Διυλιστήριο: 09/03/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Καταργήθηκαν αναδρομικά οι φόροι υπερ τρίτων στα εισιτήρια θεαμάτων

Καταργήθηκαν αναδρομικά οι φόροι υπερ τρίτων στα εισιτήρια θεαμάτων 

Τους φόρους υπέρ τρίτων που καταργούνται στα εισιτήρια κινηματογράφων και δημοσίων θεαμάτων προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποσαφηνίζοντας πως οι επιβαρύνσεις παύουν να ισχύσουν από τις 19 Αυγούστου.

Οι επιβαρύνσεις οι οποίες κρίθηκαν ως μη ανταποδοτικού χαρακτήρα και η κατάργηση των οποίων θα οδηγήσει σε μείωση της τελικής τιμής των παρεχομένων υπηρεσιών σχετίζονται με: 

Τον ειδικό φόρο στην τιμή των εισιτηρίων των κινηματογράφων που λειτουργούν σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων. Το φόρο αυτό διαθέτει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης. Τα ποσοστά του φόρου ανέρχονταν σε: 12%, για την περιοχή της «τέως διοικήσεως πρωτευούσης» και της Θεσσαλονίκης και 8% , στις λοιπές περιοχές. 

Η ειδική εισφορά υπέρ Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας (Ε.Ο.Π.), επί της τιμής των εισιτηρίων κάθε είδους δημοσίων θεαμάτων, που τελούνται εντός των περιφερειών της «τέως διοικήσεως πρωτευούσης» και της Θεσσαλονίκης. Το ποσοστό του φόρου ανερχόταν σε 10% επί της τιμής του εισιτηρίου. Εξαιρετικά επί των εισιτηρίων των συναυλιών, των αμιγώς χορευτικών παραστάσεων και των ρεσιτάλ η εισφορά μειωνόταν κατά 50%. 

Όπως σημειώνεται στη εγκύκλιο της ΓΓΔΕ οι προαναφερθείσες ρυθμίσεις ισχύουν από την υπογραφή της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του άρθρου 3 του ν. 4336/2015 (19 Αυγούστου 2015) και οι καταργηθείσες επιβαρύνσεις εφαρμόζονται σε εισιτήρια τα οποία εκδίδονται από την ως άνω ημερομηνία και μετά.

www.dikaiologitika.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αρνείται η Κομισιόν να δώσει έγγραφα για φορολογική έρευνα για πολυεθνικές σε ευρωβουλευτέςΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται να δώσει έγγραφα σε ευρωβουλευτές που ερευνούν αν κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσηςχρησιμοποιούν ειδικά φορολογικά καθεστώτα τα οποία ευνοούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες όπως το Facebook και η Amazon, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί έστειλε επιστολή στην ειδική επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (ΤΑΧΕ) αυτή την εβδομάδα λέγοντας ότι δεν μπορεί να τους δώσει 25 έγγραφα που είχαν ζητηθεί, χωρίς τη συναίνεση των κρατών-μελών.

«Σχεδόν τα μισά από τα κράτη-μέλη με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι υπηρεσίες μου είπαν ότι δε θα έδιναν τη συγκατάθεσή τους στη μεταφορά αυτών των εγγράφων στην ειδική επιτροπή σας«, γράφει ο Π. Μοσκοβισί στην επιστολή στην οποία είχε πρόσβαση η διαδικτυακή εφημερίδα euobserver. Ο κύριος λόγος που επικαλείται ο ευρωπαίος επίτροπος για την άρνηση συνεργασίας είναι η εμπιστευτικότητα.

Η επιτροπή, με επικεφαλής τον Γάλλο ευρωβουλευτή Αλαίν Λαμασούρ, άρχισε την έρευνα στα 28 κράτη-μέλη τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα συγκεκριμένα έγγραφα ζητήθηκαν τον Ιούλιο. Τότε, ο Γάλλος ευρωβουλευτής περιέγραφε ως «σκανδαλώδη» τον τρόπο με τον οποίο κάποιες από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές απέφευγαν να καταβάλουν το μερίδιό τους στα δημόσια ταμεία.

Πότε άρχισε η έρευνα του ευρωκοινοβουλίου; Λίγο μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν γνωστές ως «Luxleaks» τον περασμένο χρόνο. Τότε, δημοσιογράφοι είχαν φέρει στο φως 28.000 εμπιστευτικά έγγραφα για σχεδόν 500 φορολογικούς διακανονισμούς ανάμεσα στις φορολογικές αρχές του Λουξεμβούργου και πάνω από 300 πολυεθνικές εταιρίες. Οι ρυθμίσεις επέτρεπαν στις εταιρίες να πληρώνουν ελάχιστους φόρους, κάποιες φορές λιγότερο από 1%. Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου την περίοδο που έγιναν πολλοί από τους διακανονισμούς, οΖαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Η επιτροπή ΤΑΧΕ της ευρωβουλής κάλεσε σε ακρόαση 18 εταιρίες. Εμφανίστηκαν οι τέσσερις: Airbus, Total S.A., SSE (προμηθευτής ενέργειας) και BNP Paribas.

Πέντε εταιρείες, ανάμεσά τους η Amazon UK και η HSBC, αρνήθηκαν «εξαιτίας έρευνας σε εξέλιξη«. Οι υπόλοιπες εταιρείες, μεταξύ των οποίων Facebook, Coca Cola και ΙΚΕΑ, αρνήθηκαν την κλήση της επιτροπής.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Γερμανού ευρωβουλευτή Φάμπιο ντε Μάσι στο euobserver: «Η ΙΚΕΑ προχώρησε ακόμη παραπέρα. Μας αγνόησαν και μετά μας κάλεσαν σε εκδήλωση λόμπινγκ για τη φορολογία«.

Εκπρόσωπος της σουηδικής ΙΚΕΑ δήλωσε ότι τον περασμένο χρόνο οι φόροι έφτασαν τα 6,8 δισ. ευρώ για την εταιρία, που θεωρεί ότι είναι «καλός φορολογούμενος«.

Η Google, επίσης, αρνήθηκε. Αυτό που προσφέρθηκε να κάνει είναι να «στείλει τις θέσεις της για φορολογικά ζητήματα» στην επιτροπή.

Προσχέδιο της έρευνας της ΤΑΧΕ θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σειρά άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και οικονομική στήριξη των νησιώνΣοκ και δέος προκαλεί διεθνώς η εικόνα του άψυχου βρέφους στα τουρκικά παράλια, με τους ισχυρούς της γης να παραμένουν ουσιαστικά αμέτοχοι στο δράμα εκατομμυρίων προσφύγων.
Στην Αθήνα, τα μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση του προσφυγικού, παρουσιάζουν στη 1 το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου οι συναρμόδιοι υπουργοί, ενώ χθες Τετάρτη, σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη σειρά μέτρων που αφορούν τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, η βελτίωση των συνθηκών στις υποδομές υποδοχής και περίθαλψης και η επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας, που καταφεύγουν στη χώρα μας.

Εξάλλου, με την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου συναντώνται στις 4.30 το απόγευμα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, οι οποίοι αναμένονται σήμερα στη χώρα μας.

Οι δύο Επίτροποι αναμένεται να επισκεφθούν στο λιμάνι του Πειραιά τις εγκαταστάσεις της Frontex.

Εν τω μεταξύ, στη διάσωση 751 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, σε 19 περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα περιστατικά αυτά, έλαβαν χώρα στα νησιά Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου, Καλύμνου, Κω και Σύμης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λαέ είσαι σπίτι;..

     ..γιατί ούτε μιλάει, ούτε λαλάει..

Προς τα επιτελεία των κομμάτων:
Να σας το πούμε όσο πιό μαλακά γίνεται για να μη τρομάξετε:
Οι εκλογές για τις οποίες κόβεστε και κοπανιέστε, δεν υπάρχουν!
Ή μάλλον υπάρχουν μόνο στις οθόνες των τηλεοράσεων.
Πουθενά αλλού.
Ούτε στα καφενεία!

Ο κόσμος σας έχει
γυρίσει την πλάτη. Σας έχει σιχαθεί όλους.
Μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.

Τους μνημονιακούς για τους γνωστούς προδοτικούς-δωσιλογικούς-απατεωνίστικους λόγους.

Και τους αντιμνημονιακούς γιατί,
..ενώ οι πολίτες που δεν πιστεύουν ούτε θέλουν την λύση των μνημονίων-αέναων δανείων, ας μην πούμε ότι είναι 62%,
..πάντως όλοι μαζί, αποδέκτες ή πολέμιοι του ευρώ είναι σίγουρα ένα 45-55%,
..εσείς με τα αντιμνημονιακά σας μαγαζάκια, τον πολυκερματισμό σας, και την μ@λακία σας, κάνετε αυτόν τον λαό να φαίνεται πολύ-πολύ λιγότερος και διασπασμένος σε κομμάτια του 1,5 έως 8-10%.
Αντί να συσπειρωθείτε σε ένα μεγάλο και δυναμικό συνασπισμό, μπας και τους πετάξουμε επιτέλους στη θάλασσα,
..έχετε στήσει ο καθένας την παράγκα του και: ''εδώ το καλό αντιμνημόνιο!''
Εμ, δε γίνεται έτσι δουλειά!
Είδε κι απόειδε ο κόσμος και σας έγραψε και σάς, να μη πούμε πού ακριβώς, αλλά πάντως κάπου όχι ιδιαίτερα τιμητικά.

Και βέβαια, ενώ εδώ θα ήταν ιδανική μία αποχή της τάξης του 60+%,
..η αντίδραση αυτή θα ήταν ατελέσφορη, διότι των δωσιλόγων το αυτί δεν ιδρώνει,
..που θα έκαναν γαργάρα Σύνταγμα και Δημοκρατία, και θα σχημάτιζαν μία κυβερνησάρα πέντε μέτρα να μας @@μήσουν τα πρέκια!

Ως εκ τούτου ας πορευτούμε τώρα όπως μπορούμε,
..με την υποψία πάντως πως το καλό μήνυμα αυτών των εκλογών ίσως είναι αυτή η απαξίωση των πολιτών προς όλα τα κόμματα.

Και ίσως αυτό να σημαίνει πως πλησιάζει η ώρα
..της βρεγμένης σανίδας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Π. Καμμένος: Η συμφωνία της κυβέρνησης έβγαλε την Ελλάδα από το Αγγλικό Δίκαιο


Έχουμε μια συμφωνία που βγάζει την Ελλάδα από το Αγγλικό Δίκαιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό και νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει μία τελική λύση για μακροχρόνια διακυβέρνηση του τόπου, με μία κυβέρνηση που θα μπορέσει να στηρίξει τον ελληνικό λαό, τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5», ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Εξήρε την στάση του τέως πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι «αυτόν τον άνθρωπο δεν θα μπορούσα να τον προδώσω ποτέ και ευχαριστώ και τους 13 βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. που κρατήσαμε και σταθήκαμε σαν μπλοκ. Δεν είχα δικαίωμα εγώ να ρίξω την κυβέρνηση, ούτε είχα δικαίωμα να προδώσω τις ελπίδες του ελληνικού λαού και για αυτό τον λόγο σας λέω από τώρα ότι εμείς θα είμαστε μόνο μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για προαποφασισμένο και κανονισμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και ανέφερε ότι δεν θα ήταν αρνητικός, στην περίπτωση που υπήρχε προοπτική για την χώρα με εθνικό νόμισμα, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε τέτοια λύση, διότι τόσο οι Ρώσοι, όσο και οι Κινέζοι και οι αμερικάνοι έστειλαν αρνητική απάντηση για στήριξη στην κυβέρνηση, σε περίπτωση ρήξης με την Ευρωζώνη.

Για τους στρατιωτικούς είπε ότι εκείνο που άλλαξε είναι πως δεν θα μπορεί η Πολιτεία να αποστρατεύει ένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων πριν τα 58 του, «αρκεί ο ίδιος να φύγει, γιατί αν αυτός είναι καταδρομέας ή είναι στα υποβρύχια ή είναι πιλότος και έχει ρισκάρει τη ζωή του 500 φορές στο Αιγαίο, θα μπορεί ο ίδιος να επιλέγει να φεύγει».

«Αν έρθει το άλλο σύστημα στα πράγματα», ο πρώτος στόχος είναι να κλείσουν «τις υποθέσεις γιατί είναι μπλεγμένοι όλοι τους. Εδώ, αυτό που είπε ο Χριστοφοράκος στην απολογία του για τη Siemens ισχύει και στα εξοπλιστικά. Το 2% πήγαινε στα δύο μεγάλα κόμματα», είπε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει μιλήσει για αυτά, και εγκάλεσε τους εκδότες ότι τα έχουν αποκρύψει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο παπα Στρατής δεν μένει πια εδώ.... από σήμερα στην Αγκαλιά των ουρανών


Ο πατέρας Ευστράτιος Δήμου - "Παπά Στρατής" - η ψυχή της "Αγκαλιάς" έχασε τη μάχη ... δεν μένει πια εδώ... αφήνει όμως σημαντική παρακαταθήκη.

Στις 25 Αυγούστου ο παπα Στρατής έγραφε:

"Αγαπητοί φίλοι και φίλες,σήμερα φεύγω στο νοσοκομείο για το καινούργιο πρόβλημα καρκίνου που μου βρήκαν. Παρακαλώ πολύ για μια προσευχή και πιστεύω ότι γρήγορα θα γυρίσω δυνατός κοντά σας.Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τους ενορίτες μου για την αγάπη και την συμπαράσταση που μου δείχνουν. Επίσης,θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι του κόσμου,οι άνθρωποι του πολέμου,τα παιδιά που αναζητούν την ελπίδα είναι αδέρφια μας και η Αγκαλιά θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και να τους δίνει την ελπίδα για την επόμενη μέρα.Σας προτρέπω να αγωνίζεστε όσο μπορείτε καθημερινά,για την ειρήνη και την αγάπη.Μόνο έτσι λεγόμαστε άνθρωποι."

Τα λόγια του θα μας συντροφεύουν, το έργο του παράδειγμα προς μίμηση.

Έφυγε σε ηλικία 57 ετών

Ο Δημήτρης Τερζής (efsyn,gr) αναφέρει:

«Μόλις ανέβω στην Αθήνα θα τα πούμε από κοντά». Έτσι κλείσαμε το τηλέφωνο την προηγούμενη εβδομάδα με τον παπά Στρατή, τον ιερέα-προστάτη των προσφύγων της Λέσβου.
Σήμερα είχαμε κανονίσει καινούργιο τηλεφωνικό ραντεβού προκειμένου να βρεθούμε από κοντά, να μιλήσουμε για όλα και περισσότερο για τον αγώνα που κάνει στο νησί δέκα χρόνια τώρα, βοηθώντας ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας.
Το τηλέφωνο χτυπούσε αλλά δεν απαντούσε κανείς. Λίγη ώρα αργότερα χτύπησε το δικό μου τηλέφωνο. Ήταν ο γιος του παπά Στρατή, ο Μιχάλης, που με ενημέρωνε πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο παπά Στρατής δεν είχε καταφέρει ν' ανέβει στην Αθήνα, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του νησιού και οι ώρες ήταν κρίσιμες, μετρημένες.
Πριν λίγο έμαθα πως ο παπά Στρατής δεν ξύπνησε ποτέ απ' το κώμα στο οποίο είχε πέσει τις τελευταίες 24 ώρες. Μια πρώτη σκέψη ήταν πως επιτέλους ξεκουράστηκε, ο άνθρωπος που γυρνούσε έχοντας στο πλευρό του τον αναπνευστήρα για να τον βοηθάει στην αναπνοή, που «χρειαζόταν δέκα λεπτά ν' ανέβει πέντε σκαλιά και στην ανάγκη, αν τον χρειάζονταν, θα κατέβαινε την ίδια ώρα να πάει στην άλλη άκρη του νησιού, να βοηθήσει πρόσφυγες».

Απόσπασμα από αφιέρωμα στον παπα Στρατή πριν από μερικούς μήνες:

Ο Παπά Στρατής, μαζί με άλλους τοπικούς εθελοντές στο χωριό Καλλονή, βοηθά τους πρόσφυγες από το 2007, μέσω της ΜΚΟ «ΑΓΚΑΛΙΑ». Υπολογίζεται πως όλα αυτά τα χρόνια, βοήθησε περίπου δέκα χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων μερικών ντόπιων που ήρθαν σε δυσχερή θέση. Αλλά ποτέ πριν δεν είχε δει τόσο πολλούς πρόσφυγες να αναζητούν βοήθεια.


"Έχω δει τα μικρά παιδιά με φουσκάλες στα πόδια τους και έγκυες γυναίκες που κρατούσαν τις κοιλιές τους και έκλαιγαν από τον πόνο», λέει θλιμμένος. "Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μετανάστες, δεν επιλέγουν να έρθουν εδώ. Είναι τα παιδιά του πολέμου, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις σφαίρες.

" Με τις τοπικές αρχές να είναι πιεσμένες από τις 64.000 αφίξεις προσφύγων στην Ελλάδα από την αρχή του έτους, ο Παπά Στρατής και το δίκτυο των εθελοντών στο χωριό, συχνά αναλαμβάνουν την αποκλειστική ευθύνη για τη φροντίδα των προσφύγων στο νησί. "Δεν έχουμε καμία εξωτερική χρηματοδότηση», εξηγεί με ένα χαμόγελο. « Εξαρτόμαστε αποκλειστικά από τη γενναιοδωρία των κατοίκων της περιοχής."

«Μια μέρα βρήκαμε ένα μωρό κοιμάται στην αγκαλιά της μητέρας του στην παραλία. Θέλαμε να του δώσουμε γάλα, αλλά δεν είχαμε μπουκάλι και δεν μπορούσε να πιει από ένα ποτήρι. Ήταν αργά τη νύχτα και έτσι ξυπνήσαμε όλα τα φαρμακεία της πόλης μέχρι που βρήκαμε μπιμπερό "αναφέρει καθώς αφηγείται ιστορίες. Έχοντας πληγεί από τη κρίση χρέους και όντας περιορισμένοι από την οικονομία, την πολιτική και τη γεωγραφία, οι κάτοικοι στις μικρές κοινότητες των νησιών έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης για την οποία δεν γνωρίζουν πολλά και κατανοούν λίγο. Πολλοί νησιώτες είναι δύσπιστοι όσον αφορά τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες που φτάνουν στο δρόμο τους. Άλλοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει η παρουσία τους στον τουρισμό. Αλλά ο Παπά Στρατής, σηκώνει τα μανίκια του και βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά για να βοηθήσει.

Η 22α Μαΐου ήταν μία από τις δυσκολότερες ημέρες της ζωής του.
«Μία από τις δυσκολότερες μέρες της ζωής μου. Βρεθήκαμε με τα μέλη της Αγκαλιάς να διαχειριστούμε και να απαλύνουμε τον πόνο των μανάδων και των παιδιών του πολέμου. Περίπου στις δέκα το πρωί χτύπησε το τηλέφωνο και μία τρεμάμενη γυναικεία φωνή, αφού ζήτησε συγνώμη για την ενόχληση, με πληροφόρησε ότι τρεις γυναίκες με μικρά παιδιά που οι δύο είναι σε ενδιαφέρουσα κατάσταση, έχουν κατασκηνώσει κάπου στην Καλλονή.
Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν από αυτούς που κατέβαιναν από το Σκαλοχώρι που είχαν στρατοπεδεύσει και είχαν γνωρίσει την αγάπη και την ζεστή αγκαλιά των κατοίκων του χωριού. Αμέσως σηκώθηκα και κατευθύνθηκα στο μέρος που μου είπαν για να τις βρω και ταυτόχρονα ενημέρωσα τα μέλη της Αγκαλιάς για το πρόβλημα, λέγοντας να φέρουν νερό, γάλα, τοστ, κρουασάν, χυμό για την πρώτη επαφή.
Δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ για να τις εντοπίσω μέσα σε μία οικοδομή.
Δύο νεαρές γυναίκες και μία μεγαλύτερη κάθονταν στη σκιά έχοντας ένα παιδί στην αγκαλιά κι ένα στην κοιλιά!!! Με τον πόνο και την κούραση να καθρεπτίζεται στο πρόσωπο τους.
Χαιρέτησα κουνώντας το χέρι και ανταπέδωσαν με τον ίδιον τρόπο. Προσπάθησα να τους πως ότι θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε να νιώσουν ανθρώπινα και να ελπίζουν για καλύτερη μέρα. Μου έδωσαν να καταλάβω ότι πίσω έχουν αφήσει κι έχουν χάσει τους άνδρες τους μαζί με άλλα παιδιά.
Είδα το δάκρυ τους να τρέχει και τους έδωσα να καταλάβουν ότι πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή και θα προσπαθήσουμε να τους φέρουμε εδώ. Τότε είδα την ελπίδα στο πρόσωπό τους κι ένα αχνό χαμόγελο στα χείλη τους. Εκείνη τη στιγμή το ένα παιδί κούνησε το χεράκι του και με χαιρετούσε και λες κατάλαβε τι λέγαμε.
Πάνω στην ώρα πλάκωσαν οι ενισχύσεις από τα μέλη της Αγκαλιάς. Γιώργος Τυρίκος Εργάς, Κατερίνα Σελάχα, Ελένη Σελάχα και άρχισαν το έργο της ανασυγκρότησης της ελπίδας και την προσπάθεια να απαλύνουμε τον πόνο της μάνας.
Ξεκίνησαν με τρία αυτοκίνητα και πήραν το δρόμο για Σκαλοχώρι, αφού είχαμε πληροφορία ότι κάπου εκεί βρισκόταν το υπόλοιπο γκρουπ. Εγώ παρέμεινα και περίμενα τα αποτελέσματα. Σε κάποια στιγμή βλέπω τη μάνα να χαϊδεύει την κοιλιά της και τα μάτια να τρέχουν ασταμάτητα. Τα δάκρυα του πόνου της απελπισίας, της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα.
Η διπλανή γυναίκα την αγκάλιασε και άρχισαν να κλαίει σχεδόν με αναφιλητά. Χωρίς να το καταλάβω, έπιασα τον εαυτό μου να κλαίει και ένα μεγάλο γιατί βγήκε από τα βάθη της καρδιάς μου. Μαζί θαρρώ πως δάκρυσε κι αυτή. ...
...Εκείνη την στιγμή έφτασαν τα μέλη της Αγκαλιάς φέρνοντας μαζί τους παιδιά, πατεράδες και κάποιες γυναίκες. Σε λίγο οι οικογένειες ήταν πάλι μαζί.
Τώρα το δάκρυ ήταν δάκρυ ανακούφισης και χαράς που φαίνονταν καθαρά στα πρόσωπά τους. Κάποια στιγμή είδα τη μάνα να λέει κάτι στον άνδρα της και να δείχνει προς το μέρος μου. Δεν του έδωσα σημασία. Ομως εντελώς ξαφνικά, είδα το παλικάρι δίπλα στο αυτοκίνητό μου να κάνει μία μεγάλη υπόκλιση, να με ευχαριστεί και πριν καλά καλά το καταλάβω, δέχθηκα μία αγκαλιά κι ένα ευχαριστήριο φιλί αγάπης-δύναμης για να συνεχίσει η Αγκαλιά να προσφέρει στην ανθρώπινη ανάγκη, στον ανθρώπινο πόνο.
Ηταν ένας μουσουλμάνος που ασπάστηκε έναν ορθόδοξο παπά, αποδεικνύοντας πως η Αγάπη δεν έχει σύνορα, δεν έχει θρησκεία και πως η Αγάπη τα πάντα σκεπάζει, τα πάντα ελπίζει».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Die Linke: «Υπάρχει διαφορά αν διαπραγματεύεται με τους θεσμούς ένα αριστερό κόμμα»

«Η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να έχει συγκεκριμένες επιτυχίες στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και να αποτρέψει βάναυσα κοινωνικά μέτρα», υποστηρίζει η Κάτια Κίπινγκ, συμπρόεδρος του Die Linke.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η κ. Κίπινγκ επισημαίνει πως «υπάρχει σαφώς διαφορά στο αν ένα αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις διαπραγματεύεται με τους θεσμούς της Ε.Ε.».

Σύμφωνα με την συμπρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς, «αν και η ελληνική πλευρά βρέθηκε στη θέση του εκβιαζομένου, κατάφερε να κατακτήσει στις διαπραγματεύσεις αρκετά… Κατάφερε λ.χ. να είναι απόλυτη προτεραιότητα η άμεση υποστήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων, ώστε να ανακουφιστούν από τις νέες συνέπειες της νέας οικονομικής ύφεσης».

Η κ. Κίπινγκ παραδέχεται πάντως ότι «το προκείμενο μνημόνιο αντανακλά στις βασικές του κατευθύνσεις το πνεύμα της αυστηρής λιτότητας, δηλαδή της “καταστροφικής πολιτικής περικοπών”».

«Έστω και αν αυτά τα σημεία δεν αλλάζουν το βασικό χαρακτήρα του κειμένου της συμφωνίας αποδεικνύουν εντούτοις ότι για τον χειμαζόμενο πληθυσμό είναι καλύτερα να διαπραγματεύονται με τους εκβιαστικούς θεσμούς της Ε.Ε. δυνάμεις κοινωνικά προσανατολισμένες όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει στη συνέντευξή της.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Κίπινγκ τονίζει πως «απολαμβάνει της αμέριστης εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και διαθέτει μια τόσο μεγάλη υποστήριξη όσο πιθανόν κανένας άλλος πρωθυπουργός στην Ευρωζώνη».

Τονίζει δε ότι το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του και προκήρυξε νέες εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου, «αποδεικνύει πόσο μεγάλη είναι η ανάμειξη των δανειστών στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, διότι υπό τους εκβιαστικές όρους των θεσμών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κυβερνητική εντολή που έλαβε». Επομένως, σημειώνει η κ. Κίπινγκ, η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα είναι ένα «λογικό βήμα».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....