Διυλιστήριο: 05/17/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

VIDEO - «Πρόεδρε», πες, «είσαι πολύ ωραίος»: Προετοιμασία Τρικαλινής για συνάντηση με τον Μητσοτάκη



Την «προετοιμασία» μίας κατοίκου των Τρικάλων για τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταγράφει βίντεο του trikalaola.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε την Τετάρτη στην όμορφη πόλη της Θεσσαλίας, στους κεντρικούς δρόμους της οποίας και περιηγήθηκε. Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει το τι προηγήθηκε ενός κοπλιμέντου που δέχθηκε από κάτοικο της πόλης, η οποία του είπε ότι «είστε πολύ ωραίος από κοντά, εξωτερικά και εσωτερικά».



https://diulistirio.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καμμένος σε κόμματα: Καμία προεκλογική εκστρατεία την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων



Πρόσκληση σε όλα τα κόμματα να παγώσουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες στις 19 Μαΐου, ημέρα που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα με την οποία ξεκίνησε η δεύτερη και πιο σκληρή φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων, απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε ότι όλοι πρέπει να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης.

Μάλιστα, δίνοντας το πλαίσιο της πρότασής του, είπε ότι στις 19 Μαΐου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκεται στη Σαμψούντα.

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αργία στην Τουρκία, καθώς έχει οριστεί ως Ημέρα Μνήμης του Μουσταφά Κεμάλ και Γιορτή Νεολαίας και Αθλητισμού, και έτσι ο πρόεδρος της Τουρκίας θα επισκεφθεί την πόλη που κάποτε άκμασαν οι Έλληνες προκειμένου να «γιορτάσει» την ημέρα που ξεκίνησε ο «απελευθερωτικός αγώνας» που οδήγησε στην ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923.

«Έχουμε υποχρέωση τα πολιτικά κόμματα, και τα κάλεσα χθες από τη Θεσσαλονίκη και τα καλώ σήμερα από τη δημόσια τηλεόραση, μαζί με τους υποψήφιους για την τοπική αυτοδιοίκηση, δημάρχους, περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, να διακόψουμε την προεκλογική μας εκστρατεία και το βράδυ να είμαστε σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης. Εδώ, λοιπόν, έχουμε υποχρέωση να δείξουμε προς τα έξω ότι είμαστε ενωμένοι και ότι έχουμε έναν κοινό σκοπό», σημείωσε.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απαγόρευσαν προβολή ταινίας στην Τουρκία, που αφορά την γενοκτονία των Ποντίων



Απαγορεύτηκε στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, η προβολή κινηματογραφικής ταινίας με υπόθεση σχετική με τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ένα σωματείο της Άγκυρας, το «Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi», είχε προγραμματίσει για το Σάββατο 18 Μαΐου, την προβολή ταινίας για την γενοκτονία των Ποντίων, σε εκδήλωση με τίτλο «Pontus Soykırı’mının 100’üncü Yılı».

Πρόκειται για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη «Η μπάντα- The Band» που αναφέρεται στην Γενοκτονία των Ποντίων.

Βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Γιάννη Παπαδόπουλου, που ήταν μέλος της μπάντας του Δήμου Κερασούντας.

Την περίοδο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η μπάντα αυτή «επιστρατεύτηκε» και έπαιζε εμβατήρια κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Την αποτελούσαν 13 Έλληνες και τρεις Τούρκοι, οι οποίοι στο τέλος σφαγιάστηκαν. Ο μόνος που επέζησε ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση προπαγάνδας κατά της Τουρκίας, αντίστοιχης με εκείνης του «Εξπρές του Μεσονυχτίου», την ταινία που έπληξε όσο τίποτα άλλο το διεθνές γόητρο της Τουρκίας τη δεκαετία του 80.

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ακύρωσε την προβολή της ταινίας.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπάμπης-Πορτοσάλτε: Να φύγει ο Τσίπρας να γκρεμίσουμε τα μισά νοσοκομεία



Ρεσιτάλ έδωσαν χθες, στη ραδιοφωνική τους εκπομπή στον «ΣΚΑΪ» οι Άρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαδημητρίου, μια ημέρα μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη -από την ίδια συχνότητα- αναφορικά με το όραμά του για τη δημόσια υγεία και τη σύμπραξη με τους ιδιώτες.

Η αλήθεια είναι ότι ακούγοντας την εκπομπή και τους διαλόγους ένα πράγμα σου έρχεται στο μυαλό… οι Γουόλντορφ και Στάτλερ οι γέροι του Μάπετ Σόου.

Αφού λοιπόν εκφράζουν την αγωνία τους και τη συμπαράστασή τους στις φαρμακευτικές εταιρείες -που έχουν μπλέξει με την επάρατη Αριστερά (το σχόλιο δικό μας)- αρχίζει ο επικός διάλογος:

Μπάμπης: «Έχουν εγκαταλείψει τα πάντα, έχουν εγκαταλείψει το κράτος.

»Κι έρχονται και τα βάζουν εδώ με έναν άνθρωπο (σ.σ. εννοεί τον Μητσοτάκη) που λέει “ρε παιδιά μήπως να δούμε καμιά ιδέα που εφαρμόζουν άλλα κράτη;”»

Παρεμβαίνει ο Άρης και λέει με γνήσια αγανάκτηση, «δεν λες τώρα τη Γαλλία νεοφιλελέ»…

Μπάμπης: «Να σου πω.. να σου πω… εγώ έχω ακούσει ως ιδέα ότι ενδεχομένως από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά πρέπει τουλάχιστον να κλείσουν… γιατί είναι φορείς ασθενειών(!!!), γιατί έχουν πρόβλημα πρέπει να κλείσουν…»

Άρης: «Πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας όχι απλώς να κλείσουν!»

Μπάμπης: «Μπορεί να συζητηθεί αυτό; μόνο αν υπάρξει ηρεμία.

»Αν όμως έχει τον Τσίπρα πρωθυπουργό, που είναι στο bye bye βεβαίως, δεν μπορείς να το συζητήσεις το ζήτημα».

Με λίγα λόγια, ο κ. Μπάμπης με τον Άρη Πορτοσάλτε αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο με έναν άλλον Πρωθυπουργό, τον φίλο τους κ. Μητσοτάκη, να το συζητήσουν και αυτό το θέμα. Να κλείσουν ή ακόμα καλύτερα να γκρεμίσουν τα μισά νοσοκομεία!

Θα ήταν τρομερά αστείοι αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι…. (ο διάλογος ΕΔΩ από το 28ο λεπτό και μετά).

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....