Διυλιστήριο: 07/10/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Παίρνει «κεφάλια» ο Χρυσοχοΐδης: Δείχνει την έξοδο σε αρχηγό & υπαρχηγό της ΕΛΑΣ – Έχει ζητηθεί η παραίτηση του Ανδρικόπουλου



Χωρίς τον αρχηγό και τους άλλους τέσσερις αντιστρατήγους της Αστυνομίας γίνεται η πρώτη μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Το γεγονός ότι μετέχουν στη σύσκεψη για την ασφάλεια όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί από ολόκληρη την Αττική και από τις ειδικές υπηρεσίες, αλλά όχι η φυσική ηγεσία του Σώματος δείχνει ότι στο σχεδιασμό του κ.Χρυσοχοϊδη δεν περιλαμβάνονται τόσο ο αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος, όσο και οι άλλοι τέσσερις αντιστράτηγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει ζητηθεί η παραίτηση του κ.Ανδρικόπουλου, η παρουσία του οποίου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προ των ευρωεκλογών είχε προκαλέσει σάλο.

Σημειώνεται ότι αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η δεύτερη σύσκεψη σήμερα, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που έθεσε ως στόχο να ανακοινώσει τη νέα αντεγκληματική πολιτική στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στις 22 Ιουλίου και να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή.

Η πρώτη σύσκεψη αφορούσε τον αντιπυρικό σχεδιασμό και έχει στόχο να αποκτήσει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου σαφή και πλήρη εικόνα για τον έως σήμερα σχεδιασμό, τα διαθέσιμα μέσα και το δυναμικό προκειμένου να γίνουν άμεσα οι οποίες αλλαγές ή διορθώσεις κριθούν αναγκαίες, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ήδη στον Ιούλιο και τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά πιεστικά.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να γίνει άμεσα, εντός των προσεχών ημερών, χαρτογράφηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας, με στόχο να διαπιστωθεί από ποιες υπηρεσίες μπορεί να βγουν αστυνομικοί στο δρόμο, από τα γραφεία. Η νέα αντεγκληματική πολιτική θα ανακοινωθεί θα τεθεί σε εφαρμογή στις 22 του μήνα.

Σημειώνεται ότι το παρών στη σημερινή τελετή ανάληψης των καθηκόντων του κ.Χρυσοχοϊδη έδωσε και ο κ.Φώτης Νασιάκος, πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, με κομβικό ρόλο στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Στους διαδρόμους της Κατεχάκη λέγεται ότι ο κ.Νασιάκος θα αναλάβει ρόλο άτυπου συμβούλου του κ.Χρυσοχοϊδη.

Πηγή pentapostagma.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μαρινάκης ήταν ο πρώτος επισκέπτης στο Μαξίμου μετά την ορκωμοσία του πρωθυπουργού



Ο εφοπλιστής και στενός φίλος της ΝΔ αλλά και της οικογένειας Μητσοτάκη, Βαγγέλης Μαρινάκης, ήταν –όπως αναφέρουν πληροφορίες- ο πρώτος που επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ορκωμοσία του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μαρινάκης έφτασε στο Μαξίμου το απόγευμα της Δευτέρας λίγο μετά τις 17:30 κι ενώ ακόμη δεν είχε καν ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, αφού ήταν σε εξέλιξη η συγκρότησή του.

Η επίσκεψη του γνωστού εφοπλιστή και καναλάρχη αποδεικνύει με απτό τρόπο την ιδιαίτερα στενή σχέση του με τον πρωθυπουργό αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα κι ενώ ολοκληρωνόταν η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης ήρθε σε σύγκρουση με άλλον γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος δυσαρεστήθηκε σφόδρα από το κυβερνητικό σχήμα και συγκεκριμένα από την απουσία κάποιων εμβληματικών ονομάτων.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Μαρινάκης μία μέρα πριν τις εκλογές είχε βγάλει ακόμα μία ανακοίνωση-οχετό κατά του Αλέξη Τσίπρα ενώ δεν έχει αρνηθεί ότι είναι χορηγός της ΝΔ, όπως φαίνεται ότι και η ΝΔ είναι αρωγός του στις περιπέτειες που αντιμετωπίζει…


Διαβάστε περισσότερα.... »
....