι παίρνουν συντάξεις 700 ευρώ με 30 ένσημα εργασίας!!!

Με μόλις 30 ένσημα, δηλαδή εργασία ενός μήνα μόλις, 250.000 λαθρομετανάστες Αλβανοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι κλπ παίρνουν συντάξεις 700ων ευρώ τη στιγμή που...
ο Έλληνας αγρότης που επί 50 και 60 χρόνια λιώνει στα χωράφια, παίρνει σύνταξη μόλις 342 ευρώ!!!!

Την ίδια ώρα κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων που δουλεύουν και προσφέρουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία επί 40 χρόνια για να ταΐζουν αυτά τα ξενόφερτα παράσιτα που δεν προσφέρουν το παραμικρό στην χώρα μας!!! Πρόκειται για την απόλυτη προδοσία!
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....