Διυλιστήριο: 04/20/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το ισλαμικό κράτους παίρνει τα όργανα τραυματισμένων μαχητών του και τα πουλάει στην μαύρη αγορά

ΤΕΧΕΡΑΝΗ (FNA) - Η τρομοκρατική οργάνωση ISIL ενίσχυσε το εμπόριο οργάνων σκοτώνοντας δικούς της μαχητές , οι οποίοι έχουν τραυματιστεί βαριά σε συγκρούσεις με τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα και την εθνοφυλακή , προκειμένου να πουλήσουν τα όργανά του σώματός τους, αναφέρουν δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης.

“ Οι γιατροί απειλήθηκαν για να αφαιρέσουν τα όργανα του σώματος ενός πληγωμένου μαχητή της ISIL ,” ανέφερε στην αραβόφωνη εφημερίδα al-Sabah μία ανώνυμη πηγή στην πόλη της Μοσούλης.

Οι τρομοκράτες έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά την πρόσφατη απώλεια εδαφών στο νότιο τμήμα της Μοσούλης και για τον ίδιο λόγο σκοτώνουν τους δικούς τους μαχητές , οι οποίοι έχουν τραυματιστεί στη Νότια Μοσούλη για να πάρουν τα όργανα του σώματός τους, όπως την καρδιά και τα νεφρά για να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά.

Σε μια σχετική εξέλιξη τον περασμένο μήνα , υπήρξαν δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης, που ανέφεραν ότι η τρομοκρατική ομάδα ISIL χρησιμοποιούσε τη συγκομιδή οργάνων ως έναν τρόπο για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της και για να σώσει τις ζωές των τραυματισμένων μελών της, σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν την Τρίτη.

Η ισπανική εφημερίδα El Mondo ανέφερε ότι η ISIL χρησιμοποιεί για μεταμόσχευση τα όργανα του σώματος των αιχμαλώτων της για να αντιμετωπίσει τον αυξημένο αριθμό των τραυματισμένων μελών της από τις επιθέσεις του συριακού στρατού και της εθνοφυλακής.

Σύμφωνα με το άρθρο , η ISIL αναγκάζει επίσης τους κρατούμενους στις φυλακές της Μοσούλης να δίνουν αίμα και αναβάλλει την εκτέλεση των καταδικασμένων σε θάνατο για να χρησιμοποιήσει το αίμα τους , όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η ISIL δεν αρκείται να χρησιμοποιεί τα όργανα των αιχμαλώτων και των κρατουμένων για μεταμόσχευση προς τα μέλη της, αλλά τα πουλάει και σε άλλες χώρες ως επικερδή επιχείρηση, πρόσθεσε.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα El Mondo ότι το προσωπικό σε ένα από τα νοσοκομεία της Μοσούλης έχει δει τα πτώματα τουλάχιστον 183 ανθρώπων, των οποίων τα όργανα είχαν ληφθεί από το σώμα τους.
Σύμφωνα με μία έκθεση, η ISIL έχει δημιουργήσει μια ιατρική ομάδα στη Μοσούλη με επικεφαλής έναν Γερμανό γιατρό, που εξάγει τα όργανα του σώματος προς τη Συρία και την ιρακινή περιοχή του Κουρδιστάν για μεταμόσχευση σε μέλη ή πώληση.

Ο πρέσβης του Ιράκ στα Ηνωμένα ‘Εθνη Mohamed Alhakim είχε κάνει τις ίδιες αποκαλύψεις το περασμένο έτος, λέγοντας ότι η ISIL είναι διακινητής ανθρωπίνων οργάνων και έχει εκτελέσει μία δωδεκάδα γιατρούς, που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Ο Alhakim στήριζε τους ισχυρισμούς του στην ανακάλυψη δωδεκάδων πτωμάτων , που βρέθηκαν σε ρηχούς μαζικούς τάφους κοντά στην πόλη της Μοσούλης, που είναι σήμερα ένα προπύργιο της ISIL. Οι χειρουργικές τομές, μαζί με την έλλειψη νεφρών και άλλων μερών του σώματος οδηγούν σε ένα αναπόφευκτο συμπέρασμα.

"Έχουμε σώματα. Ελάτε να τα εξετάσετε. Είναι σαφές ότι λείπουν ορισμένα όργανα ," αποκάλυψε ο Alhakim.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΤΑΦΟΥ

Περιέγραψε επίσης το μακελειό.:
"Όταν ανακαλύπτουμε μαζικούς τάφους, κοιτάμε τα όργανα. Μερικοί από αυτούς έχουν σκοτωθεί από σφαίρες, ορισμένοι από αυτούς από μαχαίρια. Αλλά όταν βρεθούν να λείπουν κομμάτια από πίσω και λείπουν και τα νεφρά , θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι συνέβη. "
ΠΗΓΗ http://en.farsnews.com/newstext.asp...

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι συνηθισμένο σε οποιανδήποτε εμφύλια διαμάχη και σε κάθε εθνοκάθαρση να ανευρίσκονται εκ των υστέρων μαζικοί τάφοι και να αποκαλύπτονται φρικτές πρακτικές των εμπολέμων.

Σ’ αυτή την περίπτωση, αποκαλύπτεται ότι η ISIL διαπράττει εγκλήματα ενάντια σε άμαχο πληθυσμό και σε αιχμαλώτους.

Θα μπορούσε κανείς να αμφισβητήσει τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και γραπτές αποδείξεις, που δείχνουν τον σατανικό τρόπο που σκέφτονται και ερμηνεύουν το κοράνι τα μέλη αυτής της τρομοκρατικής ομάδας.

Στις 31 Ιανουαρίου 2015 εξεδόθη μία θρησκευτική οδηγία (fatwa) με Nο 68 “στο όνομα του Aλλάχ, του πιό Ελεήμονα και του πιό Φιλάνθρωπου”.

Η οδηγία αυτή επιτρέπει τη θανάτωση με σκοπό τη χρήση οργάνων από αντιπάλους μαχητές ή “αποστάτες” για τη σωτηρία της υγείας ενός μουσουλμάνου.

Την εποχή που εκδόθηκε η θρησκευτική οδηγία δεν είχε αρχίσει ακόμα η στρατιωτική παρέμβαση της Ρωσίας στη Συρία και οι απώλειες της ΙSIL δεν ήταν τόσο μεγάλες, ώστε να δικαιολογείται η χρήση οργάνων αντιπάλων.

Για να δικαιολογηθεί η πρακτική αυτή, οι εκδότες της οδηγίας επικαλούνται κείμενο του Imam- al Nawawi, που εγκρίνει τον κανιβαλισμό ενάντια σε άπιστους μαχητές.

Μέσω της γενίκευσης, αφού είναι νόμιμος ο κανιβαλισμός αντιπάλων είναι νόμιμη και η αφαίρεση οργάνων από νεκρούς αντιπάλους.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι οι απάνθρωπες αυτές πρακτικές δικαιολογούνται πρώτα “νομικά” και δεν είναι πρωτοβουλίες κάποιων κατσαπλιάδων ή αμόρφωτων οπαδών.

Με αφορμή το άρθρο αναζήτησα πληροφορίες για αυτό το “ιατρικό” πρόγραμμα και βρήκα τα παρακάτω ανησυχητικά δεδομένα:

Οι επεμβάσεις γίνονταν στα νοσοκομεία Alsalam Hospital και Alzahrawi Hospital (Alahliya) πάνω σε μελλοθάνατους άνδρες ηλικίας 20 έως 35 ετών.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ibn Sina Hospital στη Μοσούλη αναφέρουν ότι μέσα στο νοσοκομείο δημιουργήθηκε μία ξεχωριστή χειρουργική πτέρυγα εφοδιασμένη με σύγχρονα μηχανήματα, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη πόλη και με αλλοδαπούς γιατρούς , που προσλήφθηκαν από την ISIL.

Eπίσης δημιουργήθηκε μία παρόμοια χειρουργική εγκατάσταση δίπλα στο κέντρο πυρηνικής ιατρικής στο συγκρότημα νοσοκομείων της Μοσούλης .
Η παρουσία του Γερμανού γιατρού , που δεν έγινε δυνατό να κατονομασθεί, επιβεβαιώνεται και μάλιστα γίνεται η αποκάλυψη ότι διαμένει στο δεύτερο όροφο του νοσοκομείου Ibn Sina και δεν βγαίνει ποτέ έξω από αυτό.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι τα όργανα αφαιρούνται από τους δότες , ενώ ακόμα είναι ζωντανοί και αφού έχουν γίνει σχετικά τεστ συμβατότητας ιστών , ενώ βρίσκονται στις φυλακές.

‘Εχουν γίνει ως τώρα πάνω από 183 επεμβάσεις για αφαίρεση οργάνων.
Τα όργανα που αφαιρούνται είναι κυρίως νεφροί και μεταφέρονται προς άγνωστο προορισμό με φορτηγάκια τύπου KIA, που διαθέτουν φορητά ψυγεία.
Σύμφωνα με κάποια πηγή τα όργανα μεταφέρονται στη Τουρκία μέσω Συρίας.
ΠΗΓΗ https://mosuleye.files.wordpress.com/...

Το ερώτημα που μπορεί να τεθεί σ’ αυτό το σημείο είναι εύλογο.
Αφού γνωρίζουν πού γίνεται το έγκλημα, γιατί δεν βομβαρδίζουν τις ιατρικές εγκαταστάσεις?

‘Iσως η απάντηση να εξηγεί κάποιους βομβαρδισμούς νοσοκομείων σε Συρία και Αφγανιστάν, αλλά το περίεργο είναι ότι στα νοσοκομεία αυτά δραστηριοποιούνταν γιατροί από συγκεκριμένη φιλανθρωπική οργάνωση γιατρών.
‘Εγινε λάθος στόχευση ή συμβαίνει κάτι άλλο πιό ανησυχητικό?
ΠΗΓΗ https://news.vice.com/article/a-sec...

Σημειώνω ότι ειδικά η επίθεση εναντίον των συριακών νοσοκομείων έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2016, δηλαδή μία βδομάδα μετά από τις αποκαλύψεις στο site Mosulyoon...
Eίχε προηγηθεί μία παρόμοια επίθεση εναντίον νοσοκομείου στο Kunduz του Αφγανιστάν στις 3 Οκτωβρίου 2015.
ΠΗΓΗ http://www.msf.org/article/afghanis...

Μήπως θα ήταν όμως καλύτερο να έβγαινε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του “άγνωστου” Γερμανού γιατρού και του ιατρικού επιτελείου του?
Δεν φθάνουν για την καταδίκη του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας 183 εγκλήματα εμπορίας ανθρωπίνων ιστών και οι αντίστοιχοι φόνοι ανθρώπων?

John Ofeon
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

To MΕGA «βυθίζεται» - Μετά την Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank κατήγγειλε το δάνειo στη ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ



της Μαρίνας Νικολάκη
Μετά την Τράπεζα Πειραιώς ήλθε η σειρά της Alpha Bank να καταγγείλει το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ που χορήγησαν οι 4 συστημικές τράπεζες στο MEGA.

Την περασμένη βδομάδα η πρώτη καταγγελία έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς για το δικό της δάνειο προς το κανάλι.

Παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμα αν θα γίνει σήμερα ή όχι ΔΣ στο MEGA.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έκανε πρώτη πράξη το τελεσίγραφο που είχε θέσει στους μετόχους της «Τηλέτυπος», ζητώντας την καταβολή έως και την Τετάρτη 13/4 ποσού 11,5 +1 εκατ. ευρώ, ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, και κατήγγειλε ένα διμερές δάνειο που είχε συναφθεί με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του σταθμού - ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την καταγγελία και των υπόλοιπων δανείων του Mega, εάν δεν υπάρξει αντίδραση από τους μετόχους.

Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά του καναλιού είχε ζητηθεί παράταση έως και τις 22 Απριλίου, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, γεγονός που δείχνει και τη στάση που τηρούν πλέον οι τράπεζες απέναντι στους ιδιοκτήτες του Μεγάλου Καναλιού.

Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος είχε επικοινωνήσει με τις διοικήσεις των τραπεζών Alpha και Πειραιώς ζητώντας τους «να κάνουν αυτό που επιβάλλει ο νόμος στην περίπτωση του Mega», ενώ το θέμα παρακολουθεί στενά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Η καταγγελία της δανειακής σύμβασης από την Πειραιώς, η οποία έχει χορηγήσει τα μικρότερα δάνεια από το σύνολο των 88 εκατομμυρίων ευρώ, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς ανοίγει τον δρόμο και για την καταγγελία από την πλευρά των υπόλοιπων πιστωτικών ιδρυμάτων. Μάλιστα, ήδη από χθες οι διοικήσεις των τραπεζών βρίσκονται σε επικοινωνία μεταξύ τους, με το ενδεχόμενο να καταγγείλουν συνολικά τα δάνεια να φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ. Πράγμα που σημαίνει ότι ο έλεγχος του καναλιού θα περάσει στις τράπεζες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους νυν μετόχους, αλλά και τους νέους, που είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να τοποθετηθούν στην ΑΜΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι του καναλιού, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν εμφανίζονταν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την ΑΜΚ. Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είχε δηλώσει πως μπορεί να συγκεντρώσει επενδυτές και να τοποθετήσει 15 εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση. Αλλα 2,5 εκατομμύρια ευρώ είναι διατεθειμένος να βάλει ο Δημήτρης Μάρης και όλα αυτά υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων του οικονομικού ελέγχου. Μετά την καταγγελία του δανείου, όμως, οι συνθήκες πλέον αλλάζουν δραματικά.

Να σημειωθεί ότι το κλίμα στο Mega για τους εργαζομένους είναι βαρύ, καθώς το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του δεν επέτρεψε να πληρωθεί το δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ενώ ορισμένοι εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη πιθανόν να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης προς τους μετόχους, για να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σε Ολλανδική εκπομπή παρουσιαστές τρώνε ο ένας τον άλλον ....



Μετά τους παιδεραστές και τους κτηνοβάτες οι «πολιτισμένοι» Δυτικοευρωπαίοι μας παρουσιάζουν κάτι καινούριο. Τους κανίβαλους! Δείτε απόσπασμα σε ολλανδική εκπομπή όπου καλεσμένοι τρώνε ο ένας τηγανισμένο κομμάτι από το σώμα του άλλου, το οποίο είχε αφαιρεθεί προφανώς νωρίτερα με μικροεπέμβαση.

Η «κουλτούρα» στο απόγειό της. Μένει να φτιαχτεί και κόμμα κανιβάλων. Μην το γελάτε καθόλου…




http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρωτοφανής γκάφα της ΝΔ. Μίλησαν υπέρ της Ryanair αλλά ο διευθυντής κατηγορεί Κεφαλογιάννη


Πρωτοφανής γκάφα Γ. Κουμουτσάκου - Ο. Κεφαλογιάννη!!!
Εξέδωσαν ανακοινώσεις εναντίον της Τουριστικής Πολιτικής της κυβέρνησης με αφορμή συνέντευξη του εμπορικού δ/ντή της Ryan air ο οποίος όμως... κατηγορεί ευθέως και καθαρά την ΝΔ και την κ.Κεφαλογιάννη !!!

Συνέντευξη στο «ΒτΚ» του Εμπορικού Δ/ντη της Ryan air
''Έχουμε στείλει 23 γράμματα σε Έλληνες υπουργούς απο της αρχές του 2014 συμπεριλαμβανομένης και της κ. Κεφαλογιάννης, στην οποία το 2014 προτείναμε να συνεχίσουμε να πετάμε από τα Χανιά για Λονδίνο και το χειμώνα, εάν αφαιρούσαν τους φόρους, αλλά δεν πήραμε απάντηση!!!

Πως ''σήκωσαν'' το θέμα ψηλά τα στελέχη της ΝΔ
Τα στελέχη της ΝΔ μάλλον δεν είχαν ενημερώθει σωστά από την κυρία Κεφαλογιάννη και προσπάθησαν να αποδώσουν στην κυβέρνηση την μη απάντηση των επιστολών αυτών

Σπίρτζης: Η Ryanair έκανε έναν λεπτό εκβιασμό

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και τους δημοσιογράφους κ. Δ. Βερύκιο και κ. Σ. Λάμπρου.

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε εκτός των άλλων και για το θέμα της αποχώρησης της Ryanair. Αναλυτικά ο διάλογός του με τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Πριν από λίγο μιλάγαμε με την Κουντουρά και ήρθε η κουβέντα στην Αντουανέττα που την είπαν, την Ryanair και μας έλεγε ότι της έστειλαν μια επιστολή που προφανώς την έχουν στείλει και σε σένα και απαιτούν εδώ και τώρα να μην πληρώνουν στο αεροδρόμιο κυρίως της Κω. Τι είναι αυτή η ιστορία; Τα 12 ευρώ. Γελάς ε;

Υπουργός: Γελάω. Κατ’ αρχάς να πω ότι αυτή η επιστολή υπάρχει εδώ και δύο χρόνια, ίσως και παραπάνω στην ΥΠΑ. Έχω μιλήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να μου στείλουν αυτή την επιστολή και προφανώς η Ryanair γνωρίζει ότι αυτά τα πράγματα δε γίνονται και δε γίνεται να ζητάει η μία αεροπορική εταιρία σε μία χώρα μόνο για εκείνη, να υπάρχουν άλλα τέλη και δασμοί, με το πρόσχημα ότι θα φέρει τουρίστες στο νησί, στη χώρα ή τα λοιπά. Πιστεύω ότι από εκεί μπορεί να φανεί ένα είδος λεπτού εκβιασμού για το αν θα φέρει ή όχι.

Δημοσιογράφος: Ναι, γιατί λέει η Ryanair ότι εγώ φέρνω 5 εκατομμύρια τουρίστες εδώ πέρα και εσείς δεν μου κάνετε τη χάρη. Εμμέσως πλην σαφώς.

Υπουργός: Ακόμη δεν έχει μετεξελιχθεί το εθνικό πλαίσιο της Ευρώπης για τα αεροδρόμια και τις αερομεταφορές. Παζαρεύουν κατά το δοκούν εταιρίες με χώρες για κάποια αεροδρόμια. Όταν γίνει αυτό το πλαίσιο, θα το συζητήσουμε με την Ryanair.

Η ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ RYANAIR ΓΙΑ ΤΟ....''ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ''

Για δηλώσεις που δεν συνάδουν ούτε με τους ελάχιστους κανόνες σεβασμού έκανε λόγο η Έλενα Κουντουρά για τα περί «Μαρίας Αντουανέτα» που είπε στέλεχος της Ryanair σε συνέντευξή του.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο εμπορικός της διευθυντής της low cost αεροπορικής εταιρίας Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν,αποκάλεσε «Μαρία Αντουανέτα» της Ελλάδας την υπουργό τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε πως η εταιρία του σταματά δυο μήνες νωρίτερα τις πτήσεις της στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κ. Κουντουρά, διευκρίνισε πως δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα για το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε το στέλεχος της αεροπορικής εταιρίας.
«Είναι γνωστό το αίτημα που έχουν θέσει στις εκάστοτε κυβερνήσεις κατ’ επανάληψη όλα τα προηγούμενα χρόνια και από τις αρχές του 2014 πιο επισταμένως, να μην πληρώνει η εν λόγω εταιρεία το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων 12 ευρώ ανά επιβάτη», επισημαίνει η υπουργός.
Όπως συνεχίζει: «Πρόσφατα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας επανήλθε με επιστολή του, αυτή τη φορά συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο της Κω, ζητώντας την άμεση απαλοιφή του εν λόγω τέλους. Στις συναντήσεις μας που είχαν προηγηθεί με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, και στην ανταλλαγή αλληλογραφίας μας στη συνέχεια, ξεκαθάρισα ότι το συγκεκριμένο αίτημά για την κατάργηση των τελών 12 ευρώ ανά επιβάτη, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μου».
«Τέτοιου είδους θέματα εντάσσονται στο πλαίσιο της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής που αφορά και τις αεροπορικές εταιρείες, και του συνέστησα να απευθυνθεί στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών», καταλήγει.

Η αλήθεια ....

Η κυβέρνηση από τη μία δεν ανταποκρίθηκε στο εκβιαστικό κάλεσμα της Ryanair, που απαίτησε για δεύτερη φορά, ευνοϊκή μεταχείριση έναντι των ανταγωνιστών της.

Από την άλλη η Ryanair δεν αποχωρεί από τα ελληνικά αεροδρόμια. Απλώς αποφάσισε να διακόψει δύο μήνες νωρίτερα τη σύνδεση με την Κω, διατηρώντας όμως τις υπόλοιπες συνδέσεις της.

Με δεδομένο και το προσφυγικό ζήτημα, αναμενόμενο θα έλεγε κανείς…

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η πρώτη κατάργηση «μνημονιακού» νόμου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ…



Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά αν, όπως είπε χθες ο Πάνος Σκουρλέτης, έρθει στη Βουλή νέος νόμος για τον ΑΔΜΗΕ τον Μάιο, τότε θα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα… ιστορικό γεγονός, αφού θα πρόκειται για την πρώτη κατάργηση νόμου του μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει, δεν κατάργησε με ένα νόμο και με ένα άρθρο ολόκληρο το μνημόνιο, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς...
Και φαίνεται ότι η αρχή θα γίνει από το νόμο 4237/14 για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ που προέβλεπε τη μεταβίβαση του 66% σε ιδιώτη και ο οποίος θα αντικατασταθεί από άλλο νόμο που θα προβλέπει 51% στο δημόσιο, τουλάχιστον 29% σε στρατηγικό επενδυτή και 20% σε θεσμικούς επενδυτές μέσω Χρηματιστηρίου…

Τέλος πάντων, πρέπει να ξέρετε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση αυτή είναι εμβληματική και αξιοποιείται επικοινωνιακά προς το εσωτερικό του κόμματος, ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που διαφοροποιεί την πολιτική φιλοσοφία της κυβέρνησης Τσίπρα από εκείνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και ως μια χειροπιαστή επιτυχία της «σκληρής διαπραγμάτευσης» της κυβέρνησης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πολλές φορές μέχρι σήμερα χρησιμοποιήσει την περίπτωση του ΑΔΜΗΕ για να περιγράψει εκείνα που «διέσωσε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τα… δόντια του μνημονίου. Πρέπει επιπλέον να σας πω ότι η υπόθεση αυτή έχει δώσει πολλούς εσωκομματικούς και ενδοκυβερνητικούς πόντους στον Πάνο Σκουρλέτη…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται έκτακτα μέτρα



Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τονίζει πως τα στοιχεία της Eurostat που θα δημοσιευτούν την Πέμπτη θα δικαιώσουν την Κομισιόν. Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ΜΝΙ και το euro2day.gr, υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται μέτρα εκτάκτου ανάγκης και ότι αυτό το πλάνο δεν είναι πρόταση που θέλει να ακολουθήσει η Κομισιόν. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως θα την εξετάσει σοβαρά μόνο εάν θέλουν όλα τα μέρη και σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του προέδρου της Κομισιόν:

Υπάρχει μια επιλογή, τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, την οποία η ελληνική πλευρά μπορεί να ερμηνεύσει ως άδικη διότι η συμφωνία είναι συμφωνία και οι θεσμοί δεν μπορούν να ζητούν περισσότερα, όμως οι θεσμοί θεωρούν πως είναι απαραίτητα προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός. Ποια είναι η άποψή σας για το θέμα;

Ναι, τα μέτρα έκτακτης ανάγκης είναι μια επιλογή, όμως η Κομισιόν δεν θα προτείνει αυτή την επιλογή.

Αν όλες οι πλευρές συμφωνούν, αλλά διαφωνεί η Ελληνική κυβέρνηση, τι θα συμβεί;

Όμως δεν είμαστε εκεί. Φτάνουμε σε μια κρίσιμη στιγμή και δεν θέλω να προσθέσω δυσκολίες επί δυσκολιών λέγοντας τι θα κάνει ή τι δεν θα κάνει η Κομισιόν σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν έχει νόημα για την ώρα.

Η δημοσιοποίηση της ιδέας των έκτακτων μέτρων έχει εγείρει πολλές διαφωνίες στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν έχει νόημα να συζητιέται διότι θα ήταν καταστροφικό να νομοθετήσει μέτρα τώρα για την περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του 2018. Θα ήταν καταστροφικό για τους δυνητικούς επενδυτές και η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργεί βάσει υποθέσεων. Ποια είναι η θέση σας;

Κατανοώ πλήρως τις θέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης. Εμείς, ως Κομισιόν, είμαστε της άποψης πως όλα τα στοιχεία μας είναι σωστά και δεν υπάρχει ανάγκη για έκτακτα μέτρα. Αν όμως, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των θεσμών, παρουσιαστεί στην Ελληνική κυβέρνηση η επιλογή, τότε θα την εξετάσουμε σοβαρά. Όμως αυτός δεν είναι ο δρόμος που θα πρέπει να πάρουμε.

Αν όμως λέτε πως δεν υπάρχει ανάγκη για έκτακτα μέτρα, τότε γιατί τα συζητάμε;

Σύμφωνα με τα στοιχεία μας δεν υπάρχει ανάγκη για αυτή την κίνηση, όμως αν οι άλλοι είναι της άποψης πως τα έκτακτα μέτρα προσφέρουν διέξοδο στην κατάσταση και αν αυτά τα μέτρα προταθούν, τότε είμαστε έτοιμοι να τα εκτιμήσουμε, αλλά σε στενή συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση.

Ποιοι είναι αυτοί οι «άλλοι»; Εννοείτε το ΔΝΤ;

Η εντύπωσή μου είναι πως το ΔΝΤ δεν πιστεύει στα στοιχεία μας. Υπάρχει σκέψη στο ΔΝΤ να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, όμως αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί με βάση την πραγματικότητα.

Όλα τα τελευταία χρόνια το ΔΝΤ έπεφτε έξω στις προβλέψεις του. Γιατί να είναι σωστές (οι προβλέψεις) τώρα;

Το ότι έκανες λάθος χθες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κάνεις λάθος και αύριο, άρα αυτό πρέπει να το εκτιμήσουμε προσεκτικά. Νομίζω πως πρέπει να περιμένουμε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της Eurostat την Πέμπτη. Με βάση αυτά τα στοιχεία πρέπει να επιστρέψουμε στο θέμα, αν χρειαστεί.

Νομίζετε πως τα στοιχεία της Eurostat μπορούν να πείσουν το ΔΝΤ να συμβιβαστεί;

Δεν γνωρίζω τι πειθώ έχουμε στο ΔΝΤ, αυτό δεν είναι δικό μου θέμα, είναι θέμα του ΔΝΤ.

Έχετε μιλήσει για το θέμα αυτό με τον Έλληνα πρωθυπουργό;

Θα του μιλήσω τις επόμενες μέρες.

Μου είπατε ότι η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει «κτήμα» της τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν. Ωστόσο, το να τους αναγκάζετε να λάβουν έκτακτα μέτρα είναι άλλο πράγμα. Δεν είναι πολιτικά επικίνδυνο να τους ζητάτε να πάνε προς αυτή την κατεύθυνση;

Έλεγα πως η Κομισιόν δεν τάσσεται υπέρ αυτού του δρόμου.

Η Κομισιόν υπήρξε υπερβολικά αισιόδοξη αναφορικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, όμως φαίνεται πως τα γεγονότα δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες σας. Γιατί εκκρεμεί ακόμα αυτή η αξιολόγηση;

Θα ευχόμουν να είχαμε συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας πριν τη σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό και οι προσπάθειές μας θα πρέπει να ανακατευθυνθούν προκειμένου να υπάρξει ένας γρήγορος διακανονισμός για την Ελλάδα.

Ναι, αλλά γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα;

Διότι δεν είναι στο τραπέζι όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να την ολοκληρώσουμε.

Ποια είναι τα στοιχεία αυτά;

Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι θεσμοί, δηλαδή η ΕΕ και το ΔΝΤ, θα μείνουν ενωμένοι. Δεν μπορώ να φανταστώ το ΔΝΤ να φεύγει από το πρόγραμμα.

Αν αποδειχθεί αδύνατον να επιτευχθεί συμφωνία, κάποιος πρέπει να κάνει πίσω. Ποιος νομίζετε ότι θα κάνει πίσω;

Αυτή δεν είναι μια ρεαλιστική υπόθεση. Θα παραμείνουμε ενωμένοι.

Όμως δεν είστε ενωμένοι. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ, δεν είναι μυστικό, όλοι μιλούν γι’ αυτό, ως εκ τούτου πως μπορείτε να μείνετε ενωμένοι αν δεν ήσασταν ενωμένοι;

Πρέπει να γεφυρώσουμε το χάσμα.

Ποια ήταν τα αποτελέσματα της συνάντησής σας με την κ. Λαγκάρντ; Είστε πιο αισιόδοξος τώρα απ’ όσο ήσασταν προηγουμένως;

Όταν μίλησα στην κ. Λαγκάρντ ξεκαθάρισα πως οι βασικές υποθέσεις της Κομισιόν ήταν σωστές και είναι σωστές.

Άρα αληθεύει ότι οι απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πιο κοντά στις θέσεις της Ελλάδας;

Οι Ευρωπαϊκές θέσεις είναι κοντά στην πραγματικότητα.

Και ποιες είναι αυτές ακριβώς; Για παράδειγμα, το ΔΝΤ θέλει περισσότερα μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος 3,5%. Θα ζητήσετε περισσότερα μέτρα προκειμένου να ικανοποιηθεί το ΔΝΤ;

Ο στόχος μας δεν είναι να ικανοποιήσουμε το ΔΝΤ. Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι ο στόχος του 3,5% να τηρηθεί από όλους. Πιστεύουμε πως η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες και αυτό τώρα πρέπει να ελεγχθεί με βάση τα στοιχεία της Eurostat που θα ανακοινωθούν στις 21 Απριλίου, αν είμαστε ή δεν είμαστε εκεί. Δεν έχω δογματική προσέγγιση.

Δεν έχει να κάνει με την επιβολή δογμάτων στους άλλους και νομίζω πως η Ελλάδα, ως μια από τις παλαιότερες δημοκρατίες του κόσμου, χρειάζεται περιθώριο προκειμένου να αποφασίσει από μόνη της με τη δική μας συμφωνία για την ακριβή δομή των προσπαθειών που θα πρέπει να γίνουν. Όμως οι Ελληνικές αρχές χρειάζονται περιθώριο για να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις. Επιμένω στην ανάγκη η Ελλάδα να κάνει «κτήμα» της τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

Η ΕΕ λέει πως μέτρα 3% του ΑΕΠ είναι αρκετά για να επιτευχθεί ο στόχος για το πλεόνασμα το 2018, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι χρειάζονται περισσότερα. Αυτός είναι ο βασικός παράγοντας που σας αποτρέπει από το να καταλήξετε σε συμφωνία. Αν τα νούμερα της Eurostat δείξουν πως η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα, θα έχετε «πυρομαχικά» για να πείτε πως οι προβλέψεις του ΔΝΤ βασίζονται σε απαισιόδοξα σενάρια;

Τα στοιχεία της Eurostat θα δείξουν αν οι υποθέσεις της Κομισιόν είναι σωστές και νομίζω πως είναι. Και γι’ αυτό λέω πως δεν έχει να κάνει με δόγματα, αλλά με πραγματικά στοιχεία.

Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία σύντομα, όμως αν ρωτήσετε «ποιος θα κάνει συμβιβασμό» κανένας δεν γνωρίζει. Δεν σας ανησυχεί αυτό;

Με ανησυχεί, όμως θα υπάρξει συμφωνία.

Μέχρι πότε;

Όσο το δυνατόν συντομότερα.

Με το όσο το δυνατόν συντομότερα εννοείτε Ιούνιο ή μέσα Μαΐου;

Δεν είναι πολύ έξυπνο ο κάθε Θεσμός και όλοι αυτοί που δίνουν συνεντεύξεις να δίνουν ημερομηνίες. Γινόμαστε δέσμιοι των προσδοκιών που μόνοι μας δημιουργούμε.

Όμως και η Κομισιόν έθεσε προθεσμίες, άρα είστε εν μέρει υπεύθυνοι γι’ αυτό…

Ναι, γι’ αυτό λέω πως δεν είναι έξυπνο.

Έχει ήδη συμβεί και τώρα δεν μπορείτε να το πάρετε πίσω, άρα όλοι ρωτούν, θα αφήσετε τις διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο που η Ελλάδα έχει να καταβάλει πληρωμές για να υπάρξει συμβιβασμός ώστε να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός;

Νομίζω πως είναι προς το συμφέρον όλων να τελειώσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα και αποκλείω τελείως την πιθανότητα ενός πιστωτικού γεγονότος. Δεν θα συμβεί.

Γιατί όχι;

Διότι δεν μπορεί να συμβεί.

Τα μέτρα είναι ένα από τα θέματα, το άλλο μεγάλο θέμα είναι το Ελληνικό χρέος. Το ΔΝΤ δηλώνει εμφατικά πως δεν είναι οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι για τους οποίους αμφιβάλει, αλλά η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα· πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλη χρονική περίοδο. Ως εκ τούτου η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε μια πολύ γενναιόδωρη ελάφρυνση χρέους προκειμένου να παραμείνει το ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα. Πώς και υπό ποια έννοια θα επιτευχθεί αυτή η ελάφρυνση χρέους;

Χάσαμε πολύ χρόνο συζητώντας την προσέγγιση του «κουρέματος» επί του ονομαστικού χρέους. Αυτό έχει εξαφανιστεί και ευτυχώς δεν αποτελεί πλέον θέμα συζήτησης. Είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να εμείνουμε σε αυτά που αποφασίσαμε το 2012 και αυτά τα μέτρα που σχετίζονται με το χρέος θα πρέπει να συζητηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα. Απ’ όσο γνωρίζω αυτή είναι η πρόθεση του Προέδρου του Eurogroup.

Σε ότι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, αν και τα μέτρα που έχουν περιγραφεί δεν έχουν βραχυχρόνια στήριξη, πρέπει να εφαρμοστούν, διότι νομίζω πως πρέπει να δώσουμε ένα σήμα πως κάτι έχει αλλάξει και τώρα είναι στο δικό μας χέρι να κάνουμε ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης χρέους.

Ακούμε επίσης για την επιλογή του αυτόματου re-profiling χρέους στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι στο μέλλον. Αυτό θα εξεταστεί ως επιλογή προκειμένου να συμφωνήσει το ΔΝΤ. Θα συμφωνούσατε στην επιλογή αυτή, υπό όρους;

Αυτό εξαρτάται από τους ακριβείς όρους και δεν είμαστε ακόμα εκεί. Το θέμα του χρέους δεν έχει ακόμα συζητηθεί.

Εννοείτε σε έναν ευρύτερο κύκλο, διότι σε περιορισμένο κύκλο έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις και το ESM έχει κάνει ορισμένες προτάσεις, όμως δεν έχουν συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup και όλοι ξεχνούν πως οι υπουργοί Οικονομικών είναι αυτοί που ψηφίζουν, που αποδέχονται ή απορρίπτουν.

Αποκλείω την πιθανότητα το Eurogroup να απορρίψει την όποια συμφωνία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως δεν χρειάζεται να συζητηθεί τώρα το χρέος.

Όμως αυτό το θέμα πρέπει να συζητηθεί. Νομίζω πως αυτό που έλεγε ο κ. Σόιμπλε είναι πως δεν υπάρχει βραχυπρόθεσμα η ανάγκη να συζητηθεί το θέμα. Όμως υπάρχει μια πολιτική ανάγκη.

Δεν συμμερίζεται την άποψή σας.

Όμως εγώ είμαι της άποψης πως το θέμα του χρέους πρέπει να συζητηθεί.

Τι θα γίνει αν αρνηθούν κάποιοι υπουργοί; Δεν μπορείτε να τους αναγκάσετε να το συζητήσουν.

Δεν μπορούν να με αναγκάσουν για το ακριβώς αντίθετο! Θέλουμε να μιλήσουμε για το ζήτημα του χρέους και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας απαγορεύσει να το συζητήσουμε και να το σκεφθούμε.

Άλλο η συζήτηση, άλλο η απόφαση. Θα χρειάζονταν πολύς χρόνος για να καταλήξετε σε συμφωνία.

Δεν γνωρίζω για προθεσμία για το χρέος.

Κατανοείτε όμως πως δεν θα ήταν καλό για κανέναν αυτές οι διαπραγματεύσεις να πάρουν μήνες

Δεν νομίζω πως θα ήταν σοφό να πάρουμε πολύ χρόνο για να ολοκληρώσουμε αυτή τη σημαντική διάσταση του φακέλου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα φέρει στη Βουλή δυο νομοσχέδια, για το ασφαλιστικό και τη φορολογία, τα οποία θα μπορούν να αλλάξουν, και πολλοί θεώρησαν την απόφαση αυτή «μονομερή». Συμφωνείτε;

Ήταν μια μονομερής απόφαση διότι ελήφθη χωρίς να ενημερωθούν οι θεσμοί, όμως η Ελληνική κυβέρνηση έχει απόλυτο δικαίωμα να την λάβει. Όμως δεν ήταν μια σοφή απόφαση διότι δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις στη διαπραγμάτευση. Ωστόσο, δεν με ανησυχεί πολύ, είναι δικαίωμα της Ελληνικής κυβέρνησης να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή.

Απ’ όσο γνωρίζω στείλατε email στην Ελληνική κυβέρνηση λέγοντας πως δεν ήταν καλή κίνηση.

Δεν έστειλα email.

Η Κομισιόν το έστειλε;

Όχι, το έστειλε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Είχε την έγκρισή σας;

ΖΚΓ: Δεν το γνώριζα από πριν.

Είστε υπέρ του email;

ΖΚΓ: Όχι

Αντιλαμβάνεστε ότι πίσω από αυτήν την κίνηση είναι ο φόβος του κ. Τσίπρα ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά και οι πιστωτές να αλλάξουν τη συμφωνία και να ζητήσουν περισσότερα μέτρα; Στις διαπραγματεύσεις, συνυπολογίζετε την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ή την αποκλείετε τελείως;

Παρακολουθώ πολύ στενά το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, όμως δεν είναι ένα από τα στοιχεία των διαπραγματεύσεων. Όμως επαναλαμβάνω πως είμαι της άποψης ότι οι Ελληνικές αρχές πρέπει να έχουν περιθώριο για να λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις. Άρα, αν το έχουμε αυτό υπ’ όψιν, και εγώ το έχω υπ’ όψιν, αν το έχουμε στο «ραντάρ» μας, και εγώ το έχω στο «ραντάρ» μου, θα πρέπει να απέχουμε από το να κάνουμε δημοσίως συστάσεις στην Ελληνική κυβέρνηση. Θα πρέπει να συζητούμε με την Ελλάδα αλλά όχι να παρεμβαίνουμε απ’ έξω με απαράδεκτο τρόπο.

Αντιλαμβάνεστε πως αν η τελική συμφωνία απορριφθεί από την Ελληνική βουλή, θα μπορούσατε να προκαλέσετε ατύχημα.

Όπως έλεγα προηγουμένως, θέλω η Ελλάδα να κάνει «κτήμα» της τα μέτρα και αν θέλουμε η Ελλάδα να κάνει «κτήμα» της τα μέτρα δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουμε με απαράδεκτο τρόπο. Αφήστε τους θεσμούς και την Ελληνική κυβέρνηση να συζητήσουν χωρίς να δημιουργείτε προβλήματα.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Δημοσιονομικά προβλήματα, το οικονομικό πρόγραμμα και την προσφυγική κρίση. Έχω την εντύπωση πως υπερβολικά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό προσφυγικό πρόβλημα. Εγώ το έχω υπ’ όψιν μου.

Στην τελευταία μας συνέντευξη, είπατε πως δεν εμπιστεύεστε τον κ. Τσίπρα. Τώρα τον εμπιστεύεστε;

Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό την περασμένη Κυριακή και ήταν μια εξαιρετική συζήτηση.

Δεν απαντήσατε στην ερώτησή μου

Όχι

Μπορείτε παρακαλώ να απαντήσετε;

Τον εμπιστεύομαι.

Τα Wikileaks έβλαψαν τις διαπραγματεύσεις;

Δεν νομίζω. Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ανησύχησαν

Ποια είναι η άποψή σας για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη;

Συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη πριν από μήνες και μου άφησε καλή εντύπωση.

Μια τελευταία ερώτηση, θα μπορούσε να επανέλθει στο τραπέζι το Grexit;

Δεν πιστεύω ούτε για δευτερόλεπτο πως θα ήταν σοφό και έξυπνο να ξανα-αρχίσει αυτή η συζήτηση. Το Grexit δεν συνέβη και δεν θα συμβεί.

Αν και θα μπορούσε να επανέλθει από κάποια κράτη-μέλη;

ΖΚΓ: Δεν θα συμβεί. Αυτοί που ξανα-ξεκινούν αυτή τη συζήτηση παίζουν με τη φωτιά. Έχουμε αρκετές κρίσεις, δεν χρειαζόμαστε μια ακόμα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι λέει ο Κώστας Ζουράρης για την εξαίρεση των Βουλευτών από το Ασφαλιστικό;


Διαφαίνεται από την δήλωση του αρμόδιου Υπουργού για θέματα...
εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλου, ότι οι διατελέσαντες βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν μέχρι το 2012, καθώς και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, εξαιρούνται των ενιαίων κανόνων του ασφαλιστικού, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα πρόσωπα μετά το 2012.

Απαιτώ από τον Υπουργό Εργασίας, να διαγράψει αυτήν την εξαίρεση.

Επισημαίνω δε προς τους ευνοημένους βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους ότι με αυτήν την ελεεινή τους συμπεριφορά, οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου από τον ελληνικό λαό και τους υπενθυμίζω, αν τους έχει μείνει και λίγο μυαλό, ότι για λόγους στοιχειώδους αυτοπροστασίας θα έπρεπε οι ίδιοι, αυτεπαγγέλτως και αυτοκλήτως, να ζητήσουν την απάλειψη αυτής της φαυλοκεντρικής διαφαινομένης διατάξεως.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άρωμα γυναίκας..

     Πολλή ''ανδρισμός'' έχει πέσει στην πολιτική ζωή.
Πολλή αντρίλα.
Γι αυτό μάλλον δεν πάμε καλά.

Και πολλοί πυρσοί, δάδες αναμμένες και σβηστές,
..δαφνόφυλλα, γροθιές υψωμένες, ήλιοι σαν
γαϊδουράγκαθα,
..ρυάκια με σκ@τά, ροζ ελπίδες και σκουπιδοφάγοι γλάροι.

''Ξύλινος'' λόγος, αντρειέματα και τσαμπουκάδες: ''θα σας @@μήσουμε!'', ''όχι εμείς θα σας πηδήσουμε!'',
..κι άλλα τέτοια βαρβάτα και ''τσ' αντρικής σχολής'' που λέει κι αυτός Που Γέρνει (λες να τον..;).

Λείπει απ' την πολιτική μας σκηνή το άρωμα γυναίκας.
Όχι της ντεμέκ γυναίκας που μιμείται τον άντρα.
Αλλά της γυναίκας-γυναίκας, που είναι μάνα, αδελφή και ερωμένη μαζί,
..εκείνο το άρωμα το ''μαμαδίσιο'', που σε μαλώνει και ξέρεις πως είναι για το καλό σου,
..που σε στριμώχνει στην γωνία με αυστηρότητα και γλύκα μαζί,
..που θες να φύγεις μακριά της, να απαλλαγείς, κι όλο ξαναγυρνάς σαν κουνούπι στην λάμπα, αφού σε έλκει η αυστηρή της αγάπη.

Τους τελευταίους αιώνες η πατριαρχία μάς οδήγησε στο χείλος του γκρεμού, και κοντά πάλι στις σπηλιές και στα δέντρα.
Καιρός ν' ανακαλύψουμε πάλι τις χαρές και τα πλεονεκτήματα των αρχαίων μητριαρχικών κοινωνιών.
Και γιατί όχι και στην πολιτική. Καιρός να το δοκιμάσουμε.

Θα έχει πιό ανθρώπινο πρόσωπο, σίγουρα πιό επιεικές και πιό σοβαρό,
..και ανεπιφύλαχτα πιό αποφασισμένο να προστατέψει την κοινωνία, την ομάδα, το σύνολο.
Κι ακόμα, πιό πολιτισμένο, λιγότερο ''μπρούτο'' και αγροίκο,
..με περισσότερη χάρη και αγάπη για τις χαρές της ζωής.

Μας λείπει το ''μαμαδίσιο'' πρόσταγμα, η ''μαμαδίσια'' εξουσία.
Η ''μαμαδίσια'' αγάπη και ασφάλεια.
Ας την ξαναβρούμε.
Κάπου εδώ θα είναι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ψηφίζουν το νέο Ασφαλιστικό αλλά... εξαιρούνται από αυτό!



Εκτός ασφαλιστικού μένουν οι βουλευτές, κάτι που επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Την ώρα που το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ καθαρά, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αυξήσεις εισφορών τόσο για τους ήδη συνταξιούχους όσο και για τους ασφαλισμένους, μειώσεις νέων συντάξεων έως 15% - 30%, αλλά και μόνιμους μηχανισμούς μείωσης των παροχών, οι βουλευτές μένουν «εκτός».

Συγκεκριμένα, από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλέγει μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε την εξαίρεση, διευκρινίζοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο» τόνισε.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δεν θα συνέλθουμε ποτέ. Συνταξιούχος ΟΤΕ στα 55 έτη, με σύνταξη 2.700 ευρώ, διαμαρτύρεται !!!


Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Ενικό ένας συνταξιούχος του ΟΤΕ με σύνταξη 2.700 το μήνα επιτίθεται στους πολιτικούς και συγκεκριμένα στον εκπρόσωπο της Ένωσης Κεντρώων Καλλιάνο Ιωάννη προφανώς γιατί η Ένωση Κεντρώων προτείνει να μειωθούν οι υψηλές συντάξεις . Το επιχείρημα του συνταξιούχου όπως το εκφραζει στο τέλος είναι το ίδιο με του σύριζα για την »ανάπτυξη» που νομίζει ότι κάνει.. Εγω λέει είμαι υπέρ καλά αλλά δεν φτάνουν γιατί ζω με αυτα 4 παιδιά 2 εγγόνια και έναν γαμπρό.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνεργασία της ΣΤΑΣΥ με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία



Αμοιβαία επωφελή συμφωνία συνεργασίας αναμένεται να υπάρξει μεταξύ των Σταθερών Συγκοινωνιών Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ) και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. (ΕΑΒ).

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Μια τέτοια εξέλιξη, η οποία θα κατατείνει αφενός στην πιστοποίηση- εκ μέρους της ΕΑΒ- εργασιών συντήρησης και επισκευής που διενεργεί η ΣΤΑΣΥ στο τροχαίο υλικό της και αφετέρου στην παραγωγή μέρους των ανταλλακτικών που χρησιμοποιεί η δεύτερη στις εγκαταστάσεις της πρώτης, συζητήθηκε πρόσφατα μεταξύ των Διοικήσεων των δύο εταιρειών. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΣΤΑΣΥ κ. Σταύρος Στεφόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Παναγιώτης Βόγκας, συνοδευόμενοι από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα, όπου τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Ζαχαρίας Γκίκας, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γεώργιος Μαζαράκος, ο αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παπασπύρος και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε ενημερωτική παρουσίαση για το αντικείμενο και τις δραστηριότητες της ΕΑΒ και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της ΣΤΑΣΥ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν τα πεδία όπου μπορεί να ενισχυθεί η μεταξύ τους συνεργασία, καθώς και τους τρόπους ανάπτυξής της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Βραβεία Πούλιτζερ: Τρεις Έλληνες φωτογράφοι ανάμεσα στους νικητές



Ελληνικό χρώμα είχαν φέτος τα βραβεία Πούλιτζερ.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η εφημερίδα «New York Times» τιμήθηκαν από κοινού με το εν λόγω βραβείο στην κατηγορία «Breaking News» για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. Και στην ομάδα Thompson Reuters συμπεριλαμβάνονται και τρεις Έλληνες, οι οποίοι και αποτύπωσαν την προσφυγική κρίση με τον φακό τους. Αυτοί είναι οι Γιάννης Μπεχράκης, Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης.


Από κει και πέρα, στο πρακτορείο Associated Press απονεμήθηκε βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στην βιομηχανία θαλασσινών. Ενώ διακρίθηκε και η εφημερίδα Los Angeles Times στην κατηγορία «breaking news» για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο.

Τέλος, οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald-Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

Δείτε τις φωτογραφίες των Έλληνων νικητών:

Η φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη


Η φωτογραφία του Άλκη Κωνσταντινίδη


Η φωτογραφία του Αλέξανδρου Αβραμίδη


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Μπάχαλο» η Νέα Δημοκρατία-Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της ΚΕΦΕ αφήνοντας αιχμές



Λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου και μια μόνο μετά την παραίτηση Παπαμιμίκου και τη διαγραφή του Βασίλη Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής παραιτήθηκε, αφήνοντας αιχμές για αντικαταστατική συμμετοχή 803 επιπλέον συνέδρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pressroom.gr, ο Φίλιππος Ταυρής είχε εκφράσει με επιστολές προς τον πρόεδρο του κόμματος, την έντονη διαφωνία του για τον τρόπο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη των προέδρων στις τοπικές.

Η δήλωση της παραίτησης


«Η έλλειψη δυνατότητας ουσιαστικής παρέμβασης της ΚΕΦΕ σε όλη την διαδικασία εσωκομματικών εκλογών και ως εκ τούτου διασφάλισης των αποτελεσμάτων μαζί με την εμμονή στην αυθαίρετη και αντικαταστατική άποψη της συμμετοχής 803 επιπλέον σύνεδρων στο επικείμενο συνέδριο με οδήγησαν σε παραίτηση από την θέση του προέδρου του συγκεκριμένου οργάνου της ΚΕΦΙ των εσωκομματικών εκλογών. Η ιστορία μου στη ΝΔ δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιηθώ ως άλλοθι συγκεκριμένων αντικαταστατικων και αντιδεοντολογικών ενεργειών.»


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάνω από 600.000 Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό τα τελευταία 6 χρόνια-Χανουμε τα παιδιά μας και τη χώρα μας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ( ΕΛΣΤΑΤ), τα τελευταία έξι χρόνια μετανάστευσαν στο εξωτερικό περισσότεροι από 600.000 Έλληνες, κυρίως νέοι, διωγμένοι από τον "ευρωπαράδεισο" της κρίσης, σε αναζήτηση μιας μοίρας στον ήλιο της διεθνούς αγοράς εργασίας. Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2014 μετανάστευσαν 106.804, το 2013, 117.094, το 2012 124.694, ενώ ανάλογη ήταν η ροή μεταναστών τα προηγούμενα χρόνια από το 2010 και μετά, έτσι που στο σύνολό τους να ξεπερνούν τα 600.000 άτομα. Η πλειοψηφία τους ήταν νέοι και άντρες, όπως συμβαίνει συνήθως με τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό, μετά το πρώτο στις αρχές του εικοστού αιώνα και το δεύτερο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το τραγικό είναι ότι, σε αντίθεση με τις εποχές εκείνες, σημερα υπάρχει μεγάλη υπογεννητικότητα των ελληνίδων γυναικών, με συνέπεια αυτοί που φεύγουν στο εξωτερικό να μην υποκαθίστανται από αυξημένες γεννήσεις όπως στο παρελθόν.

Αντίθετα από τις παλιότερες γενιές, σήμερα η Ελληνίδα μητέρα γεννά ένα περίπου παιδί κατά μέσο όρο, γεγονός που δεν αρκεί για να διατηρηθεί ο πληθυσμός, αφού αυτό απαιτεί 2,1 παιδια κατά μέσο όρο ανά μητέρα. Έτσι η Ελλάδα γερνάει ραγδαία από υπογεννητικότητα αλλά και από τη φυγή των νέων στο εξωτερικό.

Την ώρα που η Ελλάδα μαστίζεται από αυτή τη μεγάλη υπογεννητικότητα, γερνάει ταχύτατα και χάνει τα παιδιά της που φεύγουν μαζικά ως μετανάστες στο εξωτερικό, η ίδια αυτή ιστορική γωνιά της γης εποικίζεται από μάζες μη αφομοιώσιμων μουσουλμάνων. Οι οποίοι στο ορατό μέλλον θα υπερβούν πληθυσμιακά τους Έλληνες "ιθαγενείς" και θα την καταλάβουν χωρίς να έχει πέσει ούτε μία ντουφεκιά. Στο όνομα του πονηρού "φιλανθρωπισμού" θα χάσουμε τη χώρα μας, όπως σχεδιάζουν κάποιοι κύκλοι που προγραμματίζουν τη διαδρομή του μέλλοντος, με τη συνδρομή του μισελληνισμού ορισμένων, την ανοησία άλλων και την αφασία πολλών.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....