Διυλιστήριο: 03/14/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

VIDEO - Το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης - JASON ΑΝΤΙΓΟΝΗ Εϊμαστε Αντιφα, Άθεοι , αριστεροί, veganΔύο μόλις χρόνια πέρασαν από την συμμετοχή της Conchita για λογαριασμό της Αυστρίας στον τελικό της Eurovision, όπου και νίκησε τελικά τον διαγωνισμό. Τότε όλοι μιλούσαμε για την απαράδεκτη εμφάνιση, της τραγουδοποιού να πούμε δεν ξέρουμε και εμείς, και το άσχημο αντίκτυπο που έχει στην νεολαία. Όλοι φωνάζαμε ότι έχει ξεπέσει ο διαγωνισμός και μιλούσαμε για την νέα κοινωνία που θέλουν να διαμορφώσουν.

Αλλά τότε φαίνεται ότι είχαμε τις κατάλληλες αντιστάσεις σαν κοινωνία και δεν ανεχόμασταν αυτό που ήθελαν να μας παρουσιάσουν. Δεν μπορούσαμε με τίποτα να δεχθούμε την εικόνα μια γυναίκας με μούσι (τα παλιότερα χρόνια, αυτά τα έβλεπες μόνο στα τσίρκο). Και καλά κάναμε. Αλλά σήμερα, δυστυχώς, φαίνεται πως αυτή η εικόνα που ήθελαν να περάσουν και να μας μείνει υποσυνείδητα σαν κάτι φυσιολογικό, κατάφερε τον σκοπό της. Δεν εξηγείται διαφορετικά, η ανοχή μας στην κατάπτυστη διαφήμιση της insurance market στην Ελληνική τηλεόραση. Η εν λόγω διαφήμιση προβάλλεται συνεχώς, όλο το 24ωρο και κανένας δεν μιλάει πια για αυτήν. Καθόμαστε παθητικά στον καναπέ μας, σαν λαός,σαν κράτος, σαν μονάδες. Οι αντιστάσεις μας κάμφθηκαν.

Πως να εξηγήσουν οι γονείς στα παιδιά τους, τι είναι αυτό που προβάλλεται στην διαφήμιση ; Γιατί κανένας δεν έχει κινηθεί ενάντια στην εν λόγω διαφήμιση ; Πως να εξηγήσεις στο παιδί σου, το πρότυπο της αυταρχικής κατά τα άλλα, μαμάς με μούσια ; Ποιο είναι τελικά το πρότυπο που θέλουν να επιβάλλουν στα παιδιά μας ;

Αργά αλλά σταθερά τα βήματά τους.....
Τελευταία είδαμε και ολόκληρη εκπομπή στην Αννίτα Μπάνια για την JASON ΑΝΤΙΓΟΝΗ, όπου μάλιστα της (ή ίσως ''του'', δεν ξέρουμε) έδινε και λόγο για να μας αναπτύξει τις απόψεις της, να μας δηλώσει ότι είναι αντιφα, άθεοι, αριστεροί (ανάθεμα αν ξέρουν τι είναι ) και βασικά να προβάλλουν τις ιδέες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Και αναρωτιόμαστε : Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν υπάρχει ; Ή συστήθηκε μόνο για να επιστρέψει τα λεφτά στους καναλάρχες, να συνεχίσει η ασυδοσία, και να συνεχίσουν να λειτουργούν παράνομα τα κανάλια τύπου Epsilon ;

  Ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε κάποιους ελάχιστους ρομαντικούς ....

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άγγελος Συρίγος: «Ήρθε η ώρα να αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια»


Μια πρόταση που οπωσδήποτε ταράζει τα νερά του Αιγαίου έκανε με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.

Ο γνωστός καθηγητής του Παντείου στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, σε άρθρο του με τίτλο «Ακυρώνοντας την τουρκική πολιτική», υποστηρίζει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως και οι προκάτοχοί του, θα συνεχίσει να αμφισβητεί με διαφόρους τρόπους το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο, και ότι η οικονομική καχεξία της χώρας μας Θα του ανοίγει την όρεξη.

Το ερώτημα για την Ελλάδα είναι εάν μπορούμε να ακυρώσουμε σε βάθος χρόνου τη συγκεκριμένη τουρκική πολιτική, επισημαίνει ο Άγγελος Συρίγος και τονίζει ότι πρέπει να θέσουμε αυτό το ερώτημα, διότι οφείλουμε άμεσα να επαναχαράξουμε τη στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας.

«Μετά το 1999 βασισθήκαμε στον σταδιακό εξευρωπαϊσμό της Τουρκίας. Σήμερα, η ευρωπαϊκή της προοπτική είναι νεκρή», τονίζει ο Έλληνας καθηγητής και συνεχίζει:

«Είναι καιρός να μιλήσουμε για το μεγάλο ταμπού: την αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Πρόκειται για αδιαμφισβήτητο δικαίωμα που δίνει το διεθνές δίκαιο και έχει ασκηθεί από όλα τα παράκτια κράτη στον κόσμο (148 στον αριθμό), πλην της Ελλάδος. Με την αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια οι περισσότερες από τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο θα τερματισθούν ή θα καταστούν άνευ σημασίας».
 
Και εξηγεί:

«- Η περιοχή της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου που διεκδικούν σήμερα οι δύο χώρες θα περιορισθεί μόλις στο 5,1%.

-Το διαφορετικό εύρος εναερίου χώρου (10 μίλια) και χωρικών υδάτων (6 μίλια) θα πάψει να υφίσταται.

-Η Τουρκία θα απονομιμοποιηθεί εντελώς στην προσπάθεια της να αλλάξει τα όρια FIR Αθηνών και της Ζώνης Ερευνας και Διασώσεως, που πλέον θα περιλαμβάνουν περιοχές ελληνικής κυριαρχίας σε ποσοστό 72% (έναντι 43% σήμερα) της θαλάσσιας επιφάνειας του Αιγαίου.

-Οι λεγόμενες «γκρίζες ζώνες» κυριαρχίας θα αποκτήσουν μόνον συμβολικό χαρακτήρα. Η Τουρκία τις θέτει προκειμένου να καταστήσει τη δικαστική οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας δεύτερο κατά σειράν θέμα μετά τη διαπίστωση της κυριότητας επί κάποιων νησιών στο Αιγαίο.

Τα μόνα ζητήματα που δεν αγγίζει η αύξηση των χωρικών υδάτων είναι (α) το καθεστώς αποστρατιωτικοποιήσεως των ανατολικών νησιών του Αιγαίου και (β) η αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας του συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελλόριζο).

Στο παρελθόν δεν προχωρήσαμε σε αύξηση των χωρικών υδάτων για διαφόρους λόγους.

Μετά το 1974 προείχε η ένταξή μας στην ΕΟΚ. Στη συνέχεια δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην υιοθέτηση της συμβάσεως για το δίκαιο της θάλασσας ή μετά το 1999 δόθηκε σημασία στην εμπλοκή του ευρωπαϊκού παράγοντα στις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Η μεγάλη σκιά πίσω από την αδράνεια ήταν πάντα η απειλή πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας.

Παράνομη μεν, αλλά δεν μπορούσε να μη ληφθεί υπ’ όψιν.

Αυτή είναι και η ουσιαστική πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική εξωτερική πολιτική.

Εκεί που έχουν (έχουμε) φτάσει τα πράγματα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αύξηση αύριο το πρωί.

Πρέπει να προηγηθεί συστηματική ενημέρωση των παραγόντων της διεθνούς πολιτικής σκηνής που χρησιμοποιούν το Αιγαίο είτε εμπορικά είτε στρατιωτικά και να βρεθούν σύμμαχοι.

Στον σχεδιασμό πρέπει να περιλαμβάνεται η παροχή διευκολύνσεων για τη ναυσιπλοΐα (που θα περιλαμβάνουν και την Τουρκία), τυχόν προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο για το θέμα αλλά και η πρακτική αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Αρκετοί θα σκεφτούν πως είναι ουτοπικό. Είναι πράγματι;

Μήπως δεν ήταν ουτοπικές τη δεκαετία του 1970 η ένταξη της Ελλάδος στην ΕΟΚ ή τη δεκαετία του 1990 η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Όταν δουλεύουμε με συγκεκριμένο στόχο, συνήθως τα καταφέρνουμε», καταλήγει ο Άγγελος Συρίγος.
 
Πηγή www.tribune.gr 
 
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκόπια: Κρύβονται σαν... τρομοκράτες οι 2.000 χριστιανοί!Εκατοντάδες ορθόδοξοι πιστοί μετατρέπουν τα διαμερίσματά τους σε ναούς και εκτελούν σε συνθήκες... παρανομίας τα θρησκευτικά καθήκοντά τους, γιατί, εάν συλληφθούν, θα κατηγορηθούν και για εγκληματική δράση!

Στο έλεος της απόλυτης αυθαιρεσίας της κυβέρνησης των Σκοπίων βρίσκονται εδώ και δεκαετίες οι ορθόδοξοι χριστιανοί του γειτονικού κράτους, καθώς οι ορθόδοξοι αδελφοί μας υφίστανται διώξεις που θυμίζουν έντονα τις συνθήκες των χριστιανών κατά τους πρώτους αιώνες! Και δεν είναι μόνο αυτό· οι ίδιοι είναι εγκαταλελειμμένοι τόσο από το ελληνικό κράτος όσο και από την ελληνική Εκκλησία.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο ο Χρήστος Νικολαΐδης, δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΗΕSSNEWS» από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων τα Σκόπια και κατέγραψε τις συνθήκες ζωής αυτών των ηρωικών ανθρώπων. Μιλώντας στην «Ορθόδοξη Αλήθεια», μοιράστηκε μαζί μας τις εντυπώσεις του από αυτό το συγκλονιστικό οδοιπορικό και, συγχρόνως, μας μεταφέρει διδάγματα από τη γενναιότητα και τη θρησκευτική πίστη των κρυπτοχριστιανών των Σκοπίων.

Η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος ανάγεται στους χρόνους του Βυζαντίου και υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας. Το 1967, με απόφαση του τότε κομμουνιστή πρόεδρου της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, ακυρώθηκε και στη θέση της ιδρύθηκε η αποκαλούμενη «Μακεδονική Εκκλησία», που όμως δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ούτε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ούτε από το Πατριαρχείο Σερβίας. Από τότε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία των Σκοπίων αντιμετωπίζεται ως σχισματική. Το κίνητρο και την αφορμή για τον κ. Νικολαΐδη να επισκεφθεί τα Σκόπια αποτέλεσε η γνωριμία του με τον νυν Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη από την περίοδο των σπουδών του Αρχιεπισκόπου στη Θεσσαλονίκη.

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Το σύνολο των κρυπτοχριστιανών ανέρχεται σήμερα στους 2.000, οι οποίοι, φυσικά, αναγκάζονται να εκτελούν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους σε συνθήκες... παρανομίας! «Οι ορθόδοξοι χριστιανοί αναγκάζονται να μετατρέπουν τα φτωχικά, μικρά διαμερίσματά τους σε ευκτήριους οίκους και να συγκεντρώνονται εκεί, με απόλυτες προφυλάξεις. Εάν συλληφθούν από την αστυνομία, κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ακόμη και για τρομοκρατική δράση και να μεταφερθούν σιδηροδέσμιοι στη φυλακή!» Αυτή την εμπειρία μεταφέρει ο κ. Νικολαΐδης, ο οποίος έζησε από κοντά την κατανυκτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων μέσα σε ένα τέτοιο διαμέρισμα-παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στις 7 Ιανουαρίου, ημέρα Χριστουγέννων, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο. «Ηταν πολύ συγκινητικά! Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν την Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν θέλουν να ανήκουν στη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.

Αγαπούν την Ελλάδα, δεν διαπνέονται από τον μεγαλοϊδεατισμό περί σλαβικής Μακεδονίας και την αντίληψη ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου κ.ά. Συγκινούνται με αυτή την ατμόσφαιρα, επειδή τους θυμίζει τα δεινά και τα μαρτύρια που πέρασε και ο Αγιος Νεκτάριος» σημειώνει ο κ. Νικολαΐδης. Και συνεχίζει: «Ηταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι, αν και η θερμοκρασία άγγιζε τους -10, οι άνθρωποι αυτοί δεν ένιωθαν καμία ενόχληση να ξεκινήσουν μέσα στο σκοτάδι, για να παρακολουθήσουν με απόλυτη μυστικότητα τη λειτουργία. Είδα ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες, αλλά και μικρά παιδιά να συγκεντρώνονται σε αυτό το φτωχικό διαμέρισμα των 30 τετραγωνικών, που θυμίζει τα κτίσματα από τις εποχές του κομμουνιστικού καθεστώτος».

Μέσα στο διαμέρισμα οι περίπου 70 πιστοί μεταλαμβάνουν από τα χέρια του π. Ειρηναίου, ανταλλάσσουν ασπασμούς και ευχές, και από τα στόματά τους ακούγεται η φράση: «Χρίστο ε ρόντινε» («Ο Χριστός ετέχθη»). «Με το τέλος της λειτουργίας», αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης, «κάθονται όλοι γύρω από την Τράπεζα, συζητούν ήσυχα, ανταλλάσσουν γλυκά και πίνουν καφέ».

Η συγκλονιστική εμπειρία του κ. Νικολαΐδη συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα, όταν επισκέφθηκε το γυναικείο μοναστήρι της Αρχιεπισκοπής, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από τα Σκόπια και στεγάζεται σε μια... αγροικία με ψηλούς μαντρότοιχους. Το μοναστήρι διακονούν επτά μοναχές.

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Οπως θυμάται ο κ. Νικολαΐδης, η θερμοκρασία άγγιζε εκείνο το πρωινό τους -21, αλλά αυτό διόλου δεν αποθάρρυνε τους πιστούς να συρρεύσουν εκεί από νωρίς το πρωί. Οι μοναχές με το γλυκό χαμόγελό τους υποδέχονται και οδηγούν τον κόσμο στον χώρο όπου άλλοτε ήταν η αποθήκη της αγροικίας και πλέον έχει μετατραπεί σε ναό! «Η αγροικία ανήκε σε έναν πιστό που τη δώρισε, ώστε να δημιουργηθεί το μοναστήρι. Στη μονή υπάρχει, εκτός από το μικρό Καθολικό, χώρος για τους επισκέπτες, θερμοκήπιο, εργαστήριο και αρχονταρίκι» αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης.

ΟΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ

Στο μοναστήρι ο κ. Νικολαΐδης συνάντησε και τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη, τον ηρωικό και ακατάβλητο ποιμενάρχη. «Ο κ. Ιωάννης παρέμεινε στη φυλακή για χρόνια, από το 2008 έως το 2015» τονίζει ο κ. Νικολαΐδης και συνεχίζει: «Αρχικά κατηγορήθηκε για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μετά για κατάχρηση χρημάτων που μάζευε η “εγκληματική” αυτή οργάνωση και στη συνέχεια για πολεοδομικές παραβάσεις, καθώς έχτιζε έναν ναό στο χωριό του, το Νεζέπολε, λίγο έξω από το Μοναστήρι (Μπίτολα), σε ιδιόκτητο οικόπεδο της οικογένειάς του!

Ηταν πολύ συγκινητικό όταν μου είπε ότι στη φυλακή ήταν γι' αυτόν καλύτερα, όταν συνέκρινε τις συνθήκες που επικρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα! Εκεί ήταν στοιβαγμένοι δέκα άνθρωποι μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, χωρίς τήρηση των κανόνων υγιεινής. Για φανταστείτε το! Αρχιεπίσκοπος να διώκεται σαν εγκληματίας...» υπογραμμίζει, εκφράζοντας την εύλογη απορία του, ο κ. Νικολαΐδης.

Μάλιστα, όταν ρώτησε ο ίδιος τον μακαριότατο πόσο δύσκολα υπομένει αυτή την πραγματικότητα, εκείνος απάντησε: «Οι χριστιανοί έχουμε μάθει στις θυσίες. Οι παλιοί χριστιανοί έπρεπε να κάνουν τις δικές τους, σε εμάς έτυχαν κάποιες άλλες. Τις υπομένουμε με τη χαρά ότι αυτές θα μας οδηγήσουν στη δικαίωση».

Πηγή  www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Independent: Η Ελλάδα ζητάει τα μάρμαρα του Παρθενώνα για να πλήξει τον φασισμό στην ΕυρώπηΗ Ελλάδα προσφέρει αρχαιολογικά αριστουργήματα, σε αντάλλαγμα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Η Αθήνα ζητεί από τη Βρετανία να επιτρέψει την αποκατάσταση των γλυπτών του Παρθενώνα -έργο της πρώτης δημοκρατίας παγκοσμίως πριν από 2.500 χρόνια-ως συμβολική πράξη κατά των καταστροφικών δυνάμεων που επιδιώκουν τη διάλυση της Ευρώπης, γράφει σήμερα η εφημερίδα Independent.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, των Ελγινείων μαρμάρων, όπως γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα, από το Βρετανικό Μουσείο, ως συμβολική πράξη για την καταπολέμηση των αντιδημοκρατικών δυνάμεων που επιδιώκουν "τη διάλυση της Ευρώπης".

Η ελληνική κυβέρνηση που αποφάσισε να μην προβεί σε νομικές ενέργειες κατά της Βρετανίας πέρυσι, και αντί αυτού θα επαναλάβει τις διπλωματικές προσπάθειες με μια προσφορά τακτικού δανεισμού μερικών από των αριστουργημάτων της Αρχαίας Ελλάδας σε βρετανικά ιδρύματα.

Τα ελληνικά μουσεία φυλάσσουν εκπληκτικά έργα της αρχαιότητας. Η άφιξη αριστουργημάτων όπως η "χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα" ή το άγαλμα του Δία ή Ποσειδώνα αναμένεται να προκαλέσει το ίδιο ενδιαφέρον που προκάλεσε η πρώτη άφιξη στη Βρετανία του Πήλινου Στρατού, από την Κίνα, στη δεκαετία του 1980, επισημαίνει η Independent.

Τα μάρμαρα που πήρε ο Λόρδος Έλγιν, πριν από 200 και πλέον χρόνια, όταν η Ελλάδα ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των γλυπτών που κάποτε κοσμούσαν τον ναό του Παρθενώνα. Τα γλυπτά έχουν ευρύτατα αναγνωριστεί ότι ανήκουν στα καλύτερα που έχουν φιλοτεχνηθεί ποτέ.

Η υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας Λυδία Κονιόρδου δήλωσε ότι επιτρέποντας την αποκατάσταση αυτού του μνημείου που αποτελεί θεμέλιο των δυτικών αξιών στέλνεται ένα μήνυμα για τη δέσμευση της Ευρώπης στη δημοκρατία, σε μια εποχή που πολλοί πιστεύουν ότι αυτή απειλείται από την άνοδο του εθνικισμού.

«Η επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα θα είναι μια συμβολική πράξη που θα αναδείξει τον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις που υπονομεύουν τις αξίες και τα θεμέλια της ευρωπαϊκής υπόθεσης, εναντίον εκείνων που επιδιώκουν τη διάλυση της Ευρώπης. Το μνημείο του Παρθενώνα αντιπροσωπεύει ένα σύμβολο του δυτικού πολιτισμού. Είναι το έμβλημα της δημοκρατίας, του διαλόγου και της ελευθερίας της σκέψης» τόνισε.

Πηγή: Independent

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έγγραφο Ε.Ε. : Πλεόνασμα 3,5% μόνο για το 2018 θέλει το ΔΝΤ

Τι αποκαλύπτει έγγραφο ενός εκ των ευρωπαϊκών θεσμών για το state of play, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Eurogroup - Σφίγγει τα λουριά το Ταμείο

Οι θεσμοί έφυγαν για να επιστρέψουν με άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία, όμως οι τρεις πυλώνες των συζητήσεων παραμένουν στο τραπέζι παρά την πρόοδο.

Όπως αποκαλύπτει έγγραφο ενός εκ των τριών ευρωπαϊκών θεσμών, που θα συζητηθεί στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, το οποίο είδε το Euro2day.gr, παρά την πρόοδο δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένεται συμφωνία στις 20 Μαρτίου.

«Καλή πρόοδος σημειώθηκε στη φορολογική διοίκηση (tax administration), στην Ενέργεια, σε προγράμματα απασχόλησης (active labour) και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Όμως δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε τεχνική συμφωνία (technical service level agreement) στις 20 Μαρτίου και χρειάζεται περισσότερη δουλειά, συμπεριλαμβανομένης και της δεύτερης αποστολής των θεσμών», αναφέρεται στο έγγραφο.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, οι τρεις πυλώνες είναι:

1. Η δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι και μετά το 2018.

2. Η άμεση νομοθέτηση από πλευράς Ελλάδας.

3. Οι λοιπές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σφίγγει τα λουριά το ΔΝΤ

Σύμφωνα με το εμπιστευτικό έγγραφο, «οι θεσμοί, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, συμπεραίνουν ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα για το 2018. Η συζήτηση τώρα επικεντρώνεται για τον ορίζοντα μετά το 2018».

Όμως τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2016, που έδειξαν ύφεση, φαίνεται πως έκαναν την εκπρόσωπο του ΔΝΤ (μετά από συνεννόηση με τον κ. Τόμσεν) να ανασκευάσει τις απαιτήσεις του και σύμφωνα με το έγγραφο, το Ταμείο «θεωρεί ότι πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% δεν μπορεί να επιτευχθεί μετά το 2018, ούτε για έναν επιπλέον χρόνο».

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί διαφωνούν. Πιστεύουμε ότι η αναθεώρηση στοιχείων του 2016 είναι απογοητευτική αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει δομικά (fundamentally change) την κατάσταση μέχρι το 2018. Τα ευρωπαϊκά ινστιτούτα θεωρούν ότι το τέταρτο τρίμηνο αντανακλά την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης (reflects the delay of the conclusion of the second review).

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν


Το έγγραφο, σύμφωνα πάντα με το Euro2day.gr, αναφέρει ότι «οι ελληνικές αρχές τώρα συμφωνούν να εμπλακούν σε πακέτο δημοσιονομικών μέτρων έως και 2% του ΑΕΠ από δύο πηγές εσόδων (two pools of revenues):

1. Η αλλαγή στον φόρο εισοδήματος.

2. Περικοπές στις συντάξεις (additional savings from pensions).

«Αυτό από μόνο του δείχνει αξιοσημείωτη πρόοδο και το πακέτο πρέπει να νομοθετηθεί τώρα, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα για τον φόρο εισοδήματος θα εφαρμοστούν το 2019 και οι περικοπές στις συντάξεις το 2020».

Τα αναπτυξιακά μέτρα

Το έγγραφο αναφέρει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για τα λεγόμενα αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία «συζητούνται», χωρίς όμως να αναφέρει εάν οι θεσμοί θα συμφωνήσουν, καθώς έχουν εκφράσει ενστάσεις ότι τα εν λόγω μέτρα αφορούν περιορισμένες ομάδες.

«Υπάρχει συζήτηση για τα αντισταθμιστικά σε τρεις τομείς: μείωση του εταιρικού φόρου, μείωση του ΕΝΦΙΑ και διαφοροποιήσεις στην ετήσια φορολόγηση φυσικών προσώπων. Αυτά αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης συζήτησης και δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία».

«Η ελληνική πλευρά έχει επίσης προτείνει αύξηση των κρατικών δαπανών σε ορισμένους τομείς όπως οι αγρότες, η παιδική φτώχεια και η ανεργία στους νέους», αναφέρει το έγγραφο και σημειώνει ότι κονδύλια για αυτά μπορούν να συμφωνηθούν με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Νομοθέτηση μια κι έξω

Όσο για το εάν θα μπορέσει η κυβέρνηση να νομοθετήσει σε δόσεις, οι θεσμοί παρουσιάζονται ευθυγραμμισμένοι λέγοντας ότι «όλα τα μέτρα πρέπει να νομοθετηθούν με τη μία (in one go) και όχι με δόσεις».

Η βίβλος του Grexit

Στο ρεπορτάζ του Euro2day.gr την περασμένη εβδομάδα για την «αναδιάρθρωση» της ΕΕ και της Ευρωζώνης - την οποία παραδέχθηκαν και οι κ. Γιούνκερ και Τουσκ στη Σύνοδο Κορυφής-, αναφέρθηκε στο ότι υπάρχει «Βίβλος» από την Κομισιόν που καταρτίστηκε το 2015 για το Grexit και τις συνέπειές του (που υπολογίζονταν σε 3 τρισεκατομμύρια ευρώ), έχει αναστατώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η επιστολή της Άννας Διαμαντοπούλου ανάγκασε τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί να απαντήσει με ειλικρίνεια ότι τέτοιο έγγραφο δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί, καθώς θα αναστάτωνε την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Αυτό που δεν ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί ήταν μια σειρά από συγκαλύψεις που έγιναν τότε:

Όπως μαθαίνουμε, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε δείξει τη μελέτη στον κ. Τσίπρα ως εκφοβισμό ότι η ΕΕ ήταν έτοιμη για ένα Grexit και όλα ήταν σημειωμένα με λεπτομέρειες στις 3.000 σελίδες.

Αυτό που δεν είπε στον κ. Τσίπρα ήταν ότι η μελέτη είχε ως πόρισμα ότι ένα Grexit ήταν απαγορευτικό για την Ευρωζώνη και συνεπώς εκτός των σεναρίων…

Επίσης, αυτό που εννοούσε ο κ. Μοσκοβισί στην επιστολή του περί αναστάτωσης και άλλων χωρών αφορά στο ότι μέσα στη Βίβλο αναγραφόταν ξεκάθαρα ότι εάν η Ελλάδα αποχωρούσε τότε από το ευρώ, θα έπαιρναν σειρά η Ιταλία και η Πορτογαλία και ότι η Ευρωζώνη δεν θα είχε κανένα μηχανισμό να ανακόψει το λεγόμενο domino effect, ούτε να προστατευθεί από ανεξέλεγκτες αντιδράσεις των αγορών…

Πηγή: www.voria.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ανοικτός για καμπάνια υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη ο Γιώργος Κατρούγκαλος - Τι απαντά

Tου Γιώργου Πετράκη

Πανηγυρίζει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ για την στήριξη «έκπληξη» που υπήρξε για την Τουρκία από τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος εμφανίστηκε ουσιαστικά να στηρίζει την τουρκική θέση, στην διαμάχη με την Ολλανδία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα να αποδέχεται ότι εάν επιθυμούν οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν καμπάνια και στην Θράκη, οπού φυσικά ίσως δεν το γνωρίζει ο αναπληρωτής υπουργός δεν κατοικούν «Tούρκοι ψηφοφόροι» αλλά Έλληνες πολίτες.

 Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ όταν ρωτήθηκε για την σύγκρουση της Τουρκίας με την Ολλανδία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή την απαγόρευση των συγκεντρώσεων με ομιλητές υπουργούς του Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απρίλιου, απάντησε ότι «δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας».

Ο κ.Κατρουγκαλος μάλιστα συμπλήρωσε ότι «δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών» αφήνοντας να εννοηθεί ότι και η αντίδραση της Ολλανδίας οφείλεται σε προεκλογικές σκοπιμότητες ενόψει των εκλογών της Τετάρτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ζητηθεί η πραγματοποίηση προεκλογικών συγκεντρώσεων και στην Ελλάδα, εμφανίσθηκε θετικός δηλώνοντας ότι «προσπαθούμε οι σχέσεις με την Τουρκία να είναι φιλικές, έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων Αξιωματούχων στη Θράκη.

Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».

Η απολύτως προβληματική τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητη από την Άγκυρα που έσπευσε να καλωσορίσει την θέση του Έλληνα υπουργού.

Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος θα όφειλε να γνωρίζει ότι στην Θράκη δεν υπάρχουν τούρκοι ψηφοφόροι ούτε Tούρκοι πολίτες, αλλά Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμά τους οποίους ουδόλως αφορά το δημοψήφισμα και η προεκλογική εκστρατεία στην γειτονική χώρα…

Τι απαντά ο Κατρούγκαλος
«Νέα μονταζιέρα δηλώσεων μου από το Πρώτο Θέμα, αλλά εν ου παικτοίς. Ακόμη και το Πρώτο Θέμα έπρεπε να ξέρει ότι δεν παίζουν με τα εθνικά θέματα», είναι η ανάρτηση στο twitter του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος καταγγέλλει ευθέως την εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη για αλλοίωση των δηλώσεών του.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο το «Πρώτο Θέμα» ερμήνευσε αποσπασματικά τη δήλωση του ότι «ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να επιτρέπονται συγκεντρώσεις» ως «ξεκάθαρη θέση» υπέρ της Τουρκίας στη διένεξη της με την Ολλανδία, «παραβλέποντας» να εστιάσει στο ότι διευκρίνισε ότι αυτό συμβαίνει όταν συντρέχουν λόγοι δημόσιας ασφάλειας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μέσω Twitter, απάντησε στο Πρώτο Θέμα: «Νέα μονταζιέρα δηλώσεων μου από το Πρώτο Θέμα, αλλά εν ου παικτοίς. Ακόμη και το Πρώτο Θέμα έπρεπε να ξέρει ότι δεν παίζουν με τα εθνικά θέματα».

Μετά την ανάρτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου υπήρξε αντιπαράθεση με τον τομεάρχη της ΝΔ για θέματα Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκο.

Ο διάλογος ήταν ο εξής:

Γ. Κουμουτσάκος: «Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και δεν εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας. Σαφές;»

Γ. Κατρούγκαλος: «Σαφώς και έτσι είναι. Μόνο το Πρώτο Θέμα και όσοι το αναπαράγουν υποστηρίζουν τα αντίθετα. Ξανά: μην παίζουμε εν ου παικτοίς».

Γ. Κουμουτσάκος: «Η σημερινή απάντηση σας σε ερώτημα περί “επίσκεψης τούρκων αξιωματούχων στην Θράκη με αφορμή το δημοψήφισμα” ήταν πολύ ασαφής».

Γ. Κατρούγκαλος: «Για τελευταία φορά: μην παίζουμε εν ου παικτοίς».

Γ. Κουμουτσάκος: «Δεν “παίζουμε”. Ανησυχούμε σοβαρά. Και πολύ μάλιστα. Κάντε την διευκρίνηση σε πρώτη ευκαιρία..».

Ο κ. Κατρούγκαλος παρέπεμψε τότε τον γαλάζιο βουλευτή στο βίντεο της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, για την αποκατάσταση της αλήθειας.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαθητής λυκείου δημιούργησε την 1η δεξαμενή σκέψης εφήβων στην ΕλλάδαΛένε πως είμαστε η γενιά των social media και των selfies, πως είμαστε αδιάφοροι. Και ναι, μπορεί κάποιοι από εμάς να είμαστε έτσι. Όπως υπάρχουν και αδιάφοροι καθηγητές, αδιάφοροι γονείς και αδιάφοροι πολιτικοί. Δεν είμαστε όμως όλοι έτσι! Έχουμε ανησυχίες και φόβο για το αύριο αλλά κυρίως έχουμε άποψη! Και αυτή την άποψη σας ζητώ να καταθέσετε στο φόρουμ", αναφέρει μεταξύ άλλων ο 15χρονος μαθητής της Α΄Λυκείου, Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, στο σημείωμα με τον οποίο υποδέχεται όσους επισκέπτονται το teens4greece.com, το πρώτο think tank (δεξαμενή σκέψης) εφήβων στην Ελλάδα.

- Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ» του ΑΠΕ-ΜΠΕ εξηγεί πως το δημιούργησε ο ίδιος, πριν λίγες εβδομάδες, θέλοντας να υπάρχει ένα βήμα ώστε να ακουστεί η φωνή των εφήβων για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους περισσότερους νέους στην Ελλάδα της κρίσης, όπως: Παιδεία, απασχόληση και επαγγελματική αποκατάσταση, οικονομία και επιχειρηματικότητα, προσφυγικό και μεταναστευτικό, περιβάλλον και ανάπτυξη κ.α. Του πήρε πέντε μήνες για να τα καταφέρει. Μέσω αυτού, απευθύνεται στους συνομηλίκους του, στη νέα γενιά και τους προσκαλεί - προκαλεί «να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί» και να καταθέσουν «φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες» για την εξεύρεση λύσεων για μια καλύτερη Ελλάδα και για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους.

"Πάρε το μέλλον στα χέρια σου! Η φωνή σου έχει δύναμη! Αύριο μπορεί εσύ να είσαι ο ηγέτης της χώρας μας!" σημειώνει ο Κωνσταντίνος και παραθέτει συνοπτικά στοιχεία για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα:
-"Πρωταθλήτρια Ευρώπης" στην ανεργία των νέων η Ελλάδα με 47,4% (Eurostat)
-Με χαμηλές επιδόσεις οι Έλληνες μαθητές - Κάτω από το μέσο όρο σύμφωνα με την έκθεση Pisa 2016 (ΟΟΣΑ)
-Τα ελληνικά πανεπιστήμια κατρακυλούν στην παγκόσμια κατάταξη (QS Διεθνής Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων)
-Brain Drain: Η Ελλάδα έχασε 427.000 νέους επιστήμονες λόγω κρίσης (ΤτΕ)
-15.000 ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη στη Βουλγαρία (ΕΒΕΑ)
-Φοροδιαφυγή - σοκ. 16 δισ. το χρόνο χάνει το κράτος (Έρευνα διαΝΕΟσις)
-Κάτω από το όριο της φτώχειας το 21,4 % των Ελλήνων (ΕΛΣΤΑΤ)
-836.000 πρόσφυγες μέσα στο 2015 (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ).

Πως προέκυψε η ιδέα; ρωτήσαμε τον Κωνσταντίνο.

"Η ιδέα γεννήθηκε χάρη σε μια εργασία που ανέλαβα στο πλαίσιο μαθήματος στο σχολείο (project). Κατά κάποιο τρόπο η εργασία αφορούσε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντα που έχουμε καθένας από εμάς. Εκείνες τις ημέρες είχα δει και videos με ομιλίες του Πέτρου Οικονομίδη (Peter Economides): "ΓΙΝΕΤΑΙ" και "Rebranding Greece", οι οποίες και με ενέπνευσαν. Ειδικά τα σημεία που έλεγαν ότι όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τη χώρα.Έχοντας και κάποιες εμπειρίες από συμμετοχές μου σε προσομοιώσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, π.χ. Model United Nations, μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη κατάλαβα πως υπάρχουν πολλά παιδιά που θέλουν να εκφράσουν την άποψή τους για το πρόβλημα της Ελλάδας. Κατάλαβα πως οι έφηβοι, στους οποίους ανήκω κι εγώ και τους οποίους κατηγορούνε ότι δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και το μέλλον τους, έπρεπε να δείξουν κι αυτοί ότι έχουν φωνή".

Όπως λέει, "επιθυμία μου είναι να γίνει γνωστό το φόρουμ ώστε να συμμετέχουν πολλά παιδιά, να μαζέψουμε τις καλύτερες προτάσεις που θα προκύψουν μέσα από μια διαδικασία ψηφοφορίας και να τις πάμε στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων».

Στο σημείο αυτό επιχειρώ να θέσω ερώτηση στον Κωνσταντίνο για την πολιτική και τους νέους και στήνω λογοπαίγνιο πάνω στο στίχο από τραγούδι του Σαββόπουλου του 1983: «Είμαι δεκαεξάρης σας γ@%# τα Λύκεια?» Με διακόπτει. Δεν ξέρει το τραγούδι, ούτε το στίχο. Μου απαντά με Νίκο Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!» (...)

Ζητήσαμε από τη μητέρα του Κωνσταντίνου, την Θέκλα Γαλαζούδη να μας σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του παιδιού της, ρισκάροντας να ακούσουμε ιστορίες που θα απαιτούνταν εγκυκλοπαίδεια για να χωρέσουν.

Σύντομη και ουσιαστική η κα.Γαλαζούδη μας συστήνει τον γιό της: "Είναι καλός μαθητής, δυσλεκτικός με κακή ορθογραφία και γραφικό χαρακτήρα τύπου Γραμμική Α' που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμα. Έχει πολλά ενδιαφέροντα. Συμμετέχει σε ό,τι έχει να κάνει με προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ.α. Το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε για λίγο στην Αγγλία για να παρακολουθήσει Διεθνείς Σχέσεις στο University of London και μάλιστα με χρήματα που είχε μαζέψει από το χαρτζιλίκι του και δώρα συγγενών. Αγαπάει πολύ την ιστορία, το μάθημα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, την πολιτική παιδεία, τον εθελοντισμό κ.α. Έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με τις Κοινωνικές Επιστήμες. Πέρυσι είχε επιλεγεί, μετά από συνέντευξη, να παρακολουθήσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ένα ετήσιο πρόγραμμα Leadership, το οποίο και λάτρεψε. Παρόλα αυτά είναι ένα πολύ ήρεμο και χαμηλών τόνων παιδί. Τι άλλο να πω;" (...)

Σε αυτό το στάδιο ο Κωνσταντίνος εργάζεται μόνος, αν όμως μεγαλώσει το project σκοπεύει, όπως λέει, να εμπλέξει και άλλα παιδιά καθώς θα απαιτείται πολύς χρόνος σε καθημερινή βάση.

Πηγή  www.huffingtonpost.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Επιχειρήσεις εκκένωσης δύο καταλήψιων σε Αχαρνών και ΖωγράφουΣε αιφνιδιαστική επιχείρηση εκκένωσης τουλάχιστον δύο καταλήψεων στην Αθήνα προχώρησε η αστυνομία σε Αχαρνών και Ζωγράφου.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο του Δρακοπούλειου αιμοδοτικού κέντρου, που βρίσκεται στην οδό Αλκιβιάδου 9 και το οποίο είχε καταληφθεί από άτομα τον Φεβρουάριο.

Στο εσωτερικό του βρίσκονταν 130 πρόσφυγες που θα μεταφερθούν στο Αλλοδαπών.

Οι αστυνομικοί μπήκαν επίσης και σε κτίριο στη βίλα Ζωγράφου, που βρίσκεται μέσα στο Κτήμα Ζωγράφου, το οποίο είχε καταληφθεί από αντιεξουσιαστές το 2012.

Ερωτηθείς για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απάντησε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος.   
Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

«Η προτεραιότητα του υπουργείου είναι να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, υπάρχουν περιστατικά μεγάλης εγκληματικότητας υπάρχουν περιοχές προβληματικές, όπως η δυτική Αθήνα που ρίχνουμε βάρος» τόνισε ενώ αναφερόμενος στην περιοχή Ροτόντα της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πολλαπλές δράσεις με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η δραστηριότητα των εμπόρων ναρκωτικών.


Επεισόδια γύρω από την βίλα Ζωγράφου - Φθορές σε τράπεζες και καταστήματα

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον χώρο γύρω από την βίλα Ζωγράφου, με συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου να έχουν στήσει αυτοσχέδια οδοφράγμα, έχοντας ανάψει φωτιές σε κάδους.

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον χώρο γύρω από την βίλα Ζωγράφου, με συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου να έχουν στήσει αυτοσχέδια οδοφράγμα, έχοντας ανάψει φωτιές σε κάδους.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε δύο τράπεζες και ισάριθμα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, όπου το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας κατά της εκκένωσης της βίλας Ζωγράφου.

Σταδιακά δόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Παπάγου, όπου νωρίτερα ομάδες ατόμων άναψαν φωτιές σε κάδους και πέταξαν πέτρες κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χημικά.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επιχείρηση στη βίλα Ζωγράφου, προχωρώντας σε επτά συλλήψεις.

Στο κάλεσμα για την κινητοποίηση, αναφερόταν ότι οι αλληλέγγυοι της κατάληψης της βίλας Ζωγράφου ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και καταδικάζουν την αστυνομική επιχείρηση τόσο για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου όσο και του κτηρίου στην οδό Αλκιβιάδου. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περίπου 800 άτομα.Πηγή www.altsantiri.gr


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....