Διυλιστήριο: 01/23/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Σφαλιάρα στα Σκόπια από τη Βουλγαρία: Εγκαταλείψτε τον «μακεδονισμό» για να μπείτε στην ΕΕ



Νέο υπερηχητικό χαστούκι στα Σκόπια, αυτή τη φορά όχι από την «κακή» Ελλάδα αλλά από τη «μητέρα» τους τη Βουλγαρία.

Και λέμε τη Βουλγαρία «μητέρα» των Σκοπίων διότι οι «σλαβομακεδόνες» στην πλειονότητά τους είναι Βούλγαροι στην καταγωγή, η λεγόμενη ψευδομακεδονική τους γλώσσα είναι βουλγαρικά.

Όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη από τη θέση αυτή δήλωσε ότι τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όχι ο «μακεδονισμός», διότι είναι μια ιδεολογία που δεν είναι μόνο αντι-βουλγαρική, αλλά αντιδημοκρατική και φασιστική.

«Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας (Γκεόργκι Παρβάνοφ) ήταν πολύ υπερήφανος για τις ατελείωτες συναντήσεις και τις επισκέψεις του στα Σκόπια.

»Αλλά, σε αντάλλαγμα αυτών, από την πρώτη μέρα, υπήρξαν ατέλειωτες προκλήσεις κατά της Βουλγαρίας.

»Απίστευτες βλασφημίες μέρα και νύχτα στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

»Χιλιάδες προκλήσεις σε όλους τους διεθνούς οργανισμούς και τις διεθνείς διασκέψεις για τη Βουλγαρία.

»Ναι, έχω αλλάξει την πολιτική μου σε σχέση με τα Σκόπια και δεν θα είναι πλέον «ρομαντική» αλλά ρεαλιστική», είπε ο Πλεβνέλιεφ.

Ανέφερε, ακόμη, ότι τις θέσεις του τις προώθησε στην ΕΕ.

«Έχω επισημάνει το πρόβλημα. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τώρα είναι εύκολο.

»Οι Πρόεδροι όλης της Ευρώπης γνωρίζουν τα επιχειρήματά μου, τα επεσήμανα και αποδείχθηκαν σωστά.

»Θα ήθελα να πω ότι είναι ένα θέμα που πραγματικά υποστηρίζει και ο νυν υπουργός Εξωτερικών και ο νέος πρόεδρος Ράντεφ», είπε.

«Ναι, τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το υποστηρίζει η Βουλγαρία, αλλά όχι ο μακεδονισμός. Ο μακεδονισμός είναι μια ιδεολογία που δεν είναι μόνο αντι-βουλγαρική, αλλά και αντιδημοκρατική.

»Είναι μια ιδεολογία συνολικής χειραγώγησης της ιστορίας.

»Είναι μια ιδεολογία που δημιουργεί εντάσεις, εντάσεις μεταξύ των μελλοντικών γενεών.

»Ειλικρινά θέλω τα παιδιά μου και τα παιδιά των αδελφών μας από την άλλη πλευρά, των Σκοπίων, να είναι αδέλφια και φίλοι και να έχουν ειρήνη, αλλά με την χειραγώγηση της ιστορίας δεν μπορεί να υπάρξει αδελφοσύνη και ειρήνη.

»Μια μπερδεμένη ιστορία που για τη Βουλγαρία είναι φασιστική, και δεν μπορεί να προχωρήσει», σύμφωνα με το πρακτορείο Fokus.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Κίσινγκερ απειλεί τον Τραμπ! Θα τον ρίξουμε...!



Ένας από τους βασικούς σχεδιαστές της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ο Χένρυ Κίσινγκερ, σε συνέντευξή του στο CNN στην εκπομπή του Φαρίντ Ζακαρία, μίλησε για τον νεοκλεγέντα πρόεδρο, Ντόναλντα Τραμπ, το πόσο διαφορετικός είναι σε σχέση με τους προηγούμενους προέδρους, καθώς και για την σχέση που μπορεί να αποκτήσει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε επίσης, πως αν ο Τραμπ αν δεν ακολουθήσει το πρόγραμμα της Νέας Τάξης και παραμείνει σταθερός στις υποσχέσεις που έδωσε κατά την προεκλογική του εκστρατεία, δεν αποκλείεται να «διαλύσουν την ανίκανη κυβέρνησή του», απειλώντας τον έμμεσα.
Δείτε παρακάτω το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους από το pronews.gr.



Πηγή www.difernews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάτα το Ντόναλντ, πάτα το!..

    Και να που η γελοιότητα είναι παγκόσμιο φαινόμενο και όχι δική μας αποκλειστικότητα.
Και να που ο Τρόμπας είναι ο κακός, και Ομπάμιας είναι ο καλός.

Μάλιστα.
Ομπάμιας που δεν άφησε χώρα χωρίς να την βομβαρδίσει.
Ομπάμιας που διάλυσε την Συρία και μας έστειλε τις
"παράπλευρες απώλειες".
Ομπάμιας που έκλεισε το Γκουαντάναμο όσο ο δικός μας πινόκιο έσκισε τα μνημόνια.

Πικροθρηνωδούν και αιματοστηθοδέρνονται οι απανταχού τις γής γυναικείες οργανώσεις για το κακό που τους βρήκε.
Εξελέγη ο Τρόμπας ο ανήθικος, ο γυναικάς, ο προσβλητικός.
Ενώ αν είχε εκλεγεί η Κερατού,
..(που όσο βομβάρδιζε ο άντρας της τον άμαχο πληθυσμό στο Βελιγράδι και εφεύρισκε τον όρο "παράπλευρες απώλειες" για να δικαιολογήσει το έγκλημα του,
..αυτή ασχολιόταν με τον λεκέ της Μόνικας,
..σκυλιασμένη που ή ίδια δεν μπορούσε πιά να εμπνεύσει τέτοιους λεκέδες),
..τα ανά τον κόσμο γυναικεία κινήματα θα είχαν δικαιωθεί!

Ανάστατες οι ΗΠΑ και ο κόσμος, και το σύστημα να γελάει σαρδόνια κάτω απ' τα μουστάκια του.
Τους έδωσε έναν αποδιοπομπαίο τράγο τα "σα εκ των σων" του, διαλεκτό και αγαπημένο του παιδί,
..να άρει τις πομπές του συστήματος.
Αν τα καταφέρει ο τράγος και επιβιώσει, το σύστημα θα έχει επιβιώσει χίλιες φορές.
Αν όχι, το σύστημα θα έχει νίψει τας χείρας του (στο αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων και δεκάδων κρατών στον κόσμο).

Η παγκόσμια κοινότητα φαίνεται να χάνει μιά μεγάλη ευκαιρία να τραυματίσει με την καθολική εξέγερσή της το τέρας της Παγκοσμιοποίησης:
Δεν κοιτάει εκεί που πρέπει, δεν κοιτάει το ανήλιαγο δάσος της Νέας Τάξης,
..παρά κοιτάει το δάκτυλο που τις δείχνει το δέντρο.
Και διαδηλώνει και εξεγείρεται εναντίον του δέντρου.
Και θεοποιεί και θαυμάζει τα άλλα δέντρα που κάνουν το δάσος ανήλιαγο.
Λες κι άμα ρίξει αυτό το δέντρο θα χαθεί και το δάσος.

Η παγκόσμια βλακεία στα καλύτερά της.

Για μας τους υπόλοιπους όλα παν καλά.
Απ' το καλό στο καλύτερο:
Εκεί που είχαμε εναποθέσει τις όποιες ελπίδες μας στον σύντροφο Κιμ,
..βρήκαμε τώρα κι άλλο πουλέν,
..για την περίπτωση που ο μεγάλος ηγέτης κάνει πίσω:
Πάτα το Ντόναλντ,
..πάτα το!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλλαγή στάσης των Βρετανών στο Κυπριακό; Προσήλθαν με διαφορετική προσέγγιση…

Του Ανδρέα Μπελεγρή 

Με μια διαφορετική προσέγγιση στο Κυπριακό, σε σχέση με τη Διάσκεψη στη Γενεύη, προσήλθε η βρετανική αντιπροσωπεία στο Μοντ Πελεράν, κατά τη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη τα εμπλεκόμενα μέρη σε επίπεδο τεχνοκρατών. 

Οι Βρετανοί με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στη Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία, στις 12 Ιανουαρίου, είχαν ταχθεί υπέρ των τουρκικών θέσεων, ιδίως στο σημείο της αναβολής της Διάσκεψη και της άμεσης έναρξης των διαβουλεύσεων των τεχνικών κλιμακίων – κάτι που απέρριψε η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά. 

Μάλιστα ο Μπόρις Τζόνσον σε εκείνη τη φάση κατά τις παρεμβάσεις του μιλούσε με ιδιαίτερα ερειστικό τρόπο σε βαθμό που η διπλωματική αποστολή από την Αθήνα να κάνουν λόγο για ξεκάθαρο μέτωπο μεταξύ Άγκυρας και Λονδίνου, με την ενθάρρυνση του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Άιντα. 

Εντούτοις στο Μοντ Πελεράν, η εικόνα που έδωσαν αναφορικά με τις θέσεις τους ήταν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες η βρετανική αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ κατάργησης του συστήματος των εγγυήσεων και της αποχώρησης του τουρκικού στρατού. Επιπλέον πρόσθεσε ότι δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτό το γεγονός της μονόπλευρης διατήρησης των εγγυήσεων και του παρεμβατικού δικαιώματος από μια μόνο χώρα. Η συγκεκριμένη αναφορά ήταν μια έμμεση, αλλά σαφής απάντηση στην τουρκική θέση η οποία επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Γιλντιρίμ, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να απεμπολήσει των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το σύστημα των εγγυήσεων του 1959. 

Η αλλαγή στάσης στο Μοντ Πελεράν προκάλεσε αμηχανία στην τουρκική αντιπροσωπεία, η οποία ούτως ή άλλως εμφανίστηκε απροετοίμαστη και ανέτοιμη να μπει σε μια ουσιαστική συζήτηση. Αναφορικά με την τουρκική στάση μια γραμμή πληροφόρησης σημειώνει ότι η αντιπροσωπεία που έφτασε στο Μοντ Πελεράν από την Άγκυρα δεν είχε στις αποσκευές της κατάλογο ερωτημάτων, όπως είχε συμφωνηθεί στη Γενεύη. Αντίθετα, δεν κατέθεσε δικά της έγγραφα, απλά υποστήριξε τα ερωτήματα που κατατέθηκαν από την τουρκοκυπριακή πλευρά. 

Μετά τη διατήρηση της αμετακίνητης στάσης της Τουρκίας, που επιβεβαιώθηκε στο Μοντ Πελεράν, μένει να φανεί αν η βρετανική στάση υπέρ των ελληνικών αρχών και θέσεων διατηρηθεί και σε πολιτικό επίπεδο. Να σημειωθεί ότι φαίνεται πως καταλυτικό ρόλο στην βρετανική αλλαγή θέσεων έπαιξε η συνάντηση που είχε ο Νίκος Κοτζιάς με τον Μπόρις Τζόνσον την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα. 

Στη συνάντηση αυτή ο Μπόρις Τζόνσον έδειξε να κατανοεί τη σημασία της εφαρμογής του Δόγματος Κοτζιά στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και μάλιστα φέρεται ακόμα και να απολογείται, ζητώντας ακόμα και «συγγνώμη», για την συνολική στάση της βρετανικής αντιπροσωπείας και το προσωπικό του ύφος στη Γενεύη. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Νίκου Κοτζιά μετά τη συνάντηση: 

«Έχω μείνει με την εντύπωση ότι ο Βρετανός συνάδελφός μου έχει κατανοήσει καλύτερα τις θέσεις μας όσον αφορά την ανάγκη να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων, καθώς και τα παρεμβατικά -κατά τη γνώμη μας παράνομα,- δικαιώματα οποιασδήποτε χώρας να παρεμβαίνει στην Κύπρο και συζητήσαμε για τη διαδικασία και τον τρόπο αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων». 

Το πρώτο απτό αποτέλεσμα από την πλευρά του Λονδίνου, μετά από αυτή την επαναπροσέγγισην και την εκ νέου ανάπτυξη των ελληνικών θέσεων, ήταν η στάση των Βρετανών στο Μοντ Πελεράν δύο ημέρες αργότερα.

Πηγή: mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Φρένο» Μοσκοβισί σε Σόιμπλε και ΔΝΤ



Συνέντευξη στη Μαρία Δεναξά

Mήνυμα προς το Βερολίνο και το ΔΝΤ στέλνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, δηλώνοντας σε αποκλειστική συνέντευξη στη Realnews: «Είναι φυσιολογικό σήμερα να ζητάμε η Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, αλλά μόνο τις δεσμεύσεις της. Όχι διαρκώς επιπλέον απαιτήσεις».

Παράλληλα, ο Π. Μοσκοβισί δηλώνει ικανοποιημένος για την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας στην εφαρμογή δύσκολων μεταρρυθμίσεων, τονίζει την αντίθεσή του απέναντι σε όσους ζητούν την επιβολή περισσότερων μέτρων και υπογραμμίζει πως ένα ψυχόδραμα το 2017, με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα θα ήταν αντιπαραγωγικό.


«Γι’ αυτό και το 2017 θα συνεχίσω, στο όνομα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να έχω τον ρόλο του διαμεσολαβητή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα πρέπει να κλείσουμε γρήγορα τη δεύτερη αξιολόγηση, μέσα στους επόμενους μήνες, και να εξετάσουμε τις προϋποθέσεις ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», σημειώνει, ενώ ερωτώμενος αν ανησυχεί για την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, όπως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντά:

«Δεν θέλω να παρέμβω στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας. Επιθυμία μας σίγουρα είναι η σταθερότητα και ως προς αυτό δεν ανησυχώ καθόλου».

Ο Π. Μοσκοβισί προβλέπει ανάπτυξη 2,7% έως 3% για το 2017, δηλώνει πως το ΔΝΤ θα αποφασίσει το ίδιο τι θα πράξει και για τον χρόνο ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης σημειώνει: «Εχουμε σημειώσει πρόοδο, αλλά πιστεύω ότι καμία ημερομηνία δεν μπορεί να προβλεφθεί ή να αποκλειστεί. Το μόνο που έχω να πω είναι: "Πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται"».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη βαρυσήμαντη συνέντευξη του Π. Μοσκοβισί στη Realnews.

Πηγή real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιγνατίου: Αν δεν υπήρχε ο Κοτζιάς θα έπρεπε να τον εφεύρουμε



Tου Βαγγέλη Γεωργίου

Πρόσφατα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «έκανε ιδιαίτερη μνεία στα άρθρα 42(7) και 222(1) της Συνθήκης της ΕΕ, τα οποία, όπως υπέδειξε, αναφέρονται στην υποχρέωση που έχει η ΕΕ να συνδράμει κράτος-μέλος σε περίπτωση που είναι θύμα ένοπλων εχθροπραξιών». Παρόλα αυτά, όπως λέει στο TPP ο Μιχάλης Ιγνατίου, είναι ένας μύθος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προστάτευσε πολιτικά την Κύπρο ενώ «στρατιωτικά ούτε τον εαυτό της μπορεί να προστατεύσει». «Αντίθετα» συνεχίζει «έχει εξυπηρετήσει αφάνταστα την Τουρκία σε όλους τους τομείς. Αν αναλογιστεί κανείς πως αντιμετώπισε η Ευρώπη την οικονομική κρίση στην Κύπρο, το 2013, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι και στο πολιτικό ζήτημα θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο. Το 2013 τιμώρησε την Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων. Τώρα, αλληθωρίζει προς την Τουρκία και δέχεται να αλλάξει μέχρι και τους κανόνες της για να εξυπηρετήσει, υποτίθεται, τη λύση του Κυπριακού. Είναι λάθος και ρίχνει νερό μόνο στο μύλο των εθνικιστών της Τουρκίας. Στην περίπτωση της Κύπρου, η λύση που κυοφορείται θα τη θέσει υπό τον στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο της Τουρκίας. Αυτό θέλουμε; Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004 απέδειξε ακριβώς το αντίθετο: ότι οι Έλληνες της Κύπρου απορρίπτουν οποιαδήποτε έλεγχο ή και επιρροή της Τουρκίας. Και αισθάνομαι ότι τα αισθήματά τους θα τα εκφράσουν στο νέο δημοψήφισμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χάνει μεγάλη ευκαιρία να επιβληθεί του κ. Ερντογάν. Αν βοηθούσε πραγματικά την Κύπρο, η Τουρκία θα της συμπεριφερόταν πιο υπεύθυνα».

Σχετικά με την στάση του ΟΗΕ, ο Ιγνατίου υπογραμμίζει πως ο κ.Κοτζιάς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με την ηγεσία του ενώ έγινε και σχετική ανακοίνωση για το θέμα. «Ο ΟΗΕ διαψεύδει ότι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι ενοχλημένος με τις θέσεις του Κοτζιά». Αυτό που πραγματικά συνέβη, σύμφωνα με τον Ιγνατίου, ήταν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών να πέσει «θύμα επιθέσεων που καθοδηγούνται από τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ στην Κύπρο και όχι από το Γενικό Γραμματέα». Και φυσικά στους επικριτές του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, υποστηρίζει ο Ιγνατίου, ανήκουν και κύκλοι των οπαδών του «ναι» στην Κύπρο, την Αθήνα και τις Βρυξέλλες. «Αλλά και όσοι ήμασταν στη Γενεύη» διαβεβαιώνει «δεν ακούσαμε ποτέ, ότι ο νέος γενικός γραμματέας είχε πρόβλημα με την Ελλάδα. Πριν ακόμα από τη Διάσκεψη γνώριζε τις ελληνικές θέσεις όταν δέχθηκε τον κ. Κοτζιά στη Νέα Υόρκη». «Ο Έλληνας υπουργός με την πρόταση του για απόσυρση εγγυήσεων έθεσε ξανά το Κυπριακό στην ορθή του βάση. Πολλοί εκ των πρωταγωνιστών, εκτός της Τουρκίας, το αντιλήφθηκαν και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει σοβαρότατη συζήτηση για το θέμα αυτό και γενικότερα της ασφάλειας. Αν δεν υπήρχε ο κ. Κοτζιάς έπρεπε να τον εφεύρουμε θα έλεγα, διότι είναι ανατρεπτικός και δεν έχει προκαλέσει ποτέ ζημία στην εθνική υπόθεση της Κύπρου. Είναι ψέματα».
Το γεγονός ότι προβάλλεται πολύ από τα ΜΜΕ το ζήτημα των εγγυήσεων, λόγω της -ορθής- επιμονής της ελληνικής πλευράς για άρση των, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά ακόμα ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη στην εξεύρεση λύσης, αρκεί, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Ιγνατίου, «να έχουμε όρεξη να παρακολουθούμε τις συζητήσεις των ενδιαφερομένων μερών». «Η Τουρκία απαιτεί τις εγγυήσεις, τα επεμβατικά δικαιώματα και την παραμονή των στρατευμάτων της στο νησί. Όλοι οι λογικοί άνθρωποι λένε όχι και καλώς πράττουν». Ένα βασικό ερώτημα που θέτει ο ίδιος ο ανταποκριτής του Mega Channel είναι αν είναι δυνατόν μία χώρα μη μέλος της Ε.Ε. να ελέγχει απόλυτα μία χώρα μέλος της Ε.Ε.; «Βρισκόμαστε στο 2017, όχι στο 1960. Ποιός σώφρων ηγέτης στην Κύπρο και την Ελλάδα θα αποδεχθεί τους τουρκικούς όρους. Πρέπει να έχει παρανοήσει.

Και εν πάση περιπτώσει, γιατί η Τουρκία δεν προσφέρει και στους Κούρδους, που αποτελούν το 24% στην Τουρκία, τα ίδια δικαιώματα τα οποία απαιτεί για το 18% των Τουρκοκυπρίων, στην Κύπρο; Καθαρές κουβέντες.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι δεν θα αφήσει ποτέ ήσυχους τους Κύπριους. Τα προβλήματα είναι πολλά. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσφέρει στους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους την εκ περιτροπής προεδρία; Ακόμα και αν πάρει την Μόρφου; Δεν πρέπει διότι βιάζεται η ψήφος των πολιτών και κάθε έννοια Δημοκρατίας. Τα ανοικτά θέματα λένε πως είναι 50, άλλοι 75, εγώ άκουσα από ανθρώπους που συμμετέχουν στις συζητήσεις πως είναι αμέτρητα. Ακόμα δεν έχουν αγγίξει το κόστος της λύσης. Οι Τούρκοι δεν επιτρέπουν στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα να ερευνήσουν την κατάσταση της οικονομίας στα κατεχόμενα. Αν το κόστος είναι 3-4 Μνημόνια; Αν η Τουρκία προσθέσει στο κόστος και όσα έδωσε όλα αυτά τα χρόνια στο ψευδοκράτος; Είναι καλά να επιμένουμε σε (όποια) λύση… Αλλά όχι να έχουμε και οικονομική καταστροφή…»

Ανέκαθεν στην Ελλάδα διατυπώνονταν διάφορες προτάσεις εμπεριέχοντας λύσεις διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας μορφής με μία διεθνή προσωπικότητα (σχέδια τύπου Ανάν), από γνωστούς ειδικούς όπως ο κ. Θεόδωρος Κουλουμπής και ο κ. Αλ. Ηρακλείδης. Βέβαια ο Μιχάλης Ιγνατίου αρνείται να σχολιάσει τέτοιες θέσεις καθώς, όπως λέει, από την φύση του σέβεται τις απόψεις όλων των ανθρώπων, ακόμα και του ισλαμιστή κ. Ερντογάν. «Είναι οι απόψεις του, τελείωσε» υπογραμμίζει. «Δεν είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω μαζί του. Βέβαια, εάν του χαρίσουμε την Κύπρο, οι πολίτες της «Νέας Κύπρου» δεν θα δικαιούνται να διαφωνούν. Εγώ πιστεύω ότι η λύση που κυοφορείται είναι και φιλοτουρκική και ρατσιστική. Φιλοτουρκική διότι είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Άγκυρας και ρατσιστική διότι καταργεί κάθε έννοια Δημοκρατίας. Είναι η γνώμη μου και δεν την αλλάζω».

Έχοντας ο ίδιος γράψει ότι στην Κύπρο η διαφθορά των πολιτικών απειλεί τις αντοχές τους ευρισκόμενοι υπό μόνιμο εκβιασμό, σε ερώτησή αν ο εχθρός της λύσης βρίσκεται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό ο Ιγνατίου απάντησε ρωτώντας «Εξαρτάται τι εννοούμε “εχθρό της λύσης;”».
«Είναι μικρό το ποσοστό των ανθρώπων που δεν θέλουν λύση και επιθυμούν τα πράγματα να μείνουν ως έχουν. Αυτή η πρόταση είναι λάθος. Εντελώς-εντελώς λάθος, όπως είναι και προβληματική στον υπερθεματικό βαθμό η «όποια λύση».

Οι υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν συνεχίζουν να λένε λύση και ότι μας δώσουν. Όχι, λυπάμαι, αλλά ένα εκατομμύριο όχι. Να λύσουμε το Κυπριακό για να έχουμε νέες συγκρούσεις ή να λύσουμε το Κυπριακό και να επέλθει για πάντα η ειρήνη; Λύση που θα εμπεριέχει συνέχιση της ανάμειξης της Τουρκίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου θα καταρρεύσει. Λύση που θα λειτουργήσει (και με τα προβλήματά της) σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα μέλος της Ε.Ε., του ΟΗΕ ίσως και άλλων συνασπισμών, ναι. Αλλά πρέπει να τερματιστεί η τουρκική επιρροή και βεβαίως όλων των ξένων εκτός της Ε.Ε., διότι οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν να αδικηθούν καμία εκ των δύο κοινοτήτων ή των διαφόρων μειονοτήτων».

Πηγή www.unblock.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....