Διυλιστήριο: 04/17/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

«Μαύρες προβλέψεις» γερμανικών think tanks για Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες μέσω των αγορών και θα απαιτηθεί χρηματοδότηση των εταίρων, εκτιμούν γερμανικά think tanks. Βλέπουν συνέχιση της ύφεσης φέτος και υψηλή ανεργία το 2015.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις προβλέψεις της Αθήνας αλλά και των δανειστών κινείται έκθεση γερμανικών think tanks (μεταξύ αυτών το DIW του Βερολίνου, το WIFO, το Ifo και το πανεπιστήμιο του Κιέλου). Προβλέπει συνέχιση της ύφεσης το 2014 και αναιμική ανάπτυξη το 2015, και αν αυτό επιβεβαιωθεί θα τιναχτεί στον αέρα το ελληνικό πρόγραμμα.

Στην έκθεση υπολογίζεται ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα μειωθεί το 2014 κατά 0,7% και εν συνεχεία η ανάκαμψη θα είναι 1,2% του ΑΕΠ. Αυτό τη στιγμή που οι επίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο 0,6% του ΑΕΠ φέτος και 2,9% την επόμενη χρονιά.

Αντίστοιχα κακές είναι οι προβλέψεις για την ανεργία: στο 27,8% προσδιορίζεται για φέτος, στο 27,5% για το 2015. Όσο για τις τιμές, ο πληθωρισμός αναμένεται να κινηθεί με αρνητικό πρόσημο και φέτος (-0,8%) και να είναι στο μηδέν το 2015.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι αν προσμετρηθεί το κόστος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το έλλειμμα το 2013 είναι 13,2%, γεγονός που σκιάζει την επιτυχία της Ελλάδας να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ.

Πάντως τονίζεται πως με δεδομένο ότι το κόστος της διάσωσης των τραπεζών είναι βάρος που δεν θα επαναληφθεί φέτος και καθώς η ύφεση περιορίζεται, το 2014 το έλλειμμα θα πέσει στο 2,7% του ΑΕΠ.

Δεδομένης όλης της εικόνας όμως, και σε συνδυασμό με το γεγονός πως η χώρα έχει μεγάλες ανάγκες αναχρηματοδότησης χρέους τη διετία 2015-2016, η εκτίμηση των think tanks είναι πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει λόγω «οικονομικής αδυναμίας» να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης από τις αγορές. Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι την εξεταζόμενη περίοδο θα απαιτηθεί χρηματοδοτική συνδρομή από τους εταίρους...

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Μαθητές λιποθυμούν από την πείνα... Το success story συνεχίζεται ....

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των δασκάλων σχολείου της Αθήνας, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι οι μικροί μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένοι.

Ο διευθυντής του σχολείου αποκαλύπτει πως μόνη ελπίδα για τα παιδιά είναι το πρόγραμμα για δωρεάν σίτιση που θα προσφέρει υγιεινό δεκατιανό σε 55.000 μικρά παιδιά.

Δείτε το βίντεο του Mega.Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Βράζει» η Κρήτη από τη στρατιωτική άσκηση που προκάλεσε τον μαζικό θάνατο των φαλαινών «ζιφιός» (φωτό)

Από την Τρίτη 1 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 6 Απριλίου καταγράφηκαν από τις λιμενικές αρχές και κατοίκους τουλάχιστον οκτώ περιστατικά εκβρασμού κητωδών του είδους «ζιφιός» (Ziphius cavirostris sp.) κατά μήκος των ακτών της νοτιοανατολικής Κρήτης (περιοχές Καλικοβρέχτη Ιεράπετρας, Καστρί Βιάνου και Καλοί Λιμένες).

Συνολικά εκτιμάται ότι εκβράστηκαν πέντε έως δέκα ζιφιοί, ως ζεύγη ή τριάδες σε μια απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων ακτογραμμής. Τα χαρακτηριστικά διάρκειας και γεωγραφικής εξάπλωσης του φαινομένου το κατατάσσουν στους «ατυπικούς μαζικούς εκβρασμούς» ζιφιών, οι οποίοι συνδέονται με την χρήση στρατιωτικών σόναρ στη διάρκεια ασκήσεων στην περιοχή του εκβρασμού.

Από τους ζιφιούς που εκβράστηκαν τρεις πέθαναν ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν προς τα ανοικτά με την προσπάθεια των τοπικών λιμενικών αρχών αλλά και πολλών εθελοντών που βρέθηκαν στην περιοχή. Είναι αβέβαιο αν τα ζώα αυτά θα μπορέσουν να επιβιώσουν, λόγω των βλαβών που μπορεί να προκληθούν από την εκτεταμένη χρήση των στρατιωτικών σόναρ στην φυσιολογία των εσωτερικών οργάνων τους. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό ότι πολύ μεγαλύτερος αριθμός ζιφιών πλήττονται ή και πεθαίνουν στα ανοικτά χωρίς να εκβραστούν και να γίνουν αντιληπτοί.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και ταυτόχρονα με τον μαζικό εκβρασμό, διεξαγόταν τριμερής πολεμική άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού χωρών μελών του ΝΑΤΟ (Ελλάδος, Ισραήλ και των ΗΠΑ), και συγκεκριμένα, από τις 26 Μαρτίου μέχρι και τις 10 Απριλίου του 2014 πραγματοποίησαν ανθυποβρυχιακές ναυτικές ασκήσεις με τη χρήση στρατιωτικών σόναρ. Όπως έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά με περιστατικά τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, η χρήση στρατιωτικού σόναρ προκαλεί μαζικούς εκβρασμούς και θανάτους ζιφιών και αποτελεί σημαντικότατη απειλή για τους πληθυσμούς τους.

Προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τις αιτίες του μαζικού εκβρασμού διενεργήθηκαν νεκροψίες στα άτομα που εκβράστηκαν νεκρά από κτηνιάτρους. Παράλληλα, συλλέχθηκαν δείγματα από τα νεκρά ζώα για να πραγματοποιηθούν αναλυτικές ιστοπαθολογικές αλλά και άλλες εξετάσεις στην Κτηνιατρικής Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην διάρκεια της 5ης συνάντησης των μελών του ACCOBAMS (Συμφωνία για τη Διατήρηση των Κητωδών της Μαύρης Θάλασσας, της Μεσογείου και της Συγκείμενης Ζώνης του Ατλαντικού – μέλος της οποίας είναι και η Ελλάδα) στο Μαρόκο το Νοέμβριο του 2013, για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε χάρτης με τις περιοχές της Μεσογείου όπου οι ναυτικές ασκήσεις με στρατιωτικά σόναρ πρέπει να αποφεύγονται. Οι θαλάσσιες περιοχές νοτιοανατολικά της Κρήτης, όπου και συνέβη ο μαζικός εκβρασμός ζιφιών περιλαμβάνονται στον χάρτη αυτό, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι σχεδιαστές της άσκησης δεν έλαβαν υπόψη τις επιπτώσεις και την περιβαλλοντική καταστροφή που μπορεί να προκαλούσαν, παρά το ότι είχαν προειδοποιηθεί από την επιστημονική κοινότητα και μια διεθνή συμφωνία.

Οι επιστολές και εκκλήσεις τόσο της επιστημονικής κοινότητας, όσο και των περιβαλλοντικών οργανώσεων στην Ελλάδα και τον κόσμο μετά από προηγούμενα περιστατικά, δεν εισακούστηκαν για μια ακόμη φορά. Ο πληθυσμός των ζιφιών στις ελληνικές θάλασσες, που είναι ίσως η σημαντικότερη περιοχή για το είδος αυτό στην Μεσόγειο, βρίσκεται πια κοντά στα όρια εξαφάνισης του. Οι συνυπογράφουσες περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν έμπρακτα τις αποφάσεις της διακρατικής σύμβασης ACCOBAMS και να μην επιτρέπουν την χρήση στρατιωτικού σόναρ στις ευαίσθητες περιοχές στη Μεσόγειο που έχουν χαρτογραφηθεί επιστημονικά και αποτελούν το ενδιαίτημα των ζιφιών.

Όσο δεν λαμβάνονται πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση από την πολιτική ηγεσία η θλιβερή αυτή ιστορία θα επαναλαμβάνεται, όπως στην Κέρκυρα το 2011, στην Ζάκυνθο το 2000 και στην Κυπαρισσία το 1997 και 1996, με κίνδυνο την οριστική εξαφάνιση του πληθυσμού των ζιφιών.

Καλούμε τις αρμόδιες ελληνικές αρχές (και κυρίως τα ΥΕΘΑ και ΥΠΕΚΑ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της χρήσης στρατιωτικών σόναρ στο ενδιαίτημα των ζιφιών, ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία και διατήρηση του πληθυσμού τους στις ελληνικές θάλασσες.
Οι συνυπογράφουσες περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις:

ANIMA / Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

ΑΡΙΩΝ / Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών

ΑΡΧΕΛΩΝ / Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας

Greenpeace

Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος

Δίκτυο Μεσόγειος SOS

MOm / Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

WWF Ελλάς
http://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ντόρα ξέρει τι είπε... ''Υποτιμά τους ψηφοφόρους το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ''

Η ερώτηση που δέχθηκε από τον 9,84 την Τρίτη η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ήταν σαφής:

«Βλέπουμε τις ηγεσίες των κομμάτων -και της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- να αναζητούν υποψηφίους για την Ευρωβουλή από το χώρο των διασημοτήτων. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, αλλά βλέπουμε αθλητές, πρώην ποδοσφαιριστές από τη μία πλευρά και από την άλλη ηθοποιούς, καλλιτέχνες. Δεν είναι μια υποτίμηση του εκλογικού σώματος αυτό;». Η απάντηση της επίσης σαφής: «Κατά τη γνώμη μου, ναι. Και αυτή είναι η κατάρα του σταυρού, κακά τα ψέματα....»

Δηλαδή η κ. Μπακογιάννη συμφωνεί ότι η επιλογή τέτοιων υποψηφιων (ποδοσφαιριστών κ.ά.) κι από την ηγεσία της Ν.Δ. είναι υποτίμηση του εκλογικού σώματος. Δεν διαχώρισε τη Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κράτησε καμιά επιφύλαξη. Επίσης τι σημασία έχει αν έκανε αυτή τη δήλωση πριν την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ.; Μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του κόμματός της άλλαξε γνώμη; Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η «Ελευθεροτυπία» απέδωσε το ακριβές νόημα των δηλώσεών της, και η κ. Μπακογιάννη, που γνωρίζει καλά την επικοινωνία, ξέρει πολύ καλά τι είπε, γιατί το είπε και σε ποιον έστειλε το καρφί της.

Παρόλο αυτά η κυρία Μπακογιάννη διέψευσε κατηγορηματικά την δήλωση αυτή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

http://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μιχαλολιάκος: Δεν έχει βάθος το μέλλον της ΝΔ

Να προχωρήσει στην ίδρυση άλλου κόμματος προτείνει στον Αντώνη Σαμαρά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως δεν βλέπει ότι έχει βάθος το μέλλον της ΝΔ και σημείωσε πως το πολιτικό σύστημα χρειάζεται επανίδρυση.

Ο κ. Μιχαλολιάκος πάντως τόνισε πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Την ίδια στιγμή, έκανε κάλεσμα στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να πει "ο ίδιος τι θέλει" με αφορμή την παρουσία του υπουργού Παιδείας στην εκδήλωση παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη.

Όπως είπε, δεν γίνεται να είναι "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ".
http://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ανθελληνική και ανήκουστη απαγόρευση χρήσης της τιμημένης ελληνικής σημαίας»

Ο Τέρενς Κουίκ καταγγέλλει πως απαγορεύεται η χρήση της σημαίας στις περιφερειακές εκλογές.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Τέρενς Κουίκ, κατήγγειλε με ερώτησή του στη Βουλή, την « ανθελληνική και ανήκουστη απαγόρευση χρήσης της τιμημένης Ελληνικής Σημαίας» στο λογότυπο του Συνδυασμού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ» του οποίου και ηγείται.

«Γιατί δεν εξαιρέσατε την Ελληνική σημαία από τις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 5 της προκήρυξης για τις Περιφερειακές εκλογές; Σκοπεύετε να διορθώσετε αυτή την Ανθελληνική απαγόρευση; Τελικά θα ντρεπόμαστε για την σημαία μας; Σκοπεύει η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, να την εξαφανίζει σιγά - σιγά από ΠΑΝΤΟΥ; Όπως, π.χ. και από τις στολές των αστυνομικών;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ.

Ακολουθεί το Κείμενο της Ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Στο άρθρο 5 της προκήρυξης για τις Περιφερειακές εκλογές 2014 αναφέρεται η ρητή απαγόρευση της χρήσης σημαίας κράτους στο λογότυπο του όποιου υποψηφίου Συνδυασμού.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο νόμος προσπαθεί να αποτρέψει την χρήση σημαιών άλλων κρατών επειδή εδώ είναι Ελλάδα, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να μην εξαιρεθεί η Ελληνική σημαία, ακριβώς επειδή εδώ ΕΙΝΑΙ Ελλάδα!!!

Σας αναφέρω ότι στον ΑΜ-Θ Περιφερειακό Συνδυασμό εθνικού σκοπού του οποίου είμαι επικεφαλής με την ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, επιθυμία όλων των στελεχών του Συνδυασμού ήταν να συμπεριληφθεί και η Γαλανόλευκη στο λογότυπο μας που θα χρησιμοποιούσαμε και στα ψηφοδέλτια και στο προεκλογικό υλικό μας.

Δυστυχώς ενημερώθηκα ότι μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιήσουμε στα ψηφοδέλτια και στο λογότυπο που θα καταθέσουμε στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής, τη σημαία της πατρίδας μας σε ένα συνδυασμό που θέλει να υπηρετήσει τη Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη ΜΑΣ. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι ακριβώς εννοώ.

Κατόπιν τούτου σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

1. Γιατί δεν εξαιρέσατε την Ελληνική σημαία από τις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 5 της προκήρυξης για τις Περιφερειακές εκλογές;

2. Σκοπεύετε να διορθώσετε αυτή την Ανθελληνική απαγόρευση;

3. Σκοπεύει η συγκυβέρνησή σας να εξαφανίσει την ελληνική σημαία από παντού, όπως π.χ. από τις στολές των αστυνομικών;
http://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιούνκερ: Αν κάναμε στη Γερμανία ή στη Γαλλία τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα, θα είχε γίνει εξέγερση

"Ναι" στην πολιτική ανάπτυξης και την ευρωπαϊκή συνοχή, αλλά "όχι" στα ευρωομόλογα δηλώνει ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ μιλώντας στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle.

Αφορμή ήταν η ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο το βράδυ της Τρίτης. Ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν μίλησε στους ευρωβουλευτές για την πολιτική του ατζέντα και στάθηκε ιδιαίτερα στη γεφύρωση των αντιθέσεων μεταξύ Βορρά και Νότου- αντιθέσεις που έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στα πρώτα χρόνια της κρίσης. Επιπλέον, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε για μία ακόμη φορά αντίθετος, όπως υποστηρίζει, σε μία πολιτική που εστιάζει αποκλειστικά στη λιτότητα, παραβλέποντας την αναπτυξιακή διάσταση.

«Αυτό που ζήτησα είναι να βλέπουμε την δημοσονομική πειθαρχία και την πολιτική ανάπτυξης και απασχόλησης ως δύο όψεις του ιδίου νομίσματος» τονίζει ο Γιούνκερ. «Να συνδυάσουμε δημοσιονομική πειθαρχία και οικονομική ανάπτυξη. Και να κλείσουμε το χάσμα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ευρώπης, γιατί δεν το αντέχω όταν βλέπω να διαιρείται η Ευρώπη σε δύο κατηγορίες, δηλαδή τους ̔ενάρετους̓ του Βορρά και τους ̔αμαρτωλούς̓ του Νότου. Δε μου αρέσουν αυτά τα στερεότυπα. Και αυτό που χρειαζόμαστε στην Ευρώπη είναι να κλείνουμε τα χαρακώματα που μας χωρίζουν και όχι να δημιουργούμε καινούρια».

«Τι κάνατε ως πρόεδρος του Γιούρογκρουπ;»

Για οκτώ ολόκληρα χρόνια (2005-2013) ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ήταν επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, πριν τον διαδεχθεί ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αυτή η προϋπηρεσία ασφαλώς θεωρείται προσόν, αλλά του επιφυλάσσει και κριτική από ευρωβουλευτές των Πρασίνων και της ευρωπαϊκής Αριστεράς για τον συντονισμό (ή μη συντονισμό...) της ευρωπαϊκής πολιτικής εν μέσω κρίσης. Σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο, ο συμπροεδρεύων των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ επανέλαβε την κριτική αυτή σε υψηλούς τόνους διερωτώμενος: «Εάν ο κ.Γιούνκερ κόπτεται τόσο πολύ για τη συνοχή, τι έκανε γι| αυτό το ζήτημα ως πρόεδρος του Γιούρογκρουπ;»

Η απάντηση από τον ίδιο τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ: «Κατ΄αρχήν φροντίσαμε υπό την προεδρία μου- και αυτό δεν ήταν εύκολο- να διατηρηθεί η συνοχή της ευρωζώνης. Όπως ξέρετε, πάντοτε ήμουν αντίθετος στην εκδίωξη της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Προσπαθούσα να συμπεριφέρομαι με σεβασμό και με φιλικά αισθήματα στην Ελλάδα, κάτι που άλλοι δεν έκαναν. Και πάντοτε αντιδρούσα, αν και δεν το εξέθετα στη δημοσιότητα, σε συμπεριφορές που θα είχαν αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα. Ο κ.Κον Μπέντιτ δεν ήταν ποτέ στο Γιούρογκρουπ, εγώ όμως ήμουν...»

Σε σχετικά μικρή ηλικία ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, 59 ετών σήμερα, θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους eυρωπαίους πολιτικούς. Μόλις στα 29 του ανέλαβε υπουργικό θώκο, διετέλεσε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επί 18 χρόνια και στη συνέχεια ανέλαβε τον συντονισμό του Γιούρογκρουπ. Θεωρείται «πολιτικός φίλος» του Χέλμουτ Κολ, λέει όμως ότι δεν διστάζει να τα βάλει με τους «ισχυρούς» της Ευρώπης, εάν το θεωρεί απαραίτητο: «Ως επικεφαλής του Γιούρογκρουπ έπρεπε να φροντίσω να συμμετέχουν όλοι στην κοινή προσπάθεια διάσωσης (του ευρώ). Δεν είμαι άνθρωπος που συστηματικά επιδιώκει την αντιπαράθεση. Αλλά από την άλλη πλευρά σίγουρα δεν φοβάμαι τους ̔ισχυρούς᾽ », λέει ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην Deutsche Welle.

«Όχι» στα ευρωομόλογα
Το πλεονέκτημα του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είναι ότι «μιλάει με όλους»- μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά, καθώς μιλάει με την ίδια χαρακτηριστική άνεση γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά. Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο, που επικύρωσε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν, είχε δηλώσει ότι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης προσπάθησε «να αποτρέψει μία καταστροφή με ταπεινά μέσα».

«Προσπάθησα να στηρίξω κυρίως εκείνους που υπέφεραν από την κρίση» εξηγεί ο πρώην πρόεδρος του Γιούρογκρουπ. «Για να μείνουμε στο παράδειγμα της Ελλάδας: βλέπουμε ότι εκείνοι που υπέφεραν ήταν οι πιο φτωχοί ΄Ελληνες, ενώ άλλοι απλώς υποκρίνονταν ότι υπέφεραν. Αν υλοποιούσαμε στη Γερμανία ή στη Γαλλία τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα, θα είχε γίνει εξέγερση στη βόρεια Ευρώπη. Νομίζω, λοιπόν, ότι οι Βορειοευρωπαίοι καλό θα ήταν να είναι πιο μετριοπαθείς στις απόψεις τους».

Αμφιταλαντεύσεις προκαλούσε ωστόσο η πολιτική Γιούνκερ για τα ευρω-ομόλογα. Μέχρι το 2010 φαινόταν να έρχεται σε σύγκρουση με την καγκελάριο της Γερμανίας για το ζήτημα αυτό. Σε πρόσφατο συνέδριο των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ενόψει ευρωεκλογών δήλωσε αντίθετος, όπως και η Άγκελα Μέρκελ, στην «κοινοτικοποίηση του χρέους μέσω ευρω-ομολόγων». Όπως εξηγεί ο ίδιος στην Deutsche Welle: «Πριν από χρόνια είχα δηλώσει ότι είμαι κατ΄αρχήν υπέρ των ευρω-ομολόγων, αλλά είχα επίσης δηλώσει ότι πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να έχουν νόημα τα ευρω-ομόλογα. Δηλαδή: να επιτύχουμε μεγαλύτερη φορολογική εναρμόνιση, να καθιερώσουμε μία πιο ισχυρή ευρωπαϊκή συναρμοδιότητα στη σύνταξη των εθνικών προϋπολογισμών, να έχουμε καλύτερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής. Καθώς δεν φαίνεται πιθανό να τα επιτύχουμε όλα αυτά στα επόμενα πέντε χρόνια, είμαι της γνώμης ότι δεν μπορούμε να έχουμε και ευρω-ομόλογα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, γιατί ακριβώς δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νίκος Δήμου - Ποτάμι: ''Ειδωλολατρικό σύμβολο το δήθεν Αγιο Φως !!!''

Το ειδωλολατρικό σύμβολο του δήθεν Αγίου Φωτός θα έκανε ακόμα και τον ίδιο τον Ιησού «εμμανή αντικληρικό», γράφει ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, μέλος του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα - και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς» γράφει ο κ. Δήμου σε άρθρο του που αναρτήθηκε στο Protagon.gr.

Το άρθρο αφορά τη σχέση του αντικληρισμού με τον αντικομουνισμό, θέσεις που ο συγγραφέας θεωρεί προοδευτικές και φιλελεύθερες. Για να συνδέσει τις δύο έννοιες ο Νίκος Δήμου επικαλείται τη τη φιλοσοφία του Μπερτράν Ράσελ, στην οποία ο κομουνισμός παρουσιάζεται ως θρησκεία με δόγμα, ιερατείο και μεσσίες.

«Ο αντικληρικός δεν είναι απαραίτητα άθεος, ούτε καν εναντίον της θρησκείας. Είναι εναντίον του κλήρου – δηλαδή αντίθετος με τους τρόπους και τις πρακτικές της εκκλησίας. Στην ακρότατη περίπτωση και εναντίον της ύπαρξής της. Μπορεί να την θεωρεί περιττή. Δεν χρειάζεται μεσολαβητές ανάμεσα στον εαυτό του και τον Θεό. Δύναται να είναι κανείς πιστός Χριστιανός χωρίς μητροπολίτες, εικόνες, καντήλια και εξαπτέρυγα. Ίσως μάλιστα να είναι πιο σωστός αυτός που ακολουθεί απλώς την Επί του Όρους Ομιλία.

»Αλλά και ο αντικομουνιστής δεν είναι απαραίτητα αντίθετος με τις απόψεις του Μαρξ. Απλώς μπορεί να μην συμφωνεί με το μεταγενέστερο κλειστό Δόγμα (π.χ. του Διαλεκτικού και Ιστορικού Υλισμού) ή με το μονολιθικό, ασάλευτο και αυταρχικό κόμμα» αναφέρει.

Ο αντικομουνισμός και ο αντικληρισμός μπορεί να υποδηλώνουν άνθρωπο, ελεύθερο, ανοιχτό και αδογμάτιστο, γράφει ο κ. Δήμου, διαχωρίζει όμως τη θέση του από τον «αντικομουνισμό» του Παναγιώτη Μπαλτάκου, για τον οποίο υπονοεί ότι «είναι αντικομουνιστής επειδή είναι φασίστας, απλώς αλλάζει ένα δόγμα με άλλο».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι εκρηκτική!»


Ο Joseph Daul, πρόεδρος της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε σημερινή του συνέντευξη στο Στρασβούργο και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «DNA»


προειδοποίησε τους υποψήφιους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τα Βαλκάνια, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη αυτά τα οποία έχουν εξελιχθεί στην Ουκρανία.

«Αυτοί (οι επερχόμενοι ευρωβουλευτές), πρέπει σύντομα να λάβουν επίγνωση του τι συμβαίνει στην Ουκρανία και επίσης στα Βαλκάνια! Η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι εκρηκτική! Αν δεν υπάρξει κράτος δικαίου θα συνεχίζονται οι μεγάλες ληστείες, θα επικρατεί η Ολιγαρχία και η Διαφθορά και θα είναι αδύνατο να τεθούν υπό έλεγχο».

«Εάν αυτό συνεχισθεί, θα ακολουθήσει επανάσταση η οποία θα μας επηρεάσει, ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει πόλεμος. Αυτό, άλλωστε, μας έδειξε και με την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες,  το Μάρτιο, ο Μπαράκ Ομπάμα: «Τα Βαλκάνια είναι το πρόβλημα της Ευρώπης και όχι οι ΗΠΑ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, είπε ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

Ο Joseph Daul έχει αποχωρήσει από την κούρσα για μια νέα θητεία ως ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά παραμένει στην πολιτική ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

http://www.echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''..και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον''..

   Προφητεία Δαβιδ, ψαλμός 21ος: ''Διεμοιράσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον..''

Η προφητεία αυτή που αφορούσε το επί του σταυρού μαρτύριο του Χριστού, επαληθεύεται και πάλι, με την πατρίδα μας ''επί ξύλου κρεμάμενη'',
..και με τους λογής-λογής μισθοφόρους λεγεωνάριους γύρω της να μοιράζουν τα κομάτια της.

Οι μεγάλες ξένες και εγχώριες εταιρείες,
..οι γνωστοί και πανταχού παρόντες ''εθνικοί'' προμηθευτές και εργολάβοι,
..οι κάθε είδους εμπορευόμενοι την ενημέρωση του λαού, με κολαούζους και τελάληδες τους έμμισθους προδότες-παπαγαλάκια, ρίχνουν τα ζάρια ενώπιον της κυβέρνησης των δωσιλόγων,
..να μοιραστούν, να ''αγοράσουν'' τάχα ενεργειακές και άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, τουριστικά ''φιλέτα'', δικαιώματα χρήσης παντός είδους, παροχές υπηρεσιών υγείας και παιδείας, ακόμη και δικαιώματα υποκατάστασης δημοσίων υπηρεσιών, τα πάντα!

Προέχει βέβαια γι αυτούς, να εξαθλιώσουν, να αποκάμουν τους πολίτες, έναν ολόκληρο λαό, ώστε να μην έχουν το κουράγιο να αντιδράσουν σ' αυτή την ληστεία,
..που πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια της παγκόσμιας ''πολιτισμένης'' δήθεν κοινότητας.

Προηγήθηκε προ δεκαπενταετίας με επιτυχία το πείραμα της ένοπλης διάλυσης ενός κράτους επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Σήμερα, εδώ, πραγματοποιείται το ίδιο πείραμα διάλυσης, με οικονομικούς τούτη την φορά όρους και με bonus την εξόντωση του λαού και την διάλυση της κοινωνίας.

Θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το πείραμα, να ξαναπετύχουν;
Οι Πόντιοι Πιλάτοι ''ένιψαν τας χείρας τους'',
..αλλά είναι ακόμη και για πάντα δολοφόνοι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί μας κρύβουν γεγονότα που αποδεικνύουν την ιστορική αλήθεια της Παλαίας Διαθήκης; - Κιβωτός του Νώε

...4Τον έβδομο μήνα, την δέκατη μέρα, η κιβωτός κάθισε πάνω στην οροσειρά του Αραράτ.
Γένεσις κεφ 8  4

Ένα Μικρό Ιστορικό.

Η Κιβωτός του Νώε ήταν, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο βιβλίο της Γένεσης της Βίβλου, μεγάλη κιβωτός την οποία διέταξε στο Νώε ο Θεός να κατασκευάσει λόγω του μεγάλου κατακλυσμού που επρόκειτο να φέρει. Σύμφωνα με τη Βίβλο ο Θεός ευχαριστήθηκε από το πόσο δίκαιος ήταν ο Νώε και αποφάσισε να εκλέξει αυτόν ως σωτήρα του ανθρωπίνου είδους αλλά και των άλλων ειδών ζωής από το μεγάλο κατακλυσμό. Μήνυσε στο Νώε να κατασκευάσει μια κιβωτό με τετράγωνα ξύλα και να την ασφαλτώσει από μέσα και από έξω. Συγκεκριμένα η βίβλος αναφέρει τριακοσίων πήχεων το μήκος της κιβωτού και πεντήκοντα πήχεων το πλάτος και τριάκοντα πήχεων το ύψος αυτης· 
Επισυνάγων ποιήσεις την κιβωτων και εις πηχυν συντελέσεις αυτήν άνωθεν· την δε θύραν της κιβωτού ποιήσεις εκ πλαγίων· κατάγαια διώροφα και τριώροφα ποιήσεις αυτήν 
(Γένεσις ΣΤ' 15-16). 

Μέσα σε αυτή τη κιβωτό ο Νώε έβαλε την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τους τρεις γιους του (Σημ, Χαμ και Ιάφεθ) με τις γυναίκες τους καθώς και ζευγάρια από όλα τα ζώα της υφηλίου (Γένεσις ΣΤ'-Ζ'). Μετά από τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, η κιβωτός προσάραξε στην οροσειρά του  Αραράτ.

Η Ανακάλυψη


Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε το 1959 από Τούρκο πιλότο κατά την διάρκεια ΝΑΤΟικής αποστολή χαρτογράφησης και μπορούμε να διακρίνουμε το σχήμα της κιβωτού


Περιοδικό  LIFE 1960 με τίτλο "Η κιβωτός του Νώε;"

Σε υψόμετρο 2000 μέτρων.!!Κάπως έτσι ήταν το θέαμα που αντίκρισε ο  Ron Wyatt το 1977  στο πρώτο του από τα 24 του ταξίδια στην κιβωτό, αφού ένα μεγάλο μέρος της έχει αποκαλυφθεί από ένα σεισμό που είχε γίνει λίγο καιρό πριν.
Ο Ron Wyatt  στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τα επόμενα 15 χρόνια,πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμές ανίχνευσης μετάλλων και με ραντάρ υπεδάφους, σάρωσε την περιοχή αποδεικνύοντας ότι όντως πρόκειται για την κιβωτό του Νώε.
 Τα πλοία τις εποχής αντί για άγκυρα είχαν πέτρες που βοηθούσαν στην σταθερότητα του πλοίου.
στην φωτογραφία διακρίνουμε τον Ron με μία από αυτές λίγα χιλιόμετρα μακριά από την κιβωτό.


Η Τουρκία στις 20 Ιουνίου 1987 δημιουργεί το "Noah's Ark National Park".

Απολιθωμένο ξύλο και κοράλλια ανάμεσα στα εκθέματα

Ελπίζω η μικρή προθέρμανση που σας έκανα να σας έξαψε την περιέργεια, γιατί το καλύτερο έρχεται.
Δείτε το 30λεπτό ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί οι κομματικοί αρχηγοί φοβήθηκαν τις προσωπικότητες για τα ευρωψηφοδέλτια;

Όπως πολύ σωστά έχει επισημανθεί, οι 21 ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν, ουσιαστικά θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς ηγέτες στα κόμματά τους.
Η επισήμανση αυτή είναι πέρα για πέρα σωστή. Αυτή τη φορά η Ελλάδα γίνεται ολόκληρη μια εκλογική περιφέρεια και...

οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν θα ψηφιστούν άμεσα από τους πολίτες όλων των νομών και όχι μόνο ενός νομού, όπως οι βουλευτές. Επομένως θα έχουν αυξημένο πολιτικό κύρος, ακόμα και απέναντι στους νυν κομματικούς αρχηγούς που προέρχονται μόνο από έναν νομό. Ταυτόχρονα θα αποκτήσουν στις Βρυξέλλες διεθνείς επαφές και διεθνή αναγνώριση. Στην ουσία δηλαδή θα μετατραπούν σε μελλοντικούς ηγέτες στα αντίστοιχα κόμματά τους.

Αυτό προφανώς δεν το θέλουν με τίποτα οι νυν κομματικοί αρχηγοί και γενικά οι κομματικές ελίτ. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν προβεβλημένα μεν άτομα (για να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους), αλλά ταυτόχρονα άτομα χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό βάρος και χωρίς προοπτική εξέλιξης σε ηγέτες. Αθλητές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, κρατικοδίαιτοι άχρωμοι καθηγητές και κάποιοι άχρωμοι άγνωστοι για ξεκάρφωμα, δεν αποτελούν κίνδυνο για το κομματικό κατεστημένο. Είναι απλά λουσάτα αναλώσιμα.

Είδατε μήπως κανένα κόμμα να ζητά από τα απλά μέλη του να εκλέξουν με δημοκρατικές ψηφοφορίες τους υποψήφιους; Όχι βέβαια, γιατί αυτό θα αφαιρούσε την σχετική εξουσία του κομματικού αρχηγού και στην ουσία θα δημιουργούσε τους μελλοντικούς κομματικούς ηγέτες.

Ποιος χάνει τελικά; Χάνει η Ελλάδα, η οποία δεν στέλνει στην Ευρωβουλή ικανούς πολιτικούς που θα εργάζονταν, θεμιτά μεν μέσα από τη δική τους προβολή, τελικά όμως για το καλό της χώρας. Αντί γι’ αυτό θα στείλουμε έξω έναν «πολιτικό θίασο», υποβαθμίζοντας και θυσιάζοντας για μία ακόμα φορά την ίδια την Ελλάδα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι ανασφαλείς καρέκλες των κομματικών αρχηγών. Όσοι δεν βλέπουμε την συγκεκριμένη κακοδαιμονία του συστήματος, προφανώς έχουμε πολιτικό στραβισμό.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....