Διυλιστήριο: 07/25/13
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά

Αυτός ο ιδιαίτερος κήπος-έκθεση βρίσκεται στη Μελβούρνη και είναι γεμάτος από πλήθος ξύλινων γλυπτών σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Ο καλλιτέχνης έχει μια θαυμάσια αίσθηση του χιούμορ, η οποία είναι εμφανής στα πραγματικού μεγέθους γλυπτά του, που είναι διάσπαρτα μέσα σ’ ένα κήπο μαγικό!
O γλύπτης Bruno Torfs, δεν ήθελε τα έργα του να πωλούνται και έτσι 10 χρόνια πριν αποφάσισε τη δημιουργία αυτού του κήπου. Σιγά σιγά δημιουργήθηκε ένα θεματικό πάρκο που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά
Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ... YES - Μετά το ΔΝΤ η Ουγγαρία διασύρει και την Ε.Ε. - Επιβάλλει δικούς της όρους


Απέσυρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη νομική προσφυγή της εναντίον της Ουγγαρίας για τον ειδικό φόρο που επέβαλε η δεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Η ενέργεια αυτή συνιστά αναμφισβήτητα νίκη της κυβέρνησης, η οποία υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού και
αντιδρά στα μέτρα λιτότητας και εκθέτει σαφώς την Ε.Ε. Πρόκειται για ένα νέο διασυρμό της τρόικας, μετά από αυτόν που υπέστη από την Ουγγαρία το ΔΝΤ.

Η άτακτη υποχώρηση της Ε.Ε. έγκειται στο ότι σε παλαιότερη παρόμοια υπόθεση στη Γαλλία, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε αποφανθεί υπέρ της γαλλικής κυβέρνησης.

Υπήρχε δηλαδή προηγούμενο δεδικασμένο και ήταν βέβαιο πώς η Ε.Ε. θα «σπάσει» τα μούτρα της, θέτοντας σε ακόμη μεγαλύτερη αμφισβήτηση τις πολιτικές που εφαρμόζει σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Η κυβέρνηση Ορμπάν εφαρμόζει δικό της πρόγραμμα και όχι αυτό που επιχειρούν να τις επιβάλουν οι Βρυξέλλες με σκοπό την ελάφρυνση των πολιτών και την επιβάρυνση των επιχειρήσεων.

Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται ο έκτακτος φόρος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αλλά και η επιβολή υψηλότερου φόρου στις τράπεζες και η εκ νέου κρατικοποίηση ιδιωτικών συνταξιοδοτικών ταμείων με αποθεματικά δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αποφάσεις που έχουν εξοργίσει τους Ευρωπαίους αφού αντιτίθενται στα συμφέροντα των διαφόρων funds και φυσικά όσων θέλουν ευνουχισμένες τις κυβερνήσεις των κρατών και υπόδουλους του πολίτες.

Ο διασυρμός της Ε.Ε. έρχεται λίγα 24ωρα μετά από αυτόν που υπέστη από την Ουγγρική κυβέρνηση το ΔΝΤ. Εκλήθη να κλείσει την αντιπροσωπεία του στη Βουδαπέστη, με τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της χώρας Γκιόργκι Μάτολσι να κοινοποιεί στην Κριστίν Λαγκάρντ πώς η Ουγγαρία θα αποπληρώσει τις δόσεις του δανείου ύψους 20 δις έως το τέλος του 2013, αντί του Μαρτίου του 2014.

Κοινός, τους έστειλαν στον αγύριστο.

Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις είναι «Yes» σε όλα. Εφαρμόζουν πολιτικές εξόντωσης των πολιτών, ανακεφαλαιοποιούν τις τράπεζες με χρήματα του Ελληνικού λαού και κάνουν Business, μοιράζοντας ακίνητα «φιλέτα» και ξεπουλώντας δημόσια περιουσία σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα.

Ικανοποιούν τις ορέξεις του Βερολίνου για «αίμα» στο Δημόσιο, με την ανεργία σε ποσοστά ρεκόρ, έχουν μετατρέψει σε κρανίου τόπο την ελληνική οικονομία και όμως ο κ. Σόιμπλε διαμηνύει πώς δεν πρόκειται να πάρετε τη δόση των 2,5 δις ευρώ γιατί δεν έχουν εκπληρωθεί οι 5 από τις 22 προϋποθέσεις.

Όσο σκύβεις τόσο θα… ζητάνε. Είναι η τακτική του αφεντικού στους υποτελείς.
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκτροχιάστηκε τρένο στην Ισπανία. 78 νεκροί, 131 τραυματίες. (Φωτο, και Βίντεο την στιγμή του εκτροχιασμού)


Επτά ημέρες πένθους κηρύχθηκε στη βόρεια ισπανική περιφέρεια της Γαλικίας. 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εκτροχιασμό τρένου την Τετάρτη.
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο, οι υπόλοιποι στον τόπο του ατυχήματος,
Το δυστύχημα συνέβη καθώς το τρένο πλησίαζε τη βορειοδυτική ισπανική πόλη του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα στις 20:40. Επιπλέον 131 άτομα αναφέρθηκαν ότι τραυματίστηκαν στο ατύχημα, το χειρότερο στην Ισπανία τα τελευταία 40 χρόνια. Εκθέση είπε ότι περίπου 20 είχαν τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου της κεντρικής κυβέρνησης στη Γαλικία προειδοποίησε,ότι αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω .
Οι διασώστες αγωνίστηκαν για να ελευθερώσουν τους επιβάτες που παγιδεύτηκαν στα βαγόνια, αρκετα εκ των οποίων είχαν ανατραπεί. Μερικα έπιασαν φωτιά..
«Η σκηνή είναι συγκλονιστική, είπε ο επικεφαλής της περιοχής της Γαλικίας, Alberto Núñez Feijoo, σε ραδιοφωνική συνέντευξη.


Υπήρχαν κάποια 247 άτομα επί του τρένου, το οποίο ταξίδευε από την Μαδρίτη στο λιμάνι του Ferrol,της Γαλικίας. Το τρένο εκτροχιάστηκε σε μια δύσκολη καμπύλη στα περίχωρα του Σαντιάγο. Τουλάχιστον έξι βαγόνια εκτροχιάστηκαν.

"Το τρένο άρχισε να αναπογυρνάει ξανά και ξανά, και άμαξες καταλήξαν η μλια πάνω στην άλλη" ένας επιβάτης είπε.

Ένας άλλος είπε: «Όλα γίναν ΄τοσο γρήγορα. Φαίνεται ότι σε μια καμπύλη το τρένο άρχισε γέρνει, και τα βαγόνια συσσωρεύτηκαν το ένα πάνω στο άλλο.".

Ένας μάρτυρας κοντά στη σκηνή είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό άκουσε μια έκρηξη πριν δει τον εκτροχιασμό του τρένου.

Η εφημερίδα El Pais αναφέρει, πηγές κοντά στο ατύχημα όπως λένε, το τρένο ταξίδευε σε περισσότερο από το διπλάσιο του ορίου ταχύτητας σε μια απότομη καμπύλη. Η συνιστώμενη ταχύτητα είναι 80 χιλιόμετρα την ώρα, και οι πηγές λένε πως το τρένο ταξίδευε πιο γρήγορα από 180 χιλιόμετρα την ώρα.

Επίσημη πηγή είπε ότι καμία δήλωση δεν θα πρέπει να γίνει σχετικά με την αιτία της συντριβής έως ότου τα μαύρα κουτιά του τρένου εξετάστουν, αλλά η πιο πιθανή εκδοχή είναι το ατύχημα.




Κλινικές στην πόλη γέμισαν με συγκλονισμένουν με ανθρώπους που σύρρεαν για να δώσουν αίμα, ενώ τα ξενοδοχεία οργανώνουν ελεύθερα δωμάτια για τους συγγενείς.Η Μαδρίτη έστειλε ιατροδικαστές και νοσοκομειακο προσωπικό στην περιοχή με ειδικές πτήσεις.

Και οι δύο οδηγοί της αμαξοστοιχίας βγήκαν σώοι από την συντριβή συντριβή. Δεν είναι ακόμη σαφές αν η φαινομενική υπερβολική ταχύτητα ήταν το αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους ή τεχνική βλάβη.

Εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ισπανίας, Renfe, παραδέχθηκε ότι το τρένο είχε 5 λεπτά καθυστέρηση, τροφοδοτώντας την υπόθεση ότι προσπαθούσε κερδίσει χρόνο.

Η Γαλλική εταιρία SNCF που ανήκει το τρένο είπε ότι το ατύχημα μπορεί να έχει προκληθεί από ένα χαλαρό έλασμα χάλυβα σε μια διασταύρωση.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ


H μετάφραση έγινε σε ελεύθερη απόδοση για το διυλιστήριο
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινική δίωξη για Λιακουνάκο κι άλλους 18

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία, άσκησε η εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου κατά 19 ατόμων για τη μη υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2001 που αφορούσε την προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης. Η ζημιά του δημοσίου ξεπερνά τα 40 εκ. ευρώ.
Ανάμεσα στα ονόματα των εμπλεκομένων στο θέμα που είχε αποκαλύψει η Realnews, είναι εκείνα των Θωμά Λιακουνάκου, Γ. Αντωνακόπουλου (ΑΓΕΣ το 2001) και των τότε γενικών γραμματέων στο ΥΠΕΘΑ, Ευ. Βασιλάκου και Γ. Κολύρη.
enikos
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Ελληνικές κτίσεις και αποικίες σε όλο τον κόσμο-Αμερική



H Aμερική σύμφωνα πάντα με την επίσημη άποψη ανακαλύφθηκε το 1492 από τον Χ.Κολόμβο,φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι(όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά).Πολυετείς έρευνες, και ανακάλυψη ευρημάτων από ερευνητές και επιστήμονες, δείχνουν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, καθώς και επηρεασμού της τέχνης των κατοίκων από την Ελληνική τεχνοτροπία. Το πλήθος Αρχαιολογικών και γλωσσολογικών ευρημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού , προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.
Η περιοχές βρίθουν από Ελλάδα, και ευρήματα με κλασικά θέματα, όπως,κεφάλια μέδουσας,οικοδομήματα με Μυκηναϊκή τεχνοτροπία,μαιάνδρους ,τον Ηρακλή με ρόπαλο και λεοντή, ελληνικά αγγεία,και αμφορείς που έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Αμερικανικής ηπείρου και στο Περού .Υπάρχουν και οι πόλεις Μόντε Αλμπάν και η Μίτλα με τις κιονοστοιχίες, που μας θυμίζουν την Τσίτσεν Ίτσα (Γιουκατάν!!!) και εκείνες της Κνωσού και της Τίρυνθας”.Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα γλωσσολογικά ευρήματα, καθώς πλήθος από τοπικές διάλεκτοι,έχουν σαν βάση την Ελληνική γλώσσα και χρησιμοποιούν άπειρες Ελληνικές λέξεις!!.Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στα νησιά Χαβάη ευρέθησαν 1108 Ελληνογενείς λέξεις !!.

Ακόμη ο Ακαδημαϊκός ENRICO MATTIEVICH στο βιβλίο του με τίτλο " Ταξίδη στην μυθολογική κόλαση-
η ανακάλυψη της Αμερικής από τους Έλληνες "μας παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών του που πραγματοποίησε σε αρχαιολογικούς χώρους του Περού, που στηρίζουν την θεωρία του ότι τα Τάρταρα -η πύλη του Άδη - των αρχαίων Ελλήνων ήταν στο Τσαβίν ντε Χουαντάρ , όπου οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν επισκέπτες !.
Στην νοτιοανατολική Βενεζουέλα υπάρχει ένα από τα πιο αινιγματικά και εντυπωσιακά μνημεία της προϊστορικής Αμερικής: “την πέντρα πιντάδα ” (πέτρα με ζωγραφιές).Είναι ένα ογκώδες μνημείο μήκους 92 μέτρων, πλάτους 76 και μοιάζει σαν ένα τεράστιο αυγό.Εκεί ανακαλύφθηκαν ντολμέν παρόμοια με εκείνα της Ευρώπης και της Αλγερίας, γραμμένα με Ελληνικά γράμματα”.Αυτά είναι ζωγραφισμένα πάντοτε σε προφίλ και είναι συχνά φτιαγμένα με μία ειδική μέθοδο, παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα την Τρίτη χιλιετία π.Χ.

Μια νωπογραφία που η παριστάνει έναν Ινδιάνο ευγενή από το Παλένκουε του Γιουκατάν(πάλι το Γιουνάν;!!!) στο Μεξικό,έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον πρίγκιπα της Κνωσού της Κρήτης!. Εντυπωσιακή είναι και η ομοιότητα(δηλαδή τι oμοιότητα, είναι ακριβώς το ίδιο) που έχει και το πυθάρι που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Μπίμινι των νήσων Μπαχάμες,με Κρητικό πυθάρι που εκτίθεται στο Μουσείο του Ηρακλείου!

Ένας ακόμη μεγάλος εξερευνητής ο Percy Harrison Fawcett ανακάλυψε τα απομεινάρια του πανάρχαιου ελληνικού πολιτισμού.. στη Ν.Αμερική καθώς και ιθαγενείς οι οποίοι υποστήριζαν την ελληνική τους καταγωγή,και μιλούσαν μια πανάρχαια ελληνική διάλεκτο. Δυστυχώς ο Fawcett σε μια ερευνά του οδηγούμενος από τους ιθαγενείς στην πανάρχαια ελληνική πόλη Xavante εξαφανίστηκε για πάντα στη ζούγκλα.Την πόλη την οποία έψαχνε την ονόμαζε πόλη "Ζ"...

Τέλος ας δούμε ονόματα περιοχών και θεών που παραμένουν ακόμη και σήμερα Ελληνικά:Ντίον-Αν=Διόνυσος.Ηρακάν=Ηρακλής,Μελανονήσια=Μελανά Νησιά,Μικρονησία=Μικρά Νησιά,Πολυνησία=Πολλά νησιά ,Φιλλιπί-νες,κ.λ.π.Στην Καραϊβική, υπάρχει νησί 'Ανδρος και νησί Ρόδος.,και στην στην Χαβάΐ νησί Σάμος!!.Και για να προλάβω “ειδικούς” που θα τρέξουν πάλι να αμφισβητήσουν επικαλούμενοι συμπτώσεις,παραθέτω μέρος από πλούσιο φωτογραφικό υλικό,που εκμηδενίζει κάθε τέτοια πιθανότητα.Τουλάχιστον για όσους έχουν ανοιχτό μυαλό.......

Eπιμέλεια:ΒΙΣΑΛΤΗΣ/visaltis.blogspot.

http://truth.freeforums.org/index.php














Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με βουλευτική τροπολογία της τελευταίας στιγμής ο Χατζηδάκης ανοίγει τα καταστήματα franchise τις Κυριακές


Βουλευτική τροπολογία για την υπαγωγή των καταστημάτων franchise σε εκείνα που θα μπορούν να λειτουργούν τις Κυριακές, δήλωσε ότι αποδέχεται ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και η τροπολογία-μολονότι εκπρόθεσμη- τέθηκε σε ψηφοφορία.

Η προτεινόμενη ρύθμιση που φέρει τις υπογραφές βουλευτών από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ψηφίζεται «πακέτο» αυτή την ώρα μαζί με το άρθρο 16 του νομοσχεδίου «κανόνες ρύθμισης αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών» το οποίο ανοίγει τον δρόμο για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, υπό προϋποθέσεις.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατήγγειλαν διαδικασίες που αιφνιδιάζουν το Σώμα και προέβλεψαν ότι ανοίγει ο δρόμος για να έχουν καταστήματα ανοιχτά οι πολυεθνικές προτού ακόμη το θέμα κριθεί από τα δικαστήρια.

H τρικομματικη κυβέρνηση συνεχιζει απροκάλυπτα το σχέδιο της, που δεν είναι άλλο απο την παράδοση  του πλούτου της χώρας στα ξένα κεφάλαια χαρίζοντας όχι μόνο τον δημόσιο τομέα, τον ορυκτό πλούτο, αλλά ακόμα και τον τομέα του εμπορίου, όπου οι Έλληνες είχαν ανέκαθεν παράδοση αιώνων.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την παραίτησή τους υπέβαλαν 25 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας - Ονόματα των Δημάρχων - VIDEO

Επιστολή παραίτησης από τα δημοτικά αξιώματά τους συνυπογράφουν 25 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου αναφορικά με τους ΟΤΑ.
Την επιστολή κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.
Το έγγραφο που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στους αρμόδιους υπουργούς και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συνυπογράφουν οι δήμαρχοι:
Δήμος Συκεών  Σίμος Δανιηλίδης,
Δήμος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος,
Δήμος Κασσάνδρας Βασίλης Παπαγιάννης,
Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης  Λάζαρος Κυρίζογλου,
Δήμος Βόλβης  Δημήτρης Γαλαμάτης
Δήμος Νάουσας  Αναστάσιος Καραμπατζός
Δήμος Ηράκλειας  Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης
Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Ευστάθιος Λαφαζανίδης
Δήμος Καλαμαριάς  Θεοδόσης Μπακογλίδης
Δήμος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας
Δήμος Παύλου-Μελά  Διαμαντής Παπαδόπουλος
Δήμος Αλμωπίας  Δημήτρης Πασόης
Δήμος Πέλλας  Γρηγόρης Στάμκος
Δήμος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης
Δήμος Δέλτα  Γεώργιος Γλώσσης
Δήμος Χαλκηδόνας Ιωάννης Μπίκος
Δήμος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης,
Δήμος Νέας Προποντίδας Δαμιανός Ιορδανίδης
 Δήμος Βισαλτίας  Δημήτρης Καλαϊτζής
 Δήμος Σιντικής Απόστολος Καρύδας
 Δήμος Παιονίας  Αθανάσιος Λαπόρδας
Δήμος Βέροιας  Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη
Δήμος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου,
Δήμος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος και
Δήμος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος.
Διυλιστήριο
Διαβάστε περισσότερα.... »
....