Διυλιστήριο: 02/04/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Η γυναίκα του Μητσοτάκη και ο Παπασταύρου έκαναν μαζί δουλειές!

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι εμείς του μπλόγκ που με παλιότερη ανάρτησή μας (ΕΔΩ) καταλάβαμε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την γυναίκα του Κυριάκου. Πιστεύουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα αποκαλυφθούν πολλά
 
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΟΣΚΩΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Να γιατί ο Σαμαράς στήριξε τον Μητσοτάκη

ΦΕΚ του 2007 αποκαλύπτει τη συμμετοχή του προστατευόμενου του πρώην πρωθυπουργού και εμπλεκόμενου στη λίστα Λαγκάρντ στην Ανώνυμη Εταιρεία Συμβούλων της κας Μητσοτάκη

Από το 2007 μέχρι και τις πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, το καλοκαίρι του 2012, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, το όνομα του οποίου πρωταγωνιστεί στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως αποκαλύπτεται στα ΦΕΚ που δημοσιεύουν σήμερα τα «Επίκαιρα», Παπασταύρου και Γκραμπόφσκι συμμετείχαν στα Δ.Σ. της MG Capital Advisor AE, της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, που ιδρύτρια, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ήταν η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η συνεργασία Παπασταύρου – Μαρέβα μπορεί να δικαιολογήσει μια σειρά πραγμάτων, όπως, για παράδειγμα, την εσωκομματική πορεία του κ. Παπασταύρου αλλά και τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Και μπορεί να δικαιολογηθεί λόγω της πολύχρονης, στενής σχέσης του κ. Παπασταύρου με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ίδρυσε το 2007 την εταιρεία MG Capital Advisors ΑΕ, «μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία με ειδίκευση σε Wealth Management, Deal Origination και Private Equity», όπως σημειώνεται στο βιογραφικό της σημείωμα, που το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ευρέως κυρίως σε lifestyle στήλες και sites. Στο ΦΕΚ, βέβαια, με αρ. φύλλου 4291 της 8ης Ιουνίου 2007, όπου ανακοινώνεται η σύσταση της συγκεκριμένης ανώνυμης εταιρείας, υπάρχουν σημαντικότερες λεπτομέρειες για όσους δεν ασχολούνται με τη lifestyle πλευρά της ζωής. «Σκοπός της εταιρείας είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση οικονομικών μελετών, εκθέσεων, ερευνών και η παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών οικονομικής φύσης». Για την επίτευξη αυτού του σκοπού μπορούσε, μάλιστα, να συνάπτει κάθε είδους συμβάσεις με κάθε νομικό πρόσωπο ή επιχείρηση, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ή να αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση εργασίες οι οποίες θα ανατίθεντο σε αυτή από κάθε τρίτο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων του Δημοσίου, Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Δήμων ή Κοινοτήτων, Νομαρχιών και κάθε Οργανισμού του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίστηκε στα 60.000 ευρώ, με 10.000 ονομαστικές μετοχές αξίας 6 ευρώ η καθεμία. Το πρώτο Δ.Σ. της MG Capital Advisor ΑΕ, όπως καταγράφηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών, απαρτιζόταν από τους Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι, Σταύρο Παπασταύρου και Μελπομένη Τραυλού, με την εταιρεία να εκπροσωπείται και να δεσμεύεται, βάσει καταστατικού, από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, Μαρία Εύα Βιργινία Γκραμπόφσκι.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελπίδα μέσα από την καταστροφή: "Ελατήριο" η ελληνική οικονομία το 2016 προβλέπει η ΕΕ! - Πετρέλαιο και τουρισμός θα σώσουν τη χώρα;του Γιάννη Πετρίδη
Η ελληνική οικονομία φαίνεται ότι έχει αυτονομηθεί από το ρευστό πολιτικό περιβάλλον και όλα δείχνουν ότι, παρά την γενικότερη οικονομική καταστροφή, το 2016 θα είναι η πρώτη χρονιά με ισχυρή ανάπτυξη μετά το 2007, στο αρχικό του σημείωμα σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες.

Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των ξένων οίκω« η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις για τα κράτη-μέλη της ΕΕ. προβλέοει για την Ελλάδα ανάπτυξη μεγαλύτερη κατά 60% από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ολα αυτά, πέρα και πάνω από τις πολιτικές εξελίξεις και την οικονομική πολιτική της νυν ή της επόμενης κυβέρνησης, η οποία δεν αλλάζει έτσι ή αλλιώς, λόγω Μνημονίων.

Και αυτό είναι το πιο σημαντικό: Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να αποκτά ανεκδοτολογικό χαρακτήρα, πρακτικά έχουν εισέλθει σε τροχιά παραίτησης, η ΝΔ είναι 100% ανέτοιμη να κυβερνήσει και ας μην μιλήσουμε για τα λοιπά κόμματα και "αποκόμματα".

Ουσιαστικά η οικονομία δείχνει μια συμπεριφορά ανάλογη με αυτή των θηλαστικών που επέζησαν μετά την πτώση του μετεωρίτη και την εξαφάνιση των δεινοσαύρων: Προσαρμόζεται. Αργά, βασανιστικά αργά, με μια γενιά χαμένη και τα επιπεδα του 2007 να μην προβλέπονται πριν το 2025-2030, αλλά σταδιακά προσαρμόζεται.

Και αυτό είναι το πρώτο βήμα για την επιβίωσή της.

Για την ακρίβεια η ελληνική οικονομία μετάι από μηδενική ανάπτυξη το 2015 και ύφεση μόλις κατά -0,7% του ΑΕΠ, το 2016 κ αναμένεται να εισέλθει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης 2,7% του ΑΕΠ και το 2017 στο 3%!

Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα φτάσει το 1,6% του κοινοτικού ΑΕΠ το 2015 και θα ενισχυθεί στο 1,7% του ΑΕΠ το 2016 και στο 1,9% του ΑΕΠ το 2017.

Για την ΕΕ οι εκτιμήσεις είναι σταθερή ανάπτυξη στο 1,9% του ΑΕΠ το 2015 και το 2016 και στο 2% του ΑΕΠ το 2017.

Παράλληλα, στην Ελλάδα ανακόπτεται η πτωτική τάση της ανεργίας, καθώς από 25,1% το 2015 θα διαμορφωθει στο 24% το 2016 και προβλέπεται να μειωθεί περαιτέρω στο 22,8% το 2017. Στην Ευρωζώνη οι εκτιμήσεις για την ανεργία είναι 11%, 10,5% και 10,2% και στην ΕΕ 9,5%, 9% και 8,7% για το 2015, 2016 και 2017, αντίστοιχα.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα στη Ελλάδα αναμένεται να φτάσει το -7,6% του ΑΕΠ το 2015 και να μειωθεί και πάλι στο -3,4% του ΑΕΠ το 2016 και στο -2,1% του ΑΕΠ το 2017.

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτιμάται να διαμορφωθεί στο 179% του ΑΕΠ το 2015, ενώ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2016 στο 185% του ΑΕΠ και να ξεκινήσει πτωτική του τάση από το 2017 και μετά (181,8%) και μετά. Αρα ειναι μονόδρομος η ρύθμιση του χρέους είτε με χρονική και επιτοκιακή αναδιάρθρωση είτε με "κούρεμα"

Ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει το -1,1% το 2015 θα εξελιχθεί σε πληθωρισμό το 2016 στο 0,5% και στο 0,8% το 2017. Τέλος, οι επενδύσεις αναμένεται να συρρικνωθούν περαιτέρω το 2015 (-8,4%), και το 2016 (-3,7%) για να αυξηθούν κατά 12,8% το 2017.

Οι βασικοί λόγοι της ανάπτυξης έχουν να κάνουν με την πτώση της τιμής του πετρελαίου, την αύξηση του τουρισμού, την αύξηση της κατανάλωσης και την αναμενόμενη, προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2017, άρση των capital controls.

Η έλευση επιπλέον ενός ή και ενάμιση εκατομμυρίου Ρώσων τουριστών θα είναι καθοριστική για το ΑΕΠ, ενώ αναμένεται και άρση των κυρώσεων στην Ρωσία μέχρι το τέλος του 2016, οπότε θαν υπάρξει και πάλι ροή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην μεγαλύτερη χαμένη από το 2014, αγορά τους.

Ηδη πολλοί μικροδείκτες καταδεικνύουν ότι αν δεν συμβεί πάλι κάτι που θα ρίξει πίσω την ελληνική οικονομία (πόλεμος, περιβαλλλοντική καταστροφή στο Αιγαίο κλπ) η οικονομία θα αρχίσει να αποκτά συμπεριφορά ελατηρίου: Η αξία της γης έχει σταματήσει να πέφτει, η αξία των ακινήτων είναι σταθερή εδώ και δύο χρόνια, η αγορά του αυτοκινήτου έχει αρχίσει να κινείται, η κατανάλωση έχει πέσει κάπως (8%) λόγω των capital controls) αλλά αναμένεται να ανέβει εντός του έτους στα επίπεδα του 2014.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μειωμένες τιμές ρεύματος για περίπου 1,2 εκατ. επαγγελματικούς καταναλωτέςΟι σημαντικές μειώσεις στα επαγγελματικά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της Χαμηλής και Μέσης Τάσης έως 10%, για τους συνεπείς καταναλωτές, ακόμη και αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, αρκεί να αποπληρώνουν κανονικά τις δόσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, στο υπουργείο.

Η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε επίσης το ζήτημα των αποκοπών και ειδικότερα της τροποποίησης των όρων ρύθμισης οφειλών ή επανασύνδεσης προς την κατεύθυνση της περαιτέρω διευκόλυνσης των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων με συνδέσεις Χαμηλής και Μέσης Τάσης, αναφορικά με το ύψος της προκαταβολής και τον αριθμό των δόσεων. Επίσης, κατέθεσε τις θέσεις της για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», όπως και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΗ, θα εξεταστούν και θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες στα ζητήματα αποκοπών και επανασυνδέσεων.

Ο υπουργός ΠΕΝ επικρότησε, παράλληλα, την απόφαση της διοίκησης της Επιχείρησης για την παροχή εκπτώσεων στους συνεπείς επαγγελματικούς καταναλωτές.

Στο ζήτημα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», διαπιστώθηκαν παραπλήσιες προσεγγίσεις για πλευρές του τρόπου με τον οποίο μπορεί να δομηθεί το νέο πρόγραμμα, το οποίο αυτή την περίοδο μελετάται και διαμορφώνεται από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΔΕΗ να αλλάξει την κατάσταση στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και στηλίτευσε την στάση εκείνων που μπορούν, αλλά δεν θέλουν να είναι συνεπείς στην κάλυψη των υποχρεώσεών τους. Επίσης, κάλεσε τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις οφειλές τους, αντιλαμβανόμενοι την προσπάθεια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι μειωμένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος αφορούν περίπου 1,2 εκατ. επαγγελματικούς καταναλωτές.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα βγει από την κρίση πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα της Άγκελας Μέρκελ λόγω της εμμονής της στην πολιτική των «ανοιχτών συνόρων». Δημοσκόπηση της δημόσιας τηλεόρασης ARD δείχνει ότι η δημοτικότητα της καγκελαρίου μειώθηκε σε σχέση με τον περασμένο μήνα κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας το 46%.

Πτωτική είναι η τάση για τους Χριστιανοδημοκράτες και στην πρόθεση ψήφου, με το ποσοστό να μειώνεται κατά τέσσερις μονάδες στο 35%. Οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν σταθερά στο 24%, ενώ το ξενοφοβικό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ενισχύεται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας το 12%, το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε μέχρι σήμερα σε δημοσκόπηση της τηλεόρασης του ARD.

Ενδιαφέρον έχει ότι το 81% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και το 63% ζητά θέσπιση ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που έρχονται στην Γερμανία. Την ίδια στιγμή όμως το 94% τάσσεται υπέρ της χορήγησης βοήθειας σε πρόσφυγες, ενώ το 77% επιθυμεί να απωθούνται ήδη στα γερμανικά σύνορα πρόσφυγες χωρίς δικαίωμα ασύλου.


Ανδριάντας για τον Σόιμπλε στην Ελλάδα;

Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ήταν το θέμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εκδήλωση του Συμβουλίου Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Αμβούργο.

Μεταξύ άλλων ο γερμανός υπουργός τόνισε ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί προτεραιότητα για το Βερολίνο. Πρότεινε μάλιστα στην καγκελάριο Μέρκελ η Γερμανία να διαθέσει άμεσα 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανακούφιση των προσφύγων που ζουν σε καταυλισμούς σε χώρες της Εγγύς Ανατολής ή της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι, αν η χώρα καταφέρει να βγει κάποια μέρα από την κρίση, οι Έλληνες θα πρέπει να του στήσουν ανδριάντα. Προφανώς ο γερμανός υπουργός ευελπιστεί ότι κάποτε θα αναγνωριστούν οι προσπάθειές του για την εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων και την εξυγίανση των δημοσιονομικών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στην ομιλία του μεταξύ άλλων ότι είχε πει ήδη το 2011 στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο πως η Ελλάδα θα ήταν δύσκολο να βγει από τη δεινή οικονομική κατάσταση χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης. Φέρεται μάλιστα να είχε προτείνει στον έλληνα ομόλογό του να εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ με αντάλλαγμα μεγάλη οικονομική βοήθεια.

Πηγή: DW

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα βλέπουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσηςΤην είδηση περί πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα μεταδίδουν αρκετά μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει.

Συγκεκριμένα η γερμανική έκδοση της Huffington Post επικαλούμενη με πληροφορίες γερμανικών και ελληνικών μέσων κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές την άνοιξη. «Η Ελλάδα δεν ησυχάζει» τιτλοφορεί η εφημερίδα το εν λόγω άρθρο της. «Για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τη στήριξη της κοινωνίας και των εταίρων. Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι ο Τσίπρας προσπάθησε ματαίως να βρει νέους κυβερνητικούς εταίρους για την επικείμενη ψηφοφορία στη βουλή». Στο ίδιο άρθρο ο δημοσιογράφος αναφέρεται και στις απεργίες των τελευταίων ημερών εκτιμώντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «κρίσιμη».

Για πρόωρες εκλογές και δυσοίωνο μέλλον για την Ελλάδα κάνει λόγο και η εφημερίδα Bild, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. «Η επόμενη κατάρρευση απειλεί την Ελλάδα. O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει πρόωρες εκλογές. Στο περιβάλλον του ακούγεται ότι δεν του μένει άλλη επιλογή. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της βουλής. Ωστόσο επίσημα αυτό διαψεύθηκε. Η συνέπεια (σσ. μιας τέτοιας διάλυσης) θα ήταν πρόωρες εκλογές την άνοιξη ή το αργότερο στην αρχή του καλοκαιριού. Θα επρόκειτο για τις τρίτες εκλογές μέσα σε ενάμιση χρόνο. Kάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε στασιμότητα, παύση της δρομολόγησης των μεταρρυθμίσεων, ίσως και αφερεγγυότητα του κράτους».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....