Διυλιστήριο: 01/23/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Τεπελένι: Τσάμηδες προσπάθησαν να εμποδίσουν τις εκταφές Ελλήνων στρατιωτών του '40


Περίπου 620 και πλέον πεσόντες είναι θαμμένοι στη συγκεκριμένη θέση. Ομάδα Αλβανών εθνικιστών, επιχείρησε το πρωί να παρεμποδίσει την εκταφή οστών Ελλήνων στρατιωτών του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940 – 1941 στη θέση Ντραγκότι στα Στενά της Κλεισούρας, κοντά στο Τεπελένι.

Μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων, ξεκίνησε επίσημα σήμερα, παρουσία εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και την Αλβανία, η διαδικασία αναζήτησης, εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής των Ελλήνων πεσόντων στις περιοχές του Αργυροκάστρου.

Οι Τσάμηδες που υποστηρίζουν πως η κατασκευή ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων στην Βόρειο Ήπειρο θα νομιμοποιήσει ελληνικές διεκδικήσεις, απομακρύνθηκαν από την αστυνομία και οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά.

Υπολογίζεται πως 620 και πλέον πεσόντες είναι θαμμένοι στη συγκεκριμένη θέση, ενώ οι εκταφές θα συνεχιστούν έως την περιοχή της Κορυτσάς, όπου υπολογίζεται πως βρίσκονται πρόχειρα θαμμένοι περίπου 6.800 από τους 8.000 Έλληνες που σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Ιταλούς.


Στην Κλεισούρα ο Γιώργος Σούρλας

Στα Στενά της Κλεισούρας, βρέθηκε το πρωί και ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 1941, συγγραφέας του βιβλίου: «Οι ήρωες του 1940 περιμένουν» και πρώην Υπουργός, Γεώργιος Σούρλας, ο οποίος για χρόνια ολόκληρα είχε αναδείξει το θέμα με τους άταφους νεκρούς του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε: «Την ημέρα αυτή που αποτελεί ιστορικό ορόσημο για τους άταφους πεσόντες κατά το έπος 1940, είμαστε εδώ στον τόπο της θυσίας για να αποτίσουμε φόρο τιμής και βαθιάς ευγνωμοσύνης στους ήρωες μας που έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορίας της Ελλάδος, δόξασαν την πατρίδα, προκάλεσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό και άλλαξαν την πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε από τα βάθη της καρδίας μας, συγγνώμη γιατί δεν πράξαμε το καθήκον μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν εκπληρώσαμε τις θρησκευτικές, εθιμικές και εθνικές μας υποχρεώσεις. Δεν πράξαμε αυτά που επιτάσσει η ιστορική μας κληρονομιά, που μας δίδαξαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, με το «νεκρούς θάπτειν, νεκρόν μη υβρίζειν», αναλωθήκαμε σε εορτασμούς, πανηγυρισμούς και επετειακές εκδηλώσεις της 28 ης Οκτωβρίου με τους ήρωές μας, 77 ολόκληρα χρόνια εγκαταλειμμένους, ξεσκέπαστους στα βουνά και στα λαγκάδια της Βορείου Ηπείρου, στους τόπους θυσίας και μαρτυρίου. Όμως δεν τους ξεχάσαμε, όπως άλλωστε υποσχεθήκαμε πριν από δώδεκα χρόνια, όταν επισκεφθήκαμε τον ιερό αυτό χώρο της ομαδικής ταφής και αρχίσαμε το οδοιπορικό για την αποκατάσταση της της εκκρεμότητας με άταφους τους 7.976 πεσόντες».

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Εξαγορά τραπεζικών δανείων στρατιωτικών από τον ΑΟΟΑ”, ανακοίνωσε ο Καμμένος! Τι είπε για το μισθολόγιο



Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ομιλία του για τη κήρυξη του 2018 ως Έτους Μέριμνας Προσωπικού των ΕΔ, παραδέχτηκε ότι με το νέο μισθολόγιο υπήρξαν κάποιες “μεμονωμένες περιπτώσεις που αδικήθηκαν” και ανακοίνωσε ότι με την μισθοδοσία του Απριλίου, “αυτές θα διορθωθούν”.

Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε και στην καταβολή του υπολοίπου 50% των χρημάτων που δικαιούνται οι στρατιωτικοί με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταβολής αυτού του ποσού μέσω επιδομάτων που θα δοθούν στους στρατιωτικούς.

Σ΄ ότι αφορά στο Έτος Μέριμνας Προσωπικού ο Καμμένος ανακοίνωσε την προσπάθεια αγοράς των δανείων στρατιωτικών από τις τράπεζες μέσω του ΑΟΟΑ, ώστε να διευκολυνθούν οι στρατιωτικοί που χρωστάνε και να μην κινδυνεύσει κάποιος από τα δάνεια που είχε πάρει σε άλλες εποχές και με άλλο μισθό!

Έχουμε ζητήσει μέσω των Γενικών Επιτελείων να κατατεθούν στοιχεία για τα στεγαστικά δάνεια που έχουν οι στρατιωτικοί και επεξεργαζόμαστε πρόταση για αγορά όλων των δανείων “κόκκινων και πράσινων” από τον ΑΟΟΑ.
Αυτό αφορά και τους απόστρατους”.

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Όταν η Μπακογιάννη συμφωνούσε με το «Νέα Μακεδονία»


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Νομίζουν ότι οι μπλοκερς ξεχνάμε και δεν έχουμε τα δικά μας αρχεία...''

Μπορεί αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία να «ψαρεύει» σε θολά νερά προς άγραν πολιτικής σκοπιμότητας, αποφεύγοντας να πάρει σαφή θέση σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ, κάποια χρόνια νωρίτερα όμως η θέση είχε εκφραστεί και ήταν παραπάνω από σαφής.

Είχε μάλιστα ακουστεί το 2008 από επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η «γαλάζια» βουλευτίνα σε συνάντηση με νέους bloggers είχε αναφερθεί στο θέμα της πΓΔΜ, λέγοντας πως η ονομασία «Νέα Μακεδονία» είναι πιθανά αποδεκτή ονομασία, αποτελώντας έμμεσο γεωγραφικό προσδιορισμό.






Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επέστρεψαν οι απολυμένοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων



Την πύλη του εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (νυν ELFE) πέρασαν σήμερα, λίγο πριν από το μεσημέρι, οι απολυμένοι της επιχείρησης, που μετά από 18 μήνες δικαστικών αγώνων και κοινών προσπαθειών είδαν τα αιτήματά τους να δικαιώνονται.

Η επιστροφή των περισσότερων από τους απολυμένους στις θέσεις εργασίας τους είναι «όχι μόνο η πολυπόθητη δικαίωση, που ήρθε παραμονές Χριστουγέννων μετά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και η επιστροφή της ζωής αυτών των ανθρώπων στην ομαλότητα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Νίκος Βογιατζίδης.

Με ιδιαίτερα καλή διάθεση και μέσα σε κλίμα ευφορίας, οι πρώην απολυμένοι μεταφέρθηκαν όλοι μαζί με λεωφορεία στο χώρο του εργοστασίου. Από τους συνολικά 180 απολυμένους ένας μικρός αριθμός εργαζομένων έχει ήδη βρει νέα εργασία, οπότε θα λαμβάνουν τη μηνιαία αποζημίωση των χρημάτων που όρισε το δικαστήριο, ενώ άλλη ομάδα εργαζομένων δέχθηκε την πρόταση της διοίκησης της εταιρείας για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Η σημερινή πρώτη μέρα των πρώην απολυμένων ήταν καθαρά διαδικαστική, αφού τους έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα, το ωράριο εργασίας και την ενσωμάτωσή τους στις βάρδιες του εργοστασίου, ενώ τους δόθηκαν κάρτες εισόδου. Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να βρεθεί στην Καβάλα και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος θα επισκεφθεί τους πρώην απολυμένους στις νέες θέσεις εργασίας τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βογιατζίδη, ο Ανδρέας Νεφελούδης είναι ο εγγυητής των όσων αποφασίστηκαν και είναι αυτός που άσκησε πίεση προς όλες τις πλευρές, προκειμένου να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα. Σε παλιότερες δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει υποδειγματική τη διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο Εργασίας και η οποία είχε αίσια έκβαση, ενώ εξήρε ιδιαίτερα τον ρόλο του γενικού γραμματέα. Μάλιστα, είχε υπογραμμίσει, ότι η στάση του κ. Νεφελούδη τον συγκίνησε ιδιαίτερα, γιατί στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και συντόνισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τριμερή διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στις 22/12/2017 στην Αθήνα.

Βάσει των όσων αποφασίστηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους και την εργοδότρια εταιρεία και βάσει της πρότασης που κατέθεσε η τελευταία, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται μεταξύ άλλων: α) η άμεση επιστροφή όλων των απολυμένων στις αρχικές τους θέσεις μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2018, β) η καταβολή ποσού 4.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο έναντι των δεδουλευμένων (έχει γίνει ήδη) και γ) η καταβολή έντεκα ισόποσων δόσεων μέχρι 31/12/2018 για τη συνολική εξόφληση των δεδουλευμένων που θα λαμβάνουν μαζί με τον μηνιαίο μισθό τους.

Τέλος, όπως είχε γίνει γνωστό στο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης των πρώην απολυμένων, η εργοδότρια εταιρεία εντός του 2018 θα προχωρήσει σε εξυγίανση της βιομηχανικής μονάδας και θα θέσει σε εφαρμογή ελκυστικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου όσων εργαζομένων το επιθυμούν.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....