Διυλιστήριο: 02/25/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Αμερικανικό think tank: "Πετάξτε την Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ και να συμμαχήσουμε με τους Κούρδους"του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Η Τουρκία είναι πλέον πασίγνωστο σε όλους ότι αποτελεί τον βασικό "αιμοδότη"- χρηματοδότη των ISIS, Al-Nousra, Jays Al Sigour και όλων των ισλαμιστικών οργανώσεων που δρουν στην Συρία και ήδη στις ΗΠΑ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την αποπμπή της από το ΝΑΤΟ καθώς εκτρέφει τον ισλαμιστικό κίνδυνο και επιχειρεί να σύρει τον πλανήτη σε έναν Γ' ΠΠ.
Ο Stanley Weiss πρόεδρος - ιδρυτής του αμερικανικού think tank Business Executives for National Security σε αρθρογρφία του στην αμερικανική Huffigton ζητάει την αποβολή της Άγκυρας από το ΝΑΤΟ πριν να είναι αργά και την άμεση στήριξη των Κούρδων στην δημιουργία μεγάλου "Κουρδιστάν" αλλά και την σύναψη συμμαχίας μαζί τους.

Κάτι που αποτελεί τον κρυφό πόθο εδώ και πολλά χρόνια της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής καθώς οι Κούρδοι θεωρούνται πολύ πιο αξιοπιστοι και σαφώς ικανότεροι να υπερασπίσουν το Ισραήλ στην δύσκολη γειτονιά της Μέσης Ανατολής.

Η απόδοση έγινε από το εγχώριο τμήμα της Huffington και πρέπει να διαβαστεί με προσοχή καθώς εκφράζει με λίγα λόγια το πως θα ήθελαν οι Αμερικανοί να "δουν" την Μέση Ανατολή τα επόμενα χρόνια.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός κοσμικού κράτους με μια άχρωμη ει δυνατόν μουσουλμανική χροιά, ώστε να μπορεί να κατανοεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή και προπάντων να τα επιβάλλει.

Η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν προ πολλού δεν πληρεί πλέον τα κριτήρια αυτά.

"Αποτελούσε πάντα ιστορικό παράδοξο το ότι ένας από τους Αμερικανούς διπλωμάτες που ενεπλάκησαν στην δημιουργία του ΝΑΤΟ ονομαζόταν Achilles (Αχιλλέας).

Ως επικεφαλής του του Γραφείου Θεμάτων Δυτικής Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αναπληρωτής αντιπρόεδρος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου, ο Theodore Achilles έπαιξε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνθήκης που σχεδιάστηκε για να αποτρέψει μια επεκτατική Σοβιετική Ένωση από το να προβεί σε μια ένοπλη επίθεση εναντίον της Δυτικής Ευρώπης. Με 11 ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθούν τις ΗΠΑ ως ιδρυτικά μέλη το 1949, η συμμαχία σύντομα διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει άλλα δύο μέλη - την Ελλάδα και την Τουρκία- το 1952 και σήμερα περιλαμβάνει 28 μέλη.

Το ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει επίσημο μηχανισμό για την απομάκρυνση ενός μέλους για ανάρμοστη στάση, ή ακόμα και καθορισμό του τι σημαίνει «ανάρμοστη στάση» δείχνει το πόσο δύσκολο ήταν να φανταστεί κανείς ότι οποιοδήποτε μέλος του οργανισμού θα πρόδιδε τη Συμμαχία. Ωστόσο, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, τα μέλη του ΝΑΤΟ προβαίνουν στην ίδια δέσμευση, γνωστή ως Άρθρο 5, στην οποία προέβησαν και το 1949: Ότι μια επίθεση εναντίον οποιασδήποτε χώρας μέλους θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων των χωρών μελών, και θα προκαλέσει μια άμεση και αμοιβαία αντίδραση. Για περίπου 70 χρόνια, αυτός ο συνδυασμός παραγόντων ήταν η πιθανή Αχίλλειος Πτέρνα του ΝΑΤΟ: Το ότι μια ημέρα, τα μέλη του θα καλούνταν να υπερασπιστούν τις ενέργειες ενός αναξιόπιστου μέλους, που δεν μοιράζεται τις αξίες της Συμμαχίας και που η συμπεριφορά του θέτει τους «συμμάχους» του σε κίνδυνο, ενώ δημιουργεί ένα εφιαλτικό σενάριο για τον παγκόσμια τάξη.

Μετά από 67 χρόνια, αυτή η ημέρα έχει φτάσει: Η Τουρκία, που για μισό αιώνα ήταν σταθερός σύμμαχος στη Μέση Ανατολή, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι μια χώρα με μουσουλμανική πλειονότητα μπορεί να είναι επίσης κοσμική και δημοκρατική, έχει απομακρυνθεί τόσο πολύ από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, πουαναγνωρίζεται ευρέως ότι υποστηρίζει με θράσος το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία στον πόλεμό του εναντίον της Δύσης. Από τότε που ο ισλαμιστής ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβηκε στην εξουσία το 2003, η Τουρκία πραγματοποιεί μια απότομη απολυταρχική στροφή, υποστηρίζοντας ισλαμιστές τρομοκράτες κάθε είδους και αρχίζοντας συγκρούσεις τις οποίες δεν μπορεί να τελειώσει στην περιοχή - περιλαμβανομένου ενός κλιμακούμενου πολέμου με 25 εκατ. Κούρδους που αντιτίθενται στο ISIS, και έναν ψυχρό πόλεμο που γίνεται θερμός με τη Ρωσία, αεροσκάφος της οποίας κατέρριψε τον Νοέμβριο. Με αυτές τις συγκρούσεις να φτάνουν στο εσωτερικό της χώρας- καθώς βόμβες εκρήγνυνται στις πόλεις της, και με εχθρούς στα σύνορά της- οι ηγέτες της Τουρκίας ζητούν υποστήριξη άνευ όρων από το ΝΑΤΟ, με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, να δηλώνει το Σάββατο ότι αναμένει «τους συμμάχους μας στις ΗΠΑ να στηρίξουν την Τουρκία χωρίς "αν" και "αλλά"».

Πολύ λίγο, πολύ αργά. Το ΝΑΤΟ δεν θα έπρεπε να σπεύσει να υπερασπιστεί την Τουρκία- αντ'αυτού, θα έπρεπε να κινήσει άμεσα διαδικασίες για να διαπιστωθεί εάν η μακρά (και όλο και πιο μεγάλη) λίστα τουρκικών παραβάσεων σε βάρος της Δύσης, περιλαμβανομένης της στήριξης στους ισλαμιστές τρομοκράτες, έχουν βάση. Εάν έχουν - και σίγουρα έχουν- το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων της Συμμαχίας, το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, θα έπρεπε να βγάλει την Τουρκία από το ΝΑΤΟ, πριν η φιλοπόλεμη στάση της και η συνεχιζόμενη επιθετικότητά της σύρει τη διεθνή κοινότητα στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρόκειται για μια ενέργεια που έχει καθυστερήσει πολύ. Όπως υποστήριζα πριν από πέντε χρόνια, «ο Ερντογάν, ο οποίος είναι σκληροπυρηνικός ισλαμιστής, ο οποίος κάποτε είπε ότι "τα τεμένη είναι οι στρατώνες μας, οι θόλοι τα κράνη μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας και οι πιστοί οι στρατιώτες μας"- φαίνεται να βλέπει τον εαυτό του ως τον ισλαμιστή ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου μετά την Αραβική Άνοιξη». Πέρασε τα τελευταία 13 χρόνια διαλύοντας κάθε μέρος της τουρκικής κοινωνίας που την καθιστούσε κοσμική και δημοκρατική, αλλάζοντας τη χώρα, όπως η Καρολάιν Γκλικ του Center for Security Policy έγραψε κάποια στιγμή, «σε ένα υβρίδιο απολυταρχίας τύπου Πούτιν και ιρανικής θεοκρατίας» (εδώ ως γνήσιος Αμερικανός βγάζει το αμερικανικό κομπλεξ και μίσος προς Ρωσία και Ιράν δύο χώρες που έχουν απόλυτα λειτουργικές δημοκρατίες αλλά ενοχλούν τις ΗΠΑ διότι αμφιβητούν την παγκόσμια υριαρχία της). Το περασμένο φθινόπωρο, έφτασε στο σημείο να επικροτήσει τις εκτελεστικές εξουσίες που είχαν δοθεί κάποτε στον Αδόλφο Χίτλερ.

Υπό την ηγεσία του Ερντογάν, η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ έχει συλλάβειπερισσότερους δημοσιογράφους από την Κίνα, φυλακίσει χιλιάδες φοιτητές για το έγκλημα της ελευθερίας του λόγου, και αντικαταστήσει κοσμικά σχολεία με μεντρεσέδες που επικεντρώνονται στο Ισλάμ. Έχει δημόσια εκφράσει τη στήριξή του στη Χαμάς και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, κατηγορώντας παράλληλα το για χρόνια συμμαχικό κράτος του Ισραήλ για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»,έχει παραβιάσει απαγόρευση εφοδιασμού της Γάζας με όπλα, αγοράσει σύστημα αεράμυνας (και σχεδόν και πυραύλους) από τους Κινέζους, κατά παράβαση των κανόνων του ΝΑΤΟ, και αρνηθεί στην Αμερική τη χρήση αεροπορικής βάσης του για αεροπορικά πλήγματα κατά τον Πόλεμο στο Ιράκ και μετά εναντίον ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία. Καθώς οι σύμμαχοι της Δύσης πολεμούσαν εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι στη δυτική Συρία πριν από δύο χρόνια, τα τουρκικά άρματα μάχης κάθονταν σιωπηλά απέναντι στα σύνορα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ισχυρά στοιχεία (που έχει συλλέξει το Columbia University) ότι η Τουρκία «σιωπηρά ανεφοδιάζει με καύσιμα την πολεμική μηχανή του ISIS». Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν, όπως το έθεσε πρόσφατα το Near East Οutlook, ότι η Τουρκία επιτρέπει σε «τζιχαντιστές από όλο τον κόσμο να φτάσουν στη Συρία περνώντας από την επικράτειά της», ότι η Τουρκία, όπως γράφει ο δημοσιογράφος Τεντ Γκέιλεν Κάρπεντερ, «έχει επιτρέψει στο ISIS να περνά πετρέλαιο από τη βόρεια Συρία στην Τουρκία για πώληση στη διεθνή αγορά», ότι ο γιος του Ερντογάν έχει συνεργαστεί με το ISIS για την πώληση αυτού του πετρελαίου, το οποίο είναι το «αίμα στις φλέβες του Ισλαμικού Κράτους» και ότιεπιτρέπεται σε βυτιοφόρα να περνούν ελεύθερα από την Τουρκία για να φτάσουν στους μαχητές του ISIS. Υπάρχουν επίσης «στοιχεία για πιο άμεση στήριξη», όπως το θέτει το Forbes, «παρέχοντας εξοπλισμό, διαβατήρια, εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη, και ίσως και παραπάνω, σε ισλαμιστές εξτρεμιστές» και ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν, σύμφωνα με Αμερικανό πρώην πρέσβη, συνεργάστηκαν ευθέως με το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο αλ Νόσρα.

Όσο η Άγκυρα προσποιείται ότι προβαίνει σε στρατιωτική δράση κατά του ISIS, με την εμμονική στάση της απέναντι στους Κούρδους, έχει προβεί σε ανηλεείς βομβαρδισμούς πυροβολικού εναντίον του YPG (τις συριακές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού) που τρέπουν σε φυγή τις δυνάμεις του ISIS στη βόρεια Συρία. Οι Κούρδοι είναι η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στον κόσμο χωρίς πατρίδα- 25 εκατ. σουνίτες μουσουλμάνοι που ζουν εκεί όπου συνορεύουν η Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και η Τουρκία.

Η Τουρκία διεξάγει έναν αιματηρό, τριακονταετή εμφύλιο πόλεμο εναντίον των 14 εκατ. Κούρδων της - γνωστών ως το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, ΡΚΚ- που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους. Η τελευταία ειρηνευτική διαδικασία κατέρρευσε όταν η Τουρκία στοχοποίησε εκ νέου το ΡΚΚ βυθίζοντας το νοτιοανατολικό κομμάτι της χώρας ξανά σε πόλεμο, προβληματίζοντας όλο και περισσότερο τον Ερντογάν ότι οι Κούρδοι της Συρίας και της Τουρκίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, απέναντι από τα τουρκικά σύνορα.

Οι Κούρδοι, όπως και οι Τούρκοι, συχνά εξετάζονται μέσα από το πρίσμα του ποιοι ήταν κάποτε και όχι του ποιοι είναι τώρα. Το 1997, η Τουρκία έπεισε τις ΗΠΑ να βάλουν το ΡΚΚ στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων, και ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι οι Κούρδοι της Συρίας είναι κατ'επέκταση και αυτοί ένοχοι. Αλλά στην πραγματικότητα, το YPG έχει συνεργαστεί τόσο στενά με τις ΗΠΑ εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών, που η Washington Post αναφέρθηκε πρόσφατα σε αυτούς ως «δυνάμεις που εκπροσωπούν τις ΗΠΑ».

Οι Κούρδοι- είτε βρίσκονται στη Συρία, το Ιράκ ή την Τουρκία- είναι, από κάθε άποψη, οι πιο σκληροτράχηλοι και θαρραλέοι μαχητές επί του πεδίου στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. Επίσης, αποτελούν μια δυνατή εναλλακτική απέναντι στο, Αποκαλυπτικών χαρακτηριστικών, όραμα των ισλαμιστών τζιχαντιστών, ενσαρκώνοντας αυτό που έχει περιγραφεί ως «ένα επίπεδο ισότητας φύλων, έναν σεβασμό προς την κοσμικότητα και τις μειονότητες, και μια μοντέρνα, μετριοπαθή και οικουμενική αντίληψη για το Ισλάμ, που είναι, το λιγότερο, σπάνια στην περιοχή».

Η τουρκική κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να αποδώσει την ευθύνη για τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα στο YPG, σε μια προσπάθεια να φέρει τις ΗΠΑ «απέναντι» στους Κούρδους. Ένας έξαλλος Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον της Δύσης, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι δημιουργούν μια «θάλασσα αίματος» στην περιοχή στηρίζοντας τους Κούρδους, και έδωσε τελεσίγραφο, λέγοντας ότι έχει έρθει η ώρα η Αμερική να επιλέξει ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο: Έχει έρθει η ώρα οι ΗΠΑ να επιλέξουν τους Κούρδους αντί για την Τουρκία του Ερντογάν.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι Κούρδοι δεν θέλουν να πολεμήσουν το ISIS πέρα από τα σύνορά τους, αλλά πρακτικά αυτό δίνει μια ευκαιρία στις ΗΠΑ. Με αντάλλαγμα τον πόλεμο κατά του ISIS σε όλη την περιοχή, ο διεθνής συνασπισμός μπορεί να προσφέρει στους Κούρδους το δικό τους κράτος. Ένα κουρδικό κράτος θα εξελισσόταν σε έναν σημαντικό τοπικό σύμμαχο για τις ΗΠΑ και θα έπαιζε έναν ανεκτίμητο ρόλο στην κάλυψη του κενού ισχύος που έχει προκύψει στη Μέση Ανατολή.

Με τη βοήθεια των ΗΠΑ, ένα κουρδικό κράτος θα βοηθούσε επίσης στη διαχείριση των Σύριων προσφύγων που έχουν κατακλύσει τα συστήματα μετανάστευσης σε Τουρκία και Ευρώπη. Μακροπρόθεσμα, θα αποτελούσε έναν πολύτιμο περιφερειακό εταίρο για τη σταθεροποίηση της περιοχής, και ένα ισχυρό παράδειγμα επιτυχημένης δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, το Κουρδιστάν θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο που έπαιζε κάποτε η Τουρκία.

Έχει ειπωθεί πως η διαφορά μεταξύ του να είσαι ο Αχιλλέας και να είσαι σχεδόν ο Αχιλλέας είναι η διαφορά μεταξύ του να ζεις και να πεθαίνεις. Το ΝΑΤΟ μπορεί να συνεχίσει και χωρίς Αχίλλειο πτέρνα. Είναι ώρα να πετάξουμε την Τουρκία έξω για τα καλά."


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρήγμα Αθήνας-Βιέννης: Ανακλήθηκε η Ελληνίδα πρέσβηςΜε ανάκληση της πρέσβεως μας στη Βιέννη, Χρυσούλας Αλειφέρη, στην Αθήνα για διαβουλεύσεις απαντά η Ελλάδα στην Αυστρία.

Μετά από το διάβημα που πραγματοποίησε το υπουργείο των Εξωτερικών δύο ημέρες πριν, για την πρωτοβουλία διάσκεψης στη Βιέννη των Αυστριακών υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών με τους ομολόγους τους των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων εν απουσία της Ελλάδας, ως «πράξη μη φιλική» και «εξωθεσμική που παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα των Συνθηκών της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες», σήμερα, με εντολή του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά καλείται στην Αθήνα η κ. Αλειφέρη, «προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας».

«Είναι σαφές», τονίζει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «ότι τα μεγάλα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με σκέψεις, νοοτροπίες και εξωθεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα ούτε οι αποφάσεις των αρχηγών κρατών μπορούν να υποκαθίστανται από οδηγίες Αστυνομικών διευθυντών. Το τελευταίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα Δημοκρατίας. Καταδεικνύει δε την ανάγκη προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους ανιστόρητους».

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει επίσης ότι «οι μονομερείς πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου από κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρακτικές που μπορούν υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης». Επισημαίνει δε ότι «οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης δεν μπορούν να βαρύνουν μία μόνο χώρα», καθώς «η κοινή λογική επιτάσσει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Η Ελλάδα εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση»

Ωστόσο, συνεχίζοντας την πάγια αρνητική στάση κατά τους τελευταίους μήνες, του επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας Σεμπάστιαν Κουρτς, απέναντι στην Αθήνα, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά με νέα κριτική εναντίον της Ελλάδας, σχολιάζοντας τη σημερινή ανάκληση στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, της Ελληνίδας πρέσβη στη Βιέννη, Χρυσούλας Αλιφέρη.

Σε ανακοίνωσή του, που διαβιβάστηκε ηλεκτρονικά το απόγευμα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως “η Αυστρία κατανοεί την ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η πίεση προς την Ελλάδα, για να συνεργαστεί αυτή σε έναν περιορισμό της προσφυγικής ροής”.

Προσθέτει δε, ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ανακαλεί τους διπλωμάτες της, ενώ εκφράζει την ελπίδα πως τώρα θα υπάρξει αλλαγή σκέψης στους Έλληνες.

“Βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση μία ευκαιρία, να ενημερώσει η πρέσβης τους Έλληνες υπευθύνους ως προς την κατάσταση και τις προκλήσεις για τις χώρες προορισμού της προσφυγικής ροής, όπως είναι η Αυστρία”, τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών και προστίθεται ότι η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που κατευθύνονται προς το Βορρά.

Δ. Δημητρακούδης, ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Αθήνα

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι αποφασίστηκε στην ερήμην της Ελλάδας διάσκεψη για τους πρόσφυγες


Το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος - Μόνο η Σερβία διαφοροποιήθηκε

Με συμφωνία για μία «στενή συμμαχία» ανάμεσα στους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων για δραστική μείωση των προσφυγικών ροών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η διάσκεψη ανάμεσα στην Αυστρία και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Στο κοινό ανακοινωθέν δεν έγινε αναφορά στο ζήτημα κλεισίματος των ελληνικών συνόρων, ενώ εντοπίζεται μόνο μία αναφορά στην Ελλάδα: «Η συνεργασία με την Ελλάδα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών κατά μήκος του διαδρόμου των δυτικών Βαλκανίων παραμένει σημαντική. Κρίνεται απαραίτητη και ενθαρρύνεται η περαιτέρω επικοινωνία και ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ».

Το ταξίδι στη Διαδρομή των Βαλκανίων θα είναι δυνατό μόνον για όσους εμπίπτουν στο καθεστώς προστασίας. Το ποιος ανήκει στην κατηγορία αυτή θα κρίνεται αρμοδίως από τις επιμέρους χώρες, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Διάσκεψης η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάννα Μικλ-Λάιτνερ. Όσοι θα εισέρχονται με πλαστά έγγραφα θα απωθούνται, είπε. Στη Διάσκεψη συμφωνήθηκαν επίσης κοινοί κανόνες για την καταγραφή των προσφύγων.

Από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, τόνισε εκ νέου στη συνέντευξη Τύπου, πως όλες οι χώρες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη θα προτιμούσαν μία κοινή ευρωπαϊκή λύση, εξαιτίας όμως της έλλειψης μιας τέτοιας, είναι αναγκασμένες για λύσεις σε εθνικό επίπεδο.
Στο κοινό ανακοινωθέν που υπογράφηκε κατά τη Διάσκεψη της Βιέννης - από την οποία αποκλείστηκε η Ελλάδα, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της Αθήνας, η οποία και απέστειλε σχετικά διαβήματα, αλλά και την παραδοχή δια στόματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε διαμάχη με την Αυστρία για το ζήτημα των μονομερών ενεργειών - τονίζεται ότι: «θα πρέπει να μειωθεί δραστικά η μεταναστευτική ροή κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων», ενώ η ίδια, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, έκανε λόγο για την ανάγκη διακοπής των μεταναστευτικών ροών και ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε η «πλήρης και εξ ολοκλήρου υποστήριξη της Μακεδονίας», προφανώς επιλέγοντας σκόπιμα την συγκεκριμένη ορολογία, η οποία εξάλλου χρησιμοποιείται και στο κοινό ανακοινωθέν. Προσέθεσε άλλωστε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των Αυστριακών αστυνομικών στα σύνορά της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, σε 20.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι εκπρόσωποι της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας, του Κοσόβου, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ και της Σερβίας.

Σημειώνεται πάντως, ο μοναδικός που διαφοροποιήθηκε ήταν ο Σέρβος υπουργός, ο οποίος λίγο πριν από τη Διάσκεψη διαφώνησε για απομόνωση της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, διεμήνυσε πως δεν μπορεί να υπάρξει κοινή λύση του προσφυγικού χωρίς την Ελλάδα και εκτίμησε ότι το κλείσιμο των συνόρων από την πλευρά της ΠΓΔΜ θα προκαλέσει μεγάλη πίεση στη χώρα μας.

«Ως άνθρωπος που ζει σε αυτό το μέρος του κόσμου, υποστηρίζω ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της. Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας είναι αδύνατο να υπάρξει κοινή λύση» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, προσερχόμενος στη διάσκεψη για το προσφυγικό. Υπογράμμισε, δε, ότι «οι παρεξηγήσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχαν κληθεί και εκπρόσωποι της Ελλάδας στη σημερινή διάσκεψη».

Πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Στεφάνοβιτς στην αυστριακή εφημερίδα «Στάνταρντ» και αναμεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι η Σερβία είναι αναγκασμένη να συμπεριφερθεί ανάλογα με την πολιτική της Αυστρίας και της Γερμανίας, επιτρέποντας μόνο την είσοδο προσφύγων που μπορούν να δεχτούν οι δύο αυτές χώρες.
«Αν η Αυστρία και η Γερμανία δεν κλείσουν τα σύνορα τότε δεν θα τα κλείσουμε και εμείς», ανέφερε ο Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς και εξήγησε ότι η Σερβία δεν επιτρέπει την είσοδο των Αφγανών διότι δεν τους δέχεται η Κροατία.

Το κοινό ανακοινωθέν:

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας εξήγγειλε τη διενέργεια δημοψηφίσματος με ερώτημα τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις χώρες - μέλη για την υποδοχή προσφύγων. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Μπροστά στις ραγδαίες αυτές εξελίξεις, ο Έλληνας πρωθυπουργός τηλεφώνησε στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Είναι ο συμβολισμός, ηλίθιε!Με μια συμβολική κίνηση, μέλη της ομάδας αναρχικών «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν στο στούντιο της ΕΡΤ. Απαντώντας με μια συμβολική κίνηση, η αστυνομία προχώρησε σε 22 προσαγωγές.

Συμβολικά έχουν κλείσει τα βόρεια σύνορα της χώρας μας, η οποία τις επόμενες ημέρες θα γεμίσει συμβολικά με εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

Οι αγρότες έχουν κλείσει συμβολικά τους δρόμους, ενώ συμβολικά ήρθαν και στην Αθήνα.

Συμβολικά ήταν τα ποσά τα οποία ζητούσαν οι τρεις δημοσιογράφοι που κατηγορούνται για εκβιασμό.

Συμβολικά έκλεισαν τα νυχτερινά κέντρα μετά τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη.

Συμβολική ήταν η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Καισαριανή.

Συμβολικά η Ελλάδα χρεοκόπησε πριν από έξι χρόνια και συμβολικά δεν οδηγήθηκε κανένας πολιτικός στην Δικαιοσύνη.

Οι Έλληνες πληρώνουν συμβολικά το δημόσιο χρέος -χωρίς να ξέρουν πού οφείλεται- και έχουν φάει συμβολικά τρία Μνημόνια στο κεφάλι.

Συμβολικά, η ανεργία έχει φτάσει στο 30%, ενώ συμβολικά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Συμβολικά, τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία έχουν φτάσει στον ουρανό, ενώ συμβολικοί είναι και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Συμβολικά είναι τα capital controls, συμβολικά είναι και τα hot spots.

Συμβολικές είναι οι απεργίες, συμβολικές είναι οι διαδηλώσεις, συμβολικά τα συνθήματα, συμβολικά τα τραγούδια.

Στην Ελλάδα είναι όλα συμβολικά.

Τόσοι συμβολισμοί στην Ελλάδα, ούτε σε ταινία του Ταρκόφσκι.

Αλήθεια, πού οφείλονται όλοι αυτοί οι συμβολισμοί στην Ελλάδα;

Γιατί οι Έλληνες, από τους αναρχικούς μέχρι τους ολιγάρχες, καταφεύγουν σε συμβολικές κινήσεις;

Οι συμβολισμοί οφείλονται στον άκρατο μικροαστισμό και στον ραγιαδισμό που διαπερνούν την ελληνική κοινωνία.

Οι Έλληνες καταφεύγουν σε συμβολικές κινήσεις, γιατί είναι δούλοι και θέλουν να παραμείνουν δούλοι.

Όταν η Ισλανδία χρεοκόπησε, οι Ισλανδοί δεν έκαναν τίποτα συμβολικό.


Δημοψήφισμα, στάση πληρωμών, Νέο Σύνταγμα και ο πρωθυπουργός στο δικαστήριο.

Θα ήθελα να πω στους Έλληνες που καταφεύγουν σε συμβολικές κινήσεις να πάνε να γαμηθούνε.

Συμβολικά.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γειά σου κυρ εισαγγελέα!..

     Εισαγγελική παρέμβαση λέει χθες για το άνοιγμα των μπλόκων των αγροτών.
Βέβαια, αν υπήρχαν πραγματικοί εισαγγελείς και όχι μπουκωμένα δημοσιο-υπαλληλάκια,
..δεν θα χρειάζονταν να υπήρχαν μπλόκα.

Διότι αν υπήρχε
δικαιοσύνη δεν θα υπήρχαν οι κατάφωρα καταπατούντες το Σύνταγμα εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων.
Ακόμα, δεν θα είχε χρειαστεί να υπάρξουν μνημόνια, καθώς θα σάπιζαν ήδη στην φυλακή πριν προλάβουν να καταστούν επικίνδυνοι οι διεφθαρμένοι και δωσίλογοι πολιτικοί που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση.
Κάτι τύποι σαν τον Κιτρινιάρη του ''εκσυγχρονισμού'' και όλο το επιτελείο του της απατεωνιάς και της διαφθοράς και της ρεμούλας θα ήταν σήμερα ξεχασμένοι σε κάποιο κελί, κι εμείς θα είμασταν ακόμη κράτος.

Ο κυρ εισαγγελέας που τον ενόχλησαν τα μπλόκα,
..αλλά όχι η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ελλάδα,
..με τις ομαδικές απολύσεις, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την εκχώρηση πολιτικών δικαιωμάτων στις τράπεζες, την οιονεί δήμευση των περιουσιών των ελλήνων μέσω ΕΝΦΙΑ και λοιπών χαρατσιών και φόρων, με το έγκλημα της απογύμνωσης μέσω PSI των ασφαλιστικών ταμείων από τις εισφορές των εργαζομένων, την νομοθέτηση κατ' επιταγή ξένων δυνάμεων και ''θεσμών'',
..έφτασε να μας θυμίσει την ρίζα του προβλήματος: Την εκκωφαντική έλλειψη δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Και δεν εννοούμε βέβαια την δικαιοσύνη που επιβάλλεται στον λαό, την πλέμπα.
Εννοούμε την δικαιοσύνη που δεν εφαρμόζεται στον πλούτο, στην διεφθαρμένη εξουσία, στην ίδια την εξαιρετικά ''ανοιχτομάτα'' δικαιοσύνη.

Αν υπήρχε πραγματική, αδέσμευτη, ανεξάρτητη, τυφλή δικαιοσύνη, είναι αμβίβολο αν θα φτάναμε μέχρι εδώ.
Αλλά φτάσαμε.
Και τώρα οι πραγματικοί υπεύθυνοι εκδίδουν εισαγγελικές παραγγελίες.
Και απειλούν.
Απειλούν τα θύματα της δικιάς τους ανεπάρκειας. Ή διαφθοράς.
Και τα κάνουν πλακάκια όπως πάντα με την εξουσία. Αντί να την ελέγχουν και να την συγκρατούν.

Διότι η εξουσία έχει την τάση να καθίσταται ανεξέλεγκτη και ασυγκράτητη,
..ιδίως όταν δεν φοβάται την τιμωρία της από μιά ανύπαρκτη προς αυτή δικαιοσύνη.

Μην εκτίθεστε λοιπόν άλλο κυρ εισαγγελέα.
Με άριστα το δέκα, έχουμε κατατάξει την δικαιοσύνη στην σειρά των υπαιτίων,
..στο δέκα με τόνο!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηλιακή ενέργεια για φτωχά νοικοκυριάΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ GREENPEACE

Χάρη στις δωρεές χιλιάδων ανθρώπων θα απολαμβάνουν πλέον δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα από τον ήλιο. Είναι επτά οικογένειες της Ρόδου με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, στα σπίτια των οποίων η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace τοποθετεί φωτοβολταϊκά συστήματα αγορασμένα μέσω εκστρατείας crowdfunding.


Οι πρώτες εγκαταστάσεις δωρεάν φωτοβολταϊκών από την Greenpeace ξεκίνησαν στη Ρόδο σε οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες, με τη βοήθεια 16 μαθητών. Χρηματοδοτήθηκαν μέσω crowd-funding, που ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι


Με τη βοήθεια μαθητών του νησιού έχει ήδη προχωρήσει η εγκατάσταση σε δύο οικίες, στις περιοχές Παραδείσι και Ψίνθος. Eνα μικρό πείραμα για το πώς μπορεί η ηλιακή ενέργεια να αλλάξει την Ελλάδα συντελείται στα Δωδεκάνησα...

Η Ρόδος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη ηλιοφάνειας με 3.291 ώρες ηλιόλουστου ουρανού τον χρόνο και, όπως επισημαίνει η Greenpeace, αν τα χρήματα που δαπανώνται για την κατασκευή ενός νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στο νησί με καύσιμο μαζούτ επενδύονταν σε μικρά φωτοβολταϊκά, περισσότερο από το 1/3 των οικογενειών της Ρόδου θα είχε δωρεάν ρεύμα για πάντα.

«Εγκαθιστούμε συστήματα ισχύος 2-3 KW για αυτοπαραγωγή και πιστεύουμε ότι με αυτά θα μπορέσουν να καλυφθούν τουλάχιστον το 70% των ενεργειακών αναγκών κάθε νοικοκυριού», λέει στο «Εθνος» ο Δημήτρης Ιμπραήμ, διευθυντής εκστρατειών της Greenpeace.

Απάντηση στην κρίση

«Τα χρήματα για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών προέρχονται από τη διεθνή εκστρατεία crowdfunding Solarize Greece, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2015, την περίοδο, δηλαδή, κατά την οποία η χώρα βίωσε τις πιο δύσκολες επιπτώσεις των capital controls. Εκτός άλλων περισσότεροι από 1.000 ξένοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να υποστηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα, ώστε να στραφεί στην ηλιακή οικονομία ως όχημα εξόδου από την κρίση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη Ρόδο, οι ΑΠΕ γίνονται σύμμαχος κατά της κρίσης και στην Αθήνα: Πρόσφατα η Greenpeace τοποθέτησε φωτοβολταϊκά ισχύος 25ΚW στη «Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου ο Αγιος Αλέξανδρος», ένα ίδρυμα για ορφανά που έτσι διασφάλισε δωρεάν θέρμανση μέσω της ηλιακής ενέργειας.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι η ΔΕΗ θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι και 3 δισ. ευρώ από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε φτωχά νοικοκυριά. «Περίπου 300.000 οικογένειες στην Ελλάδα μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα από τον ήλιο και δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτή η ιδέα να γίνει πραγματικότητα», αναφέρει η Αννα Μαρία Ρέννερ από τη Ρόδο, συνεργάτις της Greenpeace σε θέματα Κλιματικών Αλλαγών. «Καλούμε την κυβέρνηση να θέσει τον φιλόδοξο και ρεαλιστικό στόχο εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα εκατομμύριο κτίρια ως το 2025, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται δωρεάν ηλιακή ενέργεια σε αυτά τα 300.000 νοικοκυριά».

Το «Εθνος» συνομίλησε με δύο από τις οικογένειες της Ρόδου που θα έχουν πλέον πρόσβαση στην καθαρή ενέργεια από τον ήλιο...

Οικογένεια Μαστή:
Με 370€ τον μήνα είναι πολύ δύσκολα. Εχουμε πάρει ανάσα!


«Παλιά εμείς δουλεύαμε και οι δύο σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο του νησιού. Είχαμε καλό εισόδημα και ζούσαμε τα παιδιά μας. Μέσα στην κρίση, όμως, πριν από τρία χρόνια, ο σύζυγός μου έμεινε άνεργος. Είναι 58 χρόνων και θεωρείται μεγάλος, δεν τον παίρνουν πια στα ξενοδοχεία για συντηρητή. Μετά από λίγο καιρό έχασα κι εγώ τη δουλειά μου. Επειδή έχω κάποιο πρόβλημα υγείας, πέρασα από επιτροπή και θεωρήθηκα ότι δεν μπορώ να δουλεύω αποθηκάριος στα ξενοδοχεία.

Στο σπίτι της οικογένειας Μαστή στη Ρόδο τοποθετήθηκε το πρώτο δωρεάν φωτοβολταϊκό. Η παροχή δωρεάν ηλιακής ενέργειας σε φτωχά νοικοκυριά είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρεπε να είχε πάρει ήδη η ΔΕΗ, επισημαίνει η Greenpeace, και θα της επέφερε 3 δισ. ευρώ


Με την αναπηρική σύνταξη που μου έδωσαν προσπαθούμε να ζήσουμε εμείς και δύο μικρά παιδιά που έχουμε 9 και 16 ετών. Με 370 ευρώ είναι πολύ δύσκολα», λέει η κ. Φωτεινή Μαστή, το σπίτι της οποίας στην Ψίνθο αποτέλεσε ένα από τα πρώτα σπίτια στα οποία έγινε η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων από την Greenpeace.

«Το ρεύμα και το νερό τα είχαμε με διακανονισμούς. Εδινα πότε 10 ευρώ, πότε 50, αναλόγως τι μπορούσα κι έτσι κατάφερα να μη μας το κόψουν. Αλλά τον τελευταίο καιρό δεν πλήρωνα τις δόσεις.

«Μας έσωσε η αγγελία»

Κάποια στιγμή διάβασα σε μια τοπική εφημερίδα -ψάχνοντας μήπως βρω κάποια δουλειά για τον άντρα μου- την αγγελία με την οποία ζητούσαν από όσους ενδιαφέρονταν να κάνουν αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά. Εστειλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι έχουμε ανάγκη και πριν από μερικές ημέρες ήρθαν τα παιδιά και το εγκατέστησαν. Τώρα περιμένουμε να έρθουν από τη ΔΕΗ για το συμβόλαιο και έχουμε, ήδη, πάρει ανάσα. Για εμάς είναι πολύ μεγάλη βοήθεια. Πολύ μεγάλη.

Είναι κρίμα να μη βάλουν όλοι οι άνθρωποι εδώ στη Ρόδο φωτοβολταϊκά, είναι πολλοί εκείνοι που έχουν ανάγκη γιατί τα μεροκάματα έχουν πέσει και η ανεργία μεγαλώνει, αλλά και όσοι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα πρέπει να βάλουν. Το ίδιο και τα ξενοδοχεία στο νησί, για να εξοικονομήσουν ρεύμα και να απαλλαγούμε από τα μαζούτ. Στη Ρόδο, άλλωστε, το 80% των ημερών του χρόνου έχουμε ηλιοφάνεια. Είναι κρίμα να μένει ανεκμετάλλευτη...».

Ο κ. Πέτρος και η κ. Φωτεινή Σκλαβούρη με τον γιο τους Παναγιώτη. «Αισθάνομαι τεράστια ανακούφιση με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών. Υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσκολία και για να είμαι ειλικρινής δεν δίνω προτεραιότητα στον λογαριασμό της ΔΕΗ όταν δεν έχουμε χρήματα, δίνω στις ανάγκες των παιδιών μου», λέει η κ. Φωτεινή.


Οικογένεια Σκλαβούρη:

Πάντα προείχαν οι ανάγκες των παιδιών μου και όχι η ΔΕΗ

Στο χωριό Παραδείσι, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τη χώρα της Ρόδου, βρίσκεται το ένα από τα δύο σπίτια στα οποία εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά από την Greenpeace. Μια οικογένεια με δύο παιδιά 16 και 23 ετών, το ένα εκ των οποίων αντιμετωπίζει κινητικές δυσκολίες και μια μητέρα άνεργη κατοικούν σε αυτό.

«Το μάθαμε τυχαία, συγκεκριμένα ήρθε και μας βρήκε η Αννα Μαρία από την Greenpeace. Εχει κάποιους γνωστούς στο χωριό, ρώτησε για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, της μίλησαν για εμάς και έτσι ήρθε να ρωτήσει αν ενδιαφερόμαστε. Το σπίτι μας είναι εξοχικό, δηλαδή κοντά στη θάλασσα, με χωράφια γύρω γύρω και ελεύθερο τον ήλιο. Οπότε όταν το είδαν τα παιδιά, το ενέκριναν και είπαμε να ξεκινήσουμε», εξηγεί μιλώντας στο «Εθνος» η κ. Φωτεινή Σκλαβούρη.

«Αισθάνομαι τεράστια ανακούφιση. Γιατί υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσκολία και, για να είμαι ειλικρινής, δεν δίνω προτεραιότητα στον λογαριασμό της ΔΕΗ όταν δεν έχουμε χρήματα, δίνω στις ανάγκες των παιδιών μου. Το ηλεκτρικό ρεύμα της ΔΕΗ εμείς το έχουμε χρυσοπληρώσει. Γιατί όταν ήρθαμε εδώ πριν από 16-17 χρόνια δεν υπήρχαν κοντά στύλοι με αποτέλεσμα να πληρώσουμε 1.300.000 δραχμές για να μπουν κολόνες και να παίρνουμε ρεύμα...».

Για θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα ούτε λόγος. «Αυτά είναι πολυτέλειες. Τζάκι και όσο ζεστάνει. Εγώ δούλευα στις Πεταλούδες, στο αναψυκτήριο, όμως εκεί πρέπει να μαζέψεις μόρια ανεργίας για να εργαστείς. Οπότε αυτήν τη χρονιά δεν δούλεψα καθόλου και ελπίζω ότι θα δουλέψω την επόμενη. Με εξυπηρετούσε αυτό γιατί μπορούσα να παίρνω μαζί τον Παναγιώτη που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι. Σε άλλη δουλειά πού θα τον έχω;» λέει. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε με τα φωτοβολταϊκά να καλύψουμε όλες ή σχεδόν όλες μας τις ανάγκες σε ρεύμα, ακόμη κι αν χρειαστεί να αλλάξουμε κάποιες οικιακές συσκευές με άλλες που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Είναι μεγάλη υπόθεση να γλιτώνεις αυτά τα λεφτά σήμερα...».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποζημίωση 72 εκατ. δολαρίων από τη Johnson & Johnson σε οικογένεια γυναίκας που πέθανε από καρκίνο!


Χρησιμοποιούσε το ταλκ για μωρά και το αφρόλουτρο «Shower to Shower» για την γυναικεία υγιεινή - Σε βάρος της εταιρείας εκκρεμούν περισσότερες από 1.000 παρόμοιες υποθέσεις

Το ποσό των 72 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει η αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson ως αποζημίωση στην οικογένεια μιας γυναίκας από τις ΗΠΑ, ο θάνατος της οποίας από καρκίνο των ωοθηκών φέρεται να συνδέεται με την χρήση προϊόντων της εταιρείας, όπως το ταλκ για μωρά και το αφρόλουτρο «Shower to Shower».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αφού μεταξύ άλλων, εμπλέκει ένα διαδεδομένο προϊόν που χρησιμοποιείται σε μωράκια, σε ολόκληρο τον κόσμο!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δικαστήριο του Μιζούρι διέταξε την Johnson & Johnson να καταβάλει στην οικογένεια της Ζακλίν Φοξ το τεράστιο αυτό ποσό, ενώ την ίδια ώρα σε βάρος της εταιρείας εκκρεμούν περισσότερες από 1.000 παρόμοιες υποθέσεις. Πρόκειται για αγωγές που έχουν γίνει από πολίτες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις της, δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα που παράγει και τα οποία έχουν ως βάση το ταλκ, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο!

Η Ζακλίν Φοξ, η οποία ζούσε στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, χρησιμοποιούσε για περισσότερα από 35χρόνια το ταλκ για μωρά της Johnson & Johnson και το αφρόλουτρο «Shower to Shower» για την γυναικεία υγιεινή. Ωστόσο, πριν από τρία χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών και πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο στην ηλικία των 62 ετών.

Έπειτα από τρεις ολόκληρες εβδομάδες, οι ένορκοι στο δικαστήριο του Μιζούρι έκριναν το βράδυ της Δευτέρας ότι η Johnson & Johnson είναι ένοχη για απάτη, αμέλεια και συνωμοσία.

«Η Johnson & Johnson γνώριζε από τη δεκαετία του 1980 τους κινδύνους, αλλά προτίμησε να πει ψέματα στους καταναλωτές», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Τζιρ Μπίσλι, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τι λέει, όμως, η Johnson & Johnson για το θέμα;

Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Κάρλ Γκούντριτς, ανέφερε ότι η Johnson & Johnson είναι«απογοητευμένη» με την έκβαση τς συγκεκριμένης υπόθεσης, τονίζοντας πως η ασφάλεια και η υγεία των καταναλωτών είναι η «μεγαλύτερη ευθύνη» της εταιρείας.

«Συμπάσχουμε με την οικογένεια της γυναίκας αλλά πιστεύουμε ότι η ποιότητα του ταλκ που χρησιμοποιούμε, υποστηρίζεται από δεκαετίες επιστημονικών ερευνών», ανέφερε.

Τι λένε οι ειδικοί

Για την ώρα, το βρετανικό Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο υποστηρίζει ότι είναι ακόμη αβέβαιη η σύνδεση της χρήσης των προϊόντων με ταλκ και του καρκίνου των ωοθηκών.

Σύμφωνα με επίσης με το βρετανικό κέντρο για τον καρκίνο των ωοθηκών, «Ovacome», το 2003, το σύνολο 16 ερευνών που πραγματοποιήθηκαν για την ασθένεια σε 12.000 γυναίκες έδειξε πως η χρήση του ταλκ αύξησε τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών κατά ένα τρίτο. Παρόμοια ήταν και τα αποτελέσματα μιας αμερικανικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2013 σε συνολικά 18.000 γυναίκες.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Επιστολή - βόμβα από Μπόργιανς εκθέτει τη ΝΔ - ΈγγραφοΣε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, καταθέτοντας στα πρακτικά το κείμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τον ΓΓ Καταπολέμησης της Διαφθοράς που απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στις ελληνικές αρχές, σήμερα 24.02.2015.

Σύμφωνα με αυτό ο Β. Μπόργιανς αποκαλύπτει ότι προσέφερε στον Έλληνα Πρόξενο στο Ντίσελντορφ όχι μόνο βοήθεια για την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης αλλά και "ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από CD".Ακολουθεί το πρωτότυπο και η ανεπίσημη ελληνική μετάφραση

Gedächtnisprotokoll von Dr. Norbert Walter-Borjans

Ich kann die Darstellung des damaligen Generalkonsuls Plexidas bestätigen, dass ich ihm in mehreren Gesprächen Unterstützung bei der Stärkung der griechischen Steuerverwaltung und gegebenfalls auch der Auswertung von Daten-CDs angeboten habe. Zu diesem Zeitpunkt ging es nicht um die Liste, die wir der griechischen Regierung im vergangenen November über das Bundeszentralamt für Steuern zur Verfügung gestellt haben. Die Zuordnung zu griechischen Kontoinhabern ist erst 2015 bekannt geworden. 2012 haben wir über eventuell mögliche Hinweise auf griechische Steuerhinterzieher gesprochen.


Damals war auch klar, dass diese Unterstützung nur von den Bundesländern kommen könnte, weil die Steuerverwaltung in Deutschland in der Kompetenz der Länder liegt. Die Bundesebene hätte hier keine direkte Hilfe leisten können. Wegen der geäußerten Skepsis seitens des griechischen Gesprächspartners bezüglich einer Zusammenarbeit mit einem Bundesland hatte ich mit dem Bundesfinanzminister über das Vorhaben gesprochen und seine ausdrückliche Zustimmung erhalten. Das habe ich Herrn Generalkonsul Plexidas auch schriftlich mitgeteilt.
>

Norbert Walter-Borjans

Ντίσελντορφ 24. Φεβρουαρίου 2016

Πρωτόκολλο υπόμνησης του Υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς


Μπορώ να επιβεβαιώσω την περιγραφή του τότε Έλληνα Πρόξενου στο Ντίσελντορφ, κ. Πλεξίδα, ότι στο πλαίσιο επανειλημμένων συνομιλιών μας, του προσέφερα βοήθεια για την ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης, καθώς επίσης και για την ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από CD. Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015. Αντικείμενο της συζήτησης το 2012 ήταν πιθανές ενδείξεις για Έλληνες φοροφυγάδες. Επιπλέον, ήταν ξεκάθαρο από τότε, πως αυτού του είδους η υποστήριξη δεν είναι δυνατό να παρασχεθεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αλλά μονάχα από τα κρατίδια, καθώς η φορολογική διοίκηση στη Γερμανία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατιδίων της χώρας. Κατά συνέπεια, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να παράσχει τη συγκεκριμένη βοήθεια. Λόγω της επιφυλακτικότητας του Έλληνα συνομιλητή μου για μια συνεργασία σε επίπεδο κρατιδίου, είχα μιλήσει και με τον Υπουργό Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την πρόθεσή μας, ο οποίος την ενέκρινε ρητά, γεγονός για το οποίο ενημέρωσα τον κ. Πλεξίδα και εγγράφως.Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Γρηγοριάδης ονοματίζει την διαπλοκή του Mega μέσα στο Mega

Ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης βρέθηκε στην εκπομπή "Ανατροπή" του Γιάννη Πρετεντέρη την Τρίτη το Βράδυ. Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στα κανάλια, στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις άδειες και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτό

Στο παρακάτω βίντεο ο Κλέων Γρηγοριάδης, μιλώντας για την διαπλοκή στα κανάλια, ανέφερε πως αυτή είναι δεδομένη σημειώνοντας το παράδειγμα του κ. Μπόμπολα ο οποίος όπως αναφέρει είναι μεγαλομέτοχος του καναλιού MEGA αλλά και εμπλέκεται με την εταιρεία που παρεμβαίνει στις Σκουριές για τα μεταλλεία χρυσού.

Συγκεκριμένα είπε " κάθε φορά που κάνει αυτό το κανάλι ρεπορτάζ για την ιστορία στις Σκουριές της Χαλκιδικης, δεν θα πρεπε να περνάει μια ταινία από κάτω που να αναφέρει ΠΡΟΣΟΧΗ: μεγαλομέτοχος αυτού του καναλιού τυγχάνει να είναι και μέτοχος της εταιρείας για την οποία μιλάει το ρεπορταζ".

Εμείς να συγχαρούμε τον ηθοποιό γιατί παρόλο η δουλειά του υφίσταται μόνο από αυτά τα κανάλια διαπλοκής, είχε το σθένος να τα κατονομάσει. Μακάρι όλοι μας να κάναμε το ίδιο στον όποιο χώρο βρισκόμαστε ....

Δείτε τον Γιάννη Πρετεντέρη πως "καταπίνει" την γλώσσα του!Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....