Διυλιστήριο: 12/27/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ο «αδιάφθορος» Λοβέρδος και το πάρτι με τις αμαρτωλές ΜΚΟ



Πόρισμα-καταπέλτης για παράνομες χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων την εποχή που ο σημερινός «κήρυκας της διαφάνειας» ήταν υφυπουργός Eξωτερικών


Tο όργιο των παράνομων χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ και ανώνυμων εταιριών την περίοδο 2001-2003, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, εκθέτει τον Ανδρέα Λοβέρδο ως τότε υφυπουργό Εξωτερικών (επί κυβερνήσεως Σημίτη, με υπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και γενικό διευθυντή της ΥΔΑΣ τον γνωστό Αλεξ Ρόντο), ο οποίος σήμερα έχει λόγο επί παντός επιστητού, καταγγέλλει «σκάνδαλα» και ευαγγελίζεται την κάθαρση.

Στις υποθέσεις αυτές, που κόστισαν στο Ελληνικό Δημόσιο 6.328.000 ευρώ, η Εισαγγελία Διαφθοράς ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων μετά το πόρισμα «καταπέλτη» της ΥΔΑΣ, τον Ιούλιο του 2016, ενώ η «κυριακάτικη δημοκρατία» φέρνει στη δημοσιότητα μια άγνωστη και περίεργη περίπτωση σύμβασης του υπουργείου Εξωτερικών με ιδιωτική επιχείρηση την περίοδο 2002-2003.

Ολως τυχαίως, ιδιοκτήτης της επιχείρησης αυτής εμφανίζεται να είναι ένας εκ των ιδρυτικών μελών του κόμματος ΡΙΚΣΣΥ (πολιτική κίνηση του Α. Λοβέρδου), που μετέπειτα τοποθετήθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στο διοικητικό συμβούλιο οργανισμού εποπτευόμενου από το υπουργείο Υγείας.

Το πόρισμα της ΥΔΑΣ αποκαλύπτει σημεία και τέρατα της περιόδου εκείνης και μιλά ξεκάθαρα για «παράνομες χρηματοδοτήσεις» ανώνυμων εταιριών και ΜΚΟ υπό το πρόσχημα της παροχής αναπτυξιακής βοήθειας σε τρίτες χώρες, που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο. Τόσο οι λεπτομέρειες όσο και οι μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν είναι συγκλονιστικές. «Ερευνητέον είναι αν όντως τα ποσά διατέθηκαν καταρχάς στους αποδέκτες σε μετρητά και αν οι επιταγές της Τραπέζης της Ελλάδος που επισυνάπτονται στις αποδόσεις των ΧΕΠ (Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής) όντως χρησιμοποιήθηκαν» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Α.Ε., στο Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Επιχειρηματικό Κέντρο Α.Ε., στο Ινστιτούτο Μελετών Ερευνών Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Χωρών ΝΑ Ευρώπης - ΙΝΑ Α.Ε. και στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης ΙΝΑ».

Για καθένα από τα πέντε προγράμματα, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της ΥΔΑΣ, βρέθηκαν δύο υπουργικές αποφάσεις που έφεραν ακριβώς τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, ίδια ημερομηνία, ίδιο ποσό και ίδιο δικαιούχο. Στην πρώτη περίπτωση αναγράφεται «εγκρίνουμε τη διάθεση του ποσού...», ενώ στη δεύτερη «εγκρίνουμε λόγω επείγουσας ανάγκης και εξειδίκευσης του φορέα τη διάθεση μέσω ΧΕΠ του ποσού...».

Επισημαίνεται ότι οι υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται σε ΧΕΠ δεν φέρουν ημερομηνία προσυπογραφής από τον διευθυντή της αρμόδιας Διεύθυνσης Διεκπεραίωσης της πράξης, τον γενικό διευθυντή της ΥΔΑΣ (τότε, ο Αλεξ Ρόντος) και τον υφυπουργό Εξωτερικών, ενώ τα αντίγραφα που τηρούνται στους φακέλους της ΥΔΑΣ φέρουν θεώρηση με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2002. Εκτιμάται στο πόρισμα ότι οι υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται σε ΧΕΠ είναι μεταγενέστερες της πράξης του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ τίθεται και θέμα γνησιότητάς τους.

Και οι παρανομίες στο «πάρτι» των εκατομμυρίων προς τις ΜΚΟ και τις ανώνυμες εταιρίες συνεχίζονται. Ενδεικτική είναι η αναφορά διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος, ιδίως όσον αφορά τη χρηματοδότηση του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης Α.Ε. με το ποσό των 1.875.000 ευρώ, επισημαίνει ότι η ανώνυμη εταιρία εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και, κατ' επέκταση, από το υπουργείο Οικονομικών, και ως εκ τούτου «σύμφωνα με τις ισχύουσες δημοσιονομικές διατάξεις, η απευθείας χρηματοδότησή του με υπόλογο υπάλληλο του ΥΠΕΞ δεν είναι νόμιμη».

Αποκάλυψη

Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφορικά με το Επιχειρηματικό Γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (BICC), αποκαλύπτεται το πώς το υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδοτούσε ως MKO καθαρά κερδοσκοπικές εταιρίες. «Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι 12 από τους 14 εταίρους του BICC είναι κερδοσκοπικές εταιρίες και, συνεπώς, η εγγραφή του στο μητρώο ΜΚΟ της ΥΔΑΣ και η συνακόλουθη χρηματοδότησή του είναι παράνομες» τονίζεται. Κι όμως, ενώ συνέβαιναν όλα αυτά επί υφυπουργίας του κ. Λοβέρδου, σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης φέρεται ότι τα έχει ξεχάσει, όπως άλλωστε και τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τον οποίο έβγαζε «λάδι» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το σκάνδαλο των TOR-M1, για το οποίο τελικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας καταδικάστηκε.

Η «μπίζνα» με την εταιρία Ινδικτος και ο διορισμός του διευθύνοντος συμβούλου


Η άλλη ύποπτη υπόθεση στην οποία φέρεται ότι εμπλέκεται ο Α. Λοβέρδος αφορά εταιρία φερόμενου ως συγγενικού του προσώπου (κουμπάρος του) και μετέπειτα συνεργάτη του στο υπουργείο Υγείας, που είχε συμβληθεί με το υπουργείο Εξωτερικών όσο αυτός ήταν υφυπουργός και είχε πάρει δουλειές την περίοδο 2002-2003 συνολικού ύψους 323.000 ευρώ.

Η συμφωνία ήταν η εταιρία εκδόσεων Ινδικτος, της οποίας διευθύνων σύμβουλος φέρεται ο Μ. Βελιτζανίδης, να παραδώσει συνολικά 240.000 έντυπα κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης το 2002 αντί του ποσού των 194.700 ευρώ. Τα έντυπα, όμως, εμφανίζονται, σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη από την ΥΔΑΣ στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, να έχουν παραληφθεί δύο φορές από το υπουργείο Εξωτερικών:

Μία στις 30 Αυγούστου 2002 από τη διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ και μία στις 24 Σεπτεμβρίου 2002 (τελευταία ημέρα της ΔΕΘ και η παραλαβή θα γινόταν στην Αθήνα) από τη ΣΤ5 Διεύθυνση του ΥΠΕΞ.
Κατά τον ίδιο περίεργο τρόπο υλοποιήθηκε και η σύμβαση του 2003 για έντυπα αξίας -αυτή τη φορά- 128.266 ευρώ. Ενας αριθμός 20.000 εντύπων εμφανίζεται, βάσει της σύμβασης που υπεγράφη στις 29 Αυγούστου, να παραδίδεται έως τις 12 Νοεμβρίου 2003 (πώς γίνεται έντυπα για τη ΔΕΘ να μπορούν να παραδοθούν δύο μήνες μετά τη διεξαγωγή της κανείς δεν ξέρει...), ενώ άλλα 8.000 έντυπα έπρεπε να έχουν παραδοθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως να αναγράφεται στη σύμβαση ότι τόπος παραδόσεως είναι η Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, καθώς στο τιμολόγιο αναγράφεται ο αριθμός «50.000 έντυπα», ενώ τις επιτροπές παραλαβής του έργου αποτελούσαν είτε υπάλληλοι του διπλωματικού και του ιδιαίτερου γραφείου του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδου είτε του γραφείου γενικού γραμματέα, που υπαγόταν απευθείας σε αυτόν.

Οσον αφορά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Ινδικτος, εμφανίζεται μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙΚΣΣΥ) του κ. Λοβέρδου, ενώ το 2011 ο υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως Παπανδρέου Α. Λοβέρδος τον διορίζει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών. Συμπτώσεις όλα αυτά ή μήπως τυχαία;


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτοκινητούμενο scanner ελέγχου φορτηγών και κοντέινερ εγκαινίασε ο διοικητής της ΑΑΔΕ



Το Διυλιστήριο λέει : ''... Να θυμήσουμε ότι την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων για την ασφάλεια, είχαν δοθεί ως δώρο από την Αμερική, αντίστοιχα συστήματα ελέγχου, αλλά μετά τους Ολυμπιακούς, η τότε Ελληνική κυβέρνηση (μιας και η Αμερική δεν τα ήθελε πίσω), θεώρησε υψηλό το τίμημα των ανταλλακτικών με αποτέλεσμα η Αμερική να τα δωρίσει στην Πορτογαλλική κυβέρνηση και εμείς να μείνουμε χωρίς καθόλου έλεγχου για λαθραία έως το 2017 όπου δώρησε ένα αντίστοιχο φορτηγό η εταιρεία Παπαστράτος...''

Ένα νέο αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες x (x-ray) τελευταίας τεχνολογίας, εγκαινίασε το πρωί, στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργιος Πιτσιλής.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα αυτοκινούμενα συστήματα x-ray, που προμηθεύτηκε η Α.Α.Δ.Ε. για τις ανάγκες της τελωνειακής υπηρεσίας και, συγκεκριμένα, για την πάταξη του λαθρεμπορίου και την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Τα άλλα τρία έχουν τοποθετηθεί στο Τελωνείο Κακαβιάς, στο Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης και στο Τελωνείο Κήπων.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ, αξίας 2.620.920,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, υψηλής ενέργειας, το οποίο παρέχει ακτινοσκοπική εικόνα υψηλής ευκρίνειας, που μαζί με επιπρόσθετα λογισμικά υποβοήθησης αναγνώρισης στόχων, αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύ αξιόπιστο εργαλείο στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Συγκεκριμένα, είναι ικανό να ελέγχει οχήματα και εμπορευματοκιβώτια μήκους έως 20 μέτρα, πλάτους έως 2,6 μέτρα και ύψους τουλάχιστον 4,5 μέτρα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, με διαπερατότητα τουλάχιστον 290mm ατσάλι και με ικανότητα πλήρους διαχωρισμού, με διακριτή και πραγματική απεικόνιση του ελεγχόμενου φορτίου σε οργανικά ανόργανα και μικτά υλικά .

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, “η προσπάθειά μας για περιορισμό του λαθρεμπορίου και για διευκόλυνση του επιχειρείν, δηλαδή για δημιουργία ίσων συνθηκών ανταγωνισμού, είναι διαρκής. Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε όλους συμμάχους. Και θέλω να ευχαριστήσω όλες τις διωκτικές αρχές, με τις οποίες η συνεργασία είναι κάτι παραπάνω από αγαστή, μέσω και του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου”.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχεται κούρεμα ως 95% για χρέη σε δάνεια και κάρτες!


Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι οφειλέτες των τραπεζών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και έτσι πριν τα fuds πάρουν στα χέρια τους τα δάνεια αυτά, κυρίως μέσω πιστωτικών καρτών, δίδοντας στις τράπεζες ένα ελάχιστο μέρος του ποσού, τα πιστωτικά ιδρύματα έρχονται να προτείνουν στους πολίτες που τους οφείλουν πρόταση αποπληρωμής με γενναίο κούρεμα του υπολοίπου ποσού το οποίο μπορεί να φτάσει ως και το 95%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα η Eurobank που θα αποστείλει μέσα στο επόμενο διάστημα επιστολές στους πελάτες της με συνολικό χρέος 1,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή μικρού μέρους του ποσού που οφείλουν.
Το ποσό αυτό θα μπορέσουν να το αποπληρώσουν σε έξι δόσεις, ενώ οι τόκοι με τους οποίους επιβαρύνονται θα διαγραφούν.
Οι οφειλέτες θα έχουν το δικαίωμα είτε να δεχθούν την πρόταση που θα λάβουν, είτε με δική τους επιστολή να απαντήσουν με νέα πρόταση βάσει των οικονομικών τους στοιχείων.
Στην περίπτωση που οι οφειλέτες δεν απαντήσουν ή δεν κάνουν κάποια κίνηση τότε θα χαρακτηρίζονται μη συνεργάσιμοι και οι τράπεζες θα κινούν εναντίον τους τις νόμιμες διαδικασίες.

Πηγή www.alphafm.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....