Διυλιστήριο: 01/27/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ο Έλληνας που έβαλε το ελαιόλαδο στις βιτρίνες του «Harrods» και το πουλάει προς 150 ευρώ το λίτρο



Έγινε γνωστός με το λάδι «λ», το πιο ακριβό λάδι στον κόσμο. Για να το λανσάρει έστειλε 80 χειροποίητες κασετίνες με κούριερ σε trendsetters και δημοσιογράφους γκουρμέ. Στην Ντονατέλα Βερσάτσε, στον Ιαν Σράγκερ, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του Studio 54 και δημιουργός του πρώτου boutique hotel μαζί με τον Φίλιπ Σταρκ, στους «Los Angeles Times» και στους «New York Times».

«Όχι απαραίτητα για να τους κάνω πελάτες, αλλά για να διαδοθεί το «λ» μέσω του word of mouth» αναφέρει ο ίδιος.

Τώρα λανσάρει το πρώτο υπογεγραμμένο ελαιόλαδο στον κόσμο. Μπορείς να το παραγγείλεις με την υπογραφή σου πάνω ως μεταξοτυπία, είναι limited production, αριθμημένο μπουκάλι, και περικλείεται σε χειροποίητη κασετίνα από λευκό λακαρισμένο μασίφ ξύλο, με δύο πλακέτες λευκόχρυσου. Η τιμή του, 11.000 ευρώ.

Λάδι πολυτελείας

Το πρώτα πράγματα που τραβάνε την προσοχή στο «λ» είναι το μπουκάλι του και η θήκη πολυτελείας. Θα μπορούσε να παραπέμπει σε άρωμα ή σε ένα ακριβό ουίσκι, σε καμία περίπτωση όμως σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης. «Ηθελα να δημιουργήσω ένα κόσμημα στο τραπέζι. Το μπουκάλι είναι χειροποίητο. Ακόμα και η ετικέτα πίσω μπαίνει με το χέρι, όπως και ο φελλός. Ηθελα να φτιάξω ένα προϊόν μαγικό, να σε ταξιδεύει στη γεύση», αναφέρει ο κ. Κολιόπουλος .

«Μπορώ να μιλήσω άφοβα για την ποιότητά του, καθώς το προϊόν μου έχει περάσει από επίσημες χημικές και οργανοληπτικές αναλύσεις. Πήρα, μάλιστα, και ασημένιο βραβείο στο New York Festival, αλλά στοχεύω στο χρυσό», τονίζει χαρακτηριστικά και οι πρωτιές του «Lambda» δεν σταματούν εδώ.

Ιδρυτής και διευθύνων της Speiron

Επάγγελμα: τελειομανής. Οραμά του να πουλήσει το καλύτερο λάδι στον κόσμο… στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Και να συνεχίσει να επιλέγει και να λανσάρει και άλλα ελληνικά προϊόντα ως τα καλύτερα στον κόσμο.

Οι πρωτιές του «λ» είναι πολλές. Είναι το πρώτο λάδι πολυτελείας στον κόσμο, το πρώτο λάδι στο οποίο αναγράφεται η ultra premium κατηγορία του, το πρώτο επίσης με συσκευασία λευκών αποχρώσεων σε αντίθεση με τα γήινα χρώματα που έχουν τα υπόλοιπα. Είναι το πρώτο σε τόσο ακριβή συσκευασία δώρου παγκοσμίως (€ 150 ή $ 180), αλλιώς € 41 το μπουκάλι (500 ml). Το «λ» αναβαθμίζει εξήμισι φορές την προστιθέμενη εξαγώγιμη αξία του ελληνικού ελαιόλαδου στο εξωτερικό.

Λάδι από βιβλία


Το «λ» είναι το πρώτο λάδι που δεν φτιάχτηκε από ελιές αλλά από βιβλία, λέει ο ίδιος. Είναι καρπός εγκεφαλικής σκέψης. Τον βοήθησαν τα διαβάσματά του. Κυρίως ο Πίντσον. Είναι σαν να ανατρέπει όλο το Σύμπαν, να πριονίζει το στάτους κβο.

Βασικότατη επιρροή του θεωρεί τον Στέλιο Ράμφο, ο οποίος στα βιβλία του ασχολείται με το τι φταίει στον ελληνικό ψυχισμό και δεν μπορεί να προαχθεί. «Ο καημός του ενός» τον εκφράζει απόλυτα. Και βεβαίως ο αρχιτέκτονας Ζενέτος, γιατί πιστεύει ότι οι πρωτοπόροι στην Ελλάδα πάντα αισθάνονταν μια μοναξιά.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Ελλάδας δεν ενισχύει την επιχειρηματικότητα, πιστεύει. Δεν καταλαβαίνουν τι κάνεις και αντί τουλάχιστον να πουν «προχώρα», μόνο σε αποθαρρύνουν. Κατέληξε ότι έπρεπε να κάνει τη δική του υπέρβαση. Είπε: «Ο κόσμος δεν είναι έτσι όπως μου τον έχουν μάθει στην Ελλάδα, όπου όλα είναι ένα ακίνητο σύμπαν. Στον κόσμο μπορεί να υπάρχει ρευστότητα».

Επρεπε όμως πρώτα να φτιάξει τον εαυτό μου. «Να φτάσω στο «μηδέν». Αποκαθήλωσε πλήρως την Ελλάδα και είπε: «Δεν αξίζουμε τίποτε». Αυτό είναι και το μυστικό για την αυτογνωσία του Νεοέλληνα. Πρέπει να δεις τον εαυτό σου ως μηδενικό για να ξαναβρείς το ένα σου, να δημιουργήσεις. Είτε είσαι επιχειρηματίας είτε δάσκαλος.



Ήθελε να κάνει κάτι αποκλειστικό επειδή του αρέσουν τα ιδιαίτερα πράγματα

«Δεν θα πάρω μια Rolls-Royce, αλλά αναγνωρίζω γιατί υπάρχει στον κόσμο. Το κυριότερο, το ότι δεν οδηγώ Rolls-Royce, δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να φτιάξω μία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολύς κόσμος που το καταλαβαίνει αυτό. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το αντικείμενο που τον εκφράζει. Ανέκαθεν συνέβαινε αυτό. Οσο πιο απόμακρο είναι ένα αγαθό τόσο πιο πολύ το θέλουμε. Πολλοί θα αντιμάχονταν αυτήν την άποψη, αλλά ίσως δεν την αναγνωρίζουν στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν και οι ίδιοι» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βήμα.

Έκανε το πρώτο πολυτελές αγαθό από ελληνικά χέρια. Έφερε το premiumization που εφαρμόζεται χρόνια στα ποτά, στο λάδι. Η κατηγορία ultra premium δεν υπήρχε, αλλά αποφάσισε να το πει έτσι επειδή έτσι του αρέσει. Είναι το πρώτο λάδι που χρησιμοποίησε αυτήν την ιδέα μάρκετινγκ.

Δεν έχει φύγει ποτέ στο εξωτερικό, δεν έχει μείνει ποτέ έξω και αυτό είναι ένα ενδιαφέρον case study. Ολα έγιναν μέσα από το λάπτοπ, διότι έχει το ταλέντο να ανακαλύπτω τη χρήσιμη γνώση κάτω από στρώματα άχρηστων πληροφοριών. Είναι εφικτό να ζεις σε μια χώρα και να κάνεις καριέρα σε άλλη. Οπως ο Ζενέτος, αλλά και ο Μορικόνε, ο οποίος έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ όντας στη Ρώμη. Μένει στην Ελλάδα γιατί αγαπά τη χώρα του. Στην ουσία της, όχι όπως είναι.

Πλούσιος δεν έγινε, αλλά συνεχίζει, αυτή είναι η τρέλα του. Το ότι κατάφερε και άλλους να παθιαστούν με το προϊόν μου, σημαίνει ότι πέτυχε. Η Speiron δεν είναι εταιρεία των τζίρων. Τη φαντάζεται μικρή και ταγμένη, α λα Rolls-Royce. Εχει κάνει κάτι μοναδικό σε παγκόσμια κλίμακα, και αυτό ήθελε.

Η συμβουλή του σε κάθε επίδοξο επιχειρηματία ή δημιουργό

Είναι να μην ακούει το «γύρω γύρω». Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι σε αυτό που βλέπουμε γύρω μας, στο τώρα. Το μυστικό είναι η σπανιότητα και η μικρή παραγωγή. Αλλά και η προστιθέμενη αξία, που σημαίνει αυτοπεποίθηση, όραμα. Στην Ελλάδα, στα προϊόντα της, αλλά πρωτίστως στον εαυτό μας.

«Αν διοχετεύαμε ελάχιστο από το πάθος με το οποίο διαδηλώνουμε στην αμερικανική πρεσβεία σε ένα όραμα, θα ανορθώναμε την οικονομία. Να βρεθούν επιχειρηματίες και να τυποποιήσουν προϊόντα που θα κατακτήσουν την Αμερική ειρηνικά».

Με πτυχίο Νομικής


Με πτυχίο Νομικής και προϋπηρεσία σε διαφημιστική ως copywriter, ο Γιώργος Κολιόπουλος έγινε ο επιχειρηματίας που είδε το ελληνικό λάδι ως τον «υγρό χρυσό» και εισέβαλε στις αγορές του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Αμπου Ντάμπι, αλλά και στις πανάκριβες βιτρίνες του λονδρέζικου πολυκαταστήματος «Harrods».

Το «λ» ή «Lambda», όπως ονομάζεται το ελαιόλαδο πολυτελείας, πήρε το όνομά του από το αρχικό γράμμα της λέξης «λάδι» και τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα πανίσχυρο brand name, γεγονός που οφείλεται στην προσπάθεια του κ. Κολιόπουλου να δημιουργήσει ένα προϊόν πολυτελείας σε πανάκριβο gift box, το οποίο θα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ο ίδιος, ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ στο εξωτερικό, κατάφερε μέσω του laptop του να διαδώσει το ελληνικό ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές και να κυριαρχήσει στις βιτρίνες του «Harrods».

Πηγή www.newside.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Απίστευτη δήλωση συνεργάτη του Μητσοτάκη:«Μόνο οι θεσμοί νοιάζονται για το καλό των Ελλήνων.»



«Οι θεσμοί νοιάζονται για την καθημερινότητα των Ελλήνων, αυτοί που δεν νοιάζονται είναι το σύστημα που έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης στην ΕΡΤ προκαλώντας κυριολεκτικά ΣΟΚ. Πρόκειται για το πρόσωπο το οποίο διατηρεί άριστες στενές σχέσεις με τον ακροδεξιό υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, με τον οποίο στο παρελθόν φωτογραφιζόταν ενώ εκείνος έθετε σε εφαρμογή των ανθελληνική του πολιτική. Σήμερα τάσσεται στο πλευρό του Σόιμπλε και της Γερμανίας, ενάντια σε κάθε εθνικό συμφέρον δικαιώνοντας όσους έχουν ονομάσει τη Νέα Δημοκρατία "κόμμα Σόιμπλε"

Ο Κώστας Κυρανάκης έδωσε ρεσιτάλ ξενοδουλείας και υποταγής, αλλά και αντιδημοκρατικού φρονήματος επιμένοντας να μην αναγνωρίζει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Αγνοώντας προφανώς τους κανόνες της δημοκρατίας, αυτός ο απίθανος τύπος μίλησε για "κατάληψη του Μεγάρου Μαξίμου".

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ



Πηγή www.periodista.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκτακτο παράρτημα! Ο Εξοχότατος Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (ΓΑΠ) ξανάρχεται…

Tου Δρ. Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή * 

Εδώ και οκτώ σχεδόν χρόνια προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Και ο κύκλος ως γνωστό δεν τετραγωνίζεται. Γυρνάμε και ξαναγυρνάμε γύρω από τον εαυτό μας, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η Παιδεία σε μαρασμό, η Κοινωνία σε αχαρτογράφητα νερά, η οικονομία σε ελεύθερη πτώση. Μέτρα, μέτρα, μέτρα! Το βαρέλι χωρίς πάτο μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο. 

Καινούργιοι φόροι, φόροι παντού. Φόροι που ο άνεργος κι ο χαμηλόμισθος εργαζόμενος αδυνατούν πλέον να πληρώνουν. Σ’ αυτό το περιβάλλον κοινωνικού μπάχαλου, που έχουν προκαλέσει όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και η τρόικα, τα θύματα είναι ουκ ολίγα. Χιλιάδες πολίτες έδωσαν τέλος στη ζωή τους στα χρόνια των μνημονίων, επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς φάρμακα και ιατρική περίθαλψη. Εργοστάσια που κλείνουν, πολυεθνικές που δεν πληρώνουν φόρους! Επιχειρήσεις που μεταναστεύουν στα Σκόπια, στην Βουλγαρία, στην Αλβανία, στην Τουρκία, ακόμα και στο μακρινό Πακιστάν με στόχο την μικρότερη φορολογία και το φθηνό μεροκάματο! Και πλούσιοι, που έγιναν πλουσιότεροι! 

Ωστόσο, για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι περισσότεροι Έλληνες, με την ανεργία καλπάζουσα (πάνω από ένα εκατομμύριο είναι οι άνεργοι και 450.000 έφυγαν στο εξωτερικό), δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με γεωργικές, κτηνοτροφικές και γενικά δύσκολες εργασίες! Αυτές τις δουλειές τις χαρίσαμε στους Αλβανούς! Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, με τις επιπόλαιες ελληνοποιήσεις, ενώ ορκίστηκαν να υπερασπιστούν την τιμή και τα σύνορα της Ελλάδας, στη συνέχεια φωτογραφίζονται με τα χέρια να σχηματίζουν τη σημαία του «ουτσεκά» και μάλιστα εντός των ελληνικών στρατοπέδων! Σημεία των καιρών που σίγουρα δεν θα περάσουν χωρίς συνέπειες … Μακάρι να μην επαληθευθώ, αλλά το περιστατικό στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου, που δεν είναι τυχαίο, δεν θα παραμείνει μοναδικό. 

Λόγια μεγάλα και υποσχέσεις αμέτρητες! Όχι μόνο από τους προηγούμενους, αλλά και από τους σημερινούς κυβερνώντες. Στη χώρα που χάθηκε η ντροπή τα πάντα επιτρέπονται! Ο Αλέξης που επέδειξε μια πρωτοφανή προσαρμοστικότητα με το σάπιο πολιτικό καταστημένο! Το ίδιο και η πλειοψηφία των νέων βουλευτών (περισσότεροι από τους μισούς στην Βουλή) που άραξαν επαναπαυμένοι πάνω στα προκλητικά προνόμια που τους παρέχει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα! ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., τα δύο κόμματα που ξάφρισαν τις τράπεζες με δανεικά κι αγύριστα, έχουν το θράσος να μιλούν για διαφάνεια και να το παίζουν αθώες περιστερές. Δεν φταίνε, όμως, μόνο ο Τσίπρας, ο Σημίτης (ο ολετήρας της ελληνικής οικονομίας), ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και όλοι οι πέριξ αυτών σφουγγοκωλάριοι. Έχουν και οι πολίτες τις ευθύνες τους. Οι πολίτες που δεν αντιδρούν οργανωμένα και συστηματικά, οι πολίτες που παρακολουθούν τα πάντα από την πολυθρόνα τους, οι πολίτες που στην ουσία δεν είναι μόνο θύματα … Οι Έλληνες πολίτες που μιμούνται πάντα τους άρχοντες τους και θέλουν πάντα το ρουσφέτι τους (η επιτομή της αναξιοκρατίας), σε μια δημοκρατία για κλάματα! Αυτή τη δημοκρατία που κάποτε ο Κορνήλιος Καστοριάδης, αποκάλεσε τραγικό πολίτευμα. Και είτε συμφωνούμε, είτε δεν συμφωνούμε μαζί του, η πραγματικότητα διδάσκει, πως, όταν η δημοκρατία δεν λειτουργεί με τους κανόνες της, μετατρέπεται σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πολίτευμα … 

Μια τέτοια επικίνδυνη δημοκρατία είναι που επιτρέπει στον Γιώργο Παπανδρέου, αντί να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί για τα εγκληματικά του λάθη (επιεικέστατος ο χαρακτηρισμός), να επιστρέφει σαν να μην συμβαίνει τίποτε! Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (ΓΑΠ), αυτός που παρέδωσε την εξουσία σ΄ ένα τραπεζίτη (ο ορισμός του πραξικοπήματος), αυτός που κατά δήλωση Μέρκελ και Σαρκοζή έτρεμε σαν λαγός μπροστά τους και πήρε πίσω εν ριπή οφθαλμού το δημοψήφισμα που ο ίδιος ανακοίνωσε, επιστρέφει δριμύτερος! Η λέξη απολογία είναι άγνωστη για τους πολιτικούς! Ο Γιώργος ο αμετανόητος, το πιο αφοσιωμένο παπαγαλάκι της παγκοσμιοποίησης. Μια παγκοσμιοποίηση που θέλει ανοικτά σύνορα ώστε να εξάγονται κεφάλαια και να εισάγεται φθηνή εργασία από αναπτυσσόμενες χώρες, μια παγκοσμιοποίηση που διέλυσε στην ελληνική οικονομία. Αυτός που παρέδωσε τη χώρα στους τοκογλύφους δανειστές και στους τραπεζίτες, έσμιξε ξανά με το νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Γεννηματά (δεν το περίμενα από την Φώφη) και όλοι μαζί ετοιμάζονται για την μεγάλη αντεπίθεση-επιστροφή. Και μην σας φανεί καθόλου παράξενο να δούμε ξανά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Παναγία μου!! 

Προς το παρόν, όμως, τον πρώτο λόγο φαίνεται να έχει ο Κυριάκος! Κάποιοι πιστεύουν πως ο Μητσοτάκης ο νεότερος μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο! Έχασαν και τα ανέκδοτα το νόημα τους τελικά. Ο πιο συνεπής εκφραστής του κεφαλαίου, ο πιο πιστός οπαδός των απολύσεων (έβγαλε στους δρόμους ακόμα και χαμηλόμισθες καθαρίστριες), δεν μπορεί να είναι ο σωτήρας μας! Και για να προλάβω εκείνους που μιλούν για νοικοκύρεμα και διαφάνεια στο δημόσιο, οφείλω να πω, πως άλλο πράγμα είναι να βάλουμε τάξη στα δημόσια πράγματα, κι άλλο πράγμα είναι να λειτουργείς σαν φερέφωνο της τρόικας! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάθε ατσαλάκωτος πολιτικός, που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε παλάτια, είναι αδύνατο να αντιληφθεί τι σημαίνει να μην έχεις στο σπίτι σου, ούτε καν τα απαραίτητα …. Ξέρω πως δυσαρεστώ κάποιους με αυτά που γράφω, αλλά τι να κάνουμε! Άμα είναι να γράφουμε για να κάνουμε χατίρια, καλύτερα να ασχοληθούμε με κάτι άλλο και να σας αφήσουμε ήσυχους …. 

Ζούμε πραγματικά μια φαρσοκωμωδία! Η χώρα στον αυτόματο πιλότο. Η Ελλάδα δανείζεται για να πληρώνει το χρέος της! Μια συνταγή που οδηγεί κατευθείαν στον όλεθρο … Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτικούς που έγνοια τους δεν θα είναι μόνο οι επόμενες εκλογές! Η Ελλάδα έχει ανάγκη πολιτικούς που να μην χορεύουν στον ρυθμό που τους παίζουν τα κοράκια της παγκοσμιοποίησης! Η Ελλάδα χρειάζεται συμπαράσταση και δεν την έχει από πουθενά. Και έτσι οδηγούμαστε με γεωμετρική πρόοδο στο τέλειο ξεπεσμό και στην απόλυτη ανέχεια. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Βαρέθηκα να βλέπω ειδήσεις! Να ακούω συνεχώς για Βρυξέλες και μνημόνια! Για «Γιούρογκρουπ», για δανειστές, για ΔΝΤ και τρόικα. Αφήστε μας λίγο να χαμογελάσουμε. Όχι άλλη μαυρίλα, όχι άλλο κάρβουνο!!! Δέστε και λίγο αλλιώς τα πράγματα! Μην λέτε φωναχτά τις ειδήσεις! Μας τρομοκρατείτε! Μας κατατρομάζετε … Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας Από το Μονάγρι Λεμεσού a.avgoustis@hotmail.com

Πηγή: mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σημίτης: Το πρώτο μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος



Την άποψη ότι το πρώτο μνημόνιο, το 2010, δεν ήταν μονόδρομος εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Πιστεύω ότι το πρώτο μνημόνιο, υπό την εξαιρετικά αυστηρή μορφή που είχε, δεν ήταν μονόδρομος» επεσήμανε ο κ. Σημίτης σε συνέντευξή του στο capital.gr.

«Εκείνο το οποίο έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση και δεν έκανε τότε, ήταν ένας έγκαιρος σοβαρός σχεδιασμός για το πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση. Να τον καταρτίσει και να τον συζητήσει τόσο με την Ε.Ε., όσο και με το ΔΝΤ. Δεν έγινε κανένας σχεδιασμός» σημείωσε ο κ. Σημίτης προσθέτοντας ότι «το μνημόνιο αποτελούσε μία σειρά αποφάσεων που πήρε η Ε.Ε., χωρίς να είναι έτοιμη».

«Πιστεύω ότι μία σοβαρή πολιτική ηγεσία θα μπορούσε να δείξει έναν άλλο δρόμο, δηλαδή να κάνει μία καλύτερη συμφωνία. Αλλά η Ελλάδα χρειαζόταν οπωσδήποτε βοήθεια. Επίσης η Ελλάδα χρειαζόταν οπωσδήποτε να περιορίσει τα χρέη της, τα ελλείμματά της» εκτίμησε ο πρώην Πρωθυπουργός προσθέτοντας:

«Θέλω να αναφέρω την άποψη του Αμερικανού οικονομολόγου Κρούγκμαν, ο οποίος έχει εκφραστεί επανειλημμένα και έντονα κατά της πολιτικής λιτότητας της Ε.Ε.. Ο κ. Κρούγκμαν, το 2010 και το 2011, είχε τονίσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, χωρίς να εφαρμόσει μια πολιτική λιτότητας, για να μπορέσει να εξοφλήσει το χρέος. Δηλαδή, επεσήμανε ότι η Ελλάδα ήταν πολύ διαφορετική περίπτωση από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είχαν προβλήματα χρέους. Διότι η Ελλάδα είχε ξεπεράσει κάθε όριο σε σχέση με το δανεισμό και το χρέος της».

Ο κ. Σημίτης καταλόγισε ευθύνες και στην ΕΕ. «Η Ε.Ε. δεν έκρουσε τον κώδωνα στην Ελλάδα! Η Ένωση και ο επίτροπος Αλμούνια, όπως και ο πρόεδρος Μπαρόζο, υπέδειξαν στην Ελλάδα, το 2007, ότι δεν πάει καλά. Όμως το 2008 και το 2009 δέχτηκαν να μην στείλει η Ελλάδα τα στοιχεία, τα οποία έδειχναν τον εκτροχιασμό της και να μην ληφθούν μέτρα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σημίτης υποστηρίζοντας ότι «δεν ήθελαν να δημιουργήσουν μια αρνητική εντύπωση για τη συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδος, την οποία ο κ. Μπαρόζο - συντηρητικός και αυτός - υποστήριζε. Δηλαδή, η Ε.Ε. έχει και αυτή μεγάλη ευθύνη για αυτό που συνέβη».

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δημιουργήθηκε η πρώτη χίμαιρα ανθρώπου-χοίρου


Τα πρώτα χιμαιρικά έμβρυα χοίρων, τα οποία είναι κατά περίπου 0,001% ανθρώπινα, συνδυάζοντας κύτταρα και από τα δύο είδη δημιούργησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Ο απώτερος στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν μέσα σε τέτοια υβριδικά ζώα ανθρώπινα όργανα (καρδιά, πάγκρεας, ήπαρ κ.α.) προοριζόμενα προς μεταμόσχευση σε ασθενείς. Όμως αυτή η προοπτική είναι ακόμη μακρινή, καθώς υπάρχουν πολλές τεχνικές δυσκολίες, όπως παραδέχθηκαν οι επιστήμονες.

Για τη δημιουργία της χίμαιρας, ανθρώπινα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα εισήχθησαν σε έμβρυο χοίρου, το οποίο στη συνέχεια εμφυτεύθηκε σε μια γουρούνα για διάστημα έως ενός μήνα (μετά τα έμβρυα αφαιρέθηκαν για μελέτη, προτού υπάρξει γέννα). Προς το παρόν, η διαδικασία είναι ελάχιστα αποτελεσματική, καθώς, όπως έδειξαν τα πειράματα, από τα 2.075 έμβρυα που εμφυτεύθηκαν, μόνο τα 186 συνέχισαν να αναπτύσσονται μέσα στους θηλυκούς χοίρους.

Όμως, από την άλλη, υπήρξαν σαφείς ενδείξεις ότι τα ανθρώπινα κύτταρα ήσαν λειτουργικά μέσα στους χοίρους, παρόλο που αποτελούσαν ένα μικρό μόνο μέρος του ζώου. Δεν υπάρχουν πάντως ακόμη ενδείξεις ότι τα ανθρώπινα κύτταρα ενσωματώνονται στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο των χοίρων με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό από πλευράς νοημοσύνης!

Εκτός από τους χοίρους, οι αγελάδες φαίνονται ακόμη πιο κατάλληλο ζώο για τη δημιουργία χίμαιρας με τους ανθρώπους, επειδή η κύησή τους διαρκεί επίσης εννέα μήνες περίπου. Αντίθετα, η κύηση των χοίρων είναι πολύ πιο γρήγορη (διαρκεί λιγότερο από τέσσερις μήνες), με συνέπεια τα εμβρυικά κύτταρα του χοίρου να αναπτύσσονται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό,τι τα ανθρώπινα. Στην περίπτωση όμως των αγελάδων ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ίδιος.

Όταν ο κόσμος ακούει τη λέξη χίμαιρα, τη συσχετίζει πάντα με την ελληνική μυθολογία, υπάρχει πάντα αυτός ο φόβος. Όμως και οι άγγελοι είναι χίμαιρες, μπορεί να υπάρξει επίσης μια θετική εικόνα γι’ αυτά τα πλάσματα. Στόχος δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα τέρας, αλλά να βοηθήσουμε λόγω της παγκόσμιας έλλειψης οργάνων για μεταμόσχευση, δήλωσε ο κύριος ερευνητής δρ Τζουν Γου.


Πηγή: ΕΡΤ, Περιοδικό κυτταρικής βιολογίας «Cell», ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο φως η έκθεση-σοκ του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν υποχωρεί στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, το οποίο χαρακτηρίζει εξαιρετικά μη βιώσιμο, και θεωρεί ανεπαρκείς τις προτάσεις-δικαιολογίες των Ευρωπαίων και την άρνησή τους να ασχοληθούν σοβαρά με το μείζον αυτό ζήτημα.

Επίσης, το ΔΝΤ απαιτεί σημαντική αναδιάρθρωση των όρων των ευρωπαϊκών δανείων προς την Ελλάδα για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους. Χωρίς αναδιάρθρωση το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τονίζει το Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώθηκαν από το Ταμείο, τα παραπάνω αναφέρονται στη νέα αναθεωρημένη έκθεση βιωσιμότητας, που παραδόθηκε την Τρίτη το βράδυ στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ. Η έκθεση θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρία του Δ.Σ. στις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πωλ Τόμσεν και οι συνεργάτες του επιθυμούν: Πρώτον, μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους με επέκταση της περιόδου χάριτος και αναβολές καταβολής τόκων έως το 2040,

Δεύτερον, επέκταση των ωριμάνσεων των ευρωπαϊκών δανείων έως το 2070. Και τρίτον, τη μείωση των επιτοκίων όλων των δανείων του ESFSF και του ESM για 30 χρόνια, χαμηλότερα του 1,5%.

Στο Ταμείο πιστεύουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι καθόλου βιώσιμο, και δεν θα καταστεί τέτοιο ούτε με την πλήρη εφαρμογή των πολιτικών που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM. Η αναφορά αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, στην ουσία δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το Ελληνικό Πρόγραμμα με βάση τη λογική του ΔΝΤ.

Πιστεύουν επίσης ότι μακροπρόθεσμα οι δημόσιες δαπάνες για τη χρηματοδότηση του χρέους θα λάβουν εκρηκτικό χαρακτήρα, καθώς η Ελλάδα δεν δύναται να αντικαταστήσει τη ιδιαίτερα χαμηλή χρηματοδότηση που λαμβάνει από τους δανειστές της, με χρηματοδότηση από τις αγορές, οι οποίες θα προσφέρουν υψηλότερα επιτόκια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ταμείο αναζητεί λύσεις που θα διασφαλίσουν ότι το ελληνικό χρέος θα έχει καθοδική πορεία, και επίσης θα διατηρηθούν οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες στο 15 με 20% του ΑΕΠ.

Στο Ταμείο πιστεύουν ότι δεν είναι συνεπείς με τη βιωσιμότητα οι όποιες λύσεις προσφέρουν μόνο προσωρινή ανακούφιση, και οι οποίες δεν οδηγούν σε μια πτωτική πορεία του χρέους στο χρονικό ορίζοντα έως το 2060.

Το Ταμείο, όπως πάντα, καταγράφει και τα σενάρια του. Έτσι, ένα από τα σενάρια αναφέρει ότι μέχρι το 2020 το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει στο 170% του ΑΕΠ, και το 2022 μέχρι το 164% του ΑΕΠ.

Στη συνέχεια αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το 2060 και να φτάσει στο 275% του ΑΕΠ. Πιστεύουν δηλαδή ότι το κόστος του χρέους θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου καθώς ο δανεισμός από τις αγορές θα αντικαθιστά τα χαμηλότοκα δάνεια των Ευρωπαίων δανειστών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος θα ανέλθουν στο 15% του ΑΕΠ ήδη από το 2024 και στο 20% του ΑΕΠ μέχρι το 2031, φθάνοντας περίπου το 33% από το 2040 και περίπου το 62% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

Σημειώνεται ότι υπάρχει πλήρης διαφωνία του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους στο θέμα του χρέους, καθώς οι τελευταίοι είναι αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει πιο ήπια δυναμική.

Οι Ευρωπαίοι ενημέρωσαν το Ταμείο για τα εξής:

Το ελληνικό χρέος προβλέπεται να μειωθεί κάτω από 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2030 και ελαφρώς πάνω από το 100% του ΑΕΠ από το 2040, με τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες να παραμένουν κάτω από το 10% του ΑΕΠ μέχρι το 2023, κάτω από το 20% του ΑΕΠ μέχρι το 2040, αλλά να αυξάνονται στο 24% του ΑΕΠ από το 2060.

Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται σε σημαντικά πιο αισιόδοξες παραδοχές από εκείνες του ΔΝΤ, ιδίως όσον αφορά στην ανάπτυξη και το πρωτογενές πλεόνασμα, που βάσει των ευρωπαϊκών εκτιμήσεων θα διατηρηθεί στο 3,5% του ΑΕΠ για μια δεκαετία (έως το 2028),θα μειωθεί σταδιακά στο 3,2% από το 2030, και στο 1,5% μετά το 2040.

Πηγή: mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλεόνασμα 35,7 εκ. ευρώ για τα νοσοκομεία ανακοίνωσε ο Πολάκης



Πλεόνασμα της τάξης των 35.720.037 ευρώ για τα νοσοκομεία το 2016, σε αντίθεση με το χρέος των 935.941.720 ευρώ στο τέλος του 2015, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της χώρας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσιάζει σήμερα τα πρώτα επίσημα, αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, από αναφορές της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του υπουργείου Υγείας και τις Διευθύνσεις Οικονομικών των νοσοκομείων (αποτύπωση στο σύστημα BI)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στο τέλος του 2015 υπήρχαν εκκρεμείς υποχρεώσεις νοσοκομείων προς προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών 1.206.941.720 ευρώ, εκ των οποίων 855.020.000 ευρώ ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και 351.921.720 ανεξόφλητες υποχρεώσεις (οφειλές μικρότερες των 90 ημερών). Ταμειακό διαθέσιμο 379.000.000 ευρώ, εκ των οποίων 108.000.000 ευρώ δεσμευμένα για άλλους σκοπούς, όπως εφημερίες, δικαστικές αποφάσεις, έργα κ.λπ. Ταμειακό διαθέσιμο για πληρωμή υποχρεώσεων προς προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών 271.000.000 ευρώ. Καθαρή θέση: 935.941.720 ευρώ χρέος.

Στο τέλος του 2016 υπήρχαν εκκρεμείς υποχρεώσεις νοσοκομείων προς προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών 720.220.763 ευρώ, εκ των οποίων 382.538.757 ευρώ ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και 337.682.006 ανεξόφλητες υποχρεώσεις (οφειλές μικρότερες των 90 ημερών). Ταμειακό διαθέσιμο 894.448.158 ευρώ, εκ των οποίων 138.507.358 ευρώ δεσμευμένα για άλλους σκοπούς, όπως εφημερίες, δικαστικές αποφάσεις, έργα κ.λπ. Ταμειακό διαθέσιμο για πληρωμή υποχρεώσεων προς προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών 755.940.800 ευρώ.Καθαρή θέση: 35.720.037 ευρώ πλεόνασμα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπαινιγμοί Σαπέν ότι κάποιοι στήνουν παγίδες στην ελληνική κυβέρνηση



Υπαινιγμοί από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ό,τι κάποιοι στήνουν παγίδες στην ελληνική κυβέρνηση, αμέσως μετά την συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο κ. Σαπέν ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία θεωρεί πως δεν είναι λογικό να ζητείται από την Ελλάδα να ψηφίσει από τώρα μέτρα για μετά το 2018, τα οποία ενδεχομένως δεν θα χρειαστούν, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Εurogroup.

«Είναι νόμιμο να ζητάει κανείς από την Ελλάδα να περιγράψει ποια μέτρα θα λάβει αν δεν πετύχει τους στόχους της, αλλά μου φαίνεται από πολιτικής απόψεως αρνητικό και ανέφικτο να της ζητάει κανείς να νομοθετήσει εκ των προτέρων», ανέφερε ο Μ. Σαπέν και πρόσθεσε:

«Δύσκολα μπορούσα να φανταστώ να ζητήσει κάποιος από την Γαλλική εθνοσυνέλευση να προτείνει μέτρα αντιπαθητικά προς την κοινή γνώμη, τα οποία ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν. Πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στις προσπάθειες που ζητάει κανείς από την Ελλάδα και τις προσπάθειες που ζητάει κανείς από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης».

Είναι προφανές ό,τι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών καταδικάζει όσους από τους δανειστές και τους «εταίρους» ζητούν ανέφικτα πράγματα από την ελληνική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο εμμέσως πλην σαφώς ότι κάποιοι θέλουν να βλάψουν πολιτικά την ελληνική κυβέρνηση αναγκάζοντας την να πάρει μέτρα που θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις και τα οποία ο ίδιος πιστεύει ότι δεν χρειάζονται μα ληφθούν.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν είπε ακόμη ότι η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα ήταν σύντομη και ότι επί της ουσίας έγινε ένας απολογισμός του πού βρισκόμαστε, με όλες τις πλευρές να εκφράζουν τη βούληση να κλείσει όσο το δυνατόν ταχύτερα η δεύτερη αξιολόγηση.

Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι επί της ουσίας, μετά την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ήταν ο μόνος υπουργός που έλαβε το λόγο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι πάντες επιθυμούν το 2017 να μην είναι μία χρονιά κρίσης και να μην επαναληφθεί σε καμία περίπτωση αυτό που έγινε το 2015.

«Όλοι θέλουν να τελειώσει τώρα η αξιολόγηση», δήλωσε ο Μ. Σαπέν.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι πάντες συμφωνούν, της Γαλλίας συμπεριλαμβανομένης, ότι θα πρέπει να προβλεφθεί από τώρα τί θα γίνει το 2018, κατά τρόπο ώστε να μην υπάρξει το 2018 νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Για να γίνει αυτό, όπως είπε, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι να εκθέσει σήμερα η Ελλάδα τι θα κάνει στην περίπτωση, την οποία όπως είπε δεν θεωρεί πολύ πιθανή, που δεν επιτύχει τους στόχους της το 2018 και η δεύτερη προϋπόθεση είναι οι ευρωπαίοι να πουν τι θα κάνουν, στην περίπτωση που η Ελλάδα κάνει όλα όσα πρέπει.

Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε επίσης ότι τα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα η Ελλάδα είναι αξιοσημείωτα και ότι η αξιοπιστία της χώρας δεν πρόκειται να χτιστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά σε βάθος χρόνου και συγκεκριμένα ως το 2018.

Ο Μ. Σαπέν χαρακτήρισε «εξαιρετικά ελπιδοφόρες» τις ελληνικές επιδόσεις τόσο στον τομέα της ανάπτυξης όσο και στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρουσίας του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Γάλλος υπουργός είπε ότι είναι αναγκαία η παρουσία του, δεδομένου ότι μετέχει εξαρχής στο πρόγραμμα.

Στην αντίθετη περίπτωση, οι αγορές θα έθεταν το ερώτημα γιατί έφυγε το ΔΝΤ και αυτό δεν θα ήταν υπέρ της αξιοπιστίας της Ελλάδας, πρόσθεσε ο Μ. Σαπέν.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της εκ των προτέρων ψήφισης των μέτρων που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα μετά το 2018, στην περίπτωση που δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, ένα αίτημα που όπως είπε ο Σαπέν το υποβάλλει ευθέως το ΔΝΤ, ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι «δεν είναι λογικό να υποβάλλεται τέτοιο αίτημα στην Ελλάδα».

Είπε δε, ότι δεν θεωρεί πως η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, δηλαδή να ψηφίσει από τώρα μέτρα τα οποία ενδεχομένως δεν θα χρειαστούν και ότι αυτή είναι η ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση της Γαλλίας.

Τέλος, ο Γάλλος υπουργός είπε ότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία να βρεθεί λύση, η οποία ενδεχομένως αργότερα δεν θα υπάρχει λόγω της προεκλογικής περιόδου στην οποία εισέρχονται χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Novartis: Ξηλώνεται το πουλόβερ – Άρχισαν να βρίσκονται οι πρώτες μίζες


Και ελληνική φαρμακευτική εταιρεία φαίνεται να παρασέρνει το σκάνδαλο Novartis, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, η έρευνα φέρνει στο φως υποθέσεις χρηματισμού γιατρών και φαρμακοποιών από την εταιρεία NOVARTIS, και άλλες φαρμακοβιομηχανίες, ανάμεσά τους και μία ελληνική φαρμακευτική, που σε πρώτη εκτίμηση ξεπερνούν σε τζίρο τις 700.000 ευρώ. Τα πορίσματα των Επιθεωρητών Υγείας το 2012 και το 2014, που έχει στη διάθεσή της αποκλειστικά η ΕΡΤ, αποκαλύπτουν δύο υποθέσεις στη Θεσσαλονίκη οι οποίες είχαν κλείσει επιμελώς και τώρα ξανανοίγουν.

Τρεις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, μία εκ των οποίων η μητρική εταιρεία «Novartis» με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, αλλά και μία μικρότερη ελληνική κατέθεταν ποσά χιλιάδων ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός γιατρού και μιας φαρμακοποιού του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης.

Τραπεζικά εμβάσματα από το εξωτερικό, καταθέσεις σε προσωπικούς λογαριασμούς όχι μόνο από εταιρείες, αλλά και από φυσικά πρόσωπα, όπως και δεκάδες χιλιάδες ευρώ που διακινούνταν 10 ολόκληρα χρόνια από το 2001 έως το 2010, την εποχή του μεγάλου πάρτι στην υγεία και το φάρμακο περιγράφονται αναλυτικά σε δύο πορίσματα των επιθεωρητών υγείας που έχει στην κατοχή της η ΕΡΤ.

Οι δύο αυτές υποθέσεις είναι δύο ακόμη κεφάλαια στην υπόθεση Novartis που ξανανοίγουν από τους εισαγγελείς.

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης που μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΕΡΤ REPORT έχει αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση για την ιστορία της Novartis και στέλνει πια τα πορίσματα για τις μίζες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στο μεταξύ έχει ήδη διαταχθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στελεχών της Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια ονόματα εντοπίστηκαν στην λίστα εμβασμάτων προς το εξωτερικό και με κινήσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Πηγή: www.ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νικάμε αδέλφια!..

     Αυτές τις μέρες ζούμε το απόλυτο ξεβράκωμα της κυβέρνησης-παραδουλεύτρας του φον-σακάτη.
Το προτελευταίο "αφήγημα" του πρωθυπουργού έλαβε τέλος.
( Αλήθεια τί "αφήγημα"; Γιατί αφήγημα; Εμείς ζητήσαμε πρωθυπουργό και κυβέρνηση και όχι παραμυθάδες να μας αφηγούνται "αφηγήματα" )

Ήταν αυτό που μας "αφηγήθηκε" τον περασμένο Μάϊο και Ιούνιο για να μας
πείσει πως τα μέτρα που ψηφίζονταν τότε,
..θα ήταν αυτά που θα μας οδηγούσαν τσιφ στην ελάφρυνση(;) διαγραφή(;) επιμήκυνση(;), κάτι τέλος πάντων τού χρέους.
Τώρα μέσα στον ορυμαγδό τού τί θα δώσουμε ακόμη για να μας δώσουν την "αξιολόγηση" (γ@μώ την γλώσσα σας ανθέλληνες που μας έχετε κάνει να μιλάμε με εισαγωγικά), και του τί θα μας ζητήσουν ακόμη παραπάνω,
..έχουν ξεχαστεί και ελαφρύνσεις, και αφηγήματα και χρέη, και η παραμύθα πάπαλα.

Τώρα ζούμε στον αστερισμό του "μηχανισμού αυξημένων εγγυήσεων" (φτού να χαθείτε ανελλήνιστοι κι αγράμματοι που μας ρημάξατε τη γλώσσα), όπως λένε τώρα τον "κόφτη",
..γιατί ντρέπονται ή φοβούνται ακόμη και να χρησιμοποιήσουν την λέξη. (Αν ντρέπονται σιγά τις παρθένες, αν φοβούνται όμως πολύ καλά κάνουν.)
Ταλανίζονται, λέει, από το δίλημμα αν θα φηφίσουν ή όχι την επέκταση του κόφτη και μετά το 2018.
Γι αυτό και είπαμε πριν πως η ελάφρυνση του χρέους ήταν το προτελευταίο "αφήγημα" του πινόκιο:
Το τελευταίο φαίνεται πως είναι η υπεράσπιση του Συντάγματος, διότι τάχα λέει, η κυβέρνηση δεν ψηφίζει μέτρα εκ των προτέρων. Είναι, μάλλον, λέει, αντισυνταγματικό!

Αυτό μάρανε τις παρθένες καλντεριμιτζούδες.
Όταν έκαναν το Σύνταγμα κ@λόχαρτο για τους καμπινέδες της Βουλής, ήταν όλα συνταγματικά.
Όταν παραχωρούσαν την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια,
..όταν δεχόντουσαν την επιμήκυνση του χρέους μέχρι το 2060,
..όταν νομοθετουσαν φόρους και χαράτσια για ψεύτικα, ανύπαρκτα εισοδήματα,
..λογίζεται πως δεν ψήφιζαν εκ των προτέρων,
..και πως δεν δέσμευαν εκ των προτέρων τις επόμενες κυβερνήσεις,
..ή το κυριότερο πως δεν προεξοφλούσαν την γνώμη των ερχόμενων γενεών.

Νομίζουν πως θα βγουν στο μεϊντάνι σαν υπερασπιστές του Συντάγματος, και όλοι πιά θα τρέχουν να τους φιλήσουν τα χέρια.
Μιλάμε για τους απόλυτους πολιτικούς απατεώνες, για τα τελευταία κατακάθια του απόπατου.
Πιό κάτω απ' αυτούς δεν έχει.

Ως εκ τούτου, νικάμε αδέλφια!
Οι επόμενοι δεν μπορεί να είναι χειρότεροι. Το πολύ-πολύ να είναι οι ίδιοι.
Ο Κούλης ο επίδοξος νέος "αφηγητής", είναι τόσο ανίκανος, που είναι ανίκανος να γίνει χειρότερος απ' το "αριστερό" πινόκιο.
(Εκτός κι αν γίνει χειρότερος απ' την ανικανοσύνη του! Μπέρδεμα.)

Ως εκ τούτου, νικάμε: είδαμε τον πολιτικό πάτο.
Ζούμε ήδη το χειρότερο. Τί να φοβηθούμε πιά;
Χρειάζεται μόνο,
..να τραβήξουμε το καζανάκι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....