Διυλιστήριο: 11/03/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Δεν θα συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση στην Ελληνογερμανική Συνέλευση του Φούχτελ

Αρνείται η ελληνική κυβέρνηση να παραβρεθεί δια εκπροσώπων της στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, που πραγματοποιείται από αύριο στη Γερμανία και τα νήματα της οποίας κινεί ο πολυσυζητημένος Γιοάχιμ Φούχτελ.

«Η Αθήνα δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμιά εκδήλωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, γιατί ο κ. Φούχτελ δημιουργεί δομές παράλληλες προς τις δομές του ελληνικού κράτους» ήταν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, το μήνυμα της Αθήνας προς το Βερολίνο. Μήνυμα που εστάλη μέσω του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Σταϊνμάιερ, που επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες - διασταυρωμένες πληροφορίες - η Αθήνα διαμήνυσε πως στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο από αύριο Τετάρτη έως το Σάββατο, δεν πρόκειται να παραστούν ούτε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ούτε ο Έλληνας πρεσβευτής στη Γερμανία.

Τα δυο ονόματα, μάλιστα, αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση που τύπωσε ο κ. Φούχτελ, ο οποίος αποτελεί «εκλεκτό» της Καγκελαρίας σε βαθμό που μετά από μια συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά η Άνγκελα Μέρκελ είχε χαρακτηρίσει… «Φούχτελο»!

Ερώτημα δε, είναι, πώς θα αντιδράσει στην ελληνική κίνηση η κυρία Μέρκελ.

Πηγή: real.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

EurActiv: Λουξεμβούργο και Γερμανία «παράδεισοι» στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ο μυστικοπαθής χρηματοπιστωτικός τομέας στη Γερμανία είναι ο δεύτερος μετά το Λουξεμβούργο που είναι “ευάλωτος” σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ και τα δύο κράτη μέλη είναι τα χειρότερα για φοροαποφυγή, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε ένα χρόνο μετά το σκάνδαλο Luxleaks.

Οι περισσότερες από τις 15 χώρες που εξετάστηκαν έδειξαν ότι αποτυγχάνουν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, αναφέρει η έκθεση που συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για το Χρέος και την Ανάπτυξη (Eurodad), με «άφθονες ευκαιρίες» για τις πολυεθνικές και τους πλούσιους ιδιώτες να κρύψουν χρήματα.

«Μερικές από τις πιο ύποπτες χώρες εξακολουθούν να είναι το Λουξεμβούργο και η Γερμανία, οι οποίες προσφέρουν σε ένα ευρύ σύνολο από επιλογές για την απόκρυψη της ιδιοκτησίας και του ξεπλύματος χρήματος», ανέφερε το δίκτυο των 48 ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένης της Oxfam και Christian Aid.

Το ξέπλυμα χρήματος μετατρέπει τα έσοδα του εγκλήματος σε δήθεν νόμιμα χρήματα ή περιουσιακά στοιζεία, και έχει συνδεθεί με τη διεθνή τρομοκρατία.

Ο Tove Ryding, συντονιστής φορολογικής δικαιοσύνης της Eurodad, είπε ότι οι πολίτες της ΕΕ περιμένουν εδώ και ένα χρόνο την ΕΕ να συγκεντρωθεί και να βάλει ένα τέλος σε ένα σύστημα που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές να φοροαποφύγουν.

«Αντ ‘αυτού, αν και λίγα κενά έχουν κλείσει, εμφανίστηκαν νέα. Είναι σαφές ότι στην ΕΕ είναι business as usual για τις πολυεθνικές εταιρείες που θέλουν να αποφύγουν τους κανόνες για να μειώσουν τον φόρο στους λογαριασμούς τους».

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Vanessa Mock είπε στην EurActiv: «Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της παρούσας Επιτροπής. Από την έναρξη του Πακέτου Διαφάνεια τον περασμένο Μάρτιο και το σχέδιο δράσης μας για την εταιρική φορολογία, τον Ιούνιο, έχουμε ήδη καταφέρει να επιτύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Το Λουξεμβούργο επικρίθηκε έντονα στην έκθεση για το γεγονός ότι κατέστησε ακόμη πιο δύσκολο να εντοπιστούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και των περιουσιακών στοιχείων με την εισαγωγή νέων οικονομικών δομών.

Πηγή: EurActiv, James Crisp

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Έπεσαν οι υπογραφές για τη στήριξη ενεργειακών έργων - Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ

Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση υπογραφής συμβάσεων δανειοδότησης για την κατασκευή ενεργειακών έργων. Ανήγγειλε, επίσης, ενίσχυση της παρουσίας της τράπεζας στην Ελλάδα, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο "Grexit", επανέλαβε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία.

«Θα επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα, για να στείλουμε μήνυμα στην πραγματική οικονομία και να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση έργων που θα βοηθήσουν να λύσουμε τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ και σημείωσε ακόμη ότι η τράπεζα ήταν παρούσα στην Ελλάδα πριν την κρίση, συνέχισε στη διάρκεια της κρίσης και θα παραμείνει και μετά, εφόσον της ζητηθεί, σε μια χώρα με κράτος δικαίου και δημοκρατία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η έκθεση της ΕΤΕπ στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, είναι 18 δισ. ευρώ ή 10% του ΑΕΠ. Ο κ. Χόγιερ εξέφρασε, επίσης, τη βούληση της τράπεζας να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και επενδύσεις στην έρευνα, την καινοτομία και την ευρυζωνικότητα, ενώ δήλωσε ανοιχτός και σε συζητήσεις για τη στήριξη δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας.

Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση περιλαμβάνει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τη συζήτηση για το χρέος και την παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου ως το Μάρτιο του 2016. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι θα επιστρέψει η αισιοδοξία στην οικονομία, ενώ, αναφερόμενος στο ρόλο της ΕΤΕπ, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θεσμικοί παράγοντες στέλνουν ένα σήμα στην αγορά, όπως είναι σημαντική και η συμμετοχή της EBRD στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ζήτησε, επίσης, συμμετοχή της ΕΤΕπ σε επενδύσεις στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ιδιαίτερα τη χρηματοδοτική συνδρομή της ΕΤΕπ για την ολοκλήρωση του προηγούμενου ΕΣΠΑ, και προσέθεσε ότι συζητούνται τρόποι για επέκταση των εργαλείων ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη βοήθεια της τράπεζας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι οι ενεργειακές επενδύσεις που χρηματοδοτεί η ΕΤΕπ μειώνουν το κόστος λειτουργίας του συστήματος και συμβάλλουν, επίσης, στην προστασία του περιβάλλοντος. Σημείωσε δε το γεγονός ότι οι επενδύσεις πραγματοποιούνται από εταιρείες του Δημοσίου, πράγμα που δείχνει, όπως είπε, ότι το Δημόσιο μπορεί να κάνει χρήσιμα πράγματα, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας. Τόνισε, ακόμη, ότι υπάρχουν και άλλα φιλόδοξα σχέδια επενδύσεων, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα και η ενίσχυση της διασύνδεσης με την Ιταλία, ενώ ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο οι συζητήσεις με την κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν για την κατασκευή του έργου.

Οι συμβάσεις που υπεγράφησαν σήμερα με τη ΔΕΗ, τον Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και τον Διαχειριστή Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) είναι συνολικού ύψους 285 εκατ. ευρώ, και αφορούν την εγκατάσταση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σε 18 νησιά στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τις διαπόντιες νήσους (110 εκατ.), την ενίσχυση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Πελοπόννησο και την Εύβοια (70 εκατ.), τη διασύνδεση νησιών των Κυκλάδων (65 εκατ.) και την επέκταση της δυναμικότητας του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα (40 εκατ.).



Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ





Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρήγμα στις σχέσεις Ανεξάρτητων Ελλήνων - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Φίλη - Μπλέκει και με την Δικαιοσύνη ;



Δεν υιοθετούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων, όπως αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Θεωρούμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να εκμηδενίσουμε τον σχεδιασμένο τραγικό ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι θυσιάστηκαν με βίαιο τρόπο», αναφέρεται ακόμη στη δήλωση.

Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη, «η ιστορία του Πόντου ήταν και θα παραμείνει αδιαμφισβήτητα αληθινή».

Μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη 


Μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη ενδέχεται να επιφέρει στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη η χθεσινοβραδινή άρνηση στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο STAR της Γενοκτονίας των Ποντίων, η οποία αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Βουλή των Ελλήνων το 1994 καθώς με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο που ψηφίστηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο προβλέπεται σειρά κυρώσεων μεταξύ των οποίων ακόμα και η φυλάκιση. 

Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Ν.4285 προβλέπεται πως: «Όποιος µε πρόθεση, δηµόσια, προφορικά ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέµου, εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώµατος και των εγκληµάτων του ναζισµού που έχουν αναγνωριστεί µε αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά οµάδας προσώπων ή µέλους της που προσδιορίζεται µε βάση τη φυλή, το χρώµα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισµό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που µπορεί να υποκινήσει βία ή µίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά µίας τέτοιας οµάδας ή µέλους της, τιµωρείται µε τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούµενου άρθρου». Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 1 οι ποινές που προβλέπονται είναι φυλάκιση τριών µηνών έως τριών ετών και χρηµατική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.

Στον ίδιο νόμο υπάρχει μάλιστα πρόβλεψη και για την περίπτωση που η πράξη τελεστεί από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του και τις ποινές εκεί να είναι ελαφρώς αυστηρότερες με πρόβλεψη για φυλάκιση έξι µηνών έως τριών ετών και χρηµατική ποινή δέκα χιλιάδων έως εικοσι πέντε χιλιάδων (10.000 – 25.000) ευρώ.

Μοναδικό επιχείρημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο κ. Φίλης είναι το δεύτερο σκέλος το επίμαχου άρθρου το οποίο φαίνεται να λειτουργεί συνδυαστικά με το πρώτο και να υποστηρίξει ότι η συμπεριφορά του δεν στρέφεται κατά καμίας ομάδας προσώπων, αντιθέτως παρά το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία παραδέχεται ότι υπήρξε εθνοκάθαρση.




http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έντονες αντιδράσεις από τους ΑΝ.ΕΛ. για τη φορολογία της μπύρας

Την κυβερνητική συνοχή απειλούν οι μικρές ζυθοποιίες και η φορολόγησή τους. Πρόκειται για διάταξη που έχει ενταχθεί σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και προκαλεί ήδη τριγμούς.

Την απόσυρση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου με τα νέα προαπαιτούμενα για την φορολόγηση των ελληνικών εταιριών ζυθοποιίας ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προαναγγέλλοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα την καταψηφίσουν. 

 Κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο εισηγητής του κυβερνητικού κόμματος Γιώργος Λαζαρίδης, απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους υπουργούς είπε: «Να αποσυρθεί το άρθρο 52. Πέραν από τις μικρές ζυθοποιίες που υπάρχουν ανά την Ελλάδα, στην Θράκη υπάρχει και μια ακόμα ζυθοποιία που κρατά θέσεις εργασίες. Στηρίζοντας αυτή την ζυθοποιία στηρίζεις και την Θράκη». 

 Την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος σε σχόλιό του στο twitter έγραψε: «Η φορολόγηση της ελληνικής μπίρας που ζει τη Θράκη και μικρές ζυθοποιίες σε όλη την Ελλάδα ΔΕΝ ψηφίζεται ούτε αποτελεί προαπαιτούμενο». 

 Σύμφωνα με τη ρύθμιση, τροποποιείται από 1-1-2016 το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την μπίρα που παράγεται από ανεξάρτητα μικρά ζυθοποιεία, των οποίων η παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως. 

 Ειδικότερα, ο μειωμένος συντελεστής αυξάνεται: 

 α) από το 50% στο 55% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 15.000-50.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως, 

β) από το 50% στο 60% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 50.000-100.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως, 

γ) από το 50% στο 75% του ισχύοντος κανονικού συντελεστή για τα ζυθοποιεία των οποίων η παραγωγή κυμαίνεται από 100.000 έως 200.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως. 

 Την απόσυρση του άρθρου 52 για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις μικρές ζυθοποιίες ζήτησε, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας. 

 Την απόσυρση της ρύθμισης για τη φορολόγηση των μικρών ζυθοποιών, ζήτησε και ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης. 

 «Αρνούμαι να πιστέψω ότι υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που στραγγαλίζει τις 30 περίπου μικρές ελληνικές επιχειρήσεις και παίζει το παιχνίδι των μεγάλων επιχειρήσεων» είπε ο κ. Μανιάτης, που τάχθηκε και κατά της ρύθμισης για τη φορολόγηση του αγροτικού πετρελαίου, για την οποία είπε ότι «καθιστά ανύπαρκτη τη δυνατότητα επιβίωσης των Ελλήνων αγροτών».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προστιμήστε μας!..

     Αν οι εκλογές γίνονταν τον Νοέμβριο -σύμφωνα και με τον αρχικό σχεδιασμό του πρωθυπουργού- τα αποτελέσματα θα ήταν τα ίδια;
Μετά τον ορυμαγδό
τόσων ψηφισθέντων ''προαπαιτούμενων'' ο κόσμος θα ψήφιζε το ίδιο;
Άρα ο πρωθυπουργός έκανε τις εκλογές πριν την ψήφιση του εγκλήματος γι αυτόν ακριβώς τον λόγο: για το ποθητό (γι αυτόν) αποτέλεσμα.

Αμέσως αμέσως και με την απλή αυτή διαπίστωση, χωρίς άλλες πολύπλοκες και εξεζητημένες αναλύσεις,
..συμπεραίνουμε πως ο άνθρωπος αυτός είναι απατεώνας.
Όχι πολιτικός απατεώνας και άλλα τέτοια διακοσμητικά, αλλά απλός, ξεκάθαρος, ολοφάνερος απατεώνας.

Σε τί διαφέρει δηλαδή αυτός που χτυπάει το κουδούνι του ηλικιωμένου και του λέει ευγενικά: ''είμαστε απ' την ΔΕΗ και ελέγχουμε τα ρολόγια'',
..κι αφού μπεί μέσα ξαφρίζει όλο το σπίτι,
..απ' αυτόν που λέει ''είμαστε απ' την αριστερά και αγαπάμε τον λαό'',
.. κι όταν πάρει την εξουσία καταστρέφει τον λαό και ξεπουλάει την χώρα;
Απατεωνιές εκ προμελέτης και οι δύο!

Πρώτα ξεγελάς με όμορφα λόγια, και μετά κόβεις συντάξεις, καταργείς συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ψηφίζεις νόμους φορομπηχτικούς με αναδρομική ισχύ (το χειρότερο δείγμα αναξιοπιστίας κράτους και πολιτικών, και εντελώς αντισυνταγματικό), εφευρίσκεις ''ισοδύναμα'' τάχα για να μην επιβαρύνεις κάποιους αλλά ουσιαστικά για να τα φορτώσεις σε όλους,
..χαρίζεις λεφτά στις τράπεζες και τα χρεώνεις στον κοσμάκη, που για να πληρώσει αυτά δεν του μένουν λεφτά για τα δάνειά του,
..με αποτέλεσμα οι τράπεζες που ουσιαστικά του ανήκουν αφού τις πληρώνει για να υπάρχουν, του παίρνουν και το σπίτι,
..και ξαφρίζεις την κοινωνία με φόρους, κι άλλους φόρους, με ΕΝΦΙΑ, με ''αντ' αυτού'' άλλου είδους ΕΝΦΙΑ, με εξοντωτικές ποινές για ΚΤΕΟ, ρέο , μέο, με κατάργηση επιδομάτων στους πολύτεκνους και στους έχοντες πραγματική ανάγκη, με ''έκτακτες'' εισφορές ''αλληλεγγύης'' (καλέ έκτακτη η ξεφτίλα σου! καινούργια είναι;),
..και με πρόστιμα, πρόστιμα, κι άλλα πρόστιμα, πολλά πρόστιμα, ατελείωτα πρόστιμα!

Τούτος ο προϋπολογισμός -ο πρώτη φορά αριστερά προϋπολογισμός- για το 2016, θα είναι ο πρώτη φορά στην Ελλάδα προϋπολογισμός,
..που θα στηρίζει τις προσδοκίες εσόδων του στα πρόστιμα!
Μάλιστα.
Επειδή είναι όλοι αυτοί απατεώνες, μας βγάζουν και εμάς με τεχνάσματα ''απατεώνες'', ελπίζοντας να μας φορτώσουν πρόστιμα,
..τα οποία αν τα πληρώσουμε καλώς (για τους τοκιγλύφους-δανειστές-''Εταίρους''),
..αν δεν τα πληρώσουμε, πάλι θα μας πάρουν τα σπίτια, όσα θα έχουν γλυτώσει απ' τις τράπεζες!

( Α, ναι! Γι να μη το ξεχάσουμε κι αυτό:
Με αυτά που ψήφισε η ''πρώτη φορά αριστερά'' (όταν ήταν πρώτη, γιατί τώρα είναι δεύτερη),
..οι τράπεζες προηγούνται του Δημοσίου σε εμπράγματα δικαιώματα (πλειστηριασμούς , κατασχέσεις, κλπ),
..πράγμα που σημαίνει πως μόνον ό,τι περισσέψει απ' τις τσέπες των τραπεζών θα πηγαίνουν στις τσέπες του Δημοσίου, δηλαδή των δανειστών-τοκογλύφων.
Πράγμα που δεν τους πειράζει πολύ, αφού πρόκειται ουσιαστικά για τις ίδιες τσέπες. )

Καλείται ο λαός να βρεί ισοδύναμα της μ@λακίας που έκανε την 20η Σεπτεμβρίου.
Πραγματικά ισοδύναμα όμως,
..μιάς πραγματικής μ@λακίας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Eπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Θάνου για τον εφέτη Τζιμπλάκη λόγω «περίεργων» συνομιλιών με το πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός Κατερίνα Θάνου για τον εφέτη Γιάννη Τζιμπλάκη λόγω των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακού και κατηγορούμενου για την υπόθεση του Νoor 1, Αιμίλιο Κοτσώνη.

Συγκεκριμένα, ο υπερκοριός της ΕΥΠ κατέγραψε το 2012 τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στον εφέτη Γιάννη Τζιμπλάκη και τον πρώην υπεύθυνο προμηθειών της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιο Κοτσώνη, ο οποίος είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους για την υπόθεση του «ναρκωπλοίου» που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης.

Τότε, ο τελευταίος φερόταν να δρομολογεί συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Ολυμπιακού Ευάγγελου Μαρινάκη και του κ. Τζιμπλάκη, καθώς ο Εφέτης ήταν ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα του σκανδάλου «Koriopolis», με το οποίο απάλλαξε -με τη σύμφωνη γνώμη και του αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιου- από όλες τις κατηγορίες τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.
Αξίζει να προστεθεί πως εκτός από τη συνάντηση, ο εφέτης θα γινόταν και δέκτης κάποιων εισιτηρίων για τους αγώνες του Ολυμπιακού.

Ως εκ τούτου, προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του βουλεύματος, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις αυτές να οδηγήσουν ακόμα και στην ακύρωση του ή την επανεξέταση της υπόθεση των στημένων αγώνων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία



«Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στον Νίκο Χατζηνικολάου και “στον ενικό”.

Δείτε το βίντεο από το Star


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα του Ελεγκτικού Συνεδρίου - Αντισυνταγματικό και το τρίτο Μνημόνιο

Με πρόσφατη Γνωμοδότηση η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ως αντισυνταγματικές τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις του πρώτου εφαρμοστικού νόμου του τρίτου Μνημονίου, την οποία επικαλείται ο πρώην βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), «με πρόσφατη Γνωμοδότηση η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (4η Ειδική Ολομέλεια της 15-10-2015) έκρινε ως αντισυνταγματικές τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις του πρώτου εφαρμοστικού νόμου (ν. 4337/2015) του τρίτου Μνημονίου. Όπως είναι γνωστό, με τις Γνωμοδοτήσεις της 2ης και 3ης Ειδικής Ολομέλειας (12-8-2015) είχε κρίνει ως αντισυνταγματικές τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015)».

Ειδικότερα, με τη νεώτερη Γνωμοδότησή του, το Ε.Σ. :

α)έκρινε ότι υπάρχει ζήτημα με την κατάργηση των θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όσων είχαν θεμελιώσει τέτοια έως 31-12-2012 και δεν είχαν συμπληρώσει έως 18-8-2015 τα προβλεπόμενα όρια ηλικίας για καταβολή της σύνταξης.

Στο θέμα αυτό το Ελεγκτικό Συνέδριο διατήρησε την προηγούμενη έντονη επιφύλαξη που είχε διατυπώσει, κατά τη συζήτηση του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015), στη Γνωμοδότηση της 3ης Ειδικής Ολομέλειας της 12-8-2015 (σελ. 14).

Όπως επισημαίνει μάλιστα χαρακτηριστικά: «Για την αποφυγή οποιουδήποτε ερμηνευτικού ζητήματος που τυχόν προκύψει κατά την εφαρμογή της διάταξης αυτής, επιβάλλεται να γίνει ρητώς μνεία σε αυτή την κατηγορία των προσώπων που καταλαμβάνεται από το ρυθμιστικό της πεδίο» (σελ. 12 Γνωμοδότησης).

β)έκρινε ως αντισυνταγματική την εξαίρεση (αποκλεισμό) από την καταβολή της κατώτατης σύνταξης όσων αναπήρων λαμβάνουν επίδομα ανικανότητας και έχουν ποσοστό αναπηρίας κάτω του 67% (παραβίαση άρθρου 2 παρ. 1 Συντ.) και τέλος

γ)έκρινε ως αντισυνταγματική την επιβολή επιπλέον μείωσης 10% («extra penalty») σε όσους/όσες επιλέγουν πρόωρη σύνταξη μεταξύ 56ου και 60ού έτους, αφού «περιορίζει έτι περαιτέρω το ποσό της σύνταξης που τα πρόσωπα αυτά δικαιούνται να λάβουν από το Δημόσιο» (παραβίαση άρθρου 2 παρ. 1 και άρθρου 25 παρ.1 Συντ.).

Έτσι το Ελεγκτικό Συνέδριο, αρμόδιο κατά το Σύνταγμα (άρθρο 73 παρ.3) να παρέχει Γνωμοδότηση οσάκις συζητείται νομοσχέδιο με διατάξεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου, έχει μέχρι τώρα διατυπώσει επιφυλάξεις λανθασμένης ερμηνείας αλλά και παραβίασης του Συντάγματος για το σύνολο σχεδόν των συνταξιοδοτικών παρεμβάσεων του τρίτου Μνημονίου (κατάργηση θεμελιωμένων δικαιωμάτων, στέρηση της κατώτατης σύνταξης από συνταξιούχους κάτω των 67 ετών, αναδρομική αναπροσαρμογή σύνταξης με έμφαση στους στρατιωτικούς κ.ά.)!

Επομένως, μετά τις περσινές αποφάσεις του ΣτΕ και του Ε.Σ. που έκριναν ως αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές των συντάξεων που επέφερε το δεύτερο Μνημόνιο (ν. 4046/2012 και 4093/2012), -για τις οποίες η κυβέρνηση αναζητά ματαίως σήμερα «ισοδύναμα», αντί να τις εφαρμόσει πλήρως και εγκαίρως-, ένας νέος κύκλος δικαστικής ακύρωσης αρχίζει με την Ελληνική Δικαιοσύνη να υψώνει ανάστημα εθνικής υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας απέναντι στις κοινωνιοκτόνες σκληρές επιλογές δανειστών και κυβέρνησης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλληνας επιστήμονας εφηύρε μικροσκοπικές «χειροβομβίδες» κατά του καρκίνου

Θερμικές νανο-χειροβομβίδες που εκρήγνυνται πάνω στους όγκους και απελευθερώνουν τις αντικαρκινικές ουσίες τους, είναι το «όπλο» του μέλλοντος στη μάχη κατά του καρκίνου, το οποίο σχεδίασε ένας Έλληνας επιστήμονας της διασποράς.

Ο καθηγητής Κώστας Κωσταρέλλος, επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανοϊατρικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στη Βρετανία, παρουσίασε το ερευνητικό επίτευγμά του σε συνέδριο του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Telegraph».

Το πολλά υποσχόμενο νανο-όπλο συνίσταται σε μικροσκοπικές φυσαλίδες ή σφαιρίδια λίπους (γνωστά και ως λιποσώματα), που μεταφέρουν στο εσωτερικό τους αντικαρκινικά φάρμακα και μπορούν να κατευθυνθούν οπουδήποτε μέσα στο σώμα του ασθενούς. Μάλιστα, δεν προκαλούν τις παρενέργειες άλλων τοξικών αντικαρκινικών χημειοθεραπειών, επειδή είναι δυνατό να σταλούν στοχευμένα στα σημεία όπου βρίσκονται μόνο οι όγκοι.

Η τεχνολογία έχει ήδη δοκιμασθεί με επιτυχία σε πειραματόζωα (ποντίκια). Η δυσκολία ήταν με ποιό τρόπο είναι δυνατό να απελευθερωθεί το φάρμακο από τη στιγμή που η φυσαλίδα που το περιέχει, φθάσει στο στόχο της. Το «τρικ» που βρήκε η ομάδα του Κωσταρέλλου, είναι ότι στην κανονική θερμοκρασία του σώματος (37 βαθμοί Κελσίου) τα θερμικά νανο-σφαιρίδια παραμένουν υδατοστεγή, αλλά αν η θερμοκρασία τους ανέβει στους 42 βαθμούς, τότε ξαφνικά, σαν να εκρήγνυνται, απελευθερώνουν το φορτίο τους.

Ο Έλληνας επιστήμονας δήλωσε ότι για επιφανειακούς όγκους (δέρματος, λαιμού, κεφαλιού κ.α.) η τοπική άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να γίνει με ζεστά επιθέματα. Για τους όγκους που είναι βαθιά μέσα στο σώμα, η θερμοκρασία τους θα μπορούσε να αυξηθεί με την αποστολή άλλων ειδικών νανο-συσκευών ή μέσω υπερήχων.

Η στόχευση του φαρμάκου επιτυγχάνεται, επειδή οι φυσαλίδες έλκονται από εκείνα τα σημεία του σώματος όπου είναι αυξημένη η θερμοκρασία. Όπως δήλωσε ο κ. Κωσταρέλλος, «τα ευαίσθητα στη θερμοκρασία λιποσώματα μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στο σώμα, μεταφέροντας το επιθυμητό αντικαρκινικό φάρμακο. Μόλις φθάσουν στο 'καυτό' σημείο των καρκινικών κυττάρων που έχουν θερμανθεί, μια 'σκανδάλη' πυροδοτείται και το φάρμακο απελευθερώνεται. Αυτό επιτρέπει την αποτελεσματικότερη μεταφορά των φαρμάκων στους όγκους και έτσι μειώνει τις παράπλευρες απώλειες στα υγιή κύτταρα».

Αν και η σχετική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικά στάδια, οι μελέτες του κ. Κωσταρέλλου ανοίγουν νέους δρόμους στη νανοϊατρική.

Ποιος είναι ο Κώστας Κωσταρέλλος

Ο Κώστας Κωσταρέλλος σπούδασε χημικός μηχανικός στο Imperial College του Λονδίνου, από όπου πήρε και το διδακτορικό του. Έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στις ΗΠΑ, όπου έγινε επίκουρος καθηγητής στο Ιατρικό Κολέγιο του Πανεπιστημίου Κορνέλ.

Το 2002 επέστρεψε στη Βρετανία, όπου αρχικά δίδαξε και διεξήγαγε νανοϊατρική έρευνα στη Φαρμακευτική Σχολή του University College του Λονδίνου.

Το 2013 μετακινήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ως καθηγητής και επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανοϊατρικής.

Θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο στον τομέα της νανοϊατρικής.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέχρι και 40.000 ευρώ επιδότηση σε 16.000 νέους για να επιστρέψουν στην ύπαιθρο

Κονδύλια συνολικού ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν από το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 για την είσοδο 16.000 νέων γεωργών στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ παράλληλα μέσα από την ρύθμιση της νέας ΚΑΠ προβλέπονται ειδικά μέτρα στήριξης των νέων γεωργών και κτηνοτρόφων για μία πενταετία.
Το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά, και σύντομα έρχεται νέα χρηματοδοτική «ένεση» με στόχο την ανάκαμψη της νεανικής αγροτικής επιχειρηματικότητας στη χώρα.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η παροχή επιδότησης έως 40.000 ευρώ σε 16.000 νέους που θα θελήσουν να να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία. Οι νέοι που θα κριθούν δικαιούχοι για την οικονομική ενίσχυση θα λάβουν με τη μορφή κεφαλαίου όπου και θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.
Η α’ δόση της οικονομικής ενίσχυσης θα ανέρχεται σε 70% της εγκεκριμένης δαπάνης ανά δικαιούχο. Η καταβολή του υπολοίπου 30% της οικονομικής ενίσχυσης σχετίζεται με την εκπλήρωση των δεσμευτικών στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου κάθε δικαιούχου. Η δεύτερη δόση (15%) μπορεί να χορηγηθεί από το επόμενο έτος της ένταξης του δικαιούχου, ενώ η τρίτη δόση (15%) μπορεί να χορηγηθεί με τη συμπλήρωση 2 ετών από την ημερομηνία πρώτης εγκατάσταση, εφόσον ο δικαιούχος έχει επιτύχει το σύνολο των δεσμευτικών στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου και έχει υποβάλει τουλάχιστον δύο ενιαίες δηλώσει εκμετάλλευσης μετά την ένταξή του στο μέτρο.
Η β’ και η γ’ δόση μπορούν να καταβληθούν ταυτόχρονα με τη συμπλήρωση δύο ετών από την ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για ενίσχυση από το νέο πρόγραμμα θα έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
– Θα πρέπει να διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.
– Θα πρέπει να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο μέγιστης χρονικής διαρκείας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και ενδιάμεσες χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.
Βέβαια, η νέα ΚΑΠ επιφυλάσσει ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους αγρότες και χωρίς άμεσες ενισχύσεις.
Προβλέπεται ότι οι νέοι αγρότες έως 40 ετών θα λαμβάνουν αυξημένο τσεκ κατά 25% σε σχέση με τους υπόλοιπους αγρότες που υπολογίζεται σε 50 εκ. ευρώ τον χρόνο από τη δέσμευση του 2% των κονδυλίων, ενώ θα μπει ανώτατο πλαφόν στις επιδοτήσεις και αναδιανεμητικό πριμ της τάξης των 50 εκ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2020 για όσους νέους θέλουν να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....