Διυλιστήριο: 09/20/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

VIDEO - Το ταξίδι του DNA


Το ταξίδι του DNA: Ένα βίντεο που καταρρίπτει τους μύθους για "καθαρές" φυλές

Η είσοδος στο άδυτο των αδύτων της ύπαρξης και της ταυτότητας είναι γεμάτη εκπλήξεις. Τολμάς να κάνεις το ταξίδι του DNA;

Το 'The DNA Journey' είναι ένα πείραμα για την ποικιλομορφία του γενετικού μας υλικού που ανατρέπει τον μύθο της μίας και απόλυτης εθνικότητας. Για τις ανάγκες του πειράματος εθελοντές από διαφορετικά μέρη του κόσμου έδωσαν δείγμα του σάλιου τους προς ανάλυση, με σκοπό να μάθουν ποιες είναι οι πραγματικές τους ρίζες.

"Πώς θα αισθανόσασταν αν κάνατε ένα ταξίδι με βάση το DNA σας;", τους ρωτά η ερευνήτρια και από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα όλη η κοσμοθεωρία τους θα ανατραπεί, καθώς θα αντικρίσουν ορισμένες εντελώς νέες και αναπάντεχες όψεις του DNA χάρτη τους.
Θα καταδυθούν στα άδυτα του παρελθόντος τους και θα ανακαλύψουν ότι ο καθένας τους είναι ένα κράμα πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων, οι οποίες ενίοτε συγκλίνουν κιόλας. Το πόρισμα της έρευνας καταρρίπτει συθέμελα τα επιχειρήματα όσων αναζητούν διαφορές μεταξύ των ανθρώπων στη βάση της ράτσας, της φυλής ή του χρώματος του δέρματος αφού, όπως φαίνεται, όλοι οι άνθρωποι έχουν κοινή γενετική ταυτότητα.
"Δεν θα υπήρχε κανένα τέτοιο πράγμα όπως ο εξτρεμισμός στον κόσμο, αν οι άνθρωποι γνώριζαν την κληρονομιά τους. Ποιος θα ήταν τόσο ανόητος ώστε να πιστεύει σε καθαρές φυλές;", λέει χαρακτηριστικά μία από τις συμμετέχουσες στο πείραμα.
Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο που εξυμνεί την υπέρβαση των συνόρων και την αποδοχή της ετερότητας. Τελικά, αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζουμε ότι μας χωρίζουν...

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελέγχονται για υποθέσεις φοροδιαφυγής ο Καλογρίτσας και μέλη της οικογένειας τουΤης Άννας Κανδύλη

Τέσσερις δικογραφίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχουν σχηματιστεί κατά του κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα και μελών της οικογένειάς του, μετά από στοιχεία που προέκυψαν από τη διασταύρωση των λιστών φοροδιαφυγής.

Η πρώτη είναι κατά του γιου του, Ιωάννη Βλαδίμηρου, ο οποίος ανακηρύχτηκε και υπερθεματιστής μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στο ποσό των 4 εκ. ευρώ.

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Μετά τη δίωξη που ασκήθηκε το χειμώνα, η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ωστόσο το καλοκαίρι, και προφανώς ενόψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, το ποσό πληρώθηκε από τον υιό Καλογρίτσα, κάτι που οδηγεί σε παύση της δίωξης.

Στη δεύτερη δικογραφία κατηγορούμενοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα άνω των 20 εκ. ευρώ είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η σύζυγός του. Αυτή εκκρεμεί στο Εφετείο για προσδιορισμό σε δίκη.

Η τρίτη και η τέταρτη δικογραφία αφορούν τις κόρες του Χρήστου Καλογρίτσα και εκκρεμούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η μία θυγατέρα ελέγχεται για ποσό 3 εκ. ευρώ και η άλλη για 6 εκ. ευρώ.

Τα μέλη της οικογένειας Καλογρίτσα ελέγχθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών για τις λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μητροπολίτης Ιγνάτιoς: Όποιος αρνείται την προσφορά στους πρόσφυγες δεν είναι ούτε Έλληνας, ούτε ΟρθόδοξοςΗ μεγαλύτερη δεξαμενή εθελοντισμού στην Ελλάδα είναι η Εκκλησία, είναι η φύση της. Το ξέρουν οι άνθρωποι που προσφέρουν και ετοιμάζουν το φαγητό» δήλωσε στον Alpha 989 ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος και πρόσθεσε ότι «το έλλειμμα συντονισμού δείχνει χάος αλλά εμείς τρέξαμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Στις επαρχίες οι πρώτοι που έτρεξαν (να βοηθήσουν τους πρόσφυγες) ήταν οι ιερείς.

Όταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη που υπήρξε. Ακόμα και την φυσική εικόνα, το ξύλο, όπου και αν την βρούμε, θα την πάρουμε, θα την καθαρίσουμε και θα την βάλουμε σε ένα καλό σημείο του σπιτιού μας. Έτσι είναι και ο άνθρωπος. Βεβαίως έχει πόνο, κόπο. Όσο και αν μας λοιδόρησαν εμάς τους Έλληνες, δικαίως τώρα στρέφουν όλοι τα μάτια και λένε ότι οι Έλληνες είναι άνθρωποι. Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη» συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε. Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε. Μόνο με αυτόν τον Χριστό μπορούμε να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση το Πάσχα».

Απαντώντας στις φωνές που θεωρούν ως απειλή για τον Χριστιανισμό την έλευση Ισλαμιστών στην Ευρώπη, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κος Ιγνάτιος είπε: «Και εγώ ανησυχώ αλλά στο όνομα της ανησυχίας δεν μπορείς να αφήσεις ένα παιδί νηστικό. Εμείς 400 χρόνια σκλαβιάς και δεν χαθήκαμε, θα χαθούμε τώρα; Και τώρα θα αντέξουμε. Η Ευρώπη κινδυνεύει γιατί έχασε τον Θεό. Τους προέκυψε το Ισλάμ και τρέχουν να βάλουν θρησκευτικά στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά τί είναι Θεός και τί τζαμί. Αν πάμε φοβικά, θα κάνουμε τα μεγαλύτερα λάθη. Η Εκκλησία όποτε χρειάστηκε έδωσε τα πάντα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή των Αθηνών διδαχτήκαμε το Ισλάμ. Έδωσα μάθημα για το Ισλάμ. Είναι λάθος να πούμε ότι όλο το Ισλάμ είναι τζιχαντιστές και θέλει «ιερό πόλεμο».

Βεβαίως, υπάρχουν στοιχεία που όποιος τα παραφράσει ή τα πάρει στα χέρια του για πολιτικούς λόγους, μπορεί να το μετατρέψει σε πολεμική μηχανή. Και το Ευαγγέλιο του Χριστού όμως δεν απέτρεψε τις Σταυροφορίες. Η παρερμηνεία έφερε αίμα. Ως βιβλίο πολιτισμού ο καθένας πρέπει να διαβάσει το Κοράνι και δεν έχει να χάσει τίποτα, γιατί όμως ένας Ευρωπαίος όταν διαβάζει το Κοράνι γίνεται τζιχαντιστής; Έχει χάσει το νόημα της ζωής και μέσα από το Κοράνι που ευκολύνει τα πράγματα νομίζει ότι μπορεί να βρει νόημα στη ζωή του. Εμείς οι Έλληνες έχουμε παράδοση, μυστικισμό, έχουμε την αλήθεια».

Ο κος Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «χάσαμε την «κοινότητα». Είναι αυτό που έχει χάσει και η Εκκλησία πολλές φορές. Εκκλησία είναι η πρόσκληση γύρω από ένα τραπέζι να φάμε μαζί. Είναι ο Χριστός στην Αγία Τράπεζα. Παίρνω ένα ψίχουλο και μία σταγόνα, όχι για να ζήσω αλλά για να είμαι με τον Θεό. Η Εκκλησία ήταν αγάπη γύρω από μία τράπεζα, που γινόταν αγάπη σε ένα τραπέζι. Δεν γίνεται όταν κοινωνώ από ένα ποτήρι, να μην έχεις να φας εσύ και εγώ να τρώω. Στην κοινωνία γίνομαι ένα με τον συνάνθρωπό μου, που κοινωνούμε μαζί. Δεν γίνεται να είσαι ξένος και να παραμένεις ξένος για μένα. Στις μικρές εκκλησιαστικές κοινότητες, η μικρή ενορία, που συγκροτείται από τους ανθρώπους που έχουν συνείδηση, αναπληρώνει το κενό της κοινωνίας μας. Αν έχουμε χάσει την κοινωνία μεταξύ μας, ο ατομισμός κυριαρχεί και η μοναξιά οδηγεί στην κατάθλιψη».

Πηγή www.alfavita.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΟ - Ελληνικό δικαστήριο καταδίκασε Ελβετό τραπεζίτη της Julius Bär για εξαπάτηση Ελλήνων καταθετώνΜια ασυνήθιστη υπόθεση για τα ελβετικά αυστηρά τραπεζικά δεδομένα, ύψους εκατομμυρίων ευρώ, με επίκεντρο την ελβετική Τράπεζα Julius Bär και Ελληνες πελάτες της απασχόλησε κατά τους δέκα μήνες της ακροαματικής διαδικασίας το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Πρόκειται για καταγγελίες περί εξαπάτησης και καταδολίευσης που για πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά οδήγησαν σε μια απόφαση κατά διευθυντικού στελέχους ελβετικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού, με τους κατηγορούμενους Θωμά Καρύδα, τη σύζυγό του, και τον Ελβετό διευθυντή της τράπεζας Julius Bär και υπεύθυνο για τους Ελληνες πελάτες, Manuel Sovilla, να καταδικάζονται.
Μια υπόθεση με βάθος

Τα ελληνικά ΜΜΕ εδώ και μήνες είχαν ασχοληθεί με αυτή την περίεργη υπόθεση και τις καταγγελίες. Οπως κατήγγειλαν οι ενάγοντες, η εξαπάτησή τους βασίστηκε σε ένα σχέδιο αφετηρία του οποίου ήταν οι συναντήσεις στην Αθήνα των Καρύδα και Manuel Sovilla με τους υποψήφιους καταθέτες. Οπως τονίζουν εξαπατημένοι πελάτες της τράπεζας που βλέπουν τον αγώνα τους πλέον να δικαιώνεται στο «newmoeny», «οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να εξαπατούν με ιδιαίτερα τεχνάσματα και απίστευτη μαεστρία ανυποψίαστους Ελληνες καταθέτες ως εξής: ο Καρύδας, οικονομολόγος και γνωστός αρθρογράφος σε ελληνικά οικονομικά έντυπα, εμφανιζόταν στην Αθήνα από το 2005 ως δήθεν επίσημος αντιπρόσωπος της Julius Bär στην Ελλάδα.

Με τη βοήθεια του διευθυντή της τράπεζας, αρμόδιου τότε για τους Ελληνες πελάτες, έπειθαν στις συναντήσεις τους στην Αθήνα τους ενδιαφερόμενους καταθέτες να ανοίξουν λογαριασμούς στο υποκατάστημα της Julius Bär στη Ζυρίχη, χρησιμοποιώντας και διαφημίζοντας την ψευδή ιδιότητα του Καρύδα ως δήθεν επίσημου αντιπροσώπου της στην Ελλάδα και με πρόσχημα την καλή φήμη και τις υψηλές αποδόσεις της τράπεζας». Οπως υποστηρίχθηκε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ο κ. Καρύδας είχε μεν υπογράψει το 2005 μια σύμβαση με τη Julius Bär, η οποία του είχε παραχωρήσει το δικαίωμα να «μεσιτεύει» νέους πελάτες στην τράπεζα έναντι αμοιβής, χωρίς όμως να έχει χρηστεί αντιπρόσωπος της. «Το γεγονός αυτό γνώριζε πολύ καλά ο κ. Μανουέλ Σοβίγια, αφού άλλωστε ήταν το πρόσωπο που είχε υπογράψει από πλευράς της Julius Bär την εν λόγω σύμβαση με τον Καρύδα», αναφέρει εκπρόσωπος των εναγόντων.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι πελάτες υπέγραφαν τα έγγραφα ανοίγματος λογαριασμού στην Αθήνα ενώπιον των Καρύδα και Manuel Sovilla και έπαιρναν μετά από λίγες μέρες έγγραφη επιβεβαίωση ότι οι λογαριασμοί τους είχαν ανοίξει στη Ζυρίχη και ότι υπεύθυνος αυτών θα ήταν o Σοβίγια. Ετσι, έχοντας πλέον πειστεί για την ύπαρξη των λογαριασμών στην Julius Bär και με πλήρη εμπιστοσύνη στην ελβετική τράπεζα, στον διευθυντή της και τον δήθεν αντιπρόσωπο Καρύδα κατέθεταν για μεγάλο χρονικό διάστημα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του τελευταίου προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στους λογαριασμούς τους στην Julius Bär. «Τα χρήματα αυτά, τα oποία σημειωτέον ανέρχονται στο σύνολό τους σε εκατομμύρια ευρώ, ουδέποτε κατέληξαν στον προορισμό τους, αλλά υπεξαιρέθηκαν αρχικώς από τον Καρύδα και τελικά τα ίχνη τους χάθηκαν και αγνοούνται μέχρι σήμερα», τονίζεται από τον εκπρόσωπο των εναγόντων.

Οπως αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία και κατόπιν όσων αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη, οι λογαριασμοί των εξαπατηθέντων ουδέποτε ανοίχτηκαν τελικά στην τράπεζα, ενώ κάποιοι άλλοι ανοίχτηκαν μεν, αλλά παρέμειναν μέχρι και την αποκάλυψη του σκανδάλου μηδενικοί. Μια τρίτη κατηγορία απετέλεσαν οι λογαριασμοί που ανοίχτηκαν και πιστώθηκαν μεν με χρήματα, μέρος των οποίων όμως στη συνέχεια έκανε φτερά προς άλλους λογαριασμούς τρίτων προσώπων, εν αγνοία και ερήμην των δικαιούχων τους. «Για 3,5 περίπου χρόνια οι καταθέτες ζούσαν σε μια απίστευτη πλάνη, νομίζοντας ότι διατηρούν λογαριασμούς με τις αποταμιεύσεις τους στην ελβετική τράπεζα, ενώ στην πραγματικότητα τα χρήματά τους είχαν ήδη εξαφανιστεί.

Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η αποστολή στους πελάτες ανά τακτά διαστήματα επί σειρά ετών τραπεζικών παραστατικών με το λογότυπο της Julius Bär, τα οποία επιβεβαίωναν με λεπτομέρειες το ύψος των καταθέσεων καθώς και των δήθεν υψηλών αποδόσεων τους. Οπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, τα παραστατικά αυτά ήταν στο σύνολό τους πλαστά και κατασκευασμένα, ενώ προϊόν φαντασίας ήταν φυσικά και οι δήθεν υψηλές αποδόσεις που αποτυπώνονταν στα χαρτοφυλάκιά τους», υπογραμμίζεται. Καταγγελίες μάλιστα αναφέρονται μέχρι και σε κοινά ραντεβού με καταθέτες που οι Καρύδας και Manuel Sovilla πραγματοποιούσαν στα γραφεία της τράπεζας στη Ζυρίχη για να δώσουν μια εικόνα «κανονικότητας».

Τον Δεκέμβριο του 2009, και με αφορμή το ότι κάποιοι πελάτες της Julius Bär ζητούσαν επιμόνως χρήματα από τους λογαριασμούς τους, τα οποία βέβαια ποτέ δεν έλαβαν, αποκαλύφθηκε η ιστορία και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση στα χρονικά του πανίσχυρου ελβετικού τραπεζικού συστήματος, η οποία απασχόλησε τα ελληνικά ΜΜΕ όχι όμως και τα ελβετικά, τα οποία τήρησαν στάση σιωπής προφανώς για λόγους στήριξης του «αλάθητου» του εγχώριου τους χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της δικογραφίας, η τράπεζα ενημερώθηκε επίσημα για την απάτη και την πλαστογραφία των παραστατικών της από τα ίδια τα θύματα τον Δεκέμβριο του 2009.

Και ενώ θα ανέμενε κανείς από την τράπεζα βάσει της σοβαρότητας της υπόθεσης να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα στην Ελλάδα για τα καταγγελλόμενα, να επικοινωνήσει με τους ζημιωθέντες πελάτες της και να κινηθεί νομικά εναντίον των Καρύδα και του Manuel Sovilla, εκείνη επέλεξε εξαρχής μια πρωτόγνωρη τακτική αρκούμενη απλώς στο να διακόψει τη σύμβαση που είχε με τον Θωμά Καρύδα τον Μάρτιο του 2010. Ο δε Manuel Sovilla παραμένει στη θέση του ενώ φέρεται να έχει ευχαριστήσει τον καταδικασθέντα Θ. Καρύδα για τις υπηρεσίες του. «Σαν να μην έφθανε αυτό, με προκλητικό τρόπο η Τράπεζα στην επιστολή απομάκρυνσης του κ. Καρύδα την οποία υπογράφει ο Manuel Sovilla ευχαριστούσε τον πρώτο για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του σαν να μην είχε μεσολαβήσει ουδέν μεμπτό»αναφέρουν εκπρόσωποι των θιγόμενων καταθετών που ζητούν να υπάρξει παρέμβαση και στις ελβετικές πλέον αρχές. Όπως δε προκύπτει από το ρεπορτάζ, η ελβετική τράπεζα όχι μόνο μέχρι σήμερα δεν έχει στραφεί κατά των Καρύδα και Manuel Sovilla αλλά ούτε καν αποζημίωσε κανένα από τα θύματα που έχασαν τα χρήματα τους.

Κάπως έτσι έχουν ξεκινήσει ερωτηματικά για το κατά πόσο η Julius Bär γνώριζε ή όχι τις εξελίξεις. Ερωτηματικά που εντείνονται κατόπιν πληροφοριών ότι ο μάρτυρας υπεράσπισης του Ελβετού τραπεζίτη Manuel Sovilla Markus Gonseth πρώην μέλος της κεντρικής διοίκησης της Julius Bär και σημαίνων στέλεχος της έως και σήμερα είναι φίλος και κουμπάρος του βασικού κατηγορούμενου Καρύδα κι αυτός ο οποίος τον συνέστησε στην τράπεζα το 2005 για να υπάρξει συνεργασία. Ο κ. Gonseth μάλιστα σε δημοσιεύματα του ελβετικού τύπου φέρεται να σχετίζεται με άκλλη μια ακόμη υπόθεση έρευνας για απάτη πλαστών εντολών εμβασμάτων που αφορά στη θυγατρική της Julius Bär στη Ζυρίχη, WM Partners της οποίας ο κ. Gonseth σήμερα είναι μέλος του δ.σ. «Είμαστε πεπεισμένοι πως λόγω της αδιάφορης συμπεριφοράς της διοίκησης της Julius Bär πίσω από τον πρωταγωνιστή και φυλακισμένο πλέον για την υπόθεση κ. Καρύδα κρύβονται κι άλλα στελέχη της ελβετικής τράπεζας» αναφέρουν θιγόμενοι καταθέτες» οι οποίοι αφήνουν να εννοηθεί έως και η σύσταση συμμορίας με προκάλυμμα τον ελβετικό χρηματοπιστωτικό φορέα.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οδός αδιέξοδος..

     Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο να τα έχουμε πεί σχεδόν όλα.
Φτάσαμε στο σημείο να επαναλαμβανόμαστε, κι αυτό δεν είναι σωστό. Καταντάει μονομανία.
Κι αυτά ακόμη που θα σχολιαστούν στο μέλλον θα είναι απότοκα όλων όσων
έχουν σχολιαστεί ως τώρα.
Μιλάμε φυσικά για την δική μας κατάσταση, εδώ, στην χώρα της δεύτερης γερμανικής Κατοχής, των μνημονίων,
..και των πρόθυμων δωσίλογων πολιτικών.
Είναι όμως κανα-δύο πράγματα που είναι η επιτομή όλων αυτών,
..και αξίζει να τα υπενθυμίζει κανείς κάθε μέρα.

Πρώτον: Βαδίζουμε σε ένα πραγματικό αδιέξοδο όσο δεν καταλαβαίνουμε πως λύση μέσα στην Ευρωπαϊκή "Ένωση" δεν υπάρχει.
Αυτή η "ένωση" από την Ερωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα του 1952, μέχρι την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα του 1957, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα του 1965, και την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1993,
..με όποιο όνομα κι αν εμφανίστηκε στο διεθνές στερέωμα,
..είναι δομημένη έτσι ώστε να στερεί από τα ανεξάρτητα κράτη δικαιοδοσίες και δικαιώματα, και να τα εκχωρεί σε "συλλογικά" όργανα αμφίβολης δημοκρατικότητας, εν πολλοίς δοτά και διορισμένα από θολά κέντρα εξουσίας.
Και όταν αυτός ο φεντεραλισμός, η επιλεκτική ομοσπονδιοποίηση επιτελείται, ποιός πραγματικά χάνει, ποιός την πληρώνει;
Μα φυσικά οι λαοί στο όνομα των οποίων εντελώς φαρισαϊκά συμβαίνουν όλα αυτά, και που βλέπουν να εξανεμίζεται η όποια δύναμη και παρεμβατικότητα μπορούν να έχουν μέσω δημοκρατικών διαδικασιών και ειρηνικών εξελίξεων.
Δεν είναι τυχαίο που χώρες με υψηλότατο βιοτικό επίπεδο και επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας, όπως είναι η Δανία και η Σουηδία,
..αρνήθηκαν να προσχωρήσουν στην ακραία έκφανση αυτής της οιονεί δουλοπαροικίας και έκπτωσης των δημοκρατικών διαδικασιών,
..όπως εκφράζεται από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ.
Και ούτε είναι τυχαίο που η 5η οικονομική δύναμη στον κόσμο, η Μεγάλη Βρετανία, αφού πρώτα αρνήθηκε την ένταξή της στην ζώνη του ευρώ,
..τώρα εγκαταλείπει συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, εν χορδαίς και οργάνοις.
Μέσα σ' αυτή την ντεμέκ "Ένωση" θα παραμείνουν τελικά οι επικυρίαρχοι γερμανοί, οι ορντινάτσες τους γάλλοι, και πιθανόν κάποιοι γενίτσαροι απ' τις χώρες της Βαλτικής,
..και όσοι θέλουν να μείνουν οικειοθελώς δουλοπάροικοι.
Δηλαδή εμείς!
Εμείς. Όχι οι δωσιλογικές κυβερνήσεις μας. Εμείς. Που τους εκλέγουμε και που δεν αντιδρούμε.

Δεύτερον και επιγραμματικό: Αν ΔΕΝ υπάρξει τιμωρία των υπαιτίων,
..αν δεν στηθούν κρεμάλες εικονικές ή πραγματικές,
..αν όσοι προκάλεσαν την πτώχευση εξακολουθούν να κυβερνούν και να κινούν τα νήματα,
..δεν θα υπάρξει ούτε μία ελπίδα σωτηρίας και ανάκαμψης.

Θα βρισκόμαστε συνεχώς εκεί που βρεθήκαμε το 1944 με την λήξη της πρώτης Κατοχής:
Θα είμαστε ένα κράτος-υπηρέτης των μαυραγοριτών, των δωσιλόγων και των προδοτών,
..και πάντα ένα βήμα πριν τον εμφύλιο..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λέσβος ώρα μηδέν: Καταστράφηκε το hotspot της Μόριας - Στον δρόμο 5.700 άνθρωποιΕκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση τη Δευτέρα στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο, ο οποίος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τη χθεσινή πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε όταν ομάδα μεταναστών εξεγέρθηκε μαθαίνοντας ότι δεν θα τους δοθεί πολιτικό άσυλο με συνέπεια την απέλασή τους.

Έτσι, πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνταν στο hotspot μάζεψαν άρον-άρον τα πράγματά τους και εγκατέλειψαν τον σημείο. Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, η κατάσταση που επικράτησε ήταν χαώδης, καθώς εκτός από την πυρκαγιά που κατάκαιγε ό,τι έβρισκε μπροστά της, ξέσπασαν και ταραχές. Γυναίκες άρπαζαν τα παιδιά τους στις αγκαλιές τους κι έτρεχαν να τα σώσουν. Ηλικιωμένοι κι άτομα με ειδικές ανάγκες πάνω σε αμαξίδια, έψαχναν απεγνωσμένα ένα καταφύγιο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθούσε να σώσει ό,τι μπορούσε, ενώ η αστυνομία περικύκλωσε την περιοχή και προσπαθούσε να αποτρέψει την ομαδική κάθοδο των μεταναστών στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Τελικά λίγο μετά τις 11 το βράδυ τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν και πολλοί από τους μετανάστες που είχαν εγκαταλείψει το κέντρο φιλοξενίας, άρχισαν σιγά – σιγά να επιστρέφουν σ’ αυτό. Ωστόσο, εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής, στην πλειοψηφία τους κοιμήθηκαν έξω.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του νησιού Γιάννη Σινάνη, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εντός της ημέρας αποφασίστηκε η μεταφορά δύο διμοιριών ΜΑΤ στο νησί. Από τις αρχές γίνονται σκέψεις για να πάνε σε τους μετανάστες σε γήπεδο ή να ναυλώσουν πλοίο για να τους μεταφέρουν, όμως αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο. Οι κάτοικοι ζητούν να ληφθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, καθώς εκφράζουν φόβους ακόμη και για το ενδεχόμενο να υπάρξει νεκρός αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει στο νησί σύσκεψη στη Μυτιλήνη με απεσταλμένο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το Σαββατοκύριακο στα νησιά του Αιγαίου σημειώθηκαν 300 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, ανεβάζοντας σε 13.536 το επίσημο αριθμό των εγκλωβισμένων στα νησιά.Πηγή www.athensvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγγυημένο εισόδημα για 700.000 οικονομικά αδύναμους


Σε 270.000 νοικοκυριά και 700.000 ωφελούμενους εξαπλώνεται από 1/1/2017 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει εισοδηματική ενίσχυση, διασύνδεση με κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές-αγαθά και μέριμνα για επανένταξη στην αγορά εργασίας τρέχει ήδη πιλοτικά σε 30 δήμους και περίπου 35.000 νοικοκυριά, με προοπτική να καλύψει όλη την Ελλάδα εντός του 2017 αντικαθιστώντας και το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης.

H ανάπτυξη και η χρηματοδότησή του είναι ένα από τα μεγάλα κεφάλαια της δεύτερης αξιολόγησης. Συνδυάζεται με άλλες τρεις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο την αναδιάρθρωση της Κοινωνικής Πρόνοιας και τον εξορθολογισμό του συστήματος:

1. Ενιαίο Μητρώο Επιδομάτων: Ήδη από τον Ιανουάριο συγκεντρώνονται σε ένα μητρώο και κατηγοριοποιούνται ανά ΑΦΜ όλα τα επιδόματα ανταποδοτικού ή προνοιακού χαρακτήρα που χορηγεί το κράτος.

2. Ένας εθνικός φορέας για όλα τα επιδόματα: Τον αρόλο αυτό αναλαμβάνει ο ΟΓΑμ που θα είναι ο νέος προνοιακός υπερ-φορέας.

3. Εθνικός μηχανισμός παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και συνοχής: Πρόκειται για μια ηλεκτρονική υπερ-πλατφόρμα «ομπρέλα» που ήδη σχεδιάζεται από τους τεχνοκράτες του υπουργείου Εργασίας και αναμένεται να θεσμοθετηθεί άμεσα. Θα λειτουργεί, σύμφωνα με το Έθνος, εν είδει εποπτικού μηχανισμού για ωφελούμενους, ιδρύματα και προγράμματα διασυνδέοντας φορείς όπως το ΕΚΚΑ και ο ΟΑΕΔ.

Τι ποσά θα εισπράττουν κάθε μήνα οι δικαιούχοι

Η διαφορά ανάμεσα στο εισόδημα του νοικοκυριού και στο εγγυημένο ποσό που του αντιστοιχεί θα είναι το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης που θα εισπράττουν οι δικαιούχοι κάθε μήνα.

Για παράδειγμα, οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά δικαιούται 400 ευρώ το μήνα. Εάν το συνολικό εισόδημά της είναι 250 ευρώ, τότε θα εισπράττει από το πρόγραμμα του ΚΕΑ 150 ευρώ τον μήνα.

Εάν λαμβάνει 100 ευρώ εισόδημα από άλλη πηγή τότε θα εισπράττει 200 ευρώ.

Εάν το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης υπερβαίνει τα 100 ευρώ, τότε το μισό (50%) θα δίνεται σε ρευστό και το άλλο μισό με προπληρωμένη κάρτα η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς περιορισμούς ως προς τα είδη.

Οι δικαιούχοι θα έχουν επίσης διασύνδεση με συμπληρωματικές υπηρεσίες όπως:

- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων.

- Παροχή σχολικών γευμάτων.

- Παραπομπή σε δομές κοινωνικής υποστήριξης.

- Ένταξη σε προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας.

- Ένταξη στα προγράμματα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους.

- Κοινωνικό τιμολόγιο παροχών ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης, κ.ά.

Επίσης οι δικαιούχοι θα προωθούνται σε δράσεις ένταξης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας εφόσον είναι κάτω των 65 ετών και μπορούν να εργαστούν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το 20% των μισθών δεν θα λαμβάνεται υπόψη για το εισοδηματικό κριτήριο ένταξης στο πρόγραμμα. Για παράδειγμα, εάν το μοναδικό εισόδημα ενός ατόμου είναι 1.400 ευρώ από τον μισθό του τους τελευταίου 6 μήνες, το 20% που είναι 280 ευρώ δεν θα ληφθεί υπόψη. Το εισόδημά του υπολογίζεται ως εξής: 1.400 - 280 = 1.120.
Όλα τα επιδόματα πρόνοιας περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του εισοδήματος εκτός από το επίδομα αναδοχής, το επίδομα απροστάτευτων τέκνων και τα μη ανταποδοτικά επιδόματα αναπηρίας.

Στον υπολογισμό δηλαδή του εισοδήματος θα συμπεριληφθούν τα ανταποδοτικά επιδόματα αναπηρίας:
α. η αύνταξη αναπηρίας λόγω ασθένειας ή εργατικού ατυχήματος και
β. οι συντάξεις αναπηρίας.

Οι δικαιούχοι εκτιμώνται σε 5-7% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως στα ΚΕΠ, στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας των δήμων ή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα keaprogram.gr


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απαγχονισμένος στη φυλακή βρέθηκε εισαγγελέας που ερευνούσε τον Ερντογάν


Ο 47χρονος Τούρκος είχε συλληφθεί μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου με την κατηγορία ότι συνεργαζόταν με τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Απαγχονισμένος σε τουαλέτα της φυλακής στην οποία ήταν έγκλειστος μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου βρέθηκε ο 47χρονος Τούρκος εισαγγελέας, Σεϊφετίν Γιγκίτ, ο οποίος ερευνούσε τις δραστηριότητες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της οικογένειάς του.

Ο Τούρκος εισαγγελέας, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι συνεργάζεται με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει ευθέως ότι οργάνωσε το πραξικόπημα εναντίον του, ενώ έχει ζητήσει και επισήμως την έκδοσή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Γιγκίτ είχε ασχοληθεί με ένα μέρος των δραστηριοτήτων της οικογένειας Ερντογάν, το 2013, όταν ήταν πρωθυπουργός. Ήταν ο εισαγγελέας που άνοιξε τον φάκελο περί διαφθοράς στη Δημόσια Επιχείρηση Στέγασης.

Η σορός του εισαγγελέα έχει μεταφερθεί από την φυλακή της Προύσσας στην τοπική ιατροδικαστική υπηρεσία για εξέταση.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Δήμος Ηρακλείου έκανε το αυτονόητο: Μπόλιασε τις νερατζιές της πόλης για να δώσουν λεμόνια


Οι αστικοί οπωρώνες, ιδιαίτερα για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της ακραίας φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας θα έδιναν σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να φάνε δωρεάν.
"Ναι" στην αστική δενδροκομία είπε πρόσφατα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.
Το τελευταίο διάστημα μπολιάστηκαν οι νεραντζιές στις γειτονιές της πόλης προκειμένου, σε λίγο καιρό, να δώσουν δωρεάν λεμόνια στους κατοίκους.

Σε αυτές τις 5 πόλεις μπορείς να φας δωρεάν από αστικούς οπωρώνες!

Όπως είχε γράψει και παλιότερα ο Δρ Σταμάτης Σεκλιζιώτης (Γεωπόνος, Αρχιτέκτονας Τοπίου PHD), η πολύτιμη προσφορά της αστικής δενδροκομίας, εκτός από την αισθητική και περιβαλλοντική της διάσταση, είναι εξίσου και διατροφική και δεν είναι καθόλου τυχαίο που η παραγωγή φρούτων κάθε είδους εντάσσεται με ενθουσιασμό και με πολλές προσδοκίες στο διεθνές κίνημα της Αστικής Γεωργίας, η οποία εκτός από τη λαχανοκομία, τα καλλωπιστικά και τα αρωματικά φυτά περιλαμβάνει και τους αστικούς οπωρώνες ακόμη και τα μοναχικά οπωροφόρα δέντρα της πόλης κάθε κήπου και γωνιάς.
Οι αστικοί οπωρώνες, ιδιαίτερα για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της ακραίας φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας θα έδιναν σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να φάνε δωρεάν.
Σκηνές σαν αυτές με ανθρώπους που περιμένουν στην ουρά για μια σακούλα δωρεάν φρούτα δεν θα επαναλαμβάνονταν και πολλοί συνάνθρωποί μας θα εξασφάλιζαν μια πιο αξιοπρεπή ζωή.

Οι πέντε πόλεις των ΗΠΑ που λένε "Ναι" στην αστική δενδροκομία

Σιάτλ

Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν Σμαραγδένια Πόλη. Στο Σιάτλ υπάρχει άφθονο πράσινο παντού, εντός και εκτός των ορίων της πόλης. Οι κάτοικοι απολαμβάνουν τη βόλτα τους και τρώνε δωρεάν από τα οπωρωφόρα δέντρα που βρίσκονται παντού. Η πόλη είναι πρωταθλήτρια σε εθνικό επίπεδο, στην καλλιέργεια τροφίμων σε δημόσιους χώρους!
Βοστώνη
Οι τοπικές αρχές με τη συμμετοχή πολιτών φυτεύουν οπωρωφόρα δέντρα σε ολόκληρη την πόλη. Μέσα σε λίγα χρόνια, έχουν φυτευτεί περισσότερα από 108 δέντρα στο κέντρο όσο και στα περίχωρα της πόλης. 

Άσβιλ - Νότια Καρολίνα

Το νότιο τμήμα στα Απάλαχια Όρη λέγεται ότι έχει την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο, με περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη και ποικιλίες που αναπτύσσονται εκεί.
Το φαγώσιμο πάρκο "George Washington Carver", που βρίσκεται λίγα λεπτά έξω από το κέντρο του Άσβιλ, φιλοξενεί 40 διαφορετικές ποικιλίες φρούτων και ξηρών καρπών, όπως σύκα, μήλα, αχλάδια, κάστανα, φουντούκια, δαμάσκηνα, ροδάκινα κ.ά. Το Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής της πόλης έχει καταλογογραφήσει περισσότερα από 60 είδη φαρμακευτικών και φαγώσιμων φυτών.

Μάντισον

Τα οπωρωφόρα δέντρα αφθονούν στην πόλη, ενώ η ομάδα ακτιβιστών "Fruits and Nuts", προωθεί την αστική καλλιέργεια σε περισσότερους δημόσιους χώρους, για την παροχή δωρεάν τροφής σε όλους.

Σαν Φρανσίσκο

Η πόλη είναι φημισμένη για τις διατροφικές καινοτομίες της - στα εστιατόρια σερβίρουν μέχρι και έντομα (!). Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Σαν Φρανσίσκο προσφέρει άφθονα και δωρεάν τρόφιμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Ήδη υπάρχουν 25 αστικοί οπωρώνες σε όλη την πόλη, ενώ γίνονται προσπάθειες να φυτευτούν εκατοντάδες περισσότεροι.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τα δάκρυα του τέως βασιλιά στη βράβευσης της Ολυμπιακής ομάδας

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ σε εκδήλωση προς τιμήν των 93 αθλητών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ο 76χρονος πλέον Γλύξμπουργκ, που παρευρέθηκε στην τελετή στο Ζάππειο με τη σύζυγό του, «λύγισε» κατά τη διάρκεια της βράβευσης των χάλκινων Ολυμπιονικών Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή όταν θυμήθηκε τη δική του επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κωνσταντίνος ως πηδαλιούχος του σκάφους με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαϊμη, χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο της Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο από το 1912 (όπου η Ελλάδα κατέκτησε στην Στοκχόλμη δύο μετάλλια με τον Κώστα Τσικλητήρα) κερδίζοντας στην κατηγορία Ντράγκον της ιστιοπλοΐας, στον Κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου η τιμητική εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Τα μέλη της αποστολής βραβεύτηκαν τόσο για τις διακρίσεις που έφεραν στη χώρα, όσο και για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, καθώς για την άψογη παρουσία και εν γένει συμπεριφορά την οποία έδειξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ρίο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, Βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Ντόρα Μπακογιάννη, Χάρης Θεοχάρης, Άννα Καραμανλή, Γιώργος Μαυρωτάς, πρώην υπουργοί (Φάνη Πετραλιά, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Ιωαννίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη), ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης πριν από 60 χρόνια στη Μελβούρνη, Γιώργος Ρουμπάνης και πολλοί άλλοι νεότεροι.

Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στην καλή παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο και τους συγχάρηκαν για την προσπάθειά τους, ενώ δεσμεύτηκαν να τους παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια για να υπάρχει συνέχεια των επιτυχιών και μετά από τέσσερα χρόνια στο Τόκιο (2020).

«Οι Έλληνες αθλητές με τις επιτυχίες τους και την εν γένει παρουσία τους απέδειξαν ότι με το εύ αγωνίζεσθαι μπορούν να παράγουν αποτελέσματα όπως αυτά στο Ρίο. Είμαι υπερήφανος γι΄ αυτό, γιατί δέχθηκαν τα συγχαρητήρια πλείστων αθλητικών παραγόντων για την υποδειγματική συμπεριφορά των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών καθώς και των συνοδών της ελληνικής αποστολής. Επίσης άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι οι διακρίσεις των αθλητών μας έγιναν χωρίς αμφισβητήσεις. Τα καθαρά μετάλλια, οι καθαρές διακρίσεις των αθλητών μας είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά τους. Είναι μια ανάσα αισιοδοξίας στο γενικότερο πρόβλημα και την καχυποψία που επικρατεί στον αθλητισμό», είπε μεταξύ άλων ο κ Κοντονής.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αθλητές που μας έκαναν υπερήφανους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστώ όλους όσους μας βοήθησαν να φθάσουμε εδώ, την ελληνική Πολιτεία, τους διεθνείς φορείς, τους χορηγούς, όλους. Οι αθλητές μας δεν κατάφεραν μόνο να φέρουν τη χώρα μέσα στις 26 πρώτες χώρες, αλλά ταυτόχρονα ξεχώρισαν για το ήθος, την προσωπικότητα και την συμπεριφορά τους. Να ευχαριστήσουμε επίσης, τους προπονητές, τους γονείς, τα σωματεία και τους εθελοντές αθλητικούς παράγοντες. Θα ήθελα όμως να κάνω και μια ειδική αναφορά στους χορηγούς εκείνους που στήριξαν το πρόγραμμα «Υιοθετείστε έναν αθλητή» και τους έδωσαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Ρίο», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Ο κ Καπράλος έθεσε ως στόχο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο να βρεθεί η Ελλάδα μέσα στις 20 κορυφαίες χώρες με ομάδα που θα αποτελείται με περισσότερους από 100 αθλητές και αθλήτριες. Για να επιτευχθούν όμως αυτά, όπως είπε, χρειάζεται άμεσα προγραμματισμός, να βοηθήσουν Πολιτεία και χορηγοί, με ελεύθερη είσοδο των αθλητών στις σχολές προτίμησής τους και να προσληφθούν σε εργασίες από τους δεύτερους ώστε απερίσπαστοι να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Επίσης τόνισε ότι απαιτείται πλέον η οικονομική ανεξαρτησία της ΕΟΕ και η μετατροπή της σε ΝΠΙΔ αντί να παραμείνει ΝΠΔΔ, ζήτησε την καλή λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των αθλητών (ΟΑΚΑ, Ζάππειο, Άγιος Κοσμάς κ.α.), την επαναφορά στο Παναθηναϊκό στάδιο των Ολυμπιακών Κύκλων που έχουν αφαιρεθεί και το οποίο έχουν επισκεφθεί πάνω από 850.000 άνθρωποι τα τελευταία 6 χρόνια λειτουργίας του. Και κατέληξε ο κ Καπράλος απευθυνόμενος στους αθλητές: «Θα σας συμπαρασταθούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε».

Παρόντες ήταν 47 από τους συνολικά 93 αθλητές, αφού για διάφορους λόγους απουσίαζαν οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη η οποία έχει αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, που όμως έστειλε ευχαρίστησε για τη βράβευση μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, ενώ την πλακέτα με τον κότινο και της σήμα της ΕΟΕ που δόθηκε σε όλους τους αθλητές παρέλαβε ο πατέρας της, Γιώργος Στεφανίδης.

«Φυτέψατε ένα δεντράκι. Τώρα μπορείτε να καθίστε στη σκιά του και να πείτε ότι αυτό το δέντρο βλάστησε στην Ελλάδα», είπε ο Γιώργος Ρουμπάνης στον Γιώργο Στεφανίδη.

Τον Λευτέρη Πετρούνια τίμησε για το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. «Η στήριξη όλων των Ελλήνων με έκανε πιο δυνατό και μετέτρεψα την πίεση σε κάτι δημιουργικό. Πολλοί από τους αθλητές δεν θα είχαν φτάσει στο Ρίο, χωρίς το πρόγραμμα «Υιοθέτησε έναν αθλητή» της ΕΟΕ. Για εμένα, τώρα ξεκινάει η καριέρα μου, Στόχος μου να μείνω υγιής και να συνεχίσω για αρκετά ακόμη χρόνια τον αθλητισμό», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Την Αννα Κορακάκη, η οποία επέστρεψε από τη Βραζιλία με δύο ολυμπιακά μετάλλια, τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Αννα, θέλω να σε συγχαρώ, εσένα προσωπικά για την επιτυχία σου που είναι σπάνια και σε Ολυμπιακό επίπεδο, αλλά ουσιαστικά μοναδική για την Ελλάδα. Θέλω όμως να συγχαρώ και εσένα και τους συναθλητές σου δημόσια, σ' αυτή την Τελετή που μεταδίδεται σ' όλη την Ελλάδα, και για έναν άλλο λόγο τον οποίο θεωρώ ακόμα σημαντικότερο: Αυτό που πετύχατε είναι δικό σας επίτευγμα, προσωπικό σας επίτευγμα. Ακριβώς επειδή τούτο συμβαίνει στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, δίνετε στη νέα γενιά, την χειμαζόμενη νέα γενιά, ένα μεγάλο τριπλό Παράδειγμα: Παράδειγμα Θέλησης, Παράδειγμα Δημιουργίας, Παράδειγμα Αριστείας στην πιο γνήσια μορφή της, που ξεκινά από το ήθος για να φτάσει στη διάκριση».

Από την πλευρά της η Άννα Κορακάκη επισήμανε: «Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Ήταν ένα παιδικό όνειρο. Πάντα θαύμαζα τους αθλητές και ως παιδί, έβλεπα τον πατέρα μου να παρακολουθεί συγκινημένος τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον πατέρα μου χρωστώ τα πάντα και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω. Θα ήθελα όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Για μένα τα δύο μετάλλια ληταν μια μεγάλη εμπειρία. Θα συνεχίσω γιατί οι στόχοι δεν σταματούν ποτέ, όσα μετάλλια και να κατακτήσει ένας αθλητής».

Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, είπε: «Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Στο Ρίο έγινε μια κούρσα πολύ έντονη, όχι όνο γιατί κατέκτησα το ασημένιο μετάλλιο, αλλά γιατί έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη κούρσα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του αθλήματος», δήλωσε ο Γιαννιώτης που πλέον βρίσκεται σε αναμονή της γέννησης του παιδιού του, το οποίο φυσικά όπως είπε και θα το ωθήσει στον αθλητισμό και αν το ίδιο θέλει και στον πρωταθλητισμό.

Επίσης τιμήθηκαν, οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής από τους Ολυμπιονίκες Σοφία Μπεκατώρου και τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο.

Οι 4ες Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη από τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα.

Ο 5ος Βύρων Κοκκαλάνης από τον Ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο.

Η 6η τετράκωπος ελαφρών βαρών από τον Ολυμπιονίκη Στέλιο Μυγιάκη.

Η 6η Εθνική ομάδα πόλο από τις Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου και Γεωργία Ελληνάκη.

Ο 7ος Κώστας Φιλιππίδης από την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη.

Η 8η Βούλα Παπαχρήστου (εκπροσωπήθηκε από τον αδερφό της) από τη Βιργινία Κραβαριώτη.

Η 8η τετράκωπος βαρεών βαρών από τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο.

Πηγή www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....