Διυλιστήριο: 01/04/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ποια είναι η Ρωσίδα που «ρίχνει» 20 εκατομμύρια ευρώ στα Φάρσαλα!



Σε μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ στα Φάρσαλα προχωρά μέσα στο 2017 η Γελένα Μπατούρινα.

Η αυστριακή εταιρεία που έχει στην ιδιοκτησία της η πλουσιότερη Ρωσίδα, η Inteco Beteiligungs, επεκτείνεται στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της απόκτησης φωτοβολταϊκού πάρκου στα Φάρσαλα, το οποίο προσδοκούν να φέρει έσοδα 500.000 ευρώ.

Με προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 δισ. δολάρια, η Μπατούρινα είναι η μόνη γυναίκα στο κλειστό κλαμπ των Ρώσων ολιγαρχών.

Τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβάνεται στις λίστες του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Η εταιρεία της συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων της Ρωσίας, με δραστηριότητες στις κατασκευές, τον τουρισμό, το real estate και την ενέργεια, αλλά και ένα εργοστάσιο που παράγει ζαχαρούχο γάλα. Λέγεται πως, µεταξύ άλλων, έχει στην ιδιοκτησία της ξενοδοχεία στο Σότσι, θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, 720.000 στρέμματα αγροτικής γης στο Μπέλγκοροντ και εργοστάσια ανά τη Ρωσία. Πάντως, μεγάλο μεγάλο µέρος της περιουσίας της έχει μεταφερθεί στην Αυστρία, ενώ κάποια στιγμή πούλησε μετοχές της εταιρείας της και αγόρασε σημαντικά μερίδια σε δύο ρωσικούς ενεργειακούς γίγαντες, την Gazprom και την Sberbank, ενώ επισκέπτεται συχνά την Αυστρία, όπου εδρεύει θυγατρική της κατασκευαστικής της εταιρείας.

Γεννημένη το 1963, κόρη φτωχών βιομηχανικών εργατών, άρχισε να εργάζεται στο εργοστάσιο όπου δούλευαν οι γονείς της μόλις τελείωσε το λύκειο. Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήµατα Οικονοµικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 1987 πήρε το πτυχίο της και άρχισε να εργάζεται στη δηµαρχία της Μόσχας. Έζησε από κοντά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και διέβλεψε έγκαιρα τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, εργαζόμενη στο πλευρό του τότε αντιδηµάρχου Γιούρι Λουζκώφ, τον οποίο παντρεύτηκε το 1991.

Την ίδια χρονιά ίδρυσε την επιχείρησή της, την Ιnteko, η οποία αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή πλαστικών καθισμάτων. Στην εταιρεία της, μάλιστα, ανατέθηκε να κατασκευάσει 82.000 πλαστικά καθίσματα για την ανακαίνιση του ιστορικού Luzhniki Stadium της Μόσχας! Ακολούθως η εταιρεία επεκτάθηκε και συμπεριέλαβε στο ενεργητικό της θυγατρική που κατασκεύαζε προκατασκευασμένα κτίρια.

Η Μπατουρίνα κατά την ανοικοδόμηση της Μόσχας, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, πήρε τη μερίδα του λέοντος, υπογράφοντας το 20% των συμβάσεων κατασκευής της πόλης. Όλα αυτά ενώ ο σύζυγός της ήταν δήμαρχος της πόλης από το 1992 έως το 2010 και όταν με αποφάσεις του κατεδαφίζονταν ιστορικά κτίρια και αντικαθιστούνταν με άλλα, πιο μοντέρνα ή ρέπλικες!
Ακολούθησε η καθαίρεση του Λουζκόφ από το δημαρχιακό αξίωμα και η εισαγγελική έρευνα για διαφθορά. Το ζευγάρι στη συνέχεια επέλεξε να εγκαταλείψει τη Μόσχα για το Λονδίνο, όπου ζει σήμερα.

Πηγή www.usay.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο μονόδρομος της "καλής χρονιάς"..

     Το δολοφονικό 2017, αυτό για το οποίο λίγες μέρες πριν ευχόμασαν "καλή χρονιά", είναι εδώ.
Τρομακτικό και δυσοίωνο, απελπιστικό και θανατηφόρο.
Έφερε ήδη μαζί του αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους, αυξήσεις στις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων,
..και ταυτόχρονη
μείωση εισοδημάτων.

Μειώσεις κατά 300 εκατομμύρια τουλάχιστον στα μειωμένα έως καταστροφής κονδύλια της Υγείας (και της Παιδείας), και αύξηση των κρατικών υποχρεώσεων έναντι των τοκογλύφων,
..με τον "κόφτη" πιά ενεργοποιημένο από 1/1,
..αυτό το δωσιλογικό αίσχος που σύμπασα η αληταρία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης (πλην τιμητικών εξαιρέσεων) ψήφισαν ενάμισυ χρόνο πριν,
..και που από μόνο του, χωρίς τις υπόλοιπες μνημονιακές κακουργίες, θα ήταν ικανό να ενεργοποιήσει άλλους "κόφτες", τις λαιμητόμους.

Από 'δω κι εμπρός οι ήδη ρημαγμένες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν για κάθε 10 ευρώ που βγάζουν τα 6 σε διάφορους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, και με τα υπόλοιπα 4 θα πρέπει να πληρωθούν μισθοί, έξοδα λειτουργίας, προμήθειες υλικών ή εμπορευμάτων, καθώς και η επιβίωση των ίδιων των επιχειρηματιών και επαγγελματιών και των οικογένειών τους.

Αυτό δεν εμποδίζει βέβαια τον ψεύτη πρωθυπουργό να ακκίζεται περί "ανάπτυξης" και πάταξης της ανεργίας,
..να κατηγορεί όσους λένε την αλήθεια για λαϊκισμό και τρομοκρατία,
..να υπόσχεται βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα,
..με προσλήψεις που ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, αφού αυτό είναι μνημονιακή επιταγή που πλήρωσε σαν κύριος προς τους "εταίρους" -τοκογλύφους,
..αλλά κυριολεκτικά σαν ληστής κι απατεώνας, εν κρυπτώ και στο παρά πέντε εν μέσω γιορτών, να μην τον πάρει είδηση κανείς,
..με την υπογραφή της παράτασης της ισχύος "Αναστολής διορισμών και προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα" έως την 31/12/2017.
Τόση ψευτιά! Τέτοια απατεωνιά!

Και η κοινωνία ψυχρή και ατάραχη σαν πτώμα στους καναπέδες, στις καφετέριες και στο ίντερνετ,
..παραιτημένη από αγώνες και διεκδικήσεις,
..να βρίζει όμως και να παραπονιέται για κάτι που φοβάται να διώξει παλεύοντας,
..ελπίζοντας ίσως σε τί; Σε μιά καλή αυτοκτονία; Ή σε κάποιο θαύμα;
Ή στην μετατροπή των εγκληματιών της Βουλής σε καλούς αγγέλους;

Ο έλληνας πολίτης, αν και ήδη άξιος της μοίρας του,
..θα πρέπει ή να ξεσηκωθεί απ' τις αρχές αυτής της νέας θανατηφόρας χρονιάς,
..είτε ν' αυτοκτονήσει.

Το να ζήσει έτσι δεν θα του προσδώσει καμία ελπίδα, ούτε υπερηφάνεια,
..παρά εξευτελισμό έως θανάτου.
'Η ΑΥΤΟΙ, 'Η ΕΜΕΙΣ.
Ιδού ο μονόδρομος!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και φέτος παροχές 3 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους του Καρέλια!


Για ακόμα μια χρονιά η εταιρεία Καρέλιας χρύσωσε τους εργαζομένους της με έξτρα παροχές που μάλιστα ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Συνεχίζοντας την παράδοση που κρατά εδώ και χρόνια ο Ανδρέας Γ. Καρέλιας σε ομιλία του στους εργαζόμενους ανακοίνωσε ότι: 

1. H ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι θα είναι φέτος €200,00 καθαρά για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία. 

2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι και φέτος €800,00 καθαρά. Το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. Πέρσι το ποσό αυτό το έλαβε το 84% των εργαζομένων, πράγμα ιδιαίτερα ευχάριστο, σημείωσε στην ομιλία του. 

3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.500,00 καθαρά. 

4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2016, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση €500,00 καθαρά. 

5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2016. 

6. Από 1ης Ιανουαρίου 2017, όλοι οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές μέχρι 2.500 ευρώ θα πάρουν αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους κατά 100 ευρώ μικτά. 

7. Πέραν όμως αυτού, οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από €2.501 και πάνω, θα λάβουν πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.000,00 καθαρά. 

8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές €1.701 έως €2.500, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €500 ευρώ καθαρά. 

9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.201 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.000 καθαρά. 

10. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές από 1.200 ευρώ και κάτω, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.700 καθαρά Επίσης: 

11. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως και €1.200 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον €450,00 καθαρά για κάθε ανήλικο παιδί. 

12. Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι €800,00 καθαρά. Όπως κάθε χρόνο, όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, με εξαίρεση την αύξηση των €100,00 η οποία είναι μικτή. Δηλαδή, για τις υπόλοιπες παροχές, η Εταιρεία θα καλύψει με δικά της χρήματα, όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους. «Όλες οι παραπάνω έκτακτες οικειοθελείς παροχές, καθώς και τα έκτακτα πρόσθετα bonuses για τους εργαζομένους που διέπρεψαν με την απόδοσή τους μέσα στην χρονιά που πέρασε, αναμένεται να ξεπεράσουν και πάλι το ποσόν των €3.000.000 ευρώ, το οποίο, όπως και πέρσι, αποτελεί το μεγαλύτερο ποσόν που έχει δώσει ποτέ η Εταιρεία μας», τόνισε ο Ανδρέας Καρέλιας.

Πηγή www.ekriti.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΥΠΕΞ Σερβίας: Λάθος που αναγνωρίσαμε την ΠΓΔΜ σαν Δημοκρατία της Μακεδονίας



Η Σερβία «έκανε λάθος όταν αναγνώρισε τη χώρα αυτή με το συνταγματικό της όνομα (Δημοκρατία της Μακεδονίας), δεδομένου ότι τα Σκόπια αναγνώρισαν αργότερα το Κόσσοβο ως ανεξάρτητο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta, ο κ. Ντάντιτς έκανε λόγο για «μεγάλο λάθος» από την πλευρά της Σερβίας και εξήγησε: «Όλη η Ευρώπη και ο κόσμος χρησιμοποιούν το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), ενώ εμείς δώσαμε ένα χαστούκι στους αδελφούς μας, τους Έλληνες και τώρα περιμένουμε να μην αναγνωρίσουν το Κόσσοβο- ενώ εμείς αναγνωρίσαμε τη Μακεδονία προσβάλλοντας τους Έλληνες και αυτοί (ενν.τα Σκόπια) ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσσόβου. Θα πρέπει να πω ότι υπήρξαμε ανόητοι. Για να χρησιμοποιήσω έναν μη διπλωματικό όρο».
Ο κ. Ντάτσιτς είπε ακόμη στην ίδια συνέντευξη, ότι το Βελιγράδι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ στις διμερείς σχέσεις με τα Σκόπια, αλλά πολυμερώς το όνομα που χρησιμοποιεί η ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη κ.ά. για τη χώρα αυτή, δηλαδή FYROM.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....